Kaszaper Község Képviselő-testületének 8/2020 (VII.17.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2019. évi költségvetésének végrehajtásáról

Hatályos: 2020. 07. 17

Kaszaper Község Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban: képviselő-testület) az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, valamint az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f./ pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, az önkormányzat 2019. évi költségvetésének végrehajtásáról (zárszámadásáról) az alábbi rendeletet alkotja:


  1. §


Kaszaper Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2019. évi költségvetésről szóló, többször módosított 2/2019.(II.15.) rendelet végrehajtását


939 343 371,- Ft
azaz kilencszázharminckilencmillió-háromszáznegyvenháromezer-háromszázhetvenegy Ft bevétellel
 és
770 703 500,- Ft
azaz hétszázhetvenmillió-hétszázháromezer-ötszáz forint kiadással
, valamint

168 639 871,- Ft pénzmaradvánnyal
hagyja jóvá.


  1. §

A képviselő-testület az önkormányzat 2019. évi költségvetés bevételi és kiadási előirányzatainak teljesítését az 1. és a 2. mellékletekben foglaltak szerint hagyja jóvá.

  1. §

A képviselő-testület a költségvetés végrehajtásának pénzforgalmi mérlegét a 3. mellékletben foglaltak szerint hagyja jóvá. 

4. §

A képviselő-testület a beruházások, felhalmozások kiadásainak teljesítését a 4. mellékletekben foglaltak szerint hagyja jóvá.

5. §

A képviselő-testület az önkormányzat EU-s forrás bevételeinek teljesítését 117 873 159,- Ft összegben az 5. mellékletben foglaltak szerint hagyja jóvá.

6. §

A képviselő-testület a kormányzati funkciók szerinti bevételeket és kiadásokat a 6. mellékletekben foglaltak szerint intézményenkénti bontásban hagyja jóvá.

7. §

A képviselő-testület az önkormányzat rövid lejáratú hiteleinek teljesítését a 7. mellékletben foglaltak szerint hagyja jóvá.

8. §

A képviselő-testület az önkormányzat és intézményei maradvány, eredmény és vagyon kimutatását a 8. mellékletekben foglaltak szerint intézményenkénti bontásban hagyja jóvá.

9. §

A képviselő-testület az önkormányzat és intézményei létszámadatait a 9. mellékletben foglaltak szerint hagyja jóvá.

10. §

A képviselő-testület a helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásainak és egyéb kötött felhasználású támogatásainak, az előző évi kötelezettségvállalással terhelt központosított előirányzatok és egyéb kötött felhasználású támogatások maradványainak, továbbá az önkormányzatok általános, köznevelési és szociális feladataihoz kapcsolódó támogatásainak elszámolását a 10. mellékletben foglaltak szerint hagyja jóvá.


11. §

Ez a rendelet kihirdetése napján 8 óra 00 perckor lép hatályba.



Kaszaper, 2020. július 16.




                             Kun László                                        Dudaszegné dr. Lajos Tímea

                            polgármester                                                          jegyző



Kihirdetve: 2020. július 17. napján



                                                                                      Dudaszegné dr. Lajos Tímea
                                                                                                          jegyző