Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 30/2000. (VII. 14.) önkormányzati rendelete

a Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatáról

Hatályos: 2017. 12. 20- 2018. 08. 04

Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 30/2000. (VII. 14.) önkormányzati rendelete

a Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatáról

2017.12.20.

Budapest Főváros XVI. kerület Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló, módosított 1990. évi LXV. törvény 16. § (1) bekezdése, valamint az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 14. § (3) bekezdése, az Országos Településrendezési és Építési Követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet, valamint a 46/1998. (X. 15.), a 47/1998. (X. 15.) és a 48/1998. (X. 15.) Főv. Kgy. rendeletek felhatalmazása alapján megalkotja Budapest Főváros XVI. Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatát (továbbiakban: KVSZ).

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

A Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzat alkalmazása és hatálya

1. §1 (1) A jelen rendelet hatálya a Budapest Főváros XVI. kerület közigazgatási területére terjed ki.

(2) Az 1. számú melléklet (továbbiakban: övezeti tervlap) a kerület közigazgatási területének beépítésre szánt és beépítésre nem szánt területeinek építési övezeti és övezeti lehatárolásait tartalmazza.

(3) A 2. számú melléklet a kerület közigazgatási területén a védelmi, korlátozási és kötelezési területek lehatárolását, a 2.a. számú melléklet a városképi jelentőségű épületek és építmények felsorolását tartalmazza.

(4) A 3. számú melléklet a hatályban lévő szabályozási tervek (továbbiakban: KSZT-k) területi lehatárolását tartalmazó térkép, a 3/a. számú melléklet a hatályos KSZT-k területi lehatárolását tartalmazó szöveges melléklet.

2. § (1)2 Az övezeti tervlap tartalmazza az építési övezetek és övezetek (2) bekezdés szerinti jelkulcsát, területi lehatárolását.

(2)3 Az övezeti tervlapon az építési övezetek és övezetek jelölése az alábbi módon meghatározott:

- a szabályozási keretövezet jele (a K; KV; KL; Z; E keretövezetek területén a célzott területfelhasználási módú terület jele is),
- a XVI. kerület római számmal jelzett jelkulcsa,
- az egyes keretövezeteken belül az építési övezetek, illetőleg övezetek betűjellel és sorszámmal jelzett jelkulcsa.

3. §4 A rendelet 2. számú melléklete - „védelmi, korlátozási és kötelezési területek” - tartalmazza:

a) városképi szempontból kiemelt területek, útszakaszok egyedi kezelést igénylő területi lehatárolását,

b) helyi jelentőségű védett közparkot, teret,

c) kerületi védettségű fasorokat,

d) városképi jelentőségű épületeket,

e) fővárosi védettségű épületek megjelölését,

f) sajátos jogintézmények által érintett területeket. (településrendezési célok megvalósításához szükséges területek.)

A TELEPÜLÉSRENDEZÉS ESZKÖZEI ÉS ALKALMAZÁSUK

Kerületi Szabályozási Terv (KSZT)

4. §5

Kerületi Szabályozási Terv speciális szabályozást igénylő területen

5. §6 A csak KSZT-vel szabályozható területen a legkisebb, együtt kezelendő területegységeket a 3. sz. melléklet tartalmazza.

Közterület-megjelenítési terv (KT)7

6. § (1)8 A városszerkezetileg, forgalomtechnikailag, vagy városképi szempontból együtt kezelendő közterületekre Közterület-megjelenítési terv (továbbiakban: KT) készíthető.

(2)9 KT készítését KSZT vagy egyedi igény alapján a Képviselő-testület szakirányú (kerületfejlesztéssel, környezetvédelemmel és közlekedéssel foglalkozó) bizottsága írhatja elő.

(3) KT-ben kell meghatározni

a) a mikroarchitektúrát,

b) a városképi megjelenés követelményeit,

c) köz- és díszvilágítás megoldását,

d) műtárgynak nem minősülő építmények létesítési szabályait,

e) parkolás megoldását,

f) kertészeti kialakítást,

g) burkolatok kialakítását, (közút, gyalogos, kerékpár közlekedés részére)

h) az információs rendszert.

(4)10 A Közterület-megjelenítési terv elfogadásáról a Képviselő-testület határozatban dönt.

Kötelező elvi építési engedély

7. §11

KÜLÖNLEGES RENDELKEZÉSEK A VÁROSKÉP ALAKÍTÁSÁRA, AZ ÉPÍTETT ÉS A TERMÉSZETI KÖRNYEZET VÉDELMÉRE

Az épített környezet védelme

8. § (1) A kerület közigazgatási területén 30,0 m-nél magasabb épületet, építményt elhelyezni nem lehet.

(2)12 A városképi jelentőségük vagy építészeti értékük miatt jelentős épületek és építmények jegyzékét a rendelet 2/a. melléklete tartalmazza, melyekre az alábbi előírások vonatkoznak:

a) A (2) bekezdésben foglalt jelentőség az ingatlan teljes egészére vonatkozik, amennyiben a 2/a. melléklet másként nem rendelkezik.

b) A városképileg és építészetileg jelentős épületek esetén építési engedély csak az eredeti építészeti elemekkel összhangban lévő épületszerkezeti változtatásra adható.

c)13

d)14

e) Az ingatlanok telkein építőanyag csak az épület építési, felújítási ideje alatt tárolható.

(3)15

(4) 16 A kerület közigazgatási területén vásár, piac kizárólag a 100739 és a 100741/2 hrsz-ú ingatlanok területén rendezhető, illetve tartható, az alkalmi vásár rendezését kivéve.
(5) 17 Az erdő vagy erdőnek fenntartott (E) keretövezet, valamint mezőgazdasági (MG) keretövezet területén csak lábazat nélküli kerítés legfeljebb 150 mm fa oszlopokra feszített, legfeljebb 1,8 méter magas drótfonatos kerítés helyezhető el, amennyiben a területre más előírás nem vonatkozik.
(6) 18 Lakókocsi, konténer, mobilház építményként való elhelyezése és használata az L3, L4, IZ, MG, valamint az 1600 m2-nél kisebb I keretövezetben lévő építési telkek esetében nem lehetséges.
(7) 19 Nagyállatok, kisállatok és közepes testű állatok tartására szolgáló építmények és kifutók, valamint a trágya és trágyalé tárolók elhelyezésének legkisebb távolsága:
a) ásott kúttól 15,0 m
b) fúrt kúttól 5,0 m
c) közterülettől 20,0 m
d) időszakos és állandó vízfolyástól 150,0 m
e) fürdőmedencétől 5,0 m
f) saját lakóépülettől (Ó-Mátyásföld kivételével) 12,0 m
g) saját lakóépülettől Ó-Mátyásföldön 25,0 m
h) szomszédos lakóépülettől 20,0 m
i) szomszédos telekhatártól 3,0 m
j) a vízbázis védőövezetek esetében, a vonatkozó jogszabályok előírásait kell figyelembe venni.
(8) 20 Állattartó épületeket az építésügyi és a környezetvédelmi jogszabályoknak megfelelően lehet létesíteni.
(9) 21 Az állattartást úgy kell folytatni, hogy az se a felszíni, se a felszín alatti vizek fertőzését, káros szennyezését ne idézze elő.

Az épületek közterület felőli homlokzataira vonatkozó általános rendelkezések

9. §22 A BVKSZ 9. §-ban foglalt rendelkezéseket az alábbi kiegészítésekkel együtt kell alkalmazni:

a) Közterületek felől az épületek homlokzatait részlegesen a meglévőtől elütő színezéssel ellátni akkor lehet, ha az épület tagozódása ezt lehetővé teszi.

b)23 A 2/a. mellékletben szereplő épített értékeket képviselő épületek közterület felőli homlokzatain gázüzemű fűtőberendezést, illetve homlokzati égéstermék kivezetés szerelvényét, légkondicionáló berendezést, légvezeték csatlakozást, gázvezetéket elhelyezni nem lehet.

Rendelkezések a régészeti emlékek védelmére

10. §24 (1) Védett régészeti lelőhely a Timúr utca - Dezsőfia utca - Fertály utca által határolt terület.

(2)25 A nyilvántartott régészeti lelőhelyeket érintő, más hatóságok előtt indult eljárásokban a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal szakhatóságként vesz részt.

(3) A régészeti érdekű területek esetében a területen tervezett földmunkákat (bontás, magasépítés, mélyépítés, közművesítés) a beruházó költségére történő régészeti szakfelügyelet mellett lehet csak elvégezni.

(4) A régészeti lelőhelyek felsorolását az 1. sz. függelék tartalmazza.

Az élő természet, a föld, a levegő és a vizek védelme26

11. §27 (1)28 Budapest Főváros XVI. kerület területén fák, fasorok kivágása a vonatkozó jogszabályok előírásai szerint lehetséges.

(2) A felhagyott bányagödrök feltöltéséhez, területük beépítéséhez KSZT készítése szükséges.

(3) Építéselőkészítési munkák, tereprendezés során a munkálatokkal érintett területen meglévő termőföld védelméről, előzetes letermeléséről, deponálásáról és zöldfelület létesítésénél való felhasználásáról az építtetőnek gondoskodnia kell.

(4) Környezetvédelmi jogszabályban a területre vonatkozóan meghatározott, de minimum érzékeny területre vonatkozó szennyezettségi határértéket meghaladó mennyiségben szennyező anyagot tartalmazó talaj nem használható.

(5)-(6)29

(7) A szennyezett talaj vagy hulladék helyszíni kezelése, elszállítása csak az illetékes környezetvédelmi és talajvédelmi szakhatóság előírásai alapján történhet.
(8) A kerület közigazgatási területén kontakt talajszennyezést okozó termelő - szolgáltató tevékenység nem folytatható. Potenciális talajszennyező tevékenység, technológia esetében az engedélyezési eljárás során - a szennyezés megelőzése érdekében - az illetékes környezetvédelmi szakhatóság előzetes véleményét az építtetőnek be kell szerezni.

(9)30

(10) Tilos új légszennyező forrást telepíteni, ha a légszennyező forrás közvetlen hatásterületén az alap légszennyezettség értéke már meghaladja, illetve az új légszennyező forrás üzembe helyezésének következtében várhatóan meghaladja a légszennyezettségi határértéket, kivéve, ha a légszennyező saját költségén a hatásterületen olyan kibocsátás csökkenést ér el, amely biztosítja a légszennyezettségi határérték betartását.

(11)31

(12) A kerület területén csak a helyben keletkező veszélyes hulladékok átmeneti tárolása megengedett, külső forrásból származó veszélyes hulladék tárolása, kezelése, ártalmatlanítása még átmenetileg sem engedélyezhető.
(13) 32 Szennyvízcsatornával ellátott közterületek mellett lévő ingatlanokon álló épületeket a terület kiszolgálását biztosító csatornahálózat kiépülését követően 1 éven belül a csatornahálózatra rá kell kötni.
(14) 33 Tilos új zajforrást telepíteni, ha a zajforrás közvetlen hatásterületén a zajterhelés mértéke már meghaladja, illetve az új zajforrás üzembe helyezésének következtében várhatóan meghaladja az adott területre meghatározott zajterhelési határértéket, kivéve, ha a zajkibocsátó saját költségén, a hatásterületen olyan zajkibocsátás csökkenést ért el, amely biztosítja a zajterhelési határérték betartását.

A városképi illeszkedés szabályai

12. §34 (1) A városképi illeszkedés szabálya az I és az L4 keretövezetbe tartozó zártsorúan beépülő területekre vonatkozik.

(2) Már kialakult zártsorú beépítésű területen épületek közterület felőli homlokzatmagassága a két oldalról szomszédos - az építési övezet előírásainak megfelelő 1-1 épület magassági számtani középarányát legfeljebb 1,5 m-rel lépheti túl, de az építménymagassága nem lehet kevesebb, sem több, mint az építési övezetben megengedett legkisebb vagy legnagyobb megengedett építménymagasság. Ettől eltérő értéket a KSZT határozhat meg.

Rendelkezések a közterületek kialakítására, a közterületeken, közterület jellegű területeken elhelyezhető építményekre és tevékenységekre vonatkozóan

13. § (1)35 A közlekedési területeken az OTÉK 26. § (3) bekezdésének 1-4. pontjában említettek közül csak az 1. pont szerinti közlekedési építmények helyezhetők el. Meglévő épületek esetén, szeszes italt nem árusító vendéglátó és élelmiszer kiskereskedelmi célú funkcióváltás megengedett.

(2)36 A BVKSZ 12. §-ában foglalt feltételek biztosítása mellett az alábbi bekezdésekben rögzített előírások tartandók be.

(3)37 A kerület közigazgatási területén közterületi pavilonok közül csak

- hírlapárusítás,
- nyilvános WC,
- virágárusítás
céljára létesíthető pavilon a vonatkozó egyéb jogszabályok betartásával. A pavilonok ettől eltérő használati módra történő változtatása tilos.
(4) A Z keretövezetbe sorolt fásított köztér, közpark, közkert területein közterületi pavilonok közül csak a nyilvános WC helyezhető el.
(5) 38 Vendéglátó teraszok csak akkor létesíthetők a közterületen, ha a megmaradó gyalogos terület szélessége a
- Veres Péter úton,
- Ostoros úton,
- Szlovák úton
és az I keretövezeteket határoló közterületeken 3,0 m, egyéb közterületeken legalább 1,5 m.
(6) A kerület közterületei, illetve a közterület jellegű területei az alábbi kategóriákba soroltak, mint az épített és természetes környezet védelme szempontjából kiemelt jelentőségű területek:
a) 39 I. kategória
- a Z keretövezetbe tartozó területek: fásított köztér, közkert, közparkok területei, védett kertek, védett fasorok területe a BVKSZ 4. és 5. sz. melléklete szerint, valamint a kerületi védelem alatt álló fasorok területe az 2. sz. melléklet szerint,
- erdők (E jelű keretövezet),
- védett természeti területek,
- Ó-Mátyásföld területe (Veres Péter út, Zsélyi A. utca, Hunyadvár utca, Jókai utca, Újszász utca, Csinszka utca, Hunyadvár utca, Mátra utca által határolt terület)
b) II. kategória
- temetők, kegyeleti parkok területei,

(Rozsos utcai temető, Cinkotai temető, Gazdaság utcai temető)

c) III. kategória
- a temetőt, kegyeleti parkokat határoló közterületek 200 m-en belül.
d) 40 IV. kategória
- egészségügyi, szociális,
- művelődési,
- nevelés, oktatás,
- egyházi rendeltetésű és
- műemléki védelem alatt álló épületek telkének telekhatárától a közterületek területe 100,0 m-es körzetén belül.
e) az I-IV. kategóriában nem szereplő területek.
(7) 41 Az I. kategóriájú közterület és közterület jellegű területeken
- gépjárművek árusítása, utcai árusítás,
- önálló hirdetőberendezés, (hirdetőtábla, hirdető oszlop) elhelyezése,
- anyagtárolás (még konténerben sem),
- felvonulási terület kialakítása
nem megengedett.
E területeken külön engedéllyel megengedett a mutatványos és szórakoztató tevékenység a védett természeti terület és a játszótér kivételével.
(8) 42 A II; III; IV. kategóriájú közterületen és közterület jellegű területein:
nem végezhető mutatványos és szórakoztató tevékenység.
(9) A (6) bekezdés e) pontjaiban meghatározott területeken nem helyezhető el:
a) lovas iskola és kutyaiskola, amelyek csak az E; M; MZ; IZ és MG keretövezet területén létesíthetők,
b) gépkocsitároló.
(10) 43 Lakókocsi, konténer építményként történő elhelyezése és használata - kivéve az építkezés idejét - nem engedélyezhető.
(11) 44 A közterületek kialakításakor az ott elhelyezett épületek akadálymentes megközelítését biztosítani kell.
Rendelkezések a közterületek és az azokon elhelyezhető köztárgyak és a növényzet telepítésére, kialakítására

14. §45 (1) A kerület közigazgatási területének a KL-KT közlekedési célú közterületein reklámhordozók közül csak hirdetőoszlopok és reklámdobozok helyezhetők el a (2) bekezdésben foglaltak szerint.

(2) A KL-KT célzott területfelhasználási módú területeken - a BVKSZ 11. § (3) bekezdésének figyelembevételével - 1,80 m-nél nem nagyobb átmérőjű, 5,0 m-nél nem magasabb hirdetőoszlop; (henger) az 1,60 m-nél nem szélesebb, 2,5 m-nél nem magasabb és 0,30 m-nél nem vastagabb hirdetőtáblák, reklámhordozók helyezhetők el, amennyiben a gyalogosfelület szélessége ezt lehetővé teszi.

(3) A BVKSZ 11. § (3) bekezdésében foglaltak alapján a BVKSZ 2. sz. mellékletében rögzített Ó-Mátyásföld és az Erzsébet-liget területén a kerítéseken, továbbá közparkban, közkertben, városi parkban az A1 ív méretet (840x597 mm) meghaladó méretű hirdetés, reklámhordozó nem helyezhető el.

(4) A BVKSZ 12. § (6) bekezdésben foglalt helyeken és a városképi jelentőségű épületek, templomok, oktatási, nevelési intézmény közterületi telekhatárától mért 25 m-es távolságon belül reklámhordozókat - hirdetőoszlop kivételével - elhelyezni nem lehet.

(5) Közterületeken utcai hulladékgyűjtőn, a közvilágítás oszlopain, buszmegállók építményeinek felületén kialakítható reklámhordozó felület.

(6) Reklámhordozó felület nem alakítható ki a közúti közlekedési jelzőtáblák tartóoszlopán, valamint azok 10,0 m-es körzetében.

(7) Hirdetőberendezés, reklámhordozó - az (5) bekezdésben foglaltak kivételével - nem helyezhető el:

a) a közlekedési csomóponti terelőszigeten,

b) útpálya területén, (közlekedésre használt terület és biztonsági sávja)

c) az útburkolat szélétől 2,0 m-en belül,

d) kijelölt gyalogos átkelőhely ill. közúti kereszteződéstől (az utcasaroktól mérve) 15,0 m-en belül.

e) a (7) bekezdés c), d) pontok előírásai a Jókai utcai autósávra nem vonatkoznak

(8) Épületek homlokzatára felfüggesztve csak a kulturális célú rendezvények hirdetését szolgáló reklámhordozók, feliratok helyezhetők el meghatározott időre.

(9) A kerület nem KL-KT jelű közterületein A0-ás (841x1189 mm), vagy ezt meghaladó méretű óriásplakát, hirdetőberendezés csak az építési területek, felvonulási területek lehatárolására, építőanyag- és géptárolás területeinek ideiglenes kerítéseként helyezhető el.

(10)46 A reklám és hirdető berendezés elhelyezéséhez szükséges és a dokumentációnak tartalmaznia kell:

a) 1:500 méretarányú, a forgalmi rendet is ábrázoló helyszínrajzot, ábrázolva a reklámberendezés helyét,

b) a reklám vagy hirdető berendezés rajzát (alaprajz, metszet, méret, anyag, színezés), az elbíráláshoz szükséges részletességgel,

c) helyszíni fotómontázst,

d) közműnyilatkozatok nem szükségesek az épület homlokzatán elhelyezett berendezések esetén.

(11) Az utcai burkolatok átépítése során legalább az egyik oldalon - ha a műszaki feltételek engedik a közlekedés biztonságának figyelembevételével - fasor, vagy egyéb növényzet telepítendő.

(12)47

(13)48

Az épületek közterületről látható homlokzatain elhelyezhető reklámok, hirdetések, cégérek általános rendelkezései

15. § (1) Az épületeken elhelyezhetők:

- a cégtáblák és cégérek,
- az üzleti és vendéglátó teraszokat lefedő ernyőszerkezetek,
- kulturális rendezvényeket, műsort hirdető plakátok A1 ívméretet (840x597 mm) meg nem haladó nagyságban,
- mozik, múzeumok, kiállítótermek, kulturális intézmények, oktatási létesítmények épületein az állandósított és engedélyezett hirdetőberendezések,
- a választási kampánnyal kapcsolatos és az egyéb jogszabályokban rögzített hirdetmények.
(2) Épületek ideiglenes, vagy véglegesnek tekinthető tűzfalaira tűzfalkép készíthető.
(3) Az L7 keretövezet területén az épületek végfalaira óriásplakát elhelyezhető.
(4) 49 A (1) bekezdés szerint elhelyezhető cégéreket, hirdetőtáblákat valamint az információs rendszereket úgy kell kialakítani és az épületeket közterületek felőli homlokzatán elhelyezni, hogy azok illeszkedjenek az épület struktúrájához.
(5) 50 Az épületek közterület felőli homlokzatain plakát, falragasz nem helyezhető el.

(6)51

Előkert

16. §

(1)52

(2) Megengedett az előkert nélküli beépítés, amennyiben az a meglévő kialakult állapothoz csatlakozik.
(3) Amennyiben az új beépítés telektömb méretű, az előkert mértékét KSZT határozza meg.

(4)53

(5) 54 Az előkert közterülettől mért 5,0 m-es távolságán belül 9 m2-nél nagyobb kerti építmény nem építhető. A kerti tető - csak lábakon állhat - területének meghatározásakor a tetőfelület vízszintes síkra vetített felületét kell számításba venni, amelyből az építési telken önálló rendeltetési egységenként legfeljebb 1 db helyezhető el.
(6) 55 Amennyiben az építési telek kialakult beépítésénél az egyik oldali oldalkert sem éri el a 3,0 métert, akkor a közterülettől mért előkert 5,0 méteres területén belül, 1 darab, legfeljebb 15,0 m2-es kerti tető elhelyezhető.

Mérnöki létesítmények elhelyezési szabályai, közművesítettség

17. § (1)56 Az L7 és a Z keretövezetek területén, közkertekben, közterületeken, az Erzsébet liget területén, a Naplás-tó védett természeti területén, temető területén, játszótéren antenna torony nem építhető.

(2)57 Az I keretövezetben az önálló antenna nem lehet magasabb, mint az övezetben megengedett legnagyobb építménymagasság kétszerese, de legfeljebb 20 m. Az L3, L4 övezetben önálló antenna torony nem helyezhető el.

(3) Önálló adóantenna torony nem helyezhető el a gyermek-oktatási-egészségügyi létesítmények telkén és azok építményein, valamint ezek telkének határától mért 50,0 m-en belül.

(4)58 Az L4, L7 keretövezet területén az építményekre elhelyezhető adóantenna, amely az épület építménymagasság számításánál figyelembe veendő legmagasabb pontját legfeljebb 6 méterrel haladhatja meg. Az L3 keretövezet területén, valamint a fővárosi védettségű és a KVSZ 2/a. sz. mellékletében szereplő, városképi jelentőségű építményekre adóantenna nem helyezhető el.

(5)59 A beépítésre nem szánt területeken a KL-KT közlekedési célú közterületek határától az antennát magasságának legalább 1,5-szeres távolságára lehet csak telepíteni.

(6) Huzamos emberi tartózkodásra szolgáló helyiségben az adó antenna sugározási mértéke az 5 µW/cm2˛-es határértéket nem haladhatja meg.

(7)60 Önálló antenna szerkezete rácsos tartószerkezet nem lehet.

(8) Azokban az építési övezetekben, fejlesztési területeken, ahol tömbnagyságú építési terület alakul ki, ott a közművezetékek, távközlés, a kábel-TV vezetékei csak föld alatti alépítményben helyezhetők el.

(9)-(10)61

(11) 62 A csapadékvizet az építési telkeken belül kell elszikkasztani vagy tárolni. A csapadékvíz közterületre történő kivezetése nem megengedett. A csapadékvíz kezelés megoldásának igazolása az építés feltétele.

17/A. §63 A 6,0 méter magasságot meghaladó antennák, adótornyok elhelyezéséhez, megvalósulás után, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Sugáregészségügyi Decentruma által végzett sugárzásmérésnek a szolgáltató általi dokumentálása szükséges.

Telekalakításra vonatkozó rendelkezések

18. §64 Kiszolgáló út (közút vagy magánút) kialakítása esetén a telekalakítás kezdeményezője az utak, úthoz tartozó zöldfelületek és közművek létesítésére vagy a létesítés költségeinek viselésére kötelezett.

Terepszint alatti beépítés mértéke

19. § (1) Önálló terepszint alatti építmény építése esetében annak felső födéme földtakarással együtt legfeljebb 0,60 m-rel emelkedhet a csatlakozó terepszint fölé.

Kötelező zöldfelületi minimumok meghatározása, előírásai

20. § (1) Az építési övezetek és az övezetek rögzítik az építési telekre vonatkozó legkisebb zöldfelületi mértéket. Az egyes területi egységekre készített KSZT növelheti a zöldfelületi mérték nagyságát a funkció és a rendeltetésszerű használat biztosítása mellett.

(2)65 A BVKSZ 3. § (5) bekezdésben megadott zöldfelületi kedvezmény parkoló kialakítása esetén nem vehető figyelembe.

(3)66 Az építési telekre meghatározható legkisebb zöldfelületi mértékbe az építményen lévő zöldfelület

- 0,3 m-es földtakarás esetén 15%-ban
- 0,7 m-es földtakarás esetén 50%-ban
- 1,2 m-es földtakarás esetén 75%-ban
- 1,5 m-es földtakarás esetén 90%-ban
- 2,0 m-es földtakarás esetén 100%-ban
számítható be.
(4) 67 A gyephézagos elemekkel - ún. „zöldbeton” - fedett területek a zöldterületi számításba 35%-kal számítandók be. A gyephézagos elemekkel fedett terület a zöldterületnek legfeljebb 30%-át teheti ki.
(5) 68 A műanyag gyepráccsal kialakított terület a zöldfelület számításánál 50%-kal vehető figyelembe. Az építési telek előírt legkisebb zöldfelületének legfeljebb 40%-a lehet műanyag gyepráccsal kialakított terület. Gépkocsi parkolás céljára csak burkolt felület (legalább műanyag gyeprács, gyephézagos elem) vehető figyelembe, amelynek legkisebb mérete 3,0 x 5,0 m lehet. A BVKSZ 3. § (5) bek. szerinti zöldfelület számításnál figyelembe vehető (kavicsburkolás, homok), a számított zöldfelület 10%-át nem haladhatja meg és az gépkocsi parkolásra és gépkocsi közlekedésre nem szolgálhat. Az építési telek övezetben előírt legkisebb zöldfelületi mértékébe teljes értékűen figyelembe vett zöldfelület nem szolgálhat gépkocsi közlekedés és parkolás céljára.
(6) 69 A (4) bekezdésben említett, gyephézagos elemekkel burkolt, valamint az (5) bekezdésben említett, műanyag gyepráccsal burkolt terület együttesen legfeljebb az építési telek legkisebb zöldfelületi mértékének 50%-a lehet.
(7) 70 Az építési telkek kötelező zöldfelületi mértékénél a többszintes növényállomány kedvező számítási lehetősége és a függőleges felületeken kialakítható zöldfelület nem vehető figyelembe.
(8) 71 Az Építészeti-Műszaki Tervtanácsi vélemény kialakítására kötelezett esetekben kertépítészeti tervet kell benyújtani, legalább 1:200 léptékben, melyen ábrázolni kell az építési telken meglévő, kivágásra javasolt és a telepítendő fák helyét, törzsátmérőjét, fajtáját.
(9) 72 Az I keretövezetben lévő építési övezetek területén a gyephézagos elemekkel - ún. „zöldbeton” - burkolt területek a zöldfelület számításába 50%-kal számíthatók be.
A gyephézagos elemekkel fedett terület a zöldfelületnek legfeljebb 50%-át teheti ki.
(10) 73 Az I keretövezetben lévő építési övezetek területén a műanyag gyepráccsal kialakított terület a zöldfelület számításnál 60%-kal vehető figyelembe és az előírt legkisebb zöldfelület 50%-a lehet műanyag gyepráccsal kialakított terület.
Gépkocsi parkolás céljára csak burkolt (legalább műanyag gyeprács, gyephézagos) felület vehető figyelembe.
A BVKSZ 3. § (5) bekezdés szerinti zöldfelület számításnál figyelembe vehető kavics, homok a számított zöldfelületbe nem vehető figyelembe.
(11) 74 Az I-XVI/SZ2 építési övezetben az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet 5. sz. mellékletében rögzített többszintes növényállomány, tetőkertek és a homlokzati zöldfelületek beszámítása a telekre előírt zöldfelület mértékénél alkalmazható.

Járművek elhelyezésére vonatkozó rendelkezések

21. §75 (1) A parkolást telken belül, a vonatkozó jogszabályoknak és az egyes építési övezeti és övezeti előírásoknak megfelelően kell kialakítani.

(2)76 Az M; MZ; KV és a KL keretövezetbe tartozó terület kivételével a kerület beépítésre szánt területén, valamint az E-keretövezet és MG-RT, valamint MG-MT célzott területfelhasználású területén a 3,5 t összsúlynál nagyobb gépjárművek és munkagépek számára nem jelölhető ki és nem helyezhető el parkoló terület, járműtároló. Ezeknek a gépjárműveknek és munkagépeknek a tárolása még ideiglenes jelleggel sem megengedett. A tilalom az I és az IZ keretövezet építési telkeire nem vonatkozik, amennyiben az építési telek területe nagyobb, mint 1600 m2.

Parkolóházak elhelyezésének módjaira vonatkozó előírások

22. §77 Parkolóházat elhelyezni az L7; I; M; MZ keretövezet, KL-KV övezet területein az övezet paramétereinek betartása mellett lehet.

A szintterületi mutató mértékét, a maximális parkoló-férőhely számát KSZT határozza meg.

Üzemanyagtöltő állomás elhelyezésének általános szabályai

23. § (1)78 Önálló üzemanyagtöltő állomást csak a KL-KT a KV-TB célzott területfelhasználási módú területeken és az azok mentén lévő M; MZ és I keretövezetek területén lehet elhelyezni.

(2) Parkolóházban a BVKSZ 7. §-a szerint üzemanyagtöltő állomás csak akkor helyezhető el, ha azt KSZT lehetővé teszi.

(3)79 Épületen belüli üzemanyagtöltő állomást a kerületben kizárólag az I és M; MZ keretövezetnek a KL-KT közlekedési célú közterületek mentén lévő területein lehet elhelyezni.

(4)80 Az épületben elhelyezett üzemanyagtöltő állomás esetén a kútoszlopok csak az épület alapterületi vetületén belül helyezhetők el.

TERÜLETFELHASZNÁLÁS

Beépítésre szánt területek

24. §

(1)-(2)81

(3) A kerület közigazgatási területén a lakóterületek keretövezetei az alábbi építési övezeteket tartalmazzák,
a) Kisvárosias, jellemzően szabadonálló beépítésű lakóterület építési övezetei az alábbiak:
L3-XVI/ÓM Ó-Mátyásföld jellemzően szabadonálló beépítésű lakóterülete
L3-XVI/ÓM-INT Ó-Mátyásföld jellemzően szabadonálló beépítésű alapintézmény területe
b) 82 Intenzív kertvárosias lakóterület építési övezetei az alábbiak:
L4-XVI/SZ1 Nagytelkes, szabadonálló beépítési mód szerint beépíthető lakóterület
L4-XVI/SZ2 Nagytelkes, szabadonálló beépítési mód szerint beépíthető lakóterület (lakóépületen kívüli önálló épület kereskedelem, szolgáltatás, gyártás céljára nem építhető)
L4-XVI/SZ3 Nagytelkes, szabadonálló beépítésű mód szerint beépíthető lakóterület
L4-XVI/SZ3-1 Nagytelkes, szabadonálló beépítésű mód szerint beépíthető lakóterület
L4-XVI/SZ4 Sűrű, szabadonálló beépítési mód szerint beépíthető lakóterület
L4-XVI/SZ5 Aprótelkes, szabadonálló beépítési mód szerint beépíthető lakóterület (lakóépületen kívüli önálló épület kereskedelem, szolgáltatás, gyártás céljára nem építhető)
L4-XVI/O2 Aprótelkes, jellemzően oldalhatáron álló beépítési mód szerint beépíthető lakóterület (lakóépületen kívüli önálló épület kereskedelem, szolgáltatás, gyártás céljára nem építhető)
L4-XVI/IK Ikresen csatlakozó beépítési mód szerint beépíthető lakóterület
L4-XVI/Z Zártsorú, hézagosan zártsorúan beépíthető lakóterület
L4-XVI/CS Többlakásos csoportházas lakóterület
L4-XVI/CS1 Többlakásos csoportházas lakóterület
L4-XVI/CS2 Többlakásos csoportházas lakóterület
L4-XVI/KK L4 lakóterületi keretövezetbe sorolt közkert
L4-XVI/T L4 lakóterületi keretövezetbe sorolt templomok területe
c) Telepszerű lakóterület építési övezetei az alábbiak:
L7-XVI/L1 Alacsony intenzitású telepszerű lakóterület
L7-XVI/L2 Magas intenzitású telepszerű lakóterület
L7-XVI/INT Telepszerű lakóterület szabadonálló beépítésű intézmény területe
L7-XVI/T Telepszerű lakóterület templom területe
(4) Vegyes területek építési övezetei az alábbiak:
a) Intézményterület:
I-XVI/Z Jellemzően zártsorú, hézagosan zártsorú beépítésű intézményterület
I-XVI/SZ1 Jellemzően szabadonálló beépítésű intézményterület
I-XVI/SZ2 Jellemzően szabadonálló beépítésű intézményterület
I-XVI/L Szabadonálló beépítésű lakódomináns intézményterület
I-XVI/SP Szabadonálló beépítésű sportterület
b) Jelentős zöldfelületű intézményterület az alábbiak:
IZ-XVI/SP Sportterület
IZ-XVI/K Kulturális létesítmények, a felsőfokú oktatás-, nevelés és szállás, valamint lakó jellegű létesítmények jelentős zöldfelületű területe
IZ-XVI/S Speciális, vegyes funkciójú, jelentős zöldfelületű intézményterület
IZ-XVI/T Szabadonálló beépítésű templom területe
(5) A gazdasági területek építési övezetei az alábbiak:
a) Munkahelyi területek:
M-XVI Védőtávolságot nem igénylő termelő - gyártó tevékenységek munkahelyi területe
b) 83 Jelentős zöldfelületű munkahelyi terület építési övezetei az alábbiak:
MZ-XVI Üzemi jellegű tevékenységek, raktározás, egyéb szolgáltató és ellátó létesítmények területe
MZ-XVI/1 Termelő-gyártó tevékenységek munkahelyi területe, városi szerkezetben.
(6) Különleges városüzemeltetési terület építési övezetei az alábbiak:
a) Temetőterületek:
KV-TE-XVI/C Köztemető (hagyományos temetőszerkezetet megőrző, vegyes temetkezési módú terület)
KV-TE-XVI/R Különböző temetkezési módok vegyes alkalmazására kijelölt terület
KV-TE-XVI/G Temető
b) Tömegközlekedési bázisterületek:
KV-TB-XVI/B Szabadonálló beépítésű, a tömegközlekedés járműveit kiszolgáló terület
KV-TB-XVI/HÉV HÉV üzemi terület, járműtelep
c) Energiaszolgáltató területek:
KV-EN-XVI Energiaszolgáltatás létesítményeinek üzemi területe
d) 84 Szennyvízkezelés területei
KV-SZK-XVI A települési folyékony hulladékok és szennyvizek kezelését biztosító létesítmények elhelyezésére szolgáló terület

Beépítésre nem szánt területek

25. §

(1)-(2)85

(3) Közlekedésre szánt területek övezetei az alábbiak:
KL-KT/XVI Fővárosi jelentőségű közlekedési területek
KL-KÉ/XVI Közlekedéssel kapcsolatos építmények elhelyezésére szolgáló terület
KL-VA/XVI Vasúti létesítmények elhelyezésére szolgáló terület
(4) A zöldterület övezetei az alábbiak:
Z-FK-XVI Fásított köztér
Z-KK-XVI Közkert
Z-KK-XVI/T Templomterületek
Z-KP-XVI Közpark
(5) Az erdőterület övezetei az alábbiak:
E-TG-XVI Turisztikai erdők
E-VE-XVI Véderdő
(6) 86 Mezőgazdasági területek övezetei az alábbiak:
MG-MT-XVI Mezőgazdasági rendeltetésű terület
MG-MF-XVI/F1 Fejlesztésre kijelölt mezőgazdasági rendeltetésű terület
MG-MF-XVI/F2 Fejlesztésre kijelölt mezőgazdasági rendeltetésű terület
MG-RF-XVI/F1 Mezőgazdasági rendeltetésű, fejlesztésre kijelölt kiskertes rekreációs terület
MG-RF-XVI/F2 Mezőgazdasági rendeltetésű, távlati fejlesztésre kijelölt kiskertes rekreációs terület
MG-RT-XVI Mezőgazdasági rendeltetésű, kiskertes, rekreációs terület
(7) 87 Vízgazdálkodási területek övezetei az alábbiak:
VT-VB-XVI Vízbeszerzési, víztárolási területek

AZ ÉPÍTÉSI ÖVEZETEK ELŐÍRÁSAI

LAKÓTERÜLETEK

Kisvárosias, jellemzően szabadonálló beépítésű lakóterület

(L3 keretövezet) általános előírásai88

26. § (1) Az építési övezet területén

a) építési telket, építési területet kialakítani,

b) új épületet elhelyezni,

c) meglévő épület rendeltetését megváltoztatni,

csak KSZT alapján lehet végezni, amely a kialakult állapot megőrzése érdekében speciális szabályozást kell tartalmazzon.

(2) Az egyes területekre vonatkozó KSZT alapján a beépítettség megengedett legnagyobb mértéke, a zöldfelület legkisebb mértéke, valamint a szintterületi mutató a KVSZ vonatkozó határértékeitől szigorúbban is meghatározható.

(3) Az építési övezetben önálló épületben járműtároló létesíthető lakásonként legfeljebb 2-2 gépkocsi részére.

(4)89

(5) Az építési övezet területén félnyeregtetős, lapostetős épület nem létesíthető.
(6) 90 Kereskedelem, szolgáltatás, ipari termelő tevékenység céljára az építési övezetben létesítményt elhelyezni, erre a célra meglévő épület használati módját megváltoztatni nem lehet. A meglévő működő ez irányú tevékenység folytatható. Az építési övezetben, főépületben művelődési, kulturális, egészségügyi funkció elhelyezhető, amennyiben a fő és kiegészítő funkciók együttes nettó alapterülete a 150 m2-t nem haladja meg.
(7) 91 A főrendeltetésű épületben nem megengedett az ipari termelő tevékenység. A meglévő és engedélyezett tevékenység folytatható, a meglévő ez irányú tevékenység funkcióváltása kizárólag a lakófunkcióra megengedett.
(8) 92 Helyi értékvédelem alatt álló épületek, építmények átalakítása, felújítása, bővítése, homlokzatképzésük módosítása, színezése, átszínezése feleljen meg az épület - építmény eredeti építészeti megjelenésének
(9) 93 Az L3-XVI/OM övezetű építési telkek között olyan kerítés építhető, melynek merőleges átláthatósága, a legfeljebb 60 cm magas, tömör lábazat feletti részen, 85%-os és teljes magassága a 2,0 métert nem haladja meg.
(10) 94 A keretövezet építési telkein a terepszint alatti beépítés (alagsor, pince) csak az építési telek építési helyén belül létesíthető, ahol annak terepszint alatti megközelítési felületét (gépkocsi lehajtó, lépcső) a terepszint alatti beépítésbe be kell számítani.
(11) 95 Az építési telken a főrendeltetésű épülettől független, terepszint alatti beépítés (alagsor, pince) bruttó alapterületi mértéke az építési telek méretének legfeljebb 3%-a lehet.
(12) 96 Az építési övezet területén az építési telkek közterület felőli határain - a KL-KT közlekedési célú közterületekkel határos területek kivételével - a kerítés tömör szakasza legfeljebb 1,0 m hosszú lehet, de a kerítés lábazat feletti felületének 75%-a merőleges irányban áttekinthető kell legyen. a kerítés tömör lábazata legfeljebb 0,6 m magas lehet.

Kisvárosias, jellemzően szabadonálló beépítésű (L3 keretövezet) és intenzív kertvárosias (L4 keretövezet) lakóterület építési övezeteinek általános előírásai97

26/A. §98 (1)99 A fő funkciót kiegészítő épület építménymagasságára az övezetben, a beépítési határértékeknél előírt legkisebb építménymagasság nem vonatkozik. A fő funkciót kiegészítő épület, építmény magassága nem lehet több 4 méternél, és az építmény magassága legfeljebb a fő funkciójú épület építménymagassága lehet, a tető gerincmagassága legfeljebb 8 m lehet.

(2) A főrendeltetést kiszolgáló épület tető hajlásszöge egyezzen meg a főépület tetőszerkezetének jellemző hajlásszögével, kiszolgáló épület manzárdtetővel nem építhető.

(3)100 Az építési övezetek építési telkeinek elő- és oldalkertjeiben kerti tetőként csak a 16. § (5) bekezdésében foglalt méretű kerti tető létesíthető. Kukatároló önálló rendeltetési egységenként legfeljebb 3 m2 területtel építhető, de legfeljebb 2,4 m legnagyobb magassági mérettel, egyszintes építményként.

(4)101

(5) A KL-KT közlekedési célú közterületek határán, valamint azon közterületek határán, amelyeken tömegközlekedési jármű közlekedik, megengedett a tömör kerítés, amely 1,5 m magasság felett merőleges irányban 50%-ban áttekinthető kell legyen, de a kerítés összmagassága nem haladhatja meg a 2,20 m-t. A kapu nem lehet szélesebb 6,0 m-nél., saroktelek esetén a közútkezelő álláspontjának figyelembevétele szükséges.
(6) 102 Az építési övezet területén, az egyes ingatlanokon (építési telek területén, épületen és kerítésen) összesen 1 db, legfeljebb 2,0 m2 felületű hirdető berendezés helyezhető el, az adott építési telekre bejegyzett tevékenységgel kapcsolatban.
(7) 103 Az építési övezetekben az építménymagasság (homlokzat) számításánál az építési telek határoló vonalaira illesztett felszíni felületet kell figyelembe venni. Az eredeti terepfelszín magassági mérete a csatlakozó telekhatárok melletti 1,0 méteres sávban nem változtatható.
(8) Az építési övezetek területén lévő építési telken kialakítható lakások számába - az ott meglévő vagy létesítendő - más önálló rendeltetési egység is beleszámítandó.
(9) 104 Szabadonálló beépítési mód esetén az épület oldalkertre néző tényleges építménymagasság, vagy az oldalkertre néző építménymagasság számításnál figyelembe vett homlokzati szakasz legnagyobb magassági mérete legfeljebb 10%-kal haladhatja meg az övezetben megengedett legnagyobb építménymagasságot. Az L4-XVI/SZ1 és az L4-XVI/CS1 építési övezetben az oldalkertre néző építménymagasság számításnál figyelembe vett homlokzata vagy homlokzati szakasza sem haladhatja meg az övezetre vonatkozó legnagyobb építménymagasság mértékét.
(10) 105 A szabadonálló beépítési mód esetén a megengedett legnagyobb építménymagasságot meghaladó oldalkertre néző tényleges építménymagasság és ilyen homlokzati szakasz esetén az előírt oldalkert mérete ezen oldalkertre néző, az övezetben megengedett legnagyobb méretet meghaladó tényleges építménymagasság, illetve homlokzati szakasz magassági méret különbségének legalább felével növelt legyen.
(11) 106 Szabadonálló beépítési mód esetén az oldalkert legkisebb mérete az övezetben megengedett legnagyobb építménymagasság fele, de legalább 3 m.
(12) 107 Az építési telek szabályozási vonalára (a telek közterületi határvonala) állított merőlegesre vetítetten, az építmény hossza nem lehet több 20 méternél. Saroktelek esetében az építési telek szabályozási vonalai közül csak az egyiket kell figyelembe venni az építmény hosszanti méretének meghatározásánál.
(13) 108 Az építési telken lakásonként 1 db kerti tető helyezhető el, amely lábakon álló, oldalfelületén tömör térelhatárolás nélküli tető lehet. Egynél több kerti tető elhelyezése esetén, egy-egy kerti tető mérete legfeljebb 12 m2 lehet.
(14) 109 Az építési telken belül az egyes külön használatú telekrészeket elválasztó kerítés, csak nem tömör kialakítással, és legfeljebb 40 cm-es lábazat felett, 90%-os áttörtséggel vagy élő sövénnyel, legfeljebb 1,80 méter magassággal alakítható ki.
(15) 110 Lakókocsi, konténer, mobilház építményként történő elhelyezése és használata - kivéve az ingatlanra vonatkozó, építési engedéllyel rendelkező, jogszerű építkezés idejét - nem lehetséges.
(16) 111 A keretövezetek építési telkeinek közterület felőli határvonalán egy-egy építési telekhez egy, legfeljebb kettő gépkocsi bejáró létesülhet, bejárónként max. 3,5 m szélességgel vagy összevonva, egy darab, legfeljebb 6 méter szélességgel.
(17) 112 A keretövezetekben gépkocsi lehajtó úgy létesíthető, hogy annak szomszédos telek felé eső széle és a szomszédos telek határa között, legalább 3,0 méter széles terület maradjon.
(18) 113 Az építési övezetek építési telkein, az azon lévő, minden önálló rendeltetési egységhez 5,0 m2, nem az egység közvetlen fő funkciójához szükséges tároló területről kell gondoskodni. Ha a tároló területe a gépkocsi tároló területével közösen kerül kialakításra, akkor az OTÉK szerinti gépkocsi tárolás legkisebb alapterületi méretén felül az 4,0 m2-rel legyen nagyobb. A bruttó szintterületi mutató számításánál figyelmen kívül hagyható terület a rendeltetési egységhez előírt, minden egyes gépkocsi férőhely és az azt kiszolgáló közlekedő területe legfeljebb 24,0 m2-rel vehető figyelembe, míg az azt meghaladó gépkocsi tároló terület fele a szintterületi mutató értékébe beszámítandó.
(19) 114 Az építési övezetek építési telkein a telepengedély, illetve a telep létesítésének bejelentése alapján gyakorolható egyes termelő és egyes szolgáltató tevékenységekről, valamint a telepengedélyezés rendjéről és a bejelentés szabályairól szóló 57/2013. (II. 27.) Korm. rendelet 2. mellékletében szereplő telephelyengedély-köteles tevékenységek, valamint az 1. melléklet szerinti bejelentés-köteles tevékenységek közül a 2-4.; 6-8.; 10-11.; 13.; 17-18.; 23.; 25; 27; 31; 33-34.; 36.; 38.; 41-42.; 46-48.; 51-52.; 56.; 58-61.; 64-66.; 70-71.; 73.; 75.; 80-82. sorszámú tevékenységek nem végezhetők. Az övezetek területén működő fenti tevékenységek tulajdonos, cégnév, társasági forma változását követően már nem működtethetők.

Jellemzően zártsorú beépítésű intézményterületek

(I keretövezet) építési övezeteinek általános előírásai115

26/B. §116 Az I-XVI/Z építési övezet KL-KT, célzott ter5ületfelhasználási módú területtel határos építési telkein az építmény bruttó szintterületének legfeljebb 20%-án - a tömbbelsőben lévő építési telek esetén a megengedett bruttó szintterület legfeljebb 50%-án - legfeljebb két lakás helyezhető el.

L3-XVI/ÓM

Ó-Mátyásföld jellemzően szabadonálló beépítésű lakóterülete

27. § (1) Az építési övezet a kisvárosias, jellemzően szabadonálló beépítésű mód szerint beépített területe.

(2) Az építési telkek beépítési százaléka legfeljebb

a) a 2158 m2 (600 négyszögöl)-nél kisebb telkek esetén 20%,

b)117 a 2158 m2 (600 négyszögöl)-nél nagyobb telkek esetén 432 m2 és a 2158 m2 (600 négyszögöl) feletti rész 10%-a.

(3) Az építési övezetben nem alakítható ki 3237 m2 (900 négyszögöl-nél nagyobb építési telek.

Telekösszevonással a 2000 m2 alatti telek is kialakítható.
(4) 118 Az építési telken elhelyezhető lakások, illetve önálló rendeltetési egységek számát az építési telek 500 m2-rel való osztásával adódó egész szám határozza meg. Az övezet területén az építési telkeken 1 db főrendeltetésű (lakóépület) és abban legfeljebb 4 lakás, illetve önálló rendeltetési egység helyezhető el.
(5) Az építési övezet területén a beépítés határértékeit az 1. sz. táblázat határozza meg.
(6) 119 Az eltérő keretövezetet tartalmazó építési telkek esetében az L3 keretövezetben lévő telekrészre önálló építési telek is kialakítható, amennyiben annak területe eléri a 800 m2-t.
1. sz. táblázat120

Építménymagasság

Szintterületi

Kialakítható

Beépítettség

Zöldfelület

Terepszint

mutató

Övezet

legkisebb

Beépítési

megengedett

legkisebb

alatti beépítés

megenge-

jele

telekterület

mód

legnagyobb

legkisebb

legnagyobb

mértéke

legnagyobb

dett legna-

mérete

mértéke

mértéke

gyobb

m2

%

m

m

%

%

mértéke

L3-XVI/ÓM

2000

szabadonálló

20

4,5

7,5

60

25

0,55

L3-XVI/ÓM.INT

Ó-Mátyásföld jellemzően szabadonálló beépítésű alapintézmény területe

28. § (1) Az építési övezet az L3 keretövezet azon építési övezete, amely a beépítés módjában szabadonálló, funkciójában a művelődési és kulturális célú épületek, egészségügyi épületek, szociális igazgatási épületek, az alapfokú oktatást - nevelést, köz- és vagyonbiztonságot szolgáló önkormányzati kötelezettséggel járó épületek építési területe.

(2) Az építési övezet területén a beépítés határértékeit, épületek elhelyezését, meglévő épület átalakítását, bővítését, beépítési határértékeit a 2. sz. táblázat tartalmazza.

(3) Az övezet területén lévő telkek összevonhatók, de telek területének beépítettsége a (5) bek. szerint számítható.

(4) Az építési övezetben a 2158 m2 (600 □-öl) területig a beépítése a 2. sz. táblázat szerint, míg a többlet területen a beépítés 4316 m2-ig 20%-kal, afelett 10%-kal történhet.

(5) Az építési övezet területén legfeljebb földszint+két emelet+tetőtérbeépítéses épület építhető.

2. sz. táblázat

Építménymagasság

Szintterületi

Kialakítható

Beépítettség

Zöldfelület

Terepszint

mutató

Övezet

legkisebb

Beépítési

megengedett

legkisebb

alatti beépítés

megenge-

jele

telekterület

mód

legnagyobb

legkisebb

legnagyobb

mértéke

legnagyobb

dett legna-

mérete

mértéke

mértéke

gyobb

m2

%

m

m

%

%

mértéke

L3-XVI/ÓM.
INT

4000

szabadonálló

40

4,5

12,5

30

45

1,5

L4-XVI

Az L4 keretövezetbe tartozó lakóterületekre vonatkozó általános előírások

29. § (1)121 Az építési övezet területén telkenként csak egy főrendeltetésű épület létesíthető. Ez alól kivétel a 2000 m2-t meghaladó nagyságú építési telek, ahol a több főrendeltetésű épület is megengedett.

(2)122 Több főrendeltetésű épület esetén egy-egy épület bruttó szintterülete az 500 m2-t nem haladhatja meg.

(3)123 Az építési övezetben az 1000 m2-t meghaladó méretű egyedi telek esetében a telek területének az 1000 m2-t meghaladó többletterülete a beépítés mértékének számításánál a következők szerint vehető figyelembe:

- 2000 m2-ig a többletterület 60%-a,
- 2000 m2-3000 m2 telekterületig a 2000 m2 feletti többletterület 40%-a,
- 3000 m2-nél nagyobb telekterület esetén ,a 3000 m2 feletti többletterület 10%-a
figyelembe vehető.
(4) 124 A 3000 m2-t meghaladó méretű építési teleknél egy épület esetében a telek beépített területe nem lehet több 500 m2-nél, több épület esetében az épületek által elfoglalt terület egyenként legfeljebb 400 m2 lehet.
(5) 125 Új telektömb alakítás esetén 800 m2-nél kisebb telek nem alakítható ki, kivéve az ikres beépítést.
(6) 126 Előkert nélküli beépítés esetén lakás a földszinten csak úgy alakítható ki, ha a padlóvonal szintje a járdatő szinthez képest legalább 1,0 m-rel magasabban helyezkedik el.
(7) 127 Az építési övezetben önálló terepszint alatti (pinceszint) építés esetén a beépített terület a zöldfelületbe a 20. § (3) bekezdésben foglaltak szerint számítandó be.
(8) 128 Kereskedelmi, szolgáltató tevékenység céljára önálló épület, építmény, lakófunkció nélkül, csak a KL-KT célzott területfelhasználási módú területtel határos építési telkeken alakítható ki. Az L4 keretövezet építési telkein a kereskedelmi, szolgáltató tevékenységek végzése során a szabadtéri tárolás és munkavégzés még ideiglenesen sem engedélyezhető. Az L4-XVI/SZ2, az L4-XVI/SZ5; L4-XVI/O2 építési övezet kivételével megengedett a lakóterületeken az önálló épület építése, használata, kereskedelmi, szolgáltató tevékenység végzéséhez.
(9) 129 Kereskedelmi és szolgáltató tevékenység megengedett a főrendeltetés szerinti épületben.
(10) 130 Az építési övezet területén csak olyan kereskedelmi, szolgáltató, termelő tevékenység végezhető, amelyek megfelelnek a környezetvédelmi előírásoknak.

(11)131

(12) 132 Ikresen csatlakozó beépítésnél a két tűzfallal csatlakozó épület tetőkialakítása, tetőhajlásszöge a közterület felől azonos legyen.

(13)133

(14)-(15)134

(16) 135 Az L4-XVI/SZ1; L4/XVI/SZ3 övezetben lévő építési telkek esetében az övezetben meghatározott lakás (önálló rendeltetési egység) szám elhelyezése akkor érvényesíthető, ha az építési telken minden egyes lakáshoz (önálló rendeltetési egységhez) legalább 300 m2 építési telekterület biztosítható. Két önálló rendeltetési egység (lakás) az építési telek méretétől függetlenül e fenti övezetekben minden építési telken elhelyezhető.

(17)136

(18) 137 Az L4 egyes övezeteinek előírásai szerint elhelyezhető épületbe meghatározott lakásszám az építési telken elhelyezhető összes lakás (összes önálló rendeltetési egységek számának) felső határát is jelenti.
(19) 138 Az L4-XVI/SZ1 övezetben a 14,0 m szélességet el nem érő keskeny szomszédos építési telkek esetében az épületek közötti telepítési távolság 6,0 m lehet abban az esetben, ha az elhelyezendő vagy meglévő épületnek sem az átlagos építménymagassága, sem az oldalkertre néző homlokzat magassága nem haladja meg a 6,0 m-t, és legalább a 3,0 m-es oldalkert biztosítható. A keskeny telkekkel szomszédos 14,0 méternél szélesebb építési telek esetében a maximális építménymagasság felének megfelelő oldalkert méretének kialakításával - a keskeny telken lévő épület felé - a telepítési távolság 6,75 méterre csökkenhet, ha a keskeny építési telken az épületnek az átlagos építménymagassága, sem az oldalkertre néző homlokzat magassága nem haladja meg a 6,0 métert.

(20)139

(21) 140 Oldalhatáron álló beépítési mód esetén, az oldalhatáron álló, vagy annak minősülő épületnek a beépítési oldalra néző, tényleges építménymagassága nem lehet nagyobb az építési telek oldalhatáron álló beépítésre vonatkozó legnagyobb építménymagasság mértékénél. A tényleges építménymagasság számításánál figyelembe kell venni még a nyeregtető oromfalát is, ha az oromfal alatti homlokzatrész tényleges építménymagassága több, mint 5 m vagy az épület oldalhatáron álló vagy annak minősülő oldalhomlokzatának hossza több, mint 12 m. A tényleges építménymagasság mértékének számításánál figyelembe veendő épületrész (homlokzati szakasz) magassága sem haladhatja meg az övezetben megengedett építménymagasság mértékét.
(22) 141 Oldalhatáron álló beépítés esetén az oldalkert legkisebb mérete - figyelembe véve a telepítési távolságot is - 3 m lehet.
(23) 142 Az oldalhatáron álló beépítés esetén a fő rendeltetést (lakó) kiegészítő funkciónak helyet adó épület vagy épületrész beépítés felőli oldalhatárra néző tényleges építménymagassága legfeljebb 3 m lehet, amelynek az oldalhatárral párhuzamosan mért hossza legfeljebb 10 m. A melléképítmény bruttó alapterülete legfeljebb 30,0 m2 lehet, és a bruttó 9,0 m2-t meghaladó építmény külső határoló falfelületének anyaga nem lehet fém, műanyag.”
(24) 143 A szabadonálló beépítési mód szerint beépíthető övezetben megengedett az épület elhelyezése oldalhatáron állóan vagy ikresen, ha az építési telek szélessége az L4-XVI/SZ1, L4-XVI/SZ2 övezetekben nem éri el a 13 métert, valamint az L4-XVI/SZ3, L4-XVI/SZ4, L4-XVI/SZ5 övezetekben a 12,5 métert. Ebben az esetben az épület kialakítására az L4-XVI/O1 övezet előírásai és az ahhoz tartozó beépítési előírások vonatkoznak.
(25) 144 Az építési övezet területén az építési telkek közterület felőli határain - a KL-KT közlekedési célú közterületekkel határos területek kivételével - a kerítés tömör szakasza legfeljebb 2,0 m hosszú lehet, de a kerítés lábazat feletti felületének 50%-a merőleges irányban áttekinthető, kell legyen. A kerítés tömör lábazata legfeljebb 0,6 m lehet.
(26) 145 Az építési telkek közötti kerítés magassága legfeljebb 2,0 m lehet. Amennyiben a telek határvonalán támfal építése szükséges, a támfalon tömör kerítés csak akkor építhető, ha a támfal és a tömör kerítés együttes magassága nem haladja meg a 2,0 métert. Az építési telkek közötti kerítés mindkét oldalát azonos minőségű felülettel kell kialakítani.
(27) 146 A keretövezet építési telkein a terepszint alatti beépítés (alagsor, pince) csak az építési telek építési helyén belül létesíthető, annak terepszint alatti megközelítési felületének vízszintes síkban mért vetületét (gépkocsi lehajtó, lépcső) a terepszint alatti beépítésbe be kell számítani.

L4-XVI/SZ1

Nagytelkes, szabadonálló beépítési mód szerint beépíthető lakóterület

30. § (1) Az építési övezet az intenzív kertvárosias lakóterület nagytelkes, szabadonálló beépítési mód szerint beépíthető területe.

(2)147

(3) Új telekosztás, telekmegosztás esetén a kialakítható telek legkisebb szélessége 18,0 m saroktelek esetében 20,0 m.
(4) A telekosztással, megosztással kialakítható legkisebb telek területe 1000 m2.
(5) Az építési övezet területén legfeljebb négylakásos lakóépület helyezhető el.
(6) 148 Az építési övezetben kereskedelmi, szolgáltató célú épület (épületrész) nettó alapterülete- a funkcióhoz kapcsolódó összes helyiséget figyelembe véve - nem haladhatja meg az 400 m2-t.
(7) Az építési övezet területén a beépítés határértékeit a 3. sz. táblázat határozza meg.
3. sz. táblázat

Építménymagasság

Szintterületi

Kialakítható

Beépítettség

Zöldfelület

Terepszint

mutató

Övezet

legkisebb

Beépítési

megengedett

legkisebb

alatti beépítés

megenge-

jele

telekterület

mód

legnagyobb

legkisebb

legnagyobb

mértéke

legnagyobb

dett legna-

mérete

mértéke

mértéke

gyobb

m2

%

m

m

%

%

mértéke

L4-XVI/SZ1

1000

szabadonálló

25

3,2

7,5

60

35

0,7

L4-XVI/SZ2

Nagytelkes, szabadonálló beépítési mód szerint beépíthető lakóterület

31. § (1) Az építési övezet az intenzív kertvárosias lakóterület nagytelkes, szabadonálló beépítési mód szerint beépíthető területe.

(2) A kialakítható telek legkisebb szélessége 18,0 m, saroktelek esetében 20,0 m.

(3)149 Az építési övezet területén legfeljebb két önálló rendeltetésű egység helyezhető el.

(4)150 Az építési övezetben kereskedelmi, szolgáltató, ipari termelő tevékenységre szolgáló célra létesítményt elhelyezni, erre a célra meglévő épület használati módját megváltoztatni, ilyen célra épületet bővíteni nem lehet. Az engedéllyel működő tevékenység folytatható.

(5) Az építési övezetben elhelyezett kereskedelmi célú épület bruttó szintterülete nem haladhatja meg az 500 m-t.

(6)151 Az övezet területén nyeles építési telek nem alakítható ki.

(7)152 Az övezetben minden egyes önálló rendeltetési egységhez legalább 500 m2 építési telekterület szükséges.

(8)153 Az építési övezet területén a beépítés határértékeit a 4. sz. táblázat határozza meg.

4. sz. táblázat154

Építménymagasság

Szintterületi

Kialakítható

Beépítettség

Zöldfelület

Terepszint

mutató

Övezet

legkisebb

Beépítési

megengedett

legkisebb

alatti beépítés

megenge-

jele

telekterület

mód

legnagyobb

legkisebb

legnagyobb

mértéke

legnagyobb

dett legna-

mérete

mértéke

mértéke

gyobb

m2

%

m

m

%

%

mértéke

L4-XVI/SZ2

1000

szabadonálló

25

3,2

6,0

60

35

0,7

L4-XVI/SZ3

Nagytelkes, szabadonálló beépítési mód szerint beépíthető lakóterület

32. § (1) Az építési övezet az intenzív kertvárosias lakóterület nagytelkes, szabadonálló beépítési mód szerint beépíthető területe.

(2)155

(3) A kialakítható telek legkisebb szélessége 18,0 m, saroktelek esetében 20,0 m.
(4) Az építési övezet területén legfeljebb négylakásos lakóépület helyezhető el.
(5) 156 Az építési övezetben kereskedelmi, szolgáltató célú épület (épületrész) nettó alapterülete - a funkcióhoz kapcsolódó összes helyiséget figyelembe véve - nem haladhatja meg az 300 m2-t.
(6) Az építési övezet területén a beépítés határértékeit a 5. sz. táblázat határozza meg.
5. sz. táblázat157

Építménymagasság

Szintterületi

Kialakítható

Beépítettség

Zöldfelület

Terepszint

mutató

Övezet

legkisebb

Beépítési

megengedett

legkisebb

alatti beépítés

megenge-

jele

telekterület

mód

legnagyobb

legkisebb

legnagyobb

mértéke

legnagyobb

dett legna-

mérete

mértéke

mértéke

gyobb

m2

%

m

m

%

%

mértéke

L4-XVI/SZ3

800

szabadonálló

25

3,2

6,0

60

35

0,7

L4-XVI/SZ3-1

Nagytelkes, szabadonálló beépítési mód szerint beépíthető lakóterület158

32/A. §159 (1) Az építési övezet területén a 32. § előírásai mértékadók a (2), (3) bekezdésben foglalt eltéréssel.

(2) Az építési övezetben legfeljebb három lakás építhető.

(3) Az építési övezet területén a beépítés határértékeit az 5/A. sz. táblázat határozza meg.

5/A. táblázat

Építménymagasság

Övezet jele

Kialakítható legkisebb telekterület mérete m2

Beépítési mód

Beépítettség megengedett legnagyobb mértéke %

legkisebb

legnagyobb

Zöldfelület legkisebb mértéke

Terepszint alatti beépítés legnagyobb mértéke

Szintterületi mutató megengedett legnagyobb mértéke

L4-XVI/SZ-3-1

800 m2

szabadon álló

25

3,2

6,0

60%

35

0,5

L4-XVI/SZ4

Sűrű, szabadonálló beépítési mód szerint beépíthető lakóterület

33. § (1) Az építési övezet az intenzív kertvárosias lakóterület sűrű, szabadonálló beépítési mód szerint beépíthető területe.

(2) Új telekalakítás esetén a kialakítható telek szélessége legalább 16,0 m, saroktelek esetén legalább 18,0 m.

(3)160

(4) Az építési övezet területén legfeljebb kétlakásos lakóépület helyezhető el.
(5) 161 Az építési övezetben kereskedelmi, szolgáltató célú épület (épületrész) nettó alapterülete - a funkcióhoz kapcsolódó összes helyiséget figyelembe véve - nem haladhatja meg az 200 m2-t.
(6) Az építési övezet területén a beépítés határértékeit a 6. sz. táblázat határozza meg.
6. sz. táblázat

Építménymagasság

Szintterületi

Kialakítható

Beépítettség

Zöldfelület

Terepszint

mutató

Övezet

legkisebb

Beépítési

megengedett

legkisebb

alatti beépítés

megenge-

jele

telekterület

mód

legnagyobb

legkisebb

legnagyobb

mértéke

legnagyobb

dett legna-

mérete

mértéke

mértéke

gyobb

m2

%

m

m

%

%

mértéke

L4-XVI/SZ4

600

szabadonálló

25

3,2

5,0

60

35

0,5

L4-XVI/SZ5

Aprótelkes, szabadonálló beépítési mód szerint beépíthető lakóterület

34. § (1) Az építési övezet az intenzív kertvárosias lakóterület aprótelkes, szabadonálló beépítési mód szerint beépíthető területe.

(2) Új telekalakítás esetén kialakítható telek szélessége legalább 16,0 m, saroktelek esetén legalább 18,0 m.

(3) Az építési övezet területén legfeljebb kétlakásos lakóépület helyezhető el.

(4)162 Az építési övezetben az oldalhatáron álló vagy ikresen csatlakozó beépítés is engedélyezhető az építési övezeti paraméterek betartásával.

(5)163 Az építési övezetben kereskedelmi, szolgáltató célú épület (épületrész) nettó alapterülete - a funkcióhoz kapcsolódó összes helyiséget figyelembe véve - nem haladhatja meg az 150 m2-t.

(6)164 Az építési övezetben szolgáltató - termelő tevékenységre szolgáló önálló épület nem építhető, erre a célra épület funkcióváltása sem megengedett. A meglévő, engedélyezett tevékenység folytatható és az épületben a tevékenység funkcióváltása is megengedett.

(7)165 Az építési övezet területén a beépítés határértékeit a 7. sz. táblázat határozza meg, de a 600 m2 területet meghaladó ingatlanok beépítettsége legfeljebb 25% lehet, azonban 600 m2-es teleknagyságig a legnagyobb beépítettség 150 m2 lehet.

7. sz. táblázat

Építménymagasság

Szintterületi

Kialakítható

Beépítettség

Zöldfelület

Terepszint

mutató

Övezet

legkisebb

Beépítési

megengedett

legkisebb

alatti beépítés

megenge-

jele

telekterület

mód

legnagyobb

legkisebb

legnagyobb

mértéke

legnagyobb

dett legna-

mérete

mértéke

mértéke

gyobb

m2

%

m

m

%

%

mértéke

L4-XVI/SZ5

400

szabadonálló,
ikres,
oldalhatáron álló,
vegyes

30

3,2

5,0

40

35%

0,55

L4-XVI/SZ6

Nagytelkes, szabadonálló beépítési mód szerint beépíthető, több épület elhelyezésére szolgáló lakóterület166

34/A. §167 (1) Az építési övezet az intenzív kertvárosias lakóterület többlakásos, több épületet tartalmazó területe.

(2)168 Az építési övezet területén minden teljes 800 m2 építési telekterület után helyezhető el egy lakóépület, amelyben legfeljebb négy lakás (önálló rendeltetési egység) alakítható ki.

(3) Az építési övezetben elhelyezett épület kereskedelmi, szolgáltató célú szintterülete összesen nem haladhatja meg az 500 m2-t.

(4) Egy-egy épület alapterülete nem haladhatja meg a 250 m2-t.

(5) Az építési övezet területén a zöldfelületet közös használatúra kell kialakítani, a telken belül kerítés nem építhető.

(6)169 Két épület közötti telepítési távolság legalább 7,5 m.

(7)170 Az építési övezet területén a beépítés határértékeit a 7/a. sz. táblázat határozza meg.

7/a. sz. táblázat

Építménymagasság

Övezet jele

Kialakítható legkisebb telekterület mérete

Beépítési mód

Beépítettség megengedett legnagyobb mértéke

legkisebb

legnagyobb

Zöldfelület legkisebb mértéke

Terepszint alatti beépítés legnagyobb mértéke

Szintterületi mutató megengedett legnagyobb

m2

%

m

m

%

%

mértéke

L4-XVISZ6

8000

szabadonálló,

25

3,2

7,5

50

35

0.7

L4-XVI/O1

Jellemzően oldalhatáron álló beépítési mód szerint beépíthető lakóterület

35. § (1) Az építési övezet az intenzív kertvárosias lakóterület jellemzően oldalhatáron álló beépítési mód szerint beépített illetőleg beépíthető területe, amelyben kialakult az ikresen csatlakozó beépítés és megengedett a szabadonálló beépítési mód.

(2)171 Az építési övezetben a 18,0 m szélességű, vagy azt meghaladó telek (saroktelek esetén 20,0 m) szabadonálló épülettel is beépíthető.

(3) Új telekosztás, megosztás esetén a legkisebb telekszélesség 18,0 m.

(4) Az építési övezet területén legfeljebb kétlakásos lakóépület helyezhető el.

(5)172 Az építési övezetben kereskedelmi, szolgáltató célú épület (épületrész) nettó alapterülete - a funkcióhoz kapcsolódó összes helyiséget figyelembe véve - nem haladhatja meg az 200 m2-t.

(6)173 Oldalhatáron lévő tűzfal tényleges magassága nem haladhatja meg a 5,0 m-t, kivételt képez az épület utcai épületszárnyának oromfala.

(7)174 Az építési övezet területén a beépítés határértékeit a 8. sz. táblázat határozza meg.

8. sz. táblázat

Építménymagasság

Szintterületi

Kialakítható

Beépítettség

Zöldfelület

Terepszint

mutató

Övezet

legkisebb

Beépítési

megengedett

legkisebb

alatti beépítés

megenge-

jele

telekterület

mód

legnagyobb

legkisebb

legnagyobb

mértéke

legnagyobb

dett legna-

mérete

mértéke

mértéke

gyobb

m2

%

m

m

%

%

mértéke

L4-XVI/O1

800

oldalhatáron álló,
vegyes

25

3,2

5,0

55

35

0,45

L4-XVI/O1-1

Nagytelkes, oldalhatáron beépítési mód szerint beépíthető lakóterület175

35/A. §176 (1) Az építési övezet az intenzív kertvárosias lakóterület nagytelkes, oldalhatáron beépítési mód szerint beépíthető területe.

(2)177 Új telekosztás, telekmegosztás esetén a kialakítható telek legkisebb szélessége 16,0 méter, saroktelek esetében 20,0 méter.

(3) A telekosztással, megosztással kialakítható legkisebb telek területe 1000 m2

(4) Az építési övezet területén legfeljebb kétlakásos lakóépület helyezhető el.

(5)178 Az építési övezetben kereskedelmi, szolgáltató célú épület (épületrész) nettó alapterülete - a funkcióhoz kapcsolódó összes helyiséget figyelembe véve - nem haladhatja meg az 200 m2-t.

(6) Az építési övezet területén a beépítés határértékeit a 8/A. sz. táblázat határozza meg.

8/A. számú táblázat

Építménymagasság

Övezet jele

Kialakítható legkisebb telekterület mérete
m2

Beépítési
mód

Beépítettség megengedett legnagyobb mértéke
%

Legkisebb

m

Legnagyobb

m

Zöldfelület legkisebb mértéke

%

Terepszint alatti beépítés legnagyobb mértéke
%

Szintterületi mutató megengedett legnagyobb mértéke

L4-XVI/O1-1

1000

oldal-
határon álló

25

3,2

5,0

60

35

0,7

L4-XVI/O1-2

Nagytelkes, oldalhatáron álló beépítési mód szerint beépíthető lakóterület179

35/B. §180 (1) Az építési övezet az intenzív kertvárosias lakóterület nagytelkes, oldalhatáron álló beépítési mód szerint beépíthető területe.

(2) A kialakítható telek legkisebb szélessége 18,0 m, saroktelek esetében 20,0 m.

(3) Az építési övezet területén legfeljebb kétlakásos lakóépület helyezhető el.

(4)181 Az építési övezetben kereskedelmi, szolgáltató célú épület (épületrész) nettó alapterülete - a funkcióhoz kapcsolódó összes helyiséget figyelembe véve - nem haladhatja meg az 400 m2-t.

(5) Az építési övezet területén a beépítés határértékeit a 8/B. sz. táblázat határozza meg.

8/B. számú táblázat

Építménymagasság

Övezet jele

Kialakítható legkisebb telekterület mérete
m2

Beépítési
mód

Beépítettség megengedett legnagyobb mértéke
%

Legkisebb

m

Legnagyobb

m

Zöldfelület legkisebb mértéke

%

Terepszint alatti beépítés legnagyobb mértéke
%

Szintterületi mutató megengedett legnagyobb mértéke

L4-XVI/O1-2

800

oldal-
határon álló

25

3,2

5,0

60

35

0,7

L4-XVI/O1-3

Nagytelkes, oldalhatáron álló beépítési mód szerint beépíthető lakóterület182

35/C. §183 (1) Az építési övezet az intenzív kertvárosias lakóterület nagytelkes, oldalhatáron álló beépítési mód szerint beépíthető területe.

(2) A kialakítható telek legkisebb szélessége 18,0 m, saroktelek esetében 20,0 m.

(3) Az építési övezet területén egy építési telken legfeljebb két önálló rendeltetési egység helyezhető el.

(4)184 Az építési övezetben kereskedelmi, szolgáltató célú épület (épületrész) nettó alapterülete - a funkcióhoz kapcsolódó összes helyiséget figyelembe véve - nem haladhatja meg az 100 m2-t.

(5) Az építési övezet területén az épületkialakítás szabályai a következők:

a) Magastetős épület csak 30-40° közé eső tetőhajlásszöggel építhető,

b) Magastetőn tetőablak felépítménye egymás felett több sorban nem helyezhető el,

c) Főfunkció mellett legfeljebb egy különálló kiszolgáló funkciójú épület építhető,

d) Magastetőn nem alkalmazható: fémelemez, fém-, műanyag-pala, hullám- és trapézlemez, lágy műanyaglemez fedés, bitumenes zsindelyfedés.

e) Az utcai homlokzaton tetőkontyolás nem készíthető.

f) Tetőfedés színe: a vörös és a barna árnyalata lehet.

(6) Az építési övezet területén a beépítés határértékeit a 8/C. számú táblázat határozza meg.

8/C. számú táblázat

Építménymagasság

Építési övezet jele

Kialakítható legkisebb telekterület mérete
m2

Beépítési
mód

Beépítettség legnagyobb mértéke
%


Legkisebb
m


Legnagyobb
m

Zöldfelület legkisebb mértéke

Terepszint alatti beépítés legnagyobb mértéke
%

Szintterületi
mutató
megengedett legnagyobb mértéke
m2/m2

L4-XVI/O1-3

800

Oldalhatáron álló

20

3,0

4,5

55

35

0,4

L4-XVI/O2

Aprótelkes, jellemzően oldalhatáron álló beépítési mód szerint beépíthető lakóterület

36. § (1) Az építési övezet az intenzív kertvárosias lakóterület sűrű, jellemzően oldalhatáron álló beépítési mód szerint beépíthető területe, amelyben kialakult és megengedett a szabadonálló beépítési mód is.

(2) Új telekalakítás esetén a kialakítható telek szélessége legalább 16,0 m, saroktelek esetén legalább 18,0 m.

(3)185 Az építési övezetben a 18,0 m szélességű vagy ezt meghaladó szélességű telek (saroktelek esetén 20,0 m) szabadonálló beépítési mód szerint is beépíthető.

(4) Az építési övezet területén legfeljebb kétlakásos lakóépület helyezhető el.

(5)186 Az építési övezetben kereskedelmi, szolgáltató célú épület (épületrész) nettó alapterülete - a funkcióhoz kapcsolódó összes helyiséget figyelembe véve - nem haladhatja meg az 200 m2-t.

(6)187 Az építési övezetben szolgáltató - termelő tevékenységre szolgáló önálló épület nem építhető, erre a célra épület funkcióváltása sem megengedett. A meglévő, működő engedélyezett tevékenység folytatható, az épületben a tevékenység funkcióváltása megengedett.

(7)188 Oldalhatáron lévő tűzfal tényleges magassága nem haladhatja meg az 5,0 m-t, kivételt képez az épület utcai épületszárnyának oromfala.

(8)189 Az építési övezet területén a beépítés határértékeit a 9. sz. táblázat határozza meg.

9. sz. táblázat

Építménymagasság

Szintterületi

Kialakítható

Beépítettség

Zöldfelület

Terepszint

mutató

Övezet

legkisebb

Beépítési

megengedett

legkisebb

alatti beépítés

megenge-

jele

telekterület

mód

legnagyobb

legkisebb

legnagyobb

mértéke

legnagyobb

dett legna-

mérete

mértéke

mértéke

gyobb

m2

%

m

m

%

%

mértéke

L4-XVI/O2

600

oldalhatáron
álló, vegyes
szabadonálló,
ikres

25

3,2

5,0

55

35

0,45

L4-XVI/IK

Ikresen csatlakozó beépítési mód szerint beépíthető lakóterület

37. § (1) Az építési övezet az intenzív kertvárosias lakóterület telkes, jellemzően ikres beépítési mód szerint beépíthető területe.

(2) Új telekalakítás esetén a kialakítható telek szélessége legalább 12,0 m, saroktelek esetén legalább 15,0 m.

(3) Az építési övezet területén telkenként legfeljebb kétlakásos lakóépület helyezhető el.

(4)190 Az építési övezetben kereskedelmi, szolgáltató célú épület (épületrész) nettó alapterülete - a funkcióhoz kapcsolódó összes helyiséget figyelembe véve - nem haladhatja meg az 150 m2-t.

(5) Az építési övezet területén a beépítés határértékeit a 10. sz. táblázat határozza meg, ahol 600 m2-es teleknagyságig a legnagyobb beépítettség 30%, de legfeljebb 150 m2 lehet, a 600 m2 területet meghaladó ingatlanok beépítettsége legfeljebb 25% lehet.

10. sz. táblázat

Építménymagasság

Szintterületi

Kialakítható

Beépítettség

Zöldfelület

Terepszint

mutató

Övezet

legkisebb

Beépítési

megengedett

legkisebb

alatti beépítés

megenge-

jele

telekterület

mód

legnagyobb

legkisebb

legnagyobb

mértéke

legnagyobb

dett legna-

mérete

mértéke

mértéke

gyobb

m2

%

m

m

%

%

mértéke

L4-XVI/IK

400

ikres

30

3,6

5,5

50

40

0,5

L4-XVI/Z

Zártsorúan beépíthető lakóterület191

38. § (1)192 Az építési övezet az intenzív kertvárosias lakóterület zártsorúan beépített és beépíthető területe.

(2) Az építési övezet területén telkenként csak két lakás építhető.

(3) A kialakult állapot esetében a csatlakozó beépítések kialakult előkert méretét kell figyelembe venni. Egyéb esetekben az építési hatóság az engedélyezés során egyedileg állapítja meg az előkert méretét.

(4) Új telekalakítás esetén kialakítható legkisebb telekszélesség 10,0 m.

(5)193 Az építési övezetben elhelyezett épület kereskedelmi - szolgáltató célú bruttó szintterülete nem haladhatja meg a 100 m2-t.

(6) Az építési övezet területén a beépítés határértékeit a 11. sz. táblázat határozza meg, ahol 600 m2 teleknagyságig a legnagyobb beépítettség 150 m2 lehet, a 600 m2 területet meghaladó ingatlanok beépítettsége legfeljebb 25% lehet.

11. sz. táblázat

Építménymagasság

Szintterületi

Kialakítható

Beépítettség

Zöldfelület

Terepszint

mutató

Övezet

legkisebb

Beépítési

megengedett

legkisebb

alatti beépítés

megenge-

jele

telekterület

mód

legnagyobb

legkisebb

legnagyobb

mértéke

legnagyobb

dett legna-

mérete

mértéke

mértéke

gyobb

m2

%

m

m

%

%

mértéke

L4-XVI/Z

400

zártsorú

30

3,5

7,5

50

35

0,7

L4-XVI/CS

Többlakásos, csoportosházas lakóterület

39. §194

L4-XVI/CS-1

Többlakásos, csoportházas lakóterület195

39/A. §196 (1) Az építési övezet az intenzív kertvárosias lakóterület többlakásos csoportházzal beépített illetőleg beépíthető része.

(2) Az építési övezetben telket alakítani, új épületet elhelyezni, meglévő épület rendeltetését megváltoztatni szabályozási terv alapján lehet.

(3) Az építési övezet területén a beépítés határértékeit a 12/A. sz. táblázat határozza meg.

L4-XVI/CS-2

Többlakásos, csoportházas lakóterület197

39/B. §198 (1) Az építési övezet az intenzív kertvárosias lakóterület többlakásos csoportházzal beépített illetőleg beépíthető része.

(2) Az építési övezetben telket alakítani, új épületet elhelyezni, meglévő épület rendeltetését megváltoztatni szabályozási terv alapján lehet.

12/B. táblázat

Építménymagasság

Övezet jele

Kialakítható legkisebb telekterület mérete m2

Beépítési mód

Beépítettség megengedett legnagyobb mértéke %

legkisebb

legnagyobb

Zöldfelület legkisebb mértéke

Terepszint alatti beépítés legnagyobb mértéke

Szintterületi mutató megengedett legnagyobb mértéke

L4-XVI/CS-2

1 500 m2

csoportos

40

3,0

4,5

50%

45

0,6

(3) Az építési övezet területén a beépítés határértékeit a 12/A. sz. táblázat határozza meg.

L4-XVI/INT

Lakóterület alapintézményeinek elhelyezésére szolgáló terület

40. § (1) Az építési övezet az intenzív kertvárosias lakóterület alapintézményeinek elhelyezésére szolgáló része.

(2) Az építési övezet területén a lakosság átlagos életviteléhez szükséges, intézményes formában működő oktatási, nevelési, egészségügyi és szociális, a köz és vagyonbiztonságot szolgáló önkormányzati kötelezettséggel járó intézmények épületei helyezhetők el.

(3)199

(4) Az építési övezet területén a beépítés határértékeit a 13. sz. táblázat határozza meg.
13. sz. táblázat200

Övezet jele

Kialakítható legkisebb telekterület mérete
m2

Beépítési mód

Beépítettség megengedett legnagyobb mértéke
%

Építménymagasság

Zöldfelület legkisebb mértéke
%

Terepszint alatti beépítés legnagyobb mértéke
%

Szintterületi mutató megengedett legnagyobb mértéke

Legkisebb
m

Legnagyobb
m

L4-XVI/
INT

2000

szabadonálló

50

3,0

12

15

60

1,0

L4-XVI/KK

L4 lakóterületi keretövezetbe sorolt közkertek

41. § (1) Az övezet az L4 keretövezetbe sorolt lakóterület azon része, ahol meglévő, megőrzendő közkert található.

(2) A közkert funkciója játszótér, vagy közhasználatú zöldfelület.

(3) Az övezet területén a rendeltetés szerinti használatra szükséges építmények helyezhetők el.

(4) A kötelező zöldfelületi borítottság mértéke 70%.

(5) Az övezet területén telekmegosztás nem engedélyezhető.

(6) A közkert felújítása, átépítése, építmény elhelyezése csak engedélyezett kertészeti terv alapján történhet.

L4-XVI/T

L4 lakóterületi keretövezetbe sorolt templomok területe

42. § (1) Az építési övezet az L4 keretövezetbe sorolt lakóterület azon része, amely a meglévő, szabadonálló beépítésű templomot és kertjét foglalja magába.

(2) Az építési övezetben csak olyan tevékenység folytatható, amely a kialakult állapotot, funkciót megőrzi, azt kiegészíti. Épület csak egyházi tevékenységgel kapcsolatos célra építhető, bővíthető.

(3) Az építési övezet területén telekmegosztás nem engedélyezhető.

(4) Az építési övezet területén a beépítés határértékeit a 14. sz. táblázat határozza meg.

14. sz. táblázat201

Építménymagasság

Szintterületi

Kialakítható

Beépítettség

Zöldfelület

Terepszint

mutató

Övezet

legkisebb

Beépítési

megengedett

legkisebb

alatti beépítés

megenge-

jele

telekterület

mód

legnagyobb

legkisebb

legnagyobb

mértéke

legnagyobb

dett legna-

mérete

mértéke

mértéke

gyobb

m2

%

m

m

%

%

mértéke

L4-XVI/T

8000

szabadonálló

50

4,5

7,5

30

50

1,0

Lakótelepek

L7-XVI/L1

Alacsony intenzitású telepszerű lakóterület

43. § (1) Az építési övezet az L7 keretövezet azon építési övezete, amely alacsony intenzitású, legfeljebb ötszintes épületekkel beépített illetőleg beépíthető területe.

(2)202

(3) A KSZT készítés során vizsgálni kell a magastető ráépítés lehetőségeit az együttkezelendő területre egységes építészeti koncepció alapján.
(4) Az építési övezet területén a beépítés határértékeit a 15. sz. táblázat határozza meg.
15. sz. táblázat

Építménymagasság

Szintterületi

Kialakítható

Beépítettség

Zöldfelület

Terepszint

mutató

Övezet

legkisebb

Beépítési

megengedett

legkisebb

alatti beépítés

megenge-

jele

telekterület

mód

legnagyobb

legkisebb

legnagyobb

mértéke

legnagyobb

dett legna-

mérete

mértéke

mértéke

gyobb

m2

%

m

m

%

%

mértéke

L7-XVI/L1

2500

telepszerű

40

3,5

16,5

35

45

2,2

L7-XVI/L2

Magas intenzitású telepszerű lakóterület

44. § (1) Az építési övezet az L7 keretövezet azon építési övezete, amely magas intenzitással, jellemzően ötszintesnél magasabb lakóépületekkel telepszerűen beépült területe.

(2)203

(3) Az építési övezet területén a beépítés határértékeit a 16. sz. táblázat határozza meg.
16. sz. táblázat204

Építménymagasság

Szintterületi

Kialakítható

Beépítettség

Zöldfelület

Terepszint

mutató

Övezet

legkisebb

Beépítési

megengedett

legkisebb

alatti beépítés

megenge-

jele

telekterület

mód

legnagyobb

legkisebb

legnagyobb

mértéke

legnagyobb

dett legna-

mérete

mértéke

mértéke

gyobb

m2

%

m

m

%

%

mértéke

L7-XVI/2

2500

telepszerű

40

3,5

30,0

50

45

4,0

L7-XVI/INTSZ

Telepszerű lakóterület szabadonálló beépítésű intézmény területe

45. § (1) Az építési övezet az L7 keretövezet azon építési övezete, amely beépítés módjában szabadonálló, az alapfokú ellátást biztosító intézmények területe.

(2) Az építési övezet területén csak a kereskedelmi, szolgáltatás - vendéglátás és az alapellátás létesítményei helyezhetők el.

(3) A parkolást telken belül kell biztosítani.

(4) Az építési övezet területén a beépítés határértékeit a 17. sz. táblázat határozza meg.

17. sz. táblázat

Építménymagasság

Szintterületi

Kialakítható

Beépítettség

Zöldfelület

Terepszint

mutató

Övezet

legkisebb

Beépítési

megengedett

legkisebb

alatti beépítés

megenge-

jele

telekterület

mód

legnagyobb

legkisebb

legnagyobb

mértéke

legnagyobb

dett legna-

mérete

mértéke

mértéke

gyobb

m2

%

m

m

%

%

mértéke

L7-XVI/INT

1500

szabadonálló

40

7,5

12,5

35

40

1,6

L7-XVI/T

Telepszerű lakóterület templom területe

46. § (1) Az építési övezet az L7 keretövezet azon építési övezete, amely a szabadonálló beépítésű templomot és annak kertjét foglalja magába.

(2) Az építési övezet területén csak olyan tevékenység folytatható, amely a kialakult állapotot, funkciót megőrzi, azt kiegészíti. Épület csak egyházi tevékenységgel kapcsolatos célra építhető, bővíthető.

(3) Az építési övezet zöldfelülettel borított területén térplasztika vagy szobor helyezhető el kertészeti terv alapján.

(4) Az építési övezet területén telekmegosztás nem engedélyezhető.

(5) Az építési övezet területén a beépítés határértékeit a 18. sz. táblázat határozza meg.

18. sz. táblázat

Építménymagasság

Szintterületi

Kialakítható

Beépítettség

Zöldfelület

Terepszint

mutató

Övezet

legkisebb

Beépítési

megengedett

legkisebb

alatti beépítés

megenge-

jele

telekterület

mód

legnagyobb

legkisebb

legnagyobb

mértéke

legnagyobb

dett legna-

mérete

mértéke

mértéke

gyobb

m2

%

m

m

%

%

mértéke

L7-XVI/T

4000

szabadonálló

50

4,5

30,0

30

50

1,0

VEGYES TERÜLETEK

I-XVI/Z

Jellemzően zártsorú, hézagosan zártsorú beépítésű intézményterület

47. § (1) Az építési övezet elsődlegesen a kereskedelem, szolgáltatás, vendéglátási funkciók, irodák jellemzően zártsorú beépítésű épületeinek elhelyezésére szolgál.

(2)205 Az építési övezet területén megengedett a szálláshely és a lakások elhelyezése, de lakóhelyiség az épület földszintjén - az utca felőli oldalon - nem alakítható ki. Egy építési telken legfeljebb két lakás lehet. Kivételt képez a meglévő állapot.

(3) Az építési övezetben nem helyezhető el üzemanyagtöltő állomás.

(4) Az építési övezet területén a beépítés határértékeit a 19. sz. táblázat határozza meg.

19. sz. táblázat

Övezet
jele

Kialakítható
legkisebb
telekterület
mérete
m2

Beépítési
mód

Beépítettség
megengedett
legnagyobb
mértéke
%

Építménymagasság

Zöldfelület
legkisebb
mértéke
%

Terepszint
mutató
alatti beépítés
legnagyobb
mértéke
%

Szintterületi
megengedett
legnagyobb
mértéke

legkisebb
m

legnagyobb
m

I-XVI/Z

800

zártsorú,
hézagosan
zártsorú

45
60 206

6,0

8,0

20

65
80 207

1,3
1,7 208

I-XVI/SZ1

Jellemzően szabadonálló beépítésű intézményterület

48. § (1) Az építési övezet az igazgatási, egészségügyi, szociális, oktatási, kulturális funkciók, valamint a lakóterületek ellátását szolgáló kereskedelmi-, szolgáltatási-, vendéglátási funkciók jellemzően szabadonálló beépítésű épületeinek elhelyezésére szolgáló terület.

(2)209 Az övezetben lakás nem építhető.

(3)210 Az építési övezet területén a beépítés határértékeit a 20. sz. táblázat határozza meg.

20. sz. táblázat

Építménymagasság

Szintterületi

Kialakítható

Beépítettség

Zöldfelület

Terepszint

mutató

Övezet

legkisebb

Beépítési

megengedett

legkisebb

alatti beépítés

megenge-

jele

telekterület

mód

legnagyobb

legkisebb

legnagyobb

mértéke

legnagyobb

dett legna-

mérete

mértéke

mértéke

gyobb

m2

%

m

m

%

%

mértéke

I-XVI/SZ1

1000

szabadonálló

45

6,0

10,5

35

50

1,3

I-XVI/SZ2

Jellemzően szabadonálló beépítésű intézményterület

49. § (1) Az építési övezet az I keretövezet azon építési övezete, amely szabadonálló beépítésű, a lakosság általános életviteléhez szükséges, a lakóterület ellátását biztosító intézmények elhelyezését szolgáló terület.

(2)211 Egy telken legfeljebb két lakás alakítható ki.

(3)212 Az építési övezet területén a beépítés határértékeit a 21. sz. táblázat határozza meg.

21. számú táblázat

Övezet jele

Kialakítható legkisebb telekterület mérete
m2

Beépítési mód

Beépítettség megengedett legnagyobb mértéke
%

Építménymagasság

Zöldfelület legkisebb mértéke
%

Terepszint alatti beépítés legnagyobb mértéke
%

Szintterületi mutató megengedett legnagyobb mértéke

Legkisebb
m

Legnagyobb
m

I-XVI/SZ2

2500

szabadon-
álló

50

6,0

24,0

35

55

3,0

(4) 213 Ha az övezetben lévő építési telek területe kisebb, mint 1600 m2, akkor a legnagyobb építménymagasság legfeljebb 7,5 méter lehet.
21. sz. táblázat

Építménymagasság

Szintterületi

Kialakítható

Beépítettség

Zöldfelület

Terepszint

mutató

Övezet

legkisebb

Beépítési

megengedett

legkisebb

alatti beépítés

megenge-

jele

telekterület

mód

legnagyobb

legkisebb

legnagyobb

mértéke

legnagyobb

dett legna-

mérete

mértéke

mértéke

gyobb

m2

%

m

m

%

%

mértéke

I-XVI/SZ2

2500

szabadonálló

50

6,0

15,0

35

55

3,0

I-XVI/SZ2-1

Jellemzően szabadonálló beépítésű intézményterület lakófunkció elhelyezhetőségi lehetőséggel214

49/A. §215 (1) Az építési övezet az I keretövezet azon építési övezete, melynek beépítettsége szabadonálló, és amelyen lakóépület is elhelyezhető.

(2) Az építési övezet területén üzemanyagtöltő állomás nem helyezhető el.

(3) Az övezet területén a meglévő épületekben funkcióváltással lakások is kialakíthatók. Az övezetben új lakóépület nem építhető, a meglévő épület bővítésével vagy tetőtér beépítésével új lakások nem hozhatók létre.

(4) A lakások kialakítása akkor lehetséges, ha a környezetvédelmi előírások és korlátozások azt lehetővé teszik.

(5) Az építési övezet területén a beépítés határértékeit a 21/A. sz. táblázat határozza meg.

21/A. számú táblázat

Építménymagasság

Övezet jele

Kialakítható legkisebb telekterület mérete
m2

Beépítési mód

Beépítettség megengedett legnagyobb mértéke
%

Legkisebb
m

Legnagyobb
m

Zöldfelület legkisebb mértéke
%

Terepszint alatti beépítés legnagyobb mértéke
%

Szintterületi mutató megengedett legnagyobb mértéke

I-XVI/SZ2-1

2500

szabadon-álló

50

6,0

15,0

35

55

3,0

I-XVI/SZ2-2

Jellemzően szabadonálló beépítésű intézményterület216

49/B. §217 (1) Az építési övezet az I keretövezet azon építési övezete, amely szabadonálló beépítésű, a lakosság általános életviteléhez szükséges, a lakóterület ellátását biztosító intézmények elhelyezését szolgáló terület.

(2) Az építési övezet területén lakások is elhelyezhetők szabályozási terv alapján, amennyiben a környezetvédelmi előírások és korlátozások ezt lehetővé teszik.

(3) Az építési övezetben lakás az épület földfelszín feletti nettó szintterületének legfeljebb 10%-ában helyezhető el.

(4) Az övezet területén üzemanyagtöltő állomás nem létesíthető.

(5) Az építési övezet területén a beépítés határértékeit a 21/b. sz. táblázat határozza meg.

21/b. számú táblázat

Építménymagasság

Övezet jele

Kialakítható legkisebb telekterület mérete
m2

Beépítési mód

Beépítettség megengedett legnagyobb mértéke
%

Legkisebb
m

Legnagyobb
m

Zöldfelület legkisebb mértéke
%

Terepszint alatti beépítés legnagyobb mértéke
%

Szintterületi mutató megengedett legnagyobb mértéke

I-XVI/SZ2-2

2500

szabadonálló

50

6,0

15,0

35

55

3,0

I-XVI/L

Szabadonálló beépítésű lakódomináns intézményterület

50. § (1) Az építési övezet az I keretövezet azon építési övezete, amely beépítettsége szabadonálló, jellemzően lakóépülettel beépített illetőleg beépíthető területe.

(2) Az építési övezet területén önálló kereskedelmi funkciójú - lakást nem tartalmazó - épület nem helyezhető el.

(3) Az építési övezet területén kereskedelmi szolgáltató, iroda célú terület csak az épület pinceszintjén és a földszintjén alakítható ki, amelynek bruttó szintterülete nem haladhatja meg az 1000 m2-t.

(4) Az építési övezet területén üzemanyagtöltő állomás önálló parkolóház vagy azzal kombinált más funkciójú épület nem helyezhető el.

(5) Az építési övezet területén a beépítés határértékeit a 22. sz. táblázat határozza meg.

22. sz. táblázat

Építménymagasság

Szintterületi

Kialakítható

Beépítettség

Zöldfelület

Terepszint

mutató

Övezet

legkisebb

Beépítési

megengedett

legkisebb

alatti beépítés

megenge-

jele

telekterület

mód

legnagyobb

legkisebb

legnagyobb

mértéke

legnagyobb

dett legna-

mérete

mértéke

mértéke

gyobb

m2

%

m

m

%

%

mértéke

I-XVI/L

800

szabadonálló
vegyes,
ikresen
csatlakozó

35

4,5

10,5

35

40

1,5

I-XVI/L-1

Szabadonálló beépítésű lakódomináns intézményterület lakó- és szolgáltató funkciókkal218

50/A. §219 (1) Az építési övezet az I keretövezet azon építési övezete, amelynek beépítettsége szabadonálló, jellemzően lakóépülettel beépített, illetőleg beépíthető területe.

(2) Az építési övezet területén kereskedelmi, szolgáltató, iroda célú tevékenység az épület minden szintjén kialakítható.

(3) Az építési övezet területén üzemanyagtöltő állomás, önálló parkolóház vagy azzal kombinált más funkciójú épület nem helyezhető el.

(4) Az övezet területén a meglévő épületekben funkcióváltással lakások is kialakíthatók, ha az övezetben új lakóépület nem építhető, a meglévő épület bővítésével vagy tetőtér beépítésével új lakások nem hozhatók létre.

(5) A lakások kialakítása akkor lehetséges, ha a környezetvédelmi előírások és korlátozások azt lehetővé teszik.

(6) Az építési övezet területén a beépítés határértékeit a 22/A. sz. táblázat határozza meg.

22/A. számú táblázat

Építménymagasság

Övezet jele

Kialakítható legkisebb telekterület mérete
m2

Beépítési mód

Beépítettség megengedett legnagyobb mértéke
%

Legkisebb
m

Legnagyobb
m

Zöldfelület legkisebb mértéke
%

Terepszint alatti beépítés legnagyobb mértéke
%

Szintterületi mutató megengedett legnagyobb mértéke

I-XVI/L-1

2500

szabadon-álló

35

4,5

10,5

35

40

1,5

I-XVI/L-2

Nagytelkes szabadonálló beépítésű lakódomináns intézményterület220

50/B. §221 (1) Az építési övezet az I keretövezet azon építési övezete, amelynek beépítettsége szabadonálló, jellemzően lakóépülettel beépített, illetve beépíthető területe.

(2) Az építési övezet területén önálló kereskedelmi, szolgáltató funkciójú - lakást nem tartalmazó - épület nem helyezhető el.

(3) Az építési övezet területén lévő építési telken kereskedelmi, szolgáltató iroda funkciójú helyiségek nettó szintterülete nem haladhatja meg az 1000 m2.

(4) Az építési övezet területén üzemanyagtöltő állomás nem helyezhető el.

(5) Az építési övezet területén a beépítés határértékeit a 22/b. sz. táblázat határozza meg.

22/b. számú táblázat

Építménymagasság

Övezet jele

Kialakítható legkisebb telekterület mérete
m2

Beépítési mód

Beépítettség megengedett legnagyobb mértéke
%

Legkisebb
m

Legnagyobb
m

Zöldfelület legkisebb mértéke
%

Terepszint alatti beépítés legnagyobb mértéke
%

Szintterületi mutató megengedett legnagyobb mértéke

I-XVI/L-2

6000

zártsorú

35

4,5

10,5

40

45

1,5

I-XVI/L-3

Kistelkes szabadonálló beépítésű lakódomináns intézményterület222

50/C. §223 (1) Az építési övezet az I keretövezet azon építési övezete, amely beépítettsége szabadonálló, jellemzően lakóépülettel beépített illetőleg beépíthető területe.

(2) Az építési övezet területén önálló kereskedelmi funkciójú - lakást nem tartalmazó - épület nem helyezhető el.

(3) Az építési övezet területén kereskedelmi, szolgáltató célú terület csak az épület pinceszintjén és a földszintjén alakítható ki, amelynek bruttó szintterülete nem haladhatja meg az 500 m2-t.

(4) Az építési övezet területén üzemanyagtöltő állomás önálló parkolóház vagy azzal kombinált más funkciójú épület nem helyezhető el.

(5) Az övezet területén egy építési telken legfeljebb 4 önálló rendeltetési egység létesíthető.

(6) Az építési övezet területén a beépítés határértékeit a 22/c. sz. táblázat határozza meg.

22/c. számú táblázat

Építménymagasság

Övezet jele

Kialakítható legkisebb telekterület mérete
m2

Beépítési mód

Beépítettség megengedett legnagyobb mértéke
%

Legkisebb
m

Legnagyobb
m

Zöldfelület legkisebb mértéke
%

Terepszint alatti beépítés legnagyobb mértéke
%

Szintterületi mutató megengedett legnagyobb mértéke

I-XVI/L-3

800

szabadonálló

30

4,5

7,5

40

40

0,7

I-XVI/L-4

Szabadonálló beépítésű lakódomináns intézményterület224

50/D. §225 (1) Az építési övezet az I keretövezet azon építési övezete, amely beépítettsége szabadonálló, lakó és szolgáltatási funkciók vegyesen elhelyezhetők.

(2) Az építési övezet területén üzemanyagtöltő állomás, önálló parkolóház vagy azzal kombinált más funkciójú épület nem helyezhető el.

(3) Az építési övezet területén a beépítés határértékeit a 22/d sz. táblázat határozza meg.

(4)-(5)226

(6) A lakások építési engedélyéhez szükséges parkolók lakásfunkciótól való elválaszthatatlanságát az építési engedélyezési eljárás során jogilag biztosítani kell.
(7) 227 Az építési övezet építési telkein szolgáltató, kereskedelmi funkciót - legfeljebb nettó 150 m2 alapterülettel - vagy azt is tartalmazó beépítés esetén legfeljebb három, míg csak lakást tartalmazó beépítés esetén legfeljebb két önálló rendeltetési egység helyezhető el.
(8) 228 Az építési övezet építési telkein csak olyan tevékenység végezhető, amely a lakóterületre vonatkozó környezetvédelmi előírásoknak megfelel.
(9) 229 Az építési övezet területén építési telkenként egy épület helyezhető el.
(10) 230 Az építési övezet területén, az egyes ingatlanokon (építési telek, épület, kerítés) 1 db, legfeljebb 2,0 m2 felületű hirdető berendezés helyezhető el az adott építési telekre bejegyzett tevékenységgel kapcsolatban.
(11) 231 Az építési övezet építési telkén az eredeti terepszinttől 60 cm-nél nagyobb mértékű - az építménymagasság számítását befolyásoló - feltöltés nem végezhető, az eredeti terepfelszín a telekhatárok melletti 1,0 méterén belül nem változtatható.
(12) 232 Az építési övezet telkén önálló rendeltetési egységenként legfeljebb 1 db 12,0 m2-es, lábakon álló - oldalfelületén tömör térlehatárolás nélküli - kerti tető helyezhető el, a telek hátsó kertjében. A kerti tető méretét a tető függőleges vetületében kell számítani.
22/d sz. táblázat233

Övezet jele

Kialakítható legkisebb telekterület
m2

Beépítési mód

Beépítettség megengedett legnagyobb mértéke
%

Építménymagasság

Zöldfelület legkisebb mértéke
%

Terepszint alatti beépítés legnagyobb mértéke
%

Szintterületi mutató megengedett legnagyobb mértéke

Legkisebb
m

Legnagyobb
m

I-XVI/L-4

800

Szabadon-
álló

25

3,5

7,5

50

35

0,7

I-XVI/L-5

Kistelkes szabadonálló beépítésű lakódominanciájú intézményterület234

50/E. §235 (1) Az építési övezet az „I” jelű keretövezet azon építési övezete, amely szabadonálló, jellemzően lakóépülettel beépíthető területe.

(2) Az építési övezet területén, annak építési telkein legfeljebb egy lakóépület építhető, amelyben csak egy önálló rendeltetési egység létesíthető.

(3) Az építési övezetben a kialakítható telek legkisebb szélessége 14,0 m, saroktelek esetén 20,0 m.

(4) Az építési telek szabályozási vonalára (a telek közterületi határvonala) állított merőlegesre vetítetten, az építmény hossza nem lehet több 20,0 méternél.

(5) Az oldalkertre néző - az övezetben megengedett legnagyobb építménymagasság mértékét meghaladó - homlokzati szakasz esetén az oldalkert megengedett legkisebb méretét a megengedett építménymagasság mértékét meghaladó mérettel növelve kell meghatározni az adott homlokzati szakaszon.

(6) Az építési övezet területén a beépítés határértékeit a 22/e. táblázat tartalmazza.

22/E. táblázat

Építési övezet jele

Kialakítható legkisebb telekterület mérete
m2

Beépítési mód

Beépítettség legnagyobb mértéke
%

Építménymagasság

Zöldfelület legkisebb mértéke
%

Terepszint alatti beépítés legnagyobb mértéke
%

Szintterületi mutató megengedett legnagyobb mértéke
m2/m2

Legkisebb
m

Legnagyobb
m

I-XVI/L-5

500

szabadon
álló

25

3,2

4,5

55

30

0.4

I-XVI/SP

Szabadonálló beépítésű sportterület

51. § (1) Az építési övezet területén a sportolás szabadonálló létesítményei helyezhetők el.

(2) Az építési övezet területén csak a sporttevékenységet szolgáló építmények és az azokat kiegészítő szolgáltató, vendéglátó épületek helyezhetők el.

(3) Az építési övezetben lakóépület és parkolóház nem helyezhető el.

(4) A sporttevékenységhez szükséges világító berendezések magasságára korlátozás nincs.

(5) Az építési övezetben létesülő nem szilárd burkolatú sportpályák területének 30%-a a zöldfelületbe beszámítható.

(6) Az építési övezet területén a beépítés határértékeit a 23. sz. táblázat határozza meg.

23. sz. táblázat

Építménymagasság

Szintterületi

Kialakítható

Beépítettség

Zöldfelület

Terepszint

mutató

Övezet

legkisebb

Beépítési

megengedett

legkisebb

alatti beépítés

megenge-

jele

telekterület

mód

legnagyobb

legkisebb

legnagyobb

mértéke

legnagyobb

dett legna-

mérete

mértéke

mértéke

gyobb

m2

%

m

m

%

%

mértéke

I-XVI/SP

10000

szabadonálló

20

3,0

12,0

50

20

0,4

IZ-XVI

A jelentős zöldfelületi intézményterületekre vonatkozó általános rendelkezések

52. § (1) Az építési övezet területén önálló kereskedelmi célú épület, önálló funkciójú parkolóház illetve az azzal kombinált más funkciójú épület, önálló lakóépület nem helyezhető el.

(2) A KSZT készítésével kialakítható intézményi közkert vagy közpark övezet a BVKSZ 41. § (5) bekezdése szerint.

(3) A keretövezetben megengedett épületeken kívül azokat kiszolgáló vagy kiegészítő funkciójú önálló épület elhelyezhető.

(4) A (2) bek. alapján kialakított esetben az építési övezet területén elhelyezett kereskedelmi célú épület bruttó szintterülete nem haladhatja meg az 1000 m2-t.

IZ-XVI/SP

Sportterület

53. § (1) Az építési övezet az IZ keretövezet azon építési övezete, amely a sport és a szabadidő eltöltését szolgáló létesítmények elhelyezését biztosító, jelentős zöldfelülettel rendelkező terület.

(2) Az építési övezet területén a rendeltetésszerű használatot biztosító sportlétesítményeken kívül az azokat kiegészítő szolgáltató, vendéglátó épületek helyezhetők el.

(3)236 Az építési övezet területén lakóépület és parkolóház nem helyezhető el.

(4) Az építési övezet területén a beépítés határértékeit a 24. sz. táblázat határozza meg.

24. sz. táblázat

Építménymagasság

Szintterületi

Kialakítható

Beépítettség

Zöldfelület

Terepszint

mutató

Övezet

legkisebb

Beépítési

megengedett

legkisebb

alatti beépítés

megenge-

jele

telekterület

mód

legnagyobb

legkisebb

legnagyobb

mértéke

legnagyobb

dett legna-

mérete

mértéke

mértéke

gyobb

m2

%

m

m

%

%

mértéke

IZ-XVI/SP

10000

szabadonálló

15

3,5

12,0

50

15

0,3

IZ-XVI/K

Kulturális létesítmények, a felsőfokú oktatás-nevelés és szállás, valamint lakó jellegű létesítmények jelentős zöldfelületű területe

54. § (1) Az építési övezetben parkolóház, üzemanyagtöltő állomás nem helyezhető el.

(2) Az építési övezetben a parkolást felszíni fásított parkolóban és mélygarázsban lehet megoldani.

(3) Az építési övezet területén a beépítés határértékeit a 25. sz. táblázat határozza meg.

25. sz. táblázat

Építménymagasság

Szintterületi

Kialakítható

Beépítettség

Zöldfelület

Terepszint

mutató

Övezet

legkisebb

Beépítési

megengedett

legkisebb

alatti beépítés

megenge-

jele

telekterület

mód

legnagyobb

legkisebb

legnagyobb

mértéke

legnagyobb

dett legna-

mérete

mértéke

mértéke

gyobb

m2

%

m

m

%

%

mértéke

IZ-XVI/K

5000

szabadonálló

30

4,5

18,0

65

35

1,8

IZ-XVI/S

Speciális, vegyes funkciójú, jelentős zöldfelületű intézményterület

55. § (1) Az építési övezet szabadonálló beépítésű, jelentős zöldfelülettel rendelkező, a sport és a szabadidő létesítményei, a kulturális létesítmények, irodaépület, szálláshely - szolgáltató épületek, a szabadtéri kiállítás - múzeum, botanikus kert és legfeljebb 1500 m2-t meg nem haladó bruttó szintterületű kereskedelmi célú épületek elhelyezésére szolgál.

(2) Az építési övezet területén lakóépület nem létesíthető.

(3) Az építési övezet területén a beépítés határértékeit a 26. sz. táblázat határozza meg.

26. sz. táblázat

Építménymagasság

Szintterületi

Kialakítható

Beépítettség

Zöldfelület

Terepszint

mutató

Övezet

legkisebb

Beépítési

megengedett

legkisebb

alatti beépítés

megenge-

jele

telekterület

mód

legnagyobb

legkisebb

legnagyobb

mértéke

legnagyobb

dett legna-

mérete

mértéke

mértéke

gyobb

m2

%

m

m

%

%

mértéke

IZ-XVI/S

8000

szabadonálló

25

3,5

12,0

50

60

0,75

IZ-XVI/S1

Speciális, vegyes funkciójú, jelentős zöldfelületű intézményterület237

55/A. §238 (1) Az építési övezet szabadonálló beépítésű, jelentős zöldfelülettel rendelkező sport- és szabadidő létesítmények elhelyezésére szolgál.

(2) Az építési övezet területén lakás nem létesíthető.

(3) A sportterületek funkcióját kiszolgáló térvilágítás számára kandeláberek elhelyezhetők.

(4) Az övezet területén az épületek építménymagassága nem haladhatja meg a 12,0 m-t.

(5) Az építési övezet területén a beépítés határértékeit a 26/A. sz. táblázat határozza meg.

26/A. számú táblázat

Építménymagasság

Övezet jele

Kialakítható legkisebb telekterület mérete
m2

Beépítési mód

Beépítettség megengedett legnagyobb mértéke
%

Legkisebb
m

Legnagyobb
m

Zöldfelület legkisebb mértéke
%

Terepszint alatti beépítés legnagyobb mértéke
%

Szintterületi mutató megengedett legnagyobb mértéke

IZ-XVI/S1

10000

szabadonálló

10

3,5

25,0

50

15

0,25

IZ-XVI/T

Szabadonálló beépítésű templom területe

56. § (1) Az építési övezet az IZ keretövezet azon építési övezete, amely szabadonálló beépítésű, templomot és annak kertjét magába foglaló terület.

(2) Az építési övezetben csak olyan tevékenység folytatható, amely a kialakult állapotot, funkciót megőrzi, azt kiegészíti. Épület csak egyházi tevékenységgel kapcsolatos célra építhető, bővíthető.

(3) Az építési övezet területén térplasztika vagy szobor elhelyezhető kertészeti terv alapján.

(4) Az építési övezet területén a beépítés határértékeit a 27. sz. táblázat határozza meg.

27. sz. táblázat

Építménymagasság

Szintterületi

Kialakítható

Beépítettség

Zöldfelület

Terepszint

mutató

Övezet

legkisebb

Beépítési

megengedett

legkisebb

alatti beépítés

megenge-

jele

telekterület

mód

legnagyobb

legkisebb

legnagyobb

mértéke

legnagyobb

dett legna-

mérete

mértéke

mértéke

gyobb

m2

%

m

m

%

%

mértéke

IZ-XVI/T

8000

szabadonálló

35

3,2

35

50

35

2,0

GAZDASÁGI TERÜLETEK

M-XVI

Termelő-gyártó tevékenységek munkahelyi területe

57. § (1) Az építési övezet a védőtávolságot nem igénylő üzemi jellegű tevékenységekhez, raktározáshoz szükséges építmények és egyéb kereskedelmi, szolgáltató és ellátó építmények elhelyezésére szolgál.

(2) Az építési övezet területén megengedett a zártsorú, hézagosan zártsorú vagy a szabadonálló beépítés, amelyet KSZT határoz meg.

(3) Az építési övezet területén a beépítés határértékeit a 28. sz. táblázat határozza meg.

28. sz. táblázat

Építménymagasság

Szintterületi

Kialakítható

Beépítettség

Zöldfelület

Terepszint

mutató

Övezet

legkisebb

Beépítési

megengedett

legkisebb

alatti beépítés

megenge-

jele

telekterület

mód

legnagyobb

legkisebb

legnagyobb

mértéke

legnagyobb

dett legna-

mérete

mértéke

mértéke

gyobb

m2

%

m

m

%

%

mértéke

M-XVI

5000

vegyes,
zártsorú, szabadonálló

45

3,5

21,0

25

50

3,0

M-XVI/1

Termelő-gyártó tevékenységek munkahelyi területe, városi szerkezetben239

57/A. §240 (1) Az építési övezet a védőtávolságot nem igénylő üzemi jellegű tevékenységhez, raktározáshoz szükséges építmények és egyéb kereskedelmi, szolgáltató és ellátó építmények elhelyezésére szolgál.

(2) Az építési övezet területén megengedett a zártsorú, hézagosan zártsorú vagy a szabadonálló beépítés, amelyet KSZT határoz meg.

(3) Az építési övezet területén a beépítés határértékeit a 28/A. sz. táblázat határozza meg.

28/A. számú táblázat

Építménymagasság

Övezet jele

Kialakítható legkisebb telekterület mérete
m2

Beépítési mód

Beépítettség megengedett legnagyobb mértéke
%

Legkisebb
m

Legnagyobb
m

Zöldfelület legkisebb mértéke
%

Terepszint alatti beépítés legnagyobb mértéke
%

Szintterületi mutató megengedett legnagyobb mértéke

M-XVI/1

5000

szabadon-álló

45

3,5

15

25

50

2,4

M-XVI/2

Termelő-gyártó tevékenységek munkahelyi területe városi szerkezetben241

57/B. §242 (1) Az építési övezet a védőtávolságot nem igénylő üzemi jellegű tevékenységhez, raktározáshoz szükséges építmények és egyéb kereskedelmi, szolgáltató és ellátó építmények elhelyezésére szolgál.

(2) Amennyiben egy telek több építési övezetbe tartozik, a telekrészek építési paraméterei az egyes övezetbe tartozó telekterületek alapján számítandók. Az eltérő övezeti paraméterek nem vonhatók össze.

(3) Az építési övezet területén a beépítés határértékeit az 28/B. sz. táblázat határozza meg.

28/B. számú táblázat

Övezet jele

Kialakítható legkisebb telekterület mérete
m2

Beépítési mód

Beépítettség megengedett legnagyobb mértéke
%

Építménymagasság

Zöldfelület legkisebb mértéke
%

Terepszint alatti beépítés legnagyobb mértéke
%

Szintterületi mutató megengedett legnagyobb mértéke

Legkisebb
m

Legnagyobb
m

M-XVI/2

5000

Zártsorú, szabadonálló

45

3,5

9,0

25

50

1,6

M-XVI/3

Átalakuló, intézmény-dominanciájú munkahelyi terület243

57/C. §244 (1) Az építési övezet a védőtávolságot nem igénylő üzemi jellegű tevékenységhez, raktározáshoz szükséges építmények és egyéb kereskedelmi, szolgáltató és ellátó építmények elhelyezésére szolgál.

(2) A min. 30%-ban már beépült területeken a beépítési mód a kialakult állapot szerint határozható meg. Indokolt esetben meghatározható vegyes beépítési mód is.

(3) Amennyiben egy telek több építési övezetbe tartozik, a telekrészek építési paraméterei az egyes övezetbe tartozó telekterületek alapján számítandók. Az eltérő övezeti paraméterek nem vonhatók össze.

(4) Az építési övezet területén a beépítés határértékeit a 28/C. sz. táblázat határozza meg.

28/C. számú táblázat

Övezet jele

Kialakítható legkisebb telekterület mérete
m2

Beépítési mód

Beépítettség megengedett legnagyobb mértéke
%

Építménymagasság

Zöldfelület legkisebb mértéke
%

Terepszint alatti beépítés legnagyobb mértéke
%

Szintterületi mutató megengedett legnagyobb mértéke

Legkisebb
m

Legnagyobb
m

M-XVI/3

5000

Zártsorú, szabadonálló

50

3,5

15,0

20

50

2,0

MZ-XVI

Üzemi jellegű tevékenység, raktározás, egyéb szolgáltató és ellátó létesítmények területe

58. § (1) Az építési övezet az MZ keretövezet azon építési övezete, amely jellemzően szabadonálló beépítésű, nagy zöldfelülettel rendelkező létesítmények területe.

(2)245 Az építési övezet területén csak olyan tevékenység folytatható, amely védőtávolságot nem igényel és a keretövezet megengedi, és a levegő-tisztaságvédelmi határérték az 1. sz. légszennyezettségi kategóriának megfelel.

(3) Az építési övezet területén a beépítés határértékeit a 29. sz. táblázat határozza meg.

29. sz. táblázat

Építménymagasság

Szintterületi

Kialakítható

Beépítettség

Zöldfelület

Terepszint

mutató

Övezet

legkisebb

Beépítési

megengedett

legkisebb

alatti beépítés

megenge-

jele

telekterület

mód

legnagyobb

legkisebb

legnagyobb

mértéke

legnagyobb

dett legna-

mérete

mértéke

mértéke

gyobb

m2

%

m

m

%

%

mértéke

MZ-XVI

2500

szabadonálló

35

4,5

15,0

40

45

1,6

KÜLÖNLEGES VÁROSÜZEMELTETÉSI TERÜLETEK TEMETŐK TERÜLETEI

A temetőterületekre vonatkozó általános rendelkezések

59. § (1) Kialakult állapotú temetők esetében a szabályozási határértékeket KSZT határozza meg.

(2) A temetőterületeken megengedett építmények és épületek közül

a) egyházi és világi kegyeleti épületek,

b) krematórium,

c) a temetkezés egyéb, a funkciót kiszolgáló építményei, épületei,

d) virág, temetkezési, kegyeleti kellékek árusításához szükséges építmények,

e) szolgálati lakóépület,

helyezhetők el.

KV-TE-XVI/C

Köztemető

60. § (1) Az építési övezet a különböző temetési módok vegyes alkalmazására kijelölt terület.

(3) Új temető létesítésénél, bővítésnél a temetési helyek a temetőterület (temetőrész) 65% foglalhatják el.

(4) Krematórium építése esetén, annak magasságát a vonatkozó előírások szerint kell meghatározni.

(5) Az építési övezet területén a beépítés határértékeit a 30. sz. táblázat határozza meg.

30. sz. táblázat246

Építménymagasság

Szintterületi

Kialakítható

Beépítettség

Zöldfelület

Terepszint

mutató

Övezet

legkisebb

Beépítési

megengedett

legkisebb

alatti beépítés

megenge-

jele

telekterület

mód

legnagyobb

legkisebb

legnagyobb

mértéke

legnagyobb

dett legna-

mérete

mértéke

mértéke

gyobb

m2

%

m

m

%

%

mértéke

KV-TE-XVI/C

10000

szabadonálló

10,0

3,2

7,5

70

0,2

KV-TE-XVI/R

Különböző temetkezési módok vegyes alkalmazására kijelölt terület

61. § (1) Az építési övezet a Rozsos utcai temető területére vonatkozik.

(2)247

(3) Új temető létesítésénél, bővítésénél a zöldfelület legkisebb mértéke
a) hagyományos temetés esetén 70%,
b) erdei temető esetén 80%
lehet.
(4) Az építési övezet területén a beépítés határértékeit a 31. sz. táblázat határozza meg.
31. sz. táblázat248

Építménymagasság

Szintterületi

Kialakítható

Beépítettség

Zöldfelület

Terepszint

mutató

Övezet

legkisebb

Beépítési

megengedett

legkisebb

alatti beépítés

megenge-

jele

telekterület

mód

legnagyobb

legkisebb

legnagyobb

mértéke

legnagyobb

dett legna-

mérete

mértéke

mértéke

gyobb

m2

%

m

m

%

%

mértéke

KV-TE-XVI/R

10000

szabadonálló

10,0

3,2

7,5

70%
80% 249

ľ

0,2

KV-TE-XVI/G

Temető

62. § (1) Az építési övezet a Gazdaság utcai felekezeti temető területére vonatkozik.

(2) Az építési övezetben a kialakult hagyományos temetőszerkezet megőrzendő.

(3) Az építési övezetben új építmények és épületek elhelyezésével a kialakult beépítettség mértéke nem növelhető.

(4) A kialakult zöldfelület mértéke nem csökkenthető.

(5) Telekalakítás nem engedélyezhető.

(6) Az építési övezet területén a beépítés határértékeit a 32. sz. táblázat határozza meg.

32. sz. táblázat

Építménymagasság

Szintterületi

Kialakítható

Beépítettség

Zöldfelület

Terepszint

mutató

Övezet

legkisebb

Beépítési

megengedett

legkisebb

alatti beépítés

megenge-

jele

telekterület

mód

legnagyobb

legkisebb

legnagyobb

mértéke

legnagyobb

dett legna-

mérete

mértéke

mértéke

gyobb

m2

%

m

m

%

%

mértéke

KV-TE-XVI/G

5000

szabadonálló

2,0

3,2

7,5

70

-

0,02

KV-TB-XVI/B

Szabadonálló beépítésű, a tömegközlekedés járműveit kiszolgáló terület

63. § (1) Az építési övezet az autóbusz járműtelep elhelyezését szolgálja, ahol a közlekedési tevékenységgel összefüggő építmények szabadonálló beépítési móddal helyezhetők el.

(2) Az építési övezet területén a beépítés határértékeit a 33. sz. táblázat határozza meg.

33. sz. táblázat

Építménymagasság

Szintterületi

Kialakítható

Beépítettség

Zöldfelület

Terepszint

mutató

Övezet

legkisebb

Beépítési

megengedett

legkisebb

alatti beépítés

megenge-

jele

telekterület

mód

legnagyobb

legkisebb

legnagyobb

mértéke

legnagyobb

dett legna-

mérete

mértéke

mértéke

gyobb

m2

%

m

m

%

%

mértéke

KV-TB-XVI/B

5000

szabadonálló

45

3,5

15,0

15

45

2,2

KV-TB-XVI/HÉV

HÉV üzemi terület, járműtelep

64. § (1) Az építési övezet a Budapest-Gödöllői HÉV mentén lévő járműtelep és üzemi terület, ahol a közlekedéssel összefüggő javító, karbantartó tevékenységek részére üzemi építmények helyezhetők el.

(2) Az építési övezetben szolgálati lakóépület, a tevékenységet kiszolgáló irodaház, a tevékenységgel összefüggő szolgáltatások építményei helyezhetők el.

(3) Az építési övezet területén a beépítés határértékeit a 34. sz. táblázat határozza meg.

34. sz. táblázat

Építménymagasság

Szintterületi

Kialakítható

Beépítettség

Zöldfelület

Terepszint

mutató

Övezet

legkisebb

Beépítési

megengedett

legkisebb

alatti beépítés

megenge-

jele

telekterület

mód

legnagyobb

legkisebb

legnagyobb

mértéke

legnagyobb

dett legna-

mérete

mértéke

mértéke

gyobb

m2

%

m

m

%

%

mértéke

KV-TB-XVI/HÉV

1500

vegyes,
szabadonálló,
zártsorú

45

4,5

15,0

10

45

2,2

KV-EN-XVI

Energiaszolgáltatás létesítményeinek üzemi területe

65. § (1) Az építési övezet kizárólag az energiaszolgáltatás létesítményeinek elhelyezésére szolgál.

(2) Az építési övezet területén elektromos alállomás, valamint a tevékenységhez szorosan kötődő szolgálati lakás, iroda, raktár, járműtároló építményei helyezhetők el.

(3) A szabályozási határértékeket KSZT határozza meg.

KV-SZK-XVI

Szennyvízkezelés területe250

65/A. §251 (1) A terület kizárólag a települési folyékony hulladékok és szennyvizek kezelését biztosító létesítmények, telepek, mérnöki létesítmények, műtárgyak elhelyezésére szolgál.

(2) A területen a tevékenységet kiszolgáló műtárgyakon kívül csak a tevékenységhez szorosan kötődő, azt kiszolgáló iroda, raktár, járműtároló helyezhető el.

(3) A szakhatóság által előírt védőterületet telken belül kell biztosítani, és azt többszintes növényállománnyal kell kialakítani és folyamatosan fenntartani.

(4) Egyes technológiai építmények terepszint alatt is elhelyezhetők.

(5) A területen a beépítés határértékeit a 35. sz. táblázat határozza meg.

35. sz. táblázat

Építménymagasság

Szintterületi

Kialakítható

Beépítettség

Zöldfelület

Terepszint

mutató

Övezet

legkisebb

Beépítési

megengedett

legkisebb

alatti beépítés

megengedett

jele

telekterület

mód

legnagyobb

legkisebb

legnagyobb

mértéke

legnagyobb

legnagyobb

mérete

mértéke

mértéke

mértéke

m2

%

m

m

%

%

KV-SZK-XVI

1000

szabadonálló

5

-

6,0

30

50

0,1

KÖZLEKEDÉSI TERÜLETEK

KL-KT-XVI

Fővárosi jelentőségű közlekedési területek

66. § (1) Az övezetbe a fővárosi jelentőségű közlekedési célú közterületek tartoznak.

(2) A Fővárosi Szabályozási Kerettervben irányadó szabályozással jelölt területek szabályozása KSZT alapján történhet.

(3)252 Az övezet szabályozási paramétereit KSZT-ben kell meghatározni. A KL-KT keretövezettel érintett csatlakozó lakóterületek zajterhelése nem növekedhet és a zajkibocsátási határértékeknek meg kell felelniük a vonatkozó jogszabályoknak.

KL-KÉ-XVI

Közlekedéssel kapcsolatos építmények elhelyezésére szolgáló terület

67. § (1) Az övezet a közlekedési területek azon része, amely a közlekedéssel kapcsolatos építmények elhelyezésére szolgál.

(2) Az övezet területén a BVKSZ 51. § 19. sz. táblázat B. pontjaiban megengedett funkciók helyezhetők el.

(3)253

KL-VA-XVI

Vasúti létesítmények elhelyezésére szolgáló terület

68. § (1) Az övezet a közlekedési területek azon része, amely a vasúti létesítmények elhelyezésére szolgál.

(2) Az övezet területén

a) üzemanyagtöltő állomás, autómosó, szerviz,

b) szolgálati lakó- és szállásépületek

c) vendéglátási funkciót tartalmazó épület

nem helyezhetők el.

(3) Kiskereskedelmi funkció bruttó szintterülete nem haladhatja meg az 500 m2-t.

ZÖLDTERÜLETEK

Z-XVI CÉLZOTT TERÜLETFELHASZNÁLÁSI MÓDÚ TERÜLETEK

Z-FK-XVI

Fásított köztér

69. § (1) A közterületbe tartozik a felületén részben burkolt városi köztér séta és pihenő funkciót szolgáló városi köztér.

Z-KK-XVI

Közkert

70. § (1) A területbe tartoznak az általában 1,0 ha-nál kisebb zöldfelületi létesítmények.

(2) Az övezetben elhelyezhető funkciók

a) pihenőkert,

b) játszókert.

Z-KK-XVI/T

Templom területek

71. § (1) 1 ha-nál kisebb területű, meglévő templom körül kialakított zöldfelület, templomkert, kegyeleti hely.

(2) Az övezet területén elhelyezhető

a) az egyházi, kegyeleti tevékenység, szobor, térplasztika, emlékmű,

b) pihenőkert,

c) díszkert.

(3) Övezeti jellemzők:

a) a beépítettség mértéke legfeljebb 50% lehet,

b) a maximális építménymagasság legfeljebb 30,0 m lehet

c) a zöldfelület legkisebb mértéke nem lehet kevesebb 40%-nál.

(4) Az építési övezetben csak olyan tevékenység folytatható, amely a kialakult állapotot, funkciót megőrzi, azt kiegészíti. Épület csak egyházi tevékenységgel kapcsolatos célra építhető, bővíthető.

(5) A terület meglévő lehatárolása esetén a közhasználat korlátozott.

Z-KP-XVI

Közpark

72. § (1) 1-10 ha területű közhasználatú zöldfelületi létesítmény.

(2) Területén elhelyezhető funkciók:

a) játszókert,

b) pihenőkert,

c) sportkert,

d) díszkert.

(3) Övezeti jellemzők:

a) a beépítettség mértéke nem lehet több 2%-nál,

b)254

c) a maximális építménymagasság 3,5 m lehet,

d) a zöldfelület legkisebb mértéke 75% lehet.

(4) A területen KSZT alapján - a vendéglátás kivételével - a keretövezetben megengedett építmények, szobor, emlékmű helyezhetők el.

ERDŐTERÜLETEK

E-XVI célzott területfelhasználási módú erdő területek általános előírásai

73. § (1) Az erdőterületeken lévő elektromos távvezetékek, gázvezetékek és gázátadó állomás biztonsági övezetében, védőtávolságán belül az erre vonatkozó előírások szerint lehet tevékenységet végezni és a területet használni.

E-TG-XVI

Turisztikai erdő

74. § (1) A terület, a kül-, és belterületek legalább 1500 m2 nagyságú erdei fákkal és cserjékkel borított vagy erre a célra fenntartott része, illetve erdőgazdasági terület.

(2)255 Az E-TG-XVI területein (illetve annak minden övezetében) épület a legalább 100 000 m2-t elérő telken helyezhető el.

(3)256 a) Az E-TG-XVI területein (illetve annak minden övezetében) a szabályozási tervlapon jelölt építési helyen - és csak ott - építmény - az övezetben megengedett beépítésének megfelelően - az erdőtörvény vonatkozó előírásai szerint üzemtervezett, az alábbi képlet alapján számított erdősítés feltételével helyezhető el, amely a terület tulajdonosának feladata. Az építés a teljes erdőtelepítési (erdősítettség) kötelezettségéhez viszonyított, végrehajtott erdőtelepítés vagy meglévő erdő arányában történhet.

b) A beépíthető terület mértékén belül annak tényleges érvényesíthetőségének mértékét a következők szerint kell számítani:

_


b =

V
---
E


x B

ahol:
b = a beépíthető terület mértékén belül a ténylegesen érvényesíthető beépítés mértéke (m2)
V = a végrehajtandó erdőtelepítés vagy meglévő erdő (m2)
E = a telken előírt erdősítendő terület [az előírt zöldterület 80%-a (m2)]
B = a telken megengedett legnagyobb beépítés mértéke (m2)
c) az erdőövezetek telkein létesíthető épületek alapterülete egyenként legfeljebb 300 m2 lehet.
d) Építmény elhelyezése esetén - annak nagyságától függetlenül - az erdősítendő terület legkisebb mértéke 10 000 m2.
e) 257
(4) 258 Az E-TG-XVI területein (illetve annak minden övezetében) a természetes terepfelszínhez képest a feltöltés az 1,0 métert nem haladhatja meg.
(5) 259 Az E-TG-XVI, illetve annak minden övezetének területén kerítés csak a KL-KT jelű célzott területfelhasználási módú terület határán, valamint a létesített építmények védelmében, a beépített vagy burkolt felületektől mért legfeljebb 30 méter távolságra építhető. A kerítést csak lábazat nélkül, faoszlopos tartószerkezettel, drótháló alkalmazásával lehet kialakítani. A kerítés magassága legfeljebb 2,0 méter lehet.
(6) 260 Az E-TG-XVI/2 és az E-TG-XVI/3 jelű övezetben parkolók csak az épület funkciójához tartozóan az építési helyen belül, fásítva - négy férőhelyenként egy-egy, legalább közepes növekedésű fafaj alkalmazásával - alakíthatók ki.
(7) 261 Az E-TG-XVI területein (illetve annak minden övezetének területén) - csak az épületet tartalmazó telken, az ott elhelyezett funkcióhoz kapcsolódó - egy darab cég-, cím- vagy reklámhordozó helyezhető el.
(8) 262 Az E-TG-XVI/2 és E-TG-XVI/3 övezetek területén csak a következő funkciót tartalmazó épületek helyezhetők el:
- vendéglátó épület,
- szabadidő eltöltés,
- pihenés, a testedzés építményei,
- ismeretterjesztés,
- az erdőterületek fenntartásához szükséges szolgálati lakás.
A szolgálati lakás akkor helyezhető el, ha annak nettó alapterülete nem haladja meg az épület teljes területének 10%-át.

E-TG-XVI/1

Belterületi turisztikai erdő263

74/A. §264 (1) A terület a belterületen erdei fákkal és cserjékkel borított, vagy erre a célra fenntartott része, illetve erdőgazdasági terület.

(2) Övezeti jellemzők:

a) a beépítettség mértéke nem lehet több 3%-nál,

b) legnagyobb építménymagasság legfeljebb 6,0 m lehet,

c) zöldfelület legkisebb mértéke 90% lehet,

d) legkisebb beépíthető építési telek mérete legalább 10 000,0 m2,

e) terepszint alatti építmény mértéke nem lehet nagyobb 3,5%-nál

f) az építési telken egyenként legfeljebb 300 m2 bruttó beépített területű épület helyezhető el.

E-TG-XVI/2

Mezőgazdasági művelési ág nyilvántartású, illetve hasznosítású területek turisztikai erdőterülete265

74/B. §266 (1) Az övezet az E keretövezet azon övezete, amely csak a meglévő természeti értékeitől függően erdősíthető, ahol a védelemre érdemes értékes gyepterületként meghatározott terület nem erdősíthető.

(2) Az övezetben a Naplás-tó partján, a mederéltől mért 100 méter széles védelmi sávban építmény elhelyezése csak a víz használatához kötődően, víz- és árvízvédelmi érdekből, a Természetvédelmi hatósággal egyeztetve történhet.

(3) Az övezet területén a beépítés határértékeit a 36/B. sz. táblázat határozza meg.

36/B. számú táblázat

Építménymagasság

Övezet jele

Kialakítható legkisebb telekterület mérete
m2

Beépíthető
legkisebb
telekterület
mérete
m2

Beépítési
mód

Beépítettség megengedett legnagyobb mértéke
%


Legkisebb
m


Legnagyobb
m

Zöldfelület legkisebb mértéke
%

Terepszint alatti beépítés legnagyobb mértéke
%

Szintterületi mutató meg-
engedett legnagyobb mértéke

E-TG-XVI/2

100 000
(10 ha)

100 000
(10 ha)

Szabadonálló

1,2

-

5,5

90

1,5

0,015

E-TG-XVI/3

Védett, turisztikai erdőterület267

74/C. §268 (1) Az övezet az E keretövezet azon övezete, amely a természeti értékei alapján a Fővárosi Önkormányzat rendeletében foglaltak szerint helyi védelemmel bír. Az övezet területén a meglévő jogszerű beépítettséget figyelembe véve új építménybővítés nem helyezhető el, a meglévők viszont felújíthatók.

(2) Az övezet területén csak a következő funkciót tartalmazó épület lehet:

- vendéglátás,
- szabadidő eltöltés,
- pihenés és testedzés,
- ismeretterjesztés épülete

(3)269

(4) Az övezet területén a beépítés határértékeit a 36/C. sz. táblázat határozza meg.
36/C. számú táblázat

Építménymagasság

Övezet jele

Kialakítható legkisebb telekterület mérete
m2

Beépíthető
legkisebb
telekterület
mérete
m2

Beépítési
mód

Beépítettség megengedett legnagyobb mértéke

%


Legkisebb
m


Legnagyobb
m

Zöldfelület legkisebb mértéke
%

Terepszint alatti beépítés legnagyobb mértéke
%

Szintterületi mutató meg-
engedett
legnagyobb mértéke

E-TG-XVI/3

100 000
(10 ha)

100 000
(10 ha)

Szabadonálló

1,2

-

5,5

90

0,0

0,015

E-TG-XVI/4

A Naplás-tó vízmedre270

74/D. §271

E-VE-XVI

Védőerdő

75. § (1) A terület kizárólag a különböző területfelhasználási módok közötti véderdő telepítésére szolgál.

(2)272 Az övezet területén közműlétesítményeken kívül más építmény nem helyezhető el.

MEZŐGAZDASÁGI TERÜLETEK

MG-MT-XVI

Mezőgazdasági rendeltetésű terület

76. § (1) A terület a növénytermesztés, az állattenyésztés, valamint az ezzel kapcsolatos terményfeldolgozás - tárolás, továbbá az ahhoz kapcsolódó építmények elhelyezésére szolgáló terület.

(2) A területen nem terményfeldolgozó jellegű ipari tevékenység nem végezhető.

(3) A területen ott lakást igénylő gazdasági terület csak 3,0 ha-nál nagyobb telken alakítható ki, melyen legfeljebb egy lakás építhető a gazdasági épülettel közös épülettel.

(4) A területen lakást szolgáló önálló épület csak 5,0 ha-nál nagyobb telken létesíthető.

(5) Az övezetben önálló gazdasági épület a BVKSZ szerint helyezhető el.

A mezőgazdasági területekre vonatkozó telepítési előírások273

76/A. §274 (1) A mezőgazdasági területeken az oldalkert legkisebb mérete az oldalkertre néző tényleges építménymagasság fele, de legalább 2,0 m, a telepítési távolság figyelembevételével.

(2) Az MG-MF, MG-RT és az MG-RF célzott terület-felhasználási módú területeken a legnagyobb építménymagasság 3,5 m lehet.

(3) Lakókocsi, konténer, mobilház építményként történő elhelyezése és használata az MG-RT-XVI., és az MG-MT-XVI., övezetekben - kivéve az ingatlanra vonatkozó jogszerű építési engedéllyel rendelkező építkezés idejét - nem lehetséges.

(4)275 Az MG-RF; MG-RT célzott területfelhasználási területen legfeljebb 12,0 m2 nettó alapterületű építmény helyezhető el.

MG-MF-XVI/F1; MG-MF-XVI/F2

Mezőgazdasági rendeltetésű, távlatban fejlesztésre kijelölt területek

77. § (1) A terület növénytermesztés, állattenyésztés, továbbá az ezekkel kapcsolatos terményfeldolgozás és tárolás, valamint az ahhoz kapcsolódó építmények elhelyezésére szolgál, terület, mely távlatban beépítésre szánt belterületbe sorolható terület.

(2) A terület fejlesztési lehetőségei a következők:

a) MG-MF-XVI/F1 - infrastrukturális feltételhez kötött fejlesztési terület

b) MG-MF-XVI/F2 - távlati fejlesztési tartalékterület

(3) A területen elhelyezhető építmények létesítésének szabályai:

a) a beépítettség nem lehet nagyobb 3%-nál

b) a legkisebb zöldfelület mértéke nem lehet kevesebb 80%-nál

c)276 A legnagyobb építménymagasság 3,5 m.

(4)277 Az övezet területén elhelyezhető épületek, építmények csak ideiglenes jellegűek lehetnek.

MG-RT-XVI.

Mezőgazdasági rendeltetésű, kiskertes, rekreációs terület278

77/A. §279 (1) A terület a pihenés és a rekreáció, kiskert műveléssel egybekötött tevékenységei céljára szolgál.

(2) A területen elhelyezhető építmények létesítésének szabályai:

a) a beépítettség nem lehet nagyobb 3%-nál,

b) a legkisebb zöldfelület mértéke nem lehet kevesebb 80%-nál,

c) a legnagyobb építménymagasság 3,5 m.

MG-RF-XVI/F1; MG-RF-XVI/F2

Mezőgazdasági rendeltetésű, távlatban fejlesztésre kijelölt kiskertes rekreációs terület

78. § (1) A területhez a jövőben beépítésre szánt és belterületbe sorolható, az FSZKT-ban F1 vagy F2 jelű, fejlesztési tartalékterületként feltüntetett jelenlegi kiskertes mezőgazdasági területek tartoznak.

(2) A területen elhelyezhető építmények létesítésének szabályai:

a) a beépítettség nem lehet nagyobb 3%-nál

b) a legkisebb zöldfelület mértéke nem lehet kevesebb 80%-nál

c)280 A legnagyobb építménymagasság 3,5 m.

(3)281 Az övezet területén elhelyezhető épületek, építmények csak ideiglenes jellegűek lehetnek.

VÍZGAZDÁLKODÁSI TERÜLETEK282

VT-VB-XVI

Vízbeszerzési, víztárolási területek

79. § (1) Az övezetbe tartoznak azok a beépítésre nem szánt területfelhasználási egységek, melyek a főváros vízgazdálkodással kapcsolatos területei.

ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

80. § (1) E rendelet 2000. év július hó 14. napján lép hatályba.

(2) A KVSZ rendelkezéseit a hatályba lépését követően indított ügyekben kell alkalmazni.

(3)283 E rendelet a belső piaci szolgáltatásokról szóló, az Európai Parlament és a Tanács 2006/123/EK irányelvnek való megfelelést szolgálja.

2/a. melléklet286

Városképi jelentőségű épületek és építmények:

a

b

c

Cinkota

1.

Állás utca 57.

114352

az épület

2.

Batthyány Ilona utca 12.

116696

a Szerb Antal Gimnázium épülete

3.

Batthyány Ilona utca 12.

116696

a síremlék

4.

Batthyány Ilona utca 16.

116699

az épület

5.

Szabadföld út 19/a.
(Vidámvásár utca 2.)

116777

az épület

6.

Vidámvásár utca 72.

116671

az épület

Mátyásföld

7.

Aranyfürt utca 2.
(Prodám utca 4.)

105923

az épület + az Aranyfürt utcai kerítés + a Prodám utcai kerítés

8.

Aranyfürt utca 6.
(Hunyadvár utca 25.)
(Koronafürt utca 21.)

105920

az épület + a Koronafürt utcai kerítés

9.

Aranyfürt utca 7.
(Koronafürt utca 23.)

105918

a Koronafürt utcai kapuzat

10.

Blaha Lujza utca 2.
(Veres Péter út 154.)

106580

az épület + a Blaha Lujza utcai kerítés + a Veres Péter úti kerítés

11.

Blaha Lujza utca 3.

106583

az épület + a Blaha Lujza utcai kerítés

12.

Blaha Lujza utca 4.

106579

az épület + a Blaha Lujza utcai kapuzat

13.

Blaha Lujza utca 7.

106585

az épület + a Blaha Lujza utcai kerítés

14.

Blaha Lujza utca 9.

106586

az épület + a Blaha Lujza utcai kerítés

15.

Blaha Lujza utca 11.

106587

az épület + a Blaha Lujza utcai kapuzat

16.

Blaha Lujza utca 14.

106574

az épület + a Blaha Lujza utcai kerítés

17.

Blaha Lujza utca 15.

106589

az épület + a Blaha Lujza utcai kerítés

18.

Blaha Lujza utca 17.

106590

Blaha Lujza utcai kerítés

19.

Bökényföldi út 1.
(Veres Péter út 163.)

105743

az épület

20.

Bökényföldi út 3.

105744

az épület + a Bökényföldi úti kerítés

21.

Bökényföldi út 5.
(Táncsics utca 6/a.)

105745/1

az épület

22.

Bökényföldi út 7.
(Táncsics utca 5.)

105668

a Táncsics utcai kapuzat

23.

Bökényföldi út 30-32.
(Rajka utca 2.)

105608

az épület

24.

Bökényföldi út 34.
(Rajka utca 1.)

105592/2

az épület + a Rajka utcai kerítés + a Bökényföldi úti kerítés

25.

Bökényföldi út 42-44.
(Petúnia utca 2.)

105590

az épület + a Bökényföldi úti kerítés a kerítés

26.

Bökényföldi út 46.
(Petúnia utca 1.)

105588

az épület + Bökényföldi úti kapuzat

27.

Csinszka utca 14.

105646

az épület

28.

Csinszka utca 29-33.

105571/2

az épület

29.

Csinszka utca 30.

105508

a Csinszka utcai kerítés

30.

Diósy Lajos utca 2.
(Veres Péter út 139.)

105767

a Diósy Lajos utcai kerítés + a Veres Péter úti kerítés

31.

Diósy Lajos utca 10.
(Mészáros József utca 27.)

105830

az épület + Diósy Lajos utcai kerítés + a Mészáros József utcai kerítés

32.

Diósy Lajos utca 12.

105829

az épület + az emléktábla

33.

Diósy Lajos utca 15.
(Hunyadvár utca 44.)

105824

az épület + a Diósy Lajos utcai kapuzat

34.

Diósy Lajos utca 16.
(Hunyadvár utca 46.)

105826

az épület

35.

Diósy Lajos utca 21.

105853

az épület + Diósy Lajos utcai kerítés + az előkerti építmény

36.

Diósy Lajos utca 22/d.

105842/40

az épület

37.

Diósy Lajos utca 23.
(Májusfa utca 18.)

105854

az épület + Diósy Lajos utcai kerítés + a Májusfa utcai kerítés

38.

Diósy Lajos utca 35.
(Rezgőfű utca 11-13.)

105875

a sarok kapuzat

39.

Diósy Lajos utca 37.

105877

a Diósy Lajos utcai kerítés

40.

Diósy Lajos utca 41.

105879

a Diósy Lajos utcai kerítés

41.

Diósy Lajos utca 43.

105880

az épület

42.

Diósy Lajos utca 45.
(Újszász utca 100-102.)

105881/2

az épület + a Diósy Lajos utcai kerítés

43.

Farkasfog utca 3.

105027

az épület

44.

Hunyadvár utca 13.
(Zsélyi Aladár utca 19.)

106002

a Zsélyi Aladár utcai kapuzat

45.

Hunyadvár utca 21.
(Prodám utca 2.)

105924

az épület + a Hunyadvár utcai kerítés + a Prodám utcai kerítés

46.

Hunyadvár utca 23.

105922

az épület + a Hunyadvár utcai kerítés

47.

Hunyadvár utca 24.
(Zsélyi Aladár utca 16.)

106024

a Hunyadvár utcai kapuzat

48.

Hunyadvár utca 38-40.
(Koronafürt utca 18.)

105819

az épület + a Hunyadvár utcai kerítés + a Koronafürt utcai kerítés

49.

Hunyadvár utca 42.

105820

az épület + a Hunyadvár utcai kerítés

50.

Hunyadvár utca 48.

105828

a Hunyadvár utcai kerítés

51.

Hunyadvár utca 66.

105665

a Hunyadvár utcai kerítés

52.

Hunyadvár utca 68.

105664

az épület

53.

Hunyadvár utca 90.
(Mátra utca 16.)

105634

az épület

54.

Huszár utca 4/b.

105726/1

az épület

55.

Huszár utca 6.
(Táncsics utca 14/a-b.)

105724

az épület

56.

Huszár utca 8.
(Táncsics utca 13.)

105659

az épület + Huszár utcai kerítés + a Táncsics utcai kerítés

57.

Huszár utca 10.

105658

az épület + a Huszár utcai kerítés

58.

Huszár utca 15.

105602

a Huszár utcai kerítés

59.

Huszár utca 17.

105601

a Huszár utcai kerítés

60.

Huszár utca 21.
(Rajka utca 5.)

105597

az épület + a Huszár utcai kerítés + a Rajka utcai kerítés

61.

Huszár utca 22/a.
(Rajka utca 7.)

105563

az épület

62.

Huszár utca 23.

105596

a Huszár utcai kerítés

63.

Huszár utca 25.
(Petúnia utca 6.)

105595

az épület + a Petúnia utcai kapuzat

64.

Imre utca 1.
(Veres Péter út 151.)

105755/1

az épület + az Imre utcai kerítés + a Veres Péter úti kerítés

65.

Imre utca 5.

105758

az épület

66.

Imre utca 6.
(Táncsics utca 2.)

105751

az épület + az Imre utcai kerítés + a Táncsics utcai kerítés

67.

Jókai Mór utca 26.
(Szilágyi Mihály utca 1.)

105963/2

az épület

68.

Koronafürt utca 1.
(Veres Péter út 127.)

105786

az épület

69.

Koronafürt utca 9.
(Mészáros József utca 20.)

105800/2

a Koronafürt utcai kerítés + a Mészáros József utcai kerítés

70.

László utca 8.

106545

az épület + a László utcai kerítés

71.

Májusfa utca 3/a.

105901/2

az épület

72.

Májusfa utca 4.

105910

a Májusfa utcai kerítés

73.

Májusfa utca 6.

105909

a Májusfa utcai kerítés

74.

Májusfa utca 14-16.

105855

az épület + a Májusfa utcai kapu

75.

Mátra utca 9.
(Táncsics utca 23.)

105636

az épület

76.

Mátra utca 13.

105638

a Mátra utcai kerítés

77.

Mátyás király tér 1.
(Táncsics utca 1.)

105679

a Mátyás király utcai kerítés + a Táncsics utcai kerítés

78.

Mátyás király tér 2/a.

105678

a Mátyás király utcai kerítés

79.

Mátyás király tér 2/b.

105677

a Mátyás király utcai kerítés

80.

Mátyás király tér 8.
(Mészáros József utca 33.)

105833

az épület

81.

Mészáros József utca 5.
(Zsélyi Aladár utca 12.)

106035

az épület + a Mészáros József utcai kerítés

82.

Mészáros József utca 8.
(Zsélyi Aladár utca 10.)

106049

az épület + a Mészáros József utcai kapuzat

83.

Mészáros József utca 10.

106043

a Mészáros József utcai kapuzat

84.

Mészáros József utca 11.

106032

az épület

85.

Mészáros József utca 13.
(Pilóta utca 9.)

106031

az épület + a Mészáros József utcai kerítés + a Pilóta utcai kerítés

86.

Mészáros József utca 14.
(Pilóta utca 10.)

105795

az épület

87.

Mészáros József utca 15.
(Pilóta utca 12.)

105802

az épület + a Mészáros József utcai kerítés + a Pilóta utcai kerítés

88.

Mészáros József utca 23.

105821

a Mészáros József utcai kerítés

89.

Mészáros József utca 38.

105760

az épület + a Mészáros József utcai kerítés

90.

Nagyvázsony utca 8.
(Zsélyi Aladár utca 31.)

105973

az épület

91.

Nagyvázsony utca 12.

105977

az épület + a Nagyvázsony utcai kerítés

92.

Nagyvázsony utca 16.
(Pilóta utca 29.)

105978/2

az épület

93.

Nagyvázsony utca 17.
(Pilóta utca 28.)

105931

az épület + a Nagyvázsony utcai kerítés + a Pilóta utcai kerítés

94.

Nagyvázsony utca 19.

105934

az épület + a Nagyvázsony utcai kerítés

95.

Paulheim József tér 1.
(Prodám utca 1.)

105926/1

a templom épülete

96.

Petúnia utca 4.

105594

az épület + a Petúnia utcai kerítés

97.

Petúnia utca 10.

105561/1

az épület + a Petúnia utcai kerítésszakasz

98.

Petúnia utca 12.

105560

az épület

99.

Pilóta utca 1.
(Veres Péter út 115.)

106040

az épület + a Pilóta utcai kerítés + a Veres Péter úti kerítés

100.

Pilóta utca 5.

106038

az épület + a Pilóta utcai kerítés

101.

Pilóta utca 14.

105803

a Pilóta utcai kerítés

102.

Pilóta utca 16.

105804

az épület + a Pilóta utcai kerítés

103.

Pilóta utca 27.

105979

a Pilóta utcai kerítés

104.

Pilóta utca 32.

105933

az épület + a Pilóta utcai kerítés

105.

Prodám utca 9.

105936

az épület

106.

Rajka utca 3/a.

105593/2

az épület + a Rajka utcai kapuzat

107.

Rajka utca 4.

105607

a Rajka utcai kerítés

108.

Rajka utca 6.

105600

az épület + a Rajka utcai kerítés

109.

Szilágyi Mihály utca 3.

105964

az épület

110.

Szilágyi Mihály utca 6.

106005

az épület

111.

Szilágyi Mihály utca 7.

105969

az épület + a Szilágyi Mihály utcai kerítés

112.

Táncsics utca 3.

105669

az épület + a Táncsics utcai kerítés

113.

Táncsics utca 4/a.

105750

az épület + a Táncsics utcai kerítés

114.

Táncsics utca 10.

105736

az épület

115.

Táncsics utca 15.

105652

az épület

116.

Veres Péter út 147.

105757

az épület

117.

Veres Péter út 155-157.

105749

az épület

118.

Zsélyi Aladár utca 4.

106046

az épület

119.

Zsélyi Aladár utca 14.

106026

a Zsélyi Aladár utcai kerítés

120.

Zsélyi Aladár utca 21.

106001

a Zsélyi Aladár utcai kerítés

Rákosszentmihály

121.

Csömöri út 142.
(Iskola utca 2-6.)

112157

az „első elemi iskola” épülete

122.

Csömöri út 270.
(Szilaspatak utca 42.)

112544

az épület

123.

Batthyány utca 16.

110206

az épület + a Batthyány utcai kerítés

124.

Batthyány utca 21.

110217

az épület

125.

Batthyány utca 28.

110252

az épület

126.

Batthyány utca 38.

110603

az épület

127.

Budapesti út 2.
(Körvasút sor 1.)

110389

az épület

128.

Budapesti út 100.
(Sándor utca 1-3.)

109101

az épület

129.

Budapesti út 104/a.
(Ilona utca 1.)

109080/3

az épület

130.

Hársfa utca 56.
(Rákosi út 171.)

108804

az épület

131.

Hársfa utca 58.
(Rákosi út 164.)

108812

az épület

132.

Hősök tere 1.

109800

az épület

133.

Hősök tere 9.
(Szent Korona utca 116.)

109803

az épület

134.

Hősök tere 10-11.

109805

az épület

135.

Hősök tere 12.

109808

az épület

136.

Iharfa utca 18.

109738/2

az épület

137.

Ilona utca 57.

109367

az épület

138.

Ilona utca 70.
(Szent Korona utca 136.)

109539

az épület

139.

József utca 47.

109316

a József utcai kerítés + az utcai kapuzat

140.

József utca 51.
(Rákosi út 114.)

109319

az épület

141.

József utca 106.
(Petőfi utca 76.)

111730

a domborművek

142.

Kossuth Lajos utca 35.
(Rákosi út 58.)

110598

az épület

143.

Lajos utca 63.

109382

az épület

144.

Madách utca 8.

111856

az épület + a Madách utcai kerítés

145.

Mária utca 4-6.

109139/2

az épület

146.

Mária utca 52.
(Rákosi út 116.)

109335

az épület

147.

Mária utca 89.

109509

az épület

148.

Milán utca 23.
(Sashalom utca 12.)

110089

az épület

149.

Nádor utca 51.

110425

az épület

150.

Pálya utca 79.

110834

az épület + a Pálya utcai kerítés

151.

Rákosi út 46/a.

110575

az épület

152.

Rákosi út 59.

110259

az épület

153.

Rákosi út 84.

109918

az épület + a Rákosi úti kerítés

154.

Rákosi út 131.
(Sándor utca 51.)

109276

az épület

155.

Ságvári utca 18.

109862

az épület

156.

Szent István utca 12.

110292

az épület

157.

Templom tér 1.

109892/1

a templom épülete

158.

Templom tér 6.

109890

az épület

159.

Templom tér 7.

109889

a cserkész otthon épülete

Sashalom

160.

Pirosrózsa utca 33.

100272

az épület + a Pirosrózsa utcai kerítés

160/a. 287

Legény utca 18.

103132

Lakóház

Határkövek:

161. Budapesti út - Szolnoki út - Körvasútsor sarok

162. Pirosrózsa utca - András utca sarok

163. Pesti határút 1. számú ház előtt

164. Pesti határút 12. számú ház előtt

165. Pesti határút 27. számú ház előtt

166. Pesti határút 40. számú ház előtt

3/a. melléklet289

Hatályos szabályozási tervek területi lehatárolásának szöveges mellékletei

1.

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 19/1998. (X. 13.) Ök. RENDELETE a Bökényföldi út - nagynyomású gázvezeték védősávja - Cinkotai út és a 103867 hrsz-ú ipari út által határolt terület szabályozási tervének jóváhagyásáról

2.

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 20/1998. (X. 13.) Ök rendelete a Budapest XVI. ker Margit utca-Arany János utca-Budapesti út 107269/1 hrsz-ú területek által határolt terület (Ikarus Rt 107259 hrsz-ú területe) szabályozási tervének jóváhagyásáról

3.

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 1/2003. (I. 29.) Ök. rendelete A Budapest, XVI. kerület Szlovák út menti övezet határ - Aranyfa utca - Vízgát utca - E-TG keretövezet - Temesvári utca - Szilas patak - Csömöri út által határolt terület, az Ostoros utca - Fenőkő utca - Olló utca - Felső Malom utca által határolt terület és a 118729/1, 118721, 118719/22, 118739/1, 118739/2, 118287/2, 118287/1 és a 117963 helyrajzi számú ingatlanok lehatárolt területeinek - a szennyvízcsatorna elhelyezését szolgáló, közterületek kialakítására vonatkozó - szabályozási tervének jóváhagyásáról

4.

29/2003. (XII. 22.) Főváros XVI. kerületi önkormányzati rendelet a Budapest, XVI. kerület Veres Péter út - Zsélyi Aladár utca - Mészáros József utca - Jókai Mór utca által határolt terület szabályozási tervéről

5.

31/2003. (XII. 22.) Főváros XVI. kerületi önkormányzati rendelet a Budapest, XVI. kerület Szabadföldi út - Décsi József utca - Tátraszirt sor Simongát utca által határolt terület szabályozási tervéről

6.

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 25/2004. (VII. 6.) RENDELETE A Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 30/2000. (VII. 14.) Ök. rendelet módosításáról Budapest, XVI. kerület Margit utca - Sarjú út - István király utca - Lőtér utca által határolt területre vonatkozó szabályozási terv jóváhagyásáról

7.

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 32/2004. (IX. 27.) RENDELETE A Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 30/2000. (VII. 14,) Ök. rendelet módosításáról és a Budapest, XVI. kerület Biztató út - Árpádföldi sor - HÉV vonal - (117579) hrsz. közterület által határolt területre vonatkozó szabályozási terv jóváhagyásáról

8.

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 6/2005. (II. 21.) rendelete A Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 30/2000. (VII. 14.) Ök. rendelet módosításáról és a Budapest, XVI. kerület Rákospalotai határút - János utca - Iglói utca - József utca által határolt területre vonatkozó szabályozási terv jóváhagyásáról

9.

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 7/2005. (II. 21.) rendelete A Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 30/2000. (VII. 14.) Ök. rendelet módosításáról és a Budapest, XVI. kerület Újszász utca - Ballada utca - Emlékkő utca - Prohászka O. utca - kerülethatár (Pesti határút) - iparvasút - Névtelen utca (103772/15. hrsz.) által határolt területre vonatkozó szabályozási terv jóváhagyásáról

10.

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 16/2005. (V. 25.) rendelete A Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 30/2000. (VII. 14.) rendelet módosításáról és a Budapest, XVI. kerület Táncsics utca - Mészáros József utca - Diósy Lajos utca - Újszász utca - Bökényföldi út által határolt területre vonatkozó szabályozási terv jóváhagyásáról

11.

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 22/2005. (VII. 11.) rendelete A Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 30/2000. (VII. 14.) rendelet módosításáról és a Budapest, XVI. kerület Íjász utca - Zselic utca - Léva utca - (103772/15) hrsz. közterület - repülőtéri iparvágány - E-TG keretövezet által határolt területre vonatkozó szabályozási terv jóváhagyásáról

12.

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 33/2005. (XI.14.) rendelete A Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 30/2000. (VII. 14.) Ök. rendelet módosításáról és a Budapest, XVI. kerület Csömöri út - Segesvár utca -Baross utca - János utca által határolt területre vonatkozó szabályozási terv jóváhagyásáról

13.

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 13/2006. (V. 17.) rendelete a Budapest, XVI. kerület Veres Péter út - Sárgarózsa utca - Aldebrő utca - Legény utca - Pósa Lajos utca - Hősök fasora - Garat utca - Holdfény utca - Döbröce utca - Kolozs utca - Borotvás utca, valamint a Szabadföld út - Foszlány utca - Somkút utca - Vidámvásár utca által határolt területre vonatkozó szabályozási tervről A Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 30/2000. (VII. 14.) Ök. rendelet kiegészítésére

14.

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 15/2007. (V. 7.) rendelete a Budapest, XVI. kerület Pirosrózsa utca - Bányai Elemér utca - Kicsi utca - Zalavár utca - Egyenes utca - Cziráki utca által határolt területre vonatkozó szabályozási terv jóváhagyásáról és a Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 30/2000. (VII. 14.) rendelet (továbbiakban: KVSZ) módosításáról

15.

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 21/2007. (VII. 2.) rendelete a Budapest, XVI. kerület délkeleti részén - a Szabadföldi út déli oldalán - lévő erdőterületekre vonatkozó szabályozási terv jóváhagyásáról és a Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 30/2000. (VII. 14.) rendelet (továbbiakban: KVSZ) módosításáról

16.

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 22/2007. (VII. 4.) rendelete a Budapest XVI. kerület, Batthyány Ilona utca - Vidám vásár utca - Georgina utca - Rózsalevél utca által határolt tömbre és a Batthyány Ilona utca - Bajcsy-Zsilinszky tér páratlan oldalára vonatkozó szabályozási terv jóváhagyásáról és a Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 30/2000. (VII. 14.) rendelet (továbbiakban: KVSZ) módosításáról

17.

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 32/2007. (XI. 12.) rendelete a BUDAPEST XVI. kerület Felsőmalom utca - Vágás utca - Alsómalom utca - Ostoros út által határolt területre vonatkozó szabályozási terv jóváhagyásáról és a Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 30/2000. (VII.14.) rendelet (továbbiakban: KVSZ) módosításáról

18.

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2012. (I. 30.) önkormányzati rendelet e a Budapest XVI. kerület Margit utca - Fábián utca - István király utca - Miklós utca által határolt területre vonatkozó szabályozási terv jóváhagyásáról

19.

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 23/2012.(VI. 26.) önkormányzati rendelet e a Budapest XVI. kerület Sasvár utca - Keringő utca - Színjátszó utca - Kőszál utca által határolt területre vonatkozó szabályozási tervéről és a Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 30/2000. (VII. 14.) rendelet módosításáról

20.

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT 24/2012.(VII. 20.) önkormányzati rendelet e a Budapest XVI. kerület Veres Péter út - Gordonka utca - Guzsaly utca - Pesti határút - Sárgarózsa utca - Kövirózsa utca - Farkashida utca - Aldebrő utca - Legény utca - Pósa Lajos utca - Lándzsa utca által határolt területre vonatkozó szabályozási tervéről valamint a Budapest, XVI. kerület Veres Péter út - Sárgarózsa utca - Aldebrő utca - Legény utca - Pósa Lajos utca - Hősök fasora - Garat utca - Holdfény utca - Döbröce utca - Kolozs utca - Borotvás utca, valamint a Szabadföld út - Foszlány utca - Somkút utca - Vidámvásár utca által határolt területre vonatkozó 13/2006. (V. 16.) önkormányzati rendelet tel jóváhagyott szabályozási terv hatályának módosításáról és a Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatról szóló 30/2000. (VII. 14.) rendelet módosításáról

21.

Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2017. (V. 19.) rendelete A Budapest XVI. kerület közigazgatási határ - Budapesti út - Csömöri HÉV-vonal által határolt területre vonatkozó Kerületi Építési Szabályzatáról

22.

Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 27/2017. (X. 25.) önkormányzati rendelet e a Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatáról szóló 30/2000. (VII. 14.) rendelet módosításáról

1. függelék

Nyilvántartott régészeti lelőhelyek:

Ingatlan és az attól való távolságon belüli területek:

Atlasz u. (Mátyásföld)

hrsz. 104075

Ilona u. (volt Bajcsy-Zs. u.) 57-61.

hrsz: 103967

+ 10 m

Rózsalevél u. Cinkotai evangélikus templom és környéke

hrsz.: 117076

Csömöri u. 32.

hrsz: 110999/2

+ 15 m

Egyenes u. 2-6.

hrsz: 100040

+ 20 m

Nógrádverőce út, Mátyásföld, Somkút u. - Simongát u. között

Hermina u. 87.

hrsz: 107306

Margit u. 26. (volt Janovecz M. u.)

hrsz: 101474

Batthyány Ilona u. 12. (volt Kultúrház u.)

hrsz: 116696

Matild u. (Rákosszentmihály)

hrsz: 111136

+ 50 m

Nefelejcs u. 33.

hrsz: 110902

Rákosszentmihály, Szilas-patak jobb partja, teljes hosszában

50 m

Demeter u. (volt Temesvári u.) - Sarjú u. Kavicsbánya

hrsz: 106868

+ 20 m

Tímur u. - Fertály u. - Dezsőfia u. között

hrsz: 114096

Zalavár u. 7.

hrsz: 100038

Sashalom, az állomás közelében lévő dombon

Sashalom, Zalavár u.

A rendelet térkép mellékletei eredetben a Főépítésznél megtekinthetők.

3. függelék291

Az állattartó építmények meghatározásához, fogalom meghatározás

1. mezőgazdasági haszonállat: minden olyan kis-, közepes testű és nagyállat, amelyet élelmiszer, gyapjú, bőr vagy szőrme előállításához vagy egyéb mezőgazdasági, illetve kereskedelmi célra tenyésztenek vagy tartanak;

2. nagyállat: ló, szamár, öszvér, szarvasmarha, bivaly, sertés;

3. kisállat: baromfi (különösen: tyúk, gyöngytyúk, lúd, kacsa, pulyka, húsgalamb és egyéb díszbaromfi), prémes állat (különösen: házinyúl, csincsilla, angóranyúl);

4. közepes testű állat: juh, kecske.

1

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 2. §. Hatályos: 2005. II. 15-től.

2

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 3. § (1). Hatályos: 2005. II. 15-től.

3

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 3. § (2). Hatályos: 2005. II. 15-től.

4

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 4. §. Hatályos: 2005. II. 15-től.

5

Hatályon kívül helyezte: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 5. §. Hatálytalan: 2005. II. 15-től.

6

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 6. §. Hatályos: 2005. II. 15-től.

7

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 7. § (1). Hatályos: 2005. II. 15-től.

8

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 7. § (1). Hatályos: 2005. II. 15-től.

9

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 7. § (1). Hatályos: 2005. II. 15-től.

10

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 7. § (2). Hatályos: 2005. II. 15-től.

11

Hatályon kívül helyezte: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 8. §. Hatálytalan: 2005. II. 15-től.

12

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 9. § (1). Hatályos: 2005. II. 15-től.

13

Hatályon kívül helyezte: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2016. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 3. §. Hatálytalan: 2016. XII. 20-tól.

14

Hatályon kívül helyezte: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2016. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 3. §. Hatálytalan: 2016. XII. 20-tól.

15

Hatályon kívül helyezte: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 1. §. Hatálytalan: 2012. I. 11-től.

16

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 2. § (1). Hatályos: 2012. I. 11-től.

17

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 35/2015. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 1. §. Hatályos: 2016. I. 1-től.

18

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 35/2015. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 1. §. Hatályos: 2016. I. 1-től.

19

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 35/2015. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 1. §. Hatályos: 2016. I. 1-től.

20

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 35/2015. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 1. §. Hatályos: 2016. I. 1-től.

21

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 35/2015. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 1. §. Hatályos: 2016. I. 1-től.

22

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 10. § (1). Hatályos: 2005. II. 15-től.

23

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 35/2015. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 2. §. Hatályos: 2016. I. 1-től.

24

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 31/2006. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 1. §. Hatályos: 2006. IX. 29-től.

25

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 2. § (2). Hatályos: 2012. I. 11-től.

26

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 12. §. Hatályos: 2005. II. 15-től.

27

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 12. §. Hatályos: 2005. II. 15-től.

28

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 3. § (1). Hatályos: 2012. I. 11-től.

29

Hatályon kívül helyezte: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2016. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 3. §. Hatálytalan: 2016. XII. 20-tól.

30

Hatályon kívül helyezte: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2016. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 3. §. Hatálytalan: 2016. XII. 20-tól.

31

Hatályon kívül helyezte: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2016. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 3. §. Hatálytalan: 2016. XII. 20-tól.

32

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 31/2006. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 9. §. Hatályos: 2006. IX. 29-től.

33

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 3. § (2). Hatályos: 2012. I. 11-től.

34

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 13. § (1). Hatályos: 2005. II. 15-től.

35

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 4. §. Hatályos: 2012. I. 11-től.

36

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 4. §. Hatályos: 2012. I. 11-től.

37

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 14. § (1). Hatályos: 2005. II. 15-től.

38

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 14. § (2). Hatályos: 2005. II. 15-től.

39

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 14. § (3). Hatályos: 2005. II. 15-től.

40

Módosította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 14. § (4).

41

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 14. § (5). Hatályos: 2005. II. 15-től.

42

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 14. § (6). Hatályos: 2005. II. 15-től.

43

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 14. § (7). Hatályos: 2005. II. 15-től.

44

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 14. § (8). Hatályos: 2005. II. 15-től.

45

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 15. § (1). Hatályos: 2005. II. 15-től.

46

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 5. § (1). Hatályos: 2012. I. 11-től.

47

Hatályon kívül helyezte: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 35/2015. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 3. §. Hatálytalan: 2016. I. 1-től.

48

Hatályon kívül helyezte: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 35/2015. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 3. §. Hatálytalan: 2016. I. 1-től.

49

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 16. § (1). Hatályos: 2005. II. 15-től.

50

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 16. § (1). Hatályos: 2005. II. 15-től.

51

Hatályon kívül helyezte: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 16. § (2). Hatálytalan: 2005. II. 15-től.

52

Hatályon kívül helyezte: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 17. §. Hatálytalan: 2005. II. 15-től.

53

Hatályon kívül helyezte: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2016. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 3. §. Hatálytalan: 2016. XII. 20-tól.

54

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 6. §. Hatályos: 2012. I. 11-től.

55

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 35/2015. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 4. §. Hatályos: 2016. I. 1-től.

56

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 18. § (1). Hatályos: 2005. II. 15-től.

57

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 7. § (1). Hatályos: 2012. I. 11-től.

58

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 7. § (2). Hatályos: 2012. I. 11-től.

59

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 18. § (3). Hatályos: 2005. II. 15-től.

60

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 18. § (4). Hatályos: 2005. II. 15-től.

61

Hatályon kívül helyezte: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2016. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 3. §. Hatálytalan: 2016. XII. 20-tól.

62

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 35/2015. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 5. §. Hatályos: 2016. I. 1-től.

63

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 35/2015. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 5/A. §. Hatályos: 2016. I. 1-től.

64

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 19. §. Hatályos: 2005. II. 15-től.

65

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 20. § (1). Hatályos: 2005. II. 15-től.

66

Számozását módosította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 20. § (1).

67

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 8. § (1). Hatályos: 2012. I. 11-től.

68

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 35/2015. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 6. §. Hatályos: 2016. I. 1-től.

69

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 8. § (2). Hatályos: 2012. I. 11-től.

70

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 8. § (2). Hatályos: 2012. I. 11-től.

71

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 8. § (2). Hatályos: 2012. I. 11-től.

72

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 41/2017. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 1. §. Hatályos: 2017. XII. 20-tól.

73

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 41/2017. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 1. §. Hatályos: 2017. XII. 20-tól.

74

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 41/2017. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 1. §. Hatályos: 2017. XII. 20-tól.

75

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 21. §. Hatályos: 2005. II. 15-től.

76

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 35/2015. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 7. §. Hatályos: 2016. I. 1-től.

77

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 22. §. Hatályos: 2005. II. 15-től.

78

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 23. § (1). Hatályos: 2005. II. 15-től.

79

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 23. § (2). Hatályos: 2005. II. 15-től.

80

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 23. § (3). Hatályos: 2005. II. 15-től.

81

Hatályon kívül helyezte: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 24. § (1). Hatálytalan: 2005. II. 15-től.

82

Módosította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 24. § (2)-(7).

83

Módosította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 24. § (8).

84

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 24. § (9). Hatályos: 2005. II. 15-től.

85

Hatályon kívül helyezte: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 25. § (1). Hatálytalan: 2005. II. 15-től.

86

Módosította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 10. §.

87

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 25. § (2). Hatályos: 2005. II. 15-től.

88

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 26. § (1). Hatályos: 2005. II. 15-től.

89

Hatályon kívül helyezte: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 11. § (1). Hatálytalan: 2012. I. 11-től.

90

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 11. § (2). Hatályos: 2012. I. 11-től.

91

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 26. § (2). Hatályos: 2005. II. 15-től.

92

Számozását módosította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 26. § (2).

93

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 11. § (3). Hatályos: 2012. I. 11-től.

94

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 11. § (3). Hatályos: 2012. I. 11-től.

95

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 11. § (3). Hatályos: 2012. I. 11-től.

96

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 11. § (3). Hatályos: 2012. I. 11-től.

97

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 26. § (3). Hatályos: 2005. II. 15-től.

98

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 26. § (3). Hatályos: 2005. II. 15-től.

99

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 12. § (1). Hatályos: 2012. I. 11-től.

100

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 12. § (2). Hatályos: 2012. I. 11-től.

101

Hatályon kívül helyezte: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 13. § (1). Hatálytalan: 2012. I. 11-től.

102

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 13. § (2). Hatályos: 2012. I. 11-től.

103

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 35/2015. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 8. §. Hatályos: 2016. I. 1-től.

104

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 35/2015. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 9. §. Hatályos: 2016. I. 1-től.

105

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 35/2015. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 10. §. Hatályos: 2016. I. 1-től.

106

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 14. § (2). Hatályos: 2012. I. 11-től.

107

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 14. § (2). Hatályos: 2012. I. 11-től.

108

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 14. § (2). Hatályos: 2012. I. 11-től.

109

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 14. § (2). Hatályos: 2012. I. 11-től.

110

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 14. § (2). Hatályos: 2012. I. 11-től.

111

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 14. § (2). Hatályos: 2012. I. 11-től.

112

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 14. § (2). Hatályos: 2012. I. 11-től.

113

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 35/2015. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 11. §. Hatályos: 2016. I. 1-től.

114

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 35/2015. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 12. §. Hatályos: 2016. I. 1-től.

115

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 26. § (4). Hatályos: 2005. II. 15-től.

116

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 15. §. Hatályos: 2012. I. 11-től.

117

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 16. § (1). Hatályos: 2012. I. 11-től.

118

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 16. § (2). Hatályos: 2012. I. 11-től.

119

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 35/2015. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 13. §. Hatályos: 2016. I. 1-től.

120

Módosította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 27. § (2).

121

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 28. § (1). Hatályos: 2005. II. 15-től.

122

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 28. § (1). Hatályos: 2005. II. 15-től.

123

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 28. § (1). Hatályos: 2005. II. 15-től.

124

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 28. § (1). Hatályos: 2005. II. 15-től.

125

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 28. § (1). Hatályos: 2005. II. 15-től.

126

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 28. § (1). Hatályos: 2005. II. 15-től.

127

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 28. § (1). Hatályos: 2005. II. 15-től.

128

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 17. § (1). Hatályos: 2012. I. 11-től.

129

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 28. § (1). Hatályos: 2005. II. 15-től.

130

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 31/2006. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 10. § (3). Hatályos: 2006. IX. 29-től.

131

Hatályon kívül helyezte: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 28. § (1). Hatálytalan: 2005. II. 15-től.

132

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 28. § (1). Hatályos: 2005. II. 15-től.

133

Hatályon kívül helyezte: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 17. § (2). Hatálytalan: 2012. I. 11-től.

134

Hatályon kívül helyezte: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 28. § (1). Hatálytalan: 2005. II. 15-től.

135

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 31/2006. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 2. §. Hatályos: 2006. IX. 29-től.

136

Hatályon kívül helyezte: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 17. § (2). Hatálytalan: 2012. I. 11-től.

137

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 31/2006. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 3. § (1). Hatályos: 2006. IX. 29-től.

138

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 31/2006. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 3. § (1). Hatályos: 2006. IX. 29-től.

139

Hatályon kívül helyezte: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2016. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 3. §. Hatálytalan: 2016. XII. 20-tól.

140

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 18. § (1). Hatályos: 2012. I. 11-től.

141

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 18. § (1). Hatályos: 2012. I. 11-től.

142

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 18. § (1). Módosította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 35/2015. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 14. §.

143

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 18. § (1). Hatályos: 2012. I. 11-től.

144

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 18. § (1). Hatályos: 2012. I. 11-től.

145

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 18. § (1). Hatályos: 2012. I. 11-től.

146

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 35/2015. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 15. §. Hatályos: 2016. I. 1-től.

147

Hatályon kívül helyezte: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 29. §. Hatálytalan: 2005. II. 15-től.

148

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 19. §. Hatályos: 2012. I. 11-től.

149

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 31/2006. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 4. § (1). Hatályos: 2006. IX. 29-től.

150

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 30. §. Hatályos: 2005. II. 15-től.

151

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 31/2006. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 4. § (2). Hatályos: 2006. IX. 29-től.

152

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 31/2006. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 4. § (3). Hatályos: 2006. IX. 29-től.

153

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 31/2006. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 4. § (4). Hatályos: 2006. IX. 29-től.

154

Módosította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 31/2006. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 4. § (5).

155

Hatályon kívül helyezte: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 31. § (1). Hatálytalan: 2005. II. 15-től.

156

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 20. §. Hatályos: 2012. I. 11-től.

157

Módosította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 31/2006. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 5. §.

158

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2002. (VI. 3.) önkormányzati rendelete 9. § (2). Hatályos: 2002. VI. 3-tól.

159

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2002. (VI. 3.) önkormányzati rendelete 9. § (2). Hatályos: 2002. VI. 3-tól.

160

Hatályon kívül helyezte: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 32. § (1). Hatálytalan: 2005. II. 15-től.

161

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 21. §. Hatályos: 2012. I. 11-től.

162

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 33. §. Hatályos: 2005. II. 15-től.

163

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 22. §. Hatályos: 2012. I. 11-től.

164

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 33. §. Hatályos: 2005. II. 15-től.

165

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 33. §. Hatályos: 2005. II. 15-től.

166

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 32/2004. (IX. 27.) önkormányzati rendelete 2. §. Hatályos: 2005. X. 14-től.

167

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 32/2004. (IX. 27.) önkormányzati rendelete 2. §. Hatályos: 2005. X. 14-től.

168

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 38/2007. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 2. §. Hatályos: 2007. XII. 21-től.

169

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 38/2007. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 3. §. Hatályos: 2007. XII. 21-től.

170

Számozását módosította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 38/2007. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 3. §.

171

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 34. § (1). Hatályos: 2005. II. 15-től.

172

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 23. §. Hatályos: 2012. I. 11-től.

173

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 34. § (2). Hatályos: 2005. II. 15-től.

174

Számozását módosította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 34. § (2).

175

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 31/2006. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 6. §. Hatályos: 2006. IX. 29-től.

176

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 31/2006. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 6. §. Hatályos: 2006. IX. 29-től.

177

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 35/2015. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 16. §. Hatályos: 2016. I. 1-től.

178

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 24. §. Hatályos: 2012. I. 11-től.

179

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 31/2006. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 6. §. Hatályos: 2006. IX. 29-től.

180

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 31/2006. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 6. §. Hatályos: 2006. IX. 29-től.

181

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 25. §. Hatályos: 2012. I. 11-től.

182

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2007. (VII. 4.) önkormányzati rendelete 2. § (1). Hatályos: 2007. VII. 4-től.

183

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2007. (VII. 4.) önkormányzati rendelete 2. § (1). Hatályos: 2007. VII. 4-től.

184

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 26. §. Hatályos: 2012. I. 11-től.

185

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 35. § (1). Hatályos: 2005. II. 15-től.

186

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 27. §. Hatályos: 2012. I. 11-től.

187

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 35. § (1). Hatályos: 2005. II. 15-től.

188

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 35. § (2). Hatályos: 2005. II. 15-től.

189

Számozását módosította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 35. § (2).

190

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 28. §. Hatályos: 2012. I. 11-től.

191

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 37. §. Hatályos: 2005. II. 15-től.

192

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 37. §. Hatályos: 2005. II. 15-től.

193

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 37. §. Hatályos: 2005. II. 15-től.

194

Hatályon kívül helyezte: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 38. § (1). Hatálytalan: 2005. II. 15-től.

195

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2002. (VI. 3.) önkormányzati rendelete 9. § (2). Hatályos: 2002. VI. 3-tól.

196

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 38. § (2). Hatályos: 2005. II. 15-től.

197

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2002. (VI. 3.) önkormányzati rendelete 9. § (2). Hatályos: 2002. VI. 3-tól.

198

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 38. § (3). Hatályos: 2005. II. 15-től.

199

Hatályon kívül helyezte: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 39. § (1). Hatálytalan: 2005. II. 15-től.

200

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 35/2015. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 17. §. Hatályos: 2016. I. 1-től.

201

Módosította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 40. §.

202

Hatályon kívül helyezte: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 41. §. Hatálytalan: 2005. II. 15-től.

203

Hatályon kívül helyezte: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 42. § (1). Hatálytalan: 2005. II. 15-től.

204

Módosította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 42. § (2).

205

Módosította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 43. §.

206

saroktelek esetében

207

saroktelek esetében

208

saroktelek esetében

209

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 44. §. Hatályos: 2005. II. 15-től.

210

Számozását módosította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 44. §.

211

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 45. §. Hatályos: 2005. II. 15-től.

212

Megállapította: Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 41/2017. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 2. §. Hatályos: 2017. XII. 20-tól.

213

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 35/2015. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 18. §. Hatályos: 2016. I. 1-től.

214

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2005. (II. 21.) önkormányzati rendelete 2. §. Hatályos: 2005. II. 21-től.

215

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2005. (II. 21.) önkormányzati rendelete 2. §. Hatályos: 2005. II. 21-től.

216

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2005. (II. 21.) önkormányzati rendelete 2. §. Hatályos: 2005. II. 21-től.

217

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2005. (II. 21.) önkormányzati rendelete 2. §. Hatályos: 2005. II. 21-től.

218

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2005. (II. 21.) önkormányzati rendelete 3. §. Hatályos: 2005. II. 21-től.

219

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2005. (II. 21.) önkormányzati rendelete 3. §. Hatályos: 2005. II. 21-től.

220

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2005. (II. 21.) önkormányzati rendelete 3. §. Hatályos: 2005. II. 21-től.

221

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2005. (II. 21.) önkormányzati rendelete 3. §. Hatályos: 2005. II. 21-től.

222

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2005. (II. 21.) önkormányzati rendelete 4. §. Hatályos: 2005. II. 21-től.

223

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2005. (II. 21.) önkormányzati rendelete 4. §. Hatályos: 2005. II. 21-től.

224

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2010. (VI. 21.) önkormányzati rendelete 5. § (3). Hatályos: 2010. VIII. 20-tól.

225

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2010. (VI. 21.) önkormányzati rendelete 5. § (3). Hatályos: 2010. VIII. 20-tól.

226

Hatályon kívül helyezte: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2013. (IV. 2.) önkormányzati rendelete 5. § (1). Hatálytalan: 2013. V. 2-től.

227

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2013. (IV. 2.) önkormányzati rendelete 5. § (2). Hatályos: 2013. V. 2-től.

228

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2013. (IV. 2.) önkormányzati rendelete 5. § (2). Hatályos: 2013. V. 2-től.

229

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2013. (IV. 2.) önkormányzati rendelete 5. § (2). Hatályos: 2013. V. 2-től.

230

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2013. (IV. 2.) önkormányzati rendelete 5. § (2). Hatályos: 2013. V. 2-től.

231

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2013. (IV. 2.) önkormányzati rendelete 5. § (2). Hatályos: 2013. V. 2-től.

232

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2013. (IV. 2.) önkormányzati rendelete 5. § (2). Hatályos: 2013. V. 2-től.

233

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2013. (IV. 2.) önkormányzati rendelete 5. § (3). Hatályos: 2013. V. 2-től.

234

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 23/2012.(VI. 26.) önkormányzati rendelete 5. § (2). Hatályos: 2012. VII. 26-tól.

235

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 23/2012.(VI. 26.) önkormányzati rendelete 5. § (2). Hatályos: 2012. VII. 26-tól.

236

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 46. §. Hatályos: 2005. II. 15-től.

237

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2005. (V. 25.) önkormányzati rendelete 2. §. Hatályos: 2005. VI. 1-től.

238

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2005. (V. 25.) önkormányzati rendelete 2. §. Hatályos: 2005. VI. 1-től.

239

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2005. (II. 21.) önkormányzati rendelete 4. §. Hatályos: 2005. II. 21-től.

240

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2005. (II. 21.) önkormányzati rendelete 4. §. Hatályos: 2005. II. 21-től.

241

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2007. (V. 7.) önkormányzati rendelete 2. §. Hatályos: 2007. V. 7-től.

242

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2007. (V. 7.) önkormányzati rendelete 2. §. Hatályos: 2007. V. 7-től.

243

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2007. (V. 7.) önkormányzati rendelete 2. §. Hatályos: 2007. V. 7-től.

244

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2007. (V. 7.) önkormányzati rendelete 2. §. Hatályos: 2007. V. 7-től.

245

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 47. §. Hatályos: 2005. II. 15-től.

246

Módosította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 48. §.

247

Hatályon kívül helyezte: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 49. § (1). Hatálytalan: 2005. II. 15-től.

248

Módosította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 49. § (2).

249

erdei temető esetén

250

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 30/2003. (XII. 22.) önkormányzati rendelete 4. § (1) c). Hatályos: 2004. I. 1-től.

251

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 30/2003. (XII. 22.) önkormányzati rendelete 4. § (1) c). Hatályos: 2004. I. 1-től.

252

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 50. §. Hatályos: 2005. II. 15-től.

253

Hatályon kívül helyezte: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 51. §. Hatálytalan: 2005. II. 15-től.

254

Hatályon kívül helyezte: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 52. §. Hatálytalan: 2005. II. 15-től.

255

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2007. (VII. 2.) önkormányzati rendelete 2. § (1). Módosította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2016. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 3. §.

256

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2007. (VII. 2.) önkormányzati rendelete 2. § (1). Hatályos: 2007. VII. 2-től.

257

Hatályon kívül helyezte: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2016. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 3. §. Hatálytalan: 2016. XII. 20-tól.

258

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2007. (VII. 2.) önkormányzati rendelete 2. § (1). Hatályos: 2007. VII. 2-től.

259

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2007. (VII. 2.) önkormányzati rendelete 2. § (1). Hatályos: 2007. VII. 2-től.

260

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2007. (VII. 2.) önkormányzati rendelete 2. § (1). Hatályos: 2007. VII. 2-től.

261

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2007. (VII. 2.) önkormányzati rendelete 2. § (1). Hatályos: 2007. VII. 2-től.

262

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2007. (VII. 2.) önkormányzati rendelete 2. § (1). Hatályos: 2007. VII. 2-től.

263

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2005. (II. 21.) önkormányzati rendelete 5. §. Hatályos: 2005. II. 21-től.

264

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2005. (II. 21.) önkormányzati rendelete 5. §. Hatályos: 2005. II. 21-től.

265

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2007. (VII. 2.) önkormányzati rendelete 3. §. Hatályos: 2007. VII. 2-től.

266

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2007. (VII. 2.) önkormányzati rendelete 3. §. Hatályos: 2007. VII. 2-től.

267

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2007. (VII. 2.) önkormányzati rendelete 3. §. Hatályos: 2007. VII. 2-től.

268

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2007. (VII. 2.) önkormányzati rendelete 3. §. Hatályos: 2007. VII. 2-től.

269

Hatályon kívül helyezte: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2016. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 3. §. Hatálytalan: 2016. XII. 20-tól.

270

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2007. (VII. 2.) önkormányzati rendelete 3. §. Hatályos: 2007. VII. 2-től.

271

Hatályon kívül helyezte: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2016. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 3. §. Hatálytalan: 2016. XII. 20-tól.

272

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2007. (VII. 2.) önkormányzati rendelete 4. §. Hatályos: 2007. VII. 2-től.

273

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 29. §. Hatályos: 2012. I. 11-től.

274

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 29. §. Hatályos: 2012. I. 11-től.

275

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 35/2015. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 19. §. Hatályos: 2016. I. 1-től.

276

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 30. §. Hatályos: 2012. I. 11-től.

277

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 53. §. Hatályos: 2005. II. 15-től.

278

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 31. §. Hatályos: 2012. I. 11-től.

279

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 31. §. Hatályos: 2012. I. 11-től.

280

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 32. §. Hatályos: 2012. I. 11-től.

281

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 54. §. Hatályos: 2005. II. 15-től.

282

Módosította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005. (II. 11.) önkormányzati rendelete 55. §.

283

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 29/2009. (VI. 25.) önkormányzati rendelete 2. §. Hatályos: 2009. VII. 1-től.

284

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 31/2006. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 7. §, 1. számú melléklet. Módosította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2007. (VII. 2.) önkormányzati rendelete 9. § (3), Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2007. (VII. 4.) önkormányzati rendelete 12. § (2) a), Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 32/2007. (XI. 12.) önkormányzati rendelete 7. § (2), Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 33. § (1)-(2), Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 23/2012.(VI. 26.) önkormányzati rendelete 5. § (1), Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2012.(VII. 20.) önkormányzati rendelete 12. § (1).

285

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2012.(VII. 20.) önkormányzati rendelete 12. § (2), 2. melléklet. Hatályos: 2012. VIII. 19-től.

286

Megállapította: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 34. §, 2/A. számú melléklet. Hatályos: 2012. I. 11-től.

287

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2012.(VII. 20.) önkormányzati rendelete 13. § (3). Hatályos: 2012. VIII. 19-től.

288

Megállapította: Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 41/2017. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 3. § (2), 1. melléklet. Hatályos: 2017. XII. 20-tól.

289

Megállapította: Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 41/2017. (XII. 19.) önkormányzati rendelete 3. § (2), 2. melléklet. Hatályos: 2017. XII. 20-tól.

290

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 33/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete 36. §, 2. számú függelék. Hatályos: 2012. I. 11-től.

291

Beiktatta: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 35/2015. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 21. §. Hatályos: 2016. I. 1-től.