Földes Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2021. (III. 26.) önkormányzati rendelete

a Képviselő- testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 88/2013. (II.28.) Ör. módosításáról

Hatályos: 2021. 04. 01- 2021. 04. 01

Földes Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete feladat- és hatáskörében eljárva, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46.§ (4) bekezdése és a veszélyhelyzet kihirdetéséről és a veszélyhelyzeti intézkedések hatálybalépéséről szóló 27/2021. (I.29.) Korm.rendelet alapján Földes Nagyközség Polgármestere az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésben foglalt eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32.cikk (1) bekezdés d) pontjában, valamint Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 53.§ (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1.§ A Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013. (II.28.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Ör.) 3.§-a a következő (5) bekezdéssel egészül ki:

„(5) A települési képviselő vagyonnyilatkozatával kapcsolatos eljárás szabályait a Szabályzat 6. számú melléklete határozza meg.”

2.§ Az Ör. 23.§ (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(4) A bizottsági ülés jegyzőkönyvét az ülést követő tizenöt napon belül a Törvényességi Felügyelet Írásbeli Kapcsolattartás Modul igénybevételével meg kell küldeni a Hajdú – Bihar Megyei Kormányhivatalnak.”

3.§ Az Ör. 24.§ (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(5)A jegyzőkönyvet az ülést követő tizenöt napon belül a Törvényességi Felügyelet Írásbeli Kapcsolattartás Modul igénybevételével meg kell küldeni a Hajdú – Bihar Megyei Kormányhivatalnak.”

4.§ Az Ör. 26.§ (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(6)  A jegyző a képviselő-testület által megalkotott, a polgármester és a jegyző által aláírt és a szervezeti és működési szabályzatban meghatározott módon kihirdetett önkormányzati rendeletet legkésőbb a kihirdetést követő harmadik munkanapon a Törvényességi Felügyelet Írásbeli Kapcsolattartás Modul igénybevételével megküldi a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatalnak,”

5.§ Az Ör. 27.§ (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(1) Az önkormányzati rendelet elfogadását követő 3 munkanapon belül történő kihirdetéséről a jegyző gondoskodik. A rendelet kihirdetése a polgármesteri hivatal hivatalos hirdetőtábláján történő kifüggesztéssel történik. A rendelet Nemzeti Jogszabálytárban való közzétételéről a rendelet kihirdetését követő 5 munkanapon belül kell gondoskodni az Integrált Jogalkotási Rendszer igénybevétele útján. A rendeletet közzé kell tenni az önkormányzat honlapján is. legkésőbb a rendelet kihirdetését követő 5 munkanapon belül.

6.§ (1) Az Ör. „25. A jegyző és aljegyző” szöveg helyébe a következő rendelkezés lép:

25. A jegyző


(2) Az Ör. 31.§ (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A jegyzőt akadályoztatása vagy távolléte esetén a jegyző által kijelölt köztisztviselő helyettesíti.


(3) Az Ör. 31.§ (5) bekezdése hatályát veszti.

7.§ Az Ör. 32.§ (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A polgármesteri hivatal belső szervezeti tagozódását a Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata tartalmazza, melyet a képviselő-testület 26/2021. (III.26.) számú határozattal hagyott jóvá.”

8.§ Az Ör. kiegészül jelen rendelet 1. számú mellékletével.

9. § Ez a rendelet 2021. április 1-jén lép hatályba.