Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 18/2014. (X. 22.) önkormányzati rendelete

a Közgyűlés és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 4/2013. (II. 14.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2014. 10. 22- 2014. 10. 22

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 18/2014. (X. 22.) önkormányzati rendelete

a Közgyűlés és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 4/2013. (II. 14.) önkormányzati rendelet módosításáról1

2014.10.22.

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a Közgyűlés és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 4/2013. (II. 14.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: SzMSz) 48. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Az állandó bizottságok megnevezése, tagjainak száma:

a) Esélyteremtési Bizottság, 7 fő,

b) Értékmegőrzési Bizottság, 7 fő,

c) Fejlesztési, Környezetvédelmi és Agrár Bizottság, 7 fő,

d) Jogi és Ügyrendi Bizottság, 5 fő,

e) Városstratégiai és Pénzügyi Bizottság, 7 fő,

f) Városüzemeltetési Bizottság, 7 fő.”

2. § Az SzMSz 57. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A Közgyűlés a városüzemeltetési és nemzetiségi ügyek, ide értve a hulladékgazdálkodással, köztisztasággal, közműfejlesztéssel, zöldfelületek kialakításával, temetőfenntartással, temetőfejlesztéssel kapcsolatos feladatokat, továbbá a települési nemzetiségi önkormányzatokkal való kapcsolattartást, együttműködésük elősegítését, programjaik koordinálását, valamint a megyei területfejlesztéssel kapcsolatos egyeztetés és koordináció felügyeletére két tanácsnokot választ.”

3. § Az SzMSz VI . fejezete helyébe a következő rendelkezés lép:

VI. Fejezet

A NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATOKKAL KAPCSOLATOS SZABÁLYOK

39. A NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATOK MŰKÖDÉSI FELTÉTELEINEK BIZTOSÍTÁSA

63. § (1) Az önkormányzat a nemzetiségi egyéni és közösségi jogok, a nemzetiséghez tartozók érdekeinek érvényesülése - különösen az anyanyelv ápolása, őrzése és gyarapítása, továbbá a nemzetiségek kulturális autonómiájának megvalósítása és megőrzése - érdekében együttműködik a nemzetiségi önkormányzatokkal.

(2) Az önkormányzat a települési nemzetiségi önkormányzatok hatékony érdekérvényesítéséhez, törvényben meghatározott egyéni és közösségi jogainak gyakorlásához együttműködési megállapodás alapján, az abban rögzített feltételek szerint ingyenesen biztosítja a települési nemzetiségi önkormányzatok részére

a) a helyiséghasználatot, és

b) a Polgármesteri Hivatal közreműködésével

ba) a testületi működéssel, a testületi és tisztségviselői döntések előkészítésével, végrehajtásával, valamint

bb) a gazdálkodással kapcsolatos nyilvántartási és adminisztratív feladatok ellátásához szükséges személyi és tárgyi feltételeket.

40. EGYÜTTMŰKÖDÉS A NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATOKKAL

64. § (1) A települési nemzetiségi önkormányzatok képviselőit a polgármester, az alpolgármester, a jegyző, az aljegyző és a Polgármesteri Hivatal köztisztviselője köteles soron kívül fogadni.

(2) A Közgyűlés hatáskörébe tartozó ügyekben a nemzetiségi önkormányzatok a nemzetiségi közügyek intézése érdekében a polgármesternél kezdeményezhetik a Közgyűlés eljárását, ilyen ügyekről tájékoztatást kérhetnek, továbbá a Közgyűlés részére javaslatot tehetnek.

(3) A polgármester a Közgyűlés feladat- és hatáskörébe tartozó, (2) bekezdés szerinti kezdeményezéssel kapcsolatos közgyűlési előterjesztés napirendre vételére vonatkozó javaslatát olyan időpontban terjeszti a Közgyűlés elé, hogy az a nemzetiségek jogairól szóló 2011. évi CLXXIX. törvény (a továbbiakban: Njtv.) 79. § (2) és (4) bekezdéseiben foglalt határidőn belül érdemben döntést tudjon hozni.

(4) A nemzetiségi ügyekben eljáró tanácsnok rendszeres konzultációt tart a települési nemzetiségi önkormányzatok elnökeivel, elősegíti együttműködésüket, programjaik megvalósítását.”

4. § Az SzMSz 66. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„66. § (1) A képviselőt – megválasztása időpontjától megbízatása megszűnéséig – havonta a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 132. §-a alapján az adott évi állami költségvetésről szóló törvényben meghatározott illetményalap 3,5-szeresének megfelelő összegű tiszteletdíj illeti meg.

(2) Amennyiben a képviselő bizottság tagja, havonta – több bizottsági tagság esetén is – az (1) bekezdés szerinti tiszteletdíj 45 százalékával emelt összegű tiszteletdíjra jogosult.

(3) Amennyiben a képviselő bizottság elnöke vagy tanácsnok – több tisztség, vagy bizottsági tagság esetén is –, havonta az (1) bekezdés szerinti tiszteletdíj 90 százalékával emelt összegű tiszteletdíjra jogosult.

(4) A bizottságok nem képviselő tagjait - megválasztásuk időpontjától megbízatásuk megszűnéséig – havonta az (1) bekezdés szerinti tiszteletdíj 45%-ának megfelelő összegű tiszteletdíj illeti meg.”

5. § Az SzMSz a következő 66/A. §-al egészül ki:

„66/A. §
(1) Amennyiben a képviselő 12 hónap átlagában a Közgyűlés vagy a bizottság üléseinek legalább felén nem jelenik meg – ide nem értve a rendkívüli üléseket –, a Közgyűlés a polgármester vagy bármely képviselő javaslatára 66. § szerint járó tiszteletdíját a döntést követő hónaptól számítva 12 hónapra 25%-kal csökkentheti. E rendelkezés alkalmazása során a Közgyűlés és a bizottsági munkában való részvétellel kapcsolatos mulasztás külön-külön értékelendő és vizsgálandó.
(2) Amennyiben a képviselő 12 hónap átlagában a Közgyűlés vagy a bizottság üléseinek – ide nem értve a rendkívüli üléseket – legalább felén bár megjelent, de az ülésről annak lezárása előtt eltávozik, és így nem vesz részt az elfogadott napirendek legalább felének tárgyalásán, vele szemben erre tekintettel az (1) bekezdésben írtak megfelelően alkalmazhatók.
(3) A Közgyűlés a polgármester javaslatára az elmulasztott képzés pótlásáig megvonhatja azon képviselő tiszteletdíját, aki az Mötv. 32. § (2) bekezdés j) pontjában írt kötelezettségét megszegi.
(4) A polgármester vagy bármely képviselő javaslatára a Közgyűlés a döntés meghozatalától számított 12 hónapra a 66. § szerinti tiszteletdíját 25%-kal csökkentheti annak a képviselőnek, aki az Mötv. 32. § (2) bekezdés k) pontjában írt tájékoztatási kötelezettségét megszegi.
(5) E § alkalmazása során az érintett képviselőt megilleti a nyilatkozattétel joga, a Közgyűlés megfelelően mérlegelni köteles, hogy a mulasztás milyen okra vezethető vissza. Felróhatóság hiányában az (1)-(4) bekezdésben rögzített jogkövetkezmények nem alkalmazhatók, ebben az esetben a közgyűlés a kezdeményezést elutasítja, és azonos tényekre hivatkozva ismételt kezdeményezés benyújtásának nincs helye.
(6) Az e § szerinti kezdeményezést a képviselő írásban a polgármesterhez juttatja el, melyben elő kell adni a mulasztás tényét, és hivatkozni kell annak bizonyítékaira.

6. § Az SzMSz 2. melléklete helyébe az 1. melléklet lép.

7. § Az SzMSz 43. § (1) bekezdésében a „kettő” szövegrész helyébe a „kettő főállású” szöveg, a 43. § (2) bekezdésében a „kettő” szövegrész helyébe a „kettő társadalmi megbízatású” szöveg, az 50. § (2) bekezdésében a „társelnöke” szövegrész helyébe „alelnöke” szöveg, az 52. § (2) bekezdésében a „társelnököt választhat” szövegrész helyébe „alelnököt választ”, ugyanezen bekezdésben az „a társelnököt a” szövegrész helyébe „az alelnököt a” szöveg lép.

8. § Hatályát veszti az SzMSz

b) VII. fejezete címében a „költségtérítésre” szövegrész,

d) VIII. fejezete címében az „és népi kezdeményezés” szövegrész,

9. § Ez a rendelet 2014. október 22. napján 10.45 órakor lép hatályba és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.

1. melléklet a 18/2014. (X. 22.) önkormányzati rendelethez

AZ ÁLLANDÓ BIZOTTSÁGOKRA ÁTRUHÁZOTT FELADAT- ÉS HATÁSKÖRÖK

1. Esélyteremtési Bizottság

1.1. A bizottság dönt:

1.1.1. Az önkormányzati rendeletekben meghatározott egészségügyi, szociális, ifjúsági és lakásgazdálkodási ügyekben

1.1.2. Fiatal Házasok Otthonában lévő lakásokkal kapcsolatos pályázatokról és a bérlettel összefüggő kérelmekről

1.1.3. A lakáshasznosítási javaslat jóváhagyásáról

1.1.4. Az iskolában működő intézményi tanácsba az önkormányzatot képviselő személyek kijelöléséről

1.1.5. Az önkormányzati fenntartású óvodába történő jelentkezés módjáról, a nagyobb létszámú gyermekek egy időszakon belüli óvodai felvételének időpontjáról, az óvoda heti és éves nyitvatartási idejének meghatározásáról

1.1.6. Az óvodák működési, felvételi körzetéről

1.1.7. Iskolai felvételi körzetek véleményezése tárgyában

1.1.8. Az önkormányzati fenntartású köznevelési intézmény ellenőrzésében résztvevő szakértő kijelöléséhez szükséges egyetértési jog gyakorlásáról

1.1.9. Díszoklevél adományozásának előkészítéséről, és adományozásáról

1.1.10. Az önkormányzati fenntartású egészségügyi, szociális és gyermekvédelmi intézmények szervezeti és működési szabályzatának, szakmai programjának, valamint szakosított ellátást nyújtó intézmény esetében házirendjének jóváhagyásáról

1.1.11. Elsőfokú hatóságként a külföldi állampolgárok betegellátási díjának mérsékléséről, elengedéséről

1.1.12. Szociális helyzet alapján bérbe adott, valamint a Nyugdíjasok Házában lévő önkormányzati tulajdonú lakásokkal kapcsolatos pályázatokról, kérelmekről

1.1.13. A házi szennyvízhálózat kiépítésének lakossági támogatásáról szóló 12/2008. ( III. 31.) önkormányzati rendelet 13. §-ban foglalt kamatmentes kölcsön iránti kérelemről (a kamatmentes kölcsönre való jogosultságról és a folyósítható kölcsön maximális mértékéről).

1.1.14. Az önkormányzat fenntartásában működő bölcsődék nyári nyitvatartási rendjének jóváhagyásáról

1.1.15. Az egészségügyi alapellátási kötelezettség teljesítése érdekében a nem önkormányzati fenntartású egészségügyi szolgáltatókkal létesítendő szerződések tartalmáról, a konkrét szerződések megkötéséről, módosításáról, vagy megszüntetéséről

1.1.16. Az önkormányzat egészségügyi szolgáltató intézményének hatáskörében megállapítható térítési díjak megállapításának, nyilvánosságra hozatalának és befizetésének rendjéről, a szolgáltató által megállapított térítési díj mérséklésére, valamint elengedésére vonatkozó rendelkezéseket megállapító szolgáltatói szabályzat jóváhagyásáról.

1.2. A bizottság közgyűlési döntésre előkészíti:

1.2.1. A feladatkörébe tartozó rendeletek alkotására és módosítására vonatkozó előterjesztéseket, egyéb előterjesztéseket

1.2.2. Az üresen álló vagy megüresedett önkormányzati tulajdonú lakás nem lakás céljára történő hasznosítására vonatkozó javaslatot

1.2.3. A nem önkormányzati és nem állami köznevelési intézmények szolgáltatásainak igénybevételét

1.2.4. A Kecskemét Felsőoktatásáért és Tudományos Életéért Díj a Kecskemét

Városért Oktatási Díj adományozására vonatkozó előterjesztéseket, és tájékoztatja a kitüntetési javaslattétel lehetőségéről a helyi rendelet alapján javaslattételre jogosultakat

1.2.5. A város ifjúsági koncepcióját, annak módosításait

1.2.6. Az egészségügyi alapellátás, valamint a szociális- és gyermekvédelmi ellátások korszerűsítésével kapcsolatos javaslatokat

1.2.7. A szociális szolgáltatás tervezési koncepció elkészítésére és felülvizsgálatára vonatkozó előterjesztéseket

1.2.8. Az önkormányzat éves gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról szóló értékelést

1.2.9. A nem önkormányzati intézmény útján ellátott szociális- és gyermekvédelmi ellátási kötelezettség teljesítése érdekében a szolgáltató szervezettel kötendő ellátási szerződéseket és ezek módosításait

1.2.10. A rágcsálóirtással kapcsolatos önkormányzati feladatokra vonatkozó előterjesztéseket

1.2.11. A Kecskemét Szociális Ügyéért Díj, a Kecskemét Városért Egészségügyi Díj, a Kecskemét Ifjúságáért Díj és az Ifjúság a közösségért Díj adományozására vonatkozó előterjesztést, és tájékoztatja a kitüntetési javaslattétel lehetőségéről a helyi rendelet alapján javaslattételre jogosultakat

1.3. A bizottság javaslatot tesz:

1.3.1. A Közgyűlés munkatervéhez igazodóan a tárgyévben megtárgyalandó közgyűlési előterjesztésekre

1.3.2. A döntéshozónak a feladatkörébe tartozó tárgyú közbeszerzési eljárás bíráló bizottságába való tag kijelölésére

1.3.3. A külön önkormányzati rendeletben meghatározott kitüntető címek és Város Kulcsa kitüntetés adományozására, és a kitüntető címek indokolt esetben történő visszavonására

1.3.4. A polgármester döntését megelőzően – az önkormányzat tulajdonában lévő lakások bérletéről és elidegenítéséről szóló 32/1999. (XII. 20.) önkormányzati rendelet 8/B. § alapján – a lakásgazdálkodási feladatok ellátásához szükséges önkormányzati tulajdonú lakások bérbe adására

1.3.5. Díszdiplomák átadására

1.3.6. A köznevelési intézmények önerőt igénylő pályázatainak támogatására

1.3.7. Országos és megyei kitüntetések, szakmai elismerések adományozására

1.3.8. Új ifjúsági díjak létrehozására

1.3.9. A megye és a város területén működő, ifjúsággal foglalkozó társadalmi szervezetekkel történő együttműködésre

1.3.10. A szakterületeit érintő közgyűlési előterjesztéseket, az állandó bizottságok általános feladatainál meghatározott ügycsoportokat

1.3.11. A szakterületén új gazdasági társaság vagy intézmény létesítésére, már működő gazdasági társaság vagy intézmény működésére, átalakítására, megszüntetésére, átvételére és ellátottságával kapcsolatos kérdésekben

1.4. A bizottság véleményezi:

1.4.1. A szakterületeit érintő közgyűlési előterjesztéseket, az állandó bizottságok általános feladatainál meghatározott ügycsoportokat

1.4.2. Az adott nevelési évben indítható óvodai csoportok számát, továbbá a csoport átlaglétszámtól, valamint a maximális létszámtól való eltérést

1.4.3. A közterület-használatról szóló rendeletben foglaltaknak megfelelően egészségvédelmi szempontból a közterület-használati szerződés megkötésére vonatkozó ajánlatot, tervezett rendezvények terveit

1.4.4. Integrált Településfejlesztési Stratégiát

1.4.5. A Kada Elek díj adományozására vonatkozó előterjesztést

1.4.6. Az önkormányzat költségvetési rendeletében meghatározott Városi Támogatási Program alapján kiírt pályázati felhívásra beérkezett pályázatokat

1.5. A bizottság ellenőrzi:

1.5.1. A szakterületeihez tartozó közgyűlési és bizottsági döntések végrehajtását

1.5.2. Az önkormányzati fenntartású köznevelési intézmények gyermek- és ifjúságvédelmi tevékenységét

1.5.3. Az önkormányzati fenntartású köznevelési intézményekben a tanuló- és gyermekbaleset megelőzése érdekében tett intézkedéseket

1.5.4. A szakterületeihez tartozó intézmények működésének törvényességét, hatékonyságát, a szakmai munka eredményességét

1.5.5. Az önkormányzati fenntartású köznevelési intézmény szervezeti és működési szabályzatát, házirendjét, valamint pedagógiai programját

1.6. A bizottság értékeli:

1.6.1. A köznevelési intézmény pedagógiai programjában meghatározott feladatok végrehajtását, a pedagógiai-szakmai munka eredményességét, szakértői vélemények alapján

1.7. A bizottság beszámol:

1.7.1. Éves tevékenységéről a Közgyűlés munkatervében meghatározottak szerint.

2. Értékmegőrzési Bizottság

2.1. A bizottság dönt:

2.1.1. Az önkormányzati rendeletben meghatározott köznevelési, kulturális, közművelődési, közgyűjteményi, idegenforgalmi, nemzetközi kapcsolatok-, testvérvárosi kapcsolatok gondozásával, a határon túli magyarsággal kapcsolatos, valamint egyházi ügyekben

2.1.2. A Műkertvárosi Művészvilla bérlőjének kiválasztásáról

2.1.3. A tárgyévi költségvetésben e célra biztosított kereteken belül a közterületen, valamint az önkormányzati tulajdonú épületeken lévő művészeti alkotások felújításáról a városüzemeltetési ügyekben feladat- és hatáskörrel rendelkező bizottság véleményének kikérésével

2.1.4. Az önkormányzati fenntartású könyvtár és kulturális (előadó- és alkotóművészeti, közművelődési, közgyűjteményi) intézmény szervezeti és működési szabályzatának jóváhagyásáról

2.1.5. Az önkormányzati fenntartású muzeális intézmény éves és középtávú feladatairól, munkatervéről, beszámolójáról, teljesítményértékeléséről

2.1.6. Az önkormányzati fenntartású muzeális intézmény küldetésnyilatkozatának jóváhagyásáról

2.1.7. Az önkormányzati fenntartású könyvtár használati szabályzatának jóváhagyásáról, valamint törvényben foglaltakon túl további könyvtárhasználati feltételekről és kedvezményekről

2.1.8. Az önkormányzati fenntartású közművelődési intézmény éves munkatervének jóváhagyásáról

2.1.9. Az önkormányzati fenntartású közművelődési intézmény használati szabályainak meghatározásáról

2.1.10. Az önkormányzat által támogatott kulturális egyesületek szakmai támogatási feltételeiről

2.1.11. Az önkormányzati fenntartású kulturális intézményben dolgozó szakemberek továbbképzési terveinek és módosításainak jóváhagyásáról

2.1.12. Önkormányzati önrészt nem igénylő, feladatkörét érintő önkormányzati pályázatok benyújtásáról, illetve egyéb szervek pályázatainak elvi támogatásáról, a velük kötendő együttműködési megállapodásokról, kivéve azokat a pályázatokat, amelyek az európai uniós fejlesztési ügyekben feladat- és hatáskörrel rendelkező bizottsághoz tartoznak

2.1.13. A tárgyévi költségvetésben e célra biztosított kereteken belül a művészeti fesztiválok programjáról és költségvetéséről a szervezéssel megbízott szakemberek, intézmények javaslata alapján

2.1.14. Rendkívüli és sürgős esetben a külföldi delegáció tagjainak és tartalék tagjainak személyéről, amennyiben a kiutazás időpontja miatt nem lehetséges ennek megtárgyalása a munkaterv szerinti Közgyűlésen

2.1.15. Az önkormányzat költségvetési rendeletében az önkormányzattal együttműködő határon túli magyar szervezetek és határon túli magyar kapcsolatok támogatására elkülönített pénzösszeg felhasználásáról.

2.1.16. A határon túli magyar szervezetekkel együtt benyújtandó, önkormányzati önrészt nem igénylő, feladatkörét érintő pályázatok benyújtásáról

2.1.17. Az önkormányzattal együttműködő határon túli magyar szervezetek, valamint az önkormányzattal együttműködési megállapodást kötött történelmi egyházak pályázatainak elvi támogatásáról

2.1.18. Az önkormányzat költségvetési rendeletében az egyházak támogatására elkülönített pénzösszeg felhasználásáról.

2.2. A bizottság közgyűlési döntésre előkészíti:

2.2.1. A feladatkörébe tartozó közgyűlési rendeletek alkotására és módosítására vonatkozó előterjesztéseket, egyéb előterjesztéseket

2.2.2. A szakterületét érintő önkormányzati koncepciót

2.2.3. A város idegenforgalmi fejlődését meghatározó turizmus-marketing koncepció kidolgozását

2.2.4. A Katona József-díj, a Kodály Zoltán-díj, a Tóth László-díj, a Kecskemét Közművelődésért Díj, valamint a Bozsó János-díj adományozására vonatkozó előterjesztéseket, és tájékoztatja a kitüntetési javaslattétel lehetőségéről a helyi rendelet alapján javaslattételre jogosultakat

2.2.5. Az emléktáblák elhelyezésére és megszüntetésére vonatkozó előterjesztéseket

2.2.6. Az önkormányzat nemzetközi testvér- és partnervárosi, valamint egyéb nemzetközi kapcsolataival, az Európai Uniós tagsággal kapcsolatos – a Közgyűlés hatáskörébe tartozó – döntéseket

2.2.7. Az önkormányzati rendeletben meghatározott közművelődési feladatok megvalósítására kötendő közművelődési megállapodásokat.

2.3. A bizottság javaslatot tesz:

2.3.1. A Közgyűlés munkatervéhez igazodóan a tárgyévben megtárgyalandó közgyűlési előterjesztésekre

2.3.2. A döntéshozónak a feladatkörébe tartozó tárgyú közbeszerzési eljárás bíráló bizottságába való tag kijelölésére

2.3.3. Országos és megyei kitüntetések, szakmai elismerések adományozására

2.3.4. A külön önkormányzati rendeletben meghatározott kitüntető címek és Város Kulcsa kitüntetés adományozására, és a kitüntető címek indokolt esetben történő visszavonására

2.3.5. Új kulturális- és művészeti díjak létrehozására

2.3.6. Kecskemét komplex turisztikai információs rendszerének kialakítására (információs és útbaigazító táblarendszer, promóciós eszközök)

2.3.7. Kecskemét országos és nemzetközi turisztikai kiállításokon történő bemutatásának megszervezésére

2.3.8. Kulturális, közművelődési és közgyűjteményi intézmények önerőt igénylő pályázatainak támogatására

2.3.9. Közterület elnevezéséhez az ismertető táblának a névadó személy megismertetése, vagy az egyéb elnevezés közérthetővé tétele érdekében történő kihelyezésére és szövegére

2.3.10. A Közgyűlés részére Kecskemét Megyei Jogú Város Európai Uniós, nemzetközi kapcsolatainak, külügyeinek szervezésével, irányításával összefüggő feladatok meghatározására

2.3.11. A testvérvárosi kapcsolatok kiszélesítésére

2.3.12. Az önkormányzatot külföldön képviselő hivatalos delegáció tagjaira és két tartalék tagjára a kiutazási sorrend meghatározásával

2.3.13. A Közgyűlés munkatervéhez igazodóan a tárgyévben megtárgyalandó – a határon túli magyarsággal, valamint az egyházakkal kapcsolatos – közgyűlési előterjesztésekre

2.3.14. A hazai és a határon túli magyarságot képviselő egyházakkal, a testvérvárosok egyházaival, valamint más külföldi egyházakkal és az azokhoz kapcsolódó intézményekkel, civil szervezetekkel való kapcsolatfelvételre, együttműködésre

2.3.15. A várost híressé tevő termékek termelésének és értékesítésének segítésére, céltámogatására

2.3.16. A szakterületén új gazdasági társaság vagy intézmény létesítésére, már működő gazdasági társaság vagy intézmény működésére, átalakítására, megszüntetésére, átvételére és ellátottságával kapcsolatos kérdésekben

2.4. A bizottság véleményezi:

2.4.1. A szakterületeit érintő közgyűlési előterjesztéseket, az állandó bizottságok általános feladatainál meghatározott ügycsoportokat

2.4.2. A Kada Elek díj adományozására vonatkozó előterjesztést

2.4.3. Integrált Településfejlesztési Stratégiát

2.4.4. Azon közterület elnevezésekre vonatkozó előterjesztéseket, amelyek valamely oktatói, művészeti, egyházi, kulturális munkásságáról neves személyiség emlékének megörökítésére irányulnak

2.4.5. A Közgyűlés elé kerülő egyházakat érintő előterjesztéseket

2.4.6. A közterületen elhelyezendő új műalkotások terveit

2.4.7. Az önkormányzati kiadásban megjelenő kulturális vonatkozású turisztikai kiadványok szöveg- és látványtervét

2.4.8. Az önkormányzat költségvetési rendeletében meghatározott Városi Támogatási Program alapján kiírt pályázati felhívásra beérkezett pályázatokat

2.4.9. A közterület-használatról szóló rendeletben foglaltaknak megfelelően kulturális szempontból a közterület-használati szerződés megkötésére vonatkozó ajánlatot, tervezett rendezvények terveit

2.4.10. Az önkormányzat nemzetközi, testvér- és partnervárosi kapcsolatait, nemzetközi együttműködésben való részvételét

2.4.11. A határon túli magyarságot érintő közgyűlési előterjesztéseket

2.4.12. Az önkormányzatnak a határon túli magyarságot képviselő szervezetekkel megvalósuló együttműködését

2.4.13. Az önkormányzatnak a hazai és a határon túli magyarságot képviselő egyházakkal, a testvérvárosok egyházaival, valamint más külföldi egyházakkal és az azokhoz kapcsolódó intézményekkel, civil szervezetekkel megvalósuló együttműködését

2.4.14. A tárgyévi költségvetésben e célra biztosított kereten belül a közterületen, valamint az önkormányzati tulajdonú épületeken lévő művészeti alkotások felújítását

2.4.15. Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a zajvédelem helyi szabályozásáról szóló 7/2013. (V.30.) önkormányzati rendelet 6. (1) bekezdésében és a 9. §-ában foglalt rendezvények programtervét, az ott írt indokokat, és azokra figyelemmel a hangosító berendezések üzemeltetésének időtartamát.

2.5. A bizottság ellenőrzi:

2.5.1. A szakterületeihez tartozó közgyűlési és bizottsági döntések végrehajtását

2.5.2. A szakterületeihez tartozó intézmények működésének törvényességét, hatékonyságát, a szakmai munka eredményességét

2.5.3. A szakterületeihez tartozó intézmények turizmust érintő tevékenységét

2.6. A bizottság értékeli:

2.6.1. Szakértő közreműködésével az önkormányzati fenntartású könyvtár szakmai tevékenységét

2.7. A bizottság beszámol:

2.7.1. Éves tevékenységéről a Közgyűlés munkatervében meghatározottak szerint

3. Fejlesztési, Környezetvédelmi és Agrár Bizottság

3.1. A bizottság dönt:

3.1.1. Az önkormányzati rendeletekben meghatározott európai uniós, környezetvédelmi és mezőgazdasági ügyekben

3.1.2. Természetvédelmi feladatok ellátására fordítható pénzkeret részletes felosztásáról

3.1.3. A mezőgazdasági rendezvények, termelői versenyek szervezéséről

3.1.4. Az önkormányzat tulajdonában lévő mezőgazdasági ingatlanok nem bérleti vagy nem értékesítési célú hasznosításáról

3.1.5. Az adott évben az Önkormányzati Környezetvédelmi Alap számára biztosított költségvetési előirányzat felosztásáról.

3.2. A bizottság közgyűlési döntésre előkészíti:

3.2.1. A Terület-és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megállapított fejlesztési projektek és az Integrált Területi Program elfogadását, valamint azok szükségszerű felülvizsgálatát

3.2.2. A feladatkörébe tartozó közgyűlési rendeletek alkotására és módosítására vonatkozó előterjesztéseket, egyéb előterjesztéseket

3.2.3. A környezetvédelmi program kialakítását

3.2.4. A város mezőgazdasági koncepcióját, annak módosításait

3.2.5. A Mathiász János-díj, Mészöly Gyula-díj, Kecskemét város Környezetvédelméért Díj, valamint az Év Kecskeméti Mestere Díj adományozására vonatkozó előterjesztéseket, és tájékoztatja a kitüntetési javaslattétel lehetőségéről a helyi rendelet alapján javaslattételre jogosultakat

3.2.6. A zajgátló védőövezetek kijelölési eljárásaiban az önkormányzati vélemény kialakítására vonatkozó előterjesztéseket

3.3. A bizottság javaslatot tesz:

3.3.1. A Közgyűlés munkatervéhez igazodóan a tárgyévben megtárgyalandó közgyűlési előterjesztésekre

3.3.2. A mezőgazdasági rendezvények, termelői versenyek szervezésére

3.3.3. Az Európai Unió és szervei, más nemzetközi szervezetek, valamint alapok által finanszírozott pályázatok benyújtására, és koordinálja azokat

3.3.4. A várost híressé tevő termékek termelésének és értékesítésének segítésére, céltámogatására

3.3.5. A döntéshozónak a feladatkörébe tartozó tárgyú közbeszerzési eljárás bíráló bizottságába való tag kijelölésére

3.3.6. A növényvédelemmel összefüggő jogszabályok módosítására

3.3.7. A város mezőgazdasági koncepciójának elkészítésére

3.3.8. A külön önkormányzati rendeletben meghatározott kitüntető címek és Város Kulcsa kitüntetés adományozására, és a kitüntető címek indokolt esetben történő visszavonására

3.3.9. Országos és megyei kitüntetések, szakmai elismerések adományozására 3.3.10. Európai Uniós prioritások meghatározására

3.3.11. A mezőgazdasági szakmai intézmények koordinálására

3.3.12. A mezőgazdasági továbbképzések, tanfolyamok céltámogatására

3.3.13. A szakterületén új gazdasági társaság vagy intézmény létesítésére, már működő gazdasági társaság vagy intézmény működésére, átalakítására, megszüntetésére, átvételére és ellátottságával kapcsolatos kérdésekben

3.4. A bizottság véleményezi:

3.4.1. A szakterületeit érintő közgyűlési előterjesztéseket, az állandó bizottságok általános feladatainál meghatározott ügycsoportokat

3.4.2. A Kada Elek díj adományozására vonatkozó előterjesztést

3.4.3. Az önkormányzat költségvetési rendeletében meghatározott Városi Támogatási Program alapján kiírt pályázati felhívásra beérkezett pályázatokat.

3.4.4. A várost érintő Európai Uniós fejlesztési projekt megvalósításáról szóló előterjesztést

3.4.5. Integrált Településfejlesztési Stratégiát

3.4.6. Településszerkezeti Tervet

3.4.7. A Helyi Építési Szabályzatot és Szabályozási Tervet

3.4.8. Az önkormányzat részesedésével működő gazdasági társaságok környezetvédelmi tevékenységét

3.4.9. A mezőgazdasági ingatlanok hasznosításának elveit

3.5. A bizottság kezdeményezi:

3.5.1. A mezőgazdasági szakmai szervezetek koordinációját, a termelő és felvásárló szervezetek együttműködését

3.5.2. A környezetvédelemmel kapcsolatos rendezvények szervezését

3.5.3. A kapcsolattartást a megyékkel és megyei jogú városi önkormányzatokkal, valamint más szervezetekkel az Európai Unióval kapcsolatos kérdésekben

3.5.4. A regionális támogatások hátterének, az ehhez kapcsolódó szabályozásoknak, a támogatási rendszerek alapjainak jobb megismerése érdekében, tájékoztató információk Közgyűlés elé terjesztését

3.6. A bizottság ellenőrzi:

3.6.1. A szakterületeihez tartozó közgyűlési és bizottsági döntések végrehajtását.

3.6.2. A természetvédelmi feladatok ellátására fordítható pénzkeretnek a részletes felosztás szerinti felhasználását.

3.7. A bizottság beszámol:

3.7.1. Éves tevékenységéről a Közgyűlés munkatervében meghatározottak szerint.

4. Jogi és Ügyrendi Bizottság

4.1. A bizottság dönt:

4.1.1. Az önkormányzati rendeletben meghatározott, jogi, ügyrendi, zászló és címerhasználati ügyekben

4.1.2. Kérelem alapján a „Kecskemét” helységnév, a város címere, zászlaja használatának engedélyezéséről

4.1.3. A polgármester feletti egyéb munkáltatói jogok gyakorlására vonatkozó ügyekben

4.1.4. Első fokon a vendéglátó üzletek külön önkormányzati rendeletben meghatározott nyitvatartási rendjétől eltérő nyitva tartásának engedélyezéséről

4.1.5. Az önkormányzat éves közbeszerzési tervének elfogadásáról és módosításáról

4.1.6. A gazdasági szervezettel rendelkező és a gazdasági szervezettel nem rendelkező költségvetési szerv közötti megállapodás jóváhagyásáról, amely a munkamegosztás és felelősségvállalás rendjét rögzíti

4.1.7. A más bizottság területéhez nem tartozó, gazdasági feladatok ellátására létrehozott önkormányzati fenntartású intézmény szervezeti és működési szabályzatának jóváhagyásáról

4.1.8. A közfoglalkoztatásról szóló törvényben meghatározott közfoglalkoztatóval, közfoglalkoztatás tárgyában kötendő együttműködési megállapodás megkötéséről, ha az az önkormányzat számára anyagi kötelezettséget nem jelent.

4.2. A bizottság közgyűlési döntésre előkészíti:

4.2.1. A feladatkörébe tartozó rendeletek alkotására és módosítására vonatkozó előterjesztéseket, egyéb előterjesztéseket

4.2.2. A polgármester illetményének emelésére vonatkozó előterjesztést a tárgyévi költségvetési rendelet kihirdetését követő 30 napon belül

4.2.3. A közterület elnevezésére, az elnevezések megváltoztatására, közterületnevek védetté nyilvánítására vonatkozó előterjesztéseket

4.2.4. A jegyzővel együttműködve az önkormányzatok törvényességi felügyeletéért felelős szerv törvényességi felhívása alapján készülő előterjesztéseket

4.3. A bizottság javaslatot tesz:

4.3.1. A Közgyűlés munkatervéhez igazodóan a tárgyévben megtárgyalandó közgyűlési előterjesztésekre

4.3.2. A döntéshozónak a feladatkörébe tartozó tárgyú közbeszerzési eljárás bíráló bizottságába való tag kijelölésére

4.3.3. A külön önkormányzati rendeletben meghatározott kitüntető címek és Város Kulcsa kitüntetés adományozására, és a kitüntető címek indokolt esetben történő visszavonására

4.3.4. Országos és megyei kitüntetések, szakmai elismerések adományozására

4.3.5. A szakterületén új gazdasági társaság vagy intézmény létesítésére, már működő gazdasági társaság vagy intézmény működésére, átalakítására, megszüntetésére, átvételére és ellátottságával kapcsolatos kérdésekben

4.4. A bizottság véleményezi:

4.4.1. A szakterületeit érintő közgyűlési előterjesztéseket, az állandó bizottságok általános feladatainál meghatározott ügycsoportokat

4.4.2. A szervezeti és működési szabályzat hatályosulását

4.4.3. A hatályos jogszabályok alapján a Közgyűlés elé terjesztendő rendelet- tervezeteket

4.4.4. Felkérés esetén az önkormányzat által kötendő szerződéseket

4.4.5. Azokat az ügyeket és egyezség tervezeteket, amelyekben perbeli vagy peren kívüli egyezség megkötésére van lehetőség

4.4.6. A Kada Elek díj adományozására vonatkozó előterjesztést

4.4.7. Az önkormányzat költségvetési rendeletében meghatározott Városi Támogatási Program alapján kiírt pályázati felhívásra beérkezett pályázatokat

4.4.8. Integrált Településfejlesztési Stratégiát.

4.5. A bizottság ellenőrzést végez:

4.5.1. A feladat vagy hatáskörét érintő közgyűlési és bizottsági döntések végrehajtását illetően

4.6. A bizottság beszámol:

4.6.1. Éves tevékenységéről a Közgyűlés munkatervében meghatározottak szerint.

4.7. A bizottság ellátja:

4.7.1. A személyes érintettség bejelentésére vonatkozó kötelezettség elmulasztása esetén a vizsgálat lefolytatását

4.7.2. A polgármester, az önkormányzati képviselők és a bizottságok nem képviselő tagjai vagyonnyilatkozatának nyilvántartását, ellenőrzését, vizsgálatát

4.7.3. Az összeférhetetlenség, méltatlanság megállapítására irányuló kezdeményezés kivizsgálását és átveszi az összeférhetetlenségi ok alapjául szolgáló jogviszony megszüntetéséről szóló írásban megerősített lemondó nyilatkozatokat

4.7.4. A titkos szavazás lebonyolításával kapcsolatos teendőket

4.8. A bizottság állást foglal:

4.8.1. A bizottságok közötti hatásköri összeütközés tárgyában.

5. Városstratégiai és Pénzügyi Bizottság

5.1. A bizottság dönt:

5.1.1. Az önkormányzati rendeletben meghatározott pénzügyi, költségvetést érintő, vagyongazdálkodási, valamint sport ügyekben

5.1.2. A mezőgazdasági rendeltetésű ingatlanok értékesítéséről, és a vagyonkezelői szerződés keretében vagyonkezelésbe átadott ingatlanok kivételével bérbe, valamint használatba adásáról

5.1.3. Az önkormányzat kizárólagos és többségi tulajdonában lévő gazdasági társaság féléves- és számviteli törvény szerinti éves beszámolójának, közhasznúsági mellékletének, üzleti tervének, szervezeti és működési szabályzatának, vezetői javadalmazási szabályzatának, valamint a felügyelő bizottság ügyrendjének elfogadásáról, továbbá a választással és díjazással kapcsolatos ügyekben

5.1.4. Nettó 10 millió forintot elérő és nettó 25 millió forint értékhatár alatti ingó és ingatlan vagyontárgy bérbe- vagy használatba adására vonatkozó pályázat kiírásáról és annak elbírálásáról, vagy a pályázat mellőzéséről

5.1.5. Nettó 3 millió forintot elérő és nettó 25 millió forint értékhatár alatti ingó és ingatlan vagyontárgy elidegenítésére vonatkozóan árverési hirdetmény kibocsátásáról, pályázat kiírásáról és elbírálásáról, vagy a pályázat mellőzéséről

5.1.6. A távhővel ellátott lakóépületek lakóházankénti hőfogyasztásának szabályozására, fűtéskorszerűsítés támogatására kiírt pályázatokról

5.1.7. Azokban a perbeli vagy peren kívüli egyezség megkötésére irányuló ügyekben, melyekben az önkormányzattal szemben vagy az önkormányzat által támasztott igény a 3 millió forintot nem haladja meg, a Közgyűlés jogi ügyekben feladat- és hatáskörrel rendelkező bizottsága véleményének figyelembevételével

5.2. A bizottság közgyűlési döntésre előkészíti:

5.2.1. A feladatkörébe tartozó rendeletek alkotására és módosítására vonatkozó előterjesztéseket, egyéb előterjesztéseket

5.2.2. A város testnevelési és sport koncepcióját, valamint a szakterületét érintő egyéb önkormányzati koncepciót

5.2.3. A Kecskemét Sportjáért Díj és a Kecskemét Gazdasági fejlődéséért Díj adományozására vonatkozó előterjesztéseket, és tájékoztatja a kitüntetési javaslattétel lehetőségéről a helyi rendelet alapján javaslattételre jogosultakat

5.2.4. Az önkormányzat településfejlesztési koncepciójának kidolgozásával kapcsolatos előterjesztéseket

5.2.5. A műszaki infrastruktúra fejlesztésére vonatkozó koncepciókat, programokat, terveket

5.2.6. A közműfejlesztéssel összefüggő koncepciókat

5.3. A bizottság javaslatot tesz:

5.3.1. A Közgyűlés munkatervéhez igazodóan a tárgyévben megtárgyalandó közgyűlési előterjesztésekre

5.3.2. A szakterületét érintően a magyar szervezetek, valamint alapok által finanszírozott pályázatok benyújtására

5.3.3. A döntéshozónak a feladatkörébe tartozó tárgyú közbeszerzési eljárás bíráló bizottságába való tag kijelölésére

5.3.4. A külön önkormányzati rendeletben meghatározott kitüntető címek és Város Kulcsa kitüntetés adományozására, és a kitüntető címek indokolt esetben történő visszavonására

5.3.5. Új sportdíjak létrehozására

5.3.6. Országos és megyei kitüntetések, szakmai elismerések adományozására

5.3.7. A polgármester döntését megelőzően önkormányzati tulajdonú beköltözhető lakás elidegenítésére kiírt pályázat eredménytelenségét követően a lakásra vonatkozó esetleges vételi ajánlatot érintően

5.3.8. A sport kapcsolatok kiszélesítésére

5.3.9. A megye és a város területén működő testneveléssel és sporttal foglalkozó társadalmi szervezetekkel történő együttműködésre

5.3.10. A kiemelten támogatott sportszervezetek körére

5.3.11. A szakterületén új gazdasági társaság vagy intézmény létesítésére, már működő gazdasági társaság vagy intézmény működésére, átalakítására, megszüntetésére, átvételére és ellátottságával kapcsolatos kérdésekben

5.4. A bizottság véleményezi:

5.4.1. A szakterületeit érintő közgyűlési előterjesztéseket, az állandó bizottságok általános feladatainál meghatározott ügycsoportokat

5.4.2. A Kada Elek díj adományozására vonatkozó előterjesztést

5.4.3. A polgármester döntését megelőzően – az önkormányzat tulajdonában lévő lakások bérletéről és elidegenítéséről szóló 32/1999. (XII. 20.) önkormányzati rendelet 17. § (1) és (3) bekezdései szerint – azon lakásbérlő – pályázat mellőzésével, egyedi elbírálás alapján történő bérleti szerződés megkötésére vagy annak meghosszabbítására irányuló – kérelmét, akinek átmeneti elhelyezéséhez jelentős önkormányzati érdek fűződik

5.4.4. Az önkormányzat költségvetési rendeletében meghatározott Városi Támogatási Program alapján kiírt pályázati felhívásra beérkezett pályázatokat

5.4.5. Az önkormányzat átmeneti gazdálkodásáról, költségvetéséről és annak módosításáról szóló előterjesztéseket

5.4.6. A zárszámadásról szóló rendelettel kapcsolatos előterjesztést, az éves pénzmaradvány felhasználására és felosztására vonatkozó javaslatot

5.4.7. A rövid- és hosszú lejáratú hitelek felvételére vonatkozó javaslatot

5.4.8. A költségvetést érintő közgyűlési előterjesztéseket, különös tekintettel a költségvetési bevétel csökkenését eredményező előterjesztéseket

5.4.9. A későbbi évek költségvetését érintő kötelezettség-vállalásokat tartalmazó közgyűlési előterjesztéseket

5.4.10. Az önkormányzati feladatellátáshoz rendelt gazdálkodási formák és érdekeltségi szabályok tervezeteit

5.4.11. A helyi adók bevezetésére vagy módosítására vonatkozó javaslatokat

5.4.12. Az önkormányzat középtávú gazdálkodási és költségvetési terveit

5.4.13. A költségvetési tartalék felhasználására vonatkozó javaslatot

5.4.14. A költségvetés végrehajtásával kapcsolatban szükséges intézkedésekre vonatkozó javaslatot

5.4.15. A települési nemzetiségi önkormányzatok beszámolóit, a részükre biztosított támogatás felhasználását

5.4.16. Az önkormányzat tulajdonában lévő sportvagyon, sportolásra alkalmas terület, létesítmény részleges vagy teljes hasznosításával, kialakításával, azon végzett beruházással, annak megszüntetésével kapcsolatos előterjesztéseket

5.4.17. A város sportéletében kiemelkedő szerepet játszó, az önkormányzat által finanszírozott rendezvények terveit

5.4.18. Az önkormányzat és a sportcélú szervezetek között megkötendő közhasznú megállapodásban foglaltakat

5.4.19. Az önkormányzat által közvetlenül és közvetetten nyújtott sportcélú támogatásokat

5.4.20. Integrált Településfejlesztési Stratégiát.

5.5. A bizottság ellenőrzést végez:

5.5.1. A feladat vagy hatáskörét érintő közgyűlési és bizottsági döntések végrehajtását illetően

5.5.2. A Közgyűlés döntése alapján az önkormányzat bármely intézményénél, társaságánál

5.5.3. Célellenőrzés formájában, esetenként a polgármester felkérése alapján

5.6. A bizottság beszámol:

5.6.1. Éves tevékenységéről a Közgyűlés munkatervében meghatározottak szerint.

5.7. A bizottság figyelemmel kíséri:

5.7.1. Az Mötv. 120. § (1) bekezdés b) pontja alapján a költségvetési bevételek alakulását, különös tekintettel a saját bevételekre, a vagyonváltozás (vagyonnövekedés, -csökkenés) alakulását, értékeli az azt előidéző okokat

5.8. A bizottság vizsgálja:

5.8.1. Az Mötv. 120. § (1) bekezdés c) pontja alapján az adósságot keletkeztető kötelezettségvállalás indokait és gazdasági megalapozottságát, ellenőrizheti a pénzkezelési szabályzat megtartását, a bizonylati rend és a bizonylati fegyelem érvényesítését

6. Városüzemeltetési Bizottság

6.1. A bizottság dönt:

6.1.1. Az önkormányzati rendeletekben meghatározott városrendezési, városüzemeltetési, hulladékgazdálkodási, kommunális-, közlekedésigazgatási és közbiztonsági ügyekben

6.1.2. Temetőgondozásra fordítható pénzkeret részletes felosztásáról

6.1.3. A zöldterület kialakítására vonatkozó tervekről

6.1.4. Ha jogszabály másként nem rendelkezik, a helyi közút forgalmi rendjének kialakításáról, szükség szerint, de legalább 5 évenként annak felülvizsgálatáról, a forgalmi körülmények vagy a baleseti helyzet jelentősebb változása esetén annak módosításáról

6.1.5. A Kecskeméti Városgazdasági Nonprofit Kft-vel kötött közfeladat-ellátási szerződés szerinti éves feladatterv jóváhagyásáról

6.1.6. A lakossági önerős közműpályázatok megvalósításának szakmai, műszaki elfogadásáról, a közműberuházás támogatásáról vagy az igénybejelentés elutasításáról

6.1.7. Külön önkormányzati rendeletben meghatározott szabályok szerint a lomtalanítás tervezett időpontjáról

6.2. A bizottság közgyűlési döntésre előkészíti:

6.2.1. A feladatkörébe tartozó rendeletek alkotására és módosítására vonatkozó előterjesztéseket, egyéb előterjesztéseket

6.2.2. A szúnyoggyérítéssel, gyepmesteri teleppel összefüggő előterjesztéseket

6.2.3. Településszerkezeti tervet a közgyűlés településrendezési eszközökkel kapcsolatban feladatkörrel rendelkező bizottsága véleményének figyelembe vételével

6.2.4. A Helyi Építési Szabályzatot és Szabályozási Tervet a közgyűlés településrendezési eszközökkel kapcsolatban feladatkörrel rendelkező bizottsága véleményének figyelembe vételével

6.2.5. A várost érintő országos és megyei területrendezési- és fejlesztési tervekkel, koncepciókkal kapcsolatos önkormányzati vélemény kialakítására vonatkozó előterjesztéseket

6.2.6. A térképészeti határ kiigazítására vonatkozó véleményezési, valamint a földrajzi nevek megállapítására, megváltoztatására vonatkozó ügyeket

6.2.7. A távfűtéssel kapcsolatos előterjesztéseket

6.2.8. A tömegközlekedési feladatokkal és közlekedési koncepciókkal összefüggő terveket

6.2.9. A közterületi alkotások elhelyezésére és megszüntetésére vonatkozó előterjesztéseket

6.2.10. A parkolóhely-építésre vonatkozó közterületi engedményre kötött megállapodásokból befolyt összegek felhasználására, a következő éves ütemtervre és a megelőző évben elvégzett munkálatok tárgyú előterjesztést

6.2.11. A parkolóhely-megváltási összeg felülvizsgálatára vonatkozó javaslatot

6.3. A bizottság javaslatot tesz:

6.3.1. A Közgyűlés munkatervéhez igazodóan a tárgyévben megtárgyalandó közgyűlési előterjesztésekre

6.3.2. A város közbiztonságát javító intézkedések civil szervezetek útján történő ellátására

6.3.3. A közbiztonság javítását célzó koncepciókkal kapcsolatos tervekre

6.3.4. A döntéshozónak a feladatkörébe tartozó tárgyú közbeszerzési eljárás bíráló bizottságába való tag kijelölésére

6.3.5. A külön önkormányzati rendeletben meghatározott kitüntető címek és Város Kulcsa kitüntetés adományozására, és a kitüntető címek indokolt esetben történő visszavonására

6.3.6. Országos és megyei kitüntetések, szakmai elismerések adományozására

6.3.7. A szakterületén új gazdasági társaság vagy intézmény létesítésére, már működő gazdasági társaság vagy intézmény működésére, átalakítására, megszüntetésére, átvételére és ellátottságával kapcsolatos kérdésekben

6.4. A bizottság véleményezi:

6.4.1. A szakterületeit érintő közgyűlési előterjesztéseket, az állandó bizottságok általános feladatainál meghatározott ügycsoportokat

6.4.2. Az önkormányzat költségvetési rendeletében meghatározott Városi Támogatási Program alapján kiírt pályázati felhívásra beérkezett pályázatokat

6.4.3. A Kecskeméti Rendőrkapitányság éves tevékenységéről szóló beszámolót

6.4.4. Az önkormányzat által fenntartott vagy működtetett, valamint állami intézményfenntartó által működtetett köznevelési intézmények használatában lévő önkormányzati tulajdonú ingatlanok kialakításával, azon végzett beruházással kapcsolatos előterjesztéseket

6.4.5. A Kada Elek díj adományozására vonatkozó előterjesztést

6.4.6. Integrált Településfejlesztési Stratégiát

6.4.7. A közmű- és környezetgazdálkodási beruházási célú javaslatokat

6.4.8. Az önkormányzat részesedésével működő gazdasági társaságok kommunális tevékenységét

6.4.9. A zöldfelület kialakításával, temető fejlesztésével, játszóterekkel kapcsolatos terveket és koncepciókat

6.4.10. A külterületre vonatkozó településfejlesztési és rendezési programokat, terveket

6.4.11. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatással, valamint a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvízzel kapcsolatos beruházási, üzemeltetési és egyéb döntést igénylő kérdéseket

6.4.12. Előzetesen a villamos energia korlátozási sorrend felállítását

6.4.13. A temetőfenntartással, valamint a hó- és síkosság-mentesítéssel kapcsolatos kérdéseket

6.4.14. A területrendezés folytán kialakuló, kialakítandó új építési telkek esetén közterületek elnevezésére vonatkozó előterjesztéseket

6.4.15. A közterületek elnevezésének megváltoztatására vonatkozó előterjesztéseket

6.4.16. A közterület-használatról szóló rendeletben foglaltaknak megfelelően városképi, környezeti szempontból a közterület-használati szerződés megkötésére vonatkozó ajánlatot, tervezett rendezvények terveit

6.4.17. Az önkormányzat tulajdonában álló közterület filmforgatási célú használatára vonatkozó hatósági szerződést.

6.5. A bizottság ellenőrzi:

6.5.1. A feladat vagy hatáskörét érintő közgyűlési és bizottsági döntések végrehajtását

6.5.2. A civil szervezetek által végzett közbiztonsággal kapcsolatos feladatok ellátását.

6.5.3. A temetőgondozásra fordítható pénzkeretnek a részletes felosztás szerinti felhasználását

6.5.4. Az önkormányzati tulajdonú utak, járdák éves fenntartását és karbantartását, valamint az erre a feladatra elkülönített előirányzat szabályszerű felhasználását és az ellenőrzés műszaki tartalmát

6.5.5. Az önkormányzati tulajdonú zöldfelületek fenntartására szolgáló és köztisztasági pénzkeretnek, valamint a közvilágítás-fejlesztés és üzemeltetés céljára fordítható pénzkeretnek a részletes felosztás szerinti felhasználását.

6.6. A bizottság beszámol:

6.6.1. Éves tevékenységéről a Közgyűlés munkatervében meghatározottak szerint.”

1

Az önkormányzati rendelet a 2010. évi CXXX. törvény 12/B. §-a alapján hatályát vesztette 2014. október 23. napjával.