Zala Megyei Közgyűlés 2/2021 (I.28..) önkormányzati rendelete

A Zala Megyei Közgyűlés 2/2021. (I.28.) költségvetési rendelete a Zala Megyei Önkormányzat 2021. évi költségvetéséről

Hatályos: 2021. 01. 28- 2022. 01. 27

Zala Megyei Közgyűlés 2/2021 (I.28..) önkormányzati rendelete

A Zala Megyei Közgyűlés 2/2021. (I.28.) költségvetési rendelete a Zala Megyei Önkormányzat 2021. évi költségvetéséről

2021.01.28.

A Zala Megyei Közgyűlés Elnöke a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 478/2020. (XI.3.) Kormányrendelet, valamint a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján a közgyűlés feladat- és hatáskörében eljárva az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 5. § (1) bekezdésének felhatalmazása alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következő rendeletet alkotja:A Zala Megyei Közgyűlés Elnöke a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 478/2020. (XI.3.) Kormányrendelet, valamint a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján a közgyűlés feladat- és hatáskörében eljárva az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 5. § (1) bekezdésének felhatalmazása alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következő rendeletet alkotja:

I. Fejezet

A rendelet hatálya

1. § (1) A rendelet hatálya kiterjed a Zala Megyei Közgyűlésre (továbbiakban: közgyűlés), a közgyűlés bizottságaira (továbbiakban: bizottságok), a közgyűlés tisztségviselőire, az önkormányzati munkavállalókra és az önkormányzati hivatalra (továbbiakban: hivatal).

2. § (1) A Zala Megyei Önkormányzat költségvetésében a Zala Megyei Önkormányzat és a Zala Megyei Önkormányzati Hivatal alkot egy-egy címet.

II. Fejezet

A költségvetés kiadásainak és bevételeinek főösszege, a hiány mértéke és finanszírozásának módja

3. § (1) 1Az önkormányzat 2021. évi bevételei:

- költségvetési bevételek: 396.474 e Ft
Ebből: működési célú bevételek: 396.474 e Ft felhalmozási célú bevételek: 0 e Ft
- finanszírozási bevétel: 522.736 e Ft
Az önkormányzat 2021. évi bevételei összesen:

919.210 e Ft

azaz: Kilencszáztizenkilencmillió-kettőszáztízezer forint.
(2) 1Az önkormányzat 2021. évi kiadásai:
- költségvetési kiadások 909.434 e Ft
Ebből: működési célú kiadások: 714.556 e Ft
felhalmozási célú kiadások: 194.878 e Ft
- finanszírozási kiadások: 9.776 e Ft
Az önkormányzat 2021. évi kiadásai összesen:

919.210 e Ft

azaz: Kilencszáztizenkilencmillió-kettőszáztízezer forint.
(3) A bevételi főösszeget - bevételi nemenkénti, és forrásonkénti bontásban - az e rendelet részét képező 1. melléklet, a bevételi főösszegen belüli bevételeket bevételi nemenként a 6. és 7. melléklet tartalmazza.
(4) A kiadási főösszeget - kiemelt előirányzatonként - e rendelet részét képező 6. és 7. melléklet tartalmazza.
(5) Az általános és céltartalék felsorolását az 5. melléklet tartalmazza.
(6) A 3. § (1)-(2) bekezdésben megjelölt bevételi és kiadási főösszegen belül a működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatokat mérlegszerűen, egymástól elkülönítetten - tájékoztató jelleggel - a 2.-2/a. mellékletek tartalmazzák.
(7) A kötelező feladatokhoz kapcsolódó bevételeket és kiadásokat a 8. melléklet, az önként vállalt feladatokhoz kapcsolódó bevételeket és kiadásokat a 9. melléklet tartalmazza. A rendelet államigazgatási feladathoz kapcsolódó bevételt és kiadást nem tartalmaz.
(8) Az európai uniós támogatással megvalósuló projektek bevételeit és kiadásait a 10. melléklet tartalmazza.
III. Fejezet

Költségvetési hiány, többlet

4. § (1) A közgyűlés költségvetési hiány külső finanszírozásával nem számol.

(2) A rendelet nem tartalmaz az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. § (2) bekezdés g) pontja szerinti kötelezettséget és bevételt, továbbá olyan fejlesztési célt, melynek megvalósításához adósságot keletkeztető ügylet megkötése válik szükségessé.

IV. Fejezet

Vegyes rendelkezések

5. § (1) A költségvetési év várható bevételi és kiadási előirányzatának teljesülését az előirányzat-felhasználási (likviditási) ütemterv (12. melléklet) tartalmazza.

6. § (1) A több évre szóló kötelezettségvállalásra vonatkozó adatokat a 11. melléklet tartalmazza.

7. §

Engedélyezett létszámkeret

(1) A hivatal engedélyezett létszámkerete 22 fő teljes munkaidőben foglalkoztatott köztisztviselő és munkavállaló.
(2) Az önkormányzat engedélyezett létszámkerete 10 fő.

8. § (1) A hivatal köztisztviselőinek illetményalapja 38.650,- Ft.

(2) A közgyűlés a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 151. §-ában előírtakra és a Zala Megyei Önkormányzati Hivatal közszolgálati jogviszonyban álló munkavállalóit megillető juttatásokról és támogatásokról szóló 9/2012. (IV. 17.) ÖR rendeletben szereplő juttatásokra forrást biztosít a hivatal közszolgálati szabályzatának figyelembevételével.

(3) Az önkormányzat és a hivatal 2021. évi költségvetésében jutalom kifizetésére az eredeti személyi juttatások előirányzatának legfeljebb 32 %-os mértékéig kerülhet sor.

(4) Az önkormányzati foglalkoztatási jogviszonyban álló tisztségviselők, a hivatali köztisztviselők és munkavállalók bankszámla költségtérítésének összege havonta 1.000,- Ft/fő, amelyet a tárgyév november 30-án jogviszonyban álló alkalmazottak részére egyösszegű átutalással december hónapban kell kifizetni.

9. § (1) A közgyűlés 8 órát meghaladó külföldi tartózkodás esetén legfeljebb 50 EURO, vagy 60 USD, négy óránál hosszabb, de 8 órát el nem érő külföldi tartózkodás esetén legfeljebb 25 EURO, illetve 30 USD napidíjat állapít meg.

(2) A tisztségviselők, a képviselők, a bizottságok nem képviselő tagjai és a hivatal dolgozói külföldi kiküldetése elrendeléséről és napidíjaik elszámolási rendjéről szóló szabályokat a közgyűlés elnöke (továbbiakban: elnök) által kiadmányozott szabályzat tartalmazza.

(3) Az Európai Unió költségvetéséből támogatott önkormányzati pályázatok végrehajtása során, amennyiben az érintett pályázati felhívás lehetővé teszi, úgy az Európai Unió Tanácsának irányadó hatályos rendeletében országonként meghatározott napidíj kerülhet kifizetésre.

V. Fejezet

A költségvetés végrehajtásának szabályai

Gazdálkodás

10. § (1) A költségvetési gazdálkodás biztonságáért a közgyűlés, a gazdálkodás szabályszerűségéért az elnök felelős.

(2) A költségvetés végrehajtásáról az elnök, a hivatal vonatkozásában a megyei főjegyző gondoskodik.

11. § (1) A 8. mellékletben kimutatott feladatokra előirányzott kiadások utalványozásának időrendje az igény felmerülésekor lehetséges.

12. § (1) A kitüntető cím, valamint díjak alapításáról, adományozásáról szóló 13/2007. (VI.26.) önkormányzati rendeletben az egyes elismerésekhez kapcsolódó kiadási tételek az alábbiak szerint kerülnek meghatározásra:

a) a kitüntető cím összege nettó 200 e Ft,
b) a kitüntető díjak összege egyenként nettó 100 e Ft,
c) a Zala Megye Címere Emlékplakett díj összege egyenként nettó 50 e Ft.
Költségvetési rendelet és előirányzat módosítás

13. § (1) A közgyűlés legalább negyedévente, de legkésőbb a tárgyévet követő év február 28-ig dönt a rendelet szükséges módosításáról.

Elnöki hatáskör

14. § (1) Az elnök:

a) az e rendeletben a közgyűlés által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat felhasználhatja - a hivatali és a választásokkal kapcsolatos előirányzatok kivételével - és azok terhére kötelezettséget vállalhat.

b) a közgyűlés két ülése közötti időszakban a központi költségvetéstől kapott támogatásokat a költségvetési rendeleten átvezetheti, a hivatalnak átadhatja, illetve e többletbevételek terhére kötelezettséget vállalhat.

c) a közgyűlés két ülése közötti időszakban a költségvetési rendelet előirányzat sorai között átcsoportosíthat a Zala Megyei Közgyűlés Szervezeti és Működési Szabályzatáról (továbbiakban: SZMSZ) szóló 6/2019. (VIII.30) ÖR rendelet 1. mellékletében meghatározott mértékig.

(2) Az elnök az (1) bekezdés b) és c) pontjai szerinti intézkedéseiről a soron következő közgyűlésen tájékoztatást ad.

(3) A közgyűlés felhatalmazza elnökét két közgyűlés közötti időszakban pályázat benyújtására, amennyiben azt a pályázati határidő lejárata, a pályázati dokumentáció összeállításának készültségi foka, vagy egyéb körülmény indokolja azzal, hogy a testület soron következő ülésén dönt a pályázat benyújtásának jóváhagyásáról.

Biztosítás

15. § (1) Az önkormányzat tulajdonában lévő valamennyi ingatlant és ingó vagyont biztosítani kell.

Számlavezetés rendje

16. § (1) Az önkormányzat és a hivatal bevételeiket és kiadásaikat a Magyar Államkincstárnál vezetett pénzforgalmi számlájukon teljesíthetik.

Követelésről lemondás

17. § (1) Az önkormányzat és a hivatal esetében a közgyűlés elnöke engedélyezheti a behajthatatlan követelés leírását.

(2) Behajthatatlan követelés: az a követelés,

a) amelyre az adós ellen vezetett végrehajtás során nincs fedezet, vagy a talált fedezet a követelést csak részben fedezi,
b) amelyet a hitelező a csődeljárás, a felszámolási eljárás, az önkormányzatok adósságrendezési eljárása során egyezségi megállapodás keretében elengedett,
c) amelyre a felszámoló által adott írásbeli igazolás (nyilatkozat) szerint nincs fedezet,
d) amelyre a felszámolás, az adósságrendezési eljárás befejezésekor a vagyonfelosztási javaslat szerinti értékben átvett eszköz nem nyújt fedezetet,
e) amelyet eredményesen nem lehet érvényesíteni, amelynél a fizetési meghagyásos eljárással, a végrehajtással kapcsolatos költségek nincsenek arányban a követelés várhatóan behajtható összegével (a fizetési meghagyásos eljárás, a végrehajtás veszteséget eredményez vagy növeli a veszteséget), amelynél az adós nem lelhető fel, mert a megadott címen nem található és a felkutatása „igazoltan” nem járt eredménnyel,
f) amelyet bíróság előtt érvényesíteni nem lehet,
g) amely a hatályos jogszabályok alapján elévült.
A behajthatatlanság tényét és mértékét bizonyítani kell. Nem tekinthető behajthatatlannak a követelés, ha a végrehajtás közvetlenül nem vezetett eredményre és a végrehajtást szüneteltetik.
(3) Az önkormányzat, illetve a hivatal költségvetését érintő követelésről az adós írásbeli kérelme alapján az alábbi esetekben lehet részben vagy teljes egészében lemondani:
a) Ha az adós anyagi helyzete bizonyítottan oly mértékben romlik, hogy a tartozás megfizetése a megélhetését veszélyezteti.
b) Az adós munkanélkülivé válik.
c) Csődegyezség esetén.
d) Ha a szervezet olyan tevékenységet lát el, melyet a megyei önkormányzat a megye érdekében fontosnak ítél, és a tartozás megfizetése veszélyezteti a szervezet működését.
(4) A tartozás részbeni vagy teljes elengedése a következők szerint történik:
a) A közgyűlés elnöke saját hatáskörben 100.000,- Ft értékhatárig engedhet el.
b) Az a) pontban meghatározott összeg feletti követelés elengedése a közgyűlés kizárólagos hatáskörébe tartozik.
(5) A (4) bekezdés szerinti követelés elengedéshez kapcsolódó kiadási előirányzat módosítás
a) elnöki hatáskörben elengedett követelés esetében az elnök,
b) a közgyűlés által elengedett követelés esetében a közgyűlés
hatáskörébe tartozik.
(6) Az elnök a követelések lemondásáról az éves beszámolóban köteles tájékoztatni a közgyűlést.
VI. Fejezet

Vegyes és záró rendelkezések

18. § (1) Az önkormányzat és a hivatal gazdálkodására, költségvetésük végrehajtására, a beszámolás rendjére a jelen rendeletben nem szabályozott kérdésekben a 2021. évi költségvetésről szóló 2020. évi XC. törvény, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény, és az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Kormányrendelet és az SZMSZ-ben előírtak az irányadók.

19. § (1) A közgyűlés tudomásul veszi elnökének 2021. január 1. és 2021. január 27. között a 2020. évi költségvetési rendelet alapján a bevételek és kiadások teljesítése érdekében megtett intézkedéseit.

(2) Az átmeneti időszakban beszedett bevételek, teljesített kiadások ezen költségvetési rendeletbe beépültek.

(3) A közgyűlés elnöke jogosult jelen rendeletben szereplő előirányzatok terhére vállalt kötelezettségvállalás 2022. évben történő kifizetésére a 2022. évi költségvetési rendelet hatályba lépésének időpontjáig.

20. § E rendelet mellékletei:

1. A Zala Megyei Önkormányzat 2021. évi költségvetésének pénzügyi mérlege
2., 2/a. Zala Megyei Önkormányzat működési és felhalmozási bevételeinek és kiadásainak alakulása 2021. évben
3. Kimutatás a Zala Megyei Önkormányzat 2021. évi költségvetési támogatásáról
4. Az önkormányzat 2021. évi támogatásainak és átvett pénzeszközeinek részletezése
5. Az önkormányzat 2021. évi tartalékának részletezése
6. Zala Megyei Önkormányzat
7. Zala Megyei Önkormányzati Hivatal
8. Zala Megyei Önkormányzat és a Zala Megyei Önkormányzati Hivatal 2021. évi kötelező feladatainak bevételei és kiadásai
9. Zala Megyei Önkormányzat 2021. évi önként vállalt feladatainak bevételei és kiadásai
10. Európai uniós támogatással megvalósuló programok bevételei, kiadásai
11. Zala Megyei Önkormányzat és a Zala Megyei Önkormányzati Hivatal többéves kihatással járó döntésekből származó kötelezettségei célok szerint, évenkénti bontásban
12. Zala Megyei Önkormányzat 2021. évi előirányzat-felhasználási (likviditási) ütemterve

21. § (1) Jelen rendelet - az 1-12. számú mellékleteivel - kihirdetése napján lép hatályba és rendelkezéseit a 2021. évi költségvetési rendelet végrehajtása során kell alkalmazni.

(2) Jelen rendelet hatálybalépésével a 2/2020. (II.7.) önkormányzati rendelet hatályát veszti.

1. § A rendelet hatálya kiterjed a Zala Megyei Közgyűlésre (továbbiakban: közgyűlés), a közgyűlés bizottságaira (továbbiakban: bizottságok), a közgyűlés tisztségviselőire, az önkormányzati munkavállalókra és az önkormányzati hivatalra (továbbiakban: hivatal).

2. § A Zala Megyei Önkormányzat költségvetésében a Zala Megyei Önkormányzat és a Zala Megyei Önkormányzati Hivatal alkot egy-egy címet.

3. § (1) Az önkormányzat 2021. évi bevételei:

a) költségvetési bevételek: 350.571 e Ft
b) Ebből: működési célú bevételek: 350.571 e Ft
c) felhalmozási célú bevételek: 0 e Ft
d) finanszírozási bevétel: 522.736 e Ft
e) Az önkormányzat 2021. évi bevételei összesen: 873.307 e Ft, azaz: Nyolcszázhetvenhárommillió-háromszázhétezer forint.
(2) Az önkormányzat 2021. évi kiadásai:
a) költségvetési kiadások : 863.531 e Ft
b) Ebből: működési célú kiadások: 668.653 e Ft
c) felhalmozási célú kiadások: 194.878 e Ft
d) finanszírozási kiadások: 9.776 e Ft
e) Az önkormányzat 2021. évi kiadásai összesen: 873.307 e Ft, azaz: Nyolcszázhetvenhárommillió-háromszázhétezer forint.
(3) A bevételi főösszeget - bevételi nemenkénti, és forrásonkénti bontásban - az e rendelet részét képező 1. melléklet, a bevételi főösszegen belüli bevételeket bevételi nemenként a 6. és 7. melléklet tartalmazza.
(4) A kiadási főösszeget - kiemelt előirányzatonként - e rendelet részét képező 6. és 7. melléklet tartalmazza.
(5) Az általános és céltartalék felsorolását az 5. melléklet tartalmazza.
(6) A 3. § (1)–(2) bekezdésben megjelölt bevételi és kiadási főösszegen belül a működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatokat mérlegszerűen, egymástól elkülönítetten - tájékoztató jelleggel - a 2.-2/a. mellékletek tartalmazzák.
(7) A kötelező feladatokhoz kapcsolódó bevételeket és kiadásokat a 8. melléklet, az önként vállalt feladatokhoz kapcsolódó bevételeket és kiadásokat a 9. melléklet tartalmazza. A rendelet államigazgatási feladathoz kapcsolódó bevételt és kiadást nem tartalmaz.
(8) Az európai uniós támogatással megvalósuló projektek bevételeit és kiadásait a 10. melléklet tartalmazza.

4. § (1) A közgyűlés költségvetési hiány külső finanszírozásával nem számol.

(2) A rendelet nem tartalmaz az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. § (2) bekezdés g) pontja szerinti kötelezettséget és bevételt, továbbá olyan fejlesztési célt, melynek megvalósításához adósságot keletkeztető ügylet megkötése válik szükségessé.

5. § A költségvetési év várható bevételi és kiadási előirányzatának teljesülését az előirányzat-felhasználási (likviditási) ütemterv (12. melléklet) tartalmazza.

6. § A több évre szóló kötelezettségvállalásra vonatkozó adatokat a 11. melléklet tartalmazza.

7. § (1) A hivatal engedélyezett létszámkerete 22 fő teljes munkaidőben foglalkoztatott köztisztviselő és munkavállaló.

(2) Az önkormányzat engedélyezett létszámkerete 10 fő.

8. § (1) A hivatal köztisztviselőinek illetményalapja 38.650,- Ft.

(2) A közgyűlés a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 151. §-ában előírtakra és a Zala Megyei Önkormányzati Hivatal közszolgálati jogviszonyban álló munkavállalóit megillető juttatásokról és támogatásokról szóló 9/2012. (IV. 17.) ÖR rendeletben szereplő juttatásokra forrást biztosít a hivatal közszolgálati szabályzatának figyelembevételével.

(3) Az önkormányzat és a hivatal 2021. évi költségvetésében jutalom kifizetésére az eredeti személyi juttatások előirányzatának legfeljebb 32 %-os mértékéig kerülhet sor.

(4) Az önkormányzati foglalkoztatási jogviszonyban álló tisztségviselők, a hivatali köztisztviselők és munkavállalók bankszámla költségtérítésének összege havonta 1.000,- Ft/fő, amelyet a tárgyév november 30-án jogviszonyban álló alkalmazottak részére egyösszegű átutalással december hónapban kell kifizetni.

9. § (1) A közgyűlés 8 órát meghaladó külföldi tartózkodás esetén legfeljebb 50 EURO, vagy 60 USD, négy óránál hosszabb, de 8 órát el nem érő külföldi tartózkodás esetén legfeljebb 25 EURO, illetve 30 USD napidíjat állapít meg.

(2) A tisztségviselők, a képviselők, a bizottságok nem képviselő tagjai és a hivatal dolgozói külföldi kiküldetése elrendeléséről és napidíjaik elszámolási rendjéről szóló szabályokat a közgyűlés elnöke (továbbiakban: elnök) által kiadmányozott szabályzat tartalmazza.

(3) Az Európai Unió költségvetéséből támogatott önkormányzati pályázatok végrehajtása során, amennyiben az érintett pályázati felhívás lehetővé teszi, úgy az Európai Unió Tanácsának irányadó hatályos rendeletében országonként meghatározott napidíj kerülhet kifizetésre.

10. § (1) A költségvetési gazdálkodás biztonságáért a közgyűlés, a gazdálkodás szabályszerűségéért az elnök felelős.

(2) A költségvetés végrehajtásáról az elnök, a hivatal vonatkozásában a megyei főjegyző gondoskodik.

11. § A 8. mellékletben kimutatott feladatokra előirányzott kiadások utalványozásának időrendje az igény felmerülésekor lehetséges.

12. § A kitüntető cím, valamint díjak alapításáról, adományozásáról szóló 13/2007. (VI.26.) önkormányzati rendeletben az egyes elismerésekhez kapcsolódó kiadási tételek az alábbiak szerint kerülnek meghatározásra:

a) a kitüntető cím összege nettó 200 e Ft,

b) a kitüntető díjak összege egyenként nettó 100 e Ft,

c) a Zala Megye Címere Emlékplakett díj összege egyenként nettó 50 e Ft.

13. § A közgyűlés legalább negyedévente, de legkésőbb a tárgyévet követő év február 28-ig dönt a rendelet szükséges módosításáról.

14. § (1) Az elnök:

a) az e rendeletben a közgyűlés által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat felhasználhatja - a hivatali és a választásokkal kapcsolatos előirányzatok kivételével - és azok terhére kötelezettséget vállalhat.

b) a közgyűlés két ülése közötti időszakban a központi költségvetéstől kapott támogatásokat a költségvetési rendeleten átvezetheti, a hivatalnak átadhatja, illetve e többletbevételek terhére kötelezettséget vállalhat.

c) a közgyűlés két ülése közötti időszakban a költségvetési rendelet előirányzat sorai között átcsoportosíthat a Zala Megyei Közgyűlés Szervezeti és Működési Szabályzatáról (továbbiakban: SZMSZ) szóló 6/2019. (VIII.30) ÖR rendelet 1. mellékletében meghatározott mértékig.

(2) Az elnök az (1) bekezdés b) és c) pontjai szerinti intézkedéseiről a soron következő közgyűlésen tájékoztatást ad.

(3) A közgyűlés felhatalmazza elnökét két közgyűlés közötti időszakban pályázat benyújtására, amennyiben azt a pályázati határidő lejárata, a pályázati dokumentáció összeállításának készültségi foka, vagy egyéb körülmény indokolja azzal, hogy a testület soron következő ülésén dönt a pályázat benyújtásának jóváhagyásáról.

15. § Az önkormányzat tulajdonában lévő valamennyi ingatlant és ingó vagyont biztosítani kell.

16. § Az önkormányzat és a hivatal bevételeiket és kiadásaikat a Magyar Államkincstárnál vezetett pénzforgalmi számlájukon teljesíthetik.

17. § (1) Az önkormányzat és a hivatal esetében a közgyűlés elnöke engedélyezheti a behajthatatlan követelés leírását.

(2) Behajthatatlan követelés: az a követelés,

a) amelyre az adós ellen vezetett végrehajtás során nincs fedezet, vagy a talált fedezet a követelést csak részben fedezi,
b) amelyet a hitelező a csődeljárás, a felszámolási eljárás, az önkormányzatok adósságrendezési eljárása során egyezségi megállapodás keretében elengedett,
c) amelyre a felszámoló által adott írásbeli igazolás (nyilatkozat) szerint nincs fedezet,
d) amelyre a felszámolás, az adósságrendezési eljárás befejezésekor a vagyonfelosztási javaslat szerinti értékben átvett eszköz nem nyújt fedezetet,
e) amelyet eredményesen nem lehet érvényesíteni, amelynél a fizetési meghagyásos eljárással, a végrehajtással kapcsolatos költségek nincsenek arányban a követelés várhatóan behajtható összegével (a fizetési meghagyásos eljárás, a végrehajtás veszteséget eredményez vagy növeli a veszteséget), amelynél az adós nem lelhető fel, mert a megadott címen nem található és a felkutatása „igazoltan” nem járt eredménnyel,
f) amelyet bíróság előtt érvényesíteni nem lehet,
g) amely a hatályos jogszabályok alapján elévült.
A behajthatatlanság tényét és mértékét bizonyítani kell. Nem tekinthető behajthatatlannak a követelés, ha a végrehajtás közvetlenül nem vezetett eredményre és a végrehajtást szüneteltetik.
(3) Az önkormányzat, illetve a hivatal költségvetését érintő követelésről az adós írásbeli kérelme alapján az alábbi esetekben lehet részben vagy teljes egészében lemondani:
a) Ha az adós anyagi helyzete bizonyítottan oly mértékben romlik, hogy a tartozás megfizetése a megélhetését veszélyezteti.
b) Az adós munkanélkülivé válik.
c) Csődegyezség esetén.
d) Ha a szervezet olyan tevékenységet lát el, melyet a megyei önkormányzat a megye érdekében fontosnak ítél, és a tartozás megfizetése veszélyezteti a szervezet működését.
(4) A tartozás részbeni vagy teljes elengedése a következők szerint történik:
a) A közgyűlés elnöke saját hatáskörben 100.000,- Ft értékhatárig engedhet el.
b) Az a) pontban meghatározott összeg feletti követelés elengedése a közgyűlés kizárólagos hatáskörébe tartozik.
(5) A (4) bekezdés szerinti követelés elengedéshez kapcsolódó kiadási előirányzat módosítás
a) elnöki hatáskörben elengedett követelés esetében az elnök,
b) a közgyűlés által elengedett követelés esetében a közgyűlés
hatáskörébe tartozik.
(6) Az elnök a követelések lemondásáról az éves beszámolóban köteles tájékoztatni a közgyűlést.

18. § Az önkormányzat és a hivatal gazdálkodására, költségvetésük végrehajtására, a beszámolás rendjére a jelen rendeletben nem szabályozott kérdésekben a 2021. évi költségvetésről szóló 2020. évi XC. törvény, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény, és az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Kormányrendelet és az SZMSZ-ben előírtak az irányadók.

19. § (1) A közgyűlés tudomásul veszi elnökének 2021. január 1. és 2021. január 27. között a 2020. évi költségvetési rendelet alapján a bevételek és kiadások teljesítése érdekében megtett intézkedéseit.

(2) Az átmeneti időszakban beszedett bevételek, teljesített kiadások ezen költségvetési rendeletbe beépültek.

(3) A közgyűlés elnöke jogosult jelen rendeletben szereplő előirányzatok terhére vállalt kötelezettségvállalás 2022. évben történő kifizetésére a 2022. évi költségvetési rendelet hatályba lépésének időpontjáig.

20. § E rendelet mellékletei:

1. A Zala Megyei Önkormányzat 2021. évi költségvetésének pénzügyi mérlege
2., 2/a. Zala Megyei Önkormányzat működési és felhalmozási bevételeinek és kiadásainak alakulása 2021. évben
3. Kimutatás a Zala Megyei Önkormányzat 2021. évi költségvetési támogatásáról
4. Az önkormányzat 2021. évi támogatásainak és átvett pénzeszközeinek részletezése
5. Az önkormányzat 2021. évi tartalékának részletezése
6. Zala Megyei Önkormányzat
7. Zala Megyei Önkormányzati Hivatal
8. Zala Megyei Önkormányzat és a Zala Megyei Önkormányzati Hivatal 2021. évi kötelező feladatainak bevételei és kiadásai
9. Zala Megyei Önkormányzat 2021. évi önként vállalt feladatainak bevételei és kiadásai
10. Európai uniós támogatással megvalósuló programok bevételei, kiadásai
11. Zala Megyei Önkormányzat és a Zala Megyei Önkormányzati Hivatal többéves kihatással járó döntésekből származó kötelezettségei célok szerint, évenkénti bontásban
12. Zala Megyei Önkormányzat 2021. évi előirányzat-felhasználási (likviditási) ütemterve

21. § (1) Jelen rendelet - az 1-12. számú mellékleteivel - kihirdetése napján lép hatályba és rendelkezéseit a 2021. évi költségvetési rendelet végrehajtása során kell alkalmazni.

(2) Jelen rendelet hatálybalépésével a 2/2020. (II.7.) önkormányzati rendelet hatályát veszti.

1. melléklet

1. melléklet a 3/2021. (III.18.) önkormányzati rendelethez

A Zala Megyei Önkormányzat 2021. évi költségvetésének pénzügyi mérlege

Ezer Ft-ban

BEVÉTELEK

2021. évi eredeti előirányzat

2021. évi módosított előirányzat

KIADÁSOK

2021. évi eredeti előirányzat

2021. évi módosított előirányzat

1.

Működési célú támogatások bevételei ÁHT-n belülről

350 571

396 474

1.

Személyi juttatások

197 336

197 336

Megyei önkormányzatok feladatainak támogatása

244 400

244 400

Működési célú kv-i tám. és kiegészítő támogatások

0

0

2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szoc. hj.adó

31 774

31 774

Egyéb működési célú támogatások bevételei ÁHT-n belülről

106 171

152 074

(Önk. működési támogatása nélkül)

3.

Dologi kiadások

335 337

381 240

2.

Működési bevételek

0

0

4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

Egyéb működési bevételek

0

0

Kiszámlázott ÁFA bevételek

0

0

5.

Egyéb működési célú kiadások (tartalékok nélkül)

64 515

64 515

Kamatbevételek

0

0

6.

Beruházások

164 878

164 878

3.

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

7.

Felújítások

13 000

13 000

4.

Felhalmozási célú támogatások bevételei ÁHT-n belülről

0

0

8.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

11 000

11 000

5.

Felhalmozási bevételek

0

0

Tárgyi eszközök értékesítése

0

0

9.

Általános tartalék

15 861

15 861

Részesedések értékesítése

0

0

10.

Működési céltartalék

23 830

23 830

6.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

11.

Céltartalék

6 000

6 000

Pénzforgalom nélküli kiadások (9+10+11)

45 691

45 691

Költségvetési bevételek

350 571

396 474

Költségvetési kiadások

863 531

909 434

Költségvetési hiány:

-512 960

-512 960

12.

Finanszírozási kiadások

9 776

9 776

7.

Finanszírozási bevételek

522 736

522 736

ÁHT-n belüli megelőlegezések visszafizetése

9 776

9 776

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

522 736

522 736

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

0

Finanszírozási bevételek

522 736

522 736

Finanszírozási kiadások

9 776

9 776

Bevételek és kiadások különbözete (hiány)

0

0

Ebből: Felhalmozási többlet

0

0

Működési hiány

0

0

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

873 307

919 210

KIADÁSOK ÖSSZESEN

873 307

919 210

2. melléklet

2. melléklet a 3/2021. (III.18.) önkormányzati rendelethez

A Zala Megyei Önkormányzat működési bevételeinek és kiadásainak alakulása 2021. évben

Ezer Ft-ban

BEVÉTELEK

2021. évi eredeti előirányzat

2021. évi módosított előirányzat

KIADÁSOK

2021. évi eredeti előirányzat

2021. évi módosított előirányzat

Működési célú támogatások bevételei ÁHT-n belülről

350 571

396 474

Személyi juttatások

197 336

197 336

Megyei önkormányzatok feladatainak támogatása

244 400

244 400

Működési célú kv-i tám. és kiegészítő támogatások

0

0

Munkaadókat terhelő járulékok és szoc. hj.adó

31 774

31 774

Egyéb működési célú támogatások bevételei ÁHT-n belülről

106 171

152 074

(Önk. működési támogatása nélkül)

Dologi kiadások

335 337

381 240

Működési bevételek

0

0

Ellátottak pénzbeni juttatásai

0

0

Egyéb működési bevételek

0

0

Kiszámlázott ÁFA bevételek

0

0

Egyéb működési célú kiadások (tartalékok nélkül)

64 515

64 515

Kamatbevételek

0

0

Általános működési tartalék

15 861

15 861

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

Működési céltartalék

23 830

23 830

Pénzforgalom nélküli kiadások (tartalékok)

39 691

39 691

Költségvetési bevételek összesen

350 571

396 474

Költségvetési kiadások összesen

668 653

714 556

Költségvetési hiány/többlet:

-318 082

-318 082

Finanszírozási bevételek

522 736

522 736

Finanszírozási kiadások

9 776

9 776

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

522 736

522 736

ÁHT-n belüli megelőlegezések visszafizetése

9 776

9 776

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

0

Finanszírozási bevételek

522 736

522 736

Finanszírozási kiadások

9 776

9 776

Bevételek és kiadások különbözete (hiány/többlet)

194 878

194 878

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

873 307

919 210

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

678 429

724 332

2/a. melléklet a 3/2021. (III.18.) önkormányzati rendelethez

A Zala Megyei Önkormányzat felhalmozási bevételeinek és kiadásainak alakulása 2021. évben

Ezer Ft-ban

BEVÉTELEK

2021. évi eredeti előirányzat

2021. évi módosított előirányzat

KIADÁSOK

2021. évi eredeti előirányzat

2021. évi módosított előirányzat

Felhalmozási célú támogatások bevételei ÁHT-n belülről

0

0

Beruházások

164 878

164 878

Felhalmozási bevételek

0

0

Felújítások

13 000

13 000

Tárgyi eszközök értékesítése

0

0

Részesedések értékesítése

0

0

Egyéb felhalmozási célú kiadások

11 000

11 000

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

Felhalmozási általános tartalék

0

0

Felhalmozási céltartalék

6 000

6 000

Pénzforgalom nélküli kiadások (tartalékok)

6 000

6 000

Költségvetési bevételek összesen

0

0

Költségvetési kiadások összesen

194 878

194 878

Költségvetési hiány/többlet:

-194 878

-194 878

Finanszírozási kiadások

0

0

Felhalmozási hitel visszafizetése

0

0

Maradvány igénybevétele

0

0

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

0

0

Finanszírozási bevételek

0

0

Finanszírozási kiadások

0

0

Bevételek és kiadások különbözete (hiány/többlet)

-194 878

-194 878

FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

0

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

194 878

194 878

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN

873 307

919 210

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN

678 429

724 332

ÖNKORMÁNYZAT BEVÉTELEI MINDÖSSZESEN

873 307

919 210

ÖNKORMÁNYZAT KIADÁSAI MINDÖSSZESEN

873 307

919 210

3. melléklet

3. melléklet a 3/2021. (III.18.) önkormányzati rendelethez

Kimutatás a Zala Megyei Önkormányzat 2021. évi költségvetési támogatásáról

Ezer Ft-ban

Megnevezés

2021. évi eredeti előirányzat

2021. évi módosított előirányzat

1.

Megyei önkormányzatok feladatainak támogatása

244 400

244 400

Megyei önkormányzatok feladatainak támogatása

244 400

244 400

2.

Működési célú kv-i támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

Helyi szervezési intézkedésekhez kapcsolódó többletkiadások támogatása

0

0

A költségvetési szerveknél foglalkoztatottak kompenzációja

0

0

Megyei önkormányzatok rendkívüli támogatása

0

0

Összesen

244 400

244 400

4. melléklet

4. melléklet a 3/2021. (III.18.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat 2021. évi támogatásainak és átvett pénzeszközeinek részletezése

Ezer Ft-ban

Feladat

2021. évi eredeti előirányzat

2021. évi módosított előirányzat

I. Zala Megyei Önkormányzat

Működési célú támogatások bevételei ÁHT-n belülről

80 183

126 086

TOP-5.1.1-15-ZA1-2016-00001 Zalai innovatív foglalkoztatási paktum megvalósítása című pályázat

10 987

10 987

EFOP 1.6.3-17-2017-00004 "Zala megyei felzárkózás-politikai együttműködés" című pályázat

0

0

TOP-3.1.1-15-ZA2-2019-00002 Zala Kétkeréken – Kerékpárút-fejlesztés Zalasárszeg és Galambok között

0

0

TOP-1.2.1-15-ZA2-2019-00001 Zala Kétkeréken - Kerékpárút-fejlesztés Lenti és Rédics között

17 710

17 710

TOP-1.2.1-15-ZA2-2019-00002 Zala Kétkeréken - Kerékpárút-fejlesztés Lenti városában

5 208

5 208

TOP-1.2.1-15-ZA2-2019-00003 Kerékpárral a romantikus Zalában

2 007

2 007

TOP-1.2.1-15-ZA2-2019-00004 Zala Kétkeréken - Kerékpárút-fejlesztés Nagyrécse, Nagybakónak és Újudvar településeken

305

305

TOP-3.1.1-15-ZA2-2019-00004 - Keszthely, Hévízi úti kerékpárút I. ütemének megépítése

889

889

TOP-1.2.1-15-ZA2-2020-00006 Zala Kétkeréken - Kerékpárút-fejlesztés Kerkateskánd, Lovászi, Tornyiszentmiklós településeken

23 482

23 482

TOP-1.5.1-20-2020-00002 Zala Megye Területfejlesztési dokumentumainak elkészítése

19 595

19 595

TOP-1.5.1-20-2021-00027 pályázat megvalósítása

0

45 903

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

ZM Területfejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonpr. KFT támogatásának elszámolása

0

0

IronCurtainCycling című pályázat ERFA támogatás (Szlovén Minisztérium)

0

0

Guide2Visit című pályázat ERFA támogatás

0

0

RURES című pályázat ERFA támogatás

0

0

ATHU116 WomEn-Puls című pályázat ERFA támogatása

0

0

II. Zala Megyei Önkormányzati Hivatal

Működési célú támogatások bevételei ÁHT-n belülről

25 988

25 988

TOP-1.5.1-20-2020-00011 pályázat

25 988

25 988

Működési bevételek összesen

106 171

152 074

I. Zala Megyei Önkormányzat

Felhalmozási célú támogatások bevételei ÁHT-n belülről

0

0

"A térségi jelentőségű kerékpárutak tervezése - Zala Megye" megvalósítása

0

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

Dolgozóknak adott lakásépítési kölcsön visszatérülése

0

0

Felhalmozási bevételek összesen

0

0

Mindösszesen

106 171

152 074

5. melléklet

5. melléklet a 3/2021. (III.18.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat 2021. évi tartalékának részletezése

Ezer Ft-ban

Feladat

2021. évi eredeti előirányzat

2021. évi módosított előirányzat

Általános tartalék

Működési általános tartalék

15 861

15 861

Felhalmozási általános tartalék

0

0

Általános tartalék összesen

15 861

15 861

Működési céltartalék

ATHU116 WomEn-Puls című pályázat hazai társfinanszírozása

988

988

ATHU116 WomEn-Puls című pályázat ERFA támogatása

7 498

7 498

TOP-3.1.1-15-ZA2-2019-00002 Zala Kétkeréken – Kerékpárút-fejlesztés Zalasárszeg és Galambok között

1 737

1 737

TOP-1.2.1-15-ZA2-2019-00001 Zala Kétkeréken - Kerékpárút-fejlesztés Lenti és Rédics között

0

0

TOP-1.2.1-15-ZA2-2019-00002 Zala Kétkeréken - Kerékpárút-fejlesztés Lenti városában

0

0

capCROSSplan című pályázat hazai társfinanszírozása

510

510

capCROSSplan című pályázat ERFA támogatása

2 001

2 001

CO-EMEP című pályázat hazai társfinanszírozása

308

308

CO-EMEP című pályázat ERFA támogatása

0

0

Riverside című pályázat hazai társfinanszírozása

1 592

1 592

Riverside című pályázat ERFA támogatása

9 196

9 196

Működési céltartalék összesen

23 830

23 830

Fejlesztési céltartalék

Tárgyi eszközök elhasználódásának pótlása

6 000

6 000

Fejlesztési céltartalék összesen

6 000

6 000

Tartalék összesen

45 691

45 691

6. melléklet

6. melléklet a 3/2021. (III.18.) önkormányzati rendelethez

Cím neve, száma

Zala Megyei Önkormányzat

Alcím neve, száma

Előirányzat-csoport

Kiemelt előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2021. évi eredeti előirányzat

2021. évi módosított előirányzat

száma

A

B

C

D

E

Ezer Ft-ban

Bevételek

1.

Működési célú támogatások bevételei ÁHT-n belülről

324 583

370 486

1.

Megyei önkormányzatok feladatainak támogatása

244 400

244 400

2.

Működési célú kv-i tám. és kiegészítő támogatások

0

0

3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei ÁHT-n belülről

80 183

126 086

(Önk. működési támogatása nélkül)

2.

Működési bevételek

0

0

1.

Egyéb működési bevételek

0

0

2.

Kiszámlázott ÁFA bevételek

0

0

3.

Kamatbevételek

0

0

3.

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

4.

Felhalmozási célú támogatások bevételei ÁHT-n belülről

0

0

5.

Felhalmozási bevételek

0

0

1.

Tárgyi eszközök értékesítése

0

0

2.

Részesedések értékesítése

0

0

6.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

7.

Finanszírozási bevételek

512 736

512 736

1.

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

512 736

512 736

2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

0

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

837 319

883 222

Kiadások

8.

Működési kiadások

489 901

535 804

1.

Személyi juttatások

104 203

104 203

2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hj. adó

17 312

17 312

3.

Dologi kiadások

303 871

349 774

4.

Ellátottak pénzbeni juttatásai

0

0

5.

Egyéb működési célú kiadások (tartalékok nélkül)

64 515

64 515

9.

Felhalmozási kiadások

187 878

187 878

1.

Beruházások

163 878

163 878

2.

Felújítások

13 000

13 000

3.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

11 000

11 000

10.

Tartalékok

45 691

45 691

1.

Általános tartalék

15 861

15 861

2.

Működési céltartalék

23 830

23 830

3.

Fejlesztési céltartalék

6 000

6 000

11.

Finanszírozási kiadások

9 776

9 776

1.

ÁHT-n belüli megelőlegezések visszafizetése

9 776

9 776

KIADÁSOK ÖSSZESEN

733 246

779 149

Teljes munkaidőben foglalkoztatottak létszáma (fő)

10

10

Ebből: főállású jogviszonyban foglalkoztatott tisztségviselők létszáma (fő)

3

3

társadalmi megbízatású jogviszonyban foglalkoztatottak létszáma (fő)

1

1

TOP-5.1.1-15-ZA1-2016-00001 Zalai innovatív foglalk.paktum megval.c. pályázat

2

2

Landsupport című pályázat

4

4

7. melléklet

7. melléklet a 3/2021. (III.18.) önkormányzati rendelethez

Cím neve, száma

Zala Megyei Önkormányzati Hivatal

Alcím neve, száma

Előirányzat-csoport

Kiemelt előirányzat

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2021. évi eredeti előirányzat

2021. évi módosított előirányzat

száma

A

B

C

D

E

Ezer Ft-ban

Bevételek

1.

Működési célú támogatások bevételei ÁHT-n belülről

25 988

25 988

1.

Egyéb működési célú támogatások bevételei ÁHT-n belülről

25 988

25 988

2.

Működési bevételek

0

0

1.

Egyéb működési bevételek

0

0

2.

Kiszámlázott ÁFA bevételek

0

0

3.

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

4.

Felhalmozási célú támogatások bevételei ÁHT-n belülről

0

0

5.

Felhalmozási bevételek

0

0

1.

Tárgyi eszközök értékesítése

0

0

6.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

7.

Finanszírozási bevételek

114 073

114 073

1.

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

10 000

10 000

2.

Irányító szervi támogatás

104 073

104 073

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

140 061

140 061

Kiadások

8.

Működési kiadások

139 061

139 061

1.

Személyi juttatások

93 133

93 133

ebből illetménykiegészítés összege

15 068

15 068

2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hj. adó

14 462

14 462

3.

Dologi kiadások

31 466

31 466

4.

Egyéb működési célú kiadások

0

0

9.

Felhalmozási kiadások

1 000

1 000

1.

Beruházások

1 000

1 000

KIADÁSOK ÖSSZESEN

140 061

140 061

Teljes munkaidőben foglalkoztatottak létszáma (fő)

22

22

Ebből részmunkaidőben foglalkoztatottak létszáma (fő)

0

0

8. melléklet

8. melléklet a 3/2021. (III.18.) önkormányzati rendelethez

A Zala Megyei Önkormányzat és a Zala Megyei Önkormányzati Hivatal

2021. évi kötelező feladatainak bevételei és kiadásai

Ezer Ft-ban

Kiadási jogcímek

2021. évi eredeti előirányzat

2021. évi módosított előirányzat

I.

Zala Megyei Önkormányzat

Működési kiadások

1.

Önkormányzati igazgatás

136 209

136 209

Közgyűlés és bizottságai személyi kiadások

84 159

84 159

Dologi és egyéb kiadások

35 050

35 050

Informatikai kiadások

13 000

13 000

Megyei kitüntetések, jutalmak

4 000

4 000

Központi költségvetéssel kapcsolatos befizetések

0

0

2.

Területfejlesztési feladatok

51 147

51 147

Területfejlesztéssel kapcsolatos kiadások

20 007

20 007

Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége tagdíj

833

833

M9 Térségi Fejlesztési Tanács tagdíj

50

50

Balaton Fejlesztési Tanács tagdíj

285

285

Pannon EGTC tagdíj

330

330

ZM. Területfejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonpr. Kft támogatása

27 800

27 800

"A térségi jelentőségű kerékpárutak tervezése - Zala Megye" megvalósítása

1 842

1 842

3.

Pályázatok kiadásai

227 850

273 753

Zala Megyei Önkormányzat részvételével zajló pályázatok előkészítése és megvalósítása

46 000

46 000

TOP-5.1.1-15-ZA1-2016-00001 Zalai innovatív foglalkoztatási paktum megvalósítása című pályázat

20 013

20 013

TOP-1.2.1-15-ZA1-2016-00002 "Zala Kétkeréken - Kerékpárút-fejlesztés Kisrécse és Zalasárszeg településeken" című pályázat

1 744

1 744

TOP-1.2.1-15-ZA1-2016-00003 "Zala Kétkeréken - Kerékpárút-fejlesztés Sármellék és Zalaszentgrót településeken" című pályázat

712

712

TOP-1.2.1-15-ZA1-2016-00004 „Zala Kétkeréken - Kerékpárút-fejlesztés Lenti, Kerkateskánd, Szécsisziget, Csömödér településeken” című pályázat

130

130

TOP-3.1.1-15-ZA1-2016-00003 „Zala Kétkeréken - Kerékpárút-fejlesztés Lenti településen” című pályázat

1 778

1 778

TOP-3.1.1-15-ZA1-2016-00004 „Zala Kétkeréken - Kerékpárút-fejlesztés Kisrécse és Nagykanizsa között” című pályázat

1 743

1 743

TOP-3.1.1-15-ZA1-2016-00005 „Zala Kétkeréken - Kerékpárút-fejlesztés Keszthely, Hévíz és Hahót településeken” című pályázat

958

958

TOP kerékpárút pályázatokkal kapcsolatos elszámolás

0

0

IronCurtainCycling című pályázat

1 705

1 705

Landsupport című pályázat

20 121

20 121

ATHU116 WomEn-Puls című pályázat

28 112

28 112

TOP-3.1.1-15-ZA2-2019-00002 Zala Kétkeréken – Kerékpárút-fejlesztés Zalasárszeg és Galambok között

7 110

7 110

TOP-1.2.1-15-ZA2-2019-00001 Zala Kétkeréken - Kerékpárút-fejlesztés Lenti és Rédics között

6 314

6 314

TOP-1.2.1-15-ZA2-2019-00002 Zala Kétkeréken - Kerékpárút-fejlesztés Lenti városában

5 208

5 208

capCROSSplan című pályázat

10 413

10 413

CO-EMEP című pályázat

13 491

13 491

Riverside című pályázat

22 140

22 140

HUNG-2020 "Zalai Kincskereső - 2021" című pályázat

3 462

3 462

"Kábítószerügyi egyeztető fórumok támogatása"

2 300

2 300

TOP-1.2.1-15-ZA2-2019-00003 Kerékpárral a romantikus Zalában

2 007

2 007

TOP-1.2.1-15-ZA2-2019-00004 Zala Kétkeréken - Kerékpárút-fejlesztés Nagyrécse, Nagybakónak és Újudvar településeken

305

305

TOP-3.1.1-15-ZA2-2019-00004 - Keszthely, Hévízi úti kerékpárút I. ütemének megépítése

889

889

TOP-1.2.1-15-ZA2-2020-00006 Zala Kétkeréken - Kerékpárút-fejlesztés Kerkateskánd, Lovászi, Tornyiszentmiklós településeken

23 482

23 482

TOP-1.5.1-20-2020-00002 Zala Megye Területfejlesztési dokumentumainak elkészítése

2 598

2 598

Uniós pályázatokkal kapcsolatos elszámolások

5 115

5 115

TOP-1.5.1-20-2021-00027 pályázat megvalósítása

0

45 903

4.

Sport kiadások

200

200

Zala Megye Parasportnapja

200

200

5.

Nemzetiségi kiadások

450

450

6.

Vagyongazdálkodással kapcsolatos kiadások

15 700

15 700

Zalavári emlékpark fenntartása és üzemeltetési ktg-e

2 000

2 000

Megyeháza fenntartása

12 000

12 000

Biztosítási díjak

1 700

1 700

7.

Koordinációs feladatok

52 695

52 695

Megyei Idősügyi Tanács elnökének kerete

250

250

Zala megye nemzetközi kapcsolatai, tagdíjak

15 810

15 810

Társadalmi egyeztetés: rendezvények és nyilvánosság

10 000

10 000

Civil szervezetekkel kapcsolatos koordinációs feladatok, rendezvények, kiadványok

20 000

20 000

Megyei Értéktár Bizottság működése

150

150

Emberi Erőforrás Támogatáskezelő többlettámogatása

6 485

6 485

A.

Működési kiadások összesen

484 251

530 154

Felhalmozási kiadások

1.

Önkormányzat felhalmozási kiadásai

13 000

13 000

2.

CO-EMEP című pályázat felhalmozási kiadása

360

360

3.

Riverside című pályázat felhalmozási kiadása

360

360

4.

"A térségi jelentőségű kerékpárutak tervezése - Zala Megye" megvalósítása

150 158

150 158

B.

Felhalmozási kiadások összesen

163 878

163 878

Felújítási kiadások

1.

Önkormányzat felújítási kiadásai

13 000

13 000

C.

Felújítási kiadások összesen

13 000

13 000

Egyéb felhalmozási célú kiadások

1.

Ágazati Operatív programok pályázatainak települési megvalósítása

11 000

11 000

D.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

11 000

11 000

Tartalékok

1.

Általános tartalék

15 861

15 861

2.

Működési céltartalék

23 830

23 830

3.

Fejlesztési céltartalék

6 000

6 000

E.

Tartalékok összesen

45 691

45 691

Finanszírozási kiadások

1.

ÁHT-n belüli megelőlegezések visszafizetése (állami támogatás előlege)

9 776

9 776

F.

Finanszírozási kiadások összesen

9 776

9 776

I. Zala Megyei Önkormányzat kiadásai összesen (A+B+C+D+E+F)

727 596

773 499

II.

Zala Megyei Önkormányzati Hivatal

1.

Személyi jellegű kiadások és járulékok

107 595

107 595

Hivatal személyi kiadásai

107 566

107 566

Ebből:

TOP-5.1.1-15-ZA1-2016-00001 Zalai innovatív foglalkoztatási paktum megvalósítása című pályázat

2 892

2 892

ATHU116 WomEn-Puls című pályázat személyi kiadásai

4 073

4 073

Landsupport című pályázat személyi kiadásai

829

829

capCROSSplan című pályázat személyi kiadásai

7 032

7 032

CO-EMEP című pályázat személyi kiadásai

7 043

7 043

Riverside című pályázat személyi kiadásai

5 041

5 041

TOP-1.5.1-20-2020-00002 Zala Megye Területfejlesztési dokumentumainak elkészítése

340

340

Időközi választások

29

29

2.

Dologi kiadások és egyéb működési célú kiadások

31 466

31 466

Hivatal dologi kiadásai

5 183

5 183

TOP-5.1.1-15-ZA1-2016-00001 Zalai innovatív foglalkoztatási paktum megvalósítása című pályázat

295

295

TOP-1.5.1-20-2020-00011 pályázat

25 988

25 988

3.

Felhalmozási kiadások

1 000

1 000

Hivatal felhalmozási kiadásai

1 000

1 000

II. Zala Megyei Önkormányzati Hivatal kiadásai összesen

140 061

140 061

Kötelező feladatok kiadásai összesen (I+II)

867 657

913 560

Bevételi jogcímek

2021. évi eredeti előirányzat

2021. évi módosított előirányzat

Kötelező feladatokhoz kapcsolódó bevételek

I. Zala Megyei Önkormányzat

Állami támogatás

244 400

244 400

Működési célú támogatások ÁHT-n belül és átvett pénzeszközök

80 183

126 086

Egyéb működési bevételek és áfabevételek

0

0

Felhalmozási célú támogatások bevételei ÁHT-n belülről

0

0

Felhalmozási bevételek

0

0

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

505 000

505 000

Finanszírozási bevételek (állami támogatás előlege)

0

0

I. Zala Megyei Önkormányzat bevételei összesen

829 583

875 486

II. Zala Megyei Önkormányzati Hivatal

Működési célú támogatások bevételei ÁHT-n belülről

25 988

25 988

Egyéb működési bevételek és áfabevételek

0

0

Felhalmozási bevételek

0

0

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

10 000

10 000

II. Zala Megyei Önkormányzati Hivatal bevételei összesen

35 988

35 988

Kötelező feladatokhoz kapcsolódó bevételek összesen (I+II)

865 571

911 474

9. melléklet

9. melléklet a 3/2021. (III.18.) önkormányzati rendelethez

A Zala Megyei Önkormányzat

2021. évi önként vállalat feladatainak bevételei és kiadásai

Ezer Ft-ban

Kiadási jogcímek

2021. évi eredeti előirányzat

2021. évi módosított előirányzat

Zala Megyei Önkormányzat

1.

Lakásépítési alap számlához kapcsolódó kiadások

Dologi kiadások

25

25

2.

Gyerektábor magyar diákok részére

5 625

5 625

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

5 650

5 650

Önként vállalt feladatok kiadásai összesen

5 650

5 650

Bevételi jogcímek

2021. évi eredeti előirányzat

2021. évi módosított előirányzat

Zala Megyei Önkormányzat

1.

Egyéb működési bevételek és áfabevételek

0

0

2.

Kamatbevételek

0

0

3.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

Dolgozóknak adott lakásépítési kölcsön visszatérülése

0

0

4.

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

7 736

7 736

Zala Megyei Önkormányzat bevételei összesen (1+2+3+4)

7 736

7 736

Önként vállalt feladatokhoz kapcsolódó bevételek összesen

7 736

7 736

10. melléklet

10. melléklet a 3/2021. (III.18.) önkormányzati rendelethez

Európai uniós támogatással megvalósuló programok bevételei, kiadásai

Ezer Ft-ban

Sor-szám

Az intézmény és az európai uniós forrással támogatott programok megnevezése

BEVÉTELEK

KIADÁSOK

2021. évi eredeti előirányzat

2021. évi módosított előirányzat

2021. évi eredeti előirányzat

2021. évi módosított előirányzat

Összesen

Önrész

támogatás

Egyéb forrás

Összesen

Önrész

támogatás

Egyéb forrás

Összesen

Működési

Felhal-mozási

Összesen

Működési

Felhal-mozási

Európai uniós

Egyéb

Európai uniós

Egyéb

1.

Zala Megyei Önkormányzat

224 104

4 988

80 183

0

138 933

270 007

4 988

126 086

0

138 933

171 693

170 973

720

217 596

216 876

720

TOP-5.1.1-15-ZA1-2016-00001 Zalai innovatív foglalkoztatási paktum megvalósítása című pályázat

20 013

0

10 987

0

9 026

20 013

0

10 987

0

9 026

20 013

20 013

0

20 013

20 013

0

TOP-1.2.1-15-ZA1-2016-00002 "Zala Kétkeréken - Kerékpárút-fejlesztés Kisrécse és Zalasárszeg településeken" című pályázat

1 744

0

0

0

1 744

1 744

0

0

0

1 744

1 744

1 744

0

1 744

1 744

0

TOP-1.2.1-15-ZA1-2016-00003 "Zala Kétkeréken - Kerékpárút-fejlesztés Sármellék és Zalaszentgrót településeken" című pályázat

712

0

0

0

712

712

0

0

0

712

712

712

0

712

712

0

TOP-1.2.1-15-ZA1-2016-00004 „Zala Kétkeréken - Kerékpárút-fejlesztés Lenti, Kerkateskánd, Szécsisziget, Csömödér településeken” című pályázat

130

0

0

0

130

130

0

0

0

130

130

130

0

130

130

0

TOP-3.1.1-15-ZA1-2016-00003 „Zala Kétkeréken - Kerékpárút-fejlesztés Lenti településen” című pályázat

1 778

0

0

0

1 778

1 778

0

0

0

1 778

1 778

1 778

0

1 778

1 778

0

TOP-3.1.1-15-ZA1-2016-00004 „Zala Kétkeréken - Kerékpárút-fejlesztés Kisrécse és Nagykanizsa között” című pályázat

1 743

0

0

0

1 743

1 743

0

0

0

1 743

1 743

1 743

0

1 743

1 743

0

TOP-3.1.1-15-ZA1-2016-00005 „Zala Kétkeréken - Kerékpárút-fejlesztés Keszthely, Hévíz és Hahót településeken” című pályázat

958

0

0

0

958

958

0

0

0

958

958

958

0

958

958

0

IronCurtainCycling című pályázat

1 705

85

0

0

1 620

1 705

85

0

0

1 620

1 705

1 705

0

1 705

1 705

0

Landsupport című pályázat

20 950

0

0

0

20 950

20 950

0

0

0

20 950

20 121

20 121

0

20 121

20 121

0

ATHU116 WomEn-Puls című pályázat

32 185

1 609

0

0

30 576

32 185

1 609

0

0

30 576

28 112

28 112

0

28 112

28 112

0

TOP-3.1.1-15-ZA2-2019-00002 Zala Kétkeréken – Kerékpárút-fejlesztés Zalasárszeg és Galambok között

7 110

0

0

0

7 110

7 110

0

0

0

7 110

7 110

7 110

0

7 110

7 110

0

TOP-1.2.1-15-ZA2-2019-00001 Zala Kétkeréken - Kerékpárút-fejlesztés Lenti és Rédics között

17 710

0

17 710

0

0

17 710

0

17 710

0

0

6 314

6 314

0

6 314

6 314

0

TOP-1.2.1-15-ZA2-2019-00002 Zala Kétkeréken - Kerékpárút-fejlesztés Lenti városában

5 208

0

5 208

0

0

5 208

0

5 208

0

0

5 208

5 208

0

5 208

5 208

0

capCROSSplan című pályázat

17 445

872

0

0

16 573

17 445

872

0

0

16 573

10 413

10 413

0

10 413

10 413

0

CO-EMEP című pályázat

20 894

1 045

0

0

19 849

20 894

1 045

0

0

19 849

13 851

13 491

360

13 851

13 491

360

Riverside című pályázat

27 541

1 377

0

0

26 164

27 541

1 377

0

0

26 164

22 500

22 140

360

22 500

22 140

360

TOP-1.2.1-15-ZA2-2019-00003 Kerékpárral a romantikus Zalában

2 007

0

2 007

0

0

2 007

0

2 007

0

0

2 007

2 007

0

2 007

2 007

0

TOP-1.2.1-15-ZA2-2019-00004 Zala Kétkeréken - Kerékpárút-fejlesztés Nagyrécse, Nagybakónak és Újudvar településeken

305

0

305

0

0

305

0

305

0

0

305

305

0

305

305

0

TOP-3.1.1-15-ZA2-2019-00004 - Keszthely, Hévízi úti kerékpárút I. ütemének megépítése

889

0

889

0

0

889

0

889

0

0

889

889

0

889

889

0

TOP-1.2.1-15-ZA2-2020-00006 Zala Kétkeréken - Kerékpárút-fejlesztés Kerkateskánd, Lovászi, Tornyiszentmiklós településeken

23 482

0

23 482

0

0

23 482

0

23 482

0

0

23 482

23 482

0

23 482

23 482

0

TOP-1.5.1-20-2020-00002 Zala Megye Területfejlesztési dokumentumainak elkészítése

19 595

0

19 595

0

0

19 595

0

19 595

0

0

2 598

2 598

0

2 598

2 598

0

TOP-1.5.1-20-2021-00027 pályázat megvalósítása

0

0

0

0

0

45 903

0

45 903

0

0

0

0

0

45 903

45 903

0

2.

Zala Megyei Önkormányzati Hivatal

2 892

0

0

0

2 892

2 892

0

0

0

2 892

27 250

27 250

0

27 250

27 250

0

TOP-5.1.1-15-ZA1-2016-00001 Zalai innovatív foglalkoztatási paktum megvalósítása című pályázat

2 892

0

0

0

2 892

2 892

0

0

0

2 892

2 892

2 892

0

2 892

2 892

0

ATHU116 WomEn-Puls című pályázat

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

4 073

4 073

0

4 073

4 073

0

Landsupport című pályázat

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

829

829

0

829

829

0

capCROSSplan című pályázat

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

7 032

7 032

0

7 032

7 032

0

CO-EMEP című pályázat

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

7 043

7 043

0

7 043

7 043

0

Riverside című pályázat

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

5 041

5 041

0

5 041

5 041

0

TOP-1.5.1-20-2020-00002 Zala Megye Területfejlesztési dokumentumainak elkészítése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

340

340

0

340

340

0

Összesen

226 996

4 988

80 183

0

141 825

272 899

4 988

126 086

0

141 825

198 943

198 223

720

244 846

244 126

720

11. melléklet

11. melléklet a 3/2021. (III.18.) önkormányzati rendelethez

A Zala Megyei Önkormányzat és a Zala Megyei Önkormányzati Hivatal többéves kihatással járó döntésekből származó kötelezettségei

célok szerint, évenkénti bontásban

Ezer Ft-ban

Ssz.

Kötelezettség jogcíme

Köt. váll. éve

Összesen (D+E+F+G))

2021.

2022.

2023.

2024.

A

B

C

D

E

F

G

H

I. Működési célú kötelezettségvállalás

108 455

38 979

4 000

4 000

155 434

A) Zala Megyei Önkormányzat

85 266

29 063

4 000

4 000

122 329

1.

A Zala Megyei Közgyűlés 13/2007. (VI. 26.) ÖR számú rendelete a megyei kitüntető cím, valamint díjak alapításáról és adományozásáról

2007.

4 000

4 000

4 000

4 000

16 000

2.

ATHU116 Women-Puls című pályázat

2019.

28 112

8 018

0

0

36 130

3.

TOP-3.1.1-15-ZA2-2019-00002 Zala Kétkeréken – Kerékpárút-fejlesztés Zalasárszeg és Galambok között

2020.

7 110

1 737

0

0

8 847

4.

capCROSSplan című pályázat

2020.

10 413

2 420

0

0

12 833

5.

CO-EMEP című pályázat

2020.

13 491

1 073

0

0

14 564

6.

Riverside című pályázat

2020.

22 140

11 815

0

0

33 955

B) Zala Megyei Önkormányzati Hivatal

23 189

9 916

0

0

33 105

1.

ATHU116 Women-Puls című pályázat

2019.

4 073

914

0

0

4 987

2.

capCROSSplan című pályázat

2020.

7 032

3 530

0

0

10 562

3.

CO-EMEP című pályázat

2020.

7 043

1 875

0

0

8 918

4.

Riverside című pályázat

2020.

5 041

3 597

0

0

8 638

II. Felhalmozási célú kötelezettségvállalás

720

0

0

0

720

A) Beruházás Zala Megyei Önkormányzat

720

0

0

0

720

1.

CO-EMEP című pályázat

2020.

360

0

0

0

360

2.

Riverside című pályázat

2020.

360

0

0

0

360

B) Felújítás

0

0

0

0

0

C) Felhalmozási célú pénzeszközátadások

0

0

0

0

0

D) Hosszú lejáratú kötelezettségek

0

0

0

0

0

Összesen

109 175

38 979

4 000

4 000

156 154

12. melléklet

12. melléklet a 3/2021. (III.18.) önkormányzati rendelethez

A Zala Megyei Önkormányzat 2021. évi előirányzat-felhasználási (likviditási) ütemterve

Ezer Ft-ban

Megnevezés

Jan.

Febr.

Márc.

Ápr.

Máj.

Jún.

Júl.

Aug.

Szept.

Okt.

Nov.

Dec.

Összesen

Bevételek

Önk. műk-i támogatása

29 328

19 552

19 552

19 552

19 552

19 552

19 552

19 552

19 552

19 552

19 552

19 552

244 400

Tám. és átvett pénzeszközök

0

19 595

25 988

56 890

26 683

22 918

152 074

Működési bevételek

0

Felhalmozási bevételek

0

Finanszírozási bevételek

500

12 000

0

0

11 500

170 000

45 000

29 500

51 500

50 000

56 000

96 736

522 736

Bevételek összesen

29 828

51 147

45 540

76 442

57 735

189 552

64 552

71 970

71 052

69 552

75 552

116 288

919 210

Kiadások

Működési kiadások

19 817

51 062

39 634

41 818

43 706

38 829

63 657

71 155

70 837

63 050

67 256

104 044

674 865

Felhalmozási kiadások

13 720

150 158

6 000

8 000

11 000

188 878

Finanszírozási kiadások

9 776

9 776

Tartalék

235

85

5 906

34 624

309

565

895

815

215

502

296

1 244

45 691

Kiadások összesen

29 828

51 147

45 540

76 442

57 735

189 552

64 552

71 970

71 052

69 552

75 552

116 288

919 210