Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 41/2015. (X. 26.) önkormányzati rendelete

A Társasházaknak adható önkormányzati támogatásokról szóló 23/2015. (V. 21.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 10. 26- 2015. 10. 26

Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 41/2015. (X. 26.) önkormányzati rendelete

A Társasházaknak adható önkormányzati támogatásokról szóló 23/2015. (V. 21.) önkormányzati rendelet módosításáról1

2015.10.26.

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény 62. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A Társasházaknak adható önkormányzati támogatásokról szóló 23/2015. (V. 21.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 1. §-a a következő m) ponttal egészül ki:

[1. § E rendelet alkalmazásában:]

„m) városképre javító hatást gyakorló felújítás: a társasház külső és belső felületét érintő minden olyan felújítás, amely a lakókörnyezet megjelenésére pozitív hatást gyakorol.”

2. § (1) A Rendelet 4. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„4. § (3) (A Társasházak a pályázatukban kizárólag olyan munkálatokat jelölhetnek meg, amelyet a pályázat benyújtását követően fog megkezdeni a (3a) bekezdésben foglalt eseteket kivéve.”

„4. § (3a) (3) A szakértői véleménnyel igazolt életveszély elhárítás érdekében vagy hatósági kötelezés alapján elvégzendő munka vagy a víz-, gáz-, elektromos áram-, távfűtési szolgáltatásból történő kizárás vagy halasztást nem tűrő egyéb munkálat elvégzése esetén a munkálatok megkezdését követő 30 munkanapon belül adható be a pályázat.”

„k) megkezdett munkálatra vonatkozó pályázat benyújtása esetén a munkálatok megkezdésének idejét igazoló építési naplót, vagy építési napló vezetéséhez nem kötött munkálat esetén a munkaterület átadásáról szóló jegyzőkönyvet, valamint a 4. § (3a) bekezdés alkalmazását alátámasztó dokumentumot.”

„6. § (5) (5) A pályázatban megjelölt munkanem a pályázat benyújtását követően a munkálatok megkezdéséig megváltoztatható, amennyiben a pályázat benyújtásakor előre nem látható esemény bekövetkezése miatt szükségessé válik. Ebben az esetben a pályázat módosítását újabb közgyűlés keretében szükséges megerősíteni. A módosított pályázat a Munkacsoport következő ülésén kerül elbírálásra.”

4. § A Rendelet 11. § (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„11. § (6) (6) A pályázatok elbírálásánál súlyozottan, a Társasházi Pályázatokat Elbíráló Munkacsoport esetenkénti javaslata alapján figyelembe veendő:

a) az a felújítás, amely a városképre is egyértelműen javító hatást gyakorol,

b) az a felújítás, amely a társasház vagy a lakók energia- és/vagy egyéb rezsiköltségeit csökkenti, a ház energiahatékonyságát előzetes mérések és tervezési kalkulációk alapján növeli,

c) annak a társasháznak a felújítása, amely a helyi város-rehabilitációs terület kijelöléséről és a területen a rehabilitáció megvalósításáról szóló 32/2001. (X. 26.) önkormányzati rendelet alapján kijelölt helyi város-rehabilitációs területen vagy annak határától legfeljebb két háztömb távolságra fekszik,

d) annak a társasháznak a felújítása, amely a mindenkor hatályos Integrált Településfejlesztési Stratégiában szegregátumként és szegregációval veszélyeztetett területként megjelölt negyedeken belül helyezkedik el,

e) az a felújítás, amelyet e1) statikus szakértői vélemény, e2) hatósági kötelezés, e3) gázszolgáltatásból történő kizárásról szóló dokumentum (Gázművek nyilatkozata), e4) FŐKÉTÜSZ által kiadott figyelmeztetés tesz szükségessé,

f) annak a társasháznak a felújítása, amely műemléki, fővárosi vagy helyi védettség alatt áll.”

5. § Ez a rendelet 2015. október 26. napján lép hatályba, és hatálybalépést követő napon hatályát veszti.

6. § A Rendelet a következő 17. §-sal egészül ki: „17. § A Társasházaknak adható önkormányzati támogatásokról szóló 23/2015. (V. 21.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló 41/2015. (X. 26.) önkormányzati rendelettel (a továbbiakban: Módr.) megállapított 1-4. §-át a Módr. hatálybalépésekor folyamatban lévő eljárásokban is alkalmazni kell.

1

A rendelet a 2010. évi CXXX. törvény 12/B. §-a alapján hatályát vesztette 2015. október 27. napjával.