Újkér Község Önkormányzata képviselő-testülete 10/2018. (XII.05.) önkormányzati rendelete

a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról szóló 3/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete módosításáról

Hatályos: 2018. 12. 06- 2018. 12. 06

Újkér Község Önkormányzata képviselő-testülete 10/2018. (XII.05.) önkormányzati rendelete

a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról szóló 3/2015. (XI.30.) önkormányzati rendelete módosításáról

2018.12.06.

Újkér Község Önkormányzata képviselő-testülete a Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdésében, valamint a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvényben kapott felhatalmazás alapján Újkér Község Önkormányzata Képviselő-testülete a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról szóló 3/2015. (III.1) önkormányzati rendeletét (a továbbiakban: rendelet) az alábbiak szerint módosítja:

1. § A rendelet 7. § a) pontja az alábbi ah) alponttal egészül ki:

ah) 70 év feletti személyek természetbeni karácsonyi települési támogatása

2. § A rendelet II. Fejezete az alábbi 8.) ponttal egészül ki:

8. A 70 év feletti személyek természetbeni karácsonyi települési támogatása

21. § (1) Az önkormányzat szociális helyzettől függően természetbeni karácsonyi települési támogatást állapíthat meg annak, aki a tárgyévben betölti 70. életévét, továbbá a 70 év feletti személyek részére.

(2) A megállapított természetbeni karácsonyi települési támogatás összege 20.000,- Ft/fő/év.

(3) A megállapított természetbeni karácsonyi települési támogatás természetbeni, utalvány formájában nyújtható.

(3) Természetbeni karácsonyi települési támogatásában részesülhet az a személy, akinek nyilatkozata alapján a háztartásban az egy főre jutó havi nettó jövedelem összege nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének hatszorosát.

(4) A természetbeni karácsonyi települési támogatás tárgyév december 1-31.-e között igényelhető.

(5) A természetbeni karácsonyi települési támogatás igényléséhez ezen rendelet melléklete szerinti nyilatkozatot kell Újkér Község Önkormányzata Polgármesteréhez benyújtania a támogatást igénylő személyeknek.

3. §

Záró rendelkezések

(1) E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, de rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.
(2) A rendelet hatálybalépésével hatályát veszti Újkér Község Önkormányzata képviselő-testülete 11/2017. (XI.30.) önkormányzati rendelete.

1. melléklet

NYILATKOZAT
A 70 év feletti személyek természetbeni karácsonyi települési támogatásának igénybevételéhez

1. Alulírott ................................................................... (születési név: …………………........................., születési hely, idő .................................., ..... ... ... anyja neve: ................................................................) ..................................................................................... szám alatti lakos az Újkér Község Önkormányzata képviselő-testületének a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról szóló 10/2018. (XII.05.) önkormányzati rendelete alapján igénylem a 70 év feletti személyek természetbeni karácsonyi települési támogatását, az alábbi jogcím alapján:

a családban az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum legkisebb összegének hatszorosát.

2. Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a közölt adatok a valóságnak megfelelnek, egyúttal hozzájárulok a nyilatkozatban szereplő adatoknak a 70 év feletti személyek természetbeni karácsonyi települési támogatásának igénybevételéhez történő felhasználásához.

Dátum: ................................................
.....................................................................
az ellátást igénybe vevő aláírása