Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2016. (II.18.) önkormányzati rendelete

a „Terézváros Ifjú Tehetsége” önkormányzati támogatás létrehozásáról

Hatályos: 2024. 06. 20 10:00

Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2016. (II.18.) önkormányzati rendelete

a „Terézváros Ifjú Tehetsége” önkormányzati támogatás létrehozásáról

2024.06.20.

Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés i) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:”1

1.2

1. §

2. A rendelet hatálya

2. §34 rendelet hatálya kiterjed az e rendelet alapján meghirdetett pályázati felhívás közzétételét megelőzően legalább 90 napja az önkormányzat közigazgatási területén bejelentett lakcímmel rendelkező, az igény benyújtásakor 25. életévüket be nem töltött magyar állampolgárokra.

3. A támogatás célja és forrása

3. §5 (1)6 A támogatás célja

a) a Budapest VI. kerületben élő, hazai vagy nemzetközi versenyen első, második, harmadik, vagy pontszerző helyezést elérő, művészeti (ének- és zeneművészet, előadóművészet, képző- és iparművészet, színház- és filmművészet, táncművészet, népművészet, irodalom) vagy sportsikereket elérő fiatalok tehetséggondozásának támogatása,

b) az önálló és kiemelten eredményes műszaki vagy tudományos tevékenységet folytató fiatalok tehetséggondozásának támogatása,

c) a - közvetlenül vagy közvetve - a kerülethez köthető művészeti, sport-, műszaki vagy tudományos teljesítmények létrejöttének támogatása.

(2) Az önkormányzat pályázati alapon működő eseti támogatása a következő célokra kérhető és használható fel: hazai és külföldi versenyeken, mesterkurzusokon, kiállításokon, bemutatókon való részvétel, nevezési díj, útiköltség, szállásköltség, anyagköltség, eszközbeszerzés, sport-, ill. hangszervásárlás vagy -bérlés.

4. § A támogatás fedezetét az önkormányzat éves költségvetésének külön sora biztosítja. A keret felhasználása a beadott pályázatok, teljesítmények minőségének függvényében alakul.

4. Eljárási rendelkezések

5. § (1) A „Terézváros Ifjú Tehetsége” támogatás pályázati eljárás alapján adományozható.

(2) A pályázatokat a Képviselő-testület Humán Bizottsága minden év első rendes ülésén írja ki az adott évre, a beérkezett pályázatokat a bizottság folyamatosan bírálja el.

(3)7 támogatás - a (4) bekezdésben foglalt kivétellel - olyan, a pályázó által elért eredményt igazoló irat alapján nyújtható, amelynek kiállítására a pályázat kiírását követően került sor.

(4)8 A (3) bekezdésben foglaltaktól eltérően támogatás nyújtható olyan, a pályázó által elért eredményt igazoló irat alapján is, amelynek kiállítására a pályázat kiírását megelőző évben került sor, feltéve, hogy az irat alapján támogatás még nem került megállapításra.

6. § A pályázat adminisztrációját (előterjesztés, meghirdetés, pályázat lebonyolítása, támogatási szerződés gondozása, a felhasználás számlák alapján történő elszámolása) a Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Főosztálya végzi.

7. § A pályázati felhívást a kerületi székhelyű iskolákba meg kell küldeni, továbbá a helyben szokásos módokon közzé kell tenni.

8. § (1)9 A pályázatot a támogatást igénylő fiatalnak a polgármesterhez címezve kell benyújtania, mellékelve az alábbiakat:

a) a támogatási cél megjelölését, indoklását,

b) összesített költségvetést, az elnyerni kívánt összeg feltüntetését,

c) a megvalósítás tervezett kezdetét és befejezését,

d) szakmai önéletrajzot,

e)10 lakcímkártya-másolatot, érvényes diákigazolvány másolatát,

f) az eredmények, igazolások másolatát, valamint

g) szakmai ajánlást a szaktanártól, illetve ajánlást az adott szakterület országosan ismert és elismert képviselőjétől.

(2) Kiskorú esetén a törvényes képviselője által adott írásos hozzájárulást is mellékelni kell a pályázathoz.

9. §11 Ugyanazon pályázó részére támogatás évente egy alkalommal állapítható meg. A Humán Bizottság által megítélt támogatás folyósítása a Polgármesteri Hivatal Költségvetési és Intézménygazdálkodási Főosztályán keresztül, egy összegben, a támogatási szerződés megkötését követő 30 napon belül történik.

10. § A nyertes pályázó a felhasználást követő 60 napon belül, de legkésőbb a következő pályázati forduló meghirdetéséig a támogatásról a Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Főosztálya számára számlák, bizonylatok bemutatása mellett elszámolni köteles.

5. Záró rendelkezések

11. § (1) E rendelet 2016. március 1. napján lép hatályba.

(2) A pályázatokat a Humán Bizottság a 2016. évre legkésőbb a következő rendes ülésén írja ki.

1

A bevezető a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2023. (III. 30.) önkormányzati rendelete 21. §-ával megállapított szöveg.

2

Az 1. alcímet (1. §-t) a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2023. (III. 30.) önkormányzati rendelete 24. §-a hatályon kívül helyezte.

3

módosította a 32/2017. (XI. 30.) ör., hatályos 2017. november 30. napjától

4

A 2. § a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2024. (VI. 20.) önkormányzati rendelete 8. §-ával megállapított szöveg.

5

A 3. § a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2023. (III. 30.) önkormányzati rendelete 22. §-ával megállapított szöveg.

6

A 3. § (1) bekezdése a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2024. (VI. 20.) önkormányzati rendelete 9. §-ával megállapított szöveg.

7

Az 5. § (3) bekezdését a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2024. (VI. 20.) önkormányzati rendelete 10. §-a iktatta be.

8

Az 5. § (4) bekezdését a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2024. (VI. 20.) önkormányzati rendelete 10. §-a iktatta be.

9

A 8. § (1) bekezdése a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2023. (III. 30.) önkormányzati rendelete 23. §-ával megállapított szöveg.

10

A 8. § (1) bekezdés e) pontja a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 36/2023. (IX. 28.) önkormányzati rendelete 15. §-ával megállapított szöveg.

11

A 9. § a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2024. (VI. 20.) önkormányzati rendelete 11. §-ával megállapított szöveg.