Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 7/2016. (IV.20.) önkormányzati rendelete

a települési támogatásokról

Hatályos: 2024. 02. 20

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 7/2016. (IV.20.) önkormányzati rendelete

a települési támogatásokról

2024.02.20.

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 1. § (2) bekezdésében, 10. § (1) bekezdésében, 25. § (3) bekezdés b) pontjában, 26. §-ában, 32. § (3) bekezdésében, 45. § (1) bekezdésében, 48. § (4) bekezdésében, 58/B. § (2) bekezdésében és a 132. § (4) bekezdés g) pontjában, és a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésére vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény 34. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8a. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a települési támogatások helyi szabályairól a következőket rendeli el:1

ÁLTALÁNOS RÉSZ

I. Fejezet

1. § (1)2 A rendelet hatálya kiterjed Szeged Megyei Jogú Város közigazgatási területén lakcímmel rendelkező

a) magyar állampolgárokra,

b) huzamos tartózkodási jogosultsággal rendelkezőkre,

c) bevándoroltakra és letelepedettekre,

d) hontalanokra,

e) a magyar hatóság által menekültként vagy oltalmazottként elismert személyekre.

(2) A rendelet hatálya kiterjed továbbá a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló többször módosított 1993. évi III. törvény (továbbiakban: Sztv.) 3. § (3) bekezdése szerinti személyekre, akik Szeged Megyei Jogú Város közigazgatási területén lakcímmel rendelkeznek.

(3) A rendelet hatálya az átmeneti segély tekintetében az (1)-(2) bekezdésben foglaltakon túlmenően kiterjed az Európai Szociális Kartát megerősítő országoknak Szeged Megyei Jogú Város közigazgatási területén jogszerűen tartózkodó állampolgáraira is.

(4) A 18. § és a 22. § (5) bekezdés vonatkozásában a rendelet hatálya kiterjed a köztemetési költség, vagy jogosulatlanul és rosszhiszeműen igénybe vett ellátás megtérítésére kötelezettekre, tekintet nélkül arra, hogy Szeged Megyei Jogú Város közigazgatási területén rendelkeznek-e lakcímmel.

2. § (1) E rendelet alkalmazásában

a)3 környezettanulmány (helyzetértékelés): az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvény 68-70. §-a szerinti szemle, amelynek célja a kérelmező szociális, családi és vagyoni viszonyainak ellenőrzése, készítésében a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény szociális munkás családgondozó szakemberei is részt vehetnek;

b) elemi kár: időjárással összefüggésbe hozható esemény - különösen árvíz, belvíz, szélvihar, felhőszakadás stb. – hatására, valamint tűzeset miatt bekövetkező kár;

c)4 díjhátralék: bérleti díj hátralék, lakáshasználati díj hátralék, közös költség hátralék, víz és csatornahasználati, vagy távhő-szolgáltatási díjtartozás.

d)5 lakbértámogatás: a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésére vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény 34. §-ában foglalt felhatalmazás alapján a lakásfenntartást segítő rezsi hozzájárulás keretén belül a 7/A. §-ban szabályozott támogatás.

(2) Ahol e rendelet jövedelmet, vagyont, családot vagy háztartást említ, a Sztv. 4. §-ában meghatározott fogalmakat kell használni.

(3)6 Más jogszabály alkalmazásában az e rendeletben szabályozott települési támogatások közül a lakásfenntartást segítő rezsi hozzájárulást lakásfenntartási támogatásnak kell tekinteni.

2/A. §7 Szeged MJV Önkormányzata Közgyűlése elismeri a szegedi lakosok, gyermeket vállaló szegedi családok társadalmi felelősségvállalását, valamint az időskorú személyek közösség- és városépítő szerepét. Jövedelmi, vagyoni, vagy egyéb szociális helyzetükből – korukból, egészségi állapotukból, egyéb rendkívüli kiadásokkal járó élethelyzetükből – adódó többletköltségekhez települési támogatások formájában hozzájárul.

KÜLÖNÖS RÉSZ

II. Fejezet

Szociálpolitikai Kerekasztal

3. § (1) Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Szociálpolitikai Kerekasztalt hoz létre, amelynek feladata a szociális és gyermekvédelmi szolgáltatástervezési koncepció véleményezése.

(2)8 A Szociálpolitikai Kerekasztal létszáma 9 fő, tagjai:

- A Közgyűlés Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottságának elnöke,
- A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Szegedi Dr. Waltner Károly Otthon igazgatója,
- Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Bölcsődéi és Gyermekjóléti Központja igazgatója,
- Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény főigazgatója,
- Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzat Fogyatékkal Élők és Betegek Érdekvédelmi Szervezeteinek Fóruma képviselője,
- Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzat Idősügyi Tanácsa képviselője,
- Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Dél-alföldi Régió képviselője,
- Szegedi Ősz Idősotthon intézményvezetője,
- Szegedi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.
(3) A Szociálpolitikai Kerekasztal elnöke a Közgyűlés Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottságának elnöke.
(4) A Szociálpolitikai Kerekasztal legalább évente egy alkalommal ülést tart, tagjai határozzák meg működésének rendjét, az üléseket a Szociálpolitikai Kerekasztal elnöke hívja össze.
(5) A Szociálpolitikai Kerekasztal működése során az ügyviteli feladatokat a Polgármesteri Hivatal szociális feladatokat ellátó irodája (továbbiakban: Iroda) látja el.
III. Fejezet

Rendszeres települési támogatás

4. § A rendszeres települési támogatás fajtái:

a)9 lakásfenntartást segítő rezsi hozzájárulás,

b) gyógyszertámogatás.

Lakásfenntartást segítő rezsi hozzájárulás10

Általános szabályok11

5. § (1)12 A lakásfenntartást segítő rezsi hozzájárulás a szociálisan rászoruló háztartások részére a háztartás tagjai által lakott lakás, vagy nem lakás céljára szolgáló helyiség (továbbiakban együtt lakás) fenntartásával kapcsolatos rendszeres kiadásaik viseléséhez havi rendszerességgel nyújtott hozzájárulás.

(2)13 Lakásfenntartást segítő rezsi hozzájárulásra jogosult az a személy, akinek a háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 125.000,- Ft-ot, és a háztartás tagjai egyikének sincs vagyona, valamint az az egyedülélő személy, akinek havi jövedelme nem haladja meg a 155.000,-Ft-ot, és vagyona nincs.

(3)14

(4)15

(5)16

6. § (1)17 A lakásfenntartást segítő rezsi hozzájárulás ugyanazon lakásra csak egy jogosultnak állapítható meg. Külön lakásnak kell tekinteni a társbérletet, az albérletet és a jogerős bírói határozattal megosztott lakás lakrészeit.

(2)18 A lakásfenntartást segítő rezsi hozzájárulást a kérelem benyújtása hónapjának első napjától 6 hónapra kell megállapítani. Amennyiben a kérelmező lakásfenntartást segítő rezsi hozzájárulásra való jogosultsága még fennáll, a jogosultság megállapítása iránti kérelem legkorábban a jogosultság lejáratának hónapjában adható be, és a lakásfenntartást segítő rezsi hozzájárulást a korábbi jogosultság megszűnését követő hónap első napjától kell megállapítani.

(3)19 A lakásfenntartást segítő rezsi hozzájárulást elsősorban természetbeni szociális ellátás formájában kell biztosítani: önkormányzati bérlakás esetén a bérleti díjhoz vagy a lakáshasználati díjhoz, egyebekben a vízfogyasztás és csatornahasználat díjához, a közös költséghez, valamint a távhő-szolgáltatás díjához. A rezsitámogatás kivételesen pénzbeli ellátás formájában is biztosítható a lakhatáshoz kapcsolódó egyéb rendszeres költségek enyhítése céljából.

(4)20

7. § (1)21 A természetben nyújtott lakásfenntartást segítő rezsi hozzájárulást megállapító határozatnak tartalmaznia kell a szolgáltató nevét, valamint azon fogyasztó és fogyasztási hely azonosítót – közös költség esetén a társasház bankszámlaszámát -, amely alapján a szolgáltató a támogatást a fogyasztó számláján havonta jóváírja.

(2)22 A lakásfenntartást segítő rezsi hozzájárulást tárgyhónap 30. napjáig kell utalni.

(3)23 A lakásfenntartást segítő rezsi hozzájárulást meg kell szüntetni, ha a kérelmező

a) lakcíme megváltozott,

b) a felülvizsgálat alapján a támogatásra nem jogosult, vagy a felülvizsgálatot nem lehetett elvégezni,

c) önkormányzati lakás bérlője vagy jogcím nélküli lakáshasználója és a bérbeadás jogcíme megváltozott,

d) elhunyt.

(4)24 A lakásfenntartást segítő rezsi hozzájárulást a lakcímváltozás, a felülvizsgálat, a bérbeadás jogcímének megváltozása, illetve a haláleset hónapjának utolsó napjával bezárólag kell megszüntetni.

Lakbértámogatás25

7/A. § (1) Lakbértámogatásra jogosult az a szociális alapon bérbe adott önkormányzati lakás bérlője vagy jogcím nélküli lakáshasználója, aki a lakásfenntartást segítő rezsi hozzájárulás általános feltételeinek megfelel.

(2) A lakbértámogatás havi alapösszege egy főre jutó jövedelemkategóriák szerint az alábbi:

a)26 80.000,- Ft-ig 7.000,- Ft,

b)27 80.001,- Ft-tól 100.000,- Ft-ig 6.000,- Ft,

c)28 100.001,- Ft-tól 125.000,- Ft-ig 5.000,- Ft,

d)29 egyedül élő személy esetén 125.001,- Ft-tól 155.000,- Ft-ig 4.000,- Ft.

(3) A lakbértámogatás alapösszegét havi 3.000,- Ft-tal emelni kell, ha a kérelmező egyedülélő. Az alapösszeg havi 3.000,- Ft-tal nő, ha a kérelmező vagy a háztartásban élő személy kiskorú vagy nagykorú és nevelési ellátásra jogosult gyermeket egyedül nevel (ideértve a szülőt, a gyámot és a nevelőszülőt is). A lakbértámogatás összegét a háztartásban nevelt kiskorú vagy nagykorú és nevelési ellátásra jogosult gyermekenként további 3.000,- Ft-tal meg kell emelni.

(4)30 A lakbértámogatásra jogosult személy a (2)-(3) bekezdés szerinti összegen felül havi 7.000,- Ft-ra jogosult, feltéve, hogy 3 havinál nagyobb mértékű bérleti díj vagy lakáshasználati díj hátraléka nem áll fenn, vagy a fennálló hátralékra érvényes részletfizetési megállapodással rendelkezik.

(5)31 A lakbértámogatás a bérleti díj összegéig kizárólag az IKV Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt-hez folyósítható.

Rezsitámogatás32

7/B. § (1) Rezsitámogatásra jogosult az a személy, aki a 7/A. § (1) bekezdés szerinti lakbértámogatásra nem jogosult és a lakásfenntartást segítő rezsi hozzájárulás általános feltételeinek megfelel.

(2) A rezsitámogatás havi alapösszege egy főre jutó jövedelemkategóriák szerint az alábbi:

a)33 80.000,- Ft-ig 8.000,- Ft,

b)34 80.001,- Ft-tól 100.000,- Ft-ig 7.000,- Ft,

c)35 100.001,- Ft-tól 125.000,- Ft-ig 6.000,- Ft,

d)36 egyedül élő személy esetén 125.001,- Ft-tól 155.000,- Ft-ig 5.000,- Ft.

(3) A rezsitámogatás alapösszegét havi 4.000,- Ft-tal emelni kell, ha a kérelmező egyedülélő. Az alapösszeg havi 4.000,- Ft-tal nő, ha a kérelmező vagy a háztartásban élő személy kiskorú vagy nagykorú és nevelési ellátásra jogosult gyermeket egyedül nevel (ideértve a szülőt, a gyámot és a nevelőszülőt is). A rezsitámogatás összegét a háztartásban nevelt kiskorú vagy nagykorú és nevelési ellátásra jogosult gyermekenként további 4.000,- Ft-tal meg kell emelni.

(4)37 A rezsitámogatásra jogosult, határozott időre bérbe adott önkormányzati lakás bérlője vagy jogcím nélküli lakáshasználója részére - feltéve, hogy 3 havinál nagyobb mértékű bérleti díj, lakáshasználati díj vagy óvadék hátraléka nem áll fenn, vagy a fennálló hátralékra érvényes részletfizetési megállapodással rendelkezik - a (2)-(3) bekezdés alapján kiszámított alapösszeg

a) amennyiben a lakbér összege nem haladja meg a 30.000,- Ft-ot, akkor a lakbér 80%-áig,

b) amennyiben a lakbér összege 30.001-40.000,- Ft közötti, akkor a lakbér 55%-áig,

c) amennyiben a lakbér összege meghaladja a 40.000,- Ft-ot, akkor a lakbér 45%-áig

de legfeljebb 13.000,- Ft-tal emelhető.

(5)38 A rezsitámogatás összegét 100,- Ft-ra felfelé kerekítve kell megállapítani.

Gyógyszertámogatás

8. § (1) A gyógyszertámogatás a szociálisan rászoruló személyek részére rendszeres gyógyszer kiadásaik viseléséhez havi rendszerességgel nyújtott hozzájárulás.

(2)39 Gyógyszertámogatásra való jogosultság állapítható meg annak a személynek, aki a krónikus betegségére tekintettel a járóbeteg-ellátás keretében rendelhető vényköteles gyógyszerek, továbbá a különleges táplálkozási igényt kielégítő tápszerek, kötszerek, felnőtt inkontinencia pelenkák és cukorbeteg kérelmező esetén a vércukorszint mérésére szolgáló tesztcsík és tű költségét (továbbiakban együtt gyógyszerköltség) létfenntartása veszélyeztetése nélkül nem képes viselni.

(3) Gyógyszertámogatásra jogosult az,

a) akinek közgyógyellátásra való jogosultsága nem került megállapításra, és

b)40 családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 155.000,- Ft-ot, és

c) gyógyszertár által beárazott, háziorvosa és/vagy kezelőorvosa által kiállított igazolás szerint a kérelem benyújtását megelőző három hónapban a krónikus betegségéhez közvetlenül kapcsolódó vényköteles gyógyszerköltségének havi átlaga (továbbiakban havi rendszeres gyógyszerköltség) meghaladta a 3.000,- Ft-ot.

9. § (1)41 A gyógyszertámogatás havi összege a kérelmező igazolt havi rendszeres gyógyszerköltsége 100 forintra felfelé kerekítve, de nem lehet magasabb az alábbi egy főre jutó jövedelemkategóriák szerinti összegeknél:

a) családban élő kérelmező esetén:

aa)42 90.000,- Ft-ig 11.000,- Ft,

ab)43 90.001,- Ft-tól 120.000,- Ft-ig 9.000,- Ft,

ac)44 120.001,- Ft-tól 155.000,- Ft-ig 7.000,- Ft.

b) egyedülélő kérelmező esetén:

ba)45 90.000,- Ft-ig 13.000,- Ft,

bb)46 90.001,- Ft-tól 120.000,- Ft-ig 11.000,- Ft,

bc)47 120.001,- Ft-tól 155.000,- Ft-ig 9.000,- Ft.

(2)48

(3) Amennyiben a kérelmező gyógyszertámogatásban részesül, vagy közgyógyellátási igazolvánnyal rendelkezik, a kérelmet legkorábban három hónappal a gyógyszertámogatás vagy közgyógyellátási igazolvány lejáratát megelőzően nyújthatja be.

10. § (1) A gyógyszertámogatást a kérelem benyújtásának hónapjától kell megállapítani. Amennyiben a kérelmező gyógyszertámogatásban vagy közgyógyellátásban részesült, a jogosultság a lejáratot követő hónaptól állapítható meg.

(2) A gyógyszertámogatást 12 hónapra kell megállapítani és február, április, június, augusztus, október, december hónap (továbbiakban kifizetési hónapok) 30. napjáig két hónapra előre kell folyósítani.

(3) A gyógyszertámogatás postai úton vagy bankszámlára történő átutalással fizethető.

(4) A jogosult 15 napon belül köteles bejelenteni, ha közgyógyellátásra való jogosultságát megállapították.

(5) A gyógyszertámogatást meg kell szüntetni, ha a kérelmező

a) más településre költözött,

b) alanyi vagy normatív közgyógyellátásra jogosult,

c) a felülvizsgálat alapján a támogatásra nem jogosult, vagy a felülvizsgálatot nem lehetett elvégezni,

d) elhunyt.

(6) A gyógyszertámogatást annak a hónapnak az utolsó napjával kell megszüntetni, amelyre a támogatás már kiutalásra került.

IV. Fejezet

Rendkívüli települési támogatás

11. §49 A rendkívüli települési támogatás fajtái:

a) átmeneti segély,

b) temetési segély,

c) rendkívüli gyermekvédelmi támogatás,

d) szülési támogatás,

e)50 időskorúak és egészségkárosodottak támogatása – Idősek Világnapja alkalmából,

f) beiskolázási támogatás,

g) hátralékcsökkentési támogatás.

Átmeneti segély

12. § (1) Az átmeneti segély a létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került, valamint az időszakosan vagy tartósan létfenntartási gonddal küzdő személyek részére nyújtott egyszeri pénzbeli támogatás.

(2)51 Kérelemre vagy hivatalból átmeneti segély állapítható meg:

a)52 az egyedül élő személynek, amennyiben havi jövedelme a 110.000,- Ft-ot, illetve a 13. § (1) bekezdés e) pontjában szabályozott esetben a 155.000,- Ft-ot,

b)53 a családban élő személynek, ha az egy főre jutó havi jövedelem a 80.000,- Ft-ot, illetve a 13. § (1) bekezdés e) pontjában szabályozott esetben a 110.000,- Ft-ot

nem haladja meg, és az egyedül élő személy, illetve a családban élő személyek vagyonnal nem rendelkeznek.

13. § (1)54 Létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzet különösen:

a) baleset miatt bekövetkezett jelentős jövedelemkiesés,

b) gyógyászati segédeszköz egyszeri beszerzése,

c) munkáltató rendes felmondása által bekövetkezett munkanélküliség,

d) rendőrségi jegyzőkönyvvel igazolt, a kérelmezőnek bűncselekménnyel okozott kár,

e) elemi kár következtében a kérelmező lakhatását biztosító ingatlan megrongálódása,

f) egy éven belül legalább két hozzátartozó eltemettetéséről való gondoskodás.

(2)55 Az (1) bekezdés e) pontjában meghatározott átmeneti segély ugyanazon ingatlanra és ugyanazon elemi kárra egy alkalommal állapítható meg.

(3) Árvíz vagy belvíz okozta károkra igényelt átmeneti segélyt akkor lehet az (1) bekezdés e) pontja szerint elbírálni, ha a kérelmet a kihirdetett árvíz- vagy belvíz-védekezési készültség ideje alatt és azt követő 60 napon belül nyújtották be. Egyéb elemi kár esetén a kérelem benyújtásának határideje a káresemény bekövetkeztét követő 60 nap.

(4)56 Rendőrségi jegyzőkönyvvel igazolt, a kérelmezőnek bűncselekménnyel okozott kár esetén átmeneti segély csak abban az esetben állapítható meg, ha a kérelmező a bűncselekményre tekintettel az Áldozatsegítő Szolgálattól sem azonnali pénzbeli segélyben, sem kárenyhítésben nem részesült.

(5)57 Egy éven belül legalább két hozzátartozó eltemettetéséről való gondoskodásra tekintettel átmeneti segély csak abban az esetben állapítható meg, ha az elhunytakra tekintettel sem a kérelmező, sem a vele közös háztartásban élő közeli hozzátartozója temetési segélyben nem részesült.

14. § (1)58 Az átmeneti segélyek összege – a 13. § (1) bekezdés e) pontjában szabályozott eset kivételével – egyedül élő kérelmezőnként, illetve családonként – egy naptári évben legfeljebb 30.000,- Ft lehet.

(2) A 13. § (1) bekezdés e) pontjában szabályozott esetben a segély összege legalább 10.000,- Ft, legfeljebb 420.000,- Ft, ugyanakkor nem lehet magasabb, mint a helyreállítási költség 90%-a és a biztosító által fizetett kártalanítás különbsége.

(3) Az átmeneti segély kifizetése történhet a kérelmező által megjelölt lakcímre vagy folyószámlára utalással, illetve pénztári kifizetéssel.

14/A. §59 A 13. § (1) bekezdés szerinti létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzet valamelyikének bekövetkezte esetén, amennyiben a rendkívüli élethelyzet bekövetkezése az egyedül élő személy, vagy a család megélhetését súlyosan veszélyezteti, a 12. § (2) bekezdésében, valamint a 14. § (1)-(2) bekezdéseiben foglaltaktól kivételes méltányosságból el lehet térni.

Temetési segély

15. § (1) A temetési segély a temetés vagy hamvasztás (továbbiakban temetés) költségeihez nyújtott egyszeri pénzbeli hozzájárulás.

(2) Kérelemre temetési segély állapítható meg annak, aki a meghalt személy eltemettetéséről gondoskodott (továbbiakban: eltemettető), és a kérelmet a temetést követő 2 hónapon belül terjesztette elő.

(3) Az elhunyt eltemettetéséhez temetési segély csak egy alkalommal állapítható meg.

(4)60 Temetési segélyre jogosult az az eltemettető, akinek családjában az egy főre jutó havi jövedelem a 155.000,- Ft-ot nem haladja meg.

(5)61 A temetési segély összege 90.000,- Ft, melynek kifizetése történhet a kérelmező által megjelölt lakcímre vagy folyószámlára utalással, illetve pénztári kifizetéssel.

Rendkívüli gyermekvédelmi támogatás

16. §62 (1)63 A rendkívüli gyermekvédelmi támogatás az önkormányzat által tárgyév március, május és október hónapjában biztosított 10.000,- Ft összegű támogatás azok részére, akiknek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultsága a kifizetés hónapjának első napján fennáll.

(2)64 A rendkívüli gyermekvédelmi támogatást a szülő, törvényes képviselő részére postai úton kell kifizetni tárgyév március, május és október 15-ig.

Szülési támogatás65

16/A. § (1)66 A szülőanya a gyermek születésére tekintettel szülési támogatásra jogosult, ha

a) a gyermek születésekor és a kérelem benyújtásakor is rendelkezik Szeged Megyei Jogú Város közigazgatási területén bejelentett lakóhellyel,

b) az újszülöttet saját háztartásában neveli, gondozza,

c) Szeged Megyei Jogú város közigazgatási területén él életvitelszerűen,

d) a támogatás iránti kérelmét a gyermek születését követő 6 hónapon belül nyújtja be és

e)67 családjában az egy főre jutó havi jövedelem a kérelmező nyilatkozata alapján a nettó 390.000,- Ft-ot nem haladja meg.”

(2) Szülési támogatás egy gyermekre tekintettel egy alkalommal állapítható meg.

(3)68 A szülési támogatás összege gyermekenként 50.000,-Ft, melynek kifizetése történhet a kérelmező által megjelölt lakcímre vagy folyószámlára utalással, illetve pénztári kifizetéssel.

(4)69 Amennyiben a szülési támogatásra jogosult anya a támogatás igénybe vételét megelőzően elhalálozott, úgy a szülési támogatást a gyermeket saját háztartásában nevelő, gondozó apa igényelheti, ha az (1) bekezdés a)-e) pontjaiban foglalt feltételeknek megfelel.

(5)70 Szülési támogatás állapítható meg az örökbefogadó szülőnek és a személyes gondoskodás keretébe tartozó gyermekvédelmi szakellátásban részesülő gyermek gyámja kivételével a gyámnak is, amennyiben az (1) bekezdés a)-e) pontjaiban foglalt feltételeknek megfelel, és a szülési támogatásra való jogosultságát az örökbefogadást engedélyező, vagy gyámrendelő határozattal igazolja.

Időskorúak és egészségkárosodottak támogatása – Idősek Világnapja alkalmából71

16/B. §72 (1)73 Az időskorúak és egészségkárosodottak támogatása – Idősek Világnapja alkalmából (a továbbiakban: időskorúak támogatása) az öregségi nyugdíjkorhatárt betöltött vagy öregségi nyugellátásban részesülő, valamint aktív korú egészségkárosodott személyek részére koruk, egészségi állapotuk miatt megemelkedett költségeik kompenzálására évente egyszer nyújtott pénzbeli támogatás.

(2)74 Időskorúak támogatására jogosult hivatalból az a szegedi bejelentett lakóhellyel rendelkező személy, aki május hónapban

a) a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatósága (a továbbiakban Nyugdíjfolyósító Igazgatóság) által öregségi nyugellátásban,

b) az öregségi nyugdíjkorhatárt betöltötte és a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által egyéb ellátásban,

c) időskorúak járadékában,

d) rokkantsági ellátásban,

e) rehabilitációs ellátásban,

f) rokkantsági járadékban vagy

g) egészségkárosodására tekintettel egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatásban

részesül és a folyósító szervek nyilvántartásában szereplő folyósítási vagy levelezési címe szegedi, valamint az őt megillető ellátás összege a nettó 390.000,- Ft-ot nem haladja meg.

(3)75 Az időskorúak támogatása hivatalbóli megállapításához a Pénzbeli és Természetbeni Ellátások Rendszerében történő rögzítéshez szükséges adatokat (jogosult neve, születési neve, születési helye és ideje, anyja neve, állampolgársága, lakóhelye, tartózkodási helye, folyósítási vagy levelezési címe, TAJ száma, gondnokság alá helyezett jogosult esetén a törvényes képviselő adatai) öregségi nyugellátás, egyéb ellátás esetén a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságtól, időskorúak járadéka esetén a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal Szegedi Járási Hivatalától kell megkérni.

(4)76 Az időskorúak támogatása összegét az önkormányzat költségvetésének végrehajtási szabályairól szóló mindenkori önkormányzati rendelet állapítja meg.

(5)77 A támogatási összeget tárgyév szeptember 1-től október 15-ig postai úton, vagy a jogosult kérésére az általa megjelölt folyószámlára kell folyósítani annak a személynek, akinek jogosultságát a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság vagy a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal Szegedi Járási Hivatala hivatalból igazolta és lakóhelye, valamint folyósítási, levelezési címe szegedi.

(6)78 Aki a (2) bekezdésben foglalt ellátások valamelyikében részesül, szegedi bejelentett lakóhellyel rendelkezik és Szeged Megyei Jogú város közigazgatási területén él életvitelszerűen, de az időskorúak támogatása nem került részére hivatalból megállapításra, vagy a (2) bekezdésben foglalt ellátását év közben állapították meg, jogosult az időskorúak ellátására, ha az időskorúak támogatása iránt kérelmet nyújt be és ellátásának összege nem haladja meg a nettó 390.000,- Ft-ot. A kérelem benyújtásának határideje november 30.

(7)79 Különös méltányosságból tárgyév november 30-ig benyújtott kérelmére annak a személynek is megállapítható a támogatás, aki szegedi bejelentett lakóhellyel rendelkezik, Szeged Megyei Jogú város közigazgatási területén él életvitelszerűen és

a) az öregségi nyugdíjkorhatárt betöltötte, azonban semmilyen ellátásban nem részesül és jövedelemmel sem rendelkezik, vagy

b)80 aktív korú személy és egészségkárosodására tekintettel részesül árvaellátásban, feltéve, hogy annak összege a nettó 390.000,- Ft-ot nem haladja meg.

(8) A támogatás kérelemre történő kifizetésének határideje tárgyév december 31.

Beiskolázási támogatás

16/C. §81 (1) A beiskolázási támogatás a családok részére a tanévkezdéssel kapcsolatos többletköltségekhez nyújtott egyszeri pénzbeli támogatás.

(2)82 Beiskolázási támogatásra jogosult az a szegedi bejelentett lakóhellyel rendelkező és életvitelszerűen Szegeden élő szülő, törvényes képviselő vagy nevelőszülő, akinek saját háztartásában nevelt gyermeke a tárgyév szeptemberében kezdődő tanévben 1-8. évfolyamon nappali rendszerű oktatásban vesz részt, és családjában az egy főre jutó havi jövedelem a kérelmező nyilatkozata alapján a nettó 390.000,- Ft-ot nem haladja meg.

(3) A beiskolázási támogatás egy gyermekre tekintettel évente egy alkalommal állapítható meg.

(4) A beiskolázási támogatás gyermekenkénti összegét az önkormányzat költségvetésének végrehajtási szabályairól szóló mindenkori önkormányzati rendelet állapítja meg. A támogatás kifizetése történhet a kérelmező által megjelölt lakcímre vagy folyószámlára utalással.

(5) A beiskolázási támogatás iránti kérelem tárgyév május 21-től szeptember 15-ig nyújtható be. A kérelem benyújtására elektronikus úton is lehetőség van.

(6)83 A támogatási összeget tárgyév augusztus 31-ig kell folyósítani annak a személynek, aki a kérelmét július 31-ig benyújtotta, aki ezt követően igényelte az ellátást, annak tárgyév szeptember 30-ig kell folyósítani.

Hátralékcsökkentési támogatás

17. § (1) A hátralékcsökkentési támogatás a kérelmező és háztartása lakhatásának megőrzését elősegítő egyszeri természetbeni támogatás.

(2)84 Hátralékcsökkentési támogatás állapítható meg annak a személynek, akinek díjhátraléka legalább 6 havi, melynek összege meghaladja a 60.000,- Ft-ot, és

a)85 a háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 125.000,- Ft-ot és a háztartás tagjai egyikének sincs vagyona,

b)86 egyedülélőként a havi jövedelme nem haladja meg a 155.000,-Ft-ot és vagyona nincs.

(3) Hátralékcsökkentési támogatás abban az esetben nyújtható, ha a kérelmező önrész befizetését igazolja, melynek összege legalább 20.000,- Ft.

(4)87 A hátralékcsökkentési támogatás összege a befizetett önrész kétszerese, de nem lehet több, mint a hátralék és a befizetett önrész különbözete, azzal, hogy a támogatás összege legfeljebb 100.000,- Ft.

(5) A hátralékcsökkentési támogatást a szolgáltató részére kell utalni, a megállapító határozatnak tartalmaznia kell a szolgáltató nevét, valamint azon fogyasztó és fogyasztási hely azonosítót, amely alapján a szolgáltató a támogatást a fogyasztó számláján jóváírja.

(6) A hátralékcsökkentési támogatás ugyanazon lakásra csak egy jogosultnak, legfeljebb kétévente egyszer állapítható meg. Külön lakásnak kell tekinteni a társbérletet, az albérletet és a jogerős bírói határozattal megosztott lakás lakrészeit.

V. Fejezet

Köztemetés

18. §88 A Sztv. 48. § (3) bekezdés b) pontjában szabályozott esetben a köztemetés költségeinek megtérítésére kötelező véglegessé vált határozat kézhezvételét követő 30 napon belül benyújtott kérelemre, különös méltányosságból engedélyezhető

a) a köztemetés költségének elengedése vagy csökkentése, ha az eltemettetésre köteles személy

aa)89 egyedülélő és havi jövedelme a 155.000,- Ft-ot nem éri el, vagy

ab)90 családjában az egy főre jutó havi jövedelem a 125.000,- Ft-ot nem éri el,

b) a köztemetés költségének részletekben történő törlesztése, ha az eltemettetésre köteles személy

ba)91 egyedülélő és havi jövedelme a 280.000,- Ft-ot nem éri el, vagy

bb)92 családjában az egy főre jutó havi jövedelem a 180.000,- Ft-ot nem éri el.

VI. Fejezet

Eljárási rendelkezések

19. § (1)93 A települési támogatás iránti kérelem az Iroda által készített és az önkormányzat honlapján (www.szegedvaros.hu) közzétett, valamint az Iroda ügyfélszolgálatain hozzáférhető nyomtatványon nyújtható be.

(2)94 A kérelemhez a szülési támogatás, az időskorúak támogatása, valamint a beiskolázási támogatás kivételével csatolni kell jövedelemnyilatkozatot és a Sztv. 10. § (2)-(5) bekezdései szerinti jövedelemigazolásokat, valamint lakásfenntartást segítő rezsi hozzájárulás, átmeneti segély és hátralékcsökkentési támogatás esetén vagyonnyilatkozatot.

(3) A kérelemhez a (2) bekezdésben foglaltakon túl csatolni kell

a)95 lakásfenntartást segítő rezsi hozzájárulás esetén a fogyasztó és fogyasztási hely azonosítót tartalmazó számlát, vagy a társasház bankszámlaszámát és a közös költség összegét tartalmazó igazolást, önkormányzati bérlakás esetén az IKV Zrt. által kiállított igazolást, mely tartalmazza a bérlő/lakáshasználó nevét, a bérlemény címét és törzsszámát, a bérbeadás/lakáshasználat jogcímét, időtartamát, a bérleti szerződés aláírásának dátumát, a havonta fizetendő lakbér és bérleti díj vagy lakáshasználati díj, továbbá az esetleges díjhátralék összegét, díjhátralék esetén a bérlővel/lakáshasználóval kötött érvényes részletfizetési megállapodás meglétét;

b) gyógyszertámogatás esetén a havi rendszeres gyógyszerköltséget tartalmazó háziorvosi és / vagy kezelőorvosi és gyógyszertári igazolást;

c) temetési segély esetén az elhunyt személy halotti anyakönyvi kivonatának és a temetési számlának a másolatát;

d) hátralékcsökkentési támogatás esetén a díjhátralék keletkezésének időtartamát és összegét, valamint a fogyasztási hely és fogyasztói azonosítókat tartalmazó szolgáltatói igazolást, valamint az önrész befizetését tartalmazó igazolást.

e)96 aktív korú személy által kérelmezett időskorúak támogatása esetén a jogosultságot megalapozó ellátás megnevezésére, jogcímére, és folyósítására vonatkozó igazolást, különös tekintettel megállapító határozatot, postai utalás szelvényét vagy bankszámlakivonatot.

f)97 a 14/A. § szerinti, kivételes méltányosságból adott, létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetre tekintettel kért átmeneti segély esetén csatolni kell valamennyi olyan okiratot, igazolást, mely igazolja a rendkívüli élethelyzet fennállását.

20. § (1) Ahol jövedelemigazolás benyújtására van szükség, a jövedelem

a) munkaviszonyból származó jövedelem esetén az erre rendszeresített – a béren kívüli juttatásokat is tartalmazó – formanyomtatványon,

b)98 álláskeresési támogatás esetén az állami foglalkoztatási szerv által kiállított igazolással,

c) nyugdíj, rokkantsági ellátás, rehabilitációs ellátás, illetve egyéb nyugdíjszerű ellátás esetén a kifizetett ellátás igazoló szelvényével, banki átutalási igazolással, amennyiben az ellátást levonás terheli, a fenti igazolásokon felül a nyugdíjfolyósító szerv által tárgyév elején megküldött elszámolási lappal, vagy az ellátást megállapító határozattal,

d) családtámogatási ellátások esetén a kérelem benyújtását megelőző hónapban folyósított ellátás igazoló szelvényével, vagy banki átutalási igazolással, vagy a folyósító szerv igazolásával,

e) vállalkozásból származó jövedelem esetén az adóhatóság által kiállított igazolással, vagy a benyújtott adóbevallás másolatával, az adóbevallással nem lezárt időszakra vonatkozóan havi bontásban könyvelői igazolással, ennek hiányában a vállalkozó nyilatkozatával,

f)99 ösztöndíj esetén a közép-, ill. felsőoktatási intézmény által kiállított igazolással, vagy a számítógépes nyilvántartásból kinyomtatott és a hallgató aláírásával ellátott adatlappal, ezek hiányában az erre rendszeresített formanyomtatványon tett nyilatkozattal,

g) egyéb jövedelem esetén az erre rendszeresített formanyomtatványon tett nyilatkozattal igazolható.

(2) Az e rendeletben szabályozott ellátások esetén a jövedelemszámításnál a Sztv. 10. § (2)-(5) bekezdéseit kell alkalmazni.

21. § (1) A tényállás tisztázásához az Iroda a kérelemben megjelölt lakcímen környezettanulmányt végezhet. Környezettanulmány készítése különösen akkor indokolt, ha

a) a jelenlegi és a korábban benyújtott bármely szociális ellátás iránti kérelmek adattartalma ellentmondásban áll egymással,

b) a személyi adat- és lakcímnyilvántartás szerinti adatok eltérnek a kérelemben szereplő adatoktól,

c) ellátás visszafizetése ügyében méltányossági kérelmet nyújtottak be.

(2) A határozatban megállapított kifizetésekről, átutalásokról Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Közgazdasági Irodája intézkedik.

22. § (1) A települési támogatásban részesülő a jogosultsága feltételeit érintő lényeges tények, körülmények (jövedelmi, vagyoni viszonyai, családi állapota, lakhelye, stb.) megváltozását, annak bekövetkeztét követő 15 napon belül köteles az Irodához bejelenteni. E kötelezettségről a megállapító határozatban tájékoztatni kell a jogosultat.

(2) Az (1) bekezdés tekintetében a jövedelmi viszonyok megváltozásának a Sztv. 25. § (7) bekezdésében meghatározott tartós jövedelemváltozás számít.

(3)100 E rendeletben szabályozott rendszeres települési támogatások esetén a jogosult bejelentése vagy hivatalból történő tudomásszerzés alapján az ellátásra való jogosultság felülvizsgálatának elrendelésére van lehetőség. Amennyiben a felülvizsgálat eredményeként a támogatás összege megváltozik, az új összeget a bejelentést vagy tudomásszerzést követő hónaptól kell folyósítani.

(4) A kérelemben valótlan adatok feltüntetése, valamint az (1) bekezdés szerinti bejelentés elmulasztása esetén vizsgálni kell a támogatás jogosulatlan és rosszhiszemű igénybevételét.

(5)101 E rendeletben szabályozott ellátási formáknál a jogosulatlanul és rosszhiszeműen igénybe vett ellátás megtérítését elrendelő véglegessé vált határozat kézhezvételét követő 30 napon belül kérelemre, méltányosságból engedélyezhető

a) a visszakövetelt összeg elengedése vagy csökkentése, ha a kötelezett személy

aa)102 egyedülélő és havi jövedelme a 110.000,- Ft-ot nem éri el, vagy

ab)103 családjában az egy főre jutó havi jövedelem a 85.000,- Ft-ot nem éri el;

b) részletfizetés, ha a kötelezett személy

ba)104 egyedülélő és havi jövedelme a 155.000,- Ft-ot nem éri el, vagy

bb)105 családjában az egy főre jutó havi jövedelem a 125.000,- Ft-ot nem éri el.

(6)106 Lakásfenntartást segítő rezsi hozzájárulás, hátralékcsökkentési támogatás esetén az (5) bekezdésben szabályozott jövedelemszámításnál család alatt háztartást kell érteni.

(7)107 Az Iroda a határozott időre bérbe adott önkormányzati lakás bérlője, illetve jogcím nélküli lakáshasználója részére, kérelme alapján - az IKV Zrt-nél a lakásbérleti jogviszonyával kapcsolatban folyamatban lévő eljáráshoz - hatósági bizonyítványt állít ki a rezsitámogatásra való jogosultságról.

(8)108 A (7) bekezdés szerinti hatósági bizonyítvány tartalmazza a kérelmező bérlő, illetve jogcím nélküli lakáshasználó személyes adatait, a bérlemény címét, a kérelmező háztartása tagjainak számát, a háztartás összetételét, vagyoni és jövedelmi helyzetét és mindezek figyelembe vételével a rezsitámogatásra való jogosultság meglétét.

(9)109 A (7) bekezdés szerinti hatósági bizonyítvány - az abban részletezett adatok változatlanul maradása esetén - a kiállításától számított 3 hónapig érvényes.

ÁTMENETI ÉS ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

VII. Fejezet

23. § (1) E rendelet 2016. 05. 01. napján lép hatályba.

(2) E rendelet hatályba lépésével egyidejűleg Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a települési támogatásokról szóló 6/2015. (II.20.) önkormányzati rendelete hatályát veszti.

24. §110 E rendelet időskorúak támogatására vonatkozó rendelkezéseit a 2022. évben az aktív korú egészségkárosodásukra tekintettel ellátásban részesülők vonatkozásában azzal az eltéréssel kell alkalmazni, hogy

a) a támogatásra jogosultságot igazoló adatokat a folyósító szervtől a 2022. szeptember havi folyósítás alapján kell megkérni;

b) a támogatási összeget 2022. december 31. napjáig kell folyósítani.

25. §111 (1) E rendeletnek a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 7/2016. (IV.20.) önkormányzati rendeletének módosításáról szóló 5/2023. (II.20.) önkormányzati rendelettel módosított rendelkezéseit - a (2) bekezdésben foglalt kivétellel - a folyamatban lévő még el nem bírált ügyekben is alkalmazni kell.

(2) A Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 7/2016. (IV.20.) önkormányzati rendeletének módosításáról szóló 5/2023. (II.20.) önkormányzati rendelet hatálybalépését megelőzően megállapított lakhatási támogatások felülvizsgálatára és megszüntetésére a rendeletnek a módosító rendelet hatályba lépését megelőző napon hatályos rendelkezéseit kell alkalmazni.

1

A bevezető a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 9/2022. (V. 9.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

Az 1. § (1) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

3

Módosította a 49/2017.(XII.19.) Ö. r. 1. §-a (hatályos 2018. január 1-től)

4

Módosítja a 7/2018.(II.21.) Ö. r. 1. §-a (hatályos 2018. február 22-től) A 2. § (1) bekezdés c) pontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

5

A 2. § (1) bekezdés d) pontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

6

A 2. § (3) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

7

Kiegészítette a 13/2019.(V.20.) Ö. r. 1. §-a (hatályos 2019. május 21-től)

8

A 3. § (2) bekezdésben szereplő „Bölcsődéi” szövegrész helyébe a „Bölcsődéi és Gyermekjóléti Központja” szöveg lép a 7/2018.(II.21.) Ö. r. 11. § a) pontja alapján 2018. február 22-től

9

A 4. § a) pontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

10

A „Lakásfenntartást segítő rezsi hozzájárulás” alcím címe a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

11

Az „Általános szabályok” alcím címét a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 4. §-a iktatta be.

12

Módosítja a 7/2018.(II.21.) Ö. r. 2. § (1) bek. (hatályos 2018. február 22-től) Az 5. § (1) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 5. §-ával megállapított szöveg.

13

Módosítja a 10/2017.(II.15.) Ö. r. 1. §-a, a 7/2018.(II.21.) Ö. r. 2. § (1) bek., módosította a 4/2021. (II.01.) 1. §-a (hatályos 2021. február 2-től) Az 5. § (2) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 9/2022. (V. 9.) önkormányzati rendelete 5. § a) pontja szerint módosított szöveg. Az 5. § (2) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 5. §-ával megállapított szöveg. Az 5. § (2) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

14

Az 5. § (3) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2022. (II. 21.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. Az 5. § (3) bekezdését a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 26. § a) pontja hatályon kívül helyezte.

15

Az 5. § (4) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2022. (II. 21.) önkormányzati rendelete 6. § 1. pontja szerint módosított szöveg. Az 5. § (4) bekezdését a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 26. § a) pontja hatályon kívül helyezte.

16

Módosítja a 10/2017.(II.15.) Ö. r. 1. §-a, a 9/2018.(V.03.) Ö. r. 1. §-a (hatályos 2018. május 04-től) Az 5. § (5) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2022. (II. 21.) önkormányzati rendelete 6. § 2. pontja szerint módosított szöveg. Az 5. § (5) bekezdését a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 26. § a) pontja hatályon kívül helyezte.

17

A 6. § (1) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 6. §-ával megállapított szöveg.

18

A 6. § (2) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 6. §-ával megállapított szöveg.

19

Módosítja a 7/2018.(II.21.) Ö. r. 2. § (2) bek. (hatályos 2018. február 22-től) A 6. § (3) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 6. §-ával megállapított szöveg. A 6. § (3) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

20

Módosítja a 7/2018.(II.21.) Ö. r. 2. § (2) bek. (hatályos 2018. február 22-től) A 6. § (4) bekezdését a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 26. § b) pontja hatályon kívül helyezte.

21

A 7. § (1) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 7. §-ával megállapított szöveg.

22

A 7. § (2) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 7. §-ával megállapított szöveg.

23

A 7. § (3) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 7. §-ával megállapított szöveg.

24

A 7. § (4) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 7. §-ával megállapított szöveg.

25

A „Lakbértámogatás” alcímet (7/A. §-t) a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 8. §-a iktatta be.

26

A 7/A. § (2) bekezdés a) pontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

27

A 7/A. § (2) bekezdés b) pontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

28

A 7/A. § (2) bekezdés c) pontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

29

A 7/A. § (2) bekezdés d) pontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

30

A 7/A. § (4) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete 15. § a) pontja szerint módosított szöveg.

31

A 7/A. § (5) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete 15. § b) pontja szerint módosított szöveg.

32

A „Rezsitámogatás” alcímet (7/B. §-t) a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 9. §-a iktatta be.

33

A 7/B. § (2) bekezdés a) pontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete 5. §-ával megállapított szöveg.

34

A 7/B. § (2) bekezdés b) pontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete 5. §-ával megállapított szöveg.

35

A 7/B. § (2) bekezdés c) pontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete 5. §-ával megállapított szöveg.

36

A 7/B. § (2) bekezdés d) pontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete 5. §-ával megállapított szöveg.

37

A 7/B. § (4) bekezdését a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 10. §-a iktatta be. A 7/B. § (4) bekezdés nyitó szövegrésze a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete 15. § c) pontja szerint módosított szöveg. A 7/B. § (4) bekezdés záró szövegrésze a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete 15. § d) pontja szerint módosított szöveg.

38

A 7/B. § (5) bekezdését a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 10. §-a iktatta be.

39

Módosítja a 7/2018.(II.21.) Ö. r. 3. § (1) bek. (hatályos 2018. február 22-től)

40

Módosítja a 7/2018.(II.21.) Ö. r. 3. § (2) bek., a 4/2021. (II.01.) 2. § (1) bek. (hatályos 2021. február 2-től) A 8. § (3) bekezdés b) pontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2022. (II. 21.) önkormányzati rendelete 6. § 3. pontja szerint módosított szöveg. A 8. § (3) bekezdés b) pontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 11. §-ával megállapított szöveg. A 8. § (3) bekezdés b) pontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete 6. §-ával megállapított szöveg.

41

Módosítja a 7/2018.(II.21.) Ö. r. 3. § (3) bek., a 4/2021. (II.01.) 2. § (2) bek. (hatályos 2021. február 2-től) A 9. § (1) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2022. (II. 21.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

42

A 9. § (1) bekezdés a) pont aa) alpontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 12. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 9. § (1) bekezdés a) pont aa) alpontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete 7. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

43

A 9. § (1) bekezdés a) pont ab) alpontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 12. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 9. § (1) bekezdés a) pont ab) alpontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete 7. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

44

A 9. § (1) bekezdés a) pont ac) alpontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 12. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 9. § (1) bekezdés a) pont ac) alpontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete 7. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

45

A 9. § (1) bekezdés b) pont ba) alpontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 12. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 9. § (1) bekezdés b) pont ba) alpontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete 7. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

46

A 9. § (1) bekezdés b) pont bb) alpontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 12. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 9. § (1) bekezdés b) pont bb) alpontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete 7. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

47

A 9. § (1) bekezdés b) pont bc) alpontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 12. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 9. § (1) bekezdés b) pont bc) alpontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete 7. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

48

Módosítja a 7/2018.(II.21.) Ö. r. 3. § (3) bek. (hatályos 2018. február 22-től) A 9. § (2) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2022. (II. 21.) önkormányzati rendelete 6. § 4. pontja szerint módosított szöveg. A 9. § (2) bekezdését a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete 16. §-a hatályon kívül helyezte.

49

Módosítja a 31/2016.(XII.20.) Ö. r. 1. §-a, a 13/2019.(V.20.) Ö. r. 2. §-a (hatályos 2019. május 21-től)

50

A 11. § e) pontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 27/2022. (X. 10.) önkormányzati rendelete 5. § a) pontja szerint módosított szöveg.

51

Módosítja a 7/2018.(II.21.) Ö. r. 4. § (1) bek. (hatályos 2018. február 22-től) A 12. § (2) bekezdés nyitó szövegrésze a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 20/2023. (XI. 20.) önkormányzati rendelete 1. §-a szerint módosított szöveg.

52

A 12. § (2) bekezdés a) pontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2022. (II. 21.) önkormányzati rendelete 6. § 5. pontja szerint módosított szöveg. A 12. § (2) bekezdés a) pontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 13. §-ával megállapított szöveg. A 12. § (2) bekezdés a) pontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete 8. §-ával megállapított szöveg.

53

A 12. § (2) bekezdés b) pontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2022. (II. 21.) önkormányzati rendelete 6. § 6. pontja szerint módosított szöveg. A 12. § (2) bekezdés b) pontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 13. §-ával megállapított szöveg. A 12. § (2) bekezdés b) pontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete 8. §-ával megállapított szöveg.

54

A 13. § (1) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 27/2023. (XII. 18.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

55

A 13. § (2) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 27/2023. (XII. 18.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

56

A 13. § (4) bekezdését a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 27/2023. (XII. 18.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdése iktatta be.

57

A 13. § (5) bekezdését a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 27/2023. (XII. 18.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdése iktatta be.

58

Módosítja a 7/2018.(II.21.) Ö. r. 4. § (2) bek. (hatályos 2018. február 22-től)

59

A 14/A. §-t a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 27/2023. (XII. 18.) önkormányzati rendelete 2. §-a iktatta be.

60

Módosítja a 7/2018.(II.21.) Ö. r. 5. §-a (hatályos 2018. február 22-től) A 15. § (4) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2022. (II. 21.) önkormányzati rendelete 6. § 7. pontja szerint módosított szöveg. A 15. § (4) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 14. §-ával megállapított szöveg. A 15. § (4) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete 9. §-ával megállapított szöveg.

61

Módosítja a 7/2018.(II.21.) Ö. r. 5. §-a (hatályos 2018. február 22-től) A 15. § (5) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2022. (II. 21.) önkormányzati rendelete 6. § 8. pontja szerint módosított szöveg. A 15. § (5) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 14. §-ával megállapított szöveg. A 15. § (5) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete 9. §-ával megállapított szöveg.

62

Módosítja a 10/2017.(II.15.) Ö. r. 2. §-a (hatályos 2017. február 16-tól)

63

Módosítja a 7/2018.(II.21.) Ö. r. 6. §-a (hatályos 2018. február 22-től) A 16. § (1) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 15. §-ával megállapított szöveg. A 16. § (1) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete 10. §-ával megállapított szöveg.

64

Módosítja a 10/2017.(II.15.) Ö. r. 2. §-a, a 7/2018.(II.21.) Ö. r. 6. §-a (hatályos 2018. február 22-től)

65

Kiegészítette a 31/2016.(XII.20.) Ö. r. 2. §-a (hatályos 2017. január 1-től, rendelkezéseit a 2017. január 1-jét követően született gyermekek után igényelt szülési támogatásokra kell alkalmazni)

66

A 16/A. § (1) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 9/2022. (V. 9.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

67

A 16/A. § (1) bekezdés e) pontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 16. §-ával megállapított szöveg.

68

A 16/A. § (3) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete 11. §-ával megállapított szöveg.

69

A 16/A. § (4) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 9/2022. (V. 9.) önkormányzati rendelete 5. § b) pontja szerint módosított szöveg.

70

Kiegészítette a 7/2018.(II.21.) Ö. r. 7. §-a (hatályos 2018. február 22-től) A 16/A. § (5) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 9/2022. (V. 9.) önkormányzati rendelete 5. § c) pontja szerint módosított szöveg.

71

Az „Időskorúak és egészségkárosodottak támogatása – Idősek Világnapja alkalmából” alcím címe a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 27/2022. (X. 10.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

72

Kiegészítette a 13/2019.(V.20.) Ö. r. 3. §-a (hatályos 2019. május 21-től)

73

A 16/B. § (1) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 27/2022. (X. 10.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

74

A 16/B. § (2) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 9/2022. (V. 9.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg. A 16/B. § (2) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 27/2022. (X. 10.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 16/B. § (2) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 17. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

75

A 16/B. § (3) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2022. (II. 21.) önkormányzati rendelete 6. § 9. pontja szerint módosított szöveg. A 16/B. § (3) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 25. § a) pontja szerint módosított szöveg.

76

A 16/B. § (4) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 27/2022. (X. 10.) önkormányzati rendelete 5. § b) pontja szerint módosított szöveg.

77

A 16/B. § (5) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2022. (II. 21.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg. A 16/B. § (5) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 25. § b) pontja szerint módosított szöveg.

78

A 16/B. § (6) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 27/2022. (X. 10.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 16/B. § (6) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 17. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

79

A 16/B. § (7) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 27/2022. (X. 10.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

80

A 16/B. § (7) bekezdés b) pontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 17. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

81

Kiegészítette a 13/2019.(V.20.) Ö. r. 3. §-a (hatályos 2019. május 21-től)

82

A 16/C. § (2) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 9/2022. (V. 9.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg. A 16/C. § (2) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 18. §-ával megállapított szöveg.

83

A 16/C. § (6) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 25. § c) pontja szerint módosított szöveg.

84

Módosítja a 7/2018.(II.21.) Ö. r. 8. § (1) bek., a 4/2021. (II.01.) 3. §-a (hatályos 2021. február 2-től)

85

A 17. § (2) bekezdés a) pontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2022. (II. 21.) önkormányzati rendelete 6. § 10. pontja szerint módosított szöveg. A 17. § (2) bekezdés a) pontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 19. §-ával megállapított szöveg. A 17. § (2) bekezdés a) pontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete 12. §-ával megállapított szöveg.

86

A 17. § (2) bekezdés b) pontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2022. (II. 21.) önkormányzati rendelete 6. § 11. pontja szerint módosított szöveg. A 17. § (2) bekezdés b) pontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 19. §-ával megállapított szöveg. A 17. § (2) bekezdés b) pontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete 12. §-ával megállapított szöveg.

87

Módosítja a 7/2018.(II.21.) Ö. r. 8. § (2) bek. (hatályos 2018. február 22-től)

88

A paragrafusban a „jogerős” szövegrész helyébe a „véglegessé vált” szöveg lép a 49/2017.(XII.19.) Ö. r. 3. §-a alapján 2018. január 1-től; módosítja a 7/2018.(II.21.) Ö. r. 9. §-a (hatályos 2018. február 22-től)

89

A 18. § a) pont aa) alpontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2022. (II. 21.) önkormányzati rendelete 6. § 12. pontja szerint módosított szöveg. A 18. § a) pont aa) alpontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 20. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 18. § a) pont aa) alpontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete 13. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

90

A 18. § a) pont ab) alpontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2022. (II. 21.) önkormányzati rendelete 6. § 13. pontja szerint módosított szöveg. A 18. § a) pont ab) alpontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 20. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 18. § a) pont ab) alpontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete 13. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

91

A 18. § b) pont ba) alpontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2022. (II. 21.) önkormányzati rendelete 6. § 14. pontja szerint módosított szöveg. A 18. § b) pont ba) alpontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 20. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 18. § b) pont ba) alpontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete 13. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

92

A 18. § b) pont bb) alpontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2022. (II. 21.) önkormányzati rendelete 6. § 15. pontja szerint módosított szöveg. A 18. § b) pont bb) alpontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 20. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 18. § b) pont bb) alpontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete 13. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

93

Módosítja a 7/2018.(II.21.) Ö. r. 10. § (1) bek. (hatályos 2018. február 22-től)

94

Módosítja a 31/2016.(XII.20.) Ö. r. 3. §-a, a 7/2018.(II.21.) Ö. r. 10. § (1) bek., a 13/2019.(V.20.) Ö. r. 4. §-a (hatályos 2019. május 21-től) A 19. § (2) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 21. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

95

Módosítja a 7/2018.(II.21.) Ö. r. 10. § (2) bek. (hatályos 2018. február 22-től) A 19. § (3) bekezdés a) pontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2022. (II. 21.) önkormányzati rendelete 5. §-ával megállapított szöveg. A 19. § (3) bekezdés a) pontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 21. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

96

A 19. § (3) bekezdés e) pontját a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 27/2022. (X. 10.) önkormányzati rendelete 3. §-a iktatta be.

97

A 19. § (3) bekezdés f) pontját a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 27/2023. (XII. 18.) önkormányzati rendelete 3. §-a iktatta be.

98

Az 20. § (1) bekezdés b) pontjában szereplő „a munkaügyi kirendeltség” szövegrész helyébe „az állami foglalkoztatási szerv” szöveg lép a 7/2018.(II.21.) Ö. r. 11. § b) pontja alapján 2018. február 22-től

99

A 20. § (1) bekezdés f) pontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 22. §-ával megállapított szöveg.

100

Módosítja a 7/2018.(II.21.) Ö. r. 10. § (3) bek. (hatályos 2018. február 22-től)

101

Az (5) bekezdésben a „jogerős” szövegrész helyébe a „véglegessé vált” szöveg lép a 49/2017.(XII.19.) Ö. r. 3. §-a alapján 2018. január 1-től; módosítja a 7/2018.(II.21.) Ö. r. 10. § (4) bek., a 9/2018.(V.03.) Ö. r. 2. §-a (hatályos 2018. május 04-től)

102

A 22. § (5) bekezdés a) pont aa) alpontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2022. (II. 21.) önkormányzati rendelete 6. § 16. pontja szerint módosított szöveg. A 22. § (5) bekezdés a) pont aa) alpontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 23. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 22. § (5) bekezdés a) pont aa) alpontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete 14. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

103

A 22. § (5) bekezdés a) pont ab) alpontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2022. (II. 21.) önkormányzati rendelete 6. § 17. pontja szerint módosított szöveg. A 22. § (5) bekezdés a) pont ab) alpontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 23. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 22. § (5) bekezdés a) pont ab) alpontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete 14. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

104

A 22. § (5) bekezdés b) pont ba) alpontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2022. (II. 21.) önkormányzati rendelete 6. § 18. pontja szerint módosított szöveg. A 22. § (5) bekezdés b) pont ba) alpontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 23. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 22. § (5) bekezdés b) pont ba) alpontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete 14. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

105

A 22. § (5) bekezdés b) pont bb) alpontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2022. (II. 21.) önkormányzati rendelete 6. § 19. pontja szerint módosított szöveg. A 22. § (5) bekezdés b) pont bb) alpontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 23. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 22. § (5) bekezdés b) pont bb) alpontja a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete 14. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

106

A 22. § (6) bekezdése a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 23. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

107

A 22. § (7) bekezdését a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 23. § (4) bekezdése iktatta be.

108

A 22. § (8) bekezdését a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 23. § (4) bekezdése iktatta be.

109

A 22. § (9) bekezdését a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 23. § (4) bekezdése iktatta be.

110

Hatályát vesztette a 4/2021. (II.01.) 4. §-a alapján (hatályos 2021. február 2-től) A 24. §-t a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 27/2022. (X. 10.) önkormányzati rendelete 4. §-a iktatta be.

111

Hatályát vesztette a Jat. 12. § (2) bekezdése alapján. A 25. §-t a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2023. (II. 20.) önkormányzati rendelete 24. §-a iktatta be.