Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2015 (III.31.) önkormányzati rendelete

a városi kitüntetések alapításáról és adományozásáról

Hatályos: 2024. 02. 29

Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2015 (III.31.) önkormányzati rendelete

a városi kitüntetések alapításáról és adományozásáról

2024.02.29.

Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 24. § (9) bekezdésében, valamint az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) és i) pontjában kapott felhatalmazás, továbbá az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésben meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. Általános rendelkezések

1. § (1) Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testülete a (2) bekezdésben meghatározott kitüntető címek adományozásával kifejezi a város elismerését, tiszteletét és megbecsülését azon személyek iránt, akik életművükkel, példamutatásukkal, maradandó alkotásaikkal és munkásságukkal, a város közéletében folytatott tevékenységükkel hozzájárultak Pécel szellemi és anyagi gyarapodásához, továbbá kivívták a város polgárainak megbecsülését.

(2) Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testülete a következő kitüntető címeket alapítja:

a) Pécel Város Díszpolgára

b) Pécelért Díj

c) Pécel Gyermekeiért és Ifjúságáért Díj

d) Az Év Egészségügyi Dolgozója Díj

e) Az Év Szociális Dolgozója Díj

f) Pro Talentum Díj.

2. A Pécel Város Díszpolgára kitüntető cím adományozásának szabályai

2. § (1) A Pécel Város Díszpolgára kitüntető cím (a továbbiakban: díszpolgári cím) annak a magyar vagy külföldi állampolgárságú személynek adományozható, aki

a) életművével, kiemelkedő teljesítményével hozzájárult Pécel fejlődéséhez, kulturális és anyagi gyarapodásához, vagy

b) Pécel város számára országosan vagy nemzetközi viszonylatban elismerést szerzett,

és példamutató emberi magatartása alapján köztiszteletben áll.

(2) A díszpolgári cím nem adományozható tisztségük ideje alatt és a megbízatás lejártát követő öt éven belül a város polgármesterének, önkormányzati képviselőinek.

(3) A díszpolgári címmel kitüntetett személyt külön erre a célra készített díszoklevél és emlékplakett illeti meg.

3. § (1) A díszpolgári cím évente két, egy élő és egy elhunyt személy (posztumusz) részére adományozható.

(1a)1 A díszpolgári cím a 2016. évben hat, három élő és három elhunyt személy (posztumusz) részére adományozható.

(2) A díszpolgári cím adományozására vonatkozó javaslattételi felhívást a tárgyév március 31. napjáig közzé kell tenni a helyben szokásos módon. A kitüntető cím adományozására vonatkozó javaslatot a tárgyév április 30. napjáig lehet megtenni.

(3) A díszpolgári cím adományozására javaslatot tehetnek:

a)2 a Képviselő-testület tagjai,

b) bármelyik helyi civil szervezet,

c) legalább 100 péceli választópolgár, közös akarattal.

(3a)3 A javaslatnak tartalmaznia kell:

a) a javaslattevő nevét, elérhetőségét,

b) a javasolt személyre vonatkozó indokolást.

(4)4 A javasolt személyek közül a polgármester a tárgyév június havi rendes képviselő-testületi ülésre előterjesztés benyújtásával tesz javaslatot a díszpolgári cím adományozására.

(5) A polgármester a díszpolgári címmel kitüntetett személynek az augusztus 20-i városi ünnepség keretében a kitüntető cím rangjához méltó keretek között adja át az adományozásról szóló díszoklevelet és az emlékplakettet. Posztumusz kitüntetés esetén a díszoklevelet és az emlékplakettet a kitüntetett hozzátartozójának adja át a polgármester.

(6) A díszpolgári cím adományozását és annak indokolását a helyben szokásos módon kell közzétenni.

(7) A díszpolgári cím adományozását díszes kivitelű emlékkönyvben kell nyilvántartani. Az emlékkönyvbe bevezetett adományozást a polgármester, az adományozott és a jegyző kézjegyével látja el.

4. §5 (1) A város díszpolgára jogosult a Pécel Város Díszpolgára címet viselni, azt neve mellett feltüntetni.

(2) Pécel Város Díszpolgárát Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének alakuló ülésére és a városi ünnepségekre meg kell hívni.

(3) Pécel Város Díszpolgára a Képviselő-testület meghívása alapján – a Pécel Város Önkormányzatát képviselő delegációkban részt vehet.

(4) Az elhunyt díszpolgárt Pécel Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Pécel Város saját halottjának tekinti, amennyiben ez nem ellentétes a közeli hozzátartozók szándékával vagy az elhunyt díszpolgár végakaratával.

(5) Pécel Város saját halottjának temetésével, a kegyeleti feladatokkal kapcsolatos teendők ellátásáról - a közeli hozzátartozókkal történt egyeztetésnek megfelelően és annak hozzájárulásával - a polgármester gondoskodik. A polgármester gondoskodik az önkormányzat székhelyén gyászlobogó kihelyezéséről.

(6) Pécel Város Önkormányzata Pécel Város saját halottjának temetési költségét a közeli hozzátartozók kérésének megfelelően teljes mértékben vagy részben, de legfeljebb 250.000 Ft-ig terjedő mértékben Pécel Város Önkormányzata tárgyévi költségvetésének terhére viseli.

(7) E rendelet alkalmazásában temetési költség:

a) halottszállítás,

b) sírhelyváltás,

c) sírásás,

d) koporsó vagy urna,

e) ravatalozás,

f) szertartás,

g) egyéb tartozékok (fejfa, szemfedő),

h) Pécel Város Önkormányzata koszorújának ára.

5. § (1) A díszpolgári címet a Képviselő-testület visszavonhatja attól, aki arra méltatlanná vált.

(2) A díszpolgári cím viselésére méltatlannak tekintendő különösen az, akit a bíróság a közügyek gyakorlásától jogerősen eltiltott.

(3) A Képviselő-testület (1) bekezdés szerinti határozatát a helyben szokásos módon nyilvánosságra kell hozni és a visszavonás tényét a 3. § (7) bekezdése szerinti emlékkönyvbe be kell vezetni. A visszavonás tényét az érdekelttel is közölni kell.

3. A Pécelért Díj adományozásának szabályai

6. § (1) A Pécelért Díj annak a személynek adományozható, aki a város fejlesztésében, a társadalmi, szociális, kulturális, sport, köznevelési és a gazdasági élet bármely ágazatában kiemelkedő munkát végzett, vagy Pécel nemzetközi kapcsolatainak fejlesztésében, élénkítésében kiemelkedő szerepet vállalt, és ennek révén Pécel értékeit növelő, maradandó eredményt ért el.

(2) A Pécelért Díjjal kitüntetett személyt külön erre a célra készített díszoklevél és emlékplakett illeti meg. A díszoklevél tartalmazza az adományozás tényét, a Képviselő-testület határozatának számát, az adományozott nevét, az adományozó pecsétjét. A díszoklevelet a polgármester és a jegyző írja alá.

7. § (1) A Pécelért Díj évente legfeljebb 3 személy vagy személyegyesülés részére adományozható.

(1a)6 A Pécelért Díj a 2016. évben legfeljebb 5 élő személy vagy személyegyesülés és öt elhunyt személy (posztumusz) részére adományozható.

(2)7 A Pécelért Díj adományozására vonatkozó javaslattételi felhívást a tárgyév március 31. napjáig közzé kell tenni a helyben szokásos módon. A kitüntető cím adományozására vonatkozó javaslatot a tárgyév április 30. napjáig lehet megtenni.

(2a)8 A Pécelért Díj adományozására javaslatot tehetnek:

a) a Képviselő-testület tagjai,

b) bármelyik helyi civil szervezet,

c) legalább 100 péceli választópolgár, közös akarattal.

(2b)9 A javaslatnak tartalmaznia kell:

a) a javaslattevő nevét, elérhetőségét,

b) a javasolt személyre vonatkozó indokolást.

(3)10 A javasolt személyek közül a polgármester a tárgyév június havi rendes képviselő-testületi ülésre előterjesztés benyújtásával tesz javaslatot a kitüntetés adományozására.

(4) A polgármester a Pécelért Díjjal járó díszoklevelet és emlékplakettet az augusztus 20-i városi ünnepség keretében a kitüntető cím rangjához méltó keretek között adja át.

8. § (1) A Pécelért Díjat a Képviselő-testület visszavonhatja, ha a kitüntetett arra méltatlanná vált.

(2) A Pécelért Díjra méltatlannak tekintendő különösen az, akit a bíróság a közügyek gyakorlásától jogerősen eltiltott.

(3) A Képviselő-testület (1) bekezdés szerinti határozatát a helyben szokásos módon nyilvánosságra kell hozni, a visszavonás tényét az érdekelttel is közölni kell.

4. A Pécel Gyermekeiért és Ifjúságáért Díj adományozásának szabályai

9. § (1) A Pécel Gyermekeiért és Ifjúságáért Díj alapításával a Pécel Város Önkormányzata elismerését fejezi ki azon kisgyermeknevelőknek, dajkáknak, pedagógusoknak, a közművelődés és a nyilvános könyvtári ellátás területén dolgozó szakembereknek és a szakmai munkát segítő dolgozóknak, akik munkájukkal jelentős mértékben hozzájárultak Pécel Város gyermekeinek, ifjúságának gondozásához, neveléséhez, valamint az e területek szakmai tevékenységét biztosító háttér megteremtéséhez.

(2) A díjazott személyre javaslatot tehetnek:

a)11 a közművelődési, a köznevelési és a gyermekvédelmi intézmények vezetői,

b) a köznevelési intézmények szülői szervezetei,

c) a polgármester,

d)12 a Képviselő-testület tagjai.

(3) A javaslatnak tartalmaznia kell:

a) a javaslattevő nevét, elérhetőségét,

b) a javasolt személyre vonatkozó szakmai indokolást.

(4)13 A kitüntető címre vonatkozó javaslatok minden év február 28. napjáig nyújthatók be a Képviselő-testület Kulturális Bizottsága részére.

(5) A javaslatokat a Képviselő-testület Kulturális Bizottsága véleményezi, majd véleményével együtt a tárgyév április havi rendes képviselő-testületi ülésre előterjesztés benyújtásával tesz javaslatot a kitüntető cím adományozására.

(6) A Pécel Gyermekeiért és Ifjúságáért Díj évente legfeljebb 3 személy részére adományozható.

10. § (1) A Pécel Gyermekeiért és Ifjúságáért Díjjal kitüntetett személyt külön erre a célra készített díszoklevél és pénzjutalom illeti meg. A díszoklevél tartalmazza az adományozás tényét, a Képviselő-testület határozatának számát, az adományozott nevét, az adományozó pecsétjét. A díszoklevelet a polgármester és a jegyző írja alá.

(2)14 A pénzjutalom mértéke a Péceli Polgármesteri Hivatalnál foglalkoztatott köztisztviselők vonatkozásában az adott évre megállapított illetményalap kétszeresének megfelelő nettó összeg.

(2a)15 A pénzjutalom a kitüntetett által írásban megjelölt számlára átutalással kerül teljesítésre, lehetőség szerint a kitüntetés átadásának napján, de legkésőbb a kitüntetés átadását követő munkanapon.

(3)16 A polgármester a Pécel Gyermekeiért és Ifjúságáért Díjjal kitüntetett személynek a városi pedagógusnapi ünnepség keretében, a kitüntető cím rangjához méltó keretek között adja át az adományozásról szóló díszoklevelet.

11. § (1) A Pécel Gyermekeiért és Ifjúságáért Díjat a Képviselő-testület visszavonhatja, ha a kitüntetett arra méltatlanná vált.

(2) A Pécel Gyermekeiért és Ifjúságáért Díjra méltatlannak tekintendő különösen az, akit a bíróság a foglalkozásától vagy a közügyek gyakorlásától jogerősen eltiltott.

(3) A Képviselő-testület (1) bekezdés szerinti határozatát a helyben szokásos módon nyilvánosságra kell hozni, a visszavonás tényét az érdekelttel is közölni kell.

5. Az Év Egészségügyi Dolgozója Díj adományozásának szabályai

12. § (1) Az Év Egészségügyi Dolgozója Díj alapításával a Pécel Város Önkormányzata kifejezi elismerését azon egészségügyi dolgozók – asszisztensek, nővérek, védőnők, orvosok – iránt, akik munkájukkal jelentős mértékben hozzájárultak ahhoz, hogy Pécel Város polgárainak egészségügyi ellátása magasabb színvonalú legyen. A kitüntető cím annak a személynek adományozható, aki Pécel Városában az egészségügyi ellátás területén magas színvonalon végzi szakmai tevékenységét.

(2) A díjazott személyére javaslatot tehetnek:

a) legalább 50 péceli választópolgár, közös akarattal,

b) bármelyik helyi civil szervezet,

c) a polgármester,

d)17 a Képviselő-testület tagjai.

(3) A javaslatnak tartalmaznia kell:

a) a javaslattevő nevét, elérhetőségét,

b) a javasolt személyre vonatkozó szakmai indokolást.

(4) A kitüntető címre vonatkozó javaslatok minden év március 31. napjáig (2015. évben április 10. napjáig) nyújthatók be a Képviselő-testület Szociális Bizottsága részére.

(4a)18 A kitüntető címre vonatkozó javaslatok a 2016. évben május 20. napjáig nyújthatók be a Képviselő-testület Szociális Bizottsága részére.

(5) A javaslatokat a Képviselő-testület Szociális Bizottsága véleményezi, majd véleményével együtt a tárgyév május havi rendes képviselő-testületi ülésre előterjesztés benyújtásával tesz javaslatot a kitüntető cím adományozására.

(6) Az Év Egészségügyi Dolgozója Díj évente egy személy részére adományozható.

13. § (1) Az Év Egészségügyi Dolgozója Díjjal kitüntetett személyt külön erre a célra készített díszoklevél és pénzjutalom illeti meg. A díszoklevél tartalmazza az adományozás tényét, a Képviselő-testület határozatának számát, az adományozott nevét, az adományozó pecsétjét. A díszoklevelet a polgármester és a jegyző írja alá.

(2)19 A pénzjutalom mértéke a Péceli Polgármesteri Hivatalnál foglalkoztatott köztisztviselők vonatkozásában az adott évre megállapított illetményalap kétszeresének megfelelő nettó összeg.

(2a)20 A pénzjutalom a kitüntetett által írásban megjelölt számlára átutalással kerül teljesítésre, lehetőség szerint a kitüntetés átadásának napján, de legkésőbb a kitüntetés átadását követő munkanapon.

(3)21 A polgármester Az Év Egészségügyi Dolgozója Díjjal kitüntetett személynek a Semmelweis Nappal kapcsolatos köszöntés alkalmával, a kitüntetés rangjához méltó keretek között adja át az adományozásról szóló díszoklevelet.

14. § (1) Az Év Egészségügyi Dolgozója Díjat a Képviselő-testület visszavonhatja, ha a kitüntetett arra méltatlanná vált.

(2) Az Év Egészségügyi Dolgozója Díjra méltatlannak tekintendő különösen az, akit a bíróság a foglalkozásától vagy a közügyek gyakorlásától jogerősen eltiltott.

(3) A Képviselő-testület (1) bekezdés szerinti határozatát a helyben szokásos módon nyilvánosságra kell hozni, a visszavonás tényét az érdekelttel is közölni kell.

6. Az Év Szociális Dolgozója Díj adományozásának szabályai

15. § (1) Az Év Szociális Dolgozója Díj alapításával a Pécel Város Önkormányzata kifejezi elismerését azon szociális munkások – szociális gondozók, ápolók, asszisztensek és segítők, családgondozók – iránt, akik munkájukkal jelentős mértékben hozzájárultak ahhoz, hogy Pécel Város polgárainak szociális ellátása magasabb színvonalú legyen. A kitüntető cím annak a személynek adományozható, aki Pécel Városában a szociális ellátás területén magas színvonalon végzi szakmai tevékenységét.

(2) A díjazott személyére javaslatot tehetnek:

a) legalább 50 péceli választópolgár, közös akarattal,

b) bármelyik helyi civil szervezet,

c) a szociális intézmények vezetői, munkahelyi közösségei,

d) a polgármester,

e)22 a Képviselő-testület tagjai.

(3) A javaslatnak tartalmaznia kell:

a) a javaslattevő nevét, elérhetőségét,

b) a javasolt személyre vonatkozó szakmai indokolást.

(4) A kitüntető címre vonatkozó javaslatok minden év augusztus 31. napjáig nyújthatók be a Képviselő-testület Szociális Bizottsága részére.

(5) A javaslatokat a Képviselő-testület Szociális Bizottsága véleményezi, majd véleményével együtt a tárgyév október havi rendes képviselő-testületi ülésre előterjesztés benyújtásával tesz javaslatot a kitüntető cím adományozására.

(6) Az Év Szociális Dolgozója Díj évente egy személy részére adományozható.

16. § (1) Az Év Szociális Dolgozója Díjjal kitüntetett személyt külön erre a célra készített díszoklevél és pénzjutalom illeti meg. A díszoklevél tartalmazza az adományozás tényét, a Képviselő-testület határozatának számát, az adományozott nevét, az adományozó pecsétjét. A díszoklevelet a polgármester és a jegyző írja alá.

(2)23 A pénzjutalom mértéke a Péceli Polgármesteri Hivatalnál foglalkoztatott köztisztviselők vonatkozásában az adott évre megállapított illetményalap kétszeresének megfelelő nettó összeg.

(2a)24 A pénzjutalom a kitüntetett által írásban megjelölt számlára átutalással kerül teljesítésre, lehetőség szerint a kitüntetés átadásának napján, de legkésőbb a kitüntetés átadását követő munkanapon.

(3)25 A polgármester Az Év Szociális Dolgozója Díjjal kitüntetett személynek a Szociális Munka Napjával kapcsolatos köszöntés alkalmával, a kitüntetés rangjához méltó keretek között adja át az adományozásról szóló díszoklevelet.

17. § (1) Az Év Szociális Dolgozója Díjat a Képviselő-testület visszavonhatja, ha a kitüntetett arra méltatlanná vált.

(2) Az Év Szociális Dolgozója Díjra méltatlannak tekintendő különösen az, akit a bíróság a foglalkozásától vagy a közügyek gyakorlásától jogerősen eltiltott.

(3) A Képviselő-testület (1) bekezdés szerinti határozatát a helyben szokásos módon nyilvánosságra kell hozni, a visszavonás tényét az érdekelttel is közölni kell.

7. A Pro Talentum Díj adományozásának szabályai

18. § (1) A Pro Talentum Díj elnyerésére pályázatot kell benyújtani.

(2)26 Pályázatot kizárólag a tárgyévi vagy a tárgyévet megelőző évben tanulmányi, szakmai, alkotói, előadó-művészeti, sport, egyéb tehetségkutató versenyen országos I-III. helyezést vagy vármegyei I. helyezést elérő gyermek vagy fiatal, vagy azok szülője vagy a versenyre felkészítő személy nyújthat be.

(3) A pályázati korhatár a pályázat benyújtásának évében betöltött legalább 12 és legfeljebb 22 év.

(4) A Pro Talentum Díj egy személynek csak egy alkalommal adományozható.

(5) A beadott pályázat formailag akkor elfogadható, ha tartalmazza a kitöltött és aláírt űrlapot és a következő dokumentumokat:

a)27 a pályázó eredményeit igazoló oklevél másolatát, vagy amennyiben oklevél adományozására nem került sor, a versenyszervező írásos igazolását az elért eredményről,

b) a pályázó intézménye (iskola, sportkör, egyéb intézmény, szervezet) szöveges ajánlását.

(6) A Pro Talentum Díj a Képviselő-testület Kulturális Bizottságának előterjesztése alapján évente legfeljebb 2 főnek adományozható.

19. §28 (1) A Pro Talentum Díjjal kitüntetett személyt külön erre a célra készített díszoklevél, emlékplakett és pénzjutalom illeti meg. A díszoklevél tartalmazza az adományozás tényét, a Képviselő-testület határozatának számát, az adományozott nevét, az adományozó pecsétjét. A díszoklevelet a polgármester és a jegyző írja alá.

(2)29 A pénzjutalom mértéke a Péceli Polgármesteri Hivatalnál foglalkoztatott köztisztviselők vonatkozásában az adott évre megállapított illetményalap kétszeresének megfelelő nettó összeg.

(2a)30 A pénzjutalom a kitüntetett által írásban megjelölt számlára átutalással kerül teljesítésre, lehetőség szerint a kitüntetés átadásának napján, de legkésőbb a kitüntetés átadását követő munkanapon.

(3) Díszoklevélben részesül a Pro Talentum Díjjal kitüntetett gyermeket vagy fiatalt felkészítő személy is.

20. § (1) A pályázat lehetőségről a polgármester évente április 15. napjáig felhívást tesz közzé a helyben szokásos módon.

(2) A pályázatokat a Képviselő-testület Kulturális Bizottságához kell benyújtani, melynek beadási határideje április 30. napja.

(3) A Képviselő-testület Kulturális Bizottsága szakmai szempontból értékeli a pályázatokat, kialakítja véleményét, és a tárgyév június havi rendes képviselő-testületi ülésre terjeszti be a javaslatokat.

(4) A kitüntető cím átadására az augusztus 20-i városi ünnepségen méltó keretek között kerül sor a Pécel Város Díszpolgára és a Pécelért Díjak átadását követően. A kitüntető címet a polgármester adja át.

8. Záró rendelkezések

21. § (1) E rendelet 2015. április 1. napján lép hatályba.

(2) Hatályát veszti a városi kitüntető címek alapításáról és adományozásáról szóló 9/2006. (VI. 7.) számú rendelet.

Szöllősi Ferenc
polgármester

Koncsekné dr. Kovács Ágnes
jegyző

A rendeletet 2015. március 31. napján kihirdettem.

Koncsekné dr. Kovács Ágnes
jegyző

1

A 11/2015. (III. 31.) önkormányzati rendelet 3. § (1a) bekezdése a 2/2016. (II. 3.) önkormányzati rendelet 1. §-ának megfelelően megállapított szöveg. Hatályos 2016. február 4-től.

2

A 11/2015. (III. 31.) önkormányzati rendelet 3. § (3) bekezdés a) pontja a 8/2018. (V. 4.) önkormányzati rendelet 10. §-ának megfelelően módosított szöveg. Hatályos 2018. május 5-től.

3

A 11/2015. (III. 31.) önkormányzati rendelet 3. § (3a) bekezdése a 7/2017. (III. 10.) önkormányzati rendelet 6. §-ának megfelelően megállapított szöveg. Hatályos 2017. március 11-től.

4

A 11/2015. (III. 31.) önkormányzati rendelet 3. § (4) bekezdése a 7/2017. (III. 10.) önkormányzati rendelet 7. §-ának megfelelően módosított szöveg. Hatályos 2017. március 11-től.

5

A 11/2015. (III. 31.) önkormányzati rendelet 4. §-a a 2/2016. (II. 3.) önkormányzati rendelet 3. §-ának megfelelően módosított szöveg. Hatályos 2016. február 4-től.

6

A 11/2015. (III. 31.) önkormányzati rendelet 7. § (1a) bekezdése a 2/2016. (II. 3.) önkormányzati rendelet 2. §-ának megfelelően megállapított szöveg. Hatályos 2016. február 4-től.

7

A 11/2015. (III. 31.) önkormányzati rendelet 7. § (2) bekezdése a 2/2018. (II. 7.) önkormányzati rendelet 7. §-ának megfelelően módosított szöveg. Hatályos 2018. február 15.

8

A 11/2015. (III. 31.) önkormányzati rendelet 7. § (2a) bekezdés a) pontja a 8/2018. (V. 4.) önkormányzati rendelet 10. §-ának megfelelően módosított szöveg. Hatályos 2018. május 5-től.

9

A 11/2015. (III. 31.) önkormányzati rendelet 7. § (2b) bekezdése a 2/2018. (II. 7.) önkormányzati rendelet 9. §-ának megfelelően megállapított szöveg. Hatályos 2018. február 15.

10

A 11/2015. (III. 31.) önkormányzati rendelet 7. § (3) bekezdése a 7/2017. (III. 10.) önkormányzati rendelet 9. §-ának megfelelően módosított szöveg. Hatályos 2017. március 11-től.

11

A 9. § (2) bekezdés a) pontja a 42/2020. (XII. 21.) önkormányzati rendelet 3. §-ának megfelelően módosított szöveg. Hatályos 2020. december 22.

13

A 11/2015. (III. 31.) önkormányzati rendelet 9. § (4) bekezdése a 28/2015. (IX. 28.) önkormányzati rendelet 7. §-ának megfelelően módosított szöveg. Hatályos 2015. október 1-től.

14

A 11/2015. (III. 31.) önkormányzati rendelet 10. § (2) bekezdése a 42/2020. (XII. 21.) önkormányzati rendelet 4. §-ának megfelelően módosított szöveg. Hatályos 2020. december 22.

15

A 11/2015. (III. 31.) önkormányzati rendelet 10. § (2a) bekezdése a 42/2020. (XII. 21.) önkormányzati rendelet 5. §-ának megfelelően megállapított szöveg. Hatályos 2020. december 22.

16

A 11/2015. (III. 31.) önkormányzati rendelet 10. § (3) bekezdése a 42/2020. (XII. 21.) önkormányzati rendelet 6. §-ának megfelelően módosított szöveg. Hatályos 2020. december 22.

17

A 11/2015. (III. 31.) önkormányzati rendelet 12. § (2) bekezdés d) pontja a 8/2018. (V. 4.) önkormányzati rendelet 10. §-ának megfelelően módosított szöveg. Hatályos 2018. május 5-től.

18

a 11/2015. (III. 31.) önkormányzati rendelet 12. § (4a) bekezdése a 15/2016. (V. 10.) önkormányzati rendelet 1. §-ának megfelelően megállapított szöveg. Hatályos 2016. május 11.

19

A 11/2015. (III. 31.) önkormányzati rendelet 13. § (2) bekezdése a 42/2020. (XII. 21.) önkormányzati rendelet 4. §-ának megfelelően módosított szöveg. Hatályos 2020. december 22.

20

A 11/2015. (III. 31.) önkormányzati rendelet 13. § (2a) bekezdése a 42/2020. (XII. 21.) önkormányzati rendelet 5. §-ának megfelelően megállapított szöveg. Hatályos 2020. december 22.

21

A 11/2015. (III. 31.) önkormányzati rendelet 13. § (3) bekezdése a 42/2020. (XII. 21.) önkormányzati rendelet 7. §-ának megfelelően módosított szöveg. Hatályos 2020. december 22.

22

A 11/2015. (III. 31.) önkormányzati rendelet 15. § (2) bekezdés e) pontja a 8/2018. (V. 4.) önkormányzati rendelet 10. §-ának megfelelően módosított szöveg. Hatályos 2018. május 5-től.

23

A 11/2015. (III. 31.) önkormányzati rendelet 16. § (2) bekezdése a 42/2020. (XII. 21.) önkormányzati rendelet 4. §-ának megfelelően módosított szöveg. Hatályos 2020. december 22.

24

A 11/2015. (III. 31.) önkormányzati rendelet 16. § (2a) bekezdése a 42/2020. (XII. 21.) önkormányzati rendelet 5. §-ának megfelelően megállapított szöveg. Hatályos 2020. december 22.

25

A 11/2015. (III. 31.) önkormányzati rendelet 16. § (3) bekezdése a 42/2020. (XII. 21.) önkormányzati rendelet 8. §-ának megfelelően módosított szöveg. Hatályos 2020. december 22.

26

A 11/2015. (III. 31.) önkormányzati rendelet 18. § (2) bekezdése a 13/2021. (X. 6.) önkormányzati rendelet 1. §-ának megfelelően módosított szöveg. Hatályos 2021. október 7. A 18. § (2) bekezdése a Pécel Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelete 1. §-a szerint módosított szöveg.

27

A 11/2015. (III. 31.) önkormányzati rendelet 18. § (5) bekezdés a) pontja a 21/2016. (X. 10.) önkormányzati rendelet 5. §-ának megfelelően módosított szöveg. Hatályos 2016. október 11-től.

28

A 11/2015. (III. 31.) önkormányzati rendelet 19. §-a a 28/2015. (IX. 28.) önkormányzati rendelet 8. §-ának megfelelően módosított szöveg. Hatályos 2015. október 1-től.

29

A 11/2015. (III. 31.) önkormányzati rendelet 19. § (2) bekezdése a 42/2020. (XII. 21.) önkormányzati rendelet 4. §-ának megfelelően módosított szöveg. Hatályos 2020. december 22.

30

A 11/2015. (III. 31.) önkormányzati rendelet 16. § (2a) bekezdése a 42/2020. (XII. 21.) önkormányzati rendelet 5. §-ának megfelelően megállapított szöveg. Hatályos 2020. december 22.