Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2012. (III. 22.) önkormányzati rendelete

a fizető parkolási rendszerről

Hatályos: 2023. 02. 24- 2024. 05. 31

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2012. (III. 22.) önkormányzati rendelete

a fizető parkolási rendszerről

2023.02.24.

Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény 48. § (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 2. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, az önkormányzat szervezeti és működési szabályáról szóló 18/2019. (XI. 07.) önkormányzati rendelet 17. § (3) bekezdésében biztosított véleményezési jogkörében eljáró Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének Jogi, Igazgatási és Ügyrendi Bizottsága véleményének kikérésével a fizető parkolási rendszerről szóló 5/2012. (III. 22.) önkormányzati rendelete módosításáról a következőket rendeli el:1

Területi hatály

1. § (1)2 A rendelet hatálya a város közigazgatási területén belül az önkormányzati tulajdonú közutakon, továbbá közterületeken, illetve közhasználatra átadott területeken parkolóként vagy fizető parkolóként kijelölt várakozóhelyekre és területekre, valamint az 1. § (6) bekezdésében leírtakra terjed ki.

(2) Fizető parkolók azok, amelyeket a KRESZ 110. ábra szerinti "Várakozóhely" jelzőtáblával, valamint a KRESZ 61/a. és 61/b. ábrák szerinti „Korlátozott várakozási övezet” és „Korlátozott várakozási övezet vége” és az alattuk elhelyezett, a díjfizetési kötelezettségre és annak módjára utaló kiegészítő táblával jelöltek meg.

(3) A fizető parkolók felsorolását az 1. számú melléklet tartalmazza.

(4) A fizető parkolók helyének meghatározása, valamint a díjak meghatározása a Képviselő-testület hatásköre.

(5) Fizető parkoló csak szilárd burkolatú, mechanikailag stabilizált, vagy füves területen jelölhető ki.

(6)3 Rendezvények alkalmával - a rendezvényhez kapcsolódóan - ideiglenes jelleggel létesített újabb parkolóhelyek kijelölésére a Városfejlesztési és Műszaki Bizottság jogosult.

Tárgyi hatály

2. § A rendelet hatálya kiterjed valamennyi közúti járműre, kivéve

a) a megkülönböztetett jelzést használó járműveket,

b) a figyelmeztető jelzést használó kommunális szolgáltató járműveket,

c) a segédmotor-kerékpárokat és a kerékpárokat.

Személyi hatály

3. § A rendelet személyi hatálya kiterjed a rendeletben megjelölt fizető parkolót igénybe vevő gépjármű üzemben tartójára. Üzemben tartó a gépjármű forgalmi engedélyébe bejegyzett tulajdonos vagy üzemben tartó.

A fizető parkolóhelyek igénybevételének szabályai

4. § (1)4 JJelen rendelet hatálya alá tartozó parkolóhelyeken - mentességet nem élvező gépjárművel - a KRESZ és jelen rendelet szabályai megtartásával, díjfizetés ellenében szabad várakozni az 1. sz. mellékletben felsorolt parkolókban.

(1a)5 A rendelet 1.sz. és 3. sz. melléklete hatálya alá nem tartozó parkolóhelyek díjmentesen vehetők igénybe.

(2) A várakozás legfontosabb szabályairól és a díjfizetés módjáról a várakozó helyre vonatkozó KRESZ tábla alatt lévő kiegészítő tábla ad tájékoztatást.

(3) A fizető parkolókat jelölő kiegészítő táblán az alábbi információkat kell a külföldiek számára is jól érthető módon lehetőség szerint rajzjelekkel is közölni:

a) az adott helyen várakozók díjfizetési kötelezettségét,

b) a díjfizetési kötelezettség időbeni hatályát,

c) a várakozási díj összegét járműfajtánként,

d) a pótdíj összegét,

e) a nem őrzött parkolóra utalást,

f) az üzemeltető nevét és az ügyfélszolgálat címét.

(4) A szolgáltatás a várakozó járművek őrzésére nem terjed ki.

(5) Üzemeltetési időn kívül a fizető parkolókban nem kell várakozási díjat fizetni.

A fizető parkolók üzemeltetése

5. §6 A fizető parkolókat a Hajdúszoboszlói Városgazdálkodási Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság (4200 Hajdúszoboszló, Nyugati sor 5.) Hajdúszoboszló Város Önkormányzatával megkötött szerződésben rögzített szabályok szerint működteti.

Kizárólagos, egyes létesítményekhez szükséges, vagy nem rendeltetésszerű használat7

6. § (1)8 A fizető várakozóhely kizárólagos, vagy nem rendeltetésszerű használatáról (pl. építőanyag tárolás, felhasználási terület, stb.) a Városfejlesztési és Műszaki Bizottság jogosult dönteni, mely döntésről az üzemeltetőt haladéktalanul tájékoztatni kell. Kizárólagos vagy nem rendeltetésszerű használat esetén megváltási díjat kell fizetni, mely alól a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság felmentést adhat.

(2)9 A kizárólagos, vagy nem rendeltetésszerű használat megváltási díjáért az adott időszakra érvényes díjak tízszeresét kell az Önkormányzat részére megfizetni.

(3) Kizárólagos használatnál az engedély egy hétnél rövidebb és egy évnél hosszabb időre nem adható, illetve nem rendeltetésszerű használat esetén maximum 1 hét időtartamra engedélyezhető.

(4) A kizárólagos, illetve nem rendeltetésszerű igénybevétel kérelemre biztosítható. Az engedélyben egyértelműen fel kell tűntetni az érvényesség helyét, időpontját, kizárólagos használat esetén a jármű forgalmi rendszámát, nem rendeltetésszerű igénybevétel esetén az engedélyezett igénybevételt.

(5)10 A fizető várakozóhelyre kiadott engedélyek száma az adott parkolóhelyen lévő összes fizető várakozóhely számának legfeljebb 20 %-a lehet, kivéve, ha a fizető parkoló rendezvény helyszínéül szolgál.

(6) Rendkívüli esemény alkalmával a kizárólagos, illetve a nem rendeltetésszerű igénybevételű használat kártérítés nélkül a szükséges mértékig korlátozható.

(7)11 Egyes létesítmények működéséhez szükséges gépjármű várakozóhely használata üzemeltetővel kötött szerződéses jogviszony keretében lehetséges, mely alapján igénybe vevő a rendelet 3. sz. melléklete szerinti díjfizetésre köteles.

Üzemeltetési időszak

7. §12 A fizető parkolóhelyek üzemeltetési ideje: minden nap 7:00 – 18:00 óra között.

Várakozási díjak

8. § (1)13 A parkolásért fizetendő várakozási díjak, bérletek (együttesen a továbbiakban: parkolási díjak) mértékét az üzemeltető javaslatára Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának Képviselő-testülete állapítja meg.

(2)14 A parkolási díjövezetek és díjak mértékét jelen rendelet 2. számú melléklete tartalmazza.

A díjfizetés módja

9. § (1)15 A várakozási díjat előre kell megfizetni a szándékolt várakozási időtartamnak megfelelő parkolási jegy, üzemeltető által kiadott bérlet megvásárlásával, parkolási engedéllyel, vagy mobiltelefonos szolgáltatás útján.

(2) Fizető parkolóhelyen a váltható legrövidebb idő jegykiadó automatából váltott jegy és mobiltelefonos parkolási díjfizetés esetén 15 perc, kézi díjbeszedés esetén 1 óra. Az automatáknál megváltott parkolójegy csak a rajta feltüntetett helyre és a jegyen feltüntetett időtartamra, a bérlet, parkolási engedély pedig a rajta feltüntetett korlátozásokkal érvényes.

(3) Utólagos fizetés csak pótdíj ellenében lehetséges.

(4) Alapdíj és pótdíj fizetésének megtagadása vagy a díjfizetés ellenőrzésének megakadályozása esetén, üzemeltető az érvényben levő polgári jog szabályai szerint járhat el.

(5)16 Az egyes létesítmények működéséhez szükséges gépjármű várakozóhely igénybevétele esetén a díjat az igénybevétel megkezdése előtt, adott év vonatkozásában egyösszegben kell megfizetni üzemeltető részére.

A díj megfizetésének igazolása

10. § (1) A várakozási díj megfizetését érvényes parkolójeggyel vagy bérlettel kell igazolni.

(2) A parkoló-automatával ellátott parkolókban a parkolójegyet a jegykiadó automatákból a parkolás helyszínére érkezést követően azonnal meg kell vásárolni.

(3)17 A megváltott jegy a rajta feltüntetett időtartamra, a bérlet pedig, a megváltáskor hozzá rendelt korlátozásokkal érvényes.

(4)18 Az érvényes jegyet, illetve a díjmentességet igazoló engedélyt a gépjárműben az első szélvédő mögött kívülről jól látható módon kell elhelyezni, hogy érvényességéről az ellenőr megbizonyosodhasson.

(5) A mozgáskorlátozott személyek részére kiadott parkolási engedélyek jogszerű használatát az üzemeltető parkoló ellenőrei jogosultak - szükség esetén - a közterület felügyelő bevonásával ellenőrizni.

(6)19 Magánszemélyek, valamint gazdálkodó szervezetek 7 napos, 10 napos, havi, negyedéves és éves rendszámhoz kötött parkoló bérletet vásárolhatnak. A negyedéves bérlet érvényessége a váltás napját követő 3 hónapig, míg az éves bérlet a váltást napját követő 1 évig tart.

(7)20 A bérleteket, beleértve a kedvezményes bérleteket is, a parkoló rendszer üzemeltetője forgalmi rendszámra szólóan sorszámmal látja el és tartja nyilván.

Pótdíj

11. § (1)21 Ha a jármű díjfizetési kötelezettség alá eső várakozási területen:

a) díjfizetés nélkül várakozik

b) a kifizetett várakozási időt egy óránál rövidebb időre történő fizetés esetén 5 perccel, egy órára vagy annál hosszabb időre történt fizetés esetén legalább 15 perccel túllépi

c) a várakozásra jogosító jegy, bérlet, igazolvány vagy mozgáskorlátozott igazolvány a járműben nem volt látható és ellenőrizhető helyen elhelyezve

várakozási esetenként egy órai várakozási díjat, továbbá pótdíjat kell fizetni.

(2) A szabálytalanul parkoló gépkocsi szélvédőjén az ellenőr pótdíjfizetési felszólítást és készpénz-átutalási megbízás nyomtatványt hagy. A szabálytalanság tényét a parkoló üzemeltetője fényképpel rögzíti.

(3) A fizetési felszólításon a szabálytalanság tényét, helyét, időpontját, a gépkocsi rendszámát, valamint a pótdíj megfizetésére vonatkozó összes tudnivalót fel kell tüntetni.

(4) A pótdíjat az ügyfélszolgálaton, banki átutalással és postai befizetéssel lehet kiegyenlíteni, a parkoló ellenőr azt nem jogosult átvenni.

(5) Amennyiben a pótdíjat 15 napon belül nem fizetik meg, úgy az üzemeltető az érvényben levő polgári jog szabályai szerint eljárást kezdeményezhet a központi adatnyilvántartás szerinti járműtulajdonossal vagy üzembentartóval szemben a pótdíj és az egy órai várakozási díj megfizetése, valamint az ezzel járó járulékos költségek iránt.

Díjfizetés alóli mentesség

12. §22 (1) Díjmentesen várakozhatnak:

a) megkülönböztető fény- és hangjelző készülékkel felszerelt járművek,

b) fegyveres erők, -testületek azonosítására alkalmas jelzéssel ellátott gépjárművei,

c) diplomáciai mentességet élvező személyek hatósági jelzéssel ellátott gépjárművei,

d)23 mozgáskorlátozott saját tulajdonú járműve, vagy az őt szállító jármű, amennyiben a mozgáskorlátozott érvényes parkolási engedélyét a gépjármű első szélvédője alatt jól láthatóan elhelyezi úgy, hogy azon az érvényességi idő jól látható legyen,

e) Hajdúszoboszló város egészségügyi alapellátásában működő háziorvosok, házi gyermekorvosok, ügyeletes orvos – azonosításra szolgáló táblával ellátott – gépjárművei, a szolgálati kötelezettség teljesítésének ideje alatt,

f) figyelmeztető jelzést (sárga villogó) berendezést használó kommunális gépjárművek, az általuk végzett munkavégzés időtartamára,

g) üzemeltető jelen rendeletből eredő feladatainak ellátását segítő gépjárművei,

h) Hajdúszoboszló város Önkormányzatának és intézményeinek gépjárművei.

(2) Díjmentes a várakozóhelyek biztosítása: önkormányzati tulajdonú cégek, intézmények létesítménye működéséhez szükséges gépjármű várakozóhely igénybevétele esetén.

Díjfizetés alóli kedvezmény24

12/A. § (1)25 Szeptember 1. és június 14. között minden fizető parkolóban, míg június 15. és augusztus 31. között a Fürdő utca (mindkét oldalon), illetve a József Attila utca I. fizető parkolók kivételével minden más fizető parkolóban a 12. §-ban foglalt rendelkezéseken túl díjmentesen várakozhat személyszállító gépjárműjével - ide nem értve az autóbuszt - az az üzemben tartó személy,

a) aki Hajdúszoboszlón - a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992. évi LXVI. törvény szerinti nyilvántartás szerint – lakóhellyel, annak hiányában tartózkodási hellyel rendelkezik, vagy

b) amelynek a - fenti gépjárműre vonatkozó - hatósági nyilvántartás címadat-rovatába bejegyzett székhelyeként vagy telephelyeként Hajdúszoboszló település szerepel

és Hajdúszoboszló Város Önkormányzata irányában nem áll fenn 30 napot meghaladóan - végrehajtható - adóhátraléka.

(2) Az (1) bekezdésben foglalt díjkedvezmény igénybe vételéhez üzemben tartónak kérelmeznie kell a fizető parkolók üzemeltetőjétől a gépjármű nyilvántartásba vételét. A regisztrációs kérelmet írásban (papír alapon) a fizető parkolók üzemeltetőjéhez címzett levélben vagy a fizető parkolók üzemeltetőjének honlapján (elektronikus úton) kell benyújtani. A kérelemhez mellékelni kell a gépjármű forgalmi engedélyének papíralapú vagy digitalizált (scannelt) másolatát.

(3) A díjkedvezmény igénybe vételének legkorábbi időpontja a fizető parkolók üzemeltetőjének regisztrációs kérelem befogadásáról megküldött papíralapú vagy elektronikus formátumú visszaigazolása.

(4) A díjkedvezmény megszűnik, ha az üzemben tartó magánszemély

a) megszünteti Hajdúszoboszlón lakóhelyét, annak hiányában tartózkodási helyét,

b) gépjárműre vonatkozó üzemben tartói joga megszűnik,

c) gépjárműve közúti forgalomban való részvétele lehetetlenné válik,

d) Hajdúszoboszló Város Önkormányzata irányában 30 napot meghaladóan – végrehajtható - gépjárműadó hátraléka keletkezik.

(5) Minden díjkedvezményt érintő változást a változás bekövetkezésétől számított 15 napon belül üzemben tartó köteles bejelenteni a fizető parkolók üzemeltetője irányában.

(6) A díjkedvezmény a fizető parkolók üzemeltetője által szüneteltetésre kerül, ha az üzemben tartó a 11. §-ban előírt pótdíjfizetési kötelezettségének nem tesz eleget a pótdíj kiszabásától számított 15 napon belül. A pótdíjtartozás megfizetésével a szüneteltetés feloldásra kerül.

Záró rendelkezések

13. § Ez a rendelet 2012. április 15-én lép hatályba, és ezzel egyidejűleg a 12/2008. (VII. 03.) Ör. sz. rendelet hatályát veszti.

1

A bevezető a Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (II. 23.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

Az 1. § (1) bekezdése a Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2020. (I. 26.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

3

Az 1. § (6) bekezdése a Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (I. 29.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. Az 1. § (6) bekezdése a Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2020. (I. 26.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

4

A 4. § (1) bekezdése a Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2020. (I. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

5

A 4. § (1a) bekezdését a Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2020. (I. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdése iktatta be.

6

Az 5. § a Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (I. 29.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

7

A „Kizárólagos, egyes létesítményekhez szükséges, vagy nem rendeltetésszerű használat” alcím címe a Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2020. (I. 26.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

8

A 6. § (1) bekezdése a Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (I. 29.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. § (1) bekezdése a Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2020. (I. 26.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

9

A 6. § (2) bekezdése a Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (I. 29.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

10

A 6. § (5) bekezdése a Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (I. 29.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

11

A 6. § (7) bekezdését a Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2020. (I. 26.) önkormányzati rendelete 5. §-a iktatta be.

12

A 7. § a Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (I. 29.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg. A 7. § a Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2018. (IV. 19.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

13

A 8. § (1) bekezdése a Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (I. 29.) önkormányzati rendelete 5. §-ával megállapított szöveg.

14

A 8. § (2) bekezdése a Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (I. 29.) önkormányzati rendelete 5. §-ával megállapított szöveg.

15

A 9. § (1) bekezdése a Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (I. 29.) önkormányzati rendelete 6. §-ával megállapított szöveg.

16

A 9. § (5) bekezdését a Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2020. (I. 26.) önkormányzati rendelete 6. §-a iktatta be.

17

A 10. § (3) bekezdése a Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (I. 29.) önkormányzati rendelete 7. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

18

A 10. § (4) bekezdése a Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (I. 29.) önkormányzati rendelete 7. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

19

A 10. § (6) bekezdése a Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (I. 29.) önkormányzati rendelete 7. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

20

A 10. § (7) bekezdése a Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (I. 29.) önkormányzati rendelete 7. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

21

A 11. § (1) bekezdése a Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (I. 29.) önkormányzati rendelete 8. §-ával megállapított szöveg.

22

A 12. § a Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2020. (I. 26.) önkormányzati rendelete 7. §-ával megállapított szöveg.

23

A 12. § d) pontja a Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (I. 29.) önkormányzati rendelete 9. §-ával megállapított szöveg.

24

A „Díjfizetés alóli kedvezmény” alcímet (12/A. §) a Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (I. 29.) önkormányzati rendelete 10. §-a iktatta be.

25

A 12/A. § (1) bekezdése a Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2019. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 12/A. § (1) bekezdése a Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2023. (II. 23.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

26

Az 1. melléklet a Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (I. 29.) önkormányzati rendelete 11. § - 1. mellékletével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2018. (IV. 19.) önkormányzati rendelete 2. § - 1. mellékletével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2019. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 2. § - 1. mellékletével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2019. (XI. 7.) önkormányzati rendelete 1. § - 1. mellékletével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (V. 19.) önkormányzati rendelete 1. § - 1. mellékletével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (VI. 30.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdés - 1. mellékletével megállapított szöveg.

27

A 2. melléklet a Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (I. 29.) önkormányzati rendelete 12. § - 2. mellékletével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2018. (IV. 19.) önkormányzati rendelete 3. § - 2. mellékletével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2019. (IV. 25.) önkormányzati rendelete 3. § - 2. mellékletével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2019. (XI. 7.) önkormányzati rendelete 2. § - 2. mellékletével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (V. 19.) önkormányzati rendelete 2. § - 2. mellékletével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (VI. 30.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdés - 2. mellékletével megállapított szöveg.

28

A 3. mellékletet a Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2020. (I. 26.) önkormányzati rendelete 8. § - 1. melléklete iktatta be. A 3. melléklet a Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2020. (V. 21.) önkormányzati rendelete 1. § - 1. mellékletével megállapított szöveg.