Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

Hatályos: 2024. 04. 18

Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

2024.04.18.

Vál Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdésben meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában és Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 120. § (1) bekezdés a) pontjában biztosított véleményezési jogkörében eljáró Pénzügyi, Alapellátási és Ügyrendi Bizottság véleményének kikérésével, az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Korm. rendelet 27. § (1) bekezdése alapján a Váli Mesevölgy Óvoda intézményvezetőjével történő egyeztetéssel a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya és címrendje

1. § (1) A rendelet hatálya kiterjed az önkormányzatra, az önkormányzat által irányított költségvetési szervekre (intézményekre), támogatásban részesített magánszemélyekre.

(2) A költségvetési szervek a költségvetési rendeletben külön-külön alkotnak egy-egy címet az alábbiak szerint:

a) Váli Közös Önkormányzati Hivatal Vál, Vajda János u. 2.

b) Váli Mesevölgy Óvoda Vál, Vajda János u. 45.

2. A 2023. évi költségvetés bevételei, kiadásai és a költségvetés tartalék előirányzata

2. § (1)1 A Képviselő-testület Vál Község Önkormányzat 2023. évi költségvetése működési bevételét 416.172.298Ft-ban, felhalmozási bevételét 273.818.720Ft-ban, finanszírozási bevételét 266.947.020Ft-ban, bevételi főösszegét 956.938.038Ft-ban állapítja meg. A finanszírozási bevétel a 2022. évi maradvány igénybevétele. A Képviselő-testület Vál Község Önkormányzata 2023. évi költségvetése működési kiadásait 423.162.606Ft-ban, felhalmozási kiadásait 432.416.808Ft-ban, finanszírozási kiadását 101.358.624Ft-ban, kiadási főösszegét 956.938.038Ft-ban állapítja meg. A tárgyévi működési bevételek és kiadások különbözeteként a működési hiány összege 6.990.308Ft.

(2)2 Az Önkormányzat Képviselő-testülete az (1) bekezdésben megállapított működési hiány finanszírozását 6.990.308Ft maradvány felhasználásával biztosítja.

(3) Az (1) bekezdés szerinti bevételi főösszeg kiemelt előirányzatonkénti rovatokra tagolását az Önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervek szerinti megbontásban az 1. melléklet szerint határozza meg. A kormányzati funkciók szerinti bevételeket a rendelet 2. melléklet tartalmazza.

(4) Az (1) bekezdés szerinti kiadási főösszeg kiemelt előirányzatonkénti rovatokra tagolását az Önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervek szerinti megbontásban a 3. melléklet szerint határozza meg. A kormányzati funkciók szerinti kiadásokat e rendelet 4. melléklet mutatja be.

(5) Vál Község Önkormányzat 2023. évi költségvetési mérlegét a 5. melléklet részletezi.

(6) Vál Község Önkormányzat 2023. évi bevételeinek és kiadásainak feladattípusonkénti megoszlását a 6. melléklet tartalmazza.

(7) Vál Község Önkormányzata támogatásértékű kiadásai, pénzeszközátadásai részletezését a 7. melléklet mutatja be.

(8) Vál Község Önkormányzat felhalmozási kiadásait elkülönítetten részletesen a 8. melléklet tartalmazza.

(9) A 2023. évi tartalékok előirányzatait a 9. melléklet részletezi.

(10) Vál Község Képviselő-testülete az Önkormányzat és az intézmények létszámkereteit a 10. melléklet szerint határozza meg.

(11) Vál Község Önkormányzata többéves kihatással járó döntések kötelezettségeit a 11. melléklet tartalmazza.

(12) Vál Község Önkormányzat pályázatait, Európai Uniós támogatási programjait a 12. melléklet mutatja be.

(13) Vál Község Önkormányzat közvetett támogatásait a 13. melléklet részletezi.

(14) A 2023. évi előirányzat – felhasználási ütemtervet a 14. melléklet, a likviditási tervet a 15. melléklet tartalmazza.

(15) A költségvetési évet követő három év tervezett előirányzatainak keretszámait főbb csoportokban a 16. melléklet mutatja be.

3. A költségvetés végrehajtásának általános szabályai

3. § (1) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

(2) Az Önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(3) A költségvetési hiány csökkentése érdekében évközben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

(4) A célfeladatokra tervezett előirányzatok felhasználásáról, valamint a helyi önszerveződő közösségek részére tervezett előirányzatok felhasználásáról a Képviselő-testület dönt.

(5) Az adókintlévőségek, bármilyen jellegű követelések csökkentése érdekében érvényesíteni kell a költséghatékony végrehajtási és ellenőrzési tevékenységet.

(6) Az önkormányzati feladatellátás minden területén érvényesíteni kell a szigorú, takarékos gazdálkodás követelményét. A költségvetési szervek vezetői kötelesek a takarékos, ésszerű gazdálkodás követelményeinek megfelelni és javaslataikkal, döntéseikkel segíteni a kiadások csökkentését.

(7) A Képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert, hogy - pályázat benyújtásáról, és saját forrás biztosításáról szóló külön testületi döntés hiányában - az Önkormányzat által benyújtani kívánt támogatási igény (pályázat) esetében az Önkormányzat nevében előzetesen nyilatkozzon a saját forrás biztosításáról azzal, hogy a soron következő testületi ülésen tájékoztatja a testületet.

(8) Pénzügyi előirányzat hiányában a gazdálkodó szerv, intézmény vezetője kötelezettséget nem vállalhat, feladat végrehajtását nem kezdheti el. Újabb kötelezettségek vállalása előtt figyelembe kell venni a meglévő, többéves kihatással járó kötelezettségeket, továbbá a fedezetül szolgáló bevételek realizálását. Kötelezettséget vállalni az Ávr.-ben foglalt kivételekkel csak pénzügyi ellenjegyzés után, a pénzügyi teljesítés esedékességét megelőzően, írásban lehet.

4. Az Önkormányzat gazdálkodására vonatkozó általános előírások

4. § (1) Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a Képviselő-testület dönt.

(2) A Képviselő-testület az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosítását és a kiadási kiemelt előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát 25.000.000Ft összeghatárig a polgármesterre átruházza. Egyéb esetekben a képviselő-testület a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát fenntartja magának.

(3) Az (1) bekezdésben foglalt átcsoportosításról a polgármester negyedévente köteles beszámolni, a költségvetés módosítására egyidejűleg javaslatot tenni. Az átruházott hatáskörű előirányzat-módosítási jogkör 2023. december 31-ig gyakorolható.

(4) Az Önkormányzat gazdálkodásával összefüggő feladatokat a Váli Közös Önkormányzati Hivatal látja el.

5. § (1) A Képviselő-testület a 2023. évi jóváhagyott költségvetési előirányzatok, kiemelt előirányzatok év közbeni megváltoztatására magának tartja fenn az alábbi feladatok tekintetében:

a) az előző évi maradvány - ezen belül az áthúzódó, kötelezettségvállalással terhelt kifizetések – jóváhagyására,

b) a jóváhagyott intézményi költségvetési támogatás „ágazati szintű” előirányzatának betartásával átcsoportosításra a költségvetési szervek között, ha annak feladataiban jelentős változás következik be,

c) az előző évi maradvány áthúzódó, kötelezettségvállalással terhelt és kötelezettségvállalással nem terhelt, szabad részének felosztására, azok előirányzatának módosítására.

(2) Év közben új kötelezettségvállalás csak a tényleges pénzügyi, likviditási helyzet függvényében lehetséges.

(3) Ha év közben az Országgyűlés, a Kormány, illetve valamely költségvetési fejezet az önkormányzat számára pótelőirányzatot biztosít, arról a Polgármester a Képviselő-testületet a munkaterv szerinti, soron következő ülésen tájékoztatja.

(4) A Polgármester pótköltségvetési rendelet-tervezetet csak akkor köteles a Képviselő-testület elé terjeszteni, ha év közben a körülmények oly módon változnak meg, hogy ezek az önkormányzat költségvetésének teljesítését jelentősen veszélyeztetik.

(5) Az év közben realizálódó – nem céljellegű – önkormányzati többletbevételt általános tartalékba kell helyezni, ennek felhasználásáról a Képviselő-testület dönt.

(6) A Képviselő – testület felhatalmazza a Polgármestert, hogy 2.000.000 Ft-ig a forrásfelhasználásról döntsön. A Polgármester a soron következő Képviselő – testületi ülésen köteles beszámolni az 1.000.000 Ft-ot meghaladó döntéseiről.

5. A költségvetési szervek gazdálkodására vonatkozó általános előírások

6. § (1) A költségvetési szerveknek költségvetési alapokmányaikat a rendelet mellékleteiben meghatározott összegekkel kell összeállítaniuk.

(2) A Képviselő-testület felhatalmazza az önkormányzati költségvetési szerveket a költségvetésben előírt bevételek beszedésére és a jóváhagyott kiadások teljesítésére.

(3) A költségvetési szerveknél a tervezett saját bevételek elmaradása nem vonja automatikusan maga után a költségvetési támogatás növekedését. A kiadási előirányzatok, amennyiben a tervezett saját bevételek nem folynak be, nem teljesíthetők.

(4) A Képviselő-testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat valamennyi költségvetési intézmény köteles betartani.

(5) Az intézmények az éves gazdálkodásukról készített beszámolóban a költségvetési maradvány elszámolása során - az általános szabályokon túl - kötelesek a felújítási, az étkeztetési-, az energia és közüzemi díjak-, a nyugdíjazás és létszámcsökkentési döntések, jubileumi jutalmak fedezetére biztosított előirányzatokról, a kötött felhasználású támogatásokról, a gazdasági szakemberek továbbképzésére biztosított előirányzatokról, a bejáró dolgozók útiköltség térítésére adott előirányzatokról, valamint az évközben céljelleggel biztosított előirányzatokról elszámolni. A pénzmaradványt az Önkormányzati Hivatal vizsgálja felül.

(6) A feladatmutató alapján normatív állami hozzájárulásban részesülő intézmények a tényleges mutatók szerint kötelesek elszámolni a kapott támogatással. A támogatás ellenőrizhetősége érdekében az intézmények kötelesek olyan nyilvántartást vezetni, melyből egyértelműen megállapítható a feladatmutató tényleges teljesülése.

6. Költségvetési előirányzatok megváltoztatása a költségvetési szerveknél

7. § (1) Az Önkormányzat intézménye bevételi és kiadási előirányzatait az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht) 34. § (3) bekezdésben foglaltak szerint saját hatáskörben módosíthatja, a kiadási előirányzatait egymás között átcsoportosíthatja.

(2) A költségvetési szervek pótelőirányzati igényt csak akkor nyújthatnak be, ha a kiemelt előirányzatok közötti átcsoportosítással sem teljesíthető az intézményi feladatellátás.

(3) Az (1) bekezdés szerinti átcsoportosítások tényéről a költségvetési szerv vezetője a Polgármestert a tárgyhót követő hónap 10. napjáig tájékoztatja.

(4) Az önkormányzati hivatal, valamint a költségvetési szervek az évközi előirányzat-módosításokról kötelesek naprakész nyilvántartást vezetni.

8. § Amennyiben új szakmai program indítását a költségvetési szerv önkormányzati költségvetési támogatási igény nélkül vállalja fel, az indítást követő öt éven belül pót-előirányzati igénnyel a fenntartó felé nem élhet.

7. A költségvetési szerv többletbevételének felhasználása

9. § (1) Az Önkormányzat intézménye a jóváhagyott költségvetésében megtervezett, az eredeti előirányzatot meghaladó és a térítési díjon felüli, esetenkénti saját többletbevételét a bevétel megszerzése érdekében felmerült költségek levonása után felhasználhatja, ha

a) a kiadási előirányzatokon egyidejűleg túllépés nem mutatkozik, és

b) a többletbevétel nem haladja meg az 1.000.000Ft-ot.

Az 1.000.000Ft-ot meghaladó többletbevétel csak a Képviselő-testület által jóváhagyott előirányzat-módosítás után használható fel.

(2) Az (1) bekezdés alapján végrehajtott előirányzat módosítással éven túli, tartós kötelezettségvállalás költségvetési fedezete nem biztosítható.

(3) A költségvetési előirányzatok tervezett összegét meghaladó, pénzügyileg teljesített bevételként 2023. évben a 2023. december 31-ig befolyt bevétel vehető figyelembe.

(4) A költségvetési szervek évközben a tervezett, illetve a módosított előirányzatot meghaladó többletbevételükből – e paragrafusban foglaltak figyelembevételével – az éves személyi juttatások és az azzal összefüggő munkaadókat terhelő járulékok előirányzatát legfeljebb:

a) a többletbevétellel összefüggő feladat elvégzéséhez szükséges, nem a személyi juttatások körébe tartozó közvetlen kiadásoknak az adott bevételből történő teljesítése után fennmaradó összeg erejéig,

b) szerződés esetén az abban meghatározott összeggel emelhetik.

(5) Nem emelhető a személyi juttatások előirányzata az intézményi ellátási díjak, az alkalmazottak térítése, az alkalmazott, hallgató, tanuló stb. kártérítése és egyéb térítése, a felhalmozási és tőke jellegű bevételek, továbbá az átvett pénzeszközök előirányzatot meghaladó többletéből, kivéve, ha a bevétel a személyi juttatásból teljesítendő kiadást szolgál, vagy a megkötött szerződés, megállapodás költségterve személyi célú kifizetéseket tartalmaz.

8. Személyi juttatásokkal való gazdálkodás

10. § (1) Az önkormányzati költségvetési szerv a részére jóváhagyott, illetve módosított személyi juttatások, és a költségvetési létszám-előirányzatával a jogszabályi előírások figyelembevételével önállóan gazdálkodik.

(2) A Váli Közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők illetményalapjának összege a köztisztviselők 2023. évi illetményalapjáról szóló 1/2023. (I. 25.) önkormányzati rendelet 1. §-ában megállapított összeg, azaz 46.380 Ft.

(3) A Váli Közös Önkormányzati Hivatal dolgozói a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. Törvény 151. § (1) bekezdése alapján bruttó 231.900 Ft cafetéria juttatásban részesülnek.

(4) A költségvetési szervek költségvetésében jutalom címén teljesítményösztönzés, személyi ösztönzés céljából megtervezett előirányzat az eredeti rendszeres személyi juttatások előirányzatára vetítve nem haladhatja meg a 10 %-os mértéket.

9. A finanszírozási célú műveletekkel kapcsolatos szabályok

11. § (1) Az Önkormányzat 2023. évben folyószámla-hitelkeretre szóló szerződéskötést nem tervez.

(2) Az Önkormányzat fizetési számláján átmenetileg szabad pénzeszközök betétként történő elhelyezéséről, államilag garantált (rövid lejáratú) értékpapír vásárlásáról a Polgármester rendelkezik.

10. Maradványra vonatkozó rendelkezések

12. § Az önkormányzati költségvetési szervek maradványát a Képviselő-testület hagyja jóvá és dönt az önkormányzati szabad maradvány felosztásáról.

11. Egyéb rendelkezések

13. § (1) Az önkormányzati és intézményi beruházásokra, felújításokra, árubeszerzésekre, szolgáltatások megrendelésére a közbeszerzésekről szóló jogszabályi előírásokat kell alkalmazni.

(2) A költségvetés évközi módosításait követően a közbeszerzést érintő előirányzat változásokat az éves közbeszerzési tervben haladéktalanul át kell vezetni, és a Képviselő-testület soron következő ülésére jóváhagyásra be kell terjeszteni.

(3) A költségvetési szervek rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek.

(4) A költségvetési szervek a Polgármesterrel történő egyeztetést követően, a folyamatos igényeiknek megfelelően kapják pénzellátásukat.

(5) Az Áht. 85. §-a azt rögzíti, hogy a bevételek beszedésekor, a kiadások teljesítésekor lehetőség szerint készpénzkímélő fizetési módokat kell alkalmazni.

(6) Vál Község Önkormányzata és intézményei kiadási az alábbi esetekben teljesíthetők készpénzben:

a) a fizetési számlára befizetett készpénz,

b) a közfoglalkoztatásban résztvevők bére,

c) megbízási díjak,

d) az egységes rovatrend K48. Egyéb nem intézményi ellátások rovatain elszámolt kiadások,

e) az egységes rovatrend K31. Készletbeszerzés, K32. Kommunikációs szolgáltatások és K34. Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások rovatain elszámolandó kiadások,

f) az egységes rovatrend K61. Immateriális javak beszerzése, létesítése, K63. Informatikai eszközök beszerzése, létesítése és K64. Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése rovatain elszámolandó, kisértékű immateriális javak, tárgyi eszközök beszerzésére irányuló kiadások,

g) az egységes rovatrend K33. Szolgáltatási kiadások és K123. Egyéb külső személyi juttatások rovatain elszámolandó, ötszázezer forint értéket el nem érő kiadások,

h) a c)–e) pont szerinti kiadásokhoz kapcsolódóan az egységes rovatrend K351. Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó és a K67. Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó rovatain elszámolandó kiadások, és

i) az a)–f) pont szerinti kiadásokra a foglalkoztatottaknak elszámolási kötelezettséggel adott előlegek.

14. § (1) Az önkormányzati költségvetési szerv saját feladatkörében és nevében csak a Polgármester jóváhagyása alapján nyújthat be pályázatot, abban az esetben is, ha a pályázat 100%-ban támogatással finanszírozott.

(2) Az önkormányzat és az irányítása alá tartozó költségvetési szervek által benyújtott pályázatokra vonatkozó Képviselő-testületi előterjesztésekben be kell mutatni a pályázati önrészek, valamint a támogatások előfinanszírozásának pénzügyi feltételeit.

15. § A költségvetési szervek a költségvetési előirányzatok ütemezett felhasználásának nyomon követése érdekében a dologi kiadások jóváhagyott költségvetési előirányzatának felhasználása esetén a kötelezettségvállalás előtt az erre vonatkozó kötelezettségvállalási dokumentum tervezetét (szerződéstervezet, megrendelő) a Polgármesterhez benyújtani kötelesek, az 1.000.000Ft alatti kifizetések, valamint a közszolgáltatókkal létrejött szerződések alapján a közüzemi díjak kifizetései kivételével.

16. § (1) Az önkormányzati költségvetési szervek társadalmi szervezetet, alapítványt nem támogathatnak.

(2) Az önkormányzat által támogatott szervezetek és magánszemélyek tartalmi és pénzügyi elszámolási kötelezettséggel tartoznak a részükre juttatott céljellegű összeg rendeltetésszerű használatára vonatkozóan az Ávr-ben foglaltak szerint.

17. § (1) Az önkormányzati költségvetési szervek pénzkölcsönt (hitelt) nem vehetnek fel, kezességet nem vállalhatnak, értékpapírt nem vásárolhatnak, váltót nem bocsáthatnak ki, és nem fogadhatnak el.

(2) A Polgármester a Képviselő-testülettől átruházott hatáskörben jogosult az átmenetileg szabad pénzeszközök tőkegarantált befektetésére pénzintézeti betét vagy befektetési alap formájában, továbbá diszkont kincstárjegy, államkötvény vásárlásra és értékesítésre.

18. § A költségvetés végrehajtásáról szóló rendeletet az elfogadott költségvetéssel összehasonlítható módon, e rendelet táblázatai szerinti szerkezetnek megfelelően kell elkészíteni.

12. A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

19. § (1) Az önkormányzati költségvetési szervek ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző, az intézmények esetében az intézményvezető felelős.

(2) Az Önkormányzat a belső ellenőrzés kialakításáról külső megbízott útján gondoskodik. A megfelelő működtetésről és a függetlenség biztosításáról a jegyző köteles gondoskodni.

20. § Ez a rendelet 2023. március 1-jén lép hatályba.

1. melléklet a 4/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelethez3

Bevételek

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2023. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Bevételek

Ft

Megnevezés

Rovat száma

2023. évi módosított előirányzat

Összesen

Önkor-mányzat

Önk.
Hivatal

Óvoda

1.

Működési bevételek

1.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

B1

328 584 473

0

0

328 584 473

1.

Önkormányzatok működési támogatásai

B11

293 339 846

0

0

293 339 846

2.

Elvonások és befizetések bevételei

B12

0

0

0

0

3.

Műk.c.gar. és kez.váll-ból szárm.megtér.áht-n belülről

B13

0

0

0

0

4.

Műk.c.visszatér.tám,kölcsönök visszatér.áht-n belülről

B14

0

0

0

0

5.

Műk.c.visszatér.tám,kölcsönök ig-bevét.áht-n belülről

B15

0

0

0

0

6.

Egyéb műk.c.tám.bevételei államháztartáson belülről

B16

35 244 627

2.

Közhatalmi bevételek

B3

68 805 623

0

0

68 805 623

1.

Jövedelemadók

B31

0

0

0

0

2.

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

B32

0

0

0

0

3.

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

B33

0

0

0

0

4.

Vagyoni típusú adók

B34

22 833 473

0

0

22 833 473

5.

Értékesítési és forgalmi adók

B351

44 969 882

0

0

44 969 882

6.

Fogyasztási adók

B352

0

0

0

0

7.

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

B353

0

0

0

0

8.

Gépjárműadók

B354

0

0

0

0

9.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

B355

334 900

0

0

334 900

10.

Egyéb közhatalmi bevételek

B36

667 368

0

0

667 368

3.

Működési egyéb bevételek

B4

14 685 992

1 136 116

2 460 094

18 282 202

1.

Készletértékesítés ellenértéke

B401

0

0

0

0

2.

Szolgáltatások ellenértéke

B402

4 740 366

155 000

0

4 895 366

3.

Közvetített szolgáltatások értéke

B403

2 117 134

884 407

257 450

3 258 991

4.

Tulajdonosi bevételek

B404

126 360

0

0

126 360

5.

Ellátási díjak

B405

7 344 996

0

1 944 377

9 289 373

6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

B406

0

0

0

0

7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

B407

0

0

0

0

8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

B408

11 439

0

0

11 439

9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

B409

0

0

0

0

10.

Biztosító álatl fizetett kártérítés

B410

0

0

0

0

11.

Egyéb működési bevételek

B411

345 697

96 709

258 267

700 673

4.

Működési célú átvett pénzeszközök

B6

500 000

0

0

500 000

Működési bevételek összesen

412 576 088

1 136 116

2 460 094

416 172 298

2.

Felhalmozási bevételek

1.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belül

B2

271 886 495

0

0

271 886 495

1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

B21

0

0

0

0

2.

Felhalm.c.gar-és kez.váll-ból sz.megtér.áht-n belülről

B22

0

0

0

0

3.

Felhalm.c.visszatér.tám,kölcsönök vtér.áht-n belülről

B23

0

0

0

0

4.

Felhalm.c.visszatér.tám,kölcs.igbe-vét.áht-n belülről

B24

0

0

0

0

5.

Egy.felhalm.c.támogatások bevételei áht-n belülről

B25

271 886 495

0

0

271 886 495

2.

Felhalmozási egyéb bevételek

B5

307 335

0

0

307 335

1.

Immateriális javak értékesítése

B51

0

0

0

0

2.

Ingatlanok értékesítése

B52

307 335

0

0

307 335

3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

B53

0

0

0

0

4.

Részesedések értékesítése

B54

0

0

0

0

5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

B55

0

0

0

0

3.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

B7

1 624 890

0

0

1 624 890

Felhalmozási bevételek összesen

273 818 720

0

0

273 818 720

3.

Költségvetési bevételek

B1-B7

686 394 808

1 136 116

2 460 094

689 991 018

4.

Finanszírozási bevételek

1.

Belföldi finanszírozás bevételei

B81

264 630 861

455 109

1 861 050

266 947 020

1.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről

B811

90 434 975

0

0

90 434 975

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről - műk.

0

0

0

0

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kív. - felhalm.

90 434 975

0

0

90 434 975

2.

Belföldi értékpapírok bevételei

B812

0

0

0

0

Belföldi értékpapírok bevételei - működési célú

0

0

0

0

Belföldi értékpapírok bevételei - felhalmozási célú

0

0

0

0

3.

Maradvány igénybevétele

B813

174 045 063

455 109

1 861 050

176 361 222

Költségvetési hiány belső finanszírozása - működési

10 000 000

455 109

1 861 050

12 316 159

Költségvetési hiány belső finanszírozása - felhalm.

164 045 063

0

0

164 045 063

4.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

B814

150 823

0

0

150 823

2.

Külföldi finanszírozás bevételei

B82

0

0

0

0

3.

Adóssághoz nem kapcs.szárm.ügyletek bevételei

B83

0

0

0

0

5.

Finanszírozási bevételek összesen

B8

264 630 861

455 109

1 861 050

266 947 020

6.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

951 025 669

1 591 225

4 321 144

956 938 038

2. melléklet a 4/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelethez4

Önkormányzat bevételei kormányzati funkciónként

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2023. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Önkormányzat bevételei kormányzati funkciónként

Ft

Megnevezés

Korm. funkció

2023. évi módosított előirányzat

Műk.célú tám áht-n belül

Közhatal- mi bevételek

Működési egyéb bevételek

Működési célú átvett péneszk.

Felhalm.c. tám.áht-n belülről

Felhalmo- zási egyéb bevételek

Felhalm.c. átvett pénzeszk.

Finanszí- rozási bevételek

Összesen

B1

B3

B4

B6

B2

B5

B7

B8

Önk.és önk.hiv.jogalk. és ált.igazg.tev.

011 130

348 000

0

24 926

500 000

0

0

0

0

872 926

Az önkormányzati vagyonnal való gazdálk.

013 350

0

0

6 422 758

0

5 999 996

307 335

0

0

12 730 089

Önkorm.elszámolásai a közp-i költségvetéssel

018 010

293 339 846

0

0

0

0

0

0

150 823

293 490 669

Támogatási célú fin.műveletek

018 030

14 672 772

0

0

0

0

0

0

174 045 063

188 717 835

Hosszab időtartamú közfoglalkoztatás

041 233

8 273 653

0

0

0

0

0

0

0

8 273 653

Út, autópálya építése

045 120

0

0

0

0

143 237 517

0

0

0

143 237 517

Szennyvízcsat.építése, fenntartása, üzemelt.

052 080

0

0

0

0

0

0

1 223 692

0

1 223 692

Településfejlesztési projektek és tám.

062 020

3 000 000

0

0

0

122 648 982

0

0

0

125 648 982

Vízell.kapcs.közmű építése, fennt, üzem.

063 080

0

0

126 360

0

0

0

401 198

0

527 558

Város- és községgazdálkodás

066 020

0

0

108 000

0

0

0

0

0

108 000

Háziorvosi alapellátás

072 111

8 950 202

0

91 220

0

0

0

0

0

9 041 422

Család- és nővéd.eü.gond.

074 031

0

0

61 893

0

0

0

0

0

61 893

Versenysport-és utánp- nevelési tev és tám.

081 041

0

0

332 000

0

0

0

0

0

332 000

Könyvtári szolgáltatások

082 044

0

0

20 939

0

0

0

0

0

20 939

Közművelődés - hagy. köz.kult.értékek gond.

082 092

0

0

142 900

0

0

0

0

0

142 900

Gyermekétkeztetés köznev. intézményben

096 015

0

0

6 386 768

0

0

0

0

0

6 386 768

Szociális étkeztetés

107 051

0

0

958 228

0

0

0

0

0

958 228

Önk.funkcióra nem sor. bev.államht-on kívülről

900 020

0

68 805 623

10 000

0

0

0

0

0

68 815 623

Forgatási és befektetési célú fin.műveletek

900 060

0

0

0

0

0

0

0

90 434 975

90 434 975

ÖNKORM. BEVÉTELEK

328 584 473

68 805 623

14 685 992

500 000

271 886 495

307 335

1 624 890

264 630 861

951 025 669

Önk.és önk.hiv.jogalk. és ált.igazg.tev.

011 130

0

0

1 136 116

0

0

0

0

0

1 136 116

Támogatási célú fin.műveletek

018 030

0

0

0

0

0

0

0

455 109

455 109

HIVATAL BEVÉTELEK

0

0

1 136 116

0

0

0

0

455 109

1 591 225

Támogatási célú fin.műveletek

018 030

0

0

0

0

0

0

0

1 861 050

1 861 050

Óvoda működtetés

091140

0

0

515 717

0

0

0

0

0

515 717

Óvodai intézményi étk.

096 010

0

0

1 944 377

0

0

0

0

0

1 944 377

ÓVODA BEVÉTELEK

0

0

2 460 094

0

0

0

0

1 861 050

4 321 144

ÖNKORM. BEV. ÖSSZESEN

328 584 473

68 805 623

18 282 202

500 000

271 886 495

307 335

1 624 890

266 947 020

956 938 038

3. melléklet a 4/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelethez5

Kiadások

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2023. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Kiadások

Ft

Megnevezés

Rovat száma

2023. évi módosított előirányzat

Összesen

Önkor-mányzat

Önk. Hivatal

Óvoda

1.

Működési kiadások

1.

Személyi juttatások

K1

51 138 008

89 425 969

73 797 581

214 361 558

1.

Foglalkoztatottak személyi juttatásai

K11

30 998 250

87 886 470

71 678 361

190 563 081

2.

Külső személyi juttatások

K12

20 139 758

1 539 499

2 119 220

23 798 477

2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szoc. hozzájár. adó

K2

5 032 926

10 555 346

8 031 480

23 619 752

3.

Dologi kiadások

K3

114 777 433

16 392 349

32 522 697

163 692 479

1.

Készletbeszerzés

K31

6 780 266

1 907 455

4 178 150

12 865 871

2.

Kommunikációs szolgáltatások

K32

716 225

399 625

343 146

1 458 996

3.

Szolgáltatási kiadások

K33

84 750 819

10 221 619

21 435 473

116 407 911

4.

Kiküldetések,reklám- és propaganda kiadások

K34

20 585

1 265 309

148 245

1 434 139

5.

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

K35

22 509 538

2 598 341

6 417 683

31 525 562

4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

3 315 835

0

0

3 315 835

1.

Társadalombiztosítási ellátások

K41

0

0

0

0

2.

Családi támogatások

K42

0

0

0

0

3.

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

K43

0

0

0

0

4.

Betegséggel kapcs.(nem TB)ellát.

K44

0

0

0

0

5.

Foglalkoztatással,munkanélküliséggel kapcs.ellátások

K45

0

0

0

0

6.

Lakhatással kapcsolatos ellátások

K46

0

0

0

0

7.

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

K47

0

0

0

0

8.

Egyéb nem intézményi ellátások

K48

3 315 835

0

0

3 315 835

5.

Egyéb működési célú kiadások

K5

17 644 586

528 396

0

18 172 982

Működési kiadások összesen

191 908 788

116 902 060

114 351 758

423 162 606

2.

Felhalmozási kiadások

1.

Beruházások

K6

147 978 820

3 062 206

1 878 369

152 919 395

1.

Immateriális javak beszerzése,létesítése

K61

0

0

55 118

55 118

2.

Ingatlanok beszerzése, létesítése

K62

113 023 076

0

0

113 023 076

3.

Informatikai eszközök beszerzése,létesítése

K63

313 378

1 387 127

270 276

1 970 781

4.

Egyéb tárgyi eszközök besz,létesítése

K64

5 085 627

1 024 061

1 223 934

7 333 622

5.

Részesedések beszerzése

K65

0

0

0

0

6.

Meglévő részesedések növeléséhez kapcs.kiadás

K66

0

0

0

0

7.

Beruházási célú előzetesen felsz.áfa

K67

29 556 739

651 018

329 041

30 536 798

2.

Felújítások

K7

244 497 413

0

0

244 497 413

1.

Ingatlanok felújítása

K71

192 923 711

0

0

192 923 711

2.

Informatikai eszközök felújítása

K72

0

0

0

0

3.

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K73

0

0

0

0

4.

Felújítási célú előzetesen felsz.áfa

K74

51 573 702

0

0

51 573 702

3.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

K8

35 000 000

0

0

35 000 000

Felhalmozási kiadások összesen

427 476 233

3 062 206

1 878 369

432 416 808

3.

Költségvetési kiadások

K1-K8

619 385 021

119 964 266

116 230 127

855 579 414

4.

Finanszírozási kiadások

1.

Belföldi finanszírozás kiadásai

K91

101 358 624

0

0

101 358 624

1.

Hitel-,kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre

K911

90 434 975

0

0

90 434 975

2.

Belföldi értékpapírok kiadásai

K912

0

0

0

0

3.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

K913

0

0

0

0

4.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

K914

10 923 649

0

0

10 923 649

5.

Központi,irányító szervi támogatások folyósítása

K915

0

0

0

0

6.

Pénzeszközök betétként elhelyezése

K916

0

0

0

0

7.

Pénzügyi lízing kiadásai

K917

0

0

0

0

8.

Központi költségvetés sajátos finanszírozási kiadásai

K918

0

0

0

0

9.

Tulajdonosi kölcsönök kiadásai

K919

0

0

0

0

2.

Külföldi finanszírozás kiadásai

K92

0

0

0

0

3.

Adóssághoz nem kapcsolódó szárm.ügyletek kiadásai

K93

0

0

0

0

4.

Váltókiadások

K94

0

0

0

0

5.

Finanszírozási kiadások

K9

101 358 624

0

0

101 358 624

6.

KIADÁSOK ÖSSZESEN

720 743 645

119 964 266

116 230 127

956 938 038

4. melléklet a 4/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelethez6

Önkormányzat kiadásai kormányzati funkciónként

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2023. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Önkormányzat kiadásai kormányzati funkciónként

Ft

Megnevezés

Korm. funkció

2023. évi módosított előirányzat

Személyi juttatás

M.adókat terh. jár. és szoc. hozzáj. adó

Dologi kiadások

Ellátottak pénzb.jutt.

Egyéb működési célú kiadások

Beruhá- zások

Felújítások

Egyéb felhalm. célú kiadások

Finanszí- rozási kiadások

Összesen

K1

K2

K3

K4

K5

K6

K7

K8

K9

Önk.és önk.hiv.jogalk. és ált.igazg.tev.

011 130

26 099 601

3 189 748

6 573 715

0

54 240

431 170

0

0

0

36 348 474

Köztemető-fenntartás és -működtetés

013 320

0

0

201 867

0

0

0

0

0

0

201 867

Az önkormányzati vagyonnal való gazdálk.

013 350

0

0

4 294 106

0

0

0

0

0

0

4 294 106

Önkormányzatok elsz.a közp.költségvetéssel

018 010

0

0

0

0

451 406

0

0

0

150 823

602 229

Központi költségvetési befizetések

018 020

0

0

0

0

0

0

0

0

10 772 826

10 772 826

Támogatási célú fin.műveletek

018 030

0

0

0

0

10 578 940

0

0

0

0

10 578 940

Közterület rendjének fenntartása

031 030

0

0

1 216 749

0

300 000

0

0

0

0

1 516 749

Tűz- és katasztrófavéd.tev.

032 020

0

0

67 140

0

4 000 000

0

0

0

0

4 067 140

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

041 233

9 478 681

822 220

387 015

0

0

304 989

0

0

0

10 992 905

Út, autópálya építése

045 120

0

0

2 476 500

0

0

0

0

0

0

2 476 500

Közutak,hidak,alagutak üzemeltetése,fenntart.

045 160

0

0

2 676 781

0

0

0

0

0

0

2 676 781

Szennyvíz gyűjtése, tisztítása, elhelyezése

052 020

0

0

1 397 000

0

0

0

0

0

0

1 397 000

Szennyvízcsat.építése, fenntartása, üzemelt.

052 080

816 920

95 580

5 791 416

0

0

138 169 408

0

35 000 000

0

179 873 324

Településfejlesztési projektek és tám.

062 020

0

0

9 438 950

0

0

0

244 497 413

0

0

253 936 363

Vízell.kapcs.közmű építése, fennt, üzem.

063 080

0

0

1 400 669

0

0

0

0

0

0

1 400 669

Közvilágítás

064 010

0

0

8 899 873

0

0

0

0

0

0

8 899 873

Zöldterület-kezelés

066 010

0

0

3 302 910

0

0

153 624

0

0

0

3 456 534

Város-, községgazd. egyéb szolgáltatások

066 020

0

0

17 511 381

0

0

2 952 676

0

0

0

20 464 057

Háziorvosi alapellátás

072 111

7 206 806

453 218

1 516 568

0

0

0

0

0

0

9 176 592

Háziorvosi ügyeleti ellátás

072 112

0

0

5 557 264

0

0

0

0

0

0

5 557 264

Fogorvosi alapellátás

072 311

0

0

1 800 150

0

0

0

0

0

0

1 800 150

Egészségügyi laboratóriumi szolg.

072 420

0

0

487 785

0

0

0

0

0

0

487 785

Család és nővédelmi egészségügyi gondozás

074 031

0

0

864 274

0

0

0

0

0

0

864 274

Versenysport-és utánp- nevelési tev és tám.

081 041

0

0

208

0

520 000

0

0

0

0

520 208

Szabadidősport- (rekr sport-) tev. és tám.

081 045

0

0

0

0

200 000

0

0

0

0

200 000

Könyvtári szolgáltatások

082 044

3 008 000

360 620

841 007

0

0

0

0

0

0

4 209 627

Közművelődés - köz.és társadalmi részv. fejl.

082 091

936 000

111 540

3 490 065

0

0

0

0

0

0

4 537 605

Közművelődés - hagy. köz.kult.értékek gond.

082 092

840 000

0

242 729

0

0

0

0

0

0

1 082 729

Civil szervezetek működési támogatása

084 031

0

0

0

0

100 000

0

0

0

0

100 000

Óvoda működtetés

091 140

2 752 000

0

7 075 348

0

240 000

5 966 953

0

0

0

16 034 301

Gyermekétkeztetés köznev. intézményben

096 015

0

0

20 755 029

0

0

0

0

0

0

20 755 029

Intézményen kívüli gyermekétkeztetés

104 037

0

0

561 144

0

0

0

0

0

0

561 144

Szociális étkeztetés

107 051

0

0

1 432 745

0

0

0

0

0

0

1 432 745

Egyéb szociális pénzb.és term.ell,támogatások

107 060

0

0

4 517 045

3 315 835

1 200 000

0

0

0

0

9 032 880

Forgatási és befektetési célú fin.műveletek

900 060

0

0

0

0

0

0

0

0

90 434 975

90 434 975

ÖNKORMÁNY- ZAT KIADÁS

51 138 008

5 032 926

114 777 433

3 315 835

17 644 586

147 978 820

244 497 413

35 000 000

101 358 624

720 743 645

Önk.és önk.hiv.jogalk. és ált.igazg.tev.

011 130

89 425 969

10 555 346

16 391 972

0

0

3 062 206

0

0

0

119 435 493

Adó-, vám- és jövedéki igazgatás

011 220

0

0

377

0

0

0

0

0

0

377

Támogatási célú fin.műveletek

018 030

0

0

0

0

528 396

0

0

0

0

528 396

HIVATAL KIADÁS

89 425 969

10 555 346

16 392 349

0

528 396

3 062 206

0

0

0

119 964 266

Óvodai nevelés,ellátás

091 110

73 797 581

8 031 480

19 356

0

0

0

0

0

0

81 848 417

Óvoda működtetés

091 140

0

0

12 348 338

0

0

1 878 369

0

0

0

14 226 707

Óvodai intézményi ékeztetés

096 015

0

0

20 155 003

0

0

0

0

0

0

20 155 003

ÓVODA KIADÁS

73 797 581

8 031 480

32 522 697

0

0

1 878 369

0

0

0

116 230 127

ÖNKORM. KIAD. ÖSSZ.

214 361 558

23 619 752

163 692 479

3 315 835

18 172 982

152 919 395

244 497 413

35 000 000

101 358 624

956 938 038

5. melléklet a 4/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelethez7

Költségvetési mérleg

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2023. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Költségvetési mérleg közgazdasági tagolásban

Ft

Bevétel

Kiadás

Megnevezés

2023.évi előir.

Megnevezés

2023. évi előir.

Műk.célú tám.áht-n belülről

328 584 473

Személyi juttatások

214 361 558

Közhatalmi bevételek

68 805 623

Munkaadót terhelő járulékok

23 619 752

Működési egyéb bevételek

18 282 202

Dologi kiadások

163 692 479

Működési célú átvett pénzeszközök

500 000

Ellátottak pénzbeli juttatása

3 315 835

Egyéb működési célú kiadások

18 172 982

Működési célú bevételek

416 172 298

Működési célú kiadások

423 162 606

Felhalm.c.tám.áht-n belülről

271 886 495

Beruházások

152 919 395

Felhalmozási egyéb bevételek

307 335

Felújítások

244 497 413

Felhalmozási célú átvett pénzeszk.

1 624 890

Egyéb felhalmozási célú kiadások

35 000 000

Felhalmozási célú bevételek

273 818 720

Felhalmozási célú kiadások

432 416 808

Költségvetési bevételek

689 991 018

Költségvetési kiadások

855 579 414

Belföldi finanszírozás bevételei

266 947 020

Belföldi finanszírozás kiadásai

101 358 624

Külföldi finanszírozás bevételei

0

Külföldi finanszírozás kiadásai

0

Adóssághoz nem kapcs.szárm.ügyletek bevét.

0

Adóssághoz nem kapcs.szárm.ügyletek kiad.

0

Finanszírozási bevételek

266 947 020

Finanszírozási kiadások

101 358 624

BEVÉTELEK

956 938 038

KIADÁSOK

956 938 038

6. melléklet a 4/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelethez8

Önkormányzat bevételei feladattípusonként

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2023. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Önkormányzat bevételei feladattípusonként

Ft

Megnevezés

2023. évi módosított előirányzat

Műk.célú tám áht-n belül

Közhatal- mi bevételek

Működési egyéb bevételek

Működési célú átvett péneszk.

Felhalm.c. tám.áht-n belülről

Felhalmo- zási egyéb bevételek

Felhalm.c. átvett pénzeszk.

Finanszí- rozási bevételek

Összesen

B1

B3

B4

B6

B2

B5

B7

B8

Állami

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Kötelező

328 584 473

68 805 623

14 485 992

500 000

271 886 495

307 335

1 624 890

264 630 861

950 825 669

Önként vállalt

0

0

200 000

0

0

0

0

0

200 000

ÖNKORMÁNYZAT BEVÉTELEK

328 584 473

68 805 623

14 685 992

500 000

271 886 495

307 335

1 624 890

264 630 861

951 025 669

Állami

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Kötelező

0

0

936 116

0

0

0

0

455 109

1 391 225

Önként vállalt

0

0

200 000

0

0

0

0

0

200 000

HIVATAL BEVÉTELEK

0

0

1 136 116

0

0

0

0

455 109

1 591 225

Állami

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Kötelező

0

0

2 202 644

0

0

0

0

1 861 050

4 063 694

Önként vállalt

0

0

257 450

0

0

0

0

0

257 450

ÓVODA BEVÉTELEK

0

0

2 460 094

0

0

0

0

1 861 050

4 321 144

ÖNKORM. BEV. ÖSSZESEN

328 584 473

68 805 623

18 282 202

500 000

271 886 495

307 335

1 624 890

266 947 020

956 938 038

Önkormányzat kiadásai feladattípusonként

Ft

Megnevezés

2023. évi módosított előirányzat

Személyi juttatás

M.adókat terh. jár. és szoc. hozzáj. adó

Dologi kiadások

Ellátottak pénzb.jutt.

Egyéb működési célú kiadások

Beruhá- zások

Felújítá- sok

Egyéb felhalm. célú kiadások

Finanszí- rozási kiadások

Összesen

K1

K2

K3

K4

K5

K6

K7

K8

K9

Állami

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Kötelező

51 138 008

5 032 926

114 577 433

3 315 835

17 644 586

147 978 820

244 497 413

35 000 000

101 358 624

720 543 645

Önként vállalt

0

0

200 000

0

0

0

0

0

0

200 000

ÖNKORMÁNYZAT KIADÁSOK

51 138 008

5 032 926

114 777 433

3 315 835

17 644 586

147 978 820

244 497 413

35 000 000

101 358 624

720 743 645

Állami

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Kötelező

89 425 969

10 555 346

16 192 349

0

528 396

3 062 206

0

0

0

119 764 266

Önként vállalt

0

0

200 000

0

0

0

0

0

0

200 000

HIVATAL KIADÁSOK

89 425 969

10 555 346

16 392 349

0

528 396

3 062 206

0

0

0

119 964 266

Állami

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Kötelező

73 797 581

8 031 480

32 265 247

0

0

1 878 369

0

0

0

115 972 677

Önként vállalt

0

0

257 450

0

0

0

0

0

0

257 450

ÓVODA KIADÁSOK

73 797 581

8 031 480

32 522 697

0

0

1 878 369

0

0

0

116 230 127

ÖNKORM. KIAD. ÖSSZESEN

214 361 558

23 619 752

163 692 479

3 315 835

18 172 982

152 919 395

244 497 413

35 000 000

101 358 624

956 938 038

7. melléklet a 4/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelethez9

Önkormányzat támogatásértékű kiadások, pénzeszközátadások

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2023. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Önkormányzat támogatásértékű kiadások, pénzeszközátadások

Ft

Megnevezés

Rovat száma

2023. évi módosított előirányzat

Önkormányzat

I. MŰKÖDÉSI CÉLÚ TÁMOGATÁSOK

1.

Nemzetközi kötelezettségek

K501

0

2.

Elvonások és befizetések

K502

451 406

2022. évi elszámolások / MÁK

451 406

3.

Műk.célú gar.-és kezességvállalásból szárm.kifiz.áht-n belül

K503

0

4.

Műk.célú visszatérítendő támogatások,kölcs.nyújtása áht-n belül

K504

0

5.

Műk.célú visszatérítendő tám.,kölcs.törlesztése áht-n belül

K505

0

6.

Egyéb működési célú támaogatások államháztartáson belülre

K506

10 578 940

1.

KDV Hulladékgazdálkodási társulás

268 700

2.

Területfejlesztési Tanács

78 780

3.

Martonvásár Családsegítő

5 448 000

4.

BURSA Hungarica ösztöndíj támogatás / EMMI

575 000

5.

Felcsút Község Önkormányzata / bölcsőde

800 000

6.

Baracska Község Önkormányzata

3 408 460

7.

Műk.célú gar.-és kezességvállalásból szárm.kifiz.áht-n kívülre

K507

0

8.

Műk.célú visszatérítendő tám.,kölcs.nyújtása áht-n kívülre

K508

0

9.

Árkiegészítések, ártámogatások

K509

0

10.

Kamattámogatások

K510

0

11.

Egyéb működési célú támaogatások államháztartáson kívülre

K512

6 614 240

1.

Tabajdi Református Egyház / bölcsőde

1 200 000

2.

Váli Polgárőr Egyesület

300 000

3.

Beszélj Velem Alapítvány

240 000

4.

Váli Önkormányzati Tűzoltóság

4 000 000

5.

Völgy Vidék Közösség

54 240

6.

Medicopter Alapítvány

100 000

7.

Vál Községi Sportbarátok Egyesülete

720 000

8.

Működési célú támogatások

17 644 586

II. FELHALMOZÁSI CÉLÚ TÁMOGATÁSOK

1.

Felhalm.célú gar.-és kez.vállalásból szárm.kifiz.áht-n belülre

K81

0

0

2.

Felhalm.célú visszatérítendő tám.,kölcs.nyújtása áht-n belülre

K82

0

0

3.

Felhalm.célú visszatérítendő tám.,kölcs.törlesztése áht-n belülre

K83

0

0

4.

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

K84

0

0

5.

Felhalm.célú gar.-és kez.vállalásból szárm.kifiz.áht-n kívülre

K85

0

0

6.

Felhalm.célú visszatérítendő tám.,kölcs.nyújtása áht-n kívülre

K86

0

0

7.

Lakástámogatás

K87

0

0

8.

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáso kívülre

K88

0

1.

0

Felhalmozási célú támogatások

0

I.+II. KIADÁSOK ÖSSZESEN

17 644 586

8. melléklet a 4/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelethez10

Felhalmozási kiadások

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2023. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Felhalmozási kiadások

Ft

Megnevezés

Rovat száma

2023. évi módosított előirányzat

Önkormányzat

1.

Beruházási kiadások

1.

Immateriális javak beszerzése, létesítése

K61

55 118

1.

Vagyoni értékű jogok vásárlása

55 118

2.

Szellemi termékek vásárlása

0

1.

0

2.

Ingatlanok és kapcsolódó vagyoni értékű jogok besz,lét.

K62

113 023 076

1.

Földterületek vásárlása

4 530 000

2.

Telkek vásárlása

0

1.

0

3.

Épületek vásárlása, létesítése

0

1.

0

2.

0

3.

0

4.

Egyéb építmények vásárlása, létesítése

108 493 076

1.

Felszíni csapadékvíz-elvezető rendszer

108 493 076

3.

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

K63

1 970 781

4.

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

K64

7 333 622

1.

Ügyvitel- és számítástechnikai eszközök vás.

0

2.

Egyéb gépek, berendezések és felszerelések vás.

7 333 622

1.

Kazán

4 373 270

2.

Óvoda kisértékű eszközök

1 223 934

3.

Hivatal kisértékű eszközök

1 024 061

4.

Burgondia utcai rönkfa kiülő

325 118

5.

Önkormányzat kisértékű eszközök

387 239

3.

Képzőművészeti alkotások vásárlása

0

4.

Hangszerek vásárlása

0

5.

Járművek vásárlása

0

5.

Részesedések beszerzése

K65

0

6.

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

K66

0

Beruházási kiadások

122 382 597

7.

Beruházási célú előzetesen felszámított áfa

30 536 798

Beruházási kiadások összesen

K6

152 919 395

2.

Felújítási kiadások

1.

Ingatlanok felújítása

K71

192 923 711

1.

Épületek felújítása

192 923 711

1.

Külterületi utak felújítása

192 923 711

2.

0

2.

Egyéb építmények felújítása

0

1.

0

2.

0

3.

0

2.

Informatikai eszközök felújítása

K72

0

1.

0

3.

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

K73

0

Felújítási kiadások

192 923 711

4.

Felújítási célú előzetesen felszámított áfa

K74

51 573 702

Felújítási kiadások összesen

K7

244 497 413

KIADÁSOK ÖSSZESEN

397 416 808

9. melléklet a 4/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelethez11

Tartalékok előírányzatai

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2023. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Tartalékok előirányzatai

Ft

Megnevezés

Rovat száma

2023. évi módosított előirányzat

Fejezeti és ált. tartalékok elsz.

1.

Általános tartalék

0

2.

Céltartalékok

0

1.

Működési célú céltartalékok

0

1.

Vál Község Önkormányzat céltartalékai

0

1.

0

2.

0

3.

0

2.

Intézményi feladatok céltartalékai

0

1.

0

Működési célú céltartalékok összesen

0

2.

Felhalmozási célú céltartalékok

0

1.

Vál Község Önkormányzat céltartalékai

0

1.

0

2.

Intézményi feladatok céltartalékai

0

1.

0

Felhalmozási célú céltartalékok összesen

0

Önkormányzat céltartalékai összesen

0

Intézményi feladatok céltartalékai összesen

0

Céltartalékok összesen

0

TARTALÉKOK ÖSSZESEN

K513

0

10. melléklet a 4/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelethez12

Létszám előirányzatok

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2023. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Létszám előirányzatok

Megnevezés

2023. évi engedélyezett létszám

Összesen

Önkor-mányzat

Önk. Hivatal

Óvoda

Köztisztviselők

-

14,00

-

14,00

Eü.szolgálati jogviszony

1,00

-

-

1,00

Közalkalmazottak

-

-

14,00

14,00

Munka törvénykönyve alá tart.

4,00

-

-

4,00

Közfoglalkoztatottak

6,00

-

-

6,00

11,00

14,00

14,00

39,00

11. melléklet a 4/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelethez13

Több éves kihatással járó döntésekből származó kötelezettségek

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2023. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Több éves kihatással járó döntésekből származó kötelezettségek

Ft

Kötelezettség jogcíme

Köt. váll.
éve

2023. év elötti kifizetés

Összesen

2023. év

2024. év

2025. év

2026. év

2027. év

Működési célú hiteltörlesztés

0

0

0

0

0

0

1.

0

0

0

0

0

0

2.

0

0

0

0

0

0

Felhalmozási célú hiteltörlesztés

0

0

0

0

0

0

0

1.

0

0

0

0

0

0

0

2.

0

0

0

0

0

0

Kezességvállalás

0

0

0

0

0

0

1.

0

0

0

0

0

0

2.

0

0

0

0

0

0

3.

0

0

0

0

0

0

Egyéb feladatok:
határozott idejű kötelezettségek

0

0

0

0

0

0

1.

0

0

0

0

0

0

Összesen

0

0

0

0

0

0

12. melléklet a 4/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelethez14

Pályázatok

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2023. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Pályázatokkal kapcsolatos bevételek és kiadások

Ft

Megnevezés

Bevételek

Kiadások

Int. műk. bev.

Int. felh. bev.

Támog. ért. bev.

Összesen

Személyi jutt.

Szoc. hozzáj. adó

Dologi kiad.

Egyéb folyó kiad.

Támog. ért. kiad.

Felhalm.

Összesen

1.

Kondipark

0

0

5 999 999

5 999 999

0

0

0

0

0

0

0

2.

Településrendezési terv

6 398 000

0

3 000 000

9 398 000

0

0

9 398 000

0

0

0

9 398 000

3.

Szociális tűzifa

485 420

0

1 946 910

2 432 330

0

0

2 132 330

300 000

0

0

2 432 330

4.

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

5.

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

6.

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

7.

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

8.

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Összesen

6 883 420

0

10 946 909

17 830 329

0

0

11 530 330

300 000

0

0

11 830 330

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2023. évi Európai Uniós támogatási programjai - Nyertes pályázatok

Ft

Ft

Ssz.

Pályázati
kiírás

Pályázat címe

Pályázat
kódszáma

Megítélt támogatás

Támogatáshoz biztosított önrész

Megjegyzés

1.

Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések

Vál, Damjanich utcától északkeletre lévő mezőgazdasági területek csapadékvíz elvezetése

TOP-2.1.3-16-FE1-2021-00005

149 999 998

6 374 310

2.

Külterületi helyi közutak fejlesztése a vidéki térségekben

Külterületi helyi közutak fejlesztése

VP6-7.2.1.1-21

286 475 034

26 465 521

3.

0

0

13. melléklet a 4/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelethez15

Kimutatás a 2023. évre tervezett közvetett támogatásokról

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2023. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Kimutatás a 2023. évre tervezett közvetett támogatásokról

Ft

Megnevezés

Közvetett támogatás tervezett összege

1.

Adóelengedések, mentességek

1 080 600

- építményadó Htv 13. § b) alapján kizárólag orvosi tev-re használt helyiség

48 600

- építményadó Htv 13. § h) alapján kiz.állattartásra, növ.termesztésre haszn.ingatlan

1 032 000

- pótlék, bírság

0

2.

Adókedvezmények iparűzési adónál

0

3.

egyéb közvetett támogatások:

1 921 200

- ellátottak térítési díjának méltányossági alapon történő elengedése

0

- lakosság részére lakásépítéshez, lakásfelújításhoz nyújtott kölcsönök elengedése

0

- helyiségek,eszközök hasznosításából szárm.bevételből nyújtott kedv., mentesség

1 921 200

- egyéb nyújtott kedvezmény, vagy kölcsön elengedésének összege

0

Összesen

3 001 800

14. melléklet a 4/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelethez16

Előirányzat-felhasználási ütemterv

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2023. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Előirányzat-felhasználási ütemterv

Ft

2023. évi módosított előirányzat

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Aug.

Szept.

Október

November

December

Összesen

Műk.célú tám.áht-n belülről

35 986 979

28 105 995

30 092 613

24 824 183

24 155 689

25 516 305

26 797 630

25 586 693

23 192 951

23 254 133

31 401 244

29 670 058

328 584 473

Közhatalmi bevételek

55 389

1 171 485

31 403 117

1 450 977

7 013 074

2 029 576

859 840

1 176 394

19 459 570

2 636 356

-602 364

2 152 209

68 805 623

Működési egyéb bevételek

1 286 996

1 658 623

1 603 074

1 695 759

1 130 477

2 601 062

1 785 208

732 903

531 456

1 293 250

1 302 921

2 660 473

18 282 202

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

500 000

500 000

Felhalm.c.tám.áht-n belülről

0

0

0

0

148 287 552

949 961

0

0

0

0

0

122 648 982

271 886 495

Felhalmozási egyéb bevételek

0

0

307 335

0

0

0

0

0

0

0

0

0

307 335

Felhalmozási célú átvett pénzeszk.

49 208

0

0

0

45 995

0

0

260 000

0

0

0

1 269 687

1 624 890

Finanszírozási bevételek

176 361 222

0

0

0

0

0

0

0

0

90 434 975

0

150 823

266 947 020

BEVÉTELEK

213 739 794

30 936 103

63 406 139

27 970 919

180 632 787

31 096 904

29 442 678

27 755 990

43 183 977

117 618 714

32 101 801

159 052 232

956 938 038

Személyi juttatások

16 651 750

16 350 461

18 245 053

17 124 471

15 442 436

16 303 814

17 997 004

16 828 439

15 492 150

17 749 305

16 475 702

29 700 973

214 361 558

Munkaadót terhelő járulékok

2 115 237

1 980 042

1 419 420

2 106 079

1 686 176

1 796 493

2 014 883

1 856 652

1 691 122

2 102 553

1 754 167

3 096 928

23 619 752

Dologi kiadások

7 354 629

8 183 421

8 936 463

12 993 980

11 775 595

16 115 251

10 029 495

7 259 609

10 273 598

12 849 672

15 864 116

42 056 650

163 692 479

Ellátottak pénzbeli juttatása

421 500

318 500

324 600

185 200

178 400

148 400

313 045

232 355

131 692

216 000

538 543

307 600

3 315 835

Egyéb működési célú kiadások

350 000

671 421

5 214 460

528 700

860 240

533 240

479 000

479 000

2 004 000

4 564 921

609 000

1 879 000

18 172 982

Beruházások

0

3 111 950

0

2 889 593

4 989 480

352 624

361 379

33 180

1 763 919

1 266 270

63 585 200

74 565 800

152 919 395

Felújítások

0

0

0

0

121 293 707

0

0

0

1 910 000

121 293 706

0

0

244 497 413

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

381 240

0

-381 240

0

0

0

0

0

0

35 000 000

35 000 000

Finanszírozási kiadások

10 772 826

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

90 585 798

101 358 624

KIADÁSOK

37 665 942

30 615 795

34 521 236

35 828 023

155 844 794

35 249 822

31 194 806

26 689 235

33 266 481

160 042 427

98 826 728

277 192 749

956 938 038

15. melléklet a 4/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelethez17

Likviditási terv

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2023. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSE

Likviditási terv

Ft

2023. évi módosított előirányzat

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Aug.

Szept.

Október

November

December

Összesen

Nyitó pénzkészlet

189 002 540

188 715 170

189 035 478

217 920 381

210 063 277

234 851 270

230 698 352

228 946 224

230 012 979

239 930 475

197 506 762

130 781 835

-----

Műk.célú tám.áht-n belülről

35 986 979

28 105 995

30 092 613

24 824 183

24 155 689

25 516 305

26 797 630

25 586 693

23 192 951

23 254 133

31 401 244

29 670 058

328 584 473

Közhatalmi bevételek

55 389

1 171 485

31 403 117

1 450 977

7 013 074

2 029 576

859 840

1 176 394

19 459 570

2 636 356

-602 364

2 152 209

68 805 623

Működési egyéb bevételek

1 286 996

1 658 623

1 603 074

1 695 759

1 130 477

2 601 062

1 785 208

732 903

531 456

1 293 250

1 302 921

2 660 473

18 282 202

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

500 000

500 000

Felhalm.c.tám.áht-n belülről

0

0

0

0

148 287 552

949 961

0

0

0

0

0

122 648 982

271 886 495

Felhalmozási egyéb bevételek

0

0

307 335

0

0

0

0

0

0

0

0

0

307 335

Felhalmozási célú átvett pénzeszk.

49 208

0

0

0

45 995

0

0

260 000

0

0

0

1 269 687

1 624 890

Finanszírozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

90 434 975

0

150 823

90 585 798

BEVÉTELEK

226 381 112

219 651 273

252 441 617

245 891 300

390 696 064

265 948 174

260 141 030

256 702 214

273 196 956

357 549 189

229 608 563

289 834 067

780 576 816

Személyi juttatások

16 651 750

16 350 461

18 245 053

17 124 471

15 442 436

16 303 814

17 997 004

16 828 439

15 492 150

17 749 305

16 475 702

29 700 973

214 361 558

Munkaadót terhelő járulékok

2 115 237

1 980 042

1 419 420

2 106 079

1 686 176

1 796 493

2 014 883

1 856 652

1 691 122

2 102 553

1 754 167

3 096 928

23 619 752

Dologi kiadások

7 354 629

8 183 421

8 936 463

12 993 980

11 775 595

16 115 251

10 029 495

7 259 609

10 273 598

12 849 672

15 864 116

42 056 650

163 692 479

Ellátottak pénzbeli juttatása

421 500

318 500

324 600

185 200

178 400

148 400

313 045

232 355

131 692

216 000

538 543

307 600

3 315 835

Egyéb működési célú kiadások

350 000

671 421

5 214 460

528 700

860 240

533 240

479 000

479 000

2 004 000

4 564 921

609 000

1 879 000

18 172 982

Beruházások

0

3 111 950

0

2 889 593

4 989 480

352 624

361 379

33 180

1 763 919

1 266 270

63 585 200

74 565 800

152 919 395

Felújítások

0

0

0

0

121 293 707

0

0

0

1 910 000

121 293 706

0

0

244 497 413

Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

381 240

0

-381 240

0

0

0

0

0

0

35 000 000

35 000 000

Finanszírozási kiadások

10 772 826

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

90 585 798

101 358 624

KIADÁSOK

37 665 942

30 615 795

34 521 236

35 828 023

155 844 794

35 249 822

31 194 806

26 689 235

33 266 481

160 042 427

98 826 728

277 192 749

956 938 038

EGYENLEG

188 715 170

189 035 478

217 920 381

210 063 277

234 851 270

230 698 352

228 946 224

230 012 979

239 930 475

197 506 762

130 781 835

12 641 318

-----

16. melléklet a 4/2023. (II. 28.) önkormányzati rendelethez18

Várható

VÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT

2023. évet követő 3 év várható költségvetése

Ft

Bevétel

Kiadás

Megnevezés

2024.

Megnevezés

2024.

Működési célú bevételek

432 000 000

Működési célú kiadások

384 575 000

Felhalmozási célú bevételek

9 000 000

Felhalmozási célú kiadások

12 000 000

Finanszírozási bevételek

0

Finanszírozási kiadások

44 425 000

BEVÉTELEK

441 000 000

KIADÁSOK

441 000 000

Bevétel

Kiadás

Megnevezés

2025.

Megnevezés

2025.

Működési célú bevételek

450 000 000

Működési célú kiadások

395 575 000

Felhalmozási célú bevételek

9 000 000

Felhalmozási célú kiadások

19 000 000

Finanszírozási bevételek

0

Finanszírozási kiadások

44 425 000

BEVÉTELEK

459 000 000

KIADÁSOK

459 000 000

Bevétel

Kiadás

Megnevezés

2026.

Megnevezés

2026.

Működési célú bevételek

460 000 000

Működési célú kiadások

421 726 365

Felhalmozási célú bevételek

25 000 000

Felhalmozási célú kiadások

28 000 000

Finanszírozási bevételek

0

Finanszírozási kiadások

35 273 635

BEVÉTELEK

485 000 000

KIADÁSOK

485 000 000

1

A 2. § (1) bekezdése a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (VII. 6.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdése a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2023. (IX. 27.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdése a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdése a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2024. (IV. 17.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 2. § (2) bekezdése a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (VII. 6.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (2) bekezdése a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2023. (IX. 27.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (2) bekezdése a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (2) bekezdése a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2024. (IV. 17.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

3

Az 1. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (VII. 6.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2023. (IX. 27.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2024. (IV. 17.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

4

A 2. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (VII. 6.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2023. (IX. 27.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2024. (IV. 17.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

5

A 3. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (VII. 6.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2023. (IX. 27.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2024. (IV. 17.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

6

A 4. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (VII. 6.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2023. (IX. 27.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2024. (IV. 17.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

7

Az 5. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (VII. 6.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2023. (IX. 27.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2024. (IV. 17.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

8

A 6. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (VII. 6.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2023. (IX. 27.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2024. (IV. 17.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.

9

A 7. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (VII. 6.) önkormányzati rendelete 2. § (7) bekezdésével megállapított szöveg. A 7. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2023. (IX. 27.) önkormányzati rendelete 2. § (7) bekezdésével megállapított szöveg. A 7. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 2. § (7) bekezdésével megállapított szöveg. A 7. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2024. (IV. 17.) önkormányzati rendelete 2. § (7) bekezdésével megállapított szöveg.

10

A 8. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (VII. 6.) önkormányzati rendelete 2. § (8) bekezdésével megállapított szöveg. A 8. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2023. (IX. 27.) önkormányzati rendelete 2. § (8) bekezdésével megállapított szöveg. A 8. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 2. § (8) bekezdésével megállapított szöveg. A 8. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2024. (IV. 17.) önkormányzati rendelete 2. § (8) bekezdésével megállapított szöveg.

11

A 9. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (VII. 6.) önkormányzati rendelete 2. § (9) bekezdésével megállapított szöveg. A 9. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2023. (IX. 27.) önkormányzati rendelete 2. § (9) bekezdésével megállapított szöveg. A 9. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 2. § (9) bekezdésével megállapított szöveg. A 9. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2024. (IV. 17.) önkormányzati rendelete 2. § (9) bekezdésével megállapított szöveg.

12

A 10. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (VII. 6.) önkormányzati rendelete 2. § (10) bekezdésével megállapított szöveg. A 10. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2023. (IX. 27.) önkormányzati rendelete 2. § (10) bekezdésével megállapított szöveg. A 10. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 2. § (10) bekezdésével megállapított szöveg. A 10. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2024. (IV. 17.) önkormányzati rendelete 2. § (10) bekezdésével megállapított szöveg.

13

A 11. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (VII. 6.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg. A 11. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2023. (IX. 27.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg. A 11. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg. A 11. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2024. (IV. 17.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.

14

A 12. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (VII. 6.) önkormányzati rendelete 2. § (12) bekezdésével megállapított szöveg. A 12. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2023. (IX. 27.) önkormányzati rendelete 2. § (12) bekezdésével megállapított szöveg. A 12. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 2. § (12) bekezdésével megállapított szöveg. A 12. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2024. (IV. 17.) önkormányzati rendelete 2. § (12) bekezdésével megállapított szöveg.

15

A 13. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (VII. 6.) önkormányzati rendelete 2. § (13) bekezdésével megállapított szöveg. A 13. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2023. (IX. 27.) önkormányzati rendelete 2. § (13) bekezdésével megállapított szöveg. A 13. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 2. § (13) bekezdésével megállapított szöveg. A 13. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2024. (IV. 17.) önkormányzati rendelete 2. § (13) bekezdésével megállapított szöveg.

16

A 14. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (VII. 6.) önkormányzati rendelete 2. § (14) bekezdésével megállapított szöveg. A 14. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2023. (IX. 27.) önkormányzati rendelete 2. § (14) bekezdésével megállapított szöveg. A 14. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 2. § (14) bekezdésével megállapított szöveg. A 14. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2024. (IV. 17.) önkormányzati rendelete 2. § (14) bekezdésével megállapított szöveg.

17

A 15. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (VII. 6.) önkormányzati rendelete 2. § (15) bekezdésével megállapított szöveg. A 15. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2023. (IX. 27.) önkormányzati rendelete 2. § (15) bekezdésével megállapított szöveg. A 15. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 2. § (15) bekezdésével megállapított szöveg. A 15. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2024. (IV. 17.) önkormányzati rendelete 2. § (15) bekezdésével megállapított szöveg.

18

A 16. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (VII. 6.) önkormányzati rendelete 2. § (16) bekezdésével megállapított szöveg. A 16. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2023. (IX. 27.) önkormányzati rendelete 2. § (16) bekezdésével megállapított szöveg. A 16. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 2. § (16) bekezdésével megállapított szöveg. A 16. melléklet a Vál Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2024. (IV. 17.) önkormányzati rendelete 2. § (16) bekezdésével megállapított szöveg.