Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2019. (VI.13.) önkormányzati rendelete

A kéménybélelés pályázati úton történő támogatásáról

Hatályos: 2022. 11. 01

Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2019. (VI.13.) önkormányzati rendelete

A kéménybélelés pályázati úton történő támogatásáról

2022.11.01.

Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 12. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya kiterjed a Terézváros közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező természetes személyek lakóhelyként bejelentett lakásaira.

A kéménybélelés támogatása

2. § (1) Terézváros Önkormányzata az 1. § (1) bekezdés szerinti lakások esetében kémény bélelésére pályázati úton támogatást biztosít.

(2) A támogatás maximális mértéke a bruttó kivitelezési költség 30 %-a, de legfeljebb 200.000 forint és kizárólag még meg nem kezdett munkára adható.

(3) Támogatás nem adható akkor, ha a kémény tekintetében a társasház vagy a lakás tulajdonosa pályázati vagy pályázaton kívüli önkormányzati támogatásban részesült.

(4)1 A pályázat kiírásáról, a benyújtott pályázatok értékeléséről a Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottság (a továbbiakban: Bizottság) dönt.

A pályázat

3. § (1) A pályázatot évente legalább egy alkalommal a Bizottság írja ki, melyet közzétesz az önkormányzat hivatalos honlapján, valamint döntése szerint egyéb helyen is.

(2) A pályázat úgyis kiírható, hogy a pályázatok benyújtásának lehetősége folyamatos legyen, ebben az esetben a pályázatokkal kapcsolatos döntést a Bizottság szükség szerint, de legfeljebb 60 naponként hozza meg.

(3) A pályázati kiírásnak tartalmaznia kell legalább: a) az adott évben rendelkezésre álló összeget, b) a pályázat tartalmi és formai követelményeit, c) a csatolandó dokumentumok felsorolását, d) a pályázat elbírálásának szempontjait, e) a benyújtási határidőt és helyet, f) a pályázat elbírálásának határidejét, g) a pályázati eljárás eredménytelenné nyilvánításának lehetőségét.

(4) A benyújtott pályázatnak tartalmaznia kell:

a) a kitöltött, aláírt pályázati adatlap eredeti példányát (ha a lakásnak több tulajdonosa van, valamennyi tulajdonos nyilatkozata kell a pályázat benyújtásához);

b) a lakás 30 napnál nem régebbi tulajdoni lapjának másolatát;

c) a tervezett munkák részletes műszaki leírását (szükség szerint műszaki rajzokkal együtt), indokoltságának okait;

d) a pályázott munka 1 hónapnál nem régebbi tételes költségvetését, cégszerűen aláírt árajánlatot, amelyet a pályázó elfogadott;

e) amennyiben van, a hatósági kötelezést, a közszolgáltató felszólítását a munka elvégzésére;

f) az adatkezeléshez hozzájárulást;

g) a Bizottság által előírtakat.

(5) A pályázat akkor érvényes, ha mindenben megfelel az e rendeletben és a pályázati kiírásban meghatározott feltételeknek.

(6) A benyújtott pályázatok esetében egyszeri alkalommal van lehetőség hiánypótlásra.

A pályázatok elbírálása

4. § A támogatásban részesíthető pályázatokról és a támogatás összegéről a Bizottság dönt. A döntés ellen nincs helye jogorvoslatnak. A Bizottság döntéséről a pályázót írásban kell értesíteni a döntéstől számított 8 munkanapon belül.

A szerződéskötés

5. § (1) A nyertes pályázóval az önkormányzat a döntést követő 30 napon belül szerződést köt.

(2) Amennyiben a pályázó határidőben a szerződést nem köti meg, illetve a megkötött szerződés feltételeit nem teljesíti, akkor a támogatást elveszíti.

(3) A kéménybélelési munka befejezési határideje pályázati támogatás esetén a szerződéskötéstől számított 6 hónap, amely egy alkalommal legfeljebb 6 hónappal meghosszabbítható.

A kifizetés

6. § (1) A támogatás kifizetéséhez az alábbi dokumentumokat kell benyújtani:

a) aláírt támogatás elszámolási összesítő a benyújtásra kerülő dokumentumokról;

b) a kivitelezővel megkötött szerződés (megrendelő) másolata;

c) műszaki átadás-átvételi jegyzőkönyv másolata, valamint a közüzemi szolgáltatásra vonatkozó munkák esetében a szolgáltató igazolása a munkák megfelelő elvégzéséről (például: FŐKÉTÜSZ, Nemzeti Közművek);

d) a pályázó által igazolt és záradékolt számlák (részszámlák) másolata és azok mellékletei, a számlaösszeg maradéktalan kifizetését igazoló banki bizonylat vagy készpénzfizetési számla másolata;

e) hatósági kötelezés miatt elnyert támogatás esetén a hatósági döntés a kötelezettség teljesítésének igazolásáról.

(2) Amennyiben a kivitelezés költsége alacsonyabb, mint a pályázathoz benyújtott költségvetés, akkor a támogatás a tényleges kivitelezési költség alapján arányosan csökkentésre kerül.

(3) A megállapított támogatás az elszámolás benyújtásától számított 30 napon belül kerül folyósításra a pályázó részére.

Záró rendelkezések

7. § (1) Ez a rendelet 2019. június 15. napján lép hatályba.

(2) Hatályát veszti a Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének a szociális rászorultságtól függő egyes pénzbeli és természetbeni ellátásokról szóló 3/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelet 43/G. § (9) bekezdésének e) pontja.

1

A 2. § (4) bekezdése a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 40/2022. (X. 25.) önkormányzati rendelete 39. §-ával megállapított szöveg.