Baja Város Önkormányzat Képviselő-testületének 41/2004. (VI.18.) önkormányzati rendelete

Baja Város Köztisztaságával és a települési szilárd és folyékony hulladékkal összefüggő szervezett hulladékgazdálkodási közszolgáltatás kötelező igénybevételéről

Hatályos: 2023. 07. 01

Baja Város Önkormányzat Képviselő-testületének 41/2004. (VI.18.) önkormányzati rendelete

Baja Város Köztisztaságával és a települési szilárd és folyékony hulladékkal összefüggő szervezett hulladékgazdálkodási közszolgáltatás kötelező igénybevételéről

2023.07.01.

Baja Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény 46. § (1) bekezdés c. pontja és a hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. tv. (továbbiakban: Hgt.) 23. §, valamint 31. § (2) bekezdésének felhatalmazása alapján az alábbi rendeletet alkotja.1

I. Fejezet

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1. § A rendelet célja azoknak a helyi szabályoknak a megállapítása, amelyek biztosíthatják a város köztisztaságával összefüggő feladatok eredményes végrehajtását.2

Minden hulladékkal összefüggő tevékenységet úgy kell megszervezni és végezni, hogy a hulladék:
- mennyiségének csökkentését eredményezze,
- újrahasznosítását minél nagyobb arányban tegye lehetővé,
- okozta környezeti hatásokat minimálisra csökkentse,
- keletkezésének ellenőrzésére, megítélésére és minősítésére vonatkozó adatok biztosítva legyenek.

2. § (1) A rendelet területi hatálya a város közigazgatási területére terjed ki.

(2) A rendelet személyi hatálya a közigazgatási határon belül valamennyi ingatlan tulajdonosra, ingatlan kezelőre, vagy használóra (továbbiakban: tulajdonos) kiterjed függetlenül attól, hogy a tulajdonos természetes vagy jogi személy, illetve nem jogi személyiségű társaság.

(3) A rendelet tárgyi hatálya kiterjed a város köztisztaságával kapcsolatos feladatokra.3

3. § Nem terjed ki a rendelet hatálya a veszélyes hulladékok szállításával és kezelésével összefüggő tevékenységekre.

4. §4

(1)5

(2)

5. § (1) A köztisztaság megőrzésében mindenki köteles hatékonyan közreműködni és a települési környezet - különösen a közterületek - veszélyeztetését, szennyeződését, fertőzését eredményező tevékenységtől tartózkodni.

(2) Tilos a hulladékot elhagyni, - a gyűjtés, a szállítás és a lerakás szabályaitól eltérő módon - felhalmozni, ellenőrizetlen körülmények között elhelyezni, kezelni.

(3) Az ingatlanon elhagyott hulladék kezelési kötelezettsége a hulladék tulajdonosának megállapításáig az ingatlan 2. § (2) bekezdésében rögzített tulajdonosát terhelik.

(4) Az e rendelettel összefüggő tevékenység és a rendeletben foglaltak ellenőrzéséről a jegyző gondoskodik.

II. Fejezet

FOGALOM MEGHATÁROZÁSOK

6. §6

III. Fejezet

KÖZTISZTASÁGI FELADATOK

7. § (1) A közterületek rendszeres tisztán tartásáról Baja Város Önkormányzata gondoskodik az általa megbízott szolgáltató útján, valamint a 2. § (2) bekezdésében rögzített érintett ingatlantulajdonosok kötelezésével.

(2) Közutak, közparkok, közterek, sétányok, járdák, lépcsők tisztán tartása, síkosság-mentesítése, a keletkező szemét összegyűjtése és elszállítása a szolgáltató feladata.

Ennek keretében elvégzi:
a.) a közutak, terek útburkolatai és az ezeket szegélyező járdák, a nyilvános lépcsők, a közterületen lévő árkok és ezek műtárgyai tisztántartását, az ott keletkezett hulladék összegyűjtését és elszállítását,
b.) az utcai hulladékgyűjtő edények rendszeres kiürítését és tisztántartását,
c.) a hó eltakarítási és síkosság mentesítési munkákat a biztonságos közlekedési feltételek megvalósítása érdekében.
(3) A Duna és a Kamarás-Duna (Sugovica) belterületi partszakaszain a víz által partra vetett hulladék elszállításáról, a partszakasz és a vízfelület tisztán tartásáról (kivételt képez a kijelölt strandok és az üzemi kikötők területe) az Alsó Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság, a partszakasz közterületnek nem minősülő részén annak tulajdonosa köteles gondoskodni.

Az ingatlan tulajdonosok közterület tisztán tartásával

kapcsolatos feladatai:

8. § (1) A 2. § (2) bekezdésében rögzített tulajdonos köteles gondoskodni:

a.) Az ingatlan előtti járdaszakasz, járda hiányában egy méter széles területsáv, illetőleg ha a járda mellett zöld sáv is van, akkor az úttestig terjedő teljes terület, beleértve a nyílt vízelvezető árkok területét is, tisztán tartásáról, szemét- és gyom mentesítéséről.
b.) Tömbtelken a külön tulajdonban álló egyes épületek gyalogos megközelítésére és körüljárására szolgáló terület tisztán tartásáról, a csapadékvíz zavartalan lefolyását akadályozó anyagok és hulladékok eltávolításáról, a téli időszakban a hó eltakarításról és síkosság mentesítésről.
c.) A telek ingatlanról a járda- és az úttest fölé nyúló ágak és bokrok megfelelő és szakszerű nyeséséről.
(2) A két szomszédos terület, épület közötti közforgalmú területsáv, átjáró esetében a tisztán tartási kötelezettség a tulajdonosok között 50-50 %-ban oszlik meg.
(3) Az üzletek és egyéb elárusító helyek, vendéglátó egységek előtti járdaszakaszt, illetőleg ha a járda mellett zöld sáv is van, az úttestig terjedő teljes területet, - ide értve a nyílt csapadékvíz árkokat is - a nyitva tartás ideje alatt a tulajdonos, használó, kereskedelmi tevékenységet végző köteles tisztán tartani és a hulladék összegyűjtéséről, valamint elszállításáról gondoskodni.
(4) A madarak tartózkodó helyei alatti közterületnek a szennyeződéstől való megtisztítása az ingatlan 2. § (2) bekezdésében rögzített tulajdonosának a feladata.
(5) A 2. § (2) bekezdésében rögzített ingatlantulajdonosok a kötelezettségük alá tartozó közterületsávok feltakarításából keletkezett szemetet, hulladékot a háztartási hulladékgyűjtő tartályba kötelesek elhelyezni. Amennyiben a tartály térfogatát meghaladó mennyiségű szemét keletkezik, úgy annak külön elszállításáról kötelesek a közszolgáltató útján gondoskodni.
(6) A közterületek tisztán tartása időbeni korlátozás nélkül végezhető, az érintett területre vonatkozó zajkibocsátási határérték betartásával - porképzés kerülésével – oly módon, hogy közben hulladék a közútra ne kerüljön.

(7)7

Közlekedéssel kapcsolatos köztisztasági feladatok

9. § (1) Közforgalmú közúti közlekedés céljára szolgáló tömegközlekedés esetében a 8. § (1) bekezdésben meghatározott feladatokról

a.) a közterületen lévő üzemi területek, végállomások, pályaudvarok tekintetében a járműveket üzembentartó, illetve a közlekedési szolgáltatást végző, megfelelő számú szemétgyűjtő kihelyezéséről és ürítéséről köteles gondoskodni;
b.) a belterületen lévő és az a.) pontba nem tartozó váróhelyiségek, várakozóhelyek, járdaszigetek és a járdától füvesített területtel vagy egyéb módon elkülönített megállóhelyek tekintetében Baja Város Önkormányzata köteles gondoskodni;
c.) vasutat keresztező járda esetében a vasút üzembentartója köteles gondoskodni;
d.) a külterületen lévő és az a.) pontba nem tartozó váróhelyiségek, várakozóhelyek és megállóhelyek tekintetében a közlekedési szolgáltatást végző, autóbusz megállóhelyek tekintetében a rendszeres tisztításról, síkosság mentesítésről, hó-, hulladék- eltakarításáról a közút kezelője köteles gondoskodni.
(2) Ha a közúti jármű, munkagép üzemelése, parkolása vagy javítása során a közterület szennyeződik, a szennyezést okozó jármű üzembentartója haladéktalanul köteles a szennyeződést eltávolítani, a balesetveszélyt minden lehetséges eszközzel elhárítani. Amennyiben veszélyes anyag, illetve veszélyes hulladék kerül a közterületre, úgy azok ártalmatlanítását a veszélyes hulladékok kezelésére vonatkozó hatályos rendelet előírásai szerint kell elvégezni.
(3) Közterületen csak a gépjárművek karosszériájának mosószer nélküli felső mosása történhet.

Közterület használók köztisztasági feladatai

10. § (1) Engedély alapján igénybe vett közterület tisztán tartásáról az engedélyes köteles folyamatosan gondoskodni.

(2) Az utcai árusok kötelesek az általuk igénybe vett területet, valamint annak környékét a szennyeződéstől megóvni, folyamatosan tisztán tartani, a keletkezett hulladék összegyűjtéséről és elszállításáról a közszolgáltatás keretei között gondoskodni.

Építési és bontási terület tisztán tartása

11. § (1) Az építési, karbantartási, javítási tevékenységekből adódó szennyeződés eltávolításáért az építési engedély jogosultja a felelős.

(2) A város kiemelt. övezetében (a közterület használat szabályozásáról szóló 15/2004. (III. 29.) Ör. 8. § (1) bek. b.) pontja alapján) lévő közterületen még ideiglenesen sem tárolható ömlesztett építési anyag, bontási törmelék, kivételt képez ez alól a szállító edényben történő tárolás.

(3) Építési, bontási, tatarozási munkákat, közműépítéssel kapcsolatos tevékenységet úgy kell végezni, hogy por- és egyéb szennyeződés a közterületre ne jusson és a vízelvezetés biztosítva legyen.

(4)8 Építési, bontási és egyéb anyagokat közterületen e rendelet és a közterületek használatának szabályairól szóló önkormányzati rendelet szabályai szerint szabad tárolni.

(5)9

Hó- és síkosság mentesítés

12. § (1) A 2. § (2) bekezdésében rögzített ingatlan tulajdonos köteles az ingatlana előtt a hótól, jégtől és ónos esőtől síkossá vált járdaszakaszt - szükség esetén naponta többször is - a síkosságtól mentesíteni.

(2) Az ónos esőtől, jégtől vagy hótól síkossá vált közutak és az ingatlanokhoz nem csatlakozó járdák síkosság mentesítését Baja Város Önkormányzata - szükség esetén naponta többször is - köteles elvégeztetni.

(3) A járdáról letakarított havat 8 m-nél szélesebb kocsiutakon az úttest két szélén, ennél keskenyebb kocsiút esetén a járda szélén kell összegyűjteni úgy, hogy a gyalog közlekedők számára a megfelelő szélességű terület, valamint a folyókák, vízelvezető rácsok és nyílt csapadékvíz árkok szabadon maradjanak.

(4) A gyalogos- és közúti forgalom zavartalansága érdekében tilos havat felhalmozni:

a.) útkereszteződésben,
b.) úttorkolatban (a legelső hórakást az úttorkolattól legalább 8 méter távolságban szabad elhelyezni),
c.) kapubejárat elé, annak szélességében,
d.) járdasziget és járda közé,
e.) tömegközlekedésre szolgáló jármű megállóhelynél,
f.) közszolgáltatási felszerelési tárgyra (vízelzáró csap, gázcsap, víznyelő akna, tűzcsap, stb.) és egyéb közérdekű létesítmény (forgalomirányító lámpa, közvilágító lámpaoszlop, hirdetőoszlop, stb.) köré,
g.) fák tövében,
h.) kijelölt gyalogos átkelőhelyen,
i.) nyílt vízelvezető árokban
j.) kerékpárúton

Ingatlanok tisztán tartása

13. § (1) Az egyes ingatlanok tisztán tartásáról a 2. § (2) bekezdésében rögzített ingatlan tulajdonosa, illetőleg a bérleti jogviszonyból származó kötelezettsége szerint a bérlő köteles gondoskodni.

Ezen belül:
a.) a lakó- és emberi tartózkodásra szolgáló épületek (épületrészek) közös használatú részének (kapualj, lépcsőház, folyosó, terasz, felvonó, pince, mosókonyha, szárító, padlás- rész, közös illemhely, hulladékledobó és gyűjtő, közös udvar, gépkocsi tároló, stb.) tisztán tartásáról, rovar- és rágcsáló mentesítéséről a 2. § (2) bekezdésében rögzített tulajdonosnak; illetve a tulajdonosi közösségnek;
b.) a lakásnak, a lakás céljára szolgáló más helyiségnek és az ezekhez tartozó területeknek a tisztaságáról, rendszeres takarításáról, rovar- és rágcsáló mentesítéséről a 2. § (2) bekezdésében rögzített tulajdonosnak kell gondoskodnia.
(2) Beépítetlen vagy időszakosan használt belterületi ingatlan 2. § (2) bekezdésében rögzített tulajdonosa az utca felől látható táblát köteles elhelyezni, amelyen a köztisztasági kötelezettség megállapítása céljából fel kell tüntetni a tulajdonos vagy használó nevét és címét.
(3) A belvárosban szükség szerint, a város egyéb területein évente legalább kétszer az épület homlokzatát (kerítését) az épület tulajdonosai, használói kötelesek illegális falragaszoktól, festéstől mentesíteni.
(4) A 2. § (2) bekezdésében rögzített tulajdonos a kirakatot, ablakot, kaput, cégtáblát, reklámtáblát, stb. a szükségletnek megfelelően, de legalább negyedévenként köteles megtisztítani.
(5) Minden huzamos emberi tartózkodásra szolgáló épülethez és minden olyan területen, illetőleg létesítményben, ahol tömegforgalom bonyolódik le, a közegészségügyi és az építésügyi hatósági előírásoknak, továbbá a várható forgalomnak megfelelő számú illemhelyet kell létesíteni, fenntartani, folyamatosan tisztán tartani és rendszeresen fertőtleníteni. Ennek elvégzése az (1) bekezdésben érintetteket az érdekeltségük arányában terheli.
(6) A 2. § (2) bekezdésében rögzített ingatlan tulajdonosa köteles a beépítetlen telek ingatlan tisztán tartásáról és gyommentesítéséről gondoskodni.

Köztisztasággal összefüggő egyéb rendelkezések

14. § (1) Vásárok, sport- és egyéb rendezvények tartása idején a rendezvény szervezője köteles gondoskodni a várható forgalomnak megfelelő számú illemhely biztosításáról, üzemeltetéséről, valamint a rendezvény ideje alatt és azt követően a terület tisztán tartásáról.

(2) A járdát, úttestet, parkterületet és egyéb közterületet ürülékkel, szennyvízzel, veszélyes anyaggal, illetve veszélyes és települési hulladékkal beszennyezni, a fenti anyagokat felszíni vízbe, csapadékvíz csatornába juttatni tilos. A veszélyes anyag szennyvízcsatornába való juttatása tilos.

(3) Az állatok által közterületen okozott szennyeződés eltakarításáról az állat sétáltatója, illetve tulajdonosa haladéktalanul köteles gondoskodni. Állati ürüléket zárt tárolóban kell elhelyezni, utcai szemétgyűjtőbe rakni tilos.

(4) Állatok közterületen való etetését a közterület szennyezése nélkül szabad végezni, az okozott szennyezést haladéktalanul el kell távolítani az állatot etető személynek. Állatokat belterületi közterületen legeltetni tilos.

(5) Köz- és magánterületen tilos környezetszennyező anyagot engedély nélkül gyűjteni, tárolni, azzal hatóságilag nem engedélyezett tevékenységet folytatni.

(6) A közterületen elhelyezett ivóvíz kutak üzemeltetője a kutak környezetét köteles különös gonddal tisztán tartani és megvédeni az esetleges szennyeződéstől, valamint a csurgalék víz megfelelő elvezetéséről gondoskodni.

(7) A közterületek szennyeződésének megelőzése érdekében a közterületen keresztül forgalmat lebonyolító üzletek és egyéb elárusítóhelyek, vendéglátó egységek, székházak, intézmények, szolgáltató egységek bejárata mellett az épületek a 2. § (2) bekezdésében rögzített tulajdonosai kötelesek szemétgyűjtőt elhelyezni és azoknak a szemétszállításra rendszeresített edénybe való ürítéséről szükség szerint gondoskodni. A gyűjtőedényt úgy kell kiválasztani, hogy az a meglévő városbútorzattal összhangban legyen.

IV. Fejezet

A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉKKAL ÖSSZEFÜGGŐ TEVÉKENYSÉG

15. §10

(1)

(2)11

(3)

(4)12

(5)

Települési szilárd hulladék gyűjtése és szállítása

16. §13

(1)

(2)

(3)14

(4)

(5)

(6)

(7)

(8) a.)15

b.)16
c.)17
18
d.)19

(9)20

(10)

(11)

a.)21
b.)
c.)
22

(12)23

17. §24

(1)

(2)

(3)

18. §25

(1)

(2)

a.)
b.)
c.)

(3)

(4)

19. §26

Települési szilárd hulladék kezelése

20. §27

(1)28

(2)

21. §29

22. §30

(1)

(2) a.)31

b.)32

A kötelező közszolgáltatás ellátásának rendje,

a szolgáltató és a tulajdonos jogai és kötelességei

23. §33

(1)

(2)

(3)

(4)

(5)

(6)34

(7)35

A kötelező közszolgáltatás során alkalmazható legmagasabb díj,

a díjfizetés módja, adható kedvezmények

24. §36

(1)37

(2)38

(3)39

(4)

(5)40

25. §41

(1)

(2)

(3)

(4)

(5)42

V. Fejezet

TELEPÜLÉSI FOLYÉKONY HULLADÉKKAL ÖSSZEFÜGGŐ TEVÉKENYSÉG

26. §43

Települési folyékony hulladék kezelése

27. §44

A kötelező közszolgáltatás ellátásának rendje,

a szolgáltató és a tulajdonos jogai és kötelességei

28. §45

A kötelező közszolgáltatás során alkalmazható legmagasabb díj,

a díjfizetés módja, adható kedvezmények

29. §46

Adatszolgáltatás, személyes adatok kezelése

30. §47

VI. Fejezet

ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

31. §

(1)48

(2) A köztisztasággal kapcsolatos kötelezettségek teljesítésének ellenőrzéséről a jegyző gondoskodik.

32. §49 (1) *50

a)

b)

c)

d)

e)

g)

(2)

33. §51

34. §52

HATÁLYBA LÉPÉS

35. § (1) A rendelet 2004. július 1-én lép hatályba.

(2)53

1. melléklet a 41/2004. (VI. 18.) önkormányzati rendelethez54

2. melléklet a 41/2004. (VI. 18.) önkormányzati rendelethez55

1

51/2004.(IX.29.) rendelettel módosított szöveg. Hatályos: 2004. október 1-től

2

Módosította a 7/2014. (III. 28.) önkormányzati rendelet 18. § (3) bekezdés a) pont. Hatályos 2014. április 01-től.

3

Módosította a 7/2014. (III. 28.) önkormányzati rendelet 18. § (3) bekezdés b) pont. Hatályos 2014. április 01-től

4

Hatályon kívül helyezte a 7/2014. (III. 28.) önkormányzati rendelet 18. § (3) bekezdés c) pont. Hatálytalan 2014. április 01-től

5

60/2008.(XII.19.) rendelettel megállapított szöveg. Hatályos: 2009. január 1-től

6

A 6. §-t a Baja Megyei Jogú Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (VI. 30.) önkormányzati rendelete 2. § a) pontja hatályon kívül helyezte.

7

43/2005.(IX.30.) rendelettel hatályon kívül helyezett szöveg. Hatályos: 2005. október 1-től

8

A 11. § (4) bekezdése a Baja Megyei Jogú Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (VI. 30.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

9

A 11. § (5) bekezdését a Baja Megyei Jogú Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (VI. 30.) önkormányzati rendelete 2. § b) pontja hatályon kívül helyezte.

10

Hatályon kívül helyezte a 7/2014. (III. 28.) önkormányzati rendelet 18. § (3) bekezdés e) pont. Hatálytalan 2014. április 01-től

11

32/2008.(VIII.29.) rendelettel megállapított szöveg. Hatályos: 2008. szeptember 1-től

12

43/2005.(IX.30.) rendelettel megállapított szöveg. Hatályos: 2005. október 1-től

13

Hatályon kívül helyezte a 7/2014. (III. 28.) önkormányzati rendelet 18. § (3) bekezdés e) pont. Hatálytalan 2014. április 01-től

14

2/2006.(II.3.) rendelettel megállapított szöveg. Hatályos: 2006. február 6-tól

15

74/2005.(XII.16.) rendelettel megállapított szöveg. Hatályos: 2006. január 1-től

16

43/2005.(IX.30.) rendelettel módosított szöveg. Hatályos: 2005. október 1-től

17

Módosította a 11/2012. (IV. 2.) önkormányzati rendelet 10. § (2) bekezdés. Hatályos 2012. április 15-től.

18

54/2005.(X.27.) Kt. sz. rendelettel megállapított szöveg. Hatályos: 2005. november 1-től

19

74/2005.(XII.16.) rendelettel megállapított szöveg. Hatályos: 2006. január 1-től

20

43/2005.(IX.30.) rendelettel megállapított szöveg. Hatályos: 2005. október 1-től

21

46/2007.(XII.14.) rendelettel megállapított szöveg. Hatályos: 2008. január 1-től

22

14/2007.(III.30.) rendelettel megállapított szöveg. Hatályos: 2007. április 1-től

23

46/2007.(XII.14.) rendelettel megállapított szöveg. Hatályos: 2008. január 1-től

24

Hatályon kívül helyezte a 7/2014. (III. 28.) önkormányzati rendelet 18. § (3) bekezdés e) pont. Hatálytalan 2014. április 01-től

25

Hatályon kívül helyezte a 7/2014. (III. 28.) önkormányzati rendelet 18. § (3) bekezdés e) pont. Hatálytalan 2014. április 01-től

26

Hatályon kívül helyezte a 7/2014. (III. 28.) önkormányzati rendelet 18. § (3) bekezdés e) pont. Hatálytalan 2014. április 01-től

27

Hatályon kívül helyezte a 7/2014. (III. 28.) önkormányzati rendelet 18. § (3) bekezdés e) pont. Hatálytalan 2014. április 01-től

28

74/2004.(XII.22.) rendelettel megállapított szöveg. Hatályos: 2005. január 1-től

29

Hatályon kívül helyezte a 7/2014. (III. 28.) önkormányzati rendelet 18. § (3) bekezdés e) pont. Hatálytalan 2014. április 01-től

30

Hatályon kívül helyezte a 7/2014. (III. 28.) önkormányzati rendelet 18. § (3) bekezdés e) pont. Hatálytalan 2014. április 01-től

31

43/2005.(IX.30.) rendelettel megállapított szöveg. Hatályos: 2005. október 1-től

32

46/2007.(XII.14.) rendelettel megállapított szöveg. Hatályos: 2008. január 1-től

33

Hatályon kívül helyezte a 7/2014. (III. 28.) önkormányzati rendelet 18. § (3) bekezdés e) pont. Hatálytalan 2014. április 01-től

34

14/2007.(III.30.) rendelettel hatályon kívül helyezett szöveg. Hatályos: 2007. április 1-től

35

74/2004.(XII.22.) rendelettel megállapított szöveg. Hatályos: 2005. január 1-től

36

Hatályon kívül helyezte a 7/2014. (III. 28.) önkormányzati rendelet 18. § (3) bekezdés e) pont. Hatálytalan 2014. április 01-től

37

Hatályon kívül helyezte a 1/2013. (II.1.) önkormányzati rendelet 3. § (2) bekezdés a) pontja. Hatálytalan: 2013. február 2-től.

38

Hatályon kívül helyezte az 1/2013. (II.1.) önkormányzati rendelet 3. § (2) bekezdés a) pontja. Hatálytalan: 2013. február 2-től.

39

Hatályon kívül helyezte az 1/2013. (II.1.) önkormányzati rendelet 3. § (2) bekezdés a) pontja. Hatálytalan: 2013. február 2-től.

40

74/2004.(XII.22.) rendelettel megállapított szöveg. Hatályos: 2005. január 1-től

41

Hatályon kívül helyezte a 7/2014. (III. 28.) önkormányzati rendelet 18. § (3) bekezdés e) pont. Hatálytalan 2014. április 01-től

42

43/2005.(IX.30.) rendelettel hatályon kívül helyezett szöveg. Hatályos: 2005. október 1-től

43

Hatályon kívül helyezte a 3/2014. (II. 3.) önkormányzati rendelet 14. § (2) bekezdés c) pont. Hatálytalan 2014. február 10-től.

44

Hatályon kívül helyezte a 3/2014. (II. 3.) önkormányzati rendelet 14. § (2) bekezdés c) pont. Hatálytalan 2014. február 10-től.

45

Hatályon kívül helyezte a 3/2014. (II. 3.) önkormányzati rendelet 14. § (2) bekezdés c) pont. Hatálytalan 2014. február 10-től.

46

Hatályon kívül helyezte az 1/2013. (II. 1.) önkormányzati rendelet 3. § (2) bekezdés b) pontja. Hatálytalan: 2013. február 2-től.

47

Hatályon kívül helyezte a 3/2014. (II. 3.) önkormányzati rendelet 14. § (2) bekezdés d) pont. Hatálytalan 2014. február 10-től.

48

Hatályon kívül helyezte a 7/2014. (III. 28.) önkormányzati rendelet 18. § (3) bekezdés f) pont. Hatálytalan 2014. április 01-től

49

Hatályon kívül helyezte a 7/2014. (III. 28.) önkormányzati rendelet 18. § (3) bekezdés g) pont. Hatálytalan 2014. április 01-től

51

Hatályon kívül helyezte a 27/2012. (XI. 30.) önkormányzati rendelet 31. § (2) bekezdés k) pontja. Hatálytalan: 2012. december 1-től.

52

Hatályon kívül helyezte a 11/2012. (IV. 2.) önkormányzati rendelet 11. § (3) bekezdés f) pont. Hatálytalan: 2012. április 15-től.

53

Hatályon kívül helyezte a 7/2014. (III. 28.) önkormányzati rendelet 18. § (3) bekezdés h) pont. Hatálytalan 2014. április 01-től

54

Hatályon kívül helyezte az 1/2013. (II. 1.) önkormányzati rendelet 3. § (2) bekezdés c) pontja. Hatálytalan: 2013. február 2-től.

55

A 2. mellékletet a Baja Megyei Jogú Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (VI. 30.) önkormányzati rendelete 2. § c) pontja hatályon kívül helyezte.