Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2022. évi költségvetéséről

Hatályos: 2023. 03. 01

Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2022. évi költségvetéséről

2023.03.01.

Vál Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdésben meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a következőket rendeli el:1

A rendelet hatálya és címrendje

1. § (1) A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzatra, az önkormányzat által irányított költségvetési szervekre (intézményekre), támogatásban részesített magánszemélyekre.

(2) A költségvetési szervek a költségvetési rendeletben külön-külön alkotnak egy-egy címet az alábbiak szerint:

a) Váli Közös Önkormányzati Hivatal Vál, Vajda János u. 2.

b) Váli Mesevölgy Óvoda Vál, Vajda János u. 45.

A 2022. évi költségvetés bevételei, kiadásai és a költségvetés tartalék előirányzata

2. § (1)2 A Képviselő-testület Vál Község Önkormányzata 2022. évi költségvetése működési bevételét 407.800.835 Ft-ban, felhalmozási bevételét 520.096.885Ft-ban, finanszírozási bevételét 65.143.960Ft-ban, bevételi főösszegét 993.041.680Ft-ban állapítja meg. A finanszírozási bevétel a 2021. évi maradvány igénybevétele.A Képviselő-testület Vál Község Önkormányzata 2022. évi költségvetése működési kiadásait 414.958.958Ft-ban, felhalmozási kiadásait 569.390.841Ft-ban, finanszírozási kiadását 8.691.881Ft-ban, kiadási főösszegét 993.041.680Ft-ban állapítja meg.A tárgyévi működési bevételek és kiadások különbözeteként a működési hiány összege 7.158.123Ft.

(2)3 Az Önkormányzat Képviselő-testülete az (1) bekezdésben megállapított működési hiány finanszírozását 7.158.123Ft maradvány felhasználásával biztosítja.

(3) Az (1) bekezdés szerinti bevételi főösszeg kiemelt előirányzatonkénti rovatokra tagolását az Önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervek szerinti megbontásban az 1. melléklet szerint határozza meg. A kormányzati funkciók szerinti bevételeket a rendelet 2. melléklet tartalmazza.

(4) Az (1) bekezdés szerinti kiadási főösszeg kiemelt előirányzatonkénti rovatokra tagolását az Önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervek szerinti megbontásban a 3. melléklet szerint határozza meg. A kormányzati funkciók szerinti kiadásokat e rendelet 4. melléklet mutatja be.

(5) Vál Község Önkormányzat 2022. évi költségvetési mérlegét a 5. melléklet részletezi.

(6) Vál Község Önkormányzat 2022. évi bevételeinek és kiadásainak feladattípusonkénti megoszlását a 6. melléklet tartalmazza.

(7) Vál Község Önkormányzata támogatásértékű kiadásai, pénzeszközátadásai részletezését a 7. melléklet mutatja be.

(8) Vál Község Önkormányzat felhalmozási kiadásait elkülönítetten részletesen a 8. melléklet tartalmazza.

(9) A 2022. évi tartalékok előirányzatait a 9. melléklet részletezi.

(10) Vál Község Képviselő-testülete az Önkormányzat és az intézmények létszámkereteit a 10. melléklet szerint határozza meg.

(11) Vál Község Önkormányzata többéves kihatással járó döntések kötelezettségeit a 11. melléklet tartalmazza.

(12) Vál Község Önkormányzat pályázatait, Európai Uniós támogatási programjait a 12. melléklet mutatja be.

(13) Vál Község Önkormányzat közvetett támogatásait a 13. melléklet részletezi.

(14) A 2022. évi előirányzat – felhasználási ütemtervet a 14. melléklet, a likviditási tervet a 15. melléklet tartalmazza.

(15) A költségvetési évet követő három év tervezett előirányzatainak keretszámait főbb csoportokban a 16. melléklet mutatja be.

A költségvetés végrehajtásának általános szabályai

3. § (1) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

(2) Az Önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(3) A költségvetési hiány csökkentése érdekében évközben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

(4) A célfeladatokra tervezett előirányzatok felhasználásáról, valamint a helyi önszerveződő közösségek részére tervezett előirányzatok felhasználásáról a Képviselő-testület dönt.

(5) Az adókintlévőségek, bármilyen jellegű követelések csökkentése érdekében érvényesíteni kell a költséghatékony végrehajtási és ellenőrzési tevékenységet.

(6) Az önkormányzati feladatellátás minden területén érvényesíteni kell a szigorú, takarékos gazdálkodás követelményét.A költségvetési szervek vezetői kötelesek a takarékos, ésszerű gazdálkodás követelményeinek megfelelni és javaslataikkal, döntéseikkel segíteni a kiadások csökkentését.

(7) A Képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert, hogy - pályázat benyújtásáról, és saját forrás biztosításáról szóló külön testületi döntés hiányában - az Önkormányzat által benyújtani kívánt támogatási igény (pályázat) esetében az Önkormányzat nevében előzetesen nyilatkozzon a saját forrás biztosításáról azzal, hogy a soron következő testületi ülésen tájékoztatja a testületet.

(8) Pénzügyi előirányzat hiányában a gazdálkodó szerv, intézmény vezetője kötelezettséget nem vállalhat, feladat végrehajtását nem kezdheti el. Újabb kötelezettségek vállalása előtt figyelembe kell venni a meglévő, többéves kihatással járó kötelezettségeket, továbbá a fedezetül szolgáló bevételek realizálását. Kötelezettséget vállalni az Ávr.-ben foglalt kivételekkel csak pénzügyi ellenjegyzés után, a pénzügyi teljesítés esedékességét megelőzően, írásban lehet.

Az Önkormányzat gazdálkodására vonatkozó általános előírások

4. § (1) Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a Képviselő-testület dönt.

(2) A Képviselő-testület az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosítását és a kiadási kiemelt előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát 25.000.000Ft összeghatárig a polgármesterre átruházza. Egyéb esetekben a képviselő-testület a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát fenntartja magának.

(3) Az (1) bekezdésben foglalt átcsoportosításról a polgármester negyedévente köteles beszámolni, a költségvetés módosítására egyidejűleg javaslatot tenni. Az átruházott hatáskörű előirányzat-módosítási jogkör 2022. december 31-ig gyakorolható.

(4) Az Önkormányzat gazdálkodásával összefüggő feladatokat a Váli Közös Önkormányzati Hivatal látja el.

5. § (1) A Képviselő-testület a 2022. évi jóváhagyott költségvetési előirányzatok, kiemelt előirányzatok év közbeni megváltoztatására magának tartja fenn az alábbi feladatok tekintetében:

a) az előző évi maradvány - ezen belül az áthúzódó, kötelezettségvállalással terhelt kifizetések – jóváhagyására,

b) a jóváhagyott intézményi költségvetési támogatás „ágazati szintű” előirányzatának betartásával átcsoportosításra a költségvetési szervek között, ha annak feladataiban jelentős változás következik be,

c) az előző évi maradvány áthúzódó, kötelezettségvállalással terhelt és kötelezettségvállalással nem terhelt, szabad részének felosztására, azok előirányzatának módosítására.

(2) Év közben új kötelezettségvállalás csak a tényleges pénzügyi, likviditási helyzet függvényében lehetséges.

(3) Ha év közben az Országgyűlés, a Kormány, illetve valamely költségvetési fejezet az önkormányzat számára pótelőirányzatot biztosít, arról a Polgármester a Képviselő-testületet a munkaterv szerinti, soron következő ülésen tájékoztatja.

(4) A Polgármester pótköltségvetési rendelet-tervezetet csak akkor köteles a Képviselő-testület elé terjeszteni, ha év közben a körülmények oly módon változnak meg, hogy ezek az önkormányzat költségvetésének teljesítését jelentősen veszélyeztetik.

(5) Az év közben realizálódó – nem céljellegű – önkormányzati többletbevételt általános tartalékba kell helyezni, ennek felhasználásáról a Képviselő-testület dönt.

(6) A Képviselő – testület felhatalmazza a Polgármestert, hogy 1.000.000 Ft-ig a forrásfelhasználásról döntsön. A Polgármester a soron következő Képviselő – testületi ülésen köteles beszámolni a 500.000 Ft-ot meghaladó döntéseiről.

A költségvetési szervek gazdálkodására vonatkozó általános előírások

6. § (1) A költségvetési szerveknek költségvetési alapokmányaikat a rendelet mellékleteiben meghatározott összegekkel kell összeállítaniuk.

(2) A Képviselő-testület felhatalmazza az önkormányzati költségvetési szerveket a költségvetésben előírt bevételek beszedésére és a jóváhagyott kiadások teljesítésére.

(3) A költségvetési szerveknél a tervezett saját bevételek elmaradása nem vonja automatikusan maga után a költségvetési támogatás növekedését. A kiadási előirányzatok, amennyiben a tervezett saját bevételek nem folynak be, nem teljesíthetők.

(4) A Képviselő-testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat valamennyi költségvetési intézmény köteles betartani.

(5) Az intézmények az éves gazdálkodásukról készített beszámolóban a költségvetési maradvány elszámolása során - az általános szabályokon túl - kötelesek a felújítási, az étkeztetési-, az energia és közüzemi díjak-, a nyugdíjazás és létszámcsökkentési döntések, jubileumi jutalmak fedezetére biztosított előirányzatokról, a kötött felhasználású támogatásokról, a gazdasági szakemberek továbbképzésére biztosított előirányzatokról, a bejáró dolgozók útiköltség térítésére adott előirányzatokról, valamint az évközben céljelleggel biztosított előirányzatokról elszámolni. A pénzmaradványt az Önkormányzati Hivatal vizsgálja felül.

(6) A feladatmutató alapján normatív állami hozzájárulásban részesülő intézmények a tényleges mutatók szerint kötelesek elszámolni a kapott támogatással.A támogatás ellenőrizhetősége érdekében az intézmények kötelesek olyan nyilvántartást vezetni, melyből egyértelműen megállapítható a feladatmutató tényleges teljesülése.

Költségvetési előirányzatok megváltoztatása a költségvetési szerveknél

7. § (1) Az Önkormányzat intézménye bevételi és kiadási előirányzatait az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht) 34. § (3) bekezdésben foglaltak szerint saját hatáskörben módosíthatja, a kiadási előirányzatait egymás között átcsoportosíthatja.

(2) A költségvetési szervek pótelőirányzati igényt csak akkor nyújthatnak be, ha a kiemelt előirányzatok közötti átcsoportosítással sem teljesíthető az intézményi feladatellátás.

(3) Az (1) bekezdés szerinti átcsoportosítások tényéről a költségvetési szerv vezetője a Polgármestert a tárgyhót követő hónap 10. napjáig tájékoztatja.

(4) Az önkormányzati hivatal, valamint a költségvetési szervek az évközi előirányzat-módosításokról kötelesek naprakész nyilvántartást vezetni.

8. § Amennyiben új szakmai program indítását a költségvetési szerv önkormányzati költségvetési támogatási igény nélkül vállalja fel, az indítást követő öt éven belül pót-előirányzati igénnyel a fenntartó felé nem élhet.

A költségvetési szerv többletbevételének felhasználása

9. § (1) Az Önkormányzat intézménye a jóváhagyott költségvetésében megtervezett, az eredeti előirányzatot meghaladó és a térítési díjon felüli, esetenkénti saját többletbevételét a bevétel megszerzése érdekében felmerült költségek levonása után felhasználhatja, ha

a) a kiadási előirányzatokon egyidejűleg túllépés nem mutatkozik, és

b) a többletbevétel nem haladja meg az 1.000.000Ft-ot.

Az 1.000.000Ft-ot meghaladó többletbevétel csak a Képviselő-testület által jóváhagyott előirányzat-módosítás után használható fel.

(2) Az (1) bekezdés alapján végrehajtott előirányzat módosítással éven túli, tartós kötelezettségvállalás költségvetési fedezete nem biztosítható.

(3) A költségvetési előirányzatok tervezett összegét meghaladó, pénzügyileg teljesített bevételként 2022. évben a 2022. december 31-ig befolyt bevétel vehető figyelembe.

(4) A költségvetési szervek évközben a tervezett, illetve a módosított előirányzatot meghaladó többletbevételükből – e paragrafusban foglaltak figyelembevételével – az éves személyi juttatások és az azzal összefüggő munkaadókat terhelő járulékok előirányzatát legfeljebb:

a) a többletbevétellel összefüggő feladat elvégzéséhez szükséges, nem a személyi juttatások körébe tartozó közvetlen kiadásoknak az adott bevételből történő teljesítése után fennmaradó összeg erejéig,

b) szerződés esetén az abban meghatározott összeggel emelhetik.

(5) Nem emelhető a személyi juttatások előirányzata az intézményi ellátási díjak, az alkalmazottak térítése, az alkalmazott, hallgató, tanuló stb. kártérítése és egyéb térítése, a felhalmozási és tőke jellegű bevételek, továbbá az átvett pénzeszközök előirányzatot meghaladó többletéből, kivéve, ha a bevétel a személyi juttatásból teljesítendő kiadást szolgál, vagy a megkötött szerződés, megállapodás költségterve személyi célú kifizetéseket tartalmaz.

Személyi juttatásokkal való gazdálkodás

10. § (1) Az önkormányzati költségvetési szerv a részére jóváhagyott, illetve módosított személyi juttatások, és a költségvetési létszám-előirányzatával a jogszabályi előírások figyelembevételével önállóan gazdálkodik.

(2) A Váli Közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők illetményalapjának összege a Magyarország 2022. évi központi költségvetéséről szóló 2021. évi XC. törvény 62. § (1) bekezdésben megállapított összegtől 20%-kal magasabb, azaz 46.380 Ft.

(3) A Váli Közös Önkormányzati Hivatal dolgozói a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. Törvény 151. § (1) bekezdése alapján bruttó 231.900 Ft cafetéria juttatásban részesülnek.

(4) Az Önkormányzatnál dolgozó Polgármester, Alpolgármester számára bruttó 231.900 Ft, a Váli Mesevölgy Óvoda közalkalmazottjai számára bruttó 192.000 Ft cafetéria keretet határoz meg a Képviselő-testület.

(5) A költségvetési szervek költségvetésében jutalom címén teljesítményösztönzés, személyi ösztönzés céljából megtervezett előirányzat az eredeti rendszeres személyi juttatások előirányzatára vetítve nem haladhatja meg a 10 %-os mértéket.

A finanszírozási célú műveletekkel kapcsolatos szabályok

11. § (1) Az Önkormányzat 2022. évben folyószámla-hitelkeretre szóló szerződéskötést nem tervez.

(2) Az Önkormányzat fizetési számláján átmenetileg szabad pénzeszközök betétként történő elhelyezéséről, államilag garantált (rövid lejáratú) értékpapír vásárlásáról a Polgármester rendelkezik.

Maradványra vonatkozó rendelkezések

12. § Az önkormányzati költségvetési szervek maradványát a Képviselő-testület hagyja jóvá és dönt az önkormányzati szabad maradvány felosztásáról.

Egyéb rendelkezések

13. § (1) Az önkormányzati és intézményi beruházásokra, felújításokra, árubeszerzésekre, szolgáltatások megrendelésére a közbeszerzésekről szóló jogszabályi előírásokat kell alkalmazni.

(2) A költségvetés évközi módosításait követően a közbeszerzést érintő előirányzat változásokat az éves közbeszerzési tervben haladéktalanul át kell vezetni, és a Képviselő-testület soron következő ülésére jóváhagyásra be kell terjeszteni.

(3) A költségvetési szervek rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek.

(4) A költségvetési szervek a Polgármesterrel történő egyeztetést követően, a folyamatos igényeiknek megfelelően kapják pénzellátásukat.

(5) Az Áht. 85. §-a azt rögzíti, hogy a bevételek beszedésekor, a kiadások teljesítésekor lehetőség szerint készpénzkímélő fizetési módokat kell alkalmazni.

(6) Vál Község Önkormányzata és intézményei kiadási az alábbi esetekben teljesíthetők készpénzben:

a) a közfoglalkoztatásban résztvevők bére,

b) az egységes rovatrend K48. Egyéb nem intézményi ellátások rovatain elszámolt kiadások,

c) az egységes rovatrend K31. Készletbeszerzés, K32. Kommunikációs szolgáltatások és K34. Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások rovatain elszámolandó kiadások,

d) az egységes rovatrend K61. Immateriális javak beszerzése, létesítése, K63. Informatikai eszközök beszerzése, létesítése és K64. Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése rovatain elszámolandó, kisértékű immateriális javak, tárgyi eszközök beszerzésére irányuló kiadások,

e) az egységes rovatrend K33. Szolgáltatási kiadások és K123. Egyéb külső személyi juttatások rovatain elszámolandó, ötszázezer forint értéket el nem érő kiadások,

f) a c)–e) pont szerinti kiadásokhoz kapcsolódóan az egységes rovatrend K351. Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó és a K67. Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó rovatain elszámolandó kiadások, és

g) az a)–f) pont szerinti kiadásokra a foglalkoztatottaknak elszámolási kötelezettséggel adott előlegek.

14. § (1) Az önkormányzati költségvetési szerv saját feladatkörében és nevében csak a Polgármester jóváhagyása alapján nyújthat be pályázatot, abban az esetben is, ha a pályázat 100%-ban támogatással finanszírozott.

(2) Az önkormányzat és az irányítása alá tartozó költségvetési szervek által benyújtott pályázatokra vonatkozó Képviselő-testületi előterjesztésekben be kell mutatni a pályázati önrészek, valamint a támogatások előfinanszírozásának pénzügyi feltételeit.

15. § A költségvetési szervek a költségvetési előirányzatok ütemezett felhasználásának nyomon követése érdekében a dologi kiadások jóváhagyott költségvetési előirányzatának felhasználása esetén a kötelezettségvállalás előtt az erre vonatkozó kötelezettségvállalási dokumentum tervezetét (szerződéstervezet, megrendelő) a Polgármesterhez benyújtani kötelesek, az 500.000Ft alatti kifizetések, valamint a közszolgáltatókkal létrejött szerződések alapján a közüzemi díjak kifizetései kivételével.

16. § (1) Az önkormányzati költségvetési szervek társadalmi szervezetet, alapítványt nem támogathatnak.

(2) Az önkormányzat által támogatott szervezetek és magánszemélyek tartalmi és pénzügyi elszámolási kötelezettséggel tartoznak a részükre juttatott céljellegű összeg rendeltetésszerű használatára vonatkozóan az Ávr-ben foglaltak szerint.

17. § (1) Az önkormányzati költségvetési szervek pénzkölcsönt (hitelt) nem vehetnek fel, kezességet nem vállalhatnak, értékpapírt nem vásárolhatnak, váltót nem bocsáthatnak ki, és nem fogadhatnak el.

(2) A Polgármester a Képviselő-testülettől átruházott hatáskörben jogosult az átmenetileg szabad pénzeszközök tőkegarantált befektetésére pénzintézeti betét vagy befektetési alap formájában, továbbá diszkont kincstárjegy, államkötvény vásárlásra és értékesítésre.

18. § A költségvetés végrehajtásáról szóló rendeletet az elfogadott költségvetéssel összehasonlítható módon, e rendelet táblázatai szerinti szerkezetnek megfelelően kell elkészíteni.

A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

19. § (1) Az önkormányzati költségvetési szervek ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző, az intézmények esetében az intézményvezető felelős.

(2) Az Önkormányzat a belső ellenőrzés kialakításáról külső megbízott útján gondoskodik. A megfelelő működtetésről és a függetlenség biztosításáról a jegyző köteles gondoskodni.

Záró rendelkezések

20. § A rendelet a kihirdetés másnapján lép hatályba, rendelkezéseit a 2022. évi költségvetés végrehajtása során kell alkalmazni.

21. § Ez a rendelet 2022. február 25-én lép hatályba.

1. melléklet4

Bevételek

Bevételek

Ft

Megnevezés

Rovat száma

2022. évi módosított előirányzat

Összesen

Önkor-mányzat

Önk.
Hivatal

Óvoda

1.

Működési bevételek

1.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

B1

307 099 331

6 281 151

0

313 380 482

1.

Önkormányzatok működési támogatásai

B11

259 725 234

0

0

259 725 234

2.

Elvonások és befizetések bevételei

B12

0

0

0

0

3.

Műk.c.gar. és kez.váll-ból szárm.megtér.áht-n belülről

B13

0

0

0

0

4.

Műk.c.visszatér.tám,kölcsönök visszatér.áht-n belülről

B14

0

0

0

0

5.

Műk.c.visszatér.tám,kölcsönök ig-bevét.áht-n belülről

B15

0

0

0

0

6.

Egyéb műk.c.tám.bevételei államháztartáson belülről

B16

47 374 097

6 281 151

0

53 655 248

2.

Közhatalmi bevételek

B3

69 507 399

0

0

69 507 399

1.

Jövedelemadók

B31

0

0

0

0

2.

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

B32

0

0

0

0

3.

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

B33

0

0

0

0

4.

Vagyoni típusú adók

B34

15 396 838

0

0

15 396 838

5.

Értékesítési és forgalmi adók

B351

52 488 547

0

0

52 488 547

6.

Fogyasztási adók

B352

0

0

0

0

7.

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

B353

0

0

0

0

8.

Gépjárműadók

B354

0

0

0

0

9.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

B355

286 800

0

0

286 800

10.

Egyéb közhatalmi bevételek

B36

1 335 214

0

0

1 335 214

3.

Működési egyéb bevételek

B4

21 444 160

398 735

2 212 844

24 055 739

1.

Készletértékesítés ellenértéke

B401

0

0

0

0

2.

Szolgáltatások ellenértéke

B402

13 417 107

70 000

0

13 487 107

3.

Közvetített szolgáltatások értéke

B403

1 080 023

325 544

253 568

1 659 135

4.

Tulajdonosi bevételek

B404

171 244

0

0

171 244

5.

Ellátási díjak

B405

6 181 847

0

1 938 664

8 120 511

6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

B406

0

0

0

0

7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

B407

0

0

0

0

8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

B408

0

0

0

0

9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

B409

0

0

0

0

10.

Biztosító álatl fizetett kártérítés

B410

0

0

0

0

11.

Egyéb működési bevételek

B411

593 939

3 191

20 612

617 742

4.

Működési célú átvett pénzeszközök

B6

857 215

0

0

857 215

Működési bevételek összesen

398 908 105

6 679 886

2 212 844

407 800 835

2.

Felhalmozási bevételek

1.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belül

B2

514 510 675

0

0

514 510 675

1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

B21

44 549 197

0

0

44 549 197

2.

Felhalm.c.gar-és kez.váll-ból sz.megtér.áht-n belülről

B22

0

0

0

0

3.

Felhalm.c.visszatér.tám,kölcsönök vtér.áht-n belülről

B23

0

0

0

0

4.

Felhalm.c.visszatér.tám,kölcs.igbe-vét.áht-n belülről

B24

0

0

0

0

5.

Egy.felhalm.c.támogatások bevételei áht-n belülről

B25

469 961 478

0

0

469 961 478

2.

Felhalmozási egyéb bevételek

B5

3 021 000

0

0

3 021 000

1.

Immateriális javak értékesítése

B51

0

0

0

0

2.

Ingatlanok értékesítése

B52

3 021 000

0

0

3 021 000

3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

B53

0

0

0

0

4.

Részesedések értékesítése

B54

0

0

0

0

5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

B55

0

0

0

0

3.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B7

2 565 210

0

0

2 565 210

Felhalmozási bevételek összesen

520 096 885

0

0

520 096 885

3.

Költségvetési bevételek

B1-B7

919 004 990

6 679 886

2 212 844

927 897 720

4.

Finanszírozási bevételek

1.

Belföldi finanszírozás bevételei

B81

64 089 880

330 150

723 930

65 143 960

1.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

B811

0

0

0

0

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről - műk.

0

0

0

0

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kív. - felhalm.

0

0

0

0

2.

Belföldi értékpapírok bevételei

B812

0

0

0

0

Belföldi értékpapírok bevételei - működési célú

0

0

0

0

Belföldi értékpapírok bevételei - felhalmozási célú

0

0

0

0

3.

Maradvány igénybevétele

B813

64 089 880

330 150

723 930

65 143 960

Költségvetési hiány belső finanszírozása - működési

56 452 079

330 150

723 930

57 506 159

Költségvetési hiány belső finanszírozása - felhalm.

7 637 801

0

0

7 637 801

2.

Külföldi finanszírozás bevételei

B82

0

0

0

0

3.

Adóssághoz nem kapcs.szárm.ügyletek bevételei

B83

0

0

0

0

5.

Finanszírozási bevételek összesen

B8

64 089 880

330 150

723 930

65 143 960

6.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

983 094 870

7 010 036

2 936 774

993 041 680

2. melléklet5

Bevételek kormányzati funkciónként

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2022. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Önkormányzat bevételei kormányzati funkciónként

Ft

Megnevezés

Korm. funkció

2022. évi módosított előirányzat

Műk.célú tám áht-n belül

Közhatal- mi bevételek

Működési egyéb bevételek

Működési célú átvett péneszk.

Felhalm.c. tám.áht-n belülről

Felhalmo- zási egyéb bevételek

Felhalm.c. átvett pénzeszk.

Finanszí- rozási bevételek

Összesen

B1

B3

B4

B6

B2

B5

B7

B8

Önk.és önk.hiv.jogalk. és ált.igazg.tev.

011 130

0

0

395 080

0

0

0

0

0

395 080

Az önkormányzati vagyonnal való gazdálk.

013 350

0

0

5 988 018

0

0

3 021 000

0

0

9 009 018

Önkorm.elszámolásai a közp-i költségvetéssel

018 010

259 725 234

0

0

0

44 549 197

0

0

0

304 274 431

Támogatási célú fin.műveletek

018 030

12 532 318

0

0

0

149 892 064

0

0

64 089 880

226 514 262

Tűz- és katasztrófavéd. tevékenységek

032 020

0

0

0

300 000

0

0

0

0

300 000

Hosszab időtartamú közfoglalkoztatás

041 233

6 463 679

0

0

0

0

0

0

0

6 463 679

Szennyvíz gyűjtése, tisztítása, elhelyezése

052 020

0

0

0

0

0

0

534 363

0

534 363

Szennyvízcsatorna építése, fenntartása, üzemeltetése

052 080

0

0

0

0

286 475 034

0

794 363

0

287 269 397

Településfejlesztési projektek és tám.

062 020

0

0

0

0

24 999 381

0

0

0

24 999 381

Vízellátással kapcs közmű ép,fennt,üzem.

063 080

0

0

211 414

0

0

0

1 236 484

0

1 447 898

Város- és községgazdálkodás

066 020

0

0

512 200

0

5 999 999

0

0

0

6 512 199

Háziorvosi ügyeleti ellátás

072 112

22 973 100

0

67 000

0

0

0

0

0

23 040 100

Versenysp.-és utánp. -nevelési tev. és tám.

081 041

0

0

576 000

0

0

0

0

0

576 000

Múzeumi gyűjteményi tevékenység

082 061

5 405 000

0

0

0

2 595 000

0

0

0

8 000 000

Közműv - közösségi és társ-i részvétel fejl.

082 091

0

0

7 500 000

0

0

0

0

0

7 500 000

Közművelődés - hagy. köz.kult.értékek gond.

082 092

0

0

12 600

0

0

0

0

0

12 600

Gyermekétkeztetés köznev. intézményben

096 015

0

0

5 562 378

0

0

0

0

0

5 562 378

Szociális étkeztetés

107 051

0

0

619 470

0

0

0

0

0

619 470

Önk.funkcióra nem sor. bev.államht-on kívülről

900 020

0

69 507 399

0

557 215

0

0

0

0

70 064 614

ÖNKORM. BEVÉTELEK

307 099 331

69 507 399

21 444 160

857 215

514 510 675

3 021 000

2 565 210

64 089 880

983 094 870

Önk.és önk.hiv.jogalk. és ált.igazg.tev.

011 130

0

0

398 735

0

0

0

0

0

398 735

Átfogó terv.és stat. szolgáltatások

013 210

3 404 117

0

0

0

0

0

0

0

3 404 117

Ogy, önk.és eu.parl. képv.vál.kapcs.tev

016 010

2 877 034

0

0

0

0

0

0

0

2 877 034

Támogatási célú fin.műveletek

018 030

0

0

0

0

0

0

0

330 150

330 150

HIVATAL BEVÉTELEK

6 281 151

0

398 735

0

0

0

0

330 150

7 010 036

Támogatási célú fin.műveletek

018 030

0

0

0

0

0

0

0

723 930

723 930

Óvoda működtetés

091140

0

0

274 180

0

0

0

0

0

274 180

Óvodai intézményi étk.

096 010

0

0

1 938 664

0

0

0

0

0

1 938 664

ÓVODA BEVÉTELEK

0

0

2 212 844

0

0

0

0

723 930

2 936 774

ÖNKORM. BEV. ÖSSZESEN

313 380 482

69 507 399

24 055 739

857 215

514 510 675

3 021 000

2 565 210

65 143 960

993 041 680

3. melléklet6

Kiadások

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2022. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Kiadások

Ft

Megnevezés

Rovat száma

2022. évi módosított előirányzat

Összesen

Önkor-mányzat

Önk. Hivatal

Óvoda

1.

Működési kiadások

1.

Személyi juttatások

K1

49 401 437

83 346 289

60 446 874

193 194 600

1.

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

K11

26 191 920

79 595 817

59 608 835

165 396 572

2.

Külső személyi juttatások

K12

23 209 517

3 750 472

838 039

27 798 028

2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szoc. hozzájár. adó

K2

5 511 737

11 125 695

8 637 703

25 275 135

3.

Dologi kiadások

K3

125 489 361

15 756 088

24 493 068

165 738 517

1.

Készletbeszerzés

K31

10 950 429

1 742 331

1 531 322

14 224 082

2.

Kommunikációs szolgáltatások

K32

970 223

306 702

299 399

1 576 324

3.

Szolgáltatási kiadások

K33

93 121 124

10 142 740

17 788 099

121 051 963

4.

Kiküldetések,reklám- és propaganda kiadások

K34

115 000

1 628 940

20 595

1 764 535

5.

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

K35

20 332 585

1 935 375

4 853 653

27 121 613

4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

3 411 478

0

0

3 411 478

1.

Társadalombiztosítási ellátások

K41

0

0

0

0

2.

Családi támogatások

K42

0

0

0

0

3.

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

K43

0

0

0

0

4.

Betegséggel kapcs.(nem TB)ellát.

K44

0

0

0

0

5.

Foglalkoztatással,munkanélküliséggel kapcs.ellátások

K45

0

0

0

0

6.

Lakhatással kapcsolatos ellátások

K46

0

0

0

0

7.

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

K47

0

0

0

0

8.

Egyéb nem intézményi ellátások

K48

3 411 478

0

0

3 411 478

5.

Egyéb működési célú kiadások

K5

27 339 228

0

0

27 339 228

Működési kiadások összesen

211 153 241

110 228 072

93 577 645

414 958 958

2.

Felhalmozási kiadások

1.

Beruházások

K6

166 708 922

1 605 014

2 901 055

171 214 991

1.

Immateriális javak beszerzése,létesítése

K61

300 551

0

0

300 551

2.

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

119 723 076

0

0

119 723 076

3.

Informatikai eszközök beszerzése,létesítése

K63

0

460 742

238 000

698 742

4.

Egyéb tárgyi eszközök besz,létesítése

K64

12 294 540

874 159

2 081 373

15 250 072

5.

Részesedések beszerzése

K65

0

0

0

0

6.

Meglévő részesedések növeléséhez kapcs.kiadás

K66

0

0

0

0

7.

Beruházási célú előzetesen felsz.áfa

K67

34 390 755

270 113

581 682

35 242 550

2.

Felújítások

K7

398 175 850

0

0

398 175 850

1.

Ingatlanok felújítása

K71

313 755 471

0

0

313 755 471

2.

Informatikai eszközök felújítása

K72

0

0

0

0

3.

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K73

0

0

0

0

4.

Felújítási célú előzetesen felsz.áfa

K74

84 420 379

0

0

84 420 379

3.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

K8

0

0

0

0

Felhalmozási kiadások összesen

564 884 772

1 605 014

2 901 055

569 390 841

3.

Költségvetési kiadások

K1-K8

776 038 013

111 833 086

96 478 700

984 349 799

4.

Finanszírozási kiadások

1.

Belföldi finanszírozás kiadásai

K91

8 691 881

0

0

8 691 881

1.

Hitel-,kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

K911

0

0

0

0

2.

Belföldi értékpapírok kiadásai

K912

0

0

0

0

3.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

K913

0

0

0

0

4.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

K914

8 691 881

0

0

8 691 881

5.

Központi,irányító szervi támogatások folyósítása

K915

0

0

0

0

6.

Pénzeszközök betétként elhelyezése

K916

0

0

0

0

7.

Pénzügyi lízing kiadásai

K917

0

0

0

0

8.

Központi költségvetés sajátos finanszírozási kiadásai

K918

0

0

0

0

9.

Tulajdonosi kölcsönök kiadásai

K919

0

0

0

0

2.

Külföldi finanszírozás kiadásai

K92

0

0

0

0

3.

Adóssághoz nem kapcsolódó szárm.ügyletek kiadásai

K93

0

0

0

0

4.

Váltókiadások

K94

0

0

0

0

5.

Finanszírozási kiadások

K9

8 691 881

0

0

8 691 881

6.

KIADÁSOK ÖSSZESEN

784 729 894

111 833 086

96 478 700

993 041 680

4. melléklet7

Kiadások kormányzati funkciónként

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2022. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Önkormányzat kiadásai kormányzati funkciónként

Ft

Megnevezés

Korm. funkció

2022. évi módosított előirányzat

Személyi juttatás

M.adókat terh. jár. és szoc. hozzáj. adó

Dologi kiadások

Ellátottak pénzb.jutt.

Egyéb működési célú kiadások

Beruhá- zások

Felújítások

Egyéb felhalm. célú kiadások

Finanszí- rozási kiadások

Összesen

K1

K2

K3

K4

K5

K6

K7

K8

K9

Önk.és önk.hiv.jogalk. és ált.igazg.tev.

011 130

26 457 147

3 592 512

3 516 449

0

53 740

0

0

0

0

33 619 848

Köztemető-fenntartás és -működtetés

013 320

0

0

72 672

0

0

0

0

0

0

72 672

Az önkormányzati vagyonnal való gazdálk.

013 350

0

0

6 814 256

0

0

1 032 582

21 909 750

0

0

29 756 588

Önkormányzatok elsz.a közp.költségvetéssel

018 010

0

0

0

0

73

0

0

0

8 691 881

8 691 954

Támogatási célú fin.műveletek

018 030

0

0

0

0

18 857 845

0

0

0

0

18 857 845

Közterület rendjének fenntartása

031 030

0

0

663 668

0

300 000

0

0

0

0

963 668

Tűz- és katasztrófavéd.tev.

032 020

0

0

4 343

0

4 600 000

0

0

0

0

4 604 343

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

041 233

7 281 284

467 274

622 130

0

17 570

0

0

0

0

8 388 258

Út, autópálya építése

045 120

0

0

13 135 771

0

0

0

328 894 947

0

0

342 030 718

Közutak,hidak,alagutak üzemeltetése,fenntart.

045 160

0

0

2 980 430

0

0

0

0

0

0

2 980 430

Szennyvíz gyűjtése, tisztítása, elhelyezése

052 020

0

0

108 651

0

0

0

0

0

0

108 651

Szennyvízcsatorna építése, fenntartása, üzemeltetése

052 080

0

0

10 351 425

0

0

149 936 207

0

0

0

160 287 632

Településfejlesztési projektek és tám.

062 020

0

0

2 514 600

0

0

0

22 930 098

0

0

25 444 698

Vízellátással kapcs közmű ép,fennt,üzem.

063 080

0

0

66 600

0

0

0

0

0

0

66 600

Közvilágítás

064 010

0

0

7 104 870

0

0

0

0

0

0

7 104 870

Zöldterület-kezelés

066 010

2 426 106

0

2 942 929

0

0

103 000

0

0

0

5 472 035

Város-, községgazd. egyéb szolgáltatások

066 020

0

0

10 776 558

0

0

203 030

0

0

0

10 979 588

Háziorvosi alapellátás

072 111

8 002 947

940 651

13 699 404

0

0

472 500

0

0

0

23 115 502

Háziorvosi ügyeleti ellátás

072 112

0

0

5 529 115

0

0

0

0

0

0

5 529 115

Egészségügyi laboratóriumi szolg.

072 420

0

0

413 805

0

0

0

0

0

0

413 805

Család és nővédelmi egészségügyi gondozás

074 031

0

0

636 134

0

0

0

0

0

0

636 134

Versenysp.-és utánp. -nevelési tev. és tám.

081 041

0

0

84 721

0

1 070 000

0

0

0

0

1 154 721

Szabadidősp- (rekr.sp) tevékenység és tám.

081 045

0

0

189 000

0

0

11 918 210

0

0

0

12 107 210

Könyvtári szolgáltatások

082 044

2 639 325

334 425

417 400

0

0

0

0

0

0

3 391 150

Múzeumi gyűjteményi tevékenység

082 061

0

0

5 258 710

0

0

2 439 000

733 000

0

0

8 430 710

Közműv - közösségi és társ-i részvétel fejl.

082 091

1 817 128

176 875

9 102 353

0

0

337 693

23 708 055

0

0

35 142 104

Közművelődés - hagy. köz.kult.értékek gond.

082 092

777 500

0

3 645 556

0

700 000

0

0

0

0

5 123 056

Civil szervezetek működési támogatása

084 031

0

0

0

0

1 300 000

0

0

0

0

1 300 000

Óvodai nevelés,ellátás

091 140

0

0

2 171 033

0

0

0

0

0

0

2 171 033

Köznevelési int.1-4. évfoly.tan.nev.fel.

091 220

0

0

58 350

0

0

0

0

0

0

58 350

Gyermekétkeztetés köznev. intézményben

096 015

0

0

17 066 496

0

0

266 700

0

0

0

17 333 196

Intézményen kívüli gyermekétkeztetés

104 037

0

0

216 900

0

0

0

0

0

0

216 900

A gyerm,fiat.és csal. életmin-t javító pr

104 060

0

0

0

0

40 000

0

0

0

0

40 000

Szociális étkeztetés

107 051

0

0

923 468

0

0

0

0

0

0

923 468

Egyéb szociális pénzb.és term.ell,támogatások

107 060

0

0

4 401 564

3 411 478

400 000

0

0

0

0

8 213 042

ÖNKORMÁNY- ZAT KIADÁS

49 401 437

5 511 737

125 489 361

3 411 478

27 339 228

166 708 922

398 175 850

0

8 691 881

784 729 894

Önk.és önk.hiv.jogalk. és ált.igazg.tev.

011 130

77 902 678

10 428 441

14 823 122

0

0

1 605 014

0

0

0

104 759 255

Átfogó terv.és stat. szolgáltatások

013 210

2 410 040

262 051

337 541

0

0

0

0

0

0

3 009 632

Ogy, önk.és eu.parl. képv.vál.kapcs.tev

016 010

3 033 571

435 203

595 425

0

0

0

0

0

0

4 064 199

HIVATAL KIADÁS

83 346 289

11 125 695

15 756 088

0

0

1 605 014

0

0

0

111 833 086

Óvodai nevelés,ellátás

091 110

60 446 874

8 637 703

64 000

0

0

0

0

0

0

69 148 577

Óvoda működtetés

091 140

0

0

9 220 528

0

0

2 901 055

0

0

0

12 121 583

Óvodai intézményi ékeztetés

096 015

0

0

15 208 540

0

0

0

0

0

0

15 208 540

ÓVODA KIADÁS

60 446 874

8 637 703

24 493 068

0

0

2 901 055

0

0

0

96 478 700

ÖNKORM. KIAD. ÖSSZ.

193 194 600

25 275 135

165 738 517

3 411 478

27 339 228

171 214 991

398 175 850

0

8 691 881

993 041 680

5. melléklet8

Költségvetési mérleg

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2022. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Költségvetési mérleg közgazdasági tagolásban

Ft

Bevétel

Kiadás

Megnevezés

2022.évi előir.

Megnevezés

2022. évi előir.

Műk.célú tám.áht-n belülről

313 380 482

Személyi juttatások

193 194 600

Közhatalmi bevételek

69 507 399

Munkaadót terhelő járulékok

25 275 135

Működési egyéb bevételek

24 055 739

Dologi kiadások

165 738 517

Működési célú átvett pénzeszközök

857 215

Ellátottak pénzbeli juttatása

3 411 478

Egyéb működési célú kiadások

27 339 228

Működési célú bevételek

407 800 835

Működési célú kiadások

414 958 958

Felhalm.c.tám.áht-n belülről

514 510 675

Beruházások

171 214 991

Felhalmozási egyéb bevételek

3 021 000

Felújítások

398 175 850

Felhalmozási célú átvett pénzeszk.

2 565 210

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

Felhalmozási célú bevételek

520 096 885

Felhalmozási célú kiadások

569 390 841

Költségvetési bevételek

927 897 720

Költségvetési kiadások

984 349 799

Belföldi finanszírozás bevételei

65 143 960

Belföldi finanszírozás kiadásai

8 691 881

Külföldi finanszírozás bevételei

0

Külföldi finanszírozás kiadásai

0

Adóssághoz nem kapcs.szárm.ügyletek bevét.

0

Adóssághoz nem kapcs.szárm.ügyletek kiad.

0

Finanszírozási bevételek

65 143 960

Finanszírozási kiadások

8 691 881

BEVÉTELEK

993 041 680

KIADÁSOK

993 041 680

6. melléklet9

Bevételek feladattípusonként

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2022. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Önkormányzat bevételei feladattípusonként

Ft

Megnevezés

2022. évi módosított előirányzat

Műk.célú tám áht-n belül

Közhatal- mi bevételek

Működési egyéb bevételek

Működési célú átvett péneszk.

Felhalm.c. tám.áht-n belülről

Felhalmo- zási egyéb bevételek

Felhalm.c. átvett pénzeszk.

Finanszí- rozási bevételek

Összesen

B1

B3

B4

B6

B2

B5

B7

B8

Állami

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Kötelező

307 099 331

69 507 399

21 244 160

300 000

514 510 675

3 021 000

2 565 210

64 089 880

982 337 655

Önként vállalt

0

0

200 000

557 215

0

0

0

0

757 215

ÖNKORMÁNYZAT BEVÉTELEK

307 099 331

69 507 399

21 444 160

857 215

514 510 675

3 021 000

2 565 210

64 089 880

983 094 870

Állami

6 281 151

0

0

0

0

0

0

0

6 281 151

Kötelező

0

0

148 735

0

0

0

0

330 150

478 885

Önként vállalt

0

0

250 000

0

0

0

0

0

250 000

HIVATAL BEVÉTELEK

6 281 151

0

398 735

0

0

0

0

330 150

7 010 036

Állami

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Kötelező

0

0

2 012 844

0

0

0

0

723 930

2 736 774

Önként vállalt

0

0

200 000

0

0

0

0

0

200 000

ÓVODA BEVÉTELEK

0

0

2 212 844

0

0

0

0

723 930

2 936 774

ÖNKORM. BEV. ÖSSZESEN

313 380 482

69 507 399

24 055 739

857 215

514 510 675

3 021 000

2 565 210

65 143 960

993 041 680

Önkormányzat kiadásai feladattípusonként

Ft

Megnevezés

2022. évi módosított előirányzat

Személyi juttatás

M.adókat terh. jár. és szoc. hozzáj. adó

Dologi kiadások

Ellátottak pénzb.jutt.

Egyéb működési célú kiadások

Beruhá- zások

Felújítások

Egyéb felhalm. célú kiadások

Finanszí- rozási kiadások

Összesen

K1

K2

K3

K4

K5

K6

K7

K8

K9

Állami

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Kötelező

49 401 437

5 511 737

125 289 361

3 411 478

27 339 228

166 708 922

398 175 850

0

8 691 881

784 529 894

Önként vállalt

0

0

200 000

0

0

0

0

0

0

200 000

ÖNKORMÁNYZAT KIADÁSOK

49 401 437

5 511 737

125 489 361

3 411 478

27 339 228

166 708 922

398 175 850

0

8 691 881

784 729 894

Állami

5 443 611

697 254

932 966

0

0

0

0

0

0

7 073 831

Kötelező

77 902 678

10 428 441

14 573 122

0

0

1 605 014

0

0

0

104 509 255

Önként vállalt

0

0

250 000

0

0

0

0

0

0

250 000

HIVATAL KIADÁSOK

83 346 289

11 125 695

15 756 088

0

0

1 605 014

0

0

0

111 833 086

Állami

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Kötelező

60 446 874

8 637 703

24 293 068

0

0

2 901 055

0

0

0

96 278 700

Önként vállalt

0

0

200 000

0

0

0

0

0

0

200 000

ÓVODA KIADÁSOK

60 446 874

8 637 703

24 493 068

0

0

2 901 055

0

0

0

96 478 700

ÖNKORM. KIAD. ÖSSZESEN

193 194 600

25 275 135

165 738 517

3 411 478

27 339 228

171 214 991

398 175 850

0

8 691 881

993 041 680

7. melléklet10

Támogatásértékű kiadások, pénzeszközátadások

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2022. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Önkormányzat támogatásértékű kiadások, pénzeszközátadások

Ft

Megnevezés

Rovat száma

2022. évi módosított előirányzat

Önkormányzat

I. MŰKÖDÉSI CÉLÚ TÁMOGATÁSOK

1.

Nemzetközi kötelezettségek

K501

0

2.

Elvonások és befizetések

K502

73

MÁK 2020.évi beszámolóval kapcsolatos kötelezettség

73

3.

Műk.célú gar.-és kezességvállalásból szárm.kifiz.áht-n belül

K503

0

4.

Műk.célú visszatérítendő támogatások,kölcs.nyújtása áht-n belül

K504

0

5.

Műk.célú visszatérítendő tám.,kölcs.törlesztése áht-n belül

K505

0

6.

Egyéb működési célú támaogatások államháztartáson belülre

K506

18 875 415

1.

KDV Hulladékgazdálkodási társulás

262 600

2.

Területfejlesztési Tanács

78 780

3.

Martonvásár Családsegítő

5 548 000

4.

BURSA Hungarica ösztöndíj támogatás / EMMI

525 000

5.

Közfoglalkoztatás korábbi év elszámolása

17 570

6.

Illegális hulladéklerakók felszámolásának visszafizetése

10 729 856

7.

Felelős állattartás elősegítése pályázati visszafizetés

127 500

8.

Felcsút bölcsődei hozzájárulás

1 200 000

9.

Kajászó Község Önkormányzata 2021. évi elszámolás

386 109

7.

Műk.célú gar.-és kezességvállalásból szárm.kifiz.áht-n kívülre

K507

0

8.

Műk.célú visszatérítendő tám.,kölcs.nyújtása áht-n kívülre

K508

0

9.

Árkiegészítések, ártámogatások

K509

0

10.

Kamattámogatások

K510

0

11.

Egyéb működési célú támaogatások államháztartáson kívülre

K512

8 463 740

1.

A Sikeres Csapatjátékokért Alapítvány

570 000

2.

Váli Polgárőr Egyesület

300 000

4.

Váli Önkormányzati Tűzoltóság

4 000 000

5.

Váli Tűzoltó Egyesület

600 000

6.

Arany János program ösztöndíj

40 000

7.

Völgy Vidék Közösség Közhasznú Egyesület

53 740

8.

VÉKA Egyesület

1 000 000

9.

Váli Út Hagyományőrző Egyesület

700 000

Peter Cerny Alapítvány

50 000

Rákóczi Szövetség

100 000

Vál Községi Sportbarátok Egyesülete

500 000

"Szülőföldem Vál" Alapítvány

100 000

Medicopter Alapítvány

50 000

10.

Menekültek

400 000

Működési célú támogatások

27 339 228

II. FELHALMOZÁSI CÉLÚ TÁMOGATÁSOK

1.

Felhalm.célú gar.-és kez.vállalásból szárm.kifiz.áht-n belülre

K81

0

2.

Felhalm.célú visszatérítendő tám.,kölcs.nyújtása áht-n belülre

K82

0

3.

Felhalm.célú visszatérítendő tám.,kölcs.törlesztése áht-n belülre

K83

0

4.

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

K84

0

5.

Felhalm.célú gar.-és kez.vállalásból szárm.kifiz.áht-n kívülre

K85

0

6.

Felhalm.célú visszatérítendő tám.,kölcs.nyújtása áht-n kívülre

K86

0

7.

Lakástámogatás

K87

0

8.

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáso kívülre

K88

0

1.

0

Felhalmozási célú támogatások

0

I.+II. KIADÁSOK ÖSSZESEN

27 339 228

8. melléklet11

Felhalmozási kiadások

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2022. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Felhalmozási kiadások

Ft

Megnevezés

Rovat száma

2022. évi módosított előirányzat

Önkormányzat

1.

Beruházási kiadások

1.

Immateriális javak beszerzése, létesítése

K61

300 551

1.

Vagyoni értékű jogok vásárlása

300 551

1.

Menza Pure gyermekétkeztetési nyilvántartó

210 000

2.

NetDoktor orvosi nyilvántartó

90 551

2.

Szellemi termékek vásárlása

0

1.

0

2.

Ingatlanok és kapcsolódó vagyoni értékű jogok besz,lét.

K62

119 723 076

1.

Földterületek vásárlása

0

2.

Telkek vásárlása

4 530 000

1.

Csapadékvíz elvezetéshez szükséges területek

4 530 000

3.

Épületek vásárlása, létesítése

0

1.

0

4.

Egyéb építmények vásárlása, létesítése

115 193 076

1.

Csapadékvíz elvezető rendszer építése

115 193 076

3.

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

K63

698 742

1.

Hivatal

460 742

2.

Óvoda

238 000

4.

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

K64

15 250 072

1.

Ügyvitel- és számítástechnikai eszközök vás.

0

2.

Egyéb gépek, berendezések és felszerelések vás.

15 250 072

1.

Kültéri fitness eszközök

9 384 417

2.

Felfújható kapu + kiegészítők

265 900

3.

orvosi rendelő konyhájába bútor

325 000

4.

Vajda Emlékház pályázati kiállítás

1 920 473

5.

Önkormányzat kisértékű eszközök

398 750

6.

Óvoda klíma

2 011 024

7.

Óvoda kisértékű eszközök

70 349

8.

Hivatal kisértékű eszközök

874 159

3.

Képzőművészeti alkotások vásárlása

0

4.

Hangszerek vásárlása

0

5.

Járművek vásárlása

0

5.

Részesedések beszerzése

K65

0

6.

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

K66

0

Beruházási kiadások

135 972 441

7.

Beruházási célú előzetesen felszámított áfa

35 242 550

Beruházási kiadások összesen

K6

171 214 991

2.

Felújítási kiadások

1.

Ingatlanok felújítása

K71

313 755 471

1.

Épületek felújítása

75 720 015

1.

Faluház felújítása

18 754 160

2.

Rákóczi 5. szolgálati lakás felújítása

17 332 772

3.

Ürményi és Katona Lajos utca felújítása

20 850 723

4.

Rákóczi és Arany János utca járdafelújítás

18 205 195

5.

Vajda Emlékház pályázati kiállítás

577 165

2.

Egyéb építmények felújítása

238 035 456

1.

Külterületi utak felújítása

238 035 456

2.

0

2.

Informatikai eszközök felújítása

K72

0

1.

0

3.

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K73

0

Felújítási kiadások

313 755 471

4.

Felújítási célú előzetesen felszámított áfa

K74

84 420 379

Felújítási kiadások összesen

K7

398 175 850

KIADÁSOK ÖSSZESEN

569 390 841

9. melléklet12

Tartalékok előirányzatai

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2022. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Tartalékok előirányzatai

Ft

Megnevezés

Rovat száma

2022. évi módosított előirányzat

Fejezeti és ált. tartalékok elsz.

1.

Általános tartalék

0

2.

Céltartalékok

1.

Működési célú céltartalékok

1.

Vál Község Önkormányzat céltartalékai

0

1.

0

2.

0

3.

0

2.

Intézményi feladatok céltartalékai

0

1.

Működési célú céltartalékok összesen

0

2.

Felhalmozási célú céltartalékok

1.

Vál Község Önkormányzat céltartalékai

0

1.

2.

Intézményi feladatok céltartalékai

0

1.

Felhalmozási célú céltartalékok összesen

0

Önkormányzat céltartalékai összesen

0

Intézményi feladatok céltartalékai összesen

0

Céltartalékok összesen

0

TARTALÉKOK ÖSSZESEN

K513

0

10. melléklet13

Létszám előirányzatok

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2022. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Létszám előirányzatok

Megnevezés

2022. évi engedélyezett létszám

Összesen

Önkor-mányzat

Önk. Hivatal

Óvoda

Köztisztviselők

-

14,75

-

14,75

Közalkalmazottak

1,00

-

13,50

14,50

Munka törvénykönyve alá tart.

7,00

-

-

7,00

Közfoglalkoztatottak

10,00

-

-

10,00

18,00

14,75

13,50

46,25

11. melléklet14

Kötelezettségek

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2022. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Több éves kihatással járó döntésekből származó kötelezettségek

Ft

Kötelezettség jogcíme

Köt. váll.
éve

... év elötti kifizetés

Összesen

... év

.... év

Működési célú hiteltörlesztés

0

0

0

0

1.

0

0

0

0

2.

0

0

0

0

Felhalmozási célú hiteltörlesztés

0

0

0

0

1.

0

0

0

0

2.

0

0

0

0

Kezességvállalás

0

0

0

0

1.

0

0

0

0

2.

0

0

0

0

3.

0

0

0

0

Egyéb feladatok:
határozott idejű kötelezettségek

0

0

0

0

1.

0

0

0

0

Összesen

0

0

0

0

Jelenleg nincs Vál Község Önkormányzatának több éves kihatással járó döntésekből származó kötelezettsége.

12. melléklet15

Pályázatok

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2022. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Pályázatokkal kapcsolatos bevételek és kiadások

Ft

Megnevezés

Bevételek

Kiadások

Int. műk. bev.

Int. felh. bev.

Támog. ért. bev.

Összesen

Személyi jutt.

Szoc. hozzáj. adó

Dologi kiad.

Egyéb folyó kiad.

Támog. ért. kiad.

Felhalm.

Összesen

1.

Kültéri fitness eszközök

0

5 918 211

5 999 999

11 918 210

0

0

0

0

0

11 918 210

11 918 210

2.

Rákóczi 5. szolgálati lakás felújítása

64 966

23 070 334

0

23 135 300

0

0

1 225 550

0

0

21 909 750

23 135 300

3.

Faluház felújítása

18 226

24 997 929

0

25 016 155

0

0

1 714 500

0

0

23 301 655

25 016 155

4.

Felelős állattartás elősegítése

1 492 000

0

0

1 492 000

0

0

1 492 000

0

0

0

1 492 000

5.

MFP Ürményi és Katona Lajos u. felújítás

0

1 669 137

24 999 381

26 668 518

0

0

378 600

0

0

26 289 918

26 668 518

6.

BM Rákóczi és Arany János u. járdafelújítás

0

3 529 292

19 999 323

23 528 615

0

0

150 000

448 517

0

22 930 098

23 528 615

7.

Emberi Erőf.Tám.kezelő/Vajda Emlékház kiállítás

430 710

0

8 000 000

8 430 710

0

0

5 258 710

0

0

3 172 000

8 430 710

8.

Szociális tűzifa

1 181 152

0

1 844 040

3 025 192

0

0

3 025 192

0

0

0

3 025 192

Összesen

3 187 054

59 184 903

60 842 743

123 214 700

0

0

13 244 552

448 517

0

109 521 631

123 214 700

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2022. évi Európai Uniós támogatási programjai - Nyertes pályázatok

Ft

Ft

Ssz.

Pályázati
kiírás

Pályázat címe

Pályázat
kódszáma

Megítélt támogatás

Támogatáshoz biztosított önrész

Megjegyzés

1.

A területi kohézió erősítése Martonvásár térségében

A területi kohézió erősítése Martonvásár térségében

TOP 5.3.1-16-FE1-2017-00016

15 999 300

0

2.

Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések

Vál, Damjanich utcától északkeletre lévő mezőgazdasági területek csapadékvíz elvezetése

TOP -2.1.3-16-FE1-2021-00005

149 999 998

0

3.

Külterületi helyi közutak fejlesztése

Külterületi helyi közutak fejlesztése

VP6-7.2.1.1-21

286 475 034

26 465 521

13. melléklet16

Közvetett támogatások

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2022. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Kimutatás a 2022. évre tervezett közvetett támogatásokról

Ft

Megnevezés

Közvetett támogatás tervezett összege

1.

Adóelengedések, mentességek

708 400

- építményadó Htv 13. § b) alapján kizárólag orvosi tev-re használt helyiség

32 400

- építményadó Htv 13. § h) alapján kiz.állattartásra, növ.termesztésre haszn.ingatlan

676 000

- pótlék, bírság

0

2.

Adókedvezmények iparűzési adónál

0

3.

egyéb közvetett támogatások:

240 600

- ellátottak térítési díjának méltányossági alapon történő elengedése

0

- lakosság részére lakásépítéshez, lakásfelújításhoz nyújtott kölcsönök elengedése

0

- helyiségek,eszközök hasznosításából szárm.bevételből nyújtott kedv., mentesség

240 600

- egyéb nyújtott kedvezmény, vagy kölcsön elengedésének összege

0

Összesen

949 000

14. melléklet17

Előirányzat

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2022. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Előirányzat-felhasználási ütemterv

Ft

2022. évi módosított előirányzat

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Aug.

Szept.

Október

November

December

Összesen

Műk.célú tám.áht-n belülről

29 309 964

23 770 381

23 918 456

20 420 176

26 346 275

30 041 782

20 948 024

23 880 888

23 336 865

34 017 689

28 076 054

29 313 928

313 380 482

Közhatalmi bevételek

132 089

5 586 604

13 336 035

1 222 624

4 637 212

1 081 898

181 615

1 110 937

35 159 783

697 386

85 991

6 275 225

69 507 399

Működési egyéb bevételek

1 028 084

981 385

1 556 197

1 174 352

944 538

5 056 412

1 726 734

589 893

4 778 032

1 982 878

1 364 948

2 872 286

24 055 739

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

300 000

557 215

0

0

0

0

0

0

857 215

Felhalm.c.tám.áht-n belülről

0

174 549 872

0

44 998 704

0

0

0

1 449 066

0

0

0

293 513 033

514 510 675

Felhalmozási egyéb bevételek

0

0

0

0

0

0

2 713 665

0

0

0

0

307 335

3 021 000

Felhalmozási célú átvett pénzeszk.

0

89 026

40 170

0

0

0

40 170

0

89 026

1 157 752

614 703

534 363

2 565 210

Finanszírozási bevételek

65 143 960

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

65 143 960

BEVÉTELEK

95 614 097

204 977 268

38 850 858

67 815 856

32 228 025

36 737 307

25 610 208

27 030 784

63 363 706

37 855 705

30 141 696

332 816 170

993 041 680

Személyi juttatások

3 754 705

14 772 708

14 929 346

15 424 214

16 782 093

21 386 683

18 066 500

15 514 191

15 784 946

15 339 556

17 477 193

23 962 465

193 194 600

Munkaadót terhelő járulékok

1 974 771

1 762 849

1 804 896

1 853 497

1 892 117

3 265 697

2 180 827

1 867 324

1 901 687

1 872 332

2 132 152

2 766 986

25 275 135

Dologi kiadások

9 735 308

11 758 316

7 951 828

11 268 989

11 259 914

18 072 334

10 977 068

7 881 064

14 181 961

12 245 189

11 044 288

39 362 258

165 738 517

Ellátottak pénzbeli juttatása

309 530

96 500

591 135

358 125

216 235

223 130

235 165

350 565

264 445

197 500

326 500

242 648

3 411 478

Egyéb működési célú kiadások

0

1 090 350

882 000

11 979 456

1 187 000

2 273 109

1 540 813

837 000

1 187 000

2 814 500

1 487 000

2 061 000

27 339 228

Beruházások

396 600

0

3 945 500

452 693

766 890

5 626 735

6 291 475

5 735 320

2 717 802

1 211 335

246 480

143 824 161

171 214 991

Felújítások

0

0

0

0

21 528 750

381 000

23 301 655

26 289 918

24 369 498

0

0

302 305 029

398 175 850

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Finanszírozási kiadások

8 691 881

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

8 691 881

KIADÁSOK

24 862 795

29 480 723

30 104 705

41 336 974

53 632 999

51 228 688

62 593 503

58 475 382

60 407 339

33 680 412

32 713 613

514 524 547

993 041 680

15. melléklet18

Likviditási terv

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2022. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Likviditási terv

Ft

2022. évi módosított előirányzat

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Aug.

Szept.

Október

November

December

Összesen

Nyitó pénzkészlet

62 731 529

77 030 752

252 527 297

261 273 450

287 752 332

266 347 358

251 855 977

226 523 510

195 078 912

198 035 279

202 210 572

199 638 655

-----

Műk.célú tám.áht-n belülről

29 309 964

23 770 381

23 918 456

20 420 176

26 346 275

30 041 782

20 948 024

23 880 888

23 336 865

34 017 689

28 076 054

29 313 928

313 380 482

Közhatalmi bevételek

132 089

5 586 604

13 336 035

1 222 624

4 637 212

1 081 898

181 615

1 110 937

35 159 783

697 386

85 991

6 275 225

69 507 399

Működési egyéb bevételek

1 028 084

981 385

1 556 197

1 174 352

944 538

5 056 412

1 726 734

589 893

4 778 032

1 982 878

1 364 948

2 872 286

24 055 739

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

300 000

557 215

0

0

0

0

0

0

857 215

Felhalm.c.tám.áht-n belülről

0

174 549 872

0

44 998 704

0

0

0

1 449 066

0

0

0

293 513 033

514 510 675

Felhalmozási egyéb bevételek

0

0

0

0

0

0

2 713 665

0

0

0

0

307 335

3 021 000

Felhalmozási célú átvett pénzeszk.

0

89 026

40 170

0

0

0

40 170

0

89 026

1 157 752

614 703

534 363

2 565 210

Finanszírozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

BEVÉTELEK

93 201 666

282 008 020

291 378 155

329 089 306

319 980 357

303 084 665

277 466 185

253 554 294

258 442 618

235 890 984

232 352 268

532 454 825

927 897 720

Személyi juttatások

3 754 705

14 772 708

14 929 346

15 424 214

16 782 093

21 386 683

18 066 500

15 514 191

15 784 946

15 339 556

17 477 193

23 962 465

193 194 600

Munkaadót terhelő járulékok

1 974 771

1 762 849

1 804 896

1 853 497

1 892 117

3 265 697

2 180 827

1 867 324

1 901 687

1 872 332

2 132 152

2 766 986

25 275 135

Dologi kiadások

9 735 308

11 758 316

7 951 828

11 268 989

11 259 914

18 072 334

10 977 068

7 881 064

14 181 961

12 245 189

11 044 288

39 362 258

165 738 517

Ellátottak pénzbeli juttatása

309 530

96 500

591 135

358 125

216 235

223 130

235 165

350 565

264 445

197 500

326 500

242 648

3 411 478

Egyéb működési célú kiadások

0

1 090 350

882 000

11 979 456

1 187 000

2 273 109

1 540 813

837 000

1 187 000

2 814 500

1 487 000

2 061 000

27 339 228

Beruházások

396 600

0

3 945 500

452 693

766 890

5 626 735

6 291 475

5 735 320

2 717 802

1 211 335

246 480

143 824 161

171 214 991

Felújítások

0

0

0

0

21 528 750

381 000

11 650 828

26 289 918

24 369 498

0

0

302 305 029

386 525 023

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

KIADÁSOK

16 170 914

29 480 723

30 104 705

41 336 974

53 632 999

51 228 688

50 942 676

58 475 382

60 407 339

33 680 412

32 713 613

514 524 547

972 698 972

EGYENLEG

77 030 752

252 527 297

261 273 450

287 752 332

266 347 358

251 855 977

226 523 510

195 078 912

198 035 279

202 210 572

199 638 655

17 930 278

-----

16. melléklet19

Várható

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT

2022. évet követő 3 év várható költségvetése

Ft

Bevétel

Kiadás

Megnevezés

2023.

Megnevezés

2023.

Működési célú bevételek

387 000 000

Működési célú kiadások

385 000 000

Felhalmozási célú bevételek

10 000 000

Felhalmozási célú kiadások

12 000 000

Finanszírozási bevételek

0

Finanszírozási kiadások

0

BEVÉTELEK

397 000 000

KIADÁSOK

397 000 000

Bevétel

Kiadás

Megnevezés

2024.

Megnevezés

2024.

Működési célú bevételek

396 000 000

Működési célú kiadások

395 000 000

Felhalmozási célú bevételek

9 000 000

Felhalmozási célú kiadások

10 000 000

Finanszírozási bevételek

0

Finanszírozási kiadások

0

BEVÉTELEK

405 000 000

KIADÁSOK

405 000 000

Bevétel

Kiadás

Megnevezés

2025.

Megnevezés

2025.

Működési célú bevételek

403 000 000

Működési célú kiadások

400 000 000

Felhalmozási célú bevételek

25 000 000

Felhalmozási célú kiadások

28 000 000

Finanszírozási bevételek

0

Finanszírozási kiadások

0

BEVÉTELEK

428 000 000

KIADÁSOK

428 000 000

1

A bevezető a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (IV. 11.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 2. § (1) bekezdése a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (IV. 11.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdése a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2022. (IX. 15.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdése a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdése a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

3

A 2. § (2) bekezdése a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (IV. 11.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (2) bekezdése a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2022. (IX. 15.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (2) bekezdése a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (2) bekezdése a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

4

Az 1. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (IV. 11.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2022. (IX. 15.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdés - 1. mellékletével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

5

A 2. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (IV. 11.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2022. (IX. 15.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdés - 2. mellékletével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

6

A 3. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (IV. 11.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2022. (IX. 15.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdés - 3. mellékletével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

7

A 4. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (IV. 11.) önkormányzati rendelete 3. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2022. (IX. 15.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdés - 4. mellékletével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

8

Az 5. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (IV. 11.) önkormányzati rendelete 3. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2022. (IX. 15.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdés - 5. mellékletével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

9

A 6. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (IV. 11.) önkormányzati rendelete 3. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2022. (IX. 15.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdés - 6. mellékletével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.

10

A 7. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (IV. 11.) önkormányzati rendelete 3. § (7) bekezdésével megállapított szöveg. A 7. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2022. (IX. 15.) önkormányzati rendelete 2. § (7) bekezdés - 7. mellékletével megállapított szöveg. A 7. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 2. § (7) bekezdésével megállapított szöveg. A 7. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (7) bekezdésével megállapított szöveg.

11

A 8. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (IV. 11.) önkormányzati rendelete 3. § (8) bekezdésével megállapított szöveg. A 8. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2022. (IX. 15.) önkormányzati rendelete 2. § (8) bekezdés - 8. mellékletével megállapított szöveg. A 8. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 2. § (8) bekezdésével megállapított szöveg. A 8. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (8) bekezdésével megállapított szöveg.

12

A 9. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (IV. 11.) önkormányzati rendelete 3. § (9) bekezdésével megállapított szöveg. A 9. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2022. (IX. 15.) önkormányzati rendelete 2. § (9) bekezdés - 9. mellékletével megállapított szöveg. A 9. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 2. § (9) bekezdésével megállapított szöveg. A 9. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (9) bekezdésével megállapított szöveg.

13

A 10. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (IV. 11.) önkormányzati rendelete 3. § (10) bekezdésével megállapított szöveg. A 10. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2022. (IX. 15.) önkormányzati rendelete 2. § (10) bekezdés - 10. mellékletével megállapított szöveg. A 10. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 2. § (10) bekezdésével megállapított szöveg. A 10. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (10) bekezdésével megállapított szöveg.

14

A 11. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (IV. 11.) önkormányzati rendelete 3. § (11) bekezdésével megállapított szöveg. A 11. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2022. (IX. 15.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdés - 11. mellékletével megállapított szöveg. A 11. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg. A 11. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.

15

A 12. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (IV. 11.) önkormányzati rendelete 3. § (12) bekezdésével megállapított szöveg. A 12. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2022. (IX. 15.) önkormányzati rendelete 2. § (12) bekezdés - 12. mellékletével megállapított szöveg. A 12. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 2. § (12) bekezdésével megállapított szöveg. A 12. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (12) bekezdésével megállapított szöveg.

16

A 13. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (IV. 11.) önkormányzati rendelete 3. § (13) bekezdésével megállapított szöveg. A 13. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2022. (IX. 15.) önkormányzati rendelete 2. § (13) bekezdés - 13. mellékletével megállapított szöveg. A 13. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 2. § (13) bekezdésével megállapított szöveg. A 13. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (13) bekezdésével megállapított szöveg.

17

A 14. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (IV. 11.) önkormányzati rendelete 3. § (14) bekezdésével megállapított szöveg. A 14. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2022. (IX. 15.) önkormányzati rendelete 2. § (14) bekezdés - 14. mellékletével megállapított szöveg. A 14. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 2. § (14) bekezdésével megállapított szöveg. A 14. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (14) bekezdésével megállapított szöveg.

18

A 15. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (IV. 11.) önkormányzati rendelete 3. § (15) bekezdésével megállapított szöveg. A 15. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2022. (IX. 15.) önkormányzati rendelete 2. § (15) bekezdés - 15. mellékletével megállapított szöveg. A 15. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 2. § (15) bekezdésével megállapított szöveg. A 15. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (15) bekezdésével megállapított szöveg.

19

A 16. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (IV. 11.) önkormányzati rendelete 3. § (16) bekezdésével megállapított szöveg. A 16. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2022. (IX. 15.) önkormányzati rendelete 2. § (16) bekezdés - 16. mellékletével megállapított szöveg. A 16. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 2. § (16) bekezdésével megállapított szöveg. A 16. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelete 2. § (16) bekezdésével megállapított szöveg.