Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelete

Dombóvár Város Önkormányzata 2024. évi költségvetéséről

Hatályos: 2024. 02. 16

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelete

Dombóvár Város Önkormányzata 2024. évi költségvetéséről

2024.02.16.

Dombóvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, Dombóvár Város Önkormányzata Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága, valamint Humán Bizottsága véleményének kikérésével a következőket rendeli el:

1. § A rendelet hatálya Dombóvár Város Önkormányzatára (a továbbiakban: önkormányzat), a Képviselő-testületére (a továbbiakban: képviselő-testület) és annak szerveire, valamint a képviselő-testület által irányított költségvetési szervekre (a továbbiakban: költségvetési szerv) terjed ki.

2. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat és a költségvetési szervek együttes 2024. évi költségvetésének főösszegét 4.358.800 ezer Ft-ban állapítja meg.

(2) A képviselő-testület az önkormányzat és a költségvetési szervek együttes 2024. évi költségvetési bevételi főösszegét 4.162.352 ezer Ft-ban állapítja meg, ezen belül:

a) a működési célú bevételt 3.481.948 ezer Ft-ban,

b) a felhalmozási célú bevételt 680.404 ezer Ft-ban állapítja meg.

(3) A képviselő-testület az önkormányzat és a költségvetési szervek együttes 2024. évi költségvetési kiadási főösszegét 4.267.825 ezer Ft-ban állapítja meg, ezen belül:

a) a működési célú kiadásokat 3.953.981 ezer Ft-ban, ebből:

aa) a személyi juttatásokat 1.276.690 ezer Ft-ban,

ab) a munkaadókat terhelő járulékokat és szociális hozzájárulási adót 157.544 ezer Ft-ban,

ac) a dologi kiadásokat 1.809.542 ezer Ft-ban,

ad) az ellátottak pénzbeli juttatásait 15.000 ezer Ft-ban,

ae) az egyéb működési célú kiadásokat 695.205 ezer Ft-ban,

b) a felhalmozási célú kiadásokat 313.834 ezer Ft-ban, ebből:

ba) a beruházások összegét 96.020 ezer Ft-ban,

bb) a felújítások összegét 211.824 ezer Ft-ban,

bc) az egyéb felhalmozási célú kiadásokat 6.000 ezer Ft-ban állapítja meg.

(4) A képviselő-testület az önkormányzat és a költségvetési szervek együttes 2024. évi költségvetési létszámkeretét 225 főben állapítja meg.

(5) A képviselő-testület az önkormányzat és a költségvetési szervek együttes 2024. évi költségvetési hiányát 105.473 ezer Ft-ban, ezen belül:

a) a felhalmozási célú többletet 366.560 ezer Ft-ban,

b) a működési célú hiányt 472.033 ezer Ft-ban állapítja meg.

(6) A képviselő-testület a finanszírozási műveleteken belül

a) a hitelfelvétel összegét 0 Ft-ban, ebből a felhalmozási célú hitelfelvételt 0 Ft-ban,

b) a hiteltörlesztés összegét 26.389 ezer Ft-ban, ebből a felhalmozási célú törlesztést 26.389 ezer Ft-ban,

c) az előző év felhasználható maradványát 196.448 ezer Ft-ban,

d) az államháztartáson belüli megelőlegezéseket 0 Ft-ban,

e) az államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetését 64.586 ezer Ft-ban határozza meg.

3. § (1) A képviselő-testület a 2. §-ban megállapított bevételi főösszeg részletezését kötelező feladatok, önként vállalt feladatok és állami feladatok szerinti bontásban az 1. melléklet szerint hagyja jóvá.

(2) A képviselő-testület a 2. §-ban megállapított kiadási főösszeg részletezését kötelező feladatok, önként vállalt feladatok és állami feladatok szerinti bontásban a 2. melléklet szerint hagyja jóvá.

(3) A képviselő-testület a felújítási előirányzatokat célonként a 2. melléklet szerint állapítja meg.

(4) A képviselő-testület a fejlesztési kiadásokat feladatonként a 2. melléklet szerint hagyja jóvá.

(5) A képviselő-testület az önkormányzat működési céltartalékát 7.000 ezer Ft, általános tartalékát 5.000 ezer Ft összegben határozza meg. A képviselő-testület dönt a felhalmozási céltartalék, a működési céltartalék, valamint az általános tartalék felhasználásáról.

(6) A költségvetési szervek létszámkeretét a 3. melléklet, a működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatokat tájékoztató jelleggel, mérlegszerűen, egymástól elkülönítetten, de – a finanszírozási műveleteket is figyelembe véve – együttesen egyensúlyban a 4. melléklet, a több éves kihatással járó feladatok előirányzatait éves bontásban az 5. melléklet és a 6. melléklet tartalmazza.

(7) A képviselő-testület az önkormányzat által nyújtott közvetett támogatásokat a 7. melléklet szerint hagyja jóvá.

(8) A képviselő-testület a 2024. év várható bevételi és kiadási előirányzatainak teljesítéséről készített előirányzat felhasználási tervet a 8. melléklet szerint fogadja el.

(9) A képviselő-testület 2023. évi szociális, jóléti és egészségügyi juttatás előirányzatát a 10. melléklet szerint fogadja el.

4. § (1) A vagyonhasznosításból származó és a tervezett előirányzatot meghaladó bevételből év közben általános tartalékot kell képezni.

(2) A bevételi források növelése érdekében a képviselő-testület elrendeli a korábban értékesítésre kijelölt ingatlanok, egyéb vagyonrészek eladásához szükséges intézkedések megtételét, a pályázati lehetőségek felkutatását és igénybevételét.

(3) Az előző évi maradvány - az előző évben vállalt kötelezettségek áthúzódó teljesítésével összefüggő kiadások kivételével - a felülvizsgálat és a képviselő-testület jóváhagyását követően használható fel.

5. § (1) A képviselő-testület a több éves kihatással járó feladatok előirányzatait éves bontásban az 5. melléklet és 6. melléklet szerint fogadja el azzal, hogy a későbbi évek előirányzatait véglegesen a tárgyévi költségvetésben állapítja meg.

(2) Az (1) bekezdés szerint a későbbi évekre jóváhagyott előirányzatokon belül a polgármester kötelezettséget vállalhat.

6. § A költségvetésből nyújtott támogatásokra az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) és az államháztartáson kívüli források átadását szabályozó önkormányzati rendelet rendelkezéseit kell alkalmazni.

7. § (1) A Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal 2024. évi költségvetési keretében garantálja a képviselő-testület a képviselő-testület hivatala köztisztviselői és ügykezelői közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről szóló 38/2015. (XI. 30.) önkormányzati rendeletben felsorolt juttatások tárgyévi kifizethetőségét. A juttatásokra a 9. melléklet szerinti keret áll rendelkezésre. A kereten belül az egyes juttatások közötti átcsoportosítást a szükségleteknek megfelelően a munkáltatói jogokat gyakorló jegyző végzi el.

(2) A Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők 2024. évi illetményalapját a 29/2023. (XII. 15.) önkormányzati rendelet szabályozza.

8. § (1) A jóváhagyott előirányzatok és létszámkeretek között átcsoportosítást – a (2) bekezdésben foglalt kivétellel – a képviselő-testület engedélyezhet.

(2) A képviselő-testület az Áht. 34. § (2) bekezdése alapján felhatalmazza a polgármestert, hogy 5 millió Ft összeghatárig a bevételi és kiadási előirányzatokat módosítsa, továbbá a kiadási előirányzatok között átcsoportosítást végezzen. Az átcsoportosításról a döntést követően a képviselő-testületnek be kell számolni.

(3) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy utólagos beszámolás mellett 2024. évben a 2. melléklet szerint meghatározott polgármesteri keret terhére kötelezettséget vállaljon.

(4) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a központi céljellegű előirányzatok saját hatáskörben történő felosztására.

(5) Az éves költségvetés jóváhagyásakor meghatározott egyes kiadási előirányzatok utólagos előirányzat-módosítással túlléphetők. Ezek azonban csak olyan előirányzatok lehetnek, amelyek esetében törvényben, kormányrendeletben megállapított támogatásra, ellátásra vonatkozó többletjogosultság eredményez az előirányzatot meghaladó kiadást.

(6) A költségvetési rendelet módosításáról a képviselő-testület - az első negyedév kivételével - negyedévente dönt.

(7) Ha év közben a körülmények oly módon változnak meg, hogy ezek az önkormányzat költségvetésének teljesítését jelentősen veszélyeztetik, a polgármester pótköltségvetési rendeletet terjeszt a képviselő-testület elé.

9. § (1) A költségvetés végrehajtása során tárgyévi fizetési kötelezettség és kifizetés a jóváhagyott kiadási előirányzatok mértékéig vállalható, kivéve a jogszabályon, bírósági vagy államigazgatási jogerős határozaton alapuló kötelezettségeket és járandóságokat, továbbá a letéti kezelésben történő kiadásokat. Tárgyéven túli fizetési kötelezettség – kivéve a jogszabályon, bírósági, illetve államigazgatási jogerős döntésen alapuló kötelezettségeket – csak olyan mértékben vállalható, amely a kötelezettségvállalás időpontjában ismert feltételek mellett az esedékesség időpontjában, a rendeltetésszerű működés veszélyeztetése nélkül finanszírozható.

(2) A képviselő-testület által jóváhagyott éves kereten belül átmeneti likviditási hitel igénybevételéről a polgármester dönt.

(3) Az önkormányzat átmenetileg szabad pénzeszközeinek lekötéséről a polgármester dönt.

(4) Az új induló beruházások, felújítások körében a közbeszerzési értékhatár felett a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény és az önkormányzat közbeszerzési szabályzatának előírásait kell alkalmazni. Az európai uniós támogatással megvalósuló programok és projektek bevételeit, kiadásait tájékoztató jelleggel a 11. melléklet tartalmazza.

(5) A költségvetési szervek – nettósított – költségvetési támogatását 1/12 szerinti ütemezésben biztosítja a képviselő-testület. Ettől eltérni csak a beruházások és felújítások esetén, valamint a költségvetési szerv indokolt kérése alapján a polgármester döntése alapján lehet.

10. § (1) A költségvetési szervek költségvetés alapján a jogszabályokban meghatározott feltételek mellett gazdálkodnak. A költségvetési szervek a feladataik bővítésére vonatkozó kérelmeket csak az önköltségszámítási szabályzataik alapján elkészített költségszámítással együtt terjeszthetik elő.

(2) A költségvetési szervek a jóváhagyott előirányzatokon belül – beleértve a létszámkeretet is – kötelesek gazdálkodni.

(3) A költségvetési szerv a jóváhagyott bevételi előirányzatain felüli többletbevételét csak a képviselő-testület előirányzat módosítása után használhatja fel, az előző évi maradványával a képviselő-testület jóváhagyása után rendelkezhet. Többletbevétel miatt előirányzat módosítás csak akkor lehetséges, ha a költségvetés bevételi előirányzataként tervezett összeg már befolyt. A bevételi előirányzatok elmaradása esetén a kiadási előirányzatok zárolására vagy törlésére kerül sor. A kiemelt előirányzatok csak a képviselő-testület engedélye után módosíthatók. Az előirányzat-módosítás költségvetési támogatási igénnyel sem a tárgyévben, sem az azt következő évben, években nem járhat.

(4) Tárgyévi fizetési kötelezettség a jóváhagyott kiadási előirányzatok mértékéig vállalható és a kifizetések is ezen összeghatárig rendelhetők el. Tárgyéven túli fizetési kötelezettség csak olyan mértékben vállalható, amely a kötelezettségvállalás időpontjában ismert feltételek mellett az esedékesség időpontjában, a rendeltetésszerű működés veszélyeztetése nélkül finanszírozható. A kötelezettségvállalás előtt meg kell győződni arról, hogy a jóváhagyott költségvetés fel nem használt és le nem kötött kiadási előirányzata biztosítja-e a fedezetet. A kötelezettségvállalásnak előirányzat-felhasználási terven kell alapulnia.

(5) A költségvetési szervek beruházásaira az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló önkormányzati rendelet előírásait kell alkalmazni.

(6) A költségvetési szervek a részükre jóváhagyott személyi juttatások és létszám-előirányzattal – a jogszabályi előírások figyelembevételével – önállóan gazdálkodnak.

(7) A költségvetési szerv szellemi és anyagi infrastruktúráját magáncélra igénybe vevő számára a költségvetési szerv köteles térítést előírni az igénybevétel alapján felmerült közvetlen és közvetett költségek figyelembevételével. Amennyiben a költségvetési szerv az alaptevékenysége ellátásához kapcsolódóan meghatározott feladat ellátására eseti bevételhez jut vagy támogatásban részesül, a támogatás összegét úgy kell megállapítani, az eseti bevétel beszedésével összefüggésben ténylegesen felmerült költségeket pedig úgy kell megosztani, hogy a támogatás, az eseti bevétel fedezetet nyújtson a felmerült közvetlen és közvetett költségekre is. A költségek, valamint a térítés megállapításának rendjét és mértékét belső szabályzatban kell rögzíteni.

(8) A költségvetési szerv vezetője felelős a feladatai ellátásához a szerv vagyonkezelésébe, használatába adott vagyon rendeltetésszerű igénybevételéért, az alapító okiratban előírt tevékenységek jogszabályban meghatározott követelményeknek megfelelő ellátásáért, a költségvetési szerv gazdálkodásában a szakmai hatékonyság és a gazdaságosság követelményeinek érvényesítéséért, a tervezési, beszámolási, információszolgáltatási kötelezettség teljesítéséért és hitelességéért, a gazdálkodási lehetőségek és kötelezettségek összhangjáért, az intézményi számviteli rendért, a folyamatba épített előzetes és utólagos vezetői ellenőrzéséért, a belső ellenőrzés megszervezéséért és működéséért. A vezető köteles kialakítani, működtetni és fejleszteni a folyamatba épített, előzetes és utólagos vezetői ellenőrzés rendszerét a pénzügyminiszter által közzétett módszertani útmutató alapján, köteles elkészíteni a költségvetési szerv ellenőrzési nyomvonalát.

(9) Az önkormányzat és a költségvetési szervek pénzeszközei terhére végzett kifizetéskor a készpénzkímélő fizetési módot kell előnyben részesíteni. Készpénzes kifizetéssel teljesíthetők

a) a társadalom- és szociálpolitikai juttatások,

b) az ellátottak pénzbeli juttatásai, a költőpénz biztosítása,

c) a kiküldetési, reprezentációs kiadások,

d) a szolgáltatási kiadások 50 ezer Ft összeghatárig,

e) a készlet és tárgyi eszköz beszerzési kiadások 50 ezer Ft összeghatárig,

f) a rendezvényeken az előadók megbízási díjának kifizetésével összefüggő kiadások a polgármester engedélye esetén.

(10) A költségvetési szervek az általuk elismert, esedékességet követő 30-60 napon túli tartozás állományról havonta, a tárgyhót követő 5. napig kötelesek adatot szolgáltatni a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatalnak. Az adatszolgáltatás tartalmazza valamennyi követelésre vonatkozóan a tartozás időtartamát, összegét. A költségvetési szerv vezetője köteles önkormányzati biztos kirendelését kezdeményezni, ha az általa vezetett költségvetési szerv elismert, az esedékességet követő 30 napon túli tartozás állománya meghaladja a tárgyévi éves eredeti költségvetési kiadási előirányzatának 10%-át, vagy összege meghaladja a 15 millió forintot.

(11) A költségvetési szervek az állami támogatás alapját képező mutatószámokról kötelesek az elszámoláshoz szükséges naprakész nyilvántartást vezetni. A költségvetési szerveknél feladatelmaradásnak kell tekinteni a költségvetési előirányzatok jóváhagyásakor alapul vett tervezett ellátotti létszám és a tényleges ellátotti átlaglétszám különbözetét, amennyiben a teljesítés elmarad a tervezett létszámtól. A létszámkülönbözet és a költségvetési törvény szerinti 1 mutatószámra jutó támogatás teljes összegét kell feladatelmaradásnak tekinteni. Az így számított összeggel a költségvetési szerv a zárszámadás keretében elszámol az önkormányzattal.

(12) A képviselő-testület a pótlékok esetén a mindenkori alsó határnak megfelelő előirányzatot biztosítja a költségvetési szerveknek. A költségvetési szerv vezetője felelős azért, hogy az általa vezetett költségvetési szerv költségvetése ismeretében a munkáltató saját hatáskörében engedélyezhető pótlékokat, megbízási díjakat, egyéb kifizetéseket csak olyan mértékben állapítsa meg, amelyre a fedezet a költségvetési szerv költségvetésében rendelkezésre áll.

(13) Az egyes költségvetési szerveknél a jutalmazásra, teljesítményösztönzésre kifizethető együttes összeg az egységes rovatrend K1101 törvény szerinti illetmények, munkabérek előirányzatának 4%-át nem haladhatja meg.

(14) A költségvetési szerv állományába tartozó személy részére megbízási vagy más szerződés alapján díjfizetésre az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet 51. § (2) bekezdése szerint kerülhet sor.

11. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

12. § A képviselő-testület a polgármesternek a rendelet hatálybalépéséig az átmeneti időszakban tett intézkedéseiről - bevételek beszedése, az előző évi kiadási előirányzatokon belül a kiadások arányos teljesítése - szóló beszámolóját elfogadja. Az átmeneti időszakban beszedett bevételeket és teljesített kiadásokat a jóváhagyott bevételi és kiadási előirányzatok tartalmazzák.

1. melléklet az 5/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat 2024. évi bevételei

Eredeti előirányzat

eFt

kötelező
feladat

önként vállalt
feladat

államig.
feladat

Cím

Alcím

Cím neve

101

Dombóvári Szivárvány Óvoda és Bölcsőde

I.

Működési bevételek

18 674

18 674

0

0

101. cím összesen:

18 674

18 674

0

0

102

Dombóvári Művelődési Ház, Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény

I.

Működési bevételek

31 000

31 000

0

0

102. cím összesen:

31 000

31 000

0

0

103

Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal

I.

Működési bevételek

1. Dombóvár

7 000

7 000

0

0

2. Szakcsi Kirendeltség

0

0

0

0

összesen:

7 000

7 000

0

0

103. cím összesen

7 000

7 000

0

0

101-103. intézmények összesen

56 674

56 674

0

0

104

Önkormányzat

I.

Működési bevételek

1. Működési bevételek (segélyek visszafizetése, köztemetés, közig. bírság végrehajtásából, egyéb bevételek)

10 000

10 000

0

0

2. Közvetített szolgáltatások ellenértéke (háziorvosi rendelők, tábor)

6 000

6 000

0

0

3. Lakásgazdálkodás, bérleményhasznosítás - bérleti díj bevételek

65 000

65 000

0

0

4. Közterület használati díj

5 800

5 800

0

0

5. Terület bérbeadás

4 500

4 500

0

0

6. Távhő vagyon bérbeadásából származó bevételek

29 592

29 592

0

0

7. Farkas Attila Uszoda bevétele

11 000

0

11 000

0

8. Balatonfenyvesi Ifjúsági Tábor bérbeadása

1 350

0

1 350

0

9. Gunarasi gyerektábor

5 000

0

5 000

0

10. Gyermekétkeztetés bevétele

57 783

57 783

0

0

11. Általános forgalmi adó visszatérítése

15 601

15 601

12. Kamatbevétel

20 000

20 000

13. Tolna Vármegyei Kórház hozzájárulása védőnői szolgálat kiadásaihoz

1 948

1 948

0

0

I. alcím összesen:

233 574

216 224

17 350

0

II.

Közhatalmi bevételek

1. Helyi adók

1.1. Magánszemélyek kommunális adója

69 000

69 000

0

0

1.2. Építményadó

134 000

134 000

0

0

1.3. Idegenforgalmi adó

12 000

12 000

0

0

1.4. Iparűzési adó

1 016 000

1 016 000

0

0

összesen:

1 231 000

1 231 000

0

0

2. Egyéb közhatalmi bevételek

2.1. pótlék, bírság

10 000

10 000

0

0

2.2. talajterhelési díj

6 000

6 000

0

0

összesen:

16 000

16 000

0

0

II. alcím összesen:

1 247 000

1 247 000

0

0

III.

Önkormányzat költségvetési támogatása

1. Helyi önkormányzat általános működésének és ágazati feladatainak támogatása

1.1. Általános feladatok támogatása (B111)

518 910

518 910

0

0

1.2. Egyes köznevelési feladatok támogatása (B112)

502 086

502 086

0

0

1.2.1 Esélyteremtési illetményrész támogatása

0

0

0

0

1.3. Egyes szociális és gyermekjóléti feladatok támogatása (B1131)

570 462

570 462

0

0

1.3.1. Szociális ágazati összevont pótlék kifizetéséhez támogatás

0

0

0

0

1.3.2. Egészségügyi kiegészítő pótlék kifizetéséhez támogatás

0

0

0

0

1.4. Gyermekétkeztetési feladatainak támogatása (B1132)

211 728

211 728

0

0

1.5. Kulturális feladatok támogatása (B114)

57 399

57 399

0

0

összesen:

1 860 585

1 860 585

0

0

III. alcím összesen:

1 860 585

1 860 585

0

0

IV.

Felhalmozási bevételek

1. Tárgyi eszköz, ingatlanértékesítés

1.1. Ingatlanok értékesítése

290 560

290 560

0

0

2. Önkormányzati vagyon bérbeadás

2.1. Víziközmű bérleti díj

2.1.1. Szennyvízhálózat

27 050

27 050

0

0

2.1.2. Ivóvízhálózat

56 892

56 892

0

0

IV. alcím összesen:

374 502

374 502

0

0

V.

Támogatások államháztartáson belülről

1. Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülről

1.1. Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől finanszírozás (védőnői ellátás)

5 574

5 574

0

0

1.2. Fogorvosi rendelő fenntartásához hozzájárulás

405

405

0

0

1.3. Közös Önkormányzati Hivatal működtetéséhez hozzájárulás

1.3.1. Közös Önkormányzati Hivatal működtetéséhez hozzájárulás Szakcs

15 779

15 779

0

0

1.3.2. Közös Önkormányzati Hivatal működtetéséhez hozzájárulás Lápafő

2 986

2 986

0

0

1.3.3. Közös Önkormányzati Hivatal működtetéséhez hozzájárulás Várong

2 507

2 507

0

0

1.3.4. Közös Önkormányzati Hivatal működtetéséhez hozzájárulás Csikóstőttős

1 478

1 478

0

0

1.3.5. Közös Önkormányzati Hivatal működtetéséhez hozzájárulás Attala

1 838

1 838

0

0

1.4. Közfoglalkoztatás támogatás, EFOP támogatás

1 278

0

1 278

0

1.5. Nyári diákmunka támogatása

7 204

0

7 204

0

1.6. Kiegészítő gyermekvédelmi támogatás

500

0

0

500

1.7. TOP-5.2.1-15-TL1-2016-00001 Mászlony

70

70

0

0

1.8. TOP-5.2.1-15-TL1-2016-00002 Szigetsor

565

565

0

0

1.9. TOP-5.2.1-15-TL1-2016-00003 Kakasdomb-Erzsébet utca

1 421

1 421

0

0

1.10. Kaposmenti Társulástól kapott támogatás

4 000

4 000

0

0

1.11. Társulás nettósítási különbözet

2 209

2 209

0

0

1.12. Csikóstőttősi Tagóvoda 2024.évi működtetéséhez hozzájárulás

3 601

3 601

0

0

összesen:

51 415

42 433

8 482

500

2. Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

2.1. Döbrököztől szennyvízcsatlakozáshoz hozzájárulás

5 000

5 000

0

0

2.2. Farkas Attila Uszoda vizesblokk és öltöző felújítására

11 000

11 000

0

0

2.3. TOP-1.1.1-16-TL1-2017-00002 Tüskei iparterület fejlesztése és új iparterület kialakítása

245 065

245 065

0

0

2.4. TOP-2.1.3-16-TL1-2021-00024 Dombóvár, Fő utca csapadékvíz-elvezető rendszer rekonstrukciója I. ütem – nyugati utcarész

20 566

20 566

0

0

2.5. TOP-2.1.3-16-TL1-2021-00025 Dombóvár, Fő utca csapadékvíz-elvezető rendszer rekonstrukciója II. ütem – keleti utcarész

22 374

22 374

0

0

2.6. TOP-4.1.1-15-TL1-2020-00028 - Szabadság utcai orvosi rendelő felújítása II. ütem

1 197

1 197

0

0

összesen:

305 202

305 202

0

0

V. alcím összesen:

356 617

347 635

8 482

500

VI.

Átvett pénzeszközök

1. Működési célú átvett pénzeszközök államháztartáson kívülről

1.1. Dombóvári HACS Egyesületnek nyújtott visszatérítendő támogatás

3 700

3 700

0

0

1.2. Dombóvár, Árnyas utca 29-31. szám alatti társasház részére nyújtott visszatérítendő támogatás visszafizetése

10 000

10 000

0

0

összesen:

13 700

13 700

0

0

2. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök államháztartáson kívülről

2.1. Lakosságtól szennyvízhozzájárulás

400

400

0

0

összesen:

400

400

0

0

VI. alcím összesen

14 100

14 100

0

0

VII.

Kölcsönök visszatérülése

1. Felhalmozási célú kölcsönök visszatérülése

1.1. Lakásszerzési támogatás, szociális kölcsön

300

300

0

0

összesen:

300

300

0

0

2. Működési célú kölcsönök visszatérülése

2.1. Dombó-Land Kft. tagi kölcsön visszafizetés

19 000

19 000

0

0

összesen:

19 000

19 000

0

0

VII. alcím összesen:

19 300

19 300

0

0

104. cím összesen:

4 105 678

4 079 346

25 832

500

Mindösszesen:

4 162 352

4 136 020

25 832

500

VIII.

Finanszírozási bevételek

1. Előző év költségvetési maradványának igénybevétele (B8131)

1.1. Dombóvári Szivárvány Óvoda és Bölcsőde

368

368

0

0

1.2. Dombóvári Művelődési Ház, Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény

445

445

0

0

1.3. Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal

561

561

0

0

1.4. Önkormányzat

195 074

195 074

0

0

Összesen:

196 448

196 448

0

0

Mindösszesen:

4 358 800

4 332 468

25 832

500

2. melléklet az 5/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat és költségvetési szervei 2024. évi kiadásai

1. Az önkormányzat 2024. évi kiadásai

Eredeti előirányzat

eFt

kötelező
feladat

önként vállalt
feladat

államig.
feladat

Cím

Alcím

Cím neve

101

Dombóvári Szivárvány Óvoda és Bölcsőde

I.

Személyi juttatások

508 790

508 790

0

0

II.

Munkaadókat terh. járulékok és szoc. hozzájár. adó

64 332

64 332

0

0

III.

Dologi kiadások

77 521

77 521

0

0

VI.

Beruházások

1. Kisértékű tárgyi eszköz beszerzés

3 156

3 156

0

0

Beruházások összesen:

3 156

3 156

0

0

VII.

Felújítások

1. Szivárvány Óvoda udvar felújítása

1 500

1 500

0

0

2. Százszorszép Óvoda udvar felújítása, vízelvezetés javítása

1 270

1 270

0

0

3. Bölcsőde tető felújítása

2 600

2 600

0

0

Felújítások összesen:

5 370

5 370

0

0

101. cím összesen:

659 169

659 169

0

0

102

Dombóvári Művelődési Ház, Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény

I.

Személyi juttatások

88 376

88 376

0

0

II.

Munkaadókat terh. járulékok és szoc. hozzájár. adó

11 435

11 435

0

0

III.

Dologi kiadások

87 432

87 432

0

0

V.

Egyéb működési célú kiadások

1. Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

Egyéb működési célú kiadások összesen:

VI.

Beruházások

1. Kisértékű tárgyi eszköz beszerzés

8 079

8 079

0

0

2. Gépjármű vásárlás

1 600

1 600

0

0

3. Betlehem

5 715

5 715

0

0

4. Technikai eszközök vásárlása

1 870

1 870

0

0

Beruházások összesen:

17 264

17 264

0

0

VII.

Felújítások

Felújítások összesen:

0

0

0

0

102. cím összesen

204 507

204 507

0

0

103

Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal

I.

Személyi juttatások

516 063

516 063

0

0

II.

Munkaadókat terh. járulékok és szoc. hozzájár. adó

61 650

61 650

0

0

III.

Dologi kiadások

76 250

76 250

0

0

V.

Egyéb működési célú kiadások

1. Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

Egyéb működési célú kiadások összesen:

VI.

Beruházások

1. Informatikai eszközök, szoftverek beszerzése

3 000

3 000

0

0

2. Kisértékű tárgyi eszköz beszerzés

3 000

3 000

0

0

3. Fénymásoló beszerzés Szakcs

600

600

0

0

Beruházások összesen:

6 600

6 600

0

0

103. cím összesen:

660 563

660 563

0

0

101-103. intézmények összesen

1 524 239

1 524 239

0

0

104

Önkormányzat

I.

Személyi juttatások

1. Választott tisztségviselők juttatásai

37 762

37 762

0

0

2. Sportpályák (Szuhay Sportcentrum)

37 508

37 508

0

0

3. Farkas Attila Uszoda

15 474

0

15 474

0

4. Egyéb foglalkoztatottak személyi juttatásai

67 611

67 611

0

0

5. Védőnő

5 106

5 106

0

0

I. alcím összesen:

163 461

147 987

15 474

0

II.

Munkaadókat terh. járulékok és szoc. hozzájár. adó

1. Választott tisztségviselők juttatásai

4 713

4 713

0

0

2. Sportpályák (Szuhay Sportcentrum)

4 366

4 366

0

0

3. Farkas Attila Uszoda

1 686

0

1 686

0

4. Egyéb foglalkoztatottak

8 698

8 698

0

0

5. Védőnő

664

664

0

0

II. alcím összesen:

20 127

18 441

1 686

0

III.

Dologi kiadások

1. Polgármesteri keret

2 000

0

2 000

0

2. Intézményi vagyonbiztosítás és felelősségbiztosítás

2 500

2 500

0

0

3. Foglalkozás-egészségügyi szolgáltatás

2 076

2 076

0

0

4. Város- és községgazdálkodás

31 000

31 000

0

0

5. Helyi utak fenntartása

50 000

50 000

0

0

6. Útburkolati jelek festése

5 000

5 000

0

0

7. Belvízvédelem, települési vízellátás

10 000

10 000

0

0

8. Ingatlanok üzemeltetése

71 440

71 440

0

0

9. Köztisztaság, parkfenntartás

15 000

15 000

0

0

10. Közterületen lévő fák, fasorok cseréje, telepítése, rendezése, nyesése, eseti fakivágások, növénybeszerzés

18 600

18 600

0

0

11. Temetőfenntartás

800

800

0

0

12. Közvilágítás - üzemeltetés, karbantartás, bérleti díj

81 700

81 700

0

0

13. Kamatfizetés

13.1. Működési hitel után

500

500

0

0

13.2. Beruházási hitel után

5 500

5 500

0

0

14. Városi rendezvények

58 000

0

58 000

0

15. Önkormányzati jogalkotás kiadásai

35 000

35 000

0

0

16. Helyi tömegközlekedés biztosítása

115 870

0

115 870

0

17. Városmarketing és kommunikációs feladatok

16 068

0

16 068

0

18. Balatonfenyvesi és Gunarasi Ifjúsági Tábor üzemeltetése

18.1. Balatonfenyves

1 000

0

1 000

0

18.2. Gunaras

3 000

0

3 000

0

19. ÁFA befizetés (építési telkek, víziközmű bérleti díj)

16 000

16 000

0

0

20. Sportpályák üzemeltetése

30 650

30 650

0

0

21. Településrendezési eszközök felülvizsgálata és módosítása

2 000

2 000

0

0

22. TOP_PLUSZ-1.3.1-21-TL1-2022-00005 FVS

58 838

58 838

0

0

23. Farkas Attila Uszoda üzemeltetése

51 750

0

51 750

0

24. Járda felújítás

15 000

15 000

0

0

25. Szúnyoggyérítés Dombóvár város közigazgatási területén

3 400

0

3 400

0

26. Tagdíj Kapos-menti Terület- és Vidékfejlesztési Társulásnak

480

480

0

0

27. Gyermekétkeztetés kiadásai

494 813

494 813

0

0

28. Szünidei étkeztetés kiadásai

1 000

1 000

0

0

29. Dombóvári Városgazdálkodási Nkft.-nek közszolgáltatási szerződés alapján fizetendő

320 000

320 000

0

0

30. Játszóterek felülvizsgálata, a szükséges és lehetséges javítási, karbantartási munkák elvégzése

3 500

3 500

0

0

31. Iskola egészségügyi feladat

285

285

0

0

32. Tanulmánytervek készítése

5 000

5 000

33. Védőnőkkel kapcsolatos dologi kiadások

1 950

1 950

0

0

34. Újdombóvári posta működtetésére

28 409

0

28 409

0

35. Térfigyelő kamerarendszer üzemeltetése

4 600

0

4 600

0

36. Karácsonyi díszkivilágítás

4 700

4 700

0

0

37. Szőlőhegyi utcatáblázás

910

910

0

0

III. alcím összesen:

1 568 339

1 284 242

284 097

0

IV.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1. Települési támogatás

1.1. Lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres kiadások viseléséhez

4 300

0

0

4 300

1.2. Rendkívüli települési támogatás temetési költségek finanszírozásához

1 350

0

0

1 350

1.3. Rendkívüli települési támogatás megélhetésre

2 800

0

0

2 800

1.4. Iskolakezdési támogatás

1 550

0

0

1 550

1.5. Utazási támogatás

1 800

0

0

1 800

1.6. Gyermek születésének támogatása

600

0

0

600

1.7. Krízishelyzeti támogatás

300

0

0

300

2. Köztemetés

1 800

0

0

1 800

3. Kiegészítő gyermekvédelmi támogatás

500

0

0

500

IV. alcím összesen:

15 000

0

0

15 000

V.

Egyéb működési célú kiadások

1. Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

1.1. Dombóvári Szociális és Gyermekjóléti Intézményfenntartó Társulás működésre átadott pénzeszköz

502 935

346 513

156 422

0

1.2. Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium Tehetséggondozó Program támogatása

1 500

0

1 500

0

1.3. Régészeti tárgyú pályázathoz önrész biztosítása

1 500

0

1 500

0

1.4. Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíj pályázat

3 800

0

3 800

0

1.5. TOP-4.3.1-15-TL1-2016-00003 projekt támogatási önerő

15 643

15 643

0

0

1.6. TOP-4.3.1-15-TL1-2016-00004 projekt támogatás visszafizetése

52

52

0

0

1.7. TOP-2.1.3-16-TL1-2021-00023 projekt támogatás visszafizetése

1 759

1 759

0

0

Összesen:

527 189

363 967

163 222

0

2. Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

2.1. Sporttámogatások sportszervezeteknek

60 000

60 000

2.2. Mecsek Dráva Önkormányzati Társulás 2024. évi hozzájárulás

1 743

1 743

0

0

2.3. Civil szervezetek támogatása

7 000

7 000

2.4. Kapos Alapítvány támogatása

1 000

0

1 000

0

2.5. Dombóvári Városszépítő és Városvédő Egyesület támogatása

600

0

600

0

2.6. Dombóvári Polgárőr Egyesület támogatása

1 600

1 600

2.7. Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar támogatása

1 000

0

1 000

0

2.8. Dombóvári Városgazdálkodási Nkft. részére önerő közfoglalkoztatáshoz

576

576

0

0

2.9. Szociális konyha szolgáltatás bevétellel nem fedezett kiadásaira Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesületnek

6 000

6 000

0

0

2.10. Dombóvár, Árnyas utca 29-31. szám alatti társasház részére visszatérítendő támogatás

10 000

10 000

0

0

Összesen:

89 519

18 319

71 200

0

3. Céltartalék működési célú

3.1. TOP_PLUSZ-1.3.1-21-TL1-2022-00005 FVS következő évi kiadások

7 000

7 000

0

0

Összesen:

7 000

7 000

0

0

4. Általános tartalék

5 000

5 000

0

0

6. 2024. évi szolidaritási hozzájárulás

66 497

66 497

0

0

V. alcím összesen:

695 205

460 783

234 422

0

VI.

Beruházások

1. Közvilágítás bővítése, korszerűsítése, fejlesztése

10 000

10 000

0

0

2. Térfigyelő kamerarendszer fejlesztése

6 400

0

6 400

0

3. Új játszótér kialakítása

50 000

50 000

4. Orvosi rendelő váró padok

600

600

5. Tinódi Ház Nonprofit Kft. jegyzett tőkéjének felemelése

2 000

2 000

VI. alcím összesen:

69 000

62 600

6 400

0

VII.

Felújítások

1. Víziközmű fejlesztés (Kodály tervezés)

180 570

180 570

0

0

2. Szigeterdei lakótorony lépcsője

5 300

5 300

0

0

3. Kórházi parkoló felújítása

13 275

13 275

0

0

4. Dombóvári Szivárvány Óvoda Zöld Liget Tagóvodája előtt bekötőút- és parkoló felújítása

7 309

7 309

0

0

VII. alcím összesen:

206 454

206 454

0

0

VIII.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

2. Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

2.1. Helyi védelem alatt álló épületek felújítására

6 000

0

6 000

0

Összesen:

6 000

0

6 000

0

VIII. alcím összesen:

6 000

0

6 000

0

104. cím összesen:

2 743 586

2 180 507

548 079

15 000

IX.

Finanszírozási kiadások

1. Hitelek, kölcsönök törlesztése

1.1. Működési hitel

0

0

0

0

1.2. Beruházási hitel

26 389

26 389

0

0

1.3. Likvid hitel

0

0

0

0

Összesen:

26 389

26 389

0

0

2. Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

64 586

64 586

0

0

Mindösszesen:

4 358 800

3 795 721

548 079

15 000

2. 2. A Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal 2024. évi kiemelt kiadási előirányzata

Személyi juttatások

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

Dologi kiadások

Ellátottak pénzbeli juttatásai

Egyéb működési célú kiadások

Beruházások

Felújítások

Egyéb felhalmozási célú kiadások

Kiadás összesen

eredeti ei.

eredeti ei.

eredeti ei.

eredeti ei.

eredeti ei.

eredeti ei.

eredeti ei.

eredeti ei.

eredeti ei.

KÖH Dombóvár

456 183

53 385

72 378

0

0

6 000

0

0

587 946

KÖH Szakcsi Kirendeltsége

39 400

5 400

3 600

0

0

600

0

0

49 000

KÖH Attalai Kirendeltsége

10 493

1 459

240

0

0

0

0

0

12 192

KÖH Csikóstőttősi Kirendeltsége

9 987

1 406

32

0

0

0

0

0

11 425

Összesen:

516 063

61 650

76 250

0

0

6 600

0

0

660 563

3. melléklet az 5/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Dombóvár Város Önkormányzata intézményeinek létszámkerete 2024. évben

Intézmény megnevezése

Engedélyezett létszám (fő)

Szakmai létszám

Nevelő munkát közvetlenül segítők

Technikai létszám

Megváltozott
munkaképességű
dolgozók

Összesen

Dombóvári Szivárvány Óvoda és Bölcsőde

52

31

7

5

95

Szivárvány Óvoda

13

10

3

1

27

Zöld Liget Óvoda

8

6

1

2

17

Százszorszép Óvoda

12

9

2

1

24

Tündérkert Bölcsőde

17

4

1

1

23

Csikóstőttősi Tagóvoda

2

2

0

0

4

Dombóvári Műv.Ház, Könyvtár és Helytörténeti Gyűjt.

8

11

0

0

19

Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal

84

0

1

4

89

Dombóvár

71

0

1

4

76

Szakcs

7

0

0

0

7

Attala

3

0

0

0

3

Csikóstőttős

3

0

0

0

3

Önkormányzat

6

0

15

1

22

Összesen:

150,00

42,00

23,00

10,00

225,00

4. melléklet az 5/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Működési és fejlesztési célú bevételek és kiadások mérlege 2022-2024. év

Bevételek megnevezése

Kiadások megnevezése

2022. tény

2023. mód. ei.

2024. eredeti

2022. tény

2023. mód. ei.

2024. eredeti

eFt

eFt

eFt

eFt

eFt

eFt

Működési bevételek

453 985

418 099

290 248

Személyi juttatások

1 001 290

1 142 636

1 276 690

Közhatalmi bevételek

904 052

1 228 950

1 247 000

Munkaadókat terh. jár. és szoc. hozzáj. adó

134 893

153 581

157 544

Állami hozzájárulások és támogatások

1 806 239

2 195 697

1 860 585

Dologi kiadások

1 563 496

1 870 322

1 809 542

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

175 460

201 535

51 415

Egyéb működési célú kiadások Áht-n belülre, Áht-n kívülre

579 510

695 632

683 205

Működési célú átvett pénzeszközök

7 451

10 460

13 700

Ellátottak pénzbeli juttatásai

14 901

15 272

15 000

Működési célú kölcsönök visszatérülése

0

23 000

19 000

Működési célú kölcsönnyújtás

9 000

0

0

Céltartalék, általános tartalék (működési)

0

5 000

12 000

Működési célú bevételek összesen:

3 347 187

4 077 741

3 481 948

Működési célú kiadások összesen:

3 303 090

3 882 443

3 953 981

Működési bevételek és működési kiadások egyenlege

44 097

195 298

-472 033

Felhalmozási bevételek

140 571

174 891

374 502

Beruházások

372 731

957 911

96 020

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

40 000

0

0

Felújítások

1 125 666

1 784 632

211 824

Felhalmozási célú támogatás államháztartáson belülről

487 625

715 805

305 202

Egyéb felhalmozási célú kiadások Áht-n belülre, Áht-n kívülre

6 610

9 800

6 000

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

616

400

400

Céltartalék (felhalmozási)

0

5 000

0

Felhalmozási célú kölcsönök visszatérülése

162

300

300

Felhalmozási célú kölcsönnyújtás

0

0

0

Felhalmozási célú bevételek összesen:

668 974

891 396

680 404

Felhalmozási célú kiadások összesen:

1 505 007

2 757 343

313 844

Felhalmozási bevételek és a felhalmozási kiadások egyenlege

-836 033

-1 865 947

366 560

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

4 016 161

4 969 137

4 162 352

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

4 808 097

6 639 786

4 267 825

Költségvetési egyenleg

-791 936

-1 670 649

-105 473

Költségvetési maradvány igénybevétele

2 506 220

1 697 017

196 448

Működési hitel/likvid hitel felvétele

8 301

112 570

0

Működési hitel/likvid hitel visszafizetése

8 301

112 570

0

Államháztartáson belüli megelőlegezések

81 456

65 933

0

Államháztartáson belüli megelőleg. visszafizetése

72 333

65 912

64 586

Felhalmozási célú hitelfelvétel

0

0

0

Felhalmozási célú hitel törlesztés

26 389

26 389

26 389

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

2 595 977

1 875 520

196 448

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

107 023

204 871

90 975

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

6 612 138

6 844 657

4 358 800

KIADÁSOK ÖSSZESEN

4 915 120

6 844 657

4 358 800

5. melléklet az 5/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Több éves kihatással járó döntések számszerűsítése

1. Hitelek

1.1. Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

Sorsz.

Megnevezés

2024. 01.01. nyitóállomány

Hitelfelvétel

Törlesztések évente

2024.

2025.

2026.

2027.

2028.

2029.

2030.

2031.

Összesen

1.

0

Összesen:

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

1.2. Hosszú lejáratú beruházási hitelek törlesztése

Sorsz.

Megnevezés

2024. 01.01. nyitóállomány

Hitelfelvétel

Törlesztések évente

Törlesztés
összesen

2024.

2025.

2026.

2027.

2028.

2029.

2030.

2031.

1.

OTP célhitel beruházásokra (1-2-18-4600-0174-4)

131 944 448

0

26 388 888

26 388 888

26 388 888

26 388 888

26 388 896

0

131 944 448

Összesen:

131 944 448

0

26 388 888

26 388 888

26 388 888

26 388 888

26 388 896

0

0

0

131 944 448

2. Garancia és kezességvállalás (függő) (eFt)

Megnevezés

Kezesség típusa

Kezességvállalás mértéke/hitelkeret
eFt

Kezességvállalás kezdete

Kezességvállalás időtartama/ lejárata

2024. évi nyitó

2024. évi növekedés

Csökkenés 2024-ben

Csökkenés 2025-ben

Csökkenés 2026-ban

1

3. Több évre kihatással járó kötelezettségvállalások 2023-2024. évi kifizetései (Dombóvár Város Önkormányzata)

Szerződő fél

Tárgy

Lejárat/ teljesítési határidő

Várható összeg (Ft/év) 2024.

Összeg (Ft/év) 2023.

5T Építészeti és Városfejlesztési Kft.

Településrendezési tervek módosítása

0

598 170

AEGON Magyarország Zrt

Vagyonbiztosítás

határozatlan

2 224 039

2 224 039

Agrokemi Rt.

gesztenyefák, platánfák, nyírfák, örökzöldek permetezése

2023.12.31. (évente új szerződés)

1 952 626

1 952 626

Allianz Hungária Zrt.

casco - AHB952289006 gfb - SSE-546

határozatlan

256 080

256 080

ATEV Fehérjefeldolgozó Rt.

állati hulladék szállítása

határozatlan

3 823 429

3 823 429

Balaskó János e.v.

városi fúvószenekar felkészítése

2023.12.31 (évente új szerződés)

480 000

480 000

Balaskó Roland e.v.

Önkormányzat és az általa fenntartott intézmények részére villanyszerelési, karbantartási munkák

2023.12.31

1 200 000

1 200 000

Baudai Építőipari Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

II. részajánlati kör: Közösségi szőlészeti oktatóközpont és gazdasági tároló épület kialakítása - TOP-4.3.1-15-TL1-2016-00004 DARK - Kakasdomb-Erzsébet u.

2023.04.21

0

48 251 693

Baudai Építőipari Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

I. részajánlati kör: Szigetsor-Vasút szegregátumok rehabilitációja_III. - TOP-4.3.1-15-TL1-2016-00003

munkaterület átadásától számított 270 naptári nap

0

57 093 743

Baudai Építőipari Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

II. részajánlati kör: Szigetsor-Vasút szegregátumok rehabilitációja_III. - TOP-4.3.1-15-TL1-2016-00003

munkaterület átadásától számított 270 naptári nap

0

28 864 398

BIOKOM Nonprofit Kft.

32 m3-es konténer bérlete-Lucza hegyi hulladékudvar (zöldhulladékhoz), 15 m3-es konténer bérlete-Lucza hegyi hulladékudvar (padkaszemét gyűjtéséhez), 7 m3-es konténer bérlete-Lucza hegy (építési törmelékhez)

határozatlan

1 291 636

1 291 636

BIOKOM Nonprofit Kft.

zöldhulladék szállítása, ártalmatlanítása

határozatlan

344 220

344 220

BIOKOM Nonprofit Kft.

úttisztításból származó hulladék szállítása, ártalmatlanítása

határozatlan

296 963

296 963

BIOKOM Nonprofit Kft.

Építési törmelék szállítása, ártalmatlanítása

határozatlan

85 695

85 695

BONYPLAN Beruházás-szervező és lebonyolító. Mérnöki Szolgáltató Bt.

műszaki ellenőri feladatok-TOP-4.1.1-15-TL1-2020-00028, Szabadság u. 2. orvosi rendelő felújítása, 2.rész: beruházás II. üteme

kivitelezéshez igazodóan

0

2 794 000

Bölcsészettudományi Kutatóközpont

dombói vár 2022. évi ásatási költségeinek fedezésére benyújtott pályázathoz önrész

támogatói okirat BTK által az Önkormányzat részére megküldött példényának kézhezvételét követő 8 nap

1 000 000

857 000

Calendula Patika Bt.

Kórház u. 74. emeleti rész (159,2 m2) bérlete + rezsi költség - 2022.07.18-2023.06.30. (Szabadság u. 2. felújítás miatt)

2023.11.30,

0

1 882 048

Csillag Társasház IB.

vill. hálózat haszn. díja (térfigyelő r.)

határozatlan

16 165

16 165

Csillag Társasház IB.

közös költség-Csillagház (bérlakások)

határozatlan

345 540

337 240

DOMBÓ-LAND KFT.

tájékoztatási és nyilvánossági feladatok-Ady u., Fő u. I. ütem, Fő u. II. ütem csapadékvíz-elvezető rendszer rekonstrukciója, TOP-2.1.3-16-TL1-2021-00023, TOP-2.1.3-16-TL1-2021-00024, TOP-2.1.3-16-TL1-2021-00025

projekt fizikai befejezésének napja

762 000

0

Dombó Pál Lakásépítő és Fenntartó

közös ktg-Pannónia u. 34., 38. (hőközpontok), Pannónia u. 25.3. (raktár)

határozatlan

193 200

193 200

Dombó Pál Lakásépítő és Fenntartó

közös költség Ady u. 8-12. üzlethelyiség

határozatlan

64 800

64 800

Dombó Pál Lakásépítő és Fenntartó

közös ktg.-bérlakások (Liget ltp. 6/B., Pannónia u. 14. 2/5.)

határozatlan

1 499 800

1 499 800

Dombóvár Hunyadi Téri Buszváró Üzletház

közös költség-Hunyadi téri buszmegálló

határozatlan

52 621

52 621

Dombóvárhő Kkt.

bérlakások fűtése

határozatlan

186 280

186 280

Dombóvárhő Kkt.

fűtés díja-Pannónia út 27. 4 lh. (üres üzlethelyiség)

határozatlan

2 474

2 474

Dombóvárhő Kkt.

fűtési díj-Pannónia út 7. 2 lh (hőközpont)

határozatlan

62 427

62 427

Dombóvárhő Kkt.

fűtési díj-Pannónia út 5. 3 lh. (védőnő)

határozatlan

327 183

190 857

Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

diák helyi-járatos bérlet-települési támogatás

határozatlan

242 203

242 203

Dombóvári Illyés Gyula Gimnáziumért Alapítvány

Gimnáziumi Tehetséggondozó Program

határozatlan

1 050 000

1 050 000

Dombóvári Szent Lukács Kórház

vill. hálózat haszn. díja (térfigyelő r.)

határozatlan

38 742

19 371

Dombóvári Városgazd. Nkft.

felújítási hozzájárulás-Kinizsi u. 37. JAM központ „U” alakú épület

határozatlan

570 588

570 586

Dombóvári Városgazd. Nkft.

közfeladatok ellátása

határozatlan

300 000 000

291 000 000

Dombóvári Városgazd. Nkft.

vissza nem térítendő támogatás közfoglalkoztatásra

2022.02.28

1 500 000

468 544

Dombőr Kft./ Ferenczi Gyula E.V.

portaszolgálat-Szabadság u. 18.

határozatlan

3 741 708

3 741 708

Dr. Alacsony és Társa Kft.

védőnői rész takarítása-IV. háziorvosi körzet

határozatlan

700 000

540 000

Dr. Bátori Gyermekorvosi Bt.

takarítás: Hóvirág u. (védőnői szolgálat, 30.000,-ft/hó)

határozatlan

360 000

360 000

Dr. Belt Éva

takarítás, gázszolgáltatás-III. u. 35. védőnői szolgálat

határozatlan

544 426

272 213

dr. Pucsli és Tsa. Bt.

iskola eü. feladat

2023.08.31

0

180 000

Dr. Szenderné Dr. Kotz Hildegard Ágnes

Jókai u. 14. 1. (orvosi rendelő) bérlete + rezsi

2023.11.30

300 000

5 273 334

DRV Zrt

víz-önkormányzati fogyasztási helyek

határozatlan

3 873 031

3 873 031

Eatrend Kft.

gyermekétkeztetési feladatok

2031.01.01

445 141 337

445 141 337

E.ON Energiaszolgáltató Kft./MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.

áram-ingatlanok, vízátemelők stb…

határozatlan

154 319 506

90 776 180

E.ON Energiaszolgáltató Kft.

gáz-ingatlanok

határozatlan

103 569 209

60 923 064

Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

Bursa Hungarica ösztöndíj

határozatlan

3 960 000

3 960 000

Emergency Service Egészségügyi Szolgáltató Kft.

ügyeleti feladatok ellátása

2023.09.30

0

15 165 530

Esküdt Timea ev.

rágcsáló, kártevő és rovarirtás város területén, Szuhay SC/Lucza hegyi hulladéklerakó területén legyek írtása

2024.03.09

1 400 000

2 800 000

Eures Consulting Kft.

Dombóvári Szabadidő- és Sportcentrum komplex üzemeltetési és hasznosítási koncepciójának kialakítása

projekt fizikai befejezése

0

1 102 043

Gamaterv Mérnökiroda Bt.

rehabilitációs környezettervező szakértői feladatok-TOP-4.3.1-15-TL1-2016-00003

kivitelezés műszaki átadásának napja

0

390 000

Golden Talk Hungary Kft.

rádióműsor készítése-Rádió Plusz Dombóvár

2023.02.28

0

4 270 000

Gond-X Kft.

Szigeterdei lakótorony 24 órás távfelügyelete

határozatlan

405 277

405 277

Gond-X Kft.

biztonságtechn. távfelügy.,műszaki kész./karb.-Termál u. 5.

eladva az ingatlan

0

228 149

Govern-Soft Kft.

Menza-Pure nyilvántartó rendszer

határozatlan

0

677 685

Groupama Garancia Biztosító Zrt.

Orvosi felelősségbiztosítás-dr. Pucsli E. (Bajcsy Zs. 5.)

2023.08.31

0

3 681

Hajós Építész Iroda Kft.

Dombóvári Szabadidő- és Sportcentrum kivitelezésére vonatkozó költség- és időkalkuláció elkészítése

2023.03.01

0

8 750 330

Hajós Építész Iroda Kft.

Dombóvári Szabadidő- és Sportcentrum tervezése

2023.11.03

0

96 367 600

ITA BONUM Kft.

Közbeszerzési eljárás lebonyolítása: Dombóvár, Ady E. u. csapadékvíz elvezető rendszer rekonstrukciója - TOP-2.1.3-16-TL1-2021-00023

közbeszerzés eredményes lefolytatásáig

0

3 000 000

ITA BONUM Kft.

Közbeszerzési eljárás lebonyolítása: Dombóvár, Fő u. I. ütem nyugati utcarész csapadékvíz elvezető rendszer rekonstrukciója - TOP-2.1.3-16-TL1-2021-00024

közbeszerzés eredményes lefolytatásáig

0

3 000 000

ITA BONUM Kft.

Közbeszerzési eljárás lebonyolítása: Dombóvár, Fő u. II. ütem keleti utcarész csapadékvíz elvezető rendszer rekonstrukciója - TOP-2.1.3-16-TL1-2021-00025

közbeszerzés eredményes lefolytatásáig

3 000 000

0

Kapos-Menti Területi- és Vidékfejlesztési Társulás

Tolnatáj TV Kapos-menti Magazin

határozatlan

10 445 750

8 080 947

Kapos-Menti Területi- és Vidékfejlesztési Társulás

tagdíj

határozatlan

480 000

480 000

Karádi-Kontroll Kft

Tűzvédelmi feladatok elvégzése

határozatlan

304 800

330 200

K-PLAN Építő Szolgáltató és Kereskedelmi KFt.

„volt zeneiskola épületének felújítása” tárgyú beruházás kivitelezése (még nem lépett hatályba a szerződés)

180 nap

355 817 745

0

K-PLAN Építő Szolgáltató és Kereskedelmi KFt.

Szabadság utcai orvosi rendelő felújítása II. ütem tárgyú beruházás kivitelezése (még nem lépett hatályba a szerződés)

8 hónap

0

207 395 219

Maár Építész Iroda Kft.

műszaki ellenőri feladatok ellátása a TOP-4.3.1-15-TL1-2016-00003 Szigetsor-Vasút szegregátumok rehabilitációja projektben

kivitelezéshez igazodóan

0

1 993 900

Maár Építész Iroda Kft.

műszaki ellenőri feladatok ellátása magasépítési munkák tekintetében a TOP-4.3.1-15-TL1-2016-00004 „DARK-Dombóvári Akcióterületi Rehabilitáció Kakasdomb-Erzsébet utca szegregációval veszélyeztetett területeken” projekt keretében

kivitelezéshez igazodóan

0

2 514 600

Maár Építész Iroda Kft.

volt Zeneiskola épületének felújítása során műszaki ellenőri feladatok ellátása

kivitelezéshez igazodóan

3 556 000

0

Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Országos közúthálózaton lévő forgalomirányító jelzőberendezések üzemeltetési költségeinek megosztása

határozatlan

566 928

188 976

Magyar Telekom Nyrt.

uszoda tűzjelző, telefon, Bajcsy Zs. u. 5.

határozatlan

231 508

192 923

MÁV Zrt.

bérleti díj, ingatlankezelési díj, közüzemi díjak-Földvár u. 35. (1889/21 hrsz., burkolatlan terület)

határozatlan

87 712

81 323

Mecsek-Dráva Önkormányzati Társulás

intézmény működtetés támogatása

határozatlan

1 140 257

1 743 400

Mediaworks Hungary Zrt.

Tolnai Népújságban való megjelenések díja

2023.12.31 (évente új szerződés)

762 000

762 000

Mezőföldi Regionális Víziközmű Kft./ Tettye Forrásház Zrt.

fürdővíz laborvizsgálata-uszoda

határozatlan

1 835 220

1 835 220

Mikrolift Kft

Hóvirág u. 1. HO felvonó karbantartása

határozatlan

456 057

456 057

MMSZ Esterházy Miklós Technikum

diák helyi-járatos bérlet-települési támogatás

határozatlan

98 000

98 000

Mobil Adat Kft.

kiskassza díjcsomag-uszoda

határozatlan

22 867

22 867

Multi Alarm Zrt.

térfigyelő kamerarendszer és térfigyelő központ féléves ciklusonkénti karbantartása és hibajavítása

határozatlan

3 651 250

3 175 000

MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.

gáz-bérlakások, Szabadság u. 4.

határozatlan

2 769 401

2 769 401

Nagyné Messinger Tímea

szakmai vezetői feladatok-TOP-5.2.1-15-TL1-2016-00001 (Mászlony szegregátum társadalmi integrációja)

2023.08.31

0

384 000

Nagyné Messinger Tímea

szakmai vezetői feladatok-TOP-5.2.1-15-TL1-2016-00002 (Szigetsor-Vasút szegregátum társadalmi integrációja)

2023.11.30

0

709 500

Nagyné Messinger Tímea

szakmai vezetői feladatok-TOP-5.2.1-15-TL1-2016-00003 (Kakasdomb-Erzsébet u. társadalmi integrációja)

2023.11.30

0

1 116 500

Nemcsényi Gábor e.v.

webdesign, weblap tervezése, weblap karbantartása

határozatlan

295 000

295 000

Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt./MOHU Zrt.

Hulladékszállítás-városi kukák ürítése, Hóvirág u. háziorvosi rendelő, Balatonfenyves, hulladékudvar…

határozatlan

1 704 783

1 704 783

Nervo-karp Bt.

Közegészségügyi járványügyi szaktanácsadás

határozatlan

1 524 000

381 000

Népköztársaság u. 23.- 25.- 27.- 29. Társasház

közös költség Pannónia u. 27. üzlet

határozatlan

41 800

41 800

Népköztársaság u. 40. Társasház

közös költség-Pannónia út 40. fsz/1. (raktárként használt üzlethelyiség)

határozatlan

126 000

152 400

Őri Gábor e.v.

rendezvényekhez kapcsolódó szolgáltatások: grafikai anyagok tervezése, fotódokumentáció készítése...

2024.09.30

1 800 000

1 900 000

Pécsi Környezetvédelmi Kft.

veszélyes hulladék szállítás /védőnők

határozatlan

73 001

73 001

Reality - Property Kft.

vill. hálózat haszn. díja (térfigyelő r.)

határozatlan

224 074

167 597

RP-SC Holding Szolgáltató Kft.

Bezerédj u. ivóvízvezeték rekonstrukció I. ütem II. eljárás (pótmunka)

0

7 174 976

Szent Orsolya Rendi Bencés Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

diák helyi-járatos bérlet-települési támogatás

határozatlan

63 000

63 000

Tamási Tankerületi Központ

diák helyi-járatos bérlet-települési támogatás (Illyés Gyula Gimnázium, Móra F., József Attila Ált. Iskola., Belvárosi Ált. Iskola)

határozatlan

425 600

425 600

Tanácsköztársaság tér 7-9. társasház

közös költség-Platán tér 9. fsz. 3. (bérlakás)

határozatlan

72 000

37 660

TANK-SZER Kft

üzemanyag-Szuhay SC (SSE-546, traktorok)

határozatlan

2 752 523

2 590 766

„Tarai” Orvosi, Ápolási és Kereskedelmi Bt.

üzemorvosi ellátás

2024.12.31

2 076 000

1 640 050

Tarr KFT.

Internet előfizetési díj-Szuhay Sportcentrum, Hunyadi tér 23-25., Fő u. 36. (free wi-fi), wifi4eu…

határozatlan

1 856 070

1 856 070

Tarr KFT.

Internet előfizetési díj-Bajcsy Zs. u. 2.

határozatlan

477 300

477 300

Tárnok-Trans Kft.

Helyi személyszállítási közszolgáltatás ellátása

2026.09.30

115 866 698

115 866 698

Társasház Dombóvár Kórház u. 2.

Kórház u. 2. homlokzat javítás és festés

2023.03.31

0

3 104 448

Társasház Hunyadi tér 30-32.

közös költség-Hunyadi tér 30-32. (6 üzlethelyiség)

határozatlan

65 340

65 340

Társasház Hunyadi tér 34 A/B.

közös költség-Hunyadi tér 34. (üzlet)

határozatlan

23 100

23 100

Társasház Hunyadi tér 37-41. Népköztársaság 52-56.

Pannónia u. 56. rendelő közös ktg.-fel.ellátási szerz. alap.-2021. közös költség-Pannónia u. 54., Pannónia u. 56. (bérlakások)

határozatlan

203 670

203 670

Társasház Kaposszekcső, Liget ltp. 5.

közös költség-Liget ltp. 5./A, B, C lépcsőházak (bérlakások)

határozatlan

679 970

679 970

Tender Terv Kft.

Dombóvár csapadékvíz elvezető rendszer rekonstrukciójának tervezése 1. rész (Ady u.) - TOP-2.1.3-16-TL1-2021-00023

utolsó engedély kézhezvételének napjától számított 14 naptári nap

2 457 450

Tender Terv Kft.

Dombóvár csapadékvíz elvezető rendszer rekonstrukciójának tervezése 2. rész (Fő u. I. ütem) - TOP-2.1.3-16-TL1-2021-00024

utolsó engedély kézhezvételének napjától számított 14 naptári nap

2 971 800

Tender Terv Kft.

Dombóvár csapadékvíz elvezető rendszer rekonstrukciójának tervezése 3. rész (Fő u. II. ütem) - TOP-2.1.3-16-TL1-2021-00025

utolsó engedély kézhezvételének napjától számított 14 naptári nap

4 000 500

Tolna Megyei Szakképzési Centrum

diák helyi-járatos bérlet-települési támogatás

határozatlan

480 060

320 040

U Light ESCO Kft.

közvilágítási elemek karbantartása – „aktív”

határozatlan

27 111 519

24 100 855

Útvonal 2002 Bt.

mélyépítés TOP-4.3.1-15-TL1-2016-00003 Szigetsor-Vasút - műszaki ellenőri feladatok ellátása

0

100 000

Varga Szilvia

Imázs építés, arculati megjelenés érdekében együttműködés, tanácsadás, sajtómeghívókhoz dokumentumok beszerzése...

2023.12.31 (évente új szerződés)

5 950 000

4 075 000

Varga Szilvia

kommunikációs feladatok ellátása-TOP-5.2.1-15-TL1-2016-00001 Mászlony

projekt fizikai befejezése

0

88 000

Varga Szilvia

kommunikációs feladatok ellátása-TOP-5.2.1-15-TL1-2016-00002 Szigetsor-Vasút szegregátum

projekt fizikai befejezése

0

231 500

Varga Szilvia

kommunikációs feladatok ellátása-TOP-5.2.1-15-TL1-2016-00003 Kakasdomb-Erzsébet u.

projekt fizikai befejezése

0

453 550

Vasútegészségügyi Nkft.

7200 Dombóvár, Kandó K. u. 1. sz. alatti rendelő bérleti díja (Dr. Keller Margit fogorvos)

2023.11.30

0

751 586

Vitarex Stúdió Kft.

szoftver átalánydíj-Stefánia Védőnői Nyilvántartó rendszer

határozatlan

128 930

385 339

ZNET Telekom Zrt.

AirBusiness 10/10 internet-Víztorony

határozatlan

230 693

225 818

ZNET Telekom Zrt.

kamerarendszer karbantartása, üzem.-Víztorony

határozatlan

60 808

60 808

Összesen:

1 587 720 639

1 612 929 978

4. Több évre kihatással járó kötelezettségvállalások 2023-2024. évi kifizetései (Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal)

Szerződő fél

Tárgy

Lejárat/ teljesítési határidő

Várható összeg (Ft/év) 2024.

Összeg (Ft/év) 2023.

ABACUS Számítástechnikai Bt.

WinSzoc szoftver jogszabálykövetése

határozatlan

300 228

288 036

Albacomp RI Kft.

Elektronikus információbiztonsági feladatok ellátása

határozatlan

518 160

518 160

Allianz Hungária Biztosító RT

gépjármű-felelősség biztosítás / Derbi segédmotor, XYD, LKU, LOX,THA/, Casco / EIE, LKU/SUZUKI-THA

határozatlan

727 800

634 258

Lechner Nonprofit Kft.

TAKARNET adatátv.hálózathoz-hálózati díj és tulajdoni lap más.

lekérdezés alapján havonta

67 000

71 200

Lechner Nonprofit Kft.

e-hiteles tulajdoni lap más.,nem hiteles térképmás...-Szakcs

lekérdezés alapján havonta

15 600

15 600

Daemia Kft.

vírusirtó program Linux operációs rendszer

határozatlan

1 423 111

1 237 488

Daemia Kft.

Kaspersky vírus-és spam védelem-licensz

2023.06.30

735 711

735 711

Dombóvárhő

fűtési díj ( Bezerédj 14.)

határozatlan

3 615 057

3 615 057

Dr. Hegedűs és Társa Egészségügyi és Szolg. Bt.

üzemorvos-Szakcs

határozatlan

63 000

56 000

DRV

vízdíj-hivatal, Szakcs

határozatlan

338 780

338 780

E.ON Energiaszolgáltató Kft./ MVM

rendszerhasználati díj-hivatali épületek+szakcs

határozatlan

3 456 560

3 468 928

E.ON Energiaszolgáltató Kft.

gáz-Szabadság u. 18. (városháza)

határozatlan

2 646 132

2 528 040

EURO-PROFIL Kft.

Konica Minolta Bizhub 227 fénymásológép üzemeltetése (P1683)

határozatlan

66 264

58 175

EURO-PROFIL Kft.

Konica Minolta Bizhub 423 fénymásológép üzemeltetése (P1593)

határozatlan

189 357

105 532

EURO-PROFIL Kft.

Konica Minolta Bizhub C224 fénymásológép üzemeltetése (P1586)

határozatlan

422 148

419 373

EURO-PROFIL Kft.

Konica Minolta Bizhub C454e fénymásoló üzemeltetése (P2509)

határozatlan

317 030

126 764

EURO-PROFIL Kft.

Konica Minolta Bizhub C454eH fénymásoló üzemeltetése (P2573)

határozatlan

269 240

187 756

EURO-PROFIL Kft.

HP Designjet T120 A1 Plotter tintasug. nyomtató bérlete (P2218,K1511)

2024.03.31

899 638

831 618

GOND-X Biztonságtechnikai és Kereskedelmi Kft.

Távfelügy, készenlét és karb.-Bezerédj u. 14.

határozatlan

675 702

675 702

GOND-X Biztonságtechnikai és Kereskedelmi Kft.

hivatali diszpécser szolgálat-Szent I. tér 1.

határozatlan

542 275

542 275

GOND-X Biztonságtechnikai és Kereskedelmi Kft.

bizt.techn távfelügy., műszaki készenlét és karb.-Szab. 18.

határozatlan

339 459

339 459

GreenDoc System Kft.

WinPA postázó szoftver követés, emelt szintű támogatás

határozatlan

123 063

123 063

JakabNet Szoftverház Kft.

Integrált Közszolg. Szoftvercsomag követése-pü,szoc...modul-Szakcs

határozatlan

323 850

194 310

K&H Biztosító Zrt.

felelősségbiztosítás, casco-JLV-415,LLP-126, LHL-651 (Szakcs)

határozatlan

54 256

38 640

Karádi-Kontroll Kft.

munkavédelmi tanácsadás

határozatlan

304 800

304 800

Karádiné Kurucz Klára e.v.

munkavédelmi tanácsadás-Szakcs

határozatlan

144 000

144 000

KIMÉRA Kft.

Jogszabálykövetés /iktató rendszer/

határozatlan

241 260

202 453

Magyar Posta Zrt.

Postafiók bérlet

határozatlan

51 120

41 040

Magyar Posta Zrt.

postai küldemények havi díja

határozatlan

9 128 640

7 034 545

Magyar Telekom Nyrt.

tűzjelző rendszer telefonvonala-Bezerédj u. 14.

határozatlan

20 903

19 113

Magyar Telekom Nyrt.

vezetékes telefonok - Szakcs

határozatlan

551 383

550 568

Magyar Telekom Nyrt.

mobiltelefon előfizetése-Szakcs (30/501-3166)

határozatlan

198 132

191 862

Microsec Zrt.

e-Szigno Csomag keretében együttesen nyújtott szolgáltatások

határozatlan

113 920

99 061

MOHU Zrt.

Szabadság u. 18 kukák ürítése

határozatlan

178 611

178 611

Opten Informatikai Kft.

cégtár online (pü-i modul) éves előfizetés

lemondásig érvényben

147 241

147 241

Opten Informatikai Kft.

Önkormányzati vállalkozás-figyelés -adósok

megrendelő

493 479

457 349

Print Copy Kft.

fénymásolók üzemeltetési költsége (Szakcs-MP3351)

határozatlan

311 414

145 091

Saldo Rt.

tagdíj (adó-és számviteli tanácsadás)

határozatlan

193 027

193 027

TAGE Kft.

Polg. Hiv. takarítása, felhasznált higiéniai szerek

határozatlan

7 080 965

6 266 341

Tank-szer

üzemanyag

határozatlan

1 905 000

1 890 872

TARR Kft.

internet-előfizetési díj, internet optikai szálbérlet, kábelTV, Szakcs

határozatlan

3 153 432

2 742 115

Yettel Magyarország Zrt.

mobil távközlési szolgáltatások és mobil telefonok vásárlása, és uszoda

határozatlan

3 227 845

2 799 519

Tolna Megyei Kormányhivatal

helyi személyiadat és lakcímnyilvánt. számgépes rendsz.karbt

határozatlan

120 000

120 000

Tolna Megyei Ügyvédi Kamara

kamarai jogtanácsosi díj

megrendelő

142 800

105 600

Rostás Jenőné e.v.

Develop Ineo +227e fénymásoló bérlete, lapköltsége

határozatlan

32 955

14 864

Rostás Jenőné e.v.

fénymásoló bérlete (Develop Ineo 224e)

határozatlan

131 820

63 813

Vincellérné dr. Illés Krisztina

jogi közreműködés, képviselet, tanácsadás, és állásfoglalás elkészítése

határozatlan

1 155 000

585 000

Werner Tamás e.v. (WS Works)

garázsmester gépkocsi nyilvántartó program karbantartása

szóbeli m.

55 000

36 000

Wolters Kluwer Kft.

előfizetések (jogtárak, döntvénytár)

megrendelő

1 566 352

1 493 091

X-R Copy Kft.

másolatok díja-Kon. Min. Bizhub 163. -Szakcs

határozatlan

5 895

5 895

X-R Copy Kft.

Konica Minolta Bizhub 554e Bérleti díj és másolatok díja, Konica Minolta Bizhub C224e bérleti díj és másolatok díja

2025.08.23

807 408

806 172

Összesen:

49 591 823

43 787 968

6. melléklet az 5/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Dombóvár Város Önkormányzatának költségvetési mérlege (eFt)

Bevételek

2025. év

2026. év

2027. év

Működési bevételek

300 000

320 000

325 000

Helyi adók

1 231 000

1 231 000

1 231 000

Egyéb központi adók

0

0

0

Egyéb közhatalmi bevételek

16 000

16 000

16 000

Állami hozzájárulások és támogatások

2 132 346

2 210 160

2 310 329

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

157 500

165 375

165 375

Működési célú átvett pénzeszközök

100

100

100

Működési célú hitelfelvétel

0

0

0

Működési célú maradvány

60 000

65 000

65 000

Kölcsön visszatérülés

2 000

2 000

2 000

Működési célú bevételek összesen

3 898 946

4 009 635

4 114 804

Fejlesztési célú állami támogatás

0

0

0

Felhalmozási bevételek

250 000

260 000

270 000

Felhalmozási célú támogatás államháztartáson belülről

400 000

450 000

500 000

Felhalmozási célú pénzeszköz átvétel

14 700

15 000

15 000

Felhalmozási célú kölcsön visszatérülés

4 000

4 000

4 000

Felhalmozási célú hitel igénybevétele

0

0

0

Felhalmozási célú maradvány

100 000

100 000

100 000

Felhalmozási célú bevétel összesen:

768 700

829 000

889 000

Bevétel összesen:

4 667 646

4 838 635

5 003 804

Kiadások

2025. év

2026. év

2027. év

Személyi juttatások

1 340 000

1 395 000

1 436 000

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

174 200

181 350

186 680

Dologi kiadások

1 810 000

1 850 000

1 900 000

Működési célú pénzeszköz átadás, egyéb tám.

680 000

700 000

720 000

Ellátottak pénzbeli juttatása

15 000

15 000

15 000

Rövid lejáratú hitel visszafizetés

0

0

0

Rövid lejáratú hitel kamat

500

500

500

Működési célú kölcsönnyújtás

0

0

0

Céltartalék működési, általános tartalék

5 000

5 000

5 000

Működési kiadás összesen

4 024 700

4 146 850

4 263 180

Felújítási kiadások

165 000

165 000

165 000

Beruházások

400 000

450 000

500 000

Felhalmozási célú pénzeszköz átadás

7 350

7 350

7 350

Felhalmozási célú hitel visszafizetés

26 389

26 389

26 389

Hosszú lejáratú hitel kamata

4 207

3 046

1 885

Felhalmozási célú kölcsön nyújtás

0

0

0

Céltartalék

40 000

40 000

40 000

Felhalmozási kiadások összesen:

642 946

691 785

740 624

Kiadások összesen:

4 667 646

4 838 635

5 003 804

7. melléklet az 5/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat által nyújtott közvetett támogatások

1. Az önkormányzat által nyújtott közvetett támogatások

Támogatás kedvezményezettje

jellege

várható összege (eFt)

65 év feletti adózók

kommunális adó kedvezmény (50%)

16 372

70 év feletti adózók

kommunális adó mentesség

10 869

Vállalkozó, akinek adóalapja nem haladja meg a 2,5 millió forintot

iparűzési adómentesség

17 100

Magánszemélyek (akik legfeljebb 8 szobás és legfeljebb 16 ágyszámmal rendelkező magánszálláshelyen töltenek el vendégéjszakát)

idegenforgalmi adó mentesség

1 000

Gyermekétkeztetés

térítési díj kedvezmény (10%)

2 482

Sportszervezetek, nemzetiségi önkormányzatok, önkormányzat gazdasági társaságai

térítésmentes bérlet

11 000

2. Helyi adónál biztosított kedvezmény, mentesség

2.1. Az építményadóról szóló 41/2015. (XII. 1.) önkormányzati rendelet

2.1.1. A Gunaras-fürdő területén található, az ingatlan-nyilvántartásban üdülő, hétvégi ház megnevezéssel nyilvántartott építmény utáni építményadó-fizetési kötelezettségét illetően adókedvezmény iránti kérelemmel élhet az adóhatóság felé az a magánszemély, aki az építmény tulajdonosa vagy az építményt terhelő vagyoni értékű jog jogosítottja, amennyiben az építményben egyedül vagy hozzátartozójával együtt életvitelszerűen lakik.

2.1.2. Mentes – a Htv. 13-13/A. §-ban foglaltakon túl – az építményadó megfizetése alól:

a) a lakás, amennyiben az adó alanya magánszemély,

b) garázs, gépjárműtároló – kivéve az ingatlan-nyilvántartásban teremgarázsként feltüntetett épületrészt –, üvegház, pince, présház, hűtőház vagy ilyenként feltüntetésre váró épület, továbbá a melléképület és a melléképületrész.

2.2. A magánszemélyek kommunális adójáról, az idegenforgalmi adóról és a helyi iparűzési adóról szóló 40/2015. (XII. 1.) önkormányzati rendelet

2.2.1. Magánszemélyek kommunális adójánál

2.2.1.1. A lakás után fizetendő magánszemélyek kommunális adója alól mentes az a magánszemély, aki a 70. életévét betöltötte. 50 %-os adókedvezmény illeti meg azt a magánszemélyt, aki a 65. életévét betöltötte

2.2.1.2. Tulajdonjog, illetve haszonélvezeti jog alapján a kedvezmény 2.109 adózót, a mentesség 1.047 adózót érintett az előző évben.

2.2.1.3. A használatbavételi engedély kiadását követő évtől számítva 2 évig mentes a magánszemélyek kommunális adófizetési kötelezettsége alól az a magánszemély, aki új építésű családi házat épít.

2.2.1.4. 20 %-os adókedvezmény illeti meg azt a magánszemélyt, akinek a rendelet 1. melléklete I., II., vagy III. övezetébe sorolt lakóingatlana előtti közút nem rendelkezik aszfaltburkolattal.

2.2.1.5. Azok a magánszemélyek, akik az ingatlanuk előtt önerőből járdafelújítást végeznek, kérelemre 2 éves időtartamra 50 %-os kommunális adókedvezményt vehetnek igénybe.

2.2.1.6. Adókedvezmény illeti meg azt a magánszemélyt, aki a rendelet 1. melléklete szerinti I. vagy II. övezetben lakást vásárolt és ott állandó lakóhelyet létesített.

2.2.2. Idegenforgalmi adónál: Nem kell az idegenforgalmi adót megfizetni a magánszemélynek a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény 2. §. 39. pontjában meghatározott magánszálláshelyen eltöltött vendégéjszakák után.

2.2.3. Iparűzési adónál

2.2.3.1. Adómentesség illeti meg a vállalkozót, ha a Htv. 39. § (1) bekezdése, illetőleg a 39/A. §-a vagy 39/B §-a alapján számított (vállalkozási szintű) adóalapja nem haladja meg a 2,5 millió Ft-ot.

2.2.3.2. A mentesség pontos összegét és az adóalanyok számát az iparűzési adóbevallások május 31-éig esedékes beküldése után pontosítja az önkormányzat.

3. Térítési díjaknál biztosított kedvezmények: A gyermekvédelem helyi szabályozásáról szóló 12/2006. (II.20.) rendelet alapján az önkormányzat 10% kedvezményt biztosít a gyermekétkeztetés személyi térítési díjából a Dombóvár város közigazgatási területén lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező gyermek esetében, aki a Gyvt. 21/B §-a alapján normatív kedvezményre nem jogosult.

4. Helyiségek, eszközök hasznosításából származó bevételből nyújtott kedvezmény, mentesség összege

támogatásról szóló döntés száma

ingatlan megnevezése

támogatás kedvezményezettje

338/2019. (XI. 8.) Kt. határozat

térítésmentes használati jog a szociális szolgáltatás biztosítása érdekében az ellátási szerződéssel megegyező időtartamra a Dombóvár Város Önkormányzata tulajdonát képező, a Dombóvár, Arany János tér 2. alatti, dombóvári 224/3. hrsz. alatt felvett, valamint a Dombóvár, Szabadság utca 6. alatti, dombóvári 46. hrsz. alatt felvett ingatlanokra

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület

349/2019. (XI. 29.) Kt. határozat

Dombóvár, Bezerédj u. 14. szám alatti, dombóvári 1306. hrsz.-ú ingatlanon épült társas irodaházban alábbi helyiségek használata:
a) A Nemzetiségi Közösségi Ház –
a nagyterem a kiszolgálóhelyiségekkel együtt (1306/A/2. külön helyrajzi szám), iroda (bemutatóterem) 18,90 m2 (1306/A/3. külön helyrajzi szám egyik irodahelyisége) iroda 18,40 m2 (1306/A/3. külön helyrajzi szám egyik irodahelyisége),
b) a Német Közösségi Ház – pince (alagsor és mellékhelyiségei) (1306/A/1. külön helyrajzi szám)
2024. december 31-ig

Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat, Dombóvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat

353/2019. (XI. 29.)Kt. határozat

dombóvári 0328/1 hrsz.-ú, a gyepmesteri telepet is magában foglaló ingatlan (2024. december 31-ig)

Dombóvári Kutyás Egyesület

15/2020. (I. 31.) Kt. határozat

Info Pont működtetéséhez a korábban a Tourinform Irodában használt tárgyi eszközök és sportszerek használatának terítésmentes átadásához határozatlan időre az önkormányzat turizmussal kapcsolatos közfeladatának ellátásához

Gunaras Zrt.

123/2020. (IX. 30.) Kt. határozat

Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal tulajdonát képező, EIE-487 forgalmi rendszámú VW Transporter típusú gépjárművet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület használja üzembentartóként térítésmentesen határozatlan időre a vele kötött ellátási szerződés szerinti szociális szolgáltatás nyújtásához

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület

132/2020. (IX. 30.) Kt. határozat

Árpád utcában lévő dombóvári 945/1 hrsz.-ú, lakóház, udvar, gazdasági épület, egyéb épület megnevezésű ingatlan keleti részén található – korábban villanyszerelői tanműhely céljára használt – helyiségek térítésmentes használata haszonkölcsön formájában

Dombóvári Városgazdálkodási Nonprofit Kft.

69/2021. (II. 26.) határozat

Dombóvár, Szabadság utca 4. szám alatti ingatlanban térítésmentes
helyiséghasználat – a közüzemi költségek rájuk eső részének fedezése mellett – két tanterem, egy tanári szoba, kiskonyha, nemenként elkülönített mosdó és egy ügyfélfogadó iroda vonatkozásában

Dombóvári Roma Közhasznú
Alapítvány és az Országos Roma Felemelkedésért Misszió

129/2021. (IV. 30.) határozat

Dombóvár, Földvár utcában található, dombóvári 1882/2 hrsz. alatt felvett „volt MÁV étkezde” ingatlan területén, a Szigeterdő mellett elhelyezkedő, 1.350 m2 nagyságú teniszpálya térítésmentes használata – az érintett terület fenntartásával és karbantartásával kapcsolatos költségek Egyesület részéről történő viselése mellett – 2031. április 30-ig

Dombóvári Tenisz Egyesület

130/2021. (IV. 30.) határozat
162/2021. (V. 28.) határozat

Dombóvár, Pannónia út 21. szám alatti ingatlanon található - a Tolna Megyei SZC Esterházy Miklós Szakképző Iskola és Kollégiumhoz tartozó - Buzánszky Jenő Sportkomplexum műfüves pályája és kültéri öltöző épülete tekintetében 2021. május 1. napjától 2028. január 1. napjáig térítésmentes használata (a közüzemi és működtetési költségeket az Egyesület köteles viselni az ingatlan vagyonkezelőjével együttműködve)

PASZ Dombóvári Amatőr Sportegyesület

129/2020. (XII. 18.) határozat
133/2021. (IV. 30.) határozat
163/2021. (V. 28.) határozat

Dombóvár, Kinizsi utca 37. szám alatti Lampert Gábor Edzőterem térítésmentes használata 2021. január 16-tól 2028. január 1-ig, a közüzemi és a további működtetési költségeket az egyesület köteles viselni

Dombóvár 2004. Egyesület

151/2021. (V. 14.) határozat
164/2021. (V. 28.) határozat

az önkormányzat 2021. május 14. napjától 2028. január 1. napjáig térítésmentesen biztosítja a Kis-Konda-patak völgyében található, dombóvári 058 hrsz.-ú külterületi ingatlan használata azzal, hogy az ingatlannal kapcsolatban felmerülő valamennyi költséget – beleértve a „Városi Civil Alapok támogatása 2021” elnevezésű pályázat alapján állami támogatásból megvalósítani kívánt beruházás költségeit, valamint az építmények vonatkozásában a fenntartási és a közüzemi költségeket is –, illetve a működtetési kötelezettséget az Egyesület viseli, továbbá azon a közforgalmú gyalogos és kerékpáros közlekedést köteles az eddigiek szerint lehetővé tenni

Dombóvári Városi Horgász Egyesület

211/2021. (VI. 30.) Kt. határozat

a Farkas Attila Uszodát magába foglaló 1358 hrsz.-ú ingatlanon található „lőtér, egyéb” megnevezésű épületnek lőtér funkciójú termét 2021. július 1. napjától – 5 éves határozott időtartamú térítésmentes használata

Dombóvári Lövész Egyesület

212/2021. (VI. 30.) Kt. határozat

a Farkas Attila Uszodát magába foglaló 1358 hrsz.-ú ingatlanon található „lőtér, egyéb” megnevezésű épületnek az edzőterem funkciójú termét 2021. július 1. napjától – 5 éves határozott időtartamú térítésmentes használata

Dombóvári Sportiskola Egyesület

287/2021. (XI. 30.) Kt. határozat

Szigeterdőben – dombóvári 1882/6 hrsz.-ú kivett közpark, lakótorony megnevezésű ingatlanon – található lakótorony térítésmentes használata haszonkölcsön-szerződéssel – 2022. január 1-től
2026. december 31-ig – működtetésre, téglagyűjteményének bemutatására. Az összes üzemeltetési költséget az önkormányzat köteles viselni.

Őri Nándor dombóvári lakos

190/2023. (XII. 15.) Kt. határozat

Katona József u. 37. szám alatti Ujvári Kálmán Sporttelep térítésmentes használata 2024. december 31. napjáig, közüzemi és a további működtetési költségeket az egyesület köteles viselni

Dombóvári Focisuli Egyesület

191/2023. (XII. 15.) határozat

Dombóvár, Ivanich Antal utca 39/A. alatti – dombóvári 1358/2/A hrsz. alatt felvett – tekepálya térítésmentes használata 2024. december 31. napjáig vagy – ha az korábbi – az épület elbontásának időpontjáig azzal, hogy az ingatlan üzemeltetésével összefüggő kiadásokat, illetve a közüzemi költségeket az Egyesület viseli.

Dombóvári Spartacus Sportegyesület

192/2023. (XII. 15.) határozat

Dombóvár, Földvár utca 18. szám alatti Szuhay Sportcentrum térítésmentes használata 2024. december 31-ig sportszervezetek részére a sporttevékenységük végzésére

Dombóvári Karatesuli Egyesület,
Dombóvári Vasutas Atlétikai és Szabadidő Egyesület,
DOMBÓVÁRI FLOORBALL EGYESÜLET,
SEIBUKAI KYOKUSHIN DOMBÓVÁR SPORTEGYESÜLET,
Dombóvári Futball Club,
Dombóvári Judo Klub,
Dombóvári Labdarúgó Klub,
Jumpers Dombóvári Kötélugró Sportegyesület,
Dombóvári Kosárlabda Klub Sport Egyesület,
Dombóvári Kosárlabda Suli Közhasznú Egyesület,
Dombóvári Asztalitenisz Club Közhasznú Egyesület,
Dombóvári Hangulat Szabadidő Sportegyesület,
Dombóvári Focisuli Egyesület

8. melléklet az 5/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Dombóvár Város Önkormányzata 2024. évi előirányzat felhasználási terve (eFt)

1. hó

2. hó

3. hó

4. hó

5. hó

6. hó

7. hó

8. hó

9. hó

10. hó

11. hó

12. hó

Összesen

Bevételek

1

Intézményi működési bevétel

23 223

23 723

23 623

24 223

23 823

23 223

23 723

24 223

25 223

24 723

24 823

25 695

290 248

2

Közhatalmi bevételek

8 800

9 300

492 000

20 800

70 800

16 800

8 800

22 000

522 000

22 000

37 000

16 700

1 247 000

ebből helyi adó

8 000

8 500

490 455

20 000

70 000

16 000

8 000

21 184

519 159

21 084

36 536

12 082

1 231 000

3

Felhalmozási bevételek

25 000

5 000

129 000

35 502

60 000

30 000

25 000

12 000

11 000

15 000

15 000

12 000

374 502

4

Önkormányzat költségvetési támogatása

223 270

148 847

148 847

148 847

148 847

148 847

148 847

148 847

148 847

148 847

148 847

148 845

1 860 585

5

Átvett pénzeszközök, támogatás államháztartáson belülről

10 000

127 000

23 000

19 000

14 000

40 500

33 741

19 000

19 000

19 500

30 500

15 476

370 717

ebből működésre

5 000

7 000

5 000

4 000

4 000

12 500

3 399

7 000

4 000

4 500

5 500

3 216

65 115

ebből fejlesztésre

5 000

120 000

18 000

15 000

10 000

28 000

30 342

12 000

15 000

15 000

25 000

12 260

305 602

6

Kölcsönök visszatérülése

0

0

500

0

0

500

0

500

0

500

300

17 000

19 300

7

Bevételek együtt (1+…+6)

290 293

313 870

816 970

248 372

317 470

259 870

240 111

226 570

726 070

230 570

256 470

235 716

4 162 352

8

Finanszírozási műveletek (hitel, maradvány igénybevétele)

196 448

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

196 448

9

Összes bevétel (7+8)

486 741

313 870

816 970

248 372

317 470

259 870

240 111

226 570

726 070

230 570

256 470

235 716

4 358 800

Kiadások

10

Személyi juttatás

108 926

109 695

108 605

106 940

100 498

100 819

102 100

110 015

109 054

106 599

109 679

103 760

1 276 690

11

Munkaadókat terhelő járulék

13 441

13 536

13 402

13 196

12 401

12 441

12 599

13 576

13 457

13 154

13 534

12 807

157 544

12

Dologi kiadás

140 000

148 124

145 387

155 000

150 862

150 392

151 733

154 415

150 000

150 000

157 208

156 421

1 809 542

13

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1 000

1 000

1 000

1 000

1 000

1 000

1 500

1 500

1 500

1 500

1 500

1 500

15 000

14

Egyéb működési célú kiadás

43 000

52 698

50 000

49 000

50 000

67 000

63 000

56 010

59 500

66 600

61 000

65 397

683 205

15

Működési kiadások (10+…+14)

306 367

325 053

318 394

325 136

314 761

331 652

330 932

335 516

333 511

337 853

342 921

339 885

3 941 981

16

Felújítások

6 000

16 000

15 000

25 000

45 000

3 000

35 000

22 000

4 000

15 000

8 000

17 824

211 824

17

Beruházások

5 000

2 000

2 500

20 000

5 000

10 000

14 000

2 500

15 000

9 020

5 000

6 000

96 020

18

Egyéb felhalmozási kiadás

0

700

1 000

0

800

800

500

500

0

1 000

400

300

6 000

19

Felhalmozási kiadás (16+17+18)

11 000

18 700

18 500

45 000

50 800

13 800

49 500

25 000

19 000

25 020

13 400

24 124

313 844

20

Céltartalék, általános tartalék

4 000

4 000

2 000

2 000

12 000

21

Kiadások együtt (15+19+20)

317 367

343 753

336 894

370 136

365 561

345 452

380 432

360 516

356 511

366 873

358 321

366 009

4 267 825

22

Finanszírozási műveletek (hiteltörl., Áht-n belüli megelőleg. visszafiz.)

64 586

0

6 597

0

0

6 597

0

0

6 597

0

0

6 598

90 975

23

Összes kiadás (21+22)

381 953

343 753

343 491

370 136

365 561

352 049

380 432

360 516

363 108

366 873

358 321

372 607

4 358 800

24

7-21 eltérése (+/-)

-27 074

-29 883

480 076

-121 764

-48 091

-85 582

-140 321

-133 946

369 559

-136 303

-101 851

-130 293

-105 473

25

9-23 eltérése (+/-)

104 788

-29 883

473 479

-121 764

-48 091

-92 179

-140 321

-133 946

362 962

-136 303

-101 851

-136 891

0

26

Záró pénzkészlet

104 788

74 905

548 384

426 620

378 529

286 350

146 029

12 083

375 045

238 742

136 891

0

0

9. melléklet az 5/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Intézmények finanszírozása 2024. évben (eFt)

Személyi juttatás

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

Dologi kiadások

Egyéb működési célú kiadások

Beruházások

Felújítások

Összesen

Működési bevétel

Felhalmozási bevétel

Átvett pénzeszköz, támogatás

Maradvány igénybevétele

Állami támogatás

Önk. tám.

Összesen

Int.fin.

Dombóvári Szivárvány Óvoda és Bölcsőde

508 790

64 332

77 521

0

3 156

5 370

659 169

18 674

0

0

368

640 479

-352

659 169

640 127

Dombóvári Művelődési Ház, Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény

88 376

11 435

87 432

0

17 264

0

204 507

31 000

0

0

445

57 399

115 663

204 507

173 062

Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal

516 063

61 650

76 250

0

6 600

0

660 563

7 000

0

0

561

340 650

312 352

660 563

653 002

Összesen:

1 113 229

137 417

241 203

0

27 020

5 370

1 524 239

56 674

0

0

1 374

1 038 528

427 663

1 524 239

1 466 191

10. melléklet az 5/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

2024. évi szociális, jóléti és egészségügyi juttatás előirányzata

1. Családalapítási támogatás 618 eFt.

2. Szociális, jóléti, kulturális juttatások 200 eFt.

3. Egészségügyi juttatás (védőszemüveg) 465 eFt.

4. Összesen 1283 eFt.

11. melléklet az 5/2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Európai Uniós támogatással megvalósuló programok, projektek bevételei, kiadásai

Bevételek

szám

azonosító

program, projekt neve

2020.12.31-ig

2021.

2022.

2023.

2024.

2024. után

Összesen

1

TOP-5.2.1-15-TL1-2016-00001

A dombóvári Mászlony szegregátumban élők társadalmi integrációjának helyi szintű komplex programja

Önkormányzat

támogatás

12 208 872

0

0

69 647

12 278 519

önkormányzati sajáterő

71 250

779 889

851 139

összesen:

12 208 872

0

71 250

779 889

69 647

13 129 658

2

TOP-5.2.1-15-TL1-2016-00002

A dombóvári Szigetsor-Vasút szegregátumban élők társadalmi integrációjának helyi szintű komplex programja

Önkormányzat

támogatás

9 743 650

1 071 600

565 463

11 380 713

önkormányzati sajáterő

647 802

647 802

összesen:

9 743 650

1 071 600

0

647 802

565 463

12 028 515

3

TOP-5.2.1-15-TL1-2016-00003

A dombóvári Kakasdomb-Erzsébet utca szegregációval veszélyeztetett területén élők társadalmi integrációjának helyi szintű komplex programja

Önkormányzat

támogatás

21 236 614

0

1 092 178

1 421 001

23 749 793

önkormányzati sajáterő

741 360

741 360

összesen:

21 236 614

0

1 092 178

741 360

1 421 001

24 491 153

4

TOP-1.1.1-16-TL1-2017-00002

Tüskei iparterület fejlesztése és új iparterület kialakítása 2017

Önkormányzat

támogatás

0

222 596 761

245 065 364

467 662 125

összesen:

0

222 596 761

0

0

245 065 364

467 662 125

5

TOP-4.3.1-15-TL1-2016-00003

A dombóvári Szigetsor-Vasút szegregátumok rehabilitációja

Önkormányzat

támogatás

182 311 166

0

305 317 100

28 705 974

516 334 240

önkormányzati saját forrás

5 237 866

15 960 288

21 198 154

összesen:

187 549 032

0

305 317 100

44 666 262

537 532 394

6

TOP-4.3.1-15-TL1-2016-00004

DARK - Dombóvári Akcióterületi Rehabilitáció Kakasdomb-Erzsébet utca szegregációval veszélyeztetett területen

Önkormányzat

támogatás

227 367 360

0

57212817

25878845

310 459 022

önkormányzati saját forrás

6 642 376

15 110 767

21 753 143

összesen:

227 367 360

0

63 855 193

40 989 612

332 212 165

7

TOP-4.1.1-15-TL1-2020-00028

Dombóvár, Szabadság u. 2. szám alatti orvosi rendelő felújítása

Önkormányzat

támogatás

0

118 454 688

0

216 577 370

1 196 512

336 228 570

önk. sajáterő

3 078 000

0

3 078 000

összesen:

0

118 454 688

3 078 000

216 577 370

1 196 512

339 306 570

8

TOP-2.1.3-00023

DOMBÓVÁR, Ady Endre utca csapadékvíz elvezető rendszer rekonstrukciója

Önkormányzat

támogatás

0

378 567 754

0

9 158 245

387 725 999

önk. sajáterő

1 759 074

1 759 074

összesen:

0

378 567 754

0

9 158 245

1 759 074

389 485 073

9

TOP-2.1.3-00024

DOMBÓVÁR, Fő utca csapadékvíz elvezető rendszer rekonstrukciója I. ütem - nyugati utcarész

Önkormányzat

támogatás

0

367 160 008

0

20 565 991

387 725 999

önk. sajáterő

7 553 387

7 553 387

összesen:

0

367 160 008

0

7 553 387

20 565 991

395 279 386

10

TOP-2.1.3-00025

DOMBÓVÁR, Fő utca csapadékvíz elvezető rendszer rekonstrukciója II. ütem - keleti utcarész

Önkormányzat

támogatás

0

365 351 631

0

22 374 368

387 725 999

önk. sajáterő

4 994 043

4 994 043

összesen:

0

365 351 631

0

4 994 043

22 374 368

392 720 042

11

TOP_PLUSZ-1.3.1-21-TL1-2022-00005

DOMBÓVÁR Fenntartható Városfejlesztési Stratégiájának és egyéb dokumentumainak elkészítése

Önkormányzat

támogatás

79 998 497

79 998 497

összesen:

79 998 497

0

79 998 497

Bevételek összesen:

458 105 528

1 453 202 442

373 413 721

406 106 467

293 017 420

0

2 983 845 578

Kiadások

Ft

szám

azonosító

program, projekt neve

2020.12.31-ig

2021.

2022.

2023.

2024.

Összesen

1

TOP-5.2.1-15-TL1-2016-00001

A dombóvári Mászlony szegregátumban élők társadalmi integrációjának helyi szintű komplex programja

Önkormányzat

kiadás

személyi

5 781 406

120 000

0

5 901 406

járulék

1 045 534

47 892

0

1 093 426

dologi kiadások (szolgáltatások)

2 829 122

690 000

821 000

469 096

4 809 218

eszközbeszerzés

14 580

0

0

14 580

tartalék

0

0

0

túligénylés, ill. előleg visszautalása

0

0

1 311 028

1 311 028

összesen:

9 670 642

857 892

821 000

1 780 124

13 129 658

2

TOP-5.2.1-15-TL1-2016-00002

A dombóvári Szigetsor-Vasút szegregátumban élők társadalmi integrációjának helyi szintű komplex programja

Önkormányzat

kiadás

személyi

6 268 710

180 000

0

6 448 710

járulék

1 133 857

66 972

0

1 200 829

dologi kiadások (szolgáltatások)

658 546

929 400

1 317 500

1 431 650

4 337 096

eszközbeszerzés

41 880

0

0

41 880

tartalék

0

0

0

0

összesen:

8 102 993

1 176 372

1 317 500

1 431 650

12 028 515

3

TOP-5.2.1-15-TL1-2016-00003

A dombóvári Kakasdomb-Erzsébet utca szegregációval veszélyeztetett területén élők társadalmi integrációjának helyi szintű komplex programja

Önkormányzat

kiadás

személyi

10 836 404

592 500

11 428 904

járulék

1 982 269

78 634

2 060 903

dologi kiadások (szolgáltatások)

6 020 051

1 464 600

1 809 050

1 383 860

10 677 561

eszközbeszerzés

0

323 785

323 785

összesen:

18 838 724

2 459 519

1 809 050

1 383 860

24 491 153

4

TOP-1.1.1-16-TL1-2017-00002

Tüskei iparterület fejlesztése és új iparterület kialakítása 2017

Önkormányzat

kiadás

beruházás (ingatlan vásárlás költségei, építéshez kapcsolódó költségek, eszközbeszerzés)

0

0

0

467 172 125

467 172 125

dologi kiadások (szolgáltatások)

490 000

0

0

490 000

tartalék

0

0

összesen:

490 000

0

0

467 172 125

467 662 125

5

TOP-4.3.1-15-TL1-2016-00003

A dombóvári Szigetsor-Vasút szegregátumok rehabilitációja

Önkormányzat

kiadás

dologi kiadások (szolgáltatások)

254 840

348 350

603 190

beruházás (ingatlan vásárlás költségei, építéshez kapcsolódó költségek, eszközbeszerzés)

25 127 723

63 440 079

287 480 619

144 275 328

520 323 749

túligénylés, ill. előleg visszautalása

962 134

15 643 321

16 605 455

összesen:

25 382 563

63 440 079

287 480 619

145 585 812

15 643 321

537 532 394

6

TOP-4.3.1-15-TL1-2016-00004

DARK - Dombóvári Akcióterületi Rehabilitáció Kakasdomb-Erzsébet utca szegregációval veszélyeztetett területen

Önkormányzat

kiadás

dologi kiadások (szolgáltatások)

1 127 046

887 350

75 000

2 089 396

beruházás (ingatlan vásárlás költségei, építéshez kapcsolódó költségek, eszközbeszerzés)

14 356 260

46 532 450

148 665 503

78 899 910

288 454 123

támogatás visszafizetés

15 737 360

25 878 845

52 441

41 668 646

tartalék

0

0

összesen:

15 483 306

63 157 160

148 740 503

104 778 755

52 441

332 212 165

7

TOP-4.1.1-15-TL1-2020-00028

Dombóvár, Szabadság u. 2. szám alatti orvosi rendelő felújítása

Önkormányzat

kiadás

dologi kiadások (szolgáltatások)

0

217 245

217 245

beruházás (ingatlan vásárlás költségei, építéshez kapcsolódó költségek, eszközbeszerzés)

0

117 773 619

221 315 706

339 089 325

összesen:

0

0

117 773 619

221 532 951

339 306 570

8

TOP-2.1.3-00023

DOMBÓVÁR, Ady Endre utca csapadékvíz elvezető rendszer rekonstrukciója

Önkormányzat

kiadás

dologi kiadások (szolgáltatások)

0

0

3 835 400

2 665 600

6 501 000

beruházás (ingatlan vásárlás költségei, építéshez kapcsolódó költségek, eszközbeszerzés)

0

0

371 702 830

371 702 830

tartalék

9 522 169

9 522 169

előleg visszafizetés

1 759 074

1 759 074

összesen:

0

0

3 835 400

383 890 599

1 759 074

389 485 073

9

TOP-2.1.3-00024

DOMBÓVÁR, Fő utca csapadékvíz elvezető rendszer rekonstrukciója I. ütem - nyugati utcarész

Önkormányzat

kiadás

dologi kiadások (szolgáltatások)

0

0

4 292 600

2 168 400

6 461 000

beruházás (ingatlan vásárlás költségei, építéshez kapcsolódó költségek, eszközbeszerzés)

0

0

388 818 386

388 818 386

összesen:

0

0

4 292 600

390 986 786

395 279 386

10

TOP-2.1.3-00025

DOMBÓVÁR, Fő utca csapadékvíz elvezető rendszer rekonstrukciója II. ütem - keleti utcarész

Önkormányzat

kiadás

dologi kiadások (szolgáltatások)

0

0

5 207 000

1 294 000

6 501 000

beruházás (ingatlan vásárlás költségei, építéshez kapcsolódó költségek, eszközbeszerzés)

0

0

386 219 042

386 219 042

összesen:

0

0

5 207 000

387 513 042

392 720 042

11

TOP_PLUSZ-1.3.1-21-TL1-2022-00005

DOMBÓVÁR Fenntartható Városfejlesztési Stratégiájának és egyéb dokumentumainak elkészítése

Önkormányzat

kiadás

dologi kiadások (szolgáltatások)

9 207 500

4 953 000

58 837 997

7 000 000

79 998 497

összesen:

0

0

9 207 500

4 953 000

58 837 997

7 000 000

79 998 497

Kiadások összesen:

77 968 228

131 091 022

580 484 791

2 111 008 704

76 292 833

7 000 000

2 983 845 578