Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 48/2013. (XII.20.) önkormányzati rendelete

a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról

Hatályos: 2024. 01. 01

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 48/2013. (XII.20.) önkormányzati rendelete

a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról

2024.01.01.

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 44/C. § (2) bekezdésében és 45. § (6) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 11. pontjában és a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 4. § (2) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:1

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya Zalaegerszeg Megyei Jogú Város közigazgatási területén található azon ingatlanok természetes és jogi személy, valamint jogi személyiséggel nem rendelkező tulajdonosára, vagyonkezelőjére vagy egyéb jogcímen használójára (továbbiakban együtt: ingatlantulajdonos) terjed ki, akiknek az ingatlanán keletkező nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz elvezetése szennyvízbekötés útján nem megoldott.

Alapfogalmak

2. § A rendelet alkalmazásában:

1. nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz:
olyan háztartási szennyvíz, amelyet a keletkezés helyéről vagy átmeneti tárolóból – közcsatornára való bekötés vagy a helyben történő tisztítás és befogadóba vezetés lehetőségének hiányában – gépjárművel szállítanak el ártalmatlanítás céljából.
2. szennyvízbekötés:
közüzemi csatornahálózatra való csatlakozás vagy engedélyezett, egyedi módon történő szennyvízkezelés után befogadó használata.
3. a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatás:
az önkormányzat által szervezett és fenntartott közszolgáltatás, mely kiterjed a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíznek az ingatlantulajdonostól történő átvételére, elszállítására és ártalmatlanítás céljából történő átadására.
4. közszolgáltató:
az önkormányzattal kötött közszolgáltatási szerződés alapján a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatás végzésére jogosult és kötelezett vállalkozás.

A közszolgáltatás ellátásának rendje

3. § (1) Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése a város közigazgatási területén keletkező nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére (átvételére, elszállítására, ártalmatlanítás céljából történő átadására) közszolgáltatást szervez és tart fenn.

(2) A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtését csak közbeszerzési eljárás vagy – ha a közbeszerzésekről szóló törvény szerint nem szükséges – kijelölés alapján jogosultságot nyert, az önkormányzattal közszolgáltatási szerződést kötött közszolgáltató végezheti.

(3)2 A rendelet alkalmazása során közszolgáltató alatt 2024. január 1. napjától 2025. december 31. napjáig a közgyűlés által kijelölt Észak-zalai Víz- és Csatornamű Zrt-t (8900 Zalaegerszeg, Balatoni u. 8.) kell érteni. A közszolgáltató rendelkezik a környezetbiztonságra, illetve a havária elhárítására vonatkozó – a felügyeletet ellátó hatóság által jóváhagyott – tervvel és köteles a végzendő begyűjtési tevékenységet a begyűjtés helye szerint illetékes vízügyi hatóságnak bejelenteni annak érdekében, hogy a vízügyi hatóság a tevékenységet nyilvántartásba vegye.

(4) A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz ártalmatlanítás céljából történő átvételére köteles a zalaegerszegi 0940/7 hrsz-ú külterületen kialakított, az Észak-Zalai Víz- és Csatornamű Zrt. üzemeltetésében lévő - a Nyugat-Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 21-1/6/2011. számú határozatával engedélyezett – szennyvíztisztító telepen található szippantott szennyvíz fogadó műtárgy.

(5) A (4) bekezdésben megjelölt ártalmatlanítás céljából történő átadási helyre a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatás keretében kizárólag a rendelet 2. § 1. pontjában meghatározott szennyvíz szállítható.

A közszolgáltatási szerződés

4. §3 (1) A közgyűlés a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatás ellátására közbeszerzési eljárás vagy – ha a közbeszerzésekről szóló törvény szerint nem szükséges – kijelölés alapján jogosultságot nyert vállalkozással írásban közszolgáltatási szerződést köt.

(2) A közszolgáltatásra vonatkozó szerződést legfeljebb 10 évre lehet megkötni.

(3) A közszolgáltatási szerződésnek – a külön jogszabályban előírtakon kívül - tartalmaznia kell:

1. a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz gyűjtésének módját, valamint elszállításának a bejelentéstől számított maximális határidejét;

2. a közszolgáltató által igénybe vehető háztartási szennyvizet befogadó létesítményeket és azok pontos címét;

3. a közszolgáltatónak a lakosság és az ingatlantulajdonosok irányában fennálló tájékoztatási kötelezettségét és teljesítésének módját.

(4) A közszolgáltatási szerződésben – a külön jogszabályokban előírtakon kívül- az önkormányzat kötelességeként kell meghatározni a települési igények kielégítésére alkalmas ártalmatlanításra szolgáló hely és létesítmény megállapítását.

(5) A közszolgáltatási szerződésben - a külön jogszabályokban előírtakon kívül – a közszolgáltató kötelességeként kell meghatározni havi elszámolások benyújtását az önkormányzat részére.

(6) A közszolgáltatási szerződés megszűnik a külön jogszabályokban meghatározott esetekben.

(7) A közgyűlés és a közszolgáltató a közszolgáltatási szerződést a vízgazdálkodásról szóló törvényben meghatározott esetekben mondhatja fel.

(8) A közszolgáltatási szerződést mindkét fél írásban mondhatja fel. A közszolgáltatási szerződés felmondási ideje 6 hónap. A felmondási idő alatt a szolgáltatást változatlan feltételekkel kell teljesíteni.

(9) A közszolgáltatási szerződés felmondása esetén a közgyűlésnek intézkednie kell, hogy a felmondási idő lejártát követően a közszolgáltatás biztosítva legyen.

A közszolgáltatás díja

5. § (1)4 Az ingatlantulajdonos a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatás igénybevételéért közszolgáltatási díjat fizet. A közszolgáltatási díjat az ingatlantulajdonos számla ellenében átutalással köteles megfizetni. A számlát a közszolgáltató állítja ki.

(2)5 A közszolgáltatási díj meghatározása az ingatlanon keletkezett nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz mennyisége alapján, kéttényezős módon történik. A közszolgáltatás díja alapdíjból és ürítési díjból áll, amelyeknek díjtételeit a rendelet melléklete tartalmazza. A közszolgáltatási díj a közszolgáltatás ellátásához biztosított költségvetési támogatással (100 Ft/m3) csökkentett mértékben lett meghatározva.

(3)6 Az alkalmazható legmagasabb közszolgáltatási díjat a közgyűlés egyéves díjfizetési időszakra, általános forgalmi adó nélkül számított egységnyi díjtételek szerint határozza meg.

(4)7 A közszolgáltató minden év november 30. napjáig a következő évre vonatkozóan díjkalkuláció készítésével kezdeményezheti a közszolgáltatási díj felülvizsgálatát a közszolgáltatással kapcsolatos költségeinek költségelemzéssel alátámasztott változása mértékének függvényében.

(4a)8 Ha az önkormányzat az ingatlantulajdonost terhelő közszolgáltatási díjfizetési kötelezettséget a külön jogszabályokban meghatározott rendelkezések alapján számított díjnál díjkedvezmény alkalmazásával alacsonyabb mértékben állapítja meg, akkor a különbséget a külön jogszabályokban foglaltak szerint díjkompenzáció formájában megtéríti, melyről a közszolgáltatási szerződésben rendelkezni kell.

(5) A közszolgáltatási díj megállapítását, valamint felülvizsgálatát megelőzően a közszolgáltató minden esetben köteles költségelemzést és díjkalkulációt készíteni és azokat határidőben az önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

(6) Ha a közszolgáltató a közszolgáltatás mellett más gazdasági tevékenységet is folytat, a költségtervben a költségek szigorú elkülönítésének módszerét is alkalmaznia kell. A közszolgáltatónak a közszolgáltatás kereteibe nem tartozó más szolgáltatás költségeit, elszámolását és díját szigorúan el kell különítenie, és e költségeket a közszolgáltatás díjából nem finanszírozhatja.

(7) A díjhátralék kiegyenlítésére vonatkozó eljárási szabályokat a vízgazdálkodásról szóló törvény tartalmazza.

A közszolgáltató kötelezettségei

6. § (1) A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz szállítása az erre a célra készített különleges rendeltetésű, zárt rendszerű, gépi üzemeltetésű, csepegés, bűz- és szaghatást kizáró eszközzel és úgy végezhető, hogy az teljes mértékben megfeleljen a környezetvédelmi, vízügyi és közegészségügyi előírásoknak.

(2) A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz szállítását úgy kell végezni, hogy az szennyezést, elcsorgást ne okozzon. A közszolgáltatás teljesítéséből eredő szennyezés esetén a közszolgáltató köteles a szennyezés eltakarításáról, a terület szennyeződésmentesítéséről, a kárelhárításról, valamint az eredeti környezeti állapot helyreállításáról saját költségén haladéktalanul gondoskodni.

(3) A közszolgáltató felelős a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz rendeltetési helyére történő biztonságos eljuttatásáért. A beszállítás tényét, mennyiségét az elhelyező telep üzemeltetőjével igazoltatni kell.

(4) A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz szállítására szolgáló gépjárműveket, a közszolgáltatás végzéséhez szükséges eszközöket kizárólag az engedélyezett telephelyen szabad tárolni.

(5)9

(6)10 A Közszolgáltató köteles a közszolgáltatást a bejelentést követő 3 munkanapon belül teljesíteni, munkanapokon reggel 7 órától este 19 óráig. A megrendelés történhet írásban vagy telefonon. A közszolgáltatás elvégzését a Közszolgáltató köteles a megrendelő aláírásával igazoltatni. Az időpontváltozást a Közszolgáltató köteles a megrendelővel 24 órával korábban közölni.

(7)11 A közszolgáltató a közszolgáltatási tevékenységhez kapcsolódóan a megrendelő ingatlantulajdonos természetes személyazonosító adatait, valamint lakcímét kizárólag a közszolgáltatás végzéséhez és az önkormányzati ellenőrzéshez tartja nyilván és kezeli. A Közszolgáltató jogosult továbbá az ingatlantulajdonos fogyasztók vízfogyasztásának adatait, a közszolgáltatás igénybevételének mértékére, módjára, mennyiségére vonatkozó információkat, valamint a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz elszállításával kapcsolatos közszolgáltatás ellenértékének megfizetésével, az ingatlantulajdonosok tartozásaival és azok behajtásával kapcsolatos egyéb adatokat is személyes adatként kezelni.

(8)12 A közszolgáltató a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz elszállítását nem tagadhatja meg, kivéve, ha a szippantandó anyagról érzékszervi megállapítás alapján vagy egyéb módon feltételezhető, hogy a közüzemi csatornahálózatba nem engedhető, illetve amennyiben a munkaterület a szolgáltatás elvégzésére nem alkalmas és a szolgáltatás ellátása csak az ingatlanban történő károkozással valósítható meg. Amennyiben az érzékszervi ellenőrzés alapján olyan tartalmú szennyvíz, idegen anyag kerül elszállításra, ami a telep működésében, műtárgyaiban, szállító gépjárművében kárt okoz, a Közszolgáltató jogosult kártérítésre.

(9) A közszolgáltató köteles:

1. folyamatosan gondoskodni a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtéséről a környezetvédelmi szempontoknak megfelelően,

2. a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvizet a begyűjtés napján a rendelet 3. § (4) bekezdésében meghatározott átadási helyre szállítani,

3. ügyfélszolgálati és ügyeleti feladatokat ellátó szervezetet fenntartani,

4. a közszolgáltatás ellátásához kapcsolódó nyilvántartási rendszert vezetni, az elszállított és tisztítás céljára átadott nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz mennyiségéről a felügyeletet ellátó hatóságnak és az önkormányzatnak adatot szolgáltatni,

5. a közszolgáltatás teljesítéséhez szükséges mennyiségű és minőségű jármű, gép, eszköz, berendezéssel rendelkezni, valamint a szükséges létszámú és képzettségű szakembert alkalmazni,

6. a közszolgáltatói tevékenységéről évente részletes költségelszámolást készíteni, és azt a tárgyévet követő év március 31-ig az önkormányzatnak benyújtani.

(10)13 A közszolgáltató a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz elhelyezésével összefüggő nyilvántartást oly módon köteles kialakítani, hogy az átadási helyen elhelyezett nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz mennyisége és származási helye aggálytalanul megállapítható legyen.

(11)14 A közszolgáltató tevékenységének ellátása során a közszolgáltatási szerződésben meghatározottak szerint jogosult közreműködőt igénybe venni, feltéve, hogy az a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvízzel kapcsolatos tevékenység egyes feladatainak ellátásához a jogszabályokban megkövetelt műszaki felszereltséggel, szakképzett szakemberállománnyal és a jogszabályokban meghatározott hatósági engedéllyel rendelkezik. A közreműködő tevékenységéért a közszolgáltató ugyanúgy felel, mint a saját tevékenységéért.

Az ingatlantulajdonos kötelezettségei

7. § (1) Az ingatlantulajdonos köteles az ingatlanán keletkező, közüzemi csatornahálózatba vagy a vízgazdálkodási hatósági jogkör gyakorlásáról szóló kormányrendeletben meghatározott módon engedélyezett egyedi szennyvízkezelés után befogadóba nem vezetett háztartási szennyvizet a vizek hasznosítását, védelmét és kártételeinek elhárítását szolgáló tevékenységekre és létesítményekre vonatkozó általános szabályokról szóló kormányrendeletben meghatározott módon gyűjteni, ideiglenesen tárolni, szükség szerinti elszállíttatásáról a közszolgáltató igénybevételével gondoskodni és a rendeletben megállapított közszolgáltatási díjat megfizetni.

(2) Az ingatlantulajdonos a közszolgáltató által kiállított számlát köteles 5 évig megőrizni és azt a közszolgáltatónak vagy az önkormányzatnak ellenőrzés esetén bemutatni.

(3) A közszolgáltató az ingatlantulajdonostól a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvizet az ingatlantulajdonos előzetes bejelentése alapján veszi át és gondoskodik az ideiglenes tárolásra szolgáló létesítmény kapacitásától függő elszállításáról.

(4) Az ingatlantulajdonos és a közszolgáltató közötti jogviszonyt a közszolgáltatás igénybevételének ténye hozza létre. A jogviszony kezdő időpontja az a nap, amelyen a közszolgáltató a közszolgáltatás teljesítésének megkezdéséről és lényeges feltételeiről az ingatlantulajdonost írásban értesítette, illetve felhívás közzététele útján tájékoztatta.

(5) A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz elszállítását az ingatlantulajdonosnak kell a közszolgáltatást ellátó közszolgáltatónál megrendelni. A szennyvíz elszállítását arra jogosulatlan személlyel a tulajdonos nem végeztetheti.

(6) Az ingatlantulajdonos köteles a közszolgáltatást szükség szerint, megfelelő rendszerességgel és időben igénybe venni és a közszolgáltatás akadálytalan elvégzéséhez szükséges feltételeket biztosítani.

(7) Az ingatlantulajdonos köteles megadni a közszolgáltató részére a közszolgáltatás ellátása során a természetes személyazonosító adatait, valamint a lakcímét.

Nyilvántartási és adatszolgáltatási kötelezettség, ellenőrzés

8. § (1) A közszolgáltató és az ingatlantulajdonos köteles eleget tenni a nem közművel összegyűjtött szennyvíz vonatkozásában a környezetvédelmi és vízügyi jogszabályokban meghatározott bejelentési, nyilvántartási és adatszolgáltatási kötelezettségeknek.

(2) Azon közszolgáltatást igénybe vevő ingatlantulajdonosok tekintetében, akik a nem közművel összegyűjtött szennyvizüket a közszolgáltatónak adják át, az (1) bekezdésben meghatározott kötelezettségek teljesítéséről a közszolgáltató gondoskodik.

(3) Az az ingatlantulajdonos, aki a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz kezeléséről közszolgáltatáson kívül gondoskodik, köteles erről a tényről annak bekövetkeztét követő 15 napon belül a közszolgáltató egyidejű tájékoztatása mellett a nyilvántartás számára a jegyzőhöz címzetten írásban nyilatkozni és egyidejűleg igazolni, hogy a mentesülés alapjául szolgáló feltételeknek megfelel.

(4) A (3) bekezdésben foglaltakat megfelelően alkalmazni kell akkor is, ha az ingatlantulajdonosnak a nyilvántartásban szereplő adataiban változás következett be.

(5) A közszolgáltató jogosult ellenőrizni, hogy az ingatlantulajdonos a rendeletnek megfelelően igénybe veszi -e a közszolgáltatást.

(6) Az önkormányzat jogosult ellenőrizni, hogy az ingatlantulajdonos a keletkezett nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz elszállításáról a rendeletnek megfelelően gondoskodik –e, a szállítást a rendeletben megjelölt közszolgáltatóval végezteti –e, valamint a közszolgáltató a rendeletben foglaltak alapján végzi –e a tevékenységét.

(7)15 A közszolgáltató kizárólag a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz elszállításával kapcsolatos közszolgáltatás kialakítása és fenntartása céljából, az ingatlantulajdonossal fennálló kötelező közszolgáltatás nyújtására irányuló jogviszony időtartama alatt, valamint e jogviszony megszűnését követően, a jogszabályokban előírt iratmegőrzési kötelezettség időtartama alatt kezelheti a közszolgáltatással érintett ingatlantulajdonos adatait.

(8)16 A közszolgáltató jogosult egyes, a közszolgáltatás ellátásához kapcsolódó részfeladatai tekintetében adatfeldolgozót megbízni, és a jogos igényeinek érvényesítése érdekében az ingatlantulajdonos adatait hatósági, bírósági eljárások lefolytatása céljából harmadik személynek átadni.

Záró rendelkezések

9. § (1) Ez a rendelet 2014. január 1. napján lép hatályba.

(2) A rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos kötelező helyi közszolgáltatásról szóló 20/2004. (V.05.) önkormányzati rendelet, valamint az azt módosító 16/2009. (IV.24.) sz. önkormányzati rendelet és az 54/2009. (XII.23.) sz. önkormányzati rendelet.

(3) A 50/2015. (XII.22.) önkormányzati rendelettel módosított rendelkezések 2016. január 1. napján lépnek hatályba.

(4) A 37/2017. (XII.18.) önkormányzati rendelettel módosított rendelkezések 2018. január 1. napján lépnek hatályba.

(5) A 45/2019. (XII.16.) önkormányzati rendelettel módosított rendelkezések 2020. január 1. napján lépnek hatályba.

(6) Az 50/2021. (XI.24.) önkormányzati rendelettel módosított rendelkezések 2022. január 1. napján lépnek hatályba.

Melléklet a 48/2013. (XII.20.) önkormányzati rendelethez17

A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésével, szállításával és ártalommentes elhelyezésével kapcsolatos közszolgáltatási díj mértéke 2024. január 01. napjától

1. Természetes személy ingatlantulajdonosok részére (rezsicsökkentett díj): 1.512 Ft/m3+Áfa
1.1. A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz rendszeres gyűjtésének és elszállításának alapdíja: 665 Ft/m3+Áfa
1.2. A nem közművel összegyűjtött szennyvíz rendszeres gyűjtése és elszállítása ürítési díja: 847 Ft/m3+Áfa.
2. Nem természetes személy ingatlantulajdonosok részére (számított díj): 3.065 Ft/m3+Áfa
2.1. A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz rendszeres gyűjtésének és elszállításának alapdíja: 665 Ft/m3+Áfa
2.2. A nem közművel összegyűjtött szennyvíz rendszeres gyűjtése és elszállítása ürítési díja: 2.400 Ft/m3+Áfa.
1

A 50/2015. (XII.22.) önk. rend. mód. A 37/2017. (XII.18.) önk. rend. mód. A 45/2019. (XII.16.) önk. rend. mód.

2

A 3. § (3) bekezdése a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 39/2023. (XII. 14.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

3

A 4. § a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 39/2023. (XII. 14.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

4

Az 5. § (1) bekezdése a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 39/2023. (XII. 14.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

5

Az 5. § (2) bekezdése a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 39/2023. (XII. 14.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

6

Az 5. § (3) bekezdése a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 39/2023. (XII. 14.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

7

Az 5. § (4) bekezdése a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 39/2023. (XII. 14.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

8

Az 5. § (4a) bekezdését a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 39/2023. (XII. 14.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdése iktatta be.

9

A 6. § (5) bekezdését a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 39/2023. (XII. 14.) önkormányzati rendelete 7. §-a hatályon kívül helyezte.

10

A 6. § (6) bekezdése a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 39/2023. (XII. 14.) önkormányzati rendelete 4. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

11

A 6. § (7) bekezdése a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 39/2023. (XII. 14.) önkormányzati rendelete 4. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

12

A 6. § (8) bekezdése a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 39/2023. (XII. 14.) önkormányzati rendelete 4. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

13

A 6. § (10) bekezdését a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 39/2023. (XII. 14.) önkormányzati rendelete 4. § (2) bekezdése iktatta be.

14

A 6. § (11) bekezdését a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 39/2023. (XII. 14.) önkormányzati rendelete 4. § (2) bekezdése iktatta be.

15

A 8. § (7) bekezdését a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 39/2023. (XII. 14.) önkormányzati rendelete 5. §-a iktatta be.

16

A 8. § (8) bekezdését a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 39/2023. (XII. 14.) önkormányzati rendelete 5. §-a iktatta be.

17

A Melléklet a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 39/2023. (XII. 14.) önkormányzati rendelete 6. §-ával megállapított szöveg.