Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2018. (IX.27.) önkormányzati rendelete

a közterületek használatáról, védelméről, a közterület-használat díjáról

Hatályos: 2023. 01. 01

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2018. (IX.27.) önkormányzati rendelete

a közterületek használatáról, védelméről, a közterület-használat díjáról

2023.01.01.

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 54. § (5) bekezdésében, a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 200. § (1) bekezdés a) pontjában, a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 37. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:

1. Értelmező rendelkezések

1. § E rendelet alkalmazásában:

a) közcélú közterület-használat: az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény szerinti közcélú tevékenység céljára kért és engedélyezett közterület-használat, valamint a város közigazgatási területén működő intézmények és az önkormányzat rendezvényeihez kapcsolódó közterület-használat.

b) alkalmi árusítás: legfeljebb 20 nap időtartamú, vagy rendezvénnyel összekötött árusítás.

c) árusító és egyéb fülke, pavilon: 12 m2 bruttó alapterületet meg nem haladó, bármikor könnyen szétszerelhető szerkezetekből készült, vagy könnyen eltávolítható, földalatti közművek nélküli, szabadon álló vagy csoportosan telepített, környezetébe illeszkedő földszintes építmény.

d) I. övezet: kiskörúton belüli településrész és a kiskörút mindkét oldala

e) II övezet: I. övezeten kívüli településrészek.

f) díszítés célú tárgyak: a közterület virágosítására használt bármely anyagú, formájú edényzet és annak tartószerkezete.

g)

2. A közterület-használat engedélyezése

2. § (1) A közterületnek a rendeltetéstől eltérő használatához (a továbbiakban: közterület-használat) engedély szükséges, az engedélyezési önkormányzati hatósági eljárásban átruházott hatáskörben a polgármester jár el.

(2) Közterület-használati engedélyt kell beszerezni minden esetben, amely a rendelet 2. § (3) bekezdésében nem szerepel.

(3) Nem kell közterület-használati engedély

a) díszítés célú tárgyak elhelyezéséhez,

b) a Hajdúnánási Közös Önkormányzati Hivatal által létesített, vagy más hatósági eljárásban engedélyezett közcélú közterületi létesítmények és tárgyak elhelyezésére,

c) az úttartozékok és a közúti közlekedés irányításának célját szolgáló berendezések elhelyezéséhez,

d) a közterületen, és az alatt vagy felett elhelyezett közművek hibaelhárítása érdekében végzett munkához, és

e) legeltetési célú igénybevételre a 8.§-ban foglaltak betartásával.

(4) Nem adható közterület-használati engedély, és nem lehet közterületet igénybe venni

a) zajos, bűzös, tűz-és robbanásveszélyes tevékenység - kivéve tűzijáték- gyakorlására, erotikus termékek bemutatására és értékesítésére,

b) szeszes-ital kimért és palackozott forgalmazására.

c) a közlekedés biztonságát veszélyeztető berendezések és anyagok elhelyezésére,

d) sátorgarázs létesítésére,

e) olyan tevékenység folytatására, amely jogszabályi tilalomba ütközik

f) azokra a helyekre, ahol a tevékenység gyakorlása közút, járda vagy járdasziget gépesített fenntartását akadályozza,

g) a közúti közlekedési szolgáltatáshoz használt bármely jármű közúton, vagy közterületen való tárolásához, és

h) alkalmi árusítás céljára a városi piac bejárataitól minden irányban számított 100 m távolságon belül.

i)1 árusító automata elhelyezésére köznevelési intézmény bejáratától számított 100 méteren belül

j)2 Mobil hangosító berendezés használatára szombaton, vasárnap és ünnepnapokon.

A g) bekezdésben foglalt rendelkezést kell alkalmazni azokra az autóbuszokra, tehergépkocsikra, mezőgazdasági vontatókra, lassú járművekre és járműszelvényekre is, amelyeket nem közúti közlekedési szolgáltatáshoz használnak.

(5) A közterület-használat engedély nem mentesíti az engedélyest a Hajdúnánás város településképének védelméről szóló önkormányzati rendeletben foglalt eljárás alól, amennyiben az abban foglalt feltételek fennálnak.

3. Az engedély iránti kérelem

3. § (1) A közterület-használati engedélyt annak kell kérnie, aki a közterületet használni kívánja.

(2) A közterület- használati engedély iránti kérelemnek tartalmaznia kell:

a) az engedélyt kérő - jogi személy esetén a felelős ügyintéző - nevét és lakóhely vagy (székhely) címét, telefonszámát,

b) a közterület- használat célját és időtartamát,

c) a közterület- használat helyének, módjának és mértékének pontos meghatározását,

d) amennyiben a tevékenység gyakorlása engedélyhez kötött, a közterületen folytatni kívánt tevékenység gyakorlására jogosító okirat számát, kiállítójának megjelölését,

e) ha a közterület használata építési munka végzésével kapcsolatos, 1 példány helyszínrajzot, az építmény helyének pontos megjelölésével, és

f) alkalmi és mozgóárusítás esetén az árusító-berendezés terveit, vagy fényképét egy példányban és alkalmi árusítás esetén helyszínrajzot egy példányban.

(3) Az engedély iránti kérelem beadása a közterület-használat megkezdésére nem jogosít.

4. Az engedély megadása

4. § (1) A II. övezet közterületeinek időszakonként megismétlődő használatára, gyümölcs- és zöldségárusítás céljára, esetenként a kérelemben megjelölt időtartamra, de legfeljebb egy évre lehet engedélyt adni.

(2) A közterület-használat - építési munkával kapcsolatos állvány, építőanyag és törmelék elhelyezése esetén csak az építési munka végzésének tartamára engedélyezhető.

(3) Az engedélynek tartalmaznia kell:

a)3 az engedélyes nevét és lakóhely, székhely címét, adószámát,

b) a közterület- használat célját és időtartamát, vagy azt, hogy az engedély milyen feltétel bekövetkeztéig érvényes,

c) a közterület-használat helyének, módjának, mértékének és feltételeinek pontos meghatározását,

d) az engedély megszüntetése vagy visszavonása esetére az eredeti állapot helyreállítására vonatkozó kötelezettség előírását, és

e) közterület-használati díj fizetési kötelezettség esetében a díj mértékét és fizetésének módját és határidejét.

(4) Az anyagok és szerkezetek tárolásával kapcsolatos engedélyben azt is ki kell kötni, hogy a tárolás csak a munka-, baleset- és egészségvédelmi előírásokban foglaltak szerint történhet.

(5) Az építési munka végzésének tartamára szóló közterület-használati engedélyben elő kell írni a közterület felöli oldalon a városképi követelményeket kielégítő kerítés, palánk létesítését,

(6) A közterület-használati engedélyben elő kell írni, hogy:

a) a közterületet használó köteles az igénybe vett területet és annak közvetlen környékét folyamatosan tisztán tartani, a téli síkosság-mentességet biztosítani, a göngyöleg és szemét elszállításáról, valamint a közterületi létesítmény karbantartásáról gondoskodni,

b) az engedély csak az engedélyest, magánszemély esetén annak alkalmazottját és segítő családtagját, jogi személy esetén annak tagját, vagy megbízottját jogosítja fel a közterület használatára.

c) az engedélyes köteles a közterület-használati engedélyt a helyszínen tartani, és a létesítményen a nevét vagy az engedély számát, kereskedő esetében a székhelyet jól látható helyen és módon feltüntetni, és

d)

(7) Az I. övezetben engedély csak akkor adható, ha

a) a közterület-használatot közcélból kérelmezik

b) a közterület igénybevétele rendezvény megtartása céljából szükséges, vagy a közterület-használat rendezvényhez kapcsolódik, vagy

c) a közterület-használat vendéglátó-ipari előkert, közút kivételével megállító tábla, reklámhordozó elhelyezéséhez szükséges.

(8) Amennyiben egy közterületi helyet több kérelmező kíván használni, a kérelmeket érkezési sorrendben kell elbírálni.

5. Az engedély érvénye

5. § (1) Az engedély

a) - meghatározott idő elteltéig,

b) - a megállapított feltétel bekövetkeztéig, vagy

c) - visszavonásig érvényes.

(2) A közterület-használati engedély érvényét veszti, ha a közterületen folytatott tevékenységre jogosító okirat érvénye vagy a vállalkozás megszűnik.

(3) A meghatározott időre szóló engedély érvénye az engedélyesnek az engedélyezett időtartam lejárta előtt legalább 15 nappal benyújtott kérelmére meghosszabbítható.

6. Közterület-használati díj mértéke és fizetésének módja

6. § (1) Az engedélyes a közterület- használatáért díjat köteles fizetni.

(2) Az engedélyes a közterület-használati díjat a közterület tényleges használatára, illetőleg a közterületen lévő létesítmény üzemeltetésére tekintet nélkül köteles megfizetni.

(3) Az elfoglalt közterületek nagyságának meghatározásánál a felülnézetből számított vetület alapterületét kell figyelembe venni.

(4) A létesítmény által elfoglalt közterület nagyságának meghatározásánál a létesítmény alapterületét és a használathoz szükséges csatlakozó terület mértékét kell figyelembe venni.

(5) A közterület-használati díjat napi, havi, évi díjtételekben kell meghatározni.

(6) A közterület- használati díj mértékét a rendelet melléklete tartalmazza.

(7) A közterület-használati díj megfizetése előre történő fizetési kötelezettséggel jár, kivéve azokat az eseteket, amelyek a (8) bekezdésben foglaltak szerinti elbírálásban részesülnek.

(8) A közterület-használati díj részletekben történő megfizetése kérelemre engedélyezhető abban az esetben, ha a megállapított díj a 100.000,- Ft-ot meghaladja.

7. Díjkedvezmény és mentesség lehetősége

7. § (1) Nem kell közterület-használati díjat fizetni:

a) a szobrok, emlékművek, dísz kutak, vízmedencék, szökőkutak, alapzatos zászlórudak és a vegyes funkciójú, a közlekedést, a zöldfelületek, a növényzet védelmét, pihenési, köztisztasági célokat szolgáló köztárgyak elhelyezése, valamint a közvetlen életveszély elhárításának céljára szükséges területek igénybevétele után;

b) nem reklámozási célú üzleti védőtető ernyőszerkezet elhelyezése esetén;

c) Hajdúnánás Város költségvetésébõl finanszírozott intézmények építési és felújítási munkáival kapcsolatos közterület-használat után;

d) közcélú közterület -használat esetében.

e) műemléki, városképi, helyi védelmi védettségű épületek felújítása esetén maximum 60 napos időtartamra

f) amennyiben az építtető kérelmezi, magánlakás építésével kapcsolatos közterület-használatánál maximum 60 nap időtartamra

g) nevelési-oktatási intézmény által szervezett papírhulladék-gyűjtési kampány idejére a papírhulladék gyűjtése céljából igénybevett közterület használat után, évente legfeljebb 2 alkalommal, és alkalmanként legfeljebb 5 nap időtartamban, és

h) a legalább 300 m2 alapterületű üzlettel rendelkező forgalmazó által forgalmazott termékcsoportból származó termékből, és a termék csomagolásából származó szennyeződésmentes, nem veszélyes, elkülönítetten gyűjtött csomagolási üveghulladék hulladékbirtokostól történő átvételére, elkülönített gyűjtésére használt közterület esetén.

(2)4 Nem kell megfizetni a közterület-használati díjat, ha a közterület használat engedélyezésekor kiszámított, adott naptári évben számlázandó díj várható nettó mértéke nem haladja meg az 1000 Ft-ot.

8. A közterület-használat megszüntetése és az engedély megvonása

8. § (1)

(2) Meg kell vonni az engedélyt, ha az engedélyes

a) a közterületet nem az engedélyezett célra és módon használja, vagy

b) díjfizetési kötelezettségének felszólítás ellenére 8 napon belül sem tesz eleget

(3) Ha az engedélyes a közterület használatát meg kívánja szüntetni, köteles ezt a szándékát az engedélyező hatóságnak bejelenteni.

(4) Ha az engedély érvényét veszti, az engedélyes a saját költségén köteles az eredeti állapotot - minden kártalanítási igény nélkül - helyreállítani. Ez a kötelezettség az engedélyest építési engedély alapján végzett építési munka esetében csak akkor terheli, ha az engedély megadásának feltételeként előírták.

(5) Ha a közterület-használat a (2) bekezdés a) pontjában meghatározott módon szűnt meg, a már esedékessé vált és befizetett közterület-használati díjat visszakövetelni nem lehet.

9. A közterület engedély nélküli használatának jogkövetkezményei

9. § (1) A közterület engedélyhez kötött, de engedély nélküli használata esetén a használó az engedélyező hatóság felhívására köteles a használatot megszüntetni és a közterület eredeti állapotát saját költségén - minden kártalanítási igény nélkül – helyreállítani.

(2) Azt, aki közterületet engedélyhez kötött esetben engedély nélkül vagy az engedélyben foglalt feltételektől eltérő mennyiségben használ, az engedély nélküli vagy az eltérő mennyiségű használat időtartamára az egyébként fizetendő közterület-használati díj megfizetésére kell kötelezni.

(3) Ha a közterületet engedély nélkül vagy az engedélytől eltérő módon használó az engedélyezés feltételeinek megfelel - kérelmére - a polgármester a közterület-használatot engedélyezheti. Ezzel azonban a használó nem mentesül a (2) bekezdésben említett következmények alól.

(4) Ha a közterületet a használó nem állítja helyre, úgy költségére az önkormányzat a helyreállítást elvégezteti.

(5) A közterületen engedély nélkül tárolt anyagok, tárgyak elszállításáról Városi Rendészet gondoskodhat, amennyiben a tulajdonos személye ismeretlen.

(5a)5 A közterület jogosulatlan igénybevétele esetén minden olyan dolog elszállítható, amely élet- és balesetveszély, vagy jelentős anyagi kár, a közrend, a közbiztonság, illetve a közterület rendje, rendeltetésszerű használata súlyos sérelmének elhárítása érdekében, vagy jelentős közérdekből egyébként indokolt. Amennyiben a tulajdonos személye ismert, az elszállítást megelőzően a közterület-felügyelő két alkalommal köteles a tulajdonost 8 napos határidő biztosításával felszólítani, melynek tartalmaznia kell:

a) felhívást arra vonatkozóan, hogy a tulajdonos köteles a jogosulatlan használatot haladéktalanul megszüntetni, és a közterületet az eredetei állapotban tisztán visszaadni,

b) az a) pont szerinti helyreállítási és tisztántartási kötelezettség elmulasztása esetén az elszállítás és jogkövetkezményeiről szóló tájékoztatót. .

(5b)6 A közterületről a (5a) bekezdés szerinti eltávolított dolgok kezelésére a következő előírásokat kell alkalmazni: A jogosulatlan használó

a) Csak az eltávolítás, a szállítás, tárolás és ezekkel kapcsolatos eljárás költségeinek megfizetése után veheti át a közterületről eltávolított dolgait.

b) Ha 8 napon belül a Városi Rendészet által nyilvántartásba vett dolgokért az azzal rendelkezni jogosult nem jelentkezik,és a tulajdonos ismert, írásban értesíteni kell a tárolás helyéről és a további eljárás rendjéről.

c) Amennyiben a dologgal rendelkezni jogosult ismeretlen, úgy a (5a) bekezdés szerinti felhívást és tájékoztatót a Hajdúnánási Közös Önkormányzati Hivatal hirdetőtábláján 15 napra közzé kell tenni.

d) Ha az eltávolított dologért az azzal rendelkezni jogosult az eltávolítást követő 3 hónapon belül nem jelentkezik, vagy jelentkezik ugyan, de a költségeket előzetesen nem fizeti meg és emiatt el nem szállíthatja el, úgy a dolgot a Városi Rendészet értékesítheti.

e) Amennyiben az értékesítés eredménytelen volt, vagy az annak során elérhető bevétel meghaladja az értékesítési eljárás költségeit, úgy a Városi Rendészet jegyzőkönyv feltétele mellett megsemmisítheti a közterületről eltávolított dolgot.

(6)7 Amennyiben a közterület engedély nélküli használatára az (1)-(5b) bekezdésben foglalt szankciók szabályai nem alkalmazhatók, az engedély nélküli közterület használat miatt százötvenezer forintig terjedő közigazgatási bírság szabható ki.

(7) Az engedély nélküli közterület-használat esetén a Városi Rendészet közterület-felügyelői helyszíni bírságot szabhatnak ki.

10. Szeszes ital fogyasztás tilalma

10. § Az önkormányzat, annak intézményei és társaságai által szervezett rendezvények által igénybe vett közterület kivételével tilos a közterületen szeszes italt fogyasztani.

11. Járművek közterületen tárolásának szabályai

11. § (1) Azt a hatósági jelzéssel nem rendelkező járművet, amely a közúti forgalomban csak ilyen jelzéssel vehet részt, és a hatósági jelzéssel rendelkező, de átmenetileg üzemképtelen járművet közterületen engedéllyel legfeljebb 30 napig szabad tárolni. A közterület-használati engedély csak meghatározott időre, legfeljebb 30 napra adható ki és nem hosszabbítható meg. A határidő leteltéig a tulajdonos vagy az üzembentartó a járművet a közterületről saját költségén köteles eltávolítani

(2) A jármű tulajdonosa vagy üzembentartója a hatósági jelzéssel nem rendelkező vagy üzemképtelen jármű esetében köteles a közterület-használati engedély másolatát a járművön jól látható és olvasható helyen kifüggeszteni.

12. Zöldterület legeltetési célú használata

12. § (1) A saját tulajdonú, használatú ingatlanok előtti közterület legeltetési célra az e rendeletben meghatározott feltételekkel igénybe vehető. Más személy tulajdonában, használatában lévő ingatlan előtti közterületen állatot legeltetni csak az ingatlan tulajdonosának, használójának előzetes hozzájárulásával lehet.

(2) A közterület legeltetési célú igénybevétele díjmentes.

(3) A közterületen legeltetett állat tulajdonosa köteles

a) az állatnak a közterület közlekedési célú területére, úttestre, járdára kijutását folyamatos őrzéssel, kipányvázással, bekerítéssel megakadályozni,

b) gondoskodni arról, hogy az állat a közlekedést ne veszélyeztesse,

c) megakadályozni, hogy az állat a közterületen lévő fás szárú növényzetben kárt okozzon,

d) folyamatosan gondoskodni az állat által okozott szennyeződések, trágya eltávolítására és

e) az állatok közterületen történő legeltetéséből eredő kár megtérítésére.

(4) Nem vehető igénybe a közterület legeltetési célra az alábbi közterületi helyeken:

a) I. övezetben, és

b) nevelési, oktatási kulturális intézmények telekhatárától minden irányban 100 méteres körzetben.

13. A közterület filmforgatási célú igénybevétele

13. § (1) A legfeljebb 1000 m2 területre és egy hét időtartamra adható, amely időtartam egy alkalommal legfeljebb egy héttel meghosszabbítható.

(2) Vasárnapra és ünnepnapra vonatkozó filmforgatási célú közterület-használat nem engedélyezhető. A közterület-használat naponta 7 és 21 óra közötti időtartamra vonatkozhat. Éjszakai forgatás csak akkor engedélyezhető, ha a forgatandó film éjszakai jelenetet tartalmaz. Az éjszakai forgatást a közterület –használati kérelem alkalmával jelezni kell.

(3) A turisztikailag kiemelt területeken a közterület-használat együttesen nem haladhatja meg az 8000 m2 területet, mely magában foglalja a forgatási helyszín, technikai kiszolgálás, stáb-parkolás területét is. E rendelet szempontjából turisztikailag kiemelt közterület: Köztársaság tér, a Kossuth, Dorogi, Bocskai és Hunyadi utcák kiskörúton belüli szakasza, Fürdő utca.

14. § (1) A filmforgatást akadályozó, de a kérelmezőnek nem felróható, valamint a rendkívüli természeti események esetén az akadály elhárulása után az esetleges kárelhárítást vagy helyreállítást követő 10 munkanapon belül biztosítja újra az önkormányzat a közterületet olyan időtartamban, ameddig a filmforgatás akadályozva volt.

(2) A filmforgatás céljából történő közterület-használat csak a díjnak egy összegben az önkormányzat számlájára történő megfizetését követően kezdhető meg.

(3) Mentes a közterület-használati díj alól:

a) az önkormányzat megrendelésére készülő film forgatása,

b) a városról turisztikai célból készített film forgatása,

c) oktatási intézmény tanulója, vagy hallgatója tanulmányaihoz készítendő filmjének forgatása,

d) a városi ünnepségeken, rendezvényeken készített felvétel forgatása, tudományos, ismeretterjesztést szolgáló felvétel forgatása,

e) 500 m2 közterület használatot el nem érő forgatás, vagy

f) az 1 óra időtartamot el nem érő forgatás.

(4) Meg kell tagadni a hatósági szerződés jóváhagyását annak a kérelmezőnek, akinek a közterület-használati szerződése a kérelem benyújtását megelőző egy éven belül jogellenes közterület-használat, vagy díjfizetési hátralék miatt szűnt meg, vagy jóváhagyott hatósági szerződésétől eltérően szabálytalanul használta a közterületet.

(5)

14. Zárórendelkezések

15. § (1) Ez a rendelet 2018. november 1-jén ép hatályba.

(2) A rendelet rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.

(3) Hatályát veszti a

a) a közterület-használat szabályozásáról szóló 25/2004. (V. 03.) Önkormányzati Rendelet, és a

b) A település tisztaságáról, a közterületek és ingatlanok rendjéről szóló 24/2004. (V. 03.) önkormányzati rendelet 12.§ (4) bekezdése.

(4) A közösségi együttélés alapvető szabályairól és azok megsértésének jogkövetkezményeiről szóló 27/2013. (XI. 11.) Önkormányzati Rendelet 10.§ (1) bekezdés d) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

„d) az állatok közterületen történő legeltetésének a közterületek használatáról, védelméről, a közterület-használat díjáról szóló 17/2018. (IX. 27.) önkormányzati rendelet 12. §-ában meghatározott szabályait megszegi.”

1. melléklet8

Közterület-használati díjak -A díjak az ÁFA-t nem tartalmazzák-

A

B

C

D

1

I. övezet

II. övezet

2

Üzlethomlokzat, portál kirakatszekrény, előtető cég- és címtábla, ernyőszerkezet

800,- Ft/m2/hó

500 Ft/m2/hó

3

Árusító és egyéb fülke, pavilonok

500,- Ft/m2/hó

200 Ft/m2/hó

4

Létesítményekhez szükséges gépkocsi várakozó

3.000,- Ft/év gépkocsinként

1.500,- Ft/év gépkocsinként

5

Építési munkával kapcsolatos állvány, anyagtárolás (lakás), építési munka

300- Ft/m2/hó

200 Ft/m2/hó

6

Idény jellegű árusítás

2700,- Ft/hó

1800,-Ft/hó

7

Alkalmi árusítás


900,- Ft/m2/nap, de minimum 2000 Ft/nap


600,- Ft/m2/nap de minimum 2000 Ft/nap

8

Mozgó árusítás / felvásárlói tevékenység

250-Ft/m2/nap

200-Ft/m2/nap

9

Vendéglátóipari előkert

500,- Ft/m2/hó

300,- Ft/m2/hó

10

Árusító automata rendezvényekhez

Egyéb esetekben

2.000,- Ft/m2/nap

5000 Ft/hó

1.000,- Ft/m2/nap

2500 Ft/hó

11

Kiállítás, vásár

150- Ft/m2/nap,

100- Ft/m2/nap

12

Mutatványos, vidámparki tevékenység

50,- Ft/m2/nap

50,- Ft/m2/nap

13

Cirkuszi és vándorcirkuszi tevékenység

az ehhez kapcsolódó plakát elhelyezése

-----

150 Ft/db

5000,-Ft/nap

100 Ft/db

14

Árubemutatás

150- Ft/m2/nap,

100 Ft/m2/nap,

15

Rendezvényhez kapcsolt árusítás


2000,-Ft/m2/nap


2000,-Ft/m2/nap

16

Mobil hangosító berendezés használata

rendszeres használat esetén

5000 Ft/nap

20000 Ft/hó

5000 Ft/nap

20000 Ft/hó

17


Minden egyéb esetben


100- Ft/m2/nap, de minimum 1500,- Ft/nap


60,- Ft/m2/nap, de minimum 1000,- Ft/nap

1

A 2. § (4) bekezdés i) pontját a Hajdúnánás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (XI. 28.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

2

A 2. § (4) bekezdés j) pontját a Hajdúnánás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (XI. 28.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

3

A 4. § (3) bekezdés a) pontja a Hajdúnánás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (XI. 28.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

4

A 7. § (2) bekezdését a Hajdúnánás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (XI. 28.) önkormányzati rendelete 3. §-a iktatta be.

5

A 9. § (5a) bekezdését a Hajdúnánás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (XI. 28.) önkormányzati rendelete 4. § (1) bekezdése iktatta be.

6

A 9. § (5b) bekezdését a Hajdúnánás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (XI. 28.) önkormányzati rendelete 4. § (1) bekezdése iktatta be.

7

A 9. § (6) bekezdését a Hajdúnánás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2022. (I. 31.) önkormányzati rendelete 3. §-a iktatta be. A 9. § (6) bekezdése a Hajdúnánás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (XI. 28.) önkormányzati rendelete 4. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

8

Az 1. melléklet a Hajdúnánás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2022. (XI. 28.) önkormányzati rendelete 5. §-ával megállapított szöveg.