Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 33/2021. (X. 26.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat működésével és gazdálkodásával kapcsolatos egyes rendeletek módosításáról

Hatályos: 2021. 10. 27- 2021. 10. 28

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 33/2021. (X. 26.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat működésével és gazdálkodásával kapcsolatos egyes rendeletek módosításáról

2021.10.27.

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a), d) és f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 30/2012. (XII. 19.) önkormányzati rendelet 4. melléklete az 1. melléklet szerint módosul.

2. § (1) A Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata költségvetésének összeállítása és végrehajtása során alkalmazandó általános gazdálkodási szabályokról szóló 35/2015. (XII.18.) önkormányzati rendelet 28. § (2) bekezdés b) és c) pontja helyébe a következő rendelkezések lépnek:

(A felújítási keret)

„b) a Győri Fürdőközpont magasabb színvonalú működését szolgáló fejlesztésre,

c) a bérüzemeltető által kezdeményezett és részben általa finanszírozott magasabb színvonalú működést szolgáló fejlesztés tulajdonosi önrészének biztosítására, legfeljebb a fejlesztési költség bruttó 50%-áig vagy”

(használható fel.)

(2) A Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata költségvetésének összeállítása és végrehajtása során alkalmazandó általános gazdálkodási szabályokról szóló 35/2015. (XII.18.) önkormányzati rendelet 28. § (2) bekezdése a következő d) ponttal egészül ki:

(A felújítási keret)

„d) a Modern Városok Program keretében a győri vízi élménypark beruházás megvalósítási időszakában, a Győri Fürdőközpontban felmerülő, a bérüzemeltetővel kötött külön megállapodás alapján az Önkormányzatot terhelő üzemeltetési, karbantartási kötelezettségekkel összefüggő kiadások teljesítésére”

(használható fel.)

(3) A Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata költségvetésének összeállítása és végrehajtása során alkalmazandó általános gazdálkodási szabályokról szóló 35/2015. (XII.18.) önkormányzati rendelet 28. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A felújítási keret terhére történő finanszírozásról a (2) bekezdés a)-c) pont esetében - a felújítás, korszerűsítés és fejlesztés megkezdését megelőzően - a Közgyűlés dönt. A felújítás, korszerűsítés és fejlesztés megkezdésére az előzőek szerinti közgyűlési döntést, valamint - amennyiben köz- vagy egyéb beszerzési eljárás lebonyolítása szükséges - az eljárás lebonyolítását követően kerülhet sor. A fejlesztés által létrehozott vagyon teljes egészében az Önkormányzatot illeti meg.”

3. § A Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata költségvetésének összeállítása és végrehajtása során alkalmazandó általános gazdálkodási szabályokról szóló 35/2015. (XII.18.) önkormányzati rendelet 30. § (3) bekezdésében a „2022” szövegrész helyébe a „2025” szöveg lép.

4. § Az Egyes kimagasló sporteredmények önkormányzati jutalmáról szóló 15/2019. (VI.28.) önkormányzati rendelet 3. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„3. § (1) A sporteredményére tekintettel az Önkormányzat egyszeri pénzbeli juttatásban részesíti a győri székhelyű sportszervezet igazolt versenyzőjét, aki a pénzjuttatásra jogosító eredményt a magyar csapat tagjaként érte el.

(2) Pénzjuttatásra jogosító eredménynek minősül az olimpiai sportágban vagy paralimpiai sportágban:

a) nyári vagy téli olimpiai játékokon elért pontszerző hely,

b) nyári vagy téli paralimpiai játékokon elért pontszerző hely vagy

c) a sportág nemzetközi szövetsége által szervezett versenyrendszer legmagasabb szintű Európa-bajnokságán vagy világbajnokságán elért érmes helyezés.

(3) Az a) és b) pontban jelölt eredmény után járó pénzbeli juttatás mértékét versenyzőnként és versenyszámonként az 1. mellékletben foglalt táblázat tartalmazza.

(4) A c) pontban jelölt eredmény után járó pénzbeli juttatás mértékét versenyzőnként és versenyszámonként a 2. mellékletben foglalt táblázat tartalmazza.

(5) A jogosultság fennállását a Győr Megyei Jogú Város Polgármestere (a továbbiakban: polgármester) határozatban állapítja meg a tudomásszerzéstől számított 30 napon belül és intézkedik a pénzjuttatás folyósításáról. A pénzjuttatás folyósítása a versenyzőt terhelő közterhek levonását követően belföldi fizetési számlára történő utalással történik.”

5. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet

1. A Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 30/2012. (XII. 19.) önkormányzati rendelet 4. melléklet 2.25. pontja helyébe a következő pont lép:

„2.25. a településrendezési szerződések megkötésének szabályairól és a közterület-kialakítási terv készítésének rendjéről szóló 17/2011. (VI. 27.) önkormányzati rendeletben meghatározott hatáskört, valamint a településkép védelméről szóló rendeletben meghatározott hatásköröket,”