Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2019. (VI.19.) önkormányzati rendelete

az időkorláthoz kötött parkolási rendszerről és parkolóhelyek kizárólagos használatáról

Hatályos: 2022. 09. 05 08:00

Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2019. (VI.19.) önkormányzati rendelete

az időkorláthoz kötött parkolási rendszerről és parkolóhelyek kizárólagos használatáról

2022.09.05.

Budakeszi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény 48. § (5b) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 2. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:1

1. Az önkormányzati rendelet hatálya

1. § (1) Az önkormányzati rendelet hatálya kiterjed Budakeszi Város közigazgatási területén belül a szabványos táblával megjelölt

a) önkormányzati tulajdonú közutakon, továbbá a közterületeken, illetve közhasználatra átadott területeken időkorláthoz kötött parkolóként kijelölt, vagy kizárólagos használatra kijelölt és engedélyezett, az önkormányzat – vagy szerződés alapján szerződött fél – által üzemeltetett várakozóhelyekre;

b) valamennyi, a parkolóhelyet rendeltetési céljának megfelelően igénybevevő járműre, a (2) bekezdésben foglaltak kivételével.

c) az időkorláthoz kötött parkolót igénybe vevő jármű tulajdonosára és üzemben tartójára.

(2) Az önkormányzati rendelet hatálya nem terjed ki:

a) megkülönböztető fény- és hangjelzéssel jogszerűen felszerelt megkülönböztetett járműre;

b) a figyelmeztető jelzést használó közszolgáltató, valamint út- vagy közmű építésére, fenntartására, illetve tisztítására szolgáló járműre;

c) az önkormányzat közigazgatási területén sürgősségi ügyeleti ellátást végző, orvosi ügyelet jelzéssel ellátott járműre;

d) közműhiba elhárítása céljából, a hiba elhárításának időtartamáig a hiba kijavításához kiérkező szervizautó és az azt kiszolgáló járműre;

e) mozgáskorlátozottak által vezetett, illetve az őket szállító járműre a 218/2003. (XII. 11.) Kormányrendelet alapján kiadott, érvényes parkolási igazolvány jogos és szabályos használata esetén azokra a parkolókra, ahol nincs mozgáskorlátozottak számára kijelölt parkolóhely;

f) két kerékkel ellátott motorkerékpárra, segéd-motorkerékpárra.

2. Értelmező rendelkezések

2. § Az önkormányzati rendelet értelmében

1.2 Időkorláthoz kötött parkolási zóna: közterületnek azon része, amelyet a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet (a továbbiakban: KRESZ) 17. § (1) e/2 alpontja szerinti ,,Várakozási övezet (zóna)'', illetve ,,Várakozási övezet (zóna) vége'' jelzőtáblával jelöltek meg.

2. Kizárólagos használatú parkoló: az a parkoló, vagy parkoló hely, amely a jelen rendelet 9. §-ban foglaltak szerint megváltásra, és annak megfelelően kitáblázásra kerül.

3. Jármű: közúti szállító- vagy vontató eszköz, amit beépített erőgép hajt, ideértve az önjáró vagy vontatott munkagépet is.

4. Óratárcsa: A parkolás megkezdési idejének azonosítására szolgáló tárcsa.

5. Elektromos meghajtású gépjármű: olyan gépjármű, melynek meghajtása részben vagy teljesen villamos motor által történik, és a meghajtáshoz szükséges villamos energiát külső forrásból feltölthető villamosenergia-tároló rendszerből nyeri.

6. Elektromos töltőállomás: olyan töltési szolgáltatás céljára fenntartott közterületen elhelyezett töltőberendezés, amely legalább egy darab elektromos meghajtású gépjármű akkumulátorának szabványokban rögzített módon történő töltésre alkalmas.

7. Budakeszi Városkártya: sorszámozott nyomtatvány, melynek a birtokában – annak szabályszerű használatával – az időkorláthoz kötött parkolót az időkorlátot túllépve is lehet jogszerűen használni.

3.3 Időkorláthoz kötött parkolási zóna, valamint kizárólagos használatú parkoló

3. § (1)4 Az időkorláthoz kötött parkolási zónákat az 1. melléklet tartalmazza.

(2)5 Az időkorláthoz kötött parkolási zónával kapcsolatos közúti jelzőtáblák és tájékoztató táblák kihelyezéséről, karbantartásáról, elbontásáról Budakeszi Város Önkormányzata gondoskodik.

(3)6 Az időkorláthoz kötött parkolási zóna területi kiterjesztése, a parkolási zóna megváltoztatása, valamint új parkolási zóna létrehozása Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének hatásköre.

(4)7 Rendezvények alkalmával, ahhoz kapcsolódóan ideiglenes jelleggel létesített újabb időkorláthoz kötött parkolási zóna vagy parkolóhely kijelölésére a jegyző jogosult.

(5)8 Az időkorláthoz kötött parkolási zónát jelölő kiegészítő táblán az alábbi információk kerülnek feltüntetésre:

a) az időkorláthoz kötött parkolási zóna ténye,

b) az időkorlátozási parkolási időszak,

c) az időkorlátozás mértéke,

d) az időkorlátozás alóli mentesség,

e) az időkorlátozás ellenőrzéséhez használandó eszköz (óratárcsa)

(6)9 A kizárólagos használatú parkolót jelölő kiegészítő táblán az alábbi információk kerülnek feltüntetésre:

a) a kizárólagos használat ténye,

b) a kizárólagos használatra vonatkozó engedély száma,

c) a kizárólagos használat időtartama,

d) a kizárólagos használatra jogosultak köre.

(7)10

4.11 Az időkorláthoz kötött parkolási zóna használata

4. § (1)12 Az időkorláthoz kötött parkolási zónában várakozni munkanapon a 8 óra és 12 óra közötti időszakban kizárólag óratárcsa használatával, legfeljebb 2 óra időtartamra a KRESZ és jelen önkormányzati rendelet szabályainak betartása mellett lehet.

(2)13 Munkaszüneti napon, valamint a december 23. 12 órától a következő év január 2. 8 óráig terjedő időszakban az időkorláthoz kötött parkolási zóna időkorlát nélkül igénybe vehető.

(3)14 A várakozási idő leghosszabb időtartama két óra.

(4)15 Az óratárcsát a jármű első szélvédő üvege mögött, kívülről jól látható helyen és jól leolvasható módon kell elhelyezni, valamint azt a várakozás megkezdésének időpontjára kell állítani.

(5)16

(6) Amennyiben a várakozási övezetben a parkoló burkolati jellel van megjelölve, a jármű vezetője köteles a járművet a kijelölt várakozóhelyen belül úgy elhelyezni, hogy a jármű egy kijelölt várakozóhelyet foglaljon el.

(7)17 Az időkorláthoz kötött parkolási zónát kifejezetten reklám vagy hirdetési célt szolgáló jármű, vontatmány nem veheti igénybe.

(8)18 Az időkorláthoz kötött parkolási zóna nem minősül őrzött parkolónak, azt mindenki saját felelősségére veheti igénybe.

(9)19

5.20 Az időkorláthoz kötött parkolási zóna nem közlekedési célból történő igénybevétele

5. §21 Az időkorláthoz kötött parkolási zónát nem közlekedési célból igénybe venni kizárólag a közterület-használat általános rendjéről, engedélyezéséről szóló 20/2004. (IV. 22.) önkormányzati rendelet alapján kiadott közterület-használati engedély birtokában lehet.

6. Mentesség az időkorlát betartása alól

6. §22 Mentesség illeti meg az időkorlát betartása alól

a) az érvényes Budakeszi Városkártyával rendelkező személyt,

b) az üzembentartót vagy tulajdonost az üzleti rakodás időszakára legfeljebb 2 óra időtartamban azzal, hogy a várakozás megkezdésének időpontját a gépjármű első szélvédő üvege mögött elhelyezett óratárcsával kell jelezni,

c) az e rendelet szabályai szerint kiadott parkolási engedély jogosultját a rendeletben meghatározott szabályok szerint,

d) a kizárólagos használatú parkolót a jogosult engedélyével használót,

e) az elektromos meghajtású gépjárművet az elektromos töltőállomáson a töltés időtartamában,

f) az önkormányzattal közétkeztetési szolgáltatásra szerződött vállalkozás azon járműveit, melyekre a közúti forgalmi rend változtatásáról szóló 14/2007. (IV. 24.) önkormányzati rendelet 2. § (173) bekezdésben meghatározott útterületre az önkormányzat várakozási engedélyt adott ki,

g)23

7. Budakeszi Városkártya

7. § (1) Budakeszi Városkártyát bármely magánszemély vásárolhat 1 naptári hónapra és legfeljebb 12 naptári hónapra előre. A Budakeszi Városkártya csak teljes naptári hónapra állítható ki.

(2)24 A Budakeszi Városkártya feljogosít valamennyi időkorláthoz kötött parkolási zóna használatára – a kizárólagos használatú parkoló kivételével – a 4. § (1) bekezdésében meghatározott időtartam korlátozása nélkül.

(3)25 A Budakeszi Városkártyát a jármű első szélvédő üvege mögött, kívülről jól látható helyen és jól leolvasható módon kell elhelyezni.

(4)26 A Budakeszi Városkártya díja egy hónapra 6.000,- Ft, mely összeg az áfát tartalmazza.

(5) A Budakeszi Városkártya az azon feltüntetett időtartamra érvényes.

(6) A Budakeszi Városkártyát a Polgármesteri Hivatalban, munkaidőben lehet megvásárolni.

(7) A Budakeszi Városkártya szigorú számadású, sorszámozott nyomtatvány, melynek kiadásáról a Polgármesteri Hivatal nyilvántartást vezet.

(8)27 A Budakeszi Városkártya díjából 50% kedvezményre jogosult az a gépjármű tulajdonos vagy üzembentartó, akinek lakcímkártya szerinti lakóhelye vagy tartózkodási helye Budakeszi város közigazgatási területén van.

(9) Nem adható ki a Budakeszi Városkártya

a) tehergépjárművekre,

b) reklám/hirdetés célú gépjárművekre,

c) utánfutókra,

d) lakóautókra,

e) gépjármű tárolás céljára.

8.28 Parkolási, várakozási engedély

8. § (1)29 Lakossági parkolási engedély kérelmére annak a budakeszi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel (a továbbiakban együtt: lakóhely) rendelkező személynek adható az általa megjelölt, tulajdonában álló vagy üzemeltetésében lévő járműre, akinek lakóhelye az időkorláthoz kötött parkolási zónában, valamint az azt határoló útvonalon van, abban az esetben, ha a lakóhelye szerinti ingatlanon a jármű tárolása nem megoldható, udvarral, garázzsal nem rendelkezik.

(2) Rendkívüli élethelyzetek esetén a 8. § (1) bekezdésben felsorolt feltételek meglétének hiányában is beadható kérelem méltányosságra hivatkozással.

(3) Lakásonként maximum 2 db autóra lehet parkolási engedélyt váltani.

(4) Az engedély iránti kérelemnek tartalmaznia kell:

a) a parkolási időtartam megjelölését;

b) az engedélyt kérő nevét és lakóhelyének / tartózkodási helyének címét, személyi igazolványának számát, érvényes adószámát;

c) a jármű rendszámát, forgalmi azonosítóját;

d) nyilatkozatot arról, hogy a jármű tárolása a lakhelye szerinti ingatlanon nem megoldható, udvarral, garázzsal nem rendelkezik;

e) nyilatkozatot arról, hogy az adott lakásra/háztartásra vonatkozóan másik gépjárműre is kérik-e parkolási engedély kiadását, ha igen: a másik engedély kérelmezőjének neve, címe, a gépjármű forgalmi rendszáma;

f) igazolást arra vonatkozóan, hogy a kérelem benyújtását megelőző félévre vonatkozó gépjárműadót befizette,

g) méltányossági kérelem esetén az erre okot adó körülmény részletes leírását.

(5) Az engedélykérelemben leírtak valóságtartalmát a Polgármesteri Hivatal ellenőrzi.

(6) A parkolási engedély legfeljebb egy naptári év szerinti időtartamra adható.

(7)30 A parkolási engedély a kérelmező lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti ingatlanhoz legközelebb eső közterületen és az ott található időkorláthoz kötött parkolási zónában érvényes.

(8)31 A parkolási engedély kiadása önkormányzati hatósági ügynek minősül, melyben átruházott hatáskörben – a méltányossági kérelem elbírálását is beleértve – a jegyző jár el.

(9) Az engedélyezési eljárásra az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvényt kell alkalmazni.

(10)32 A parkolási engedélyt a jármű első szélvédő üvege mögött, kívülről jól látható helyen és jól leolvasható módon kell elhelyezni.

(11) Nem adható ki parkolási engedély és el kell utasítani a kérelmet, amennyiben

a) a tárgyi gépjármű parkoltatása más módon (udvarban, garázsban, stb.) is megoldható,

b) 100 méteren belül nem fizető parkolóhelyek is rendelkezésre állnak, kivéve, ha az igénylő az ingatlanát rajta kívül álló ok (pl. útépítés, útlezárás, stb.) miatt nem tudja megközelíteni, továbbá a méltányossági eseteket.

(12)33 Az önkormányzattal közétkeztetési szolgáltatásra szerződött vállalkozás járművei részére a 6. § (6) bekezdésével összefüggésben kérelemre az önkormányzat - visszavonásig érvényes, gépjármű rendszámra kiállított - várakozási engedély adhat ki. Az engedély a 2092 Budakeszi, Széchenyi utca 94. számú ingatlan előtt lévő „Várakozni tilos” KRESZ táblával szabályozott 15 méter hosszban meghatározott területre érvényes. Az engedély a forgalmi rend egyéb szabályainak betartása alól nem mentesít. Az engedély szabálytalan használata vagy egyéb visszaélés esetén az engedélyt az önkormányzat visszavonja.

8/A. §34

9. Kizárólagos használat

9. § (1)35 Azokra a várakozóhelyekre, amelyeknél a kizárólagos használat közlekedési szempontból és műszakilag is lehetséges, legfeljebb egy naptári évre kizárólagos használati jog igényelhető. Az időkorláthoz kötött parkolási zónában csak a zónával határosan székhellyel vagy telephellyel rendelkező kereskedelmi egységek és szolgáltatók, illetve lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező magánszemélyek igényelhetnek kizárólagos használati jogot.

(2) A kizárólagos használati jog megváltásának díja várakozóhelyenként egy naptári évre 100.000,- Ft, mely összeg az áfa-t tartalmazza. Év közbeni megváltás esetén a díj időarányos részét kell megfizetni.

(3)36 A kizárólagos használatú parkolót a jogosult saját költségére kihelyezett, az önkormányzat által engedélyezett táblával jelölheti.

(4)37 A kizárólagos használatú parkolók száma nem haladhatja meg az adott parkoló övezetben lévő várakozóhelyek 50%-át.

(5) Az (1) bekezdésben foglalt igény előterjesztésének melléklete a helyi közútkezelő írásbeli hozzájárulása. A várakozóhely kizárólagos használatára a hozzájárulásban foglaltak megtartása mellett van lehetőség.

(6)38 A kizárólagos használati jog megváltása önkormányzati hatósági ügynek minősül, melyben átruházott hatáskörben a jegyző jár el. A kizárólagos használati jog megváltásának kiadása közösségi érdekre való hivatkozással megtagadható.

(7) Jóváírható a kizárólagos használat éves díja erejéig az az összeg, amelyet az igénylő a parkolóhely építése céljából fizetett meg - nem parkolóhely megváltása címén - és ezt hitelt érdemlően igazolni tudja.

(8) A (6) bekezdésben szereplő engedélyezési eljárásra az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvény előírásait kell alkalmazni.

10. Túlhasználati díj

10. § (1) Túlhasználati díjat köteles fizetni az, aki a kizárólagos használat idejének lejárta után az erre vonatkozó jelzéseket nem távolítja el. Ilyen esetben a jogtalan használónak meg kell fizetnie a jogtalan használat idejére a 9. § (2) bekezdésében meghatározott díj időarányos részét, valamint túlhasználati díjként az így megállapított díj 50%-át.

(2) A kizárólagos használati díj és a túlhasználati díj megfizetése a jogosultsággal korábban rendelkező, a kitáblázás megszűntetését elmulasztó jogalanyt terheli. A vétlen gépjármű tulajdonost, illetve üzembentartót ez esetben felelősség nem terheli.

(3) A túlhasználati díj kivetése ellen, annak kézhezvételét követő 8 napon belül a kötelezett kifogást nyújthat be.

(4) A túlhasználati díjat az észrevétel elutasításáról szóló értesítés kézhezvételét követően 8 napon belül be kell fizetni. A túlhasználati díj kiszámításakor a kifogás benyújtása és elbírálása között eltelt idő nem vehető figyelembe.

(5) Az észrevétel ismételt benyújtásának a túlhasználati díj befizetési kötelezettségre nincs halasztó hatálya.

(6) A fizetendő kizárólagos használati díj és túlhasználati díj befizetése csekken, átutalással vagy a Polgármesteri Hivatal házipénztárába történhet.

(7) A meg nem fizetett túlhasználati díj behajtásáról az önkormányzat gondoskodik.

(8) Túlhasználati díj meg nem fizetése esetén az önkormányzat a követelést bírósági úton érvényesíti.

11.39 Az időkorláthoz kötött parkolási zónák, valamint a kizárólagos használat ellenőrzése

11. § (1)40 Az időkorláthoz kötött parkolási zónák szabályszerű igénybevételét, valamint a kizárólagos használatot a közterület-felügyelő jogosult ellenőrizni.

(2)41 Az (1) bekezdéssel összefüggésben végzett ellenőrzés során a közterület-felügyelő ellenőrzi

a) az időkorláthoz kötött parkolási zónában történő várakozást;

b) az óratárcsa kihelyezésének jogszerűségét;

c) a Budakeszi Városkártya használatának jogszerűségét;

d)42 a parkolási engedély, várakozási engedély használatának jogszerűségét és

e) a kizárólagos használatot.

(3)43 A közterület-felügyelő a KRESZ betartatásával kapcsolatos intézkedése a tárgykörre mindenkor érvényes és hatályos jogszabályok szerint történik.

(4) Ugyanazon jármű kapcsán, ugyanazon a parkolóhelyen naponta egyszer történhet a 11. § szerinti intézkedés.

(5)44 Az időkorláthoz kötött parkolási zónák belül tilos a járművel való közlekedés, illetve várakozás ott, ahol a behajtást, megállást, várakozást a KRESZ vagy más jogszabály, illetve KRESZ tábla tiltja.

12. Záró rendelkezések

12. § (1) Az önkormányzati rendelet 2019. július 1-jén lép hatályba.

(2) Hatályát veszti jelen rendelet hatályba lépésével a fizető parkolási rendszerről szóló 43/2011. (IX.21.) önkormányzati rendelet.

1. melléklet

Időkorláthoz kötött parkolási zónák45

Övezet lehatárolása

1.

Fő utca – Erkel utca parkolók

2.

Fő utca – Gyógyszertár előtti parkoló

3.

Fő utca (Kossuth utca) – Erkel Ferenc Művelődési Központ udvarában lévő parkoló

4.

Fő tér – Posta parkolók

5.

Fő utca – Polgármesteri Hivatallal szembeni parkoló

6.

Fő utca – a Polgármesteri Hivatal, valamint az Orvosi rendelő udvarában lévő parkolók

7.

Fő utca – Erdő utca torkolatánál kiépített parkoló

8.

Fő utca – alsó szervizúton a Szivárvány óvodával szembeni oldalon lévő kiépített parkoló

9 46

10 47

1

A bevezető a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 2. § 1. pontja a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

3

A 3. alcím címe a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

4

A 3. § (1) bekezdése a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

5

A 3. § (2) bekezdése a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

6

A 3. § (3) bekezdése a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

7

Módosította a 29/2019. (XII.2.) ör. 8. § (1). Hatályos 2019. december 3. napjától. A 3. § (4) bekezdése a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

8

A 3. § (5) bekezdése a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

9

A 3. § (6) bekezdése a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

10

A 3. § (7) bekezdését a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 17. § a) pontja hatályon kívül helyezte.

11

A 4. alcím címe a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 5. §-ával megállapított szöveg.

12

A 4. § (1) bekezdése a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 6. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

13

A 4. § (2) bekezdése a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 6. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

14

A 4. § (3) bekezdése a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 6. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

15

A 4. § (4) bekezdése a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 6. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

16

A 4. § (5) bekezdését a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 17. § b) pontja hatályon kívül helyezte.

17

A 4. § (7) bekezdése a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 6. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

18

A 4. § (8) bekezdése a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 6. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

19

A 4. § (9) bekezdését a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 17. § c) pontja hatályon kívül helyezte.

20

Az 5. alcím címe a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 7. §-ával megállapított szöveg.

21

Az 5. § a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 8. §-ával megállapított szöveg.

22

A 6. § a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 9. §-ával megállapított szöveg.

23

A 6. § g) pontját a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2022. (IX. 5.) önkormányzati rendelete 2. § a) pontja hatályon kívül helyezte.

24

A 7. § (2) bekezdése a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 10. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

25

A 7. § (3) bekezdése a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 10. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

26

A 7. § (4) bekezdése a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 10. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

27

A 7. § (8) bekezdése a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 10. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

28

Módosította a 3/2021. (I.28.) ör. 2. §-a. Hatályos 2021. január 29. napjától.

29

A 8. § (1) bekezdése a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 11. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

30

A 8. § (7) bekezdése a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 11. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

31

Módosította a 29/2019. (XII.2.) ör. 8. § (2). Hatályos 2019. december 3. napjától. A 8. § (8) bekezdése a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 11. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

32

A 8. § (10) bekezdése a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 11. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

33

Beiktatta a 3/2021. (I.28.) ör. 3. §-a. Hatályos 2021. január 29. napjától.

34

A 8/A. §-t a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 12. §-a iktatta be. A 8/A. §-t a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2022. (IX. 5.) önkormányzati rendelete 2. § b) pontja hatályon kívül helyezte.

35

A 9. § (1) bekezdése a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 13. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

36

A 9. § (3) bekezdése a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 13. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

37

A 9. § (4) bekezdése a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 13. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

38

Módosította a 29/2019. (XII.2.) ör. 8. § (3). Hatályos 2019. december 3. napjától. A 9. § (6) bekezdése a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 13. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

39

A 11. alcím címe a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 14. §-ával megállapított szöveg.

40

A 11. § (1) bekezdése a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 15. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

41

A 11. § (2) bekezdése a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 15. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

42

A 11. § (2) bekezdés d) pontja a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2022. (IX. 5.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

43

A 11. § (3) bekezdése a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 15. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

44

A 11. § (5) bekezdése a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 15. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

45

Az 1. melléklet címe a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 16. § - 1. melléklet 1. pontjával megállapított szöveg.

46

Az 1. mellékletben foglalt táblázat 9. sorát a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2022. (IX. 5.) önkormányzati rendelete 2. § c) pontja hatályon kívül helyezte.

47

Az 1. mellékletben foglalt táblázat 10. sorát a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2022. (IX. 5.) önkormányzati rendelete 2. § c) pontja hatályon kívül helyezte.

46

Az 1. mellékletben foglalt táblázat 9. sorát a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 16. § - 1. melléklet 2. pontja iktatta be.

47

Az 1. mellékletben foglalt táblázat 10. sorát a Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 16. § - 1. melléklet 2. pontja iktatta be.