Sükösd Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2023. (XI. 30.) önkormányzati rendelete

Sükösd Nagyközség Helyi Építési Szabályzatáról

Hatályos: 2023. 12. 01

Sükösd Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2023. (XI. 30.) önkormányzati rendelete

Sükösd Nagyközség Helyi Építési Szabályzatáról

2023.12.01.

Sükösd Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete az Épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 62. § (6) bekezdés 6. pontjában kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdése a) pontjában, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában, valamint az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 6. § (1) bekezdésében és 13. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, a településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 419/2021. (VII.15.) Korm. rendelet 11. mellékletében szereplő véleményezési jogkörben eljáró szervek véleményének kikérésével a következőket rendeli el:

I. Fejezet

ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK

1. § [A rendelet alkalmazása]

(1) Sükösd nagyközség (a továbbiakban: település) közigazgatási területén az épített környezet alakításáról és védelméről szóló törvény (továbbiakban: Étv.) fogalommeghatározása szerinti építési tevékenységet folytatni és telket alakítani a mindenkor hatályos jogszabályok, különösen az Étv., az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997.(XII.20.) Korm. rendelet (továbbiakban: OTÉK), a településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 419/2021. (VII. 15.) Korm. rendelet (továbbiakban: EljR), a településkép védelméről szóló helyi önkormányzati rendelet (továbbiakban: TKR), valamint e rendelet (a továbbiakban: HÉSZ) előírásai szerint szabad.

(2) A HÉSZ mellékletei:

a) 1. melléklet: Külterület szabályozási terve

b) 2. melléklet: Központi belterület északi része és a szőlőhegy szabályozási terve

c) 3. melléklet: Központi belterület déli részének szabályozási terve

d) 4. melléklet: Ósükösd szabályozási terve

e) 5. melléklet: Duna-parti üdülőterület szabályozási terve

f) 6. melléklet: Szántópuszta szabályozási terve

g) 7. melléklet: Az építési övezetek, övezetek telekalakítási és beépítési szabályainak táblázata

h) 8. melléklet: Az elhelyezhető és a tiltott rendeltetések táblázata

i) 9. melléklet: A biológiai aktivitásérték (BIA érték) fenntartásához igénybe vett területek táblázata

j) 10. melléklet: Az alkalmazott sajátos jogintézmények táblázata

k) 11. melléklet: Sükösd nagyközség régészeti lelőhelyei

l) 12. melléklet: Sükösd nagyközség műemlékei

(3) A szabályozási terven alkalmazott jelek a településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 419/2021. (VII.15.) Korm. rendelet 5. melléklete és a Településtervezési szabályzat 3. mellékletének előírásaival összhangban az Országos Településrendezési és Építési Követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet (OTÉK) vonatkozó előírásai és fogalom-meghatározásai szerint értelmezendők.

2. § [Az épített környezet alakítására vonatkozó általános előírások]

(1) A település területén új épület és építmény elhelyezése, bővítése, átalakítása csak a település építészeti karakteréhez, kialakult építészeti környezetéhez illeszkedő módon valósítható meg.

(2) A település közterületein a lehetőségek figyelembevétele mellett törekedni kell az ott elhelyezendő közművek és műtárgyaik terepszint alatt történő elhelyezésére.

(3) Közterülettel határos telekhatáron kerítés a telekhatárra helyezendő, 8 méternél keskenyebb közút mentén kerítés az út középvonalától legalább 4 méter távolságra helyezhető.

(4) Új épületek építési telken belüli elhelyezésére vonatkozó előírások:

a) Az építési telken új főépítmény – több főépítmény esetén a telken elsőként épülő - az utcában kialakult építési vonalhoz illeszkedően helyezendő el. Olyan új beépítésű utcában, ahol még nem áll egyetlen épület sem, az építési vonal az utcai telekhatártól 5 méter távolságra értelmezendő.

b) Gazdasági és különleges területek telkein új épület legalább 5 méter mélységű előkert szabadon hagyásával helyezendő el.

(5) Oldalhatáron álló beépítési móddal szabályozott építési telken az oldalkertet az utcában jellemzően kialakult beépítési rendnek megfelelően, új beépítésű utcában az épületnek kedvezőbb benapozást biztosító oldalon kell kialakítani.

(6) Az oldalkert szélessége oldalhatáron álló beépítési móddal szabályozott telek esetén 4,5 méter, szabadon álló beépítési móddal szabályozott telek esetén az övezetre megállapított építménymagasság fele. Olyan telken, ahol az oldalkerti sávban az ingatlan-nyilvántartásban meglévő épület áll, ott az oldalkert mérete a kialakult állapot szerinti mérték. Az épületek elhelyezésekor be kell tartani az OTÉK 36. §-ában foglalt telepítési távolságokra és a tűztávolságra vonatkozó előírásokat is.

(7) Oldalhatáron álló beépítési móddal szabályozott tömb saroktelkének azon égtáj szerinti telekhatára mentén, amelyre a tömb többi telkének építési helye illesztendő, előkertet nem kell biztosítani.

(8) Beépítésre szánt terület telkein a hátsókert mélysége 6 méter. 30 méternél kisebb mélységű telken hátsókertet nem kell kialakítani. Az épületek elhelyezésekor be kell tartani az OTÉK 36. §-ában foglalt telepítési távolságokra és a tűztávolságra vonatkozó előírásokat is.

(9) Az adott övezeti előírásokban megengedettnél már nagyobb mértékben beépített telek beépítettsége – a meglévő épületek utólagos hőszigetelése kivételével - tovább nem növelhető, azonban a meglévő épületek korszerűsíthetők, és a beépítettség további növelése nélkül a megengedett homlokzatmagasság betartása mellett bővíthetők.

(10) Beépítésre szánt területen terepszint alatti építmények (pince) egy szint mélységben, a telek építési helynek minősülő területén belül létesíthetők.

3. § [Telekalakításra és a telek beépítésének szabályaira vonatkozó előírások]

(1) A település területén telek csak az adott övezetben és építési övezetben a HÉSZ 3. mellékletében meghatározott paraméterekkel alakítható ki, kivéve:

a) a települési célokat szolgáló, önálló telket igénylő műtárgyak és köztárgyak telkének kialakítása esetén;

b) a szabályozási terven szabályozási vonallal jelölt közérdeket szolgáló terület-igénybevételeknél visszamaradó telek esetén;

c) önálló ingatlannak minősülő magánút kialakítása esetén;

d) kialakult telekállapotoknál történő olyan telekalakítás esetén, ahol a kialakuló telkek méretei a korábbiakhoz képest az építési előírások paramétereihez közelítenek.

(2) A HÉSZ 6. mellékletében szereplő kialakítható legkisebb telekszélességet csak a főépítmény elhelyezése szempontjából mértékadó közterületi telekhatártól mért 25 méter telekmélységéig kötelező biztosítani.

(3) Egy telek vagy építési telek több övezetbe vagy építési övezetbe is tartozhat. Több övezetbe vagy építési övezetbe sorolt telek esetén az övezetre vagy építési övezetre meghatározott paraméterek a telek vagy építési telek érintett övezeti, építési övezeti részére számítandók. Ebben az esetben az övezeti határ telekhatárnak tekintendő, és az építési hely ennek figyelembevételével állapítandó meg.

(4) Az egyes építési övezetek és övezetek telekalakítási és beépítési szabályait a HÉSZ 3. melléklete tartalmazza.

(5) Az egyes építési övezetekben és övezetekben elhelyezhető és tiltott rendeltetésekkel, valamint a közműellátás mértékével és módjával kapcsolatos előírásokat a HÉSZ 4. melléklete tartalmazza.

4. § [Járművek elhelyezésére vonatkozó előírások]

(1) A település területén történő új építmények elhelyezése, meglévő építmények bővítése esetén az országos érvényű jogszabályok szerinti jármű-elhelyezést kell biztosítani.

(2) Minden önálló rendeltetési egységnek minősülő új lakás és új üdülőegység elhelyezése esetén egy személygépkocsi elhelyezési lehetőséget kell telken belül biztosítani.

5. § [A vizek védelmével kapcsolatos előírások]

(1) A Bács-Kiskun vármegye területrendezési tervében megállapított, Sükösd nagyközség területét érintő vízminőség-védelmi területeket a szabályozási tervlapok tüntetik fel.

(2) Sükösd nagyközség a 27/2004. (XII. 25.) KvVM. rendelet szerint érzékeny felszín alatti vízminőség-védelmi területen fekvő település, ezért:

a) a felszíni és felszín alatti vizekbe kommunális vagy technológiai eredetű szennyező anyagok, szennyvizek nem juttathatók;

b) a kommunális és a jogszabályoknak megfelelően előtisztított technológiai eredetű szennyvizeket közműves szennyvízcsatornába kell vezetni, vagy ennek hiányában vízzáróan kialakított zárt szennyvíztárolóban kell gyűjteni;

(3) A vízbázisok védelme érdekében kijelölt hidrológiai „A” és „B” zónák által érintett ingatlanokra vonatkozóan az 57.138-2/2001., valamint az 52.068-1-8/2009. számon kiegészített 52.068-1-1/2009. számú kijelölő határozatban felsorolt korlátozások mellett be kell tartani a 123/1997. (VII.18.) Korm. rendelet általános érvényű rendelkezéseit.

(4) Sükösd nagyközség a települések ár- és belvízveszélyeztetettségi alapon történő besorolásáról szóló 18/2003. (XII.9.) KvVm-BM együttes rendelet melléklete alapján a „C”, azaz enyhén veszélyeztetett zónába tartozik.

(5) A szabályozási terven jelölt belvízjárta területeken új lakóépület, valamint terepszint alatti helyiséget tartalmazó építmény nem helyezhető el.

(6) A kizárólagos állami tulajdonú csatornák partélétől számított 10 méteren belül a vízfolyást keresztező nyomvonalas létesítményeken kívül semmilyen, 10 – 15 méter között pedig csak ideiglenes jellegű létesítmény építhető:

a) Duna-völgyi-főcsatorna (0231, 0424 hrsz.)

b) Sárközi I. főcsatorna (0309, 0310, 0349, 0403, 0404, 0405, 0455 hrsz.)

c) Sárközi II. főcsatorna (0266, 0333, 0336,0548 hrsz.)

d) Vajastoroki-összekötőcsatorna (0310, 0378/1, 0379 hrsz.)

(7) A forgalomképes csatornák partélétől számított 4 méteren belül a vízfolyást keresztező nyomvonalas létesítményeken kívül semmilyen, 4 – 10 méter között pedig csak ideiglenes jellegű létesítmény építhető:

a) Sebesfoki-csatorna (0439, 0442 hrsz.)

b) Kerülőfoki-csatorna (2001, 2021, 0360 hrsz.)

c) Görbevajas-csatorna (0451/3, 0452/3 hrsz.)

d) Hajdúfoki-csatorna (0282, 0293 hrsz.)

e) Izsáki-csatorna (0319, 0346 hrsz.)

f) Jobbágy-csatorna (0234, 0238, 0245, 0421, 0426 hrsz.)

g) Karasovica-csatorna (0270, 0275, 0277, 0279 hrsz.)

h) Karasovica-csatorna mellékág (0247, 0275 hrsz.)

i) Korpádi-csatorna (0269, 0286/2, 0288/1 hrsz.)

j) Közréti-csatorna (0468/1, 0468/2, 0470, 0484 hrsz.)

k) Szántópusztai-csatorna (0524/1, 0524/2, 0524/3 hrsz.)

l) Szántópusztai-csatorna mellékág (0492, 0519, 0521/1, 0522 hrsz.)

(8) A települést érintő nagyvízi meder területét a szabályozási tervlapok tüntetik fel. Nagyvízi meder területére vonatkozó előírások:

a) Nagyvízi meder területét, továbbá az árvízvédelmi töltés árvíztől mentesített oldalán lévő fakadó- és szivárgó vizekkel veszélyeztetett területeket csak az árvízvédelmi előírásoknak megfelelően szabad kezelni, használni és hasznosítani.

b) Nagyvízi meder területén fekvő ingatlan tulajdonosa illetve használója mezőgazdasági művelést, erdőgazdálkodást vagy más tevékenységet kizárólag saját felelősségére, az árvizek levezetésének akadályoztatása nélkül folytathat.

c) Nagyvízi meder területén a termőföld más célú hasznosításához, a művelési ág megváltoztatásához, építmény-elhelyezéshez az érintett folyószakasz mederkezelőjének hozzájárulása szükséges.

6. § [Katasztrófavédelmi előírások]

(1) A település a vonatkozó jogszabály szerint katasztrófavédelmi szempontból III. veszélyességi osztályba tartozik.

(2) A településen az elégséges védelmi szint meglétéhez a következők szükségesek:

a) Riasztás: A lakosság riasztása és veszélyhelyzeti tájékoztatásának tervezése.

b) Lakosságvédelmi módszer: Kockázatbecslésben megállapítottaknak megfelelően, elsősorban elzárkózás.

c) Felkészítés: a lakosság 3 évente történő aktív tájékoztatása, a lakosság passzív tájékoztatása nyomtatott és elektronikusan elérhető információs anyagok biztosításával; a lakosság felkészítése a riasztás módszerének és jelének felismerésére, valamint az annak megfelelő magatartási szabályokra.

d) Védekezés: különleges felszerelések és kiképzett szakértők (önkéntes mentőszervezetek) bevonásának tervezése és begyakoroltatása, a kockázatbecslésnek megfelelően a polgári védelmi szakalegységek megalakítása, a karitatív és más önkéntes, humanitárius feladatot ellátó szervek bevonásának tervezése.

e) Induló katasztrófavédelmi készlet: teljes induló katasztrófavédelmi készlet megléte.

7. § [A környezet- és táj védelmével kapcsolatos előírások]

(1) A község 3/2019. (II.19.) AM rendelet 1. melléklete szerinti nitrát-érzékeny területein kommunális és gazdasági tevékenységből származó szennyvíz nem szikkasztható el.

(2) Állattartó építmények kialakításánál az alábbi legkisebb férőhelyigényeknek kell megfelelni:

a) Baromfi

b) csibe mélyalommal 15 db/m2

c) tojótyúk mélyalommal 5 db/m2

d) tojótyúk ketrecben 10 db/m2

e) kacsa, liba 2-3 db/m2

f) Szarvasmarha

g) tehén kötött tartásban 3,5-4 m2/ db

h) tehén zárt, kötetlen tartásban 6 m2/ db

i) tehén kötetlen tartásban 25-30 m2/ db

j) növendék kötött tartásban 3 m2/ db

k) növendék kötetlen tartásban 4 m2/ db

l) borjú közös rekeszben 2-5m2/db

m) bika zárt, kötetlen tartásban 3,5 m2/ db

n) bika kötetlen tartásban 25-30 m2/ db

o) bika kötött tartásban 3,5-4 m2/ db

p)

q) kötött tartásban 3,5-4 m2/ db

r) zárt, kötetlen tartásban 12 m2/ db

s) kötetlen tartásban 25-30 m2/ db

t) juh 0,6-1 m2/ db

u) Sertés

v) koca ellető fekvőrész 2,2 m2/ db

w) malac bújó 1,3 m2/ db

x) koca szállás 1,5m2/ db

y) kifutó 4 m2/ db

z) hízó 1,5 m2/ db

(3) Lakóterületen elhelyezett állattartó építmények lakóépülettől való védőtávolsága legalább:

a) ló, szarvasmarha 15 m

b) juh, kecske, sertés 50 m

c) broiler baromfi ketreces 10 m

d) broiler baromfi almos 15 m

e) tojótyúk (ketreces) 10 m

f) viziszárnyas 15 m

g) pulyka 10 m

h) anyanyúl és szaporulata 10 m

(4) Az ökológiai hálózathoz tartozó, és a tájképvédelmi területek lehatárolását a szabályozási tervlapok tüntetik fel.

(5) Tájképvédelmi terület övezetbe tartozó területeken nem helyezhető el új külszíni bánya, terepautó- és terepmotor-sport pálya és szélerőmű.

(6) Tájképvédelmi területen elhelyezni kívánt 200 m2-nél nagyobb alapterületű, valamint terepszinttől mért 15 méter magasságot meghaladó építmény építési engedélyezési tervéhez a tájba történő illeszkedés teljesülését igazoló látványtervet kell mellékelni.

8. § [Az országos és helyi építészeti örökségvédelemmel kapcsolatos előírások]

(1) A település régészeti védettség alatt álló ingatlanainak jegyzékét a HÉSZ 1. függeléke tartalmazza.

(2) A település műemléki védettség alatt álló ingatlanainak jegyzékét a HÉSZ 2. függeléke tartalmazza.

9. § [A települési vízgazdálkodással és csapadékvíz-gazdálkodással kapcsolatos előírások]

Törekedni kell a település területére hulló csapadékvizeket elsődlegesen tárolókban kell gyűjteni és öntözési célra kell hasznosítani. Ahol ez valamely okból nem lehetséges, ott a csapadékvizeket terepszint alatti vezetéken a közterületi csapadékvíz-elvezető árokba vagy zárt csapadékvíz-elvezető csatornába kell vezetni.

10. § [Sajátos jogintézményekkel kapcsolatos előírások]

(1) Az alkalmazott sajátos jogintézmények jegyzékét a HÉSZ 6. melléklete tartalmazza.

(2) Helyi közút céljára történő lejegyzésre szánt területen épület, közműpótló műtárgy és épített kerítés nem helyezhető el.

(3) Beültetési kötelezettségű területsáv területén - az ingatlan bejáratát biztosító út számára szükséges hely kivételével – magas lomboronájú fákkal, erőteljes cserjékkel és sűrű aljnövényzettel kialakított három szintes növényzet telepítendő.

II. Fejezet

RÉSZLETES ÖVEZETI ELŐÍRÁSOK

11. § [A település területének építési övezeti és övezeti tagolódása]

(1) A település területe az alábbi építési övezetekre és övezetekre tagolódik (zárójelben az építési övezet és övezet jele):

(2) Beépítésre szánt területek építési övezetei:

1. falusias lakóterület – nagytelkes (Lf-1)

2. falusias lakóterület - kistelkes (Lf-2)

3. kertvárosias lakóterület (Lke-1)

4. településközpont vegyes terület – vegyes jellegű (Vt-1)

5. településközpont vegyes terület – oktatási-nevelési jellegű (Vt-2)

6. településközpont vegyes terület – hitéleti jellegű (Vt-3)

7. kereskedelmi, szolgáltató gazdasági terület (Gksz-1),

8. általános gazdasági terület (Gá-1)

9. hétvégi házas üdülőterület (Üh-1)

10. különleges idegenforgalmi terület (K-Id-1) – célja: turisztikai szálláshely és vendéglátó létesítmények és ezek kiszolgálásához szükséges épületek és építmények elhelyezése;

11. különleges kutatás-fejlesztés, megújuló energia-hasznosítási terület (K-Kf-1) – célja megújuló energiaforrások, ezen belül napelempark, és ennek kiszolgálásához szükséges épületek és építmények elhelyezése;

12. különleges mezőgazdasági üzemi terület (K-Mü-1) – célja: elsődlegesen a földművelés és állattenyésztés, terménytárolás és mezőgazdasági termények feldolgozása, mezőgazdasági gépek tárolása és karbantartása számára szükséges épületek és építmények elhelyezése;

13. különleges pincesor terület (K-P-1) – célja: kisüzemi szőlő és gyümölcs termények tárolására, feldolgozására szükséges présházak és pincék elhelyezése;

14. különleges sport-terület (K-Sp-1) – célja: a szabadidő- és versenysportok és ezek kiszolgálásához szükséges épületek és építmények elhelyezése;

15. különleges temető-terület (K-T-1) – célja: elsődlegesen a temetkezés, és ennek kiszolgálásához szükséges épületek és építmények elhelyezése

16. különleges vásártér terület (K-Vás-1) – célja: vásárok és szabadtéri rendezvények tartására alkalmas terület fenntartása, ahol ezek kiszolgáló épületei és építményei is elhelyezhetők.

(3) Kereskedelmi, szolgáltató területen az OTÉK által megengedett egy szolgálati, valamint egy tulajdonosi lakás elhelyezésének feltétele a lakó és gazdasági rendeltetési egység külön bejáratú kialakítása, és a két funkció átjárási lehetőség nélküli fallal történő elválasztása, továbbá mind a lakó, mind pedig a gazdasági épületrész önálló, a rendeltetési egység számára jogszabályban előírt szociális helyiségek biztosítása.

(4) Általános gazdasági területen az OTÉK által megengedett egy szolgálati lakás elhelyezésének feltétele a lakó és gazdasági rendeltetési egység külön bejáratú kialakítása, és a két funkció átjárási lehetőség nélküli fallal történő elválasztása, továbbá mind a lakó, mind pedig a gazdasági épületrész önálló, a rendeltetési egység számára jogszabályban előírt szociális helyiségek biztosítása.

(5) A nagyvízi mederben fekvő, Üh-1 jelű hétvégi házas üdülőterületre kétszintű szabályozás vonatkozik, az övezetre vonatkozó előírásokat és a nagyvízi meder, a parti sáv, a vízjárta és a fakadó vizek által veszélyeztetett területek használatáról, hasznosításáról, valamint a folyók esetében a nagyvízi mederkezelési terv készítésének rendjére és tartalmára vonatkozó szabályokról szóló 83/2014. (III. 14.) Korm. rendelet 3. mellékletének a különböző lefolyási övezetekre vonatkozó előírásait együttesen kell betartani.

(6) A nagyvízi meder területén belül az 1., 2., 3., és 4. jelű lefolyási övezetek lehatárolását a szabályozási terv tünteti fel.

(7) Beépítésre nem szánt területek övezetei:

1. beépítésre nem szánt különleges bánya terület (Kb-B-1) – célja: külszíni bányászati tevékenység végzésére szolgáló terület fenntartása, ahol kizárólag a bányászati tevékenység kiszolgáló épületei és építményei helyezhetők el

2. beépítésre nem szánt különleges idegenforgalmi terület (Kb-Id-1) – célja: horgászturizmust kiszolgáló épületek és építmények elhelyezése

3. beépítésre nem szánt különleges temető terület (Kb-T) – célja: kegyeleti park fenntartása

4. egyéb erdőterület (Ee-1)

5. védelmi erdőterület (Ev-1)

6. általános mezőgazdasági terület – mezőgazdasági művelési célú (Má-1)

7. általános mezőgazdasági terület – tanya (Má-2)

8. általános mezőgazdasági terület – hitéleti-idegenforgalmi jellegű (Má-3)

9. kertes mezőgazdasági terület (Mk-1)

10. tájgazdálkodási mezőgazdasági terület (Mt-1)

11. természetközeli terület (Tk-1)

12. vízgazdálkodási terület – vízfolyás, állóvíz, árok (V-1)

13. vízgazdálkodási terület – árvízvédelmi töltés (V-2)

14. vízgazdálkodási terület – vízmű belső védőterülete (V-3)

15. vízgazdálkodási terület – nagyvízi meder területe (V-4)

16. közúti közlekedési terület – gyorsforgalmi út (KÖu-1)

17. közúti közlekedési terület – országos főút (KÖu-2)

18. közúti közlekedési terület – országos mellékút (KÖu-3)

19. közúti közlekedési terület – helyi gyűjtőút (KÖu-4)

20. közúti közlekedési terület – kiszolgáló út (KÖu-k)

21. közúti közlekedési terület – kerékpárút (Köu-5)

22. közműelhelyezési terület - vízmű (Közm-1)

23. közműelhelyezési terület - víztorony (Közm-2)

24. közműelhelyezési terület - gázfogadó (Közm-3)

25. közműelhelyezési terület – szennyvíz-átemelő (Közm-4)

26. hírközlési terület (Hk-1)

27. zöldterület közpark (Zkp-1)

28. zöldterület közkert (Zkk-1)

III. Fejezet

ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

12. § [ Záró rendelkezések]

Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

a) E rendelet előírásai folyamatban lévő ügyekben akkor alkalmazhatók, ha az az ügyfél számára előnyösebb.

b) Hatályát veszti Sükösd Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2012. (XII.15.) önkormányzati rendelete a helyi építési szabályokról.

c) Kihirdetési záradék: A rendeletet a Képviselő-testület 2023. XI.22-i ülésén fogadta el.

7. melléklet a 16/2023. (XI. 30.) önkormányzati rendelethez

Az építési övezetek és övezetek telekalakítási és beépítési szabályai, valamint a közműellátás mértékével és módjával kapcsolatos előírások

AZ ÉPÍTÉSI ÖVEZETEK, ÖVEZETEK TELEKALAKÍTÁSI ÉS BEÉPÍTÉSI SZABÁLYAINAK TÁBLÁZATA

sz.

a telek

az épület megengedett

a telek

övezeti jel/ kód

beépítési mód

kialakítható legkisebb/ legnagyobb

beépíthető legkisebb

megengedett

legkisebb/legnagyobb

legmagasabb pontja

közmű-ellátás mértéke és módja

legnagyobb

legkisebb

terület

szélesség

mély.

ter.

szél.

mély.

beépítettség

szintterületi mutató

zöldfelületi arány

épület mag.

homlokzat mag.

párkány mag.

min. (és/vagy max.)

t.szint felett

t.szint alatt

min. és/vagy max.

m

m2

m

m

m2

m

m

%

%*

%

%*

m2/m2

%

%*

m

m

m

min

max

min

max

min

max

min

max

min

max

1

Lf-1

o

900

-

16

-

40

-

-

-

30

-

30

-

0,6

-

40

-

-

-

-

4,5

-

-

10

teljes

2

Lf-2

o

500

-

14

-

25

-

-

-

30

-

30

-

0,8

-

40

-

-

-

-

4,5

-

-

10

teljes

3

Lke-1

sz

1000

-

20

-

40

-

-

-

35

-

30

-

0,7

-

45

-

-

-

-

7,5

-

-

12,5

teljes

4

Vt-1

z

700

-

18

-

30

-

-

-

60

-

60

-

1,0

-

20

-

-

-

-

7,5

-

-

12,5

teljes

5

Vt-2

sz

1000

-

20

-

40

-

-

-

40

-

40

-

0,6

-

30

-

-

-

-

7,5

-

-

12,5

teljes

6

Vt-3

sz

1000

-

30

50

-

-

-

30

-

30

-

0,5

-

60

-

-

-

-

20

-

-

30

teljes

7

Gksz-1

sz

1500

-

25

-

40

-

-

-

60

-

60

-

1,0

-

20

-

-

-

-

7,5

-

-

12,5

teljes

8

Gá-1

sz

2000

-

30

-

50

-

-

-

50

-

50

-

1,0

-

25

-

-

-

-

10

-

-

15

teljes

9

Üh-1

sz

700

-

16

-

25

-

-

-

10

-

0

-

0,2

-

60

-

-

-

-

7,5

-

-

12

részleges

10

K-Id-1

sz

1000

-

20

-

20

-

-

-

25

-

10

-

0,3

-

50

-

-

-

-

4,5

-

-

10

részleges

11

K-Kf-1

sz

1200

-

25

-

40

-

-

-

40

-

10

-

0,4

-

40

-

-

-

-

4,5

-

-

10

hiányos

12

K-Mü-1

sz

1500

-

30

-

50

-

-

-

40

-

40

-

1,0

-

40

-

-

-

-

12

-

-

16

részleges

13

K-P-1

sz

300

-

10

-

10

-

-

-

40

-

70

-

1,0

-

40

-

-

-

-

4,5

-

-

10

hiányos

14

K-Sp-1

sz

5000

-

50

-

100

-

-

-

20

-

20

-

0,2

-

50

-

-

-

-

10

-

-

15

teljes

15

K-T-1

sz

5000

-

50

-

100

-

-

-

10

-

10

-

0,1

-

40

-

-

-

-

7,5

-

-

12,5

teljes

16

K-Vás-1

sz

700

-

18

-

25

-

-

-

40

-

40

-

0,6

-

40

-

-

-

-

4,5

-

-

10

teljes

17

Kb-B-1

sz

1000

-

20

-

30

-

-

-

10

-

10

-

0,2

-

40

-

-

-

-

4,5

-

-

10

hiányos

18

Kb-Id-1

sz

800

-

18

-

40

-

-

-

10

-

10

-

0,2

-

40

-

-

-

-

4,5

-

-

10

teljes

19

Kb-T-1

sz

5000

-

50

-

100

-

-

-

3

-

5

-

0,1

-

90

-

-

-

-

3,5

-

-

7

teljes

20

Ee-1

sz

-

-

-

-

-

-

-

-

0,5

-

0,5

-

0,05

-

-

-

-

-

-

4,5

10

hiányos

21

Ev-1

sz

-

-

-

-

-

-

-

-

0,2

-

0,2

-

0,02

-

-

-

-

-

-

4

-

-

8

hiányos

22

Má-1

sz

3000

-

-

-

-

-

-

-

3

-

3

-

0,1

-

90

-

-

-

-

7,5

-

-

12

hiányos

23

Má-2

sz

3000

-

-

-

-

-

-

-

10

-

10

-

0,2

-

60

-

-

-

-

7,5

-

-

12

hiányos

24

Má-3

sz

3000

-

-

-

-

-

-

-

6

-

6

-

0,1

-

80

-

-

-

-

7,5

-

-

12

hiányos

25

Mt-1

sz

3000

-

-

-

-

-

-

-

2

-

0

-

0

-

95

-

-

-

-

4

-

-

8

nincs

26

Mk-1

sz

750

-

14

-

50

-

-

-

10

-

10

-

0,2

-

80

-

-

-

-

4

-

-

8

hiányos

27

Tk-1

-

-

-

-

-

-

-

-

-

0

-

0

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

28

V-1

OTÉK 30. § (3) bekezdés e szerint

29

V-2

OTÉK 30. § (3) bekezdés e szerint

30

V-3

OTÉK 30. § (2) bekezdés e szerint

31

V-4

OTÉK 30. § (4) bekezdés e szerint

32

KÖu-1
KÖu-2
KÖu-3 KÖu-4
KÖu-k
Köu-5

sz

-

-

-

-

-

-

-

-

2

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

3,5

-

-

7

hiányos

33

Közm-1

sz

100

-

10

-

10

-

-

-

10

-

10

-

-

-

-

-

-

-

-

4,5

-

-

10

teljes

34

Közm-2

sz

400

-

20

-

20

-

-

-

10

-

10

-

-

-

-

-

-

-

-

25

30

teljes

35

Közm-3

sz

100

-

10

-

10

-

-

-

10

-

10

-

-

-

-

-

-

-

-

3

-

-

5

teljes

36

Közm-4

sz

100

-

10

-

10

-

-

-

10

-

10

-

-

-

-

-

-

-

-

3

-

-

5

teljes

37

Hk-1

sz

400

-

20

-

20

-

-

-

10

-

10

-

-

-

-

-

-

-

-

30

-

-

35

hiányos

38

Zkp-1

sz

2000

-

40

-

50

-

-

-

3

-

3

-

-

-

80

-

-

-

-

3,5

-

-

7

teljes

39

Zkk-1

sz

500

-

10

-

25

-

-

-

3

-

3

-

-

-

80

-

-

-

-

3,5

-

-

7

teljes

Jelek és rövidítések: * = feltételhez kötött kedvezményes paraméter; o = oldalhatáron álló; sz = szabadon álló; z = zártsorú; ter. = terület; mély. = mélység; szél. = szélesség; mag. = magasság; t.szint = terepszint.

9. melléklet a 16/2023. (XI. 30.) önkormányzati rendelethez

A biológiai aktivitásérték fenntartásához igénybe vett területek

Új beépítésre szánt terület

BIA érték a fenntartást szolgáló terület

Pótlás utáni BIA érték egyenleg

kijelöléssel érintett ingatlan(ok)

mérete

kijelölés előtti
általános használata

kijelölés utáni általános használata

kijelölés utáni BIA érték egyenlege

ingatlanja(i)

mérete

átsorolás előtti általános használat

átsorolás utáni általános használat

átsorolás utáni BIA érték egyenlege

hrsz.

ha

általános használat rövidítése

általános használat rövidítése

BIA számított értéke

hrsz.

ha

általános használat rövidítése

általános használat rövidítése

BIA számított értéke

BIA számított értékének az egyenlege

…….. önkormányzati rendelettel elfogadott helyi építési szabályzat

1.

0217/176c, a

0,2

KÖu

Lf

+0,28

(nem szükséges a pótlás a pozitív egyenleg miatt)

(nem szükséges a pótlás a pozitív egyenleg miatt)

(nem szükséges a pótlás a pozitív egyenleg miatt)

(nem szükséges a pótlás a pozitív egyenleg miatt)

(nem szükséges a pótlás a pozitív egyenleg miatt)

-

1.

142/5

0,07

KÖu

Lf

+0,126

(nem szükséges a pótlás a pozitív egyenleg miatt)

(nem szükséges a pótlás a pozitív egyenleg miatt)

(nem szükséges a pótlás a pozitív egyenleg miatt)

(nem szükséges a pótlás a pozitív egyenleg miatt)

(nem szükséges a pótlás a pozitív egyenleg miatt)

-

3.

04/23c

3,43

-11,33

04/23f

0,53

Gip

Ev

+4,56

+21,25

04/23c déli oldala

0,12

Ev

+0,63

4.

04/8

2,84

-9,36

04/4

0,3

Ev

+1,59

0425/36 keleti oldala

11,13

Mt

+14,47

Az új beépítésre szánt területek BIA érték egyenlege*

+21,25

*Az egyenleg nem azonos a teljes település közigazgatási területére számított BIA érték egyenleggel. A számítás csak az új beépítésre szánt területek vonatkozásában tartja nyilván a BIA érték egyenleget. A többi érték tartalékként felhasználható

10. melléklet a 16/2023. (XI. 30.) önkormányzati rendelethez

Az alkalmazott sajátos jogintézmények

A

B

C

D

E

Sajátos jogintézmény típusa

Elrendelő önkormányzati döntés száma

A sajátos jogintézménnyel érintett telkek helyrajzi száma

A sajátos jogintézmény időbeli hatálya

A sajátos jogintézményhez kapcsolódó HÉSZ-ben meghatározott követelmények

1

Építésjogi követelmények

-

-

-

-

2

Tilalmak

-

-

-

-

3

Telekalakítás

-

-

-

-

4

Elővásárlási jog

-

-

-

-

5

Kisajátítás

-

-

-

-

6

Helyi közút céljára történő lejegyzés

…/2023. (…..) ök. rendelet

0172/14, 068/61,
1907/11, 1907/32, 1907/12-21, 04/8, 1911/41, 1909/1,
1911/50-51, 1913/1, 0537/48

2023. … - 2028. …

HÉSZ 10. § (2) bekezdés

7

útépítési és közművesítési hozzájárulás

-

-

-

-

8

beépítési kötelezés

-

-

-

-

helyrehozatali kötelezés

-

-

-

-

beültetési kötelezés

…/2023. (…..) ök. rendelet

1918/1-2, 1920, 068/1, 068/61, 547/1, 764, 1428/6, 1549,

2023. … - 2028. …

HÉSZ 10. § (3) bekezdés

9

összevont telepítési eljárás

-

-

-

-

10

közterület alakítás

-

-

-

-

11. melléklet a 16/2023. (XI. 30.) önkormányzati rendelethez

Sükösd nagyközség régészeti lelőhelyei

A

B

C

D

sz.

azonosító

Hrsz.

megnevezés

védettség jellege

1

27570

0230/6, 0230/7, 0230/8, 0230/9, 0230/10, 0230/11, 0230/12, 0230/13, 0230/14, 0230/15, 0230/16, 0230/17, 0230/18, 0230/19, 0230/20, 0230/5, 0230/4, 0230/3, 0230/1, 0230/2, 0230/21, 0230/26, 0230/25, 0230/24, 0230/23, 0230/22, 0201, 0228/6

Sükösd-Klösterle

nyilvántartott

2

27571

0369, 0368/4, 0368/5

Sükösd-Ósükösd

nyilvántartott

3

27572

0332/14, 0332/13, 0332/12, 0332/6

Sükösd-Tőzegbánya

nyilvántartott

4

27573

0462/5

Sükösd-Farkas - sziget

nyilvántartott

5

27574

0361/6, 0361/7, 0361/8

Sükösd-Kerülő - fok

nyilvántartott

6

27575

1609, 1603, 1604, 1610, 1605, 1606, 1607

Sükösd-Dózsa György utca 19.

nyilvántartott

7

27576

0172/5, 0172/3, 0172/7, 0201, 1704, 0172/18

Sükösd-Nemesnádudvari út

nyilvántartott

8

27577

0365/2, 0365/3, 0378/1

Sükösd-Nagybesnyő

nyilvántartott

9

27578

062/25, 062/18

Sükösd-Aranykalász TSZ.

nyilvántartott

10

27579

034/7, 034/37

Sükösd - Ságod

nyilvántartott

11

27557

0276/110, 0302/1, 0301, 0325/17, 0286/1, 0276/85, 0276/82, 0276/83, 0276/84, 0276/81, 0276/23, 0276/127

Sükösd - Garáb

nyilvántartott

12

43594

061, 054/33, 085/7, 085/19, 085/17, 085/16, 085/18, 085/15, 085/14, 085/13, 085/12

Sükösd - M9 5. lelőhely

nyilvántartott

13

83593

0255/48, 0255/50, 054/42, 0255/51

Sükösd - Sárköz, Jobbágyi

nyilvántartott

15

83661

0201, 0194, 0197/5, 0197/4, 0197/6, 0197/3, 0196, 0195/1, 0195/2, 0195/3, 0195/4, 0195/5, 0179/83, 0197/18, 0197/16, 0197/17, 0197/14, 0197/15, 0228/2, 0228/3, 0228/4, 0228/1, 0197/7, 0197/8, 0197/9, 0197/10, 0197/13, 0226, 0227, 0229, 0228/6

Sükösd - Sánta-tanya

nyilvántartott

16

83691

0411, 0417, 0280/42, 0280/43, 0332/7, 0418/3, 0280/52, 0279, 0280/41, 0280/78, 0416/10, 0416/11, 0416/9, 0418/16, 0418/5

Sükösd - Csukás-dűlő I. (Nikolin 1. lh.)

nyilvántartott

17

83693

0280/38, 0280/37

Sükösd - Csukás-dűlő II. (Nikolin 2. lh.)

nyilvántartott

18

83695

0265/15

Sükösd - 51. sz. út, 144 km ÉNy (Nikolin 3. lh.)

nyilvántartott

19

83697

0264, 0276/1, 0246/11, 0246/16, 0246/45, 0276/16, 0276/17

Sükösd - Csukás-dűlő III., 51. sz. út 145 km É (Nikolin 4. lh.)

nyilvántartott

20

83699

0264, 0265/7, 0265/6, 0182/4, 0262, 0263/19, 0263/3, 0265/1, 0265/2, 0265/3, 0265/4, 0265/5, 0265/8, 0265/9

Sükösd - 51. sz. út, 143 km (Nikolin 5. lh.)

nyilvántartott

21

83701

0549/10, 0541

Sükösd - 51. sz. út, 142 km É (Nikolin 6. lh.)

nyilvántartott

23

83705

0546/12, 0546/11, 0546/13, 0546/10, 0546/9, 0546/8, 0546/7, 0546/6, 0546/5

Sükösd - Szántópuszta DNy (Nikolin 8. lh.)

nyilvántartott

24

83707

0267/3, 0267/7, 0267/6, 0267/4, 0267/5, 0267/8

Sükösd - Sikos-Görönd-sziget I. (Nikolin 9. lh.)

nyilvántartott

25

83709

0267/23, 0267/28, 0267/27, 0267/26, 0267/25, 0267/24, 0267/29, 0267/15, 0267/14

Sükösd - Sikos-Görönd-sziget II. (Nikolin 10. lh.)

nyilvántartott

26

83711

0281/5

Sükösd - Kerülő-fok É (Nikolin 11. lh.)

nyilvántartott

27

83719

0283/7

Sükösd - Sikos-Görönd-sziget III.(Nikolin 12. lh.)

nyilvántartott

28

83721

0288/12, 0295/5, 0295/6, 0295/2, 0295/3, 0295/4, 0284, 0328/1, 0328/3, 0328/4, 0328/5, 0328/6, 0328/7, 0328/8

Sükösd - Felső-Görönd-dűlő (Nikolin 13. lh.)

nyilvántartott

29

83723

0291/2, 0291/3, 0291/4

Sükösd - Sikos-Görönd-sziget IV. (Nikolin 14. lh.)

nyilvántartott

30

83725

0288/8

Sükösd - Sikos-Görönd-sziget V. (Nikolin 15. lh.)

nyilvántartott

31

83727

0283/7, 0283/6

Sükösd - Sikos-Görönd-sziget VI. (Nikolin 16. lh.)

nyilvántartott

32

83729

0320/9

Sükösd - Epres-hát-dűlő I. (Nikolin 17. lh.)

nyilvántartott

33

83731

0320/9, 0320/7

Sükösd - Epres-hát-dűlő II. (Nikolin 18. lh.)

nyilvántartott

34

83735

0337/8

Sükösd - Epres-hát-dűlő III. (Nikolin 19. lh.)

nyilvántartott

35

83739

0355/1, 0357, 0356, 0355/5, 0355/6, 0355/7

Sükösd - Ósükösd, Tikszárdi-fok Észak (Nikolin 20. lh.)

nyilvántartott

36

83741

0254, 0259/15, 0259/8, 0259/11, 0259/10, 0259/9, 0248/19

Sükösd - Nagy-tám (Nikolin 21. lh.)

nyilvántartott

37

83743

0265/15, 0264, 0254, 0261, 0248/2, 0248/1, 0273, 0274

Sükösd - Nagy-tám II. (Nikolin 22. lh.)

nyilvántartott

38

83753

0259/14, 0255/4, 0257/1, 0257/2, 0258, 0255/5, 0255/6

Sükösd - Nagy-tám III. (Nikolin 23. lh.)

nyilvántartott

39

83755

0537/48, 0537/14, 0537/13, 0537/15, 0537/16, 0537/20, 0537/19, 0537/17, 0537/18, 0537/50

Sükösd - Szántópuszta (Nikolin 24. lh.)

nyilvántartott

40

83757

0536/1

Sükösd - Szántópuszta ÉK (Nikolin 25. lh.)

nyilvántartott

41

83759

0417, 0418/6, 0418/4, 0418/9, 0418/12, 0418/8, 0418/7, 0429, 0416/10, 0416/11, 0418/17, 0436/15, 0436/16

Sükösd - Ságod-dűlő, Jobágy-csatorna Nyugat (Nikolin 26. lh.)

nyilvántartott

42

83761

0436/16

Sükösd - Ságod-dűlő, Jobágy-csatorna Nyugat II (Nikolin 27. lh.)

nyilvántartott

43

83763

0415, 0414/12, 0416/1

Sükösd - Árpás-dűlő, Ságod (Nikolin 28. lh.)

nyilvántartott

44

83765

0332/14, 0332/13, 0411, 0332/21, 0332/22, 0332/19, 0332/18, 0332/17, 0332/16, 0332/20, 0332/15, 0414/12, 0414/11, 0414/3, 0414/4, 0414/5, 0414/6, 0414/7, 0414/9

Sükösd - Árpás-dűlő, Ságod II. (Nikolin 29. lh.)

nyilvántartott

45

83767

0411, 0335/1, 0335/2, 0335/3, 0412/13, 0412/14, 0412/15, 0412/16, 0412/17, 0412/18, 0412/19

Sükösd - Ósükösd, Kerülő-fok Dél (Nikolin 30. lh.)

nyilvántartott

46

83769

0429, 0413, 0435, 0436/2, 0414/3, 0414/4, 0414/5, 0414/6, 0414/7, 0414/1, 0434/1, 0434/10, 0434/11, 0434/2, 0434/4, 0434/5, 0434/6, 0434/7, 0434/8, 0434/9, 0436/1

Sükösd - Árpás-dűlő III, Ságod (Nikolin 31. lh.)

nyilvántartott

47

83771

0433, 0434/11, 0431/3, 0431/4, 0431/5

Sükösd - Árpás-dűlő IV., Ságod (Nikolin 32. lh.)

nyilvántartott

48

83773

0409/10, 0407, 0408, 0409/5

Sükösd - Ósükösd Dél (Nikolin 33. lh.)

nyilvántartott

49

83775

0376/6, 0376/7, 0376/5, 0377, 0376/4, 0376/9

Sükösd - Nagybesnyő II. (Nikolin 34. lh.)

nyilvántartott

50

83777

0368/5

Sükösd - Nagybesnyő III., Kerülő-fok DNy (Nikolin 36. lh.)

nyilvántartott

51

83779

0364/1

Sükösd - Nagybesnyő IV., Kerülő-fok DNy (Nikolin 37. lh.)

nyilvántartott

52

83781

0374/3, 0374/4

Sükösd - Kisbesnyő (Nikolin 39. lh.)

nyilvántartott

53

83783

0403, 0441/5, 0441/6, 0441/7, 0441/8

Sükösd - Páskum-dűlő (Nikolin 40. lh.)

nyilvántartott

54

83785

0441/5, 0441/1, 0441/2, 0441/3, 0441/4

Sükösd - Páskum-dűlő II. (Nikolin 41. lh.)

nyilvántartott

55

83787

0450, 0448, 0449/1, 0442, 0449/7, 0449/6, 0449/4, 0449/5, 0449/3, 0447/17, 0447/18, 0447/19, 0447/20, 0449/10, 0449/12, 0449/13, 0449/9

Sükösd - Páskum-dűlő III. (Nikolin 42. lh.)

nyilvántartott

56

83789

0456/3, 0462/5, 0456/10, 0456/11, 0456/9

Sükösd - Kápolna-dűlő (Nikolin 43. lh.)

nyilvántartott

57

83791

0473/2, 0450, 0472/3, 0463, 0473/3, 0447/4, 0462/5, 0447/20, 0447/21, 0447/22, 0447/23, 0447/24, 0462/1, 0462/2, 0462/3, 0462/4

Sükösd - Kápolna-dűlő II. (Nikolin 44. lh.)

nyilvántartott

58

83793

0447/20, 0447/21, 0447/22, 0447/23, 0447/24

Sükösd - Kápolna-dűlő III. (Nikolin 45. lh.)

nyilvántartott

59

83795

0447/24

Sükösd - Kápolna-dűlő IV. (Nikolin 46. lh.)

nyilvántartott

60

83797

0477/1, 0477/2, 0477/3, 0477/4, 0477/27, 0477/42, 0477/43, 0477/44, 0477/45, 0477/28, 0477/29, 0477/30, 0477/31, 0477/32, 0477/33, 0477/34, 0477/35, 0477/37, 0477/38, 0477/39, 0477/40, 0477/41

Sükösd - Kápolna-dűlő V. (Nikolin 47. lh.)

nyilvántartott

61

83799

0452/17, 0452/18, 0452/19, 0452/20, 0452/16, 0452/14, 0452/5, 0452/6, 0452/7, 0452/8, 0452/3, 0452/2

Sükösd - Kisbesnyő (Nikolin 48. lh.)

nyilvántartott

62

83801

0467/12, 0467/3

Sükösd - Kápolna-dűlő, Sziget melléke (Nikolin 49. lh.)

nyilvántartott

63

83803

0463, 0472/9, 0458/6

Sükösd - Kápolna-dűlő, Sziget melléke II (Nikolin 50. lh.)

nyilvántartott

64

27582

0232/4

Sükösd - Józani-dűlő

nyilvántartott

65

87283

572, 882, 887/1, 886, 885, 880, 879/2, 879/1, 876/2, 876/1, 875/2, 1548

Sükösd - Deák Ferenc u. 126.

nyilvántartott

66

27580

0541, 0542/1, 0542/50, 0542/48, 0542/47, 0542/2, 0542/3, 0542/4, 0542/8, 0542/5, 0542/6, 0542/9, 0542/45, 0542/44, 0542/41, 0542/13, 0542/14, 0542/39, 0542/7, 0542/10, 0542/43, 0542/42, 0542/11, 0542/15, 0542/12, 0542/40, 0542/46, 0542/49, 0274/1, 0282/10, 0283/24, 0538/5, 0538/6, 0540/22, 0540/23, 0540/24, 0540/25, 0540/26, 0540/27, 0540/28, 0540/29, 0540/30, 0540/31, 0540/32, 0540/33, 0540/34, 0540/35, 0540/36, 0540/37, 0542/51, 0542/52, 0542/53, 0542/54, 0542/55, 0542/56

Sükösd - Szántópuszta

nyilvántartott

67

90035

0496/1, 0492, 0494, 0495/4

Sükösd - Adács

nyilvántartott

68

91073

0244/5

Sükösd - Viktória-tavak

nyilvántartott

69

92753

0172/3, 0172/7, 0201, 0173/2, 300, 256, 225, 233, 178/2, 1920, 222/2, 224/1, 223, 250, 255/2, 224/2, 259, 222/4, 220/2, 178/1, 0173/1, 1917, 222/3, 224/3, 1918/2

Sükösd - Borjú járás

nyilvántartott

70

92983

0505/3, 0505/4, 0509, 0495/4, 0501/3, 0501/4, 0501/5, 0501/6, 0501/7

Sükösd - Pecseri öntözőtelep

nyilvántartott

71

97343

0541, 0537/36, 0537/37, 0537/38, 0537/39

Sükösd - Szántópuszta D

nyilvántartott

72

97345

0472/9, 0466, 0471/1, 0472/10

Sükösd - Közréti-csatorna I.

nyilvántartott

73

97347

0471/1

Sükösd - Közréti-csatorna II.

nyilvántartott

74

97349

0471/1

Sükösd - Közréti-csatorna III.

nyilvántartott

75

97359

024/71, 024/84, 024/85, 024/87, 044, 045/30, 060/43, 061, 062/14, 064

Sükösd - Rákos

nyilvántartott

76

97361

065/63, 065/64, 065/65, 065/66, 065/67, 065/68, 065/69, 065/70, 065/71, 067, 070/3

Rosztovás-dűlő

nyilvántartott

77

97363

0174/15, 0176/1, 0176/5, 0176/6

Buzás-dűlő I.

nyilvántartott

78

97365

1610, 02/56, 03/1, 02/11, 02/12, 02/13, 02/14, 02/15, 02/16, 02/17, 02/18, 02/32, 02/33, 02/34, 02/35, 02/36, 02/37, 02/57, 1905/11, 1905/18, 1905/19, 1905/20, 1905/21, 1911/4, 1921/1, 1921/2, 1921/3

Buzás-dűlő II.

nyilvántartott

79

97367

0201, 0194, 0197/5, 0197/4, 0197/6, 0197/3, 0196, 0195/1, 0195/2, 0195/3, 0195/4, 0195/5, 0179/83, 0197/18, 0197/16, 0197/17, 0197/14, 0197/15, 0228/2, 0228/3, 0228/4, 0228/1, 0197/7, 0197/8, 0197/9, 0197/10, 0197/13, 0226, 0227, 0229, 0228/6

Kis-Kelő-dűlő

nyilvántartott

12. melléklet a 16/2023. (XI. 30.) önkormányzati rendelethez

Sükösd nagyközség műemlékei

törzsszám

azonosító

hrsz.

cím

név

védelem

620

2345

1031

Deák F. u. 94.

R.k. templom

műemlék

620

20730

1030/2

R.k. templom ex lege műemléki környezete

műemléki környezet

621

2346

0473/2

Kápolna-dűlő

R.k. kápolna

műemlék

621

20729

0450, 0472/3, 0463, 0473/3

R.k. kápolna ex lege műemléki környezete

műemléki környezet