Érd Város Önkormányzat Képviselő-testületének 9/1999. (V.21.) önkormányzati rendelete

Az érdi Fundoklia-völgy természetvédelmi területté nyilvánításáról

Hatályos: 2019. 12. 03- 2019. 12. 31

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvény (a továbbiakban: törvény) 24.§ (1) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján a következő rendeletet alkotja:




1. §1


Jelen rendelet hatálya, mely egyben a természetvédelmi terület lehatárolását jelenti, az 1a. sz. melléklet szerint, az ún. Fundoklia-völgy közvetlen területére és a vele határos területekre terjed ki.

2. §


(1) Érd Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése az érdi Fundoklia-völgyet helyi jelentőségű természetvédelmi területként védetté nyilvánítja.



(2) A védetté nyilvánítás természetvédelmi célja Érd-Parkváros tájképileg legszebb részének megőrzése, az itt található védett növénytársulások, az ehhez kapcsolódó állatvilág illetve a hely geomorfológiai képződményeinek megóvása, védelme és fenntartása, továbbá a völgy M7 autópályától északra fekvő részén a völgyfő közelében feltárt érdi paleolitikus vadásztelep világhírű lelőhelyének megőrzése.


2(3) A Közgyűlés a védett természetvédelmi kezelési módokat, korlátozásokat és tilalmakat, továbbá egyéb kötelezettségeket jelen rendelet 2. sz. melléklete szerint határozza meg (Kezelési Terv).


2(4) A védetté nyilvánított terület természetvédelmi értékeinek megnevezését, jellegét, kiterjedését, a védetté nyilvánítás indokát, természetvédelmi célját és a földrészletek helyrajzi számait e rendelet 1. számú melléklete tartalmazza.



3. §


A rendelet július 1-én lép hatályba.




dr. Erdélyi László s.k.                                                                                 Harmat Béla s.k.

      mb.  jegyző                                                                                            polgármester





A Képviselő-testület elfogadta 1999. május 20-i ülésén.