Aszaló Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5/2021. (V.13.) önkormányzati rendelete

a szociális bérlakások bérletéről

Hatályos: 2023. 08. 23

Aszaló Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5/2021. (V. 13.) önkormányzati rendelete

a szociális bérlakások bérletéről

2023.08.23.

Aszaló Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény 3. § (1)-(2) bekezdésben, 9. § (1) bekezdésben, 12. § (5) bekezdésben, 13. § (1)-(2) bekezdésében, 15. §-ban, 17. § (2) bekezdésében, 19. §-ban, 20. § (3) bekezdésében, 34. § (1)-(2) és (4)-(5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 9. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva az alábbiakat rendeli el:1

1. § (1) E rendelet szabályozza Aszaló Község Önkormányzat (továbbiakban: Önkormányzat) tulajdonában álló szociális bérlakások bérletének szabályait.

(2) Az Önkormányzat tulajdonában lévő, szociális bérlakás céljából rendelkezésre álló lakások listáját e rendelet 1. melléklet tartalmazza.

2. § E rendelet alkalmazásában: jövedelem, vagyon, család, közeli hozzátartozó, rendszeres pénzellátás, kereső tevékenység, egyedülálló fogalmak meghatározásánál a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (továbbiakban: Szoctv.) 4. § a), b), c), d), i), j), l) pontjaiban meghatározottak az irányadók.

3. § (1) Az Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális bérlakások hasznosítására pályázatot ír ki az EFOP-2.4.1-16-2017-00026 „Szegregált élethelyzetek felszámolása Aszaló Községében” című pályázat alapján.

(2)2 A pályázati felhívást Aszaló Község Önkormányzati Hivatal (továbbiakban: Önkormányzati Hivatal) 3841 Aszaló, Rákóczi út 87. szám alatti épületében lévő belső hirdetőtábláján kell közzé tenni úgy, hogy a felhívás közzétételének napja, és a pályázat benyújtására megjelölt határnap között rendelkezésre álló időtartam 3 napnál kevesebb nem lehet. A közzététel időpontja a pályázati kiírás Önkormányzati Hivatal hirdetőtáblájára történt kifüggesztésének időpontja.

(3) A pályázati felhívásnak az alábbiakat kell tartalmaznia:

a) a pályázók személyi körét e rendelet 4. §-ában foglaltaknak megfelelően,

b) a szociális bérlakás pontos címét, alapterületét, szobaszámát, komfortfokozatát,

c) a megállapított lakbér havi összegét,

d) a bérleti jogviszony időtartamát,

e) a pályázatok elbírálásánál az előnyben részesítés eseteit,

f) a pályázat benyújtásának módját, helyét és határidejét,

g) a pályázat elbírálásának várható időpontját,

h) a szociális bérlakás használatával együtt járó együttműködési kötelezettségek tartalmát.

(4) A pályázatot kizárólag pályázati kiírás alapján e rendelet 2. melléklet szerinti formanyomtatványon lehet benyújtani.

(5) Érvénytelen a pályázat:

a) ha a pályázó pályázatát nem e rendelet 2. melléklete szerinti hiánytalanul kitöltött formanyomtatványon, annak mellékleteivel, a pályázati felhívásban foglaltaknak megfelelő módon, helyen és határidőben nyújtotta be, vagy

b) ha a pályázat nem felel meg a 4. §-ban foglalt feltételek bármelyikének.

4. § A pályázónak az alábbi együttes feltételeknek kell megfelelnie:

a) az EFOP-1.6.2-16-2017-00029 azonosító számú „Szegregált élethelyzetek felszámolása Aszaló Községében” című projektbe bevont célszemély, aki rendelkezik egyéni vagy családi fejlesztési tervvel,

b) a pályázónak, illetőleg a vele együtt költöző személyeknek az egy főre jutó havi jövedelme nem haladja meg a mindenkori nyugdíjminimum 250%-át, amelynek számításánál az Szoctv. 10. § (1)-(5) bekezdések rendelkezéseit kell megfelelően alkalmazni,

c) a pályázó közüzemi díj hátralékkal nem rendelkezik a pályázat benyújtásakor,

d) a pályázó nagykorú magyar állampolgár,

e)3

f)4 nyilatkozik arról, hogy vállalja a bérleti szerződés fennállása alatt életvitelszerűen fog lakni a bérelt ingatlanban

g)5

5. § (1) A pályázatokat az Önkormányzat Képviselő-testülete bírálja el az általa meghatározott szempontrendszer alapján, - melyet az EFOP-1.6-2-16-2017-00029 azonosító számú projekt felhívása céljával összhangban alkotott meg – amelyet e rendelet 4. melléklet tartalmaz.

(2) Amennyiben a pályázó valótlan adatot közöl, vagy a döntéshozót bármilyen módon megtéveszti, úgy a kijelölést vissza kell vonni, vagy a már megkötött bérleti szerződést fel kell mondani.

(3)6 Amennyiben érvényes pályázat nem került benyújtásra a szociális bérlakásra a polgármesternek új pályázatot kell kiírni.

(4) A pályázat kiírója a pályázat eredménytelenné nyilvánításának jogát fenntartja.

(5)7 Amennyiben a bérleti szerződés megszűnik, a polgármesternek új pályázatot kell kiírni.

6. § (1) A bérleti szerződést az EFOP-2.4.1-16-2017-00026” Szegregált élethelyzetek felszámolása Aszaló Községében” projekt fenntartási időszakára kell megkötni. A bérleti szerződés fennállása alatt a bérlő köteles a lakások és helyiségek bérletére, valamint elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény 3. § (2) bekezdésében foglaltak szerint életvitelszerűen a lakásban lakni. Ennek megszegése felmondási oknak minősül.

(2) A bérleti szerződés vonatkozik a lakás, valamint a bérleti szerződés mellékletét képező lakás berendezéseinek használatára is.

(3) A bérlő a lakásból való két hónapot meghaladó indokolt távollétét és annak időtartamát köteles írásban a bérbeadó részére 8 napon belül bejelenteni. A bérlő bejelentési, igazolási kötelezettségét és a mulasztás jogkövetkezményeit a szerződésnek tartalmaznia kell. A bérlőnek a távollét okát igazolnia kell.

7. §8 Az e rendeletben szabályozott eljárásokban az ügyfélnek küldött iratokat hivatalos irat formájában kell közölni, az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016- évi CL. törvény 86. §-a szerint.

8. § (1) A bérbeadó a szociális bérlakások rendeltetésszerű és gondos használatát, továbbá a bérlői kötelezettségek teljesítését a bérlő nyugalmának zavarása nélkül a lakásban munkanapokon, előzetes értesítés alapján, 8-18 óra között, az éves ellenőrzési tervben foglaltak szerinti időben, évente legalább 6 alkalommal ellenőrzi. Nem rendeltetésszerű használatra vonatkozó bejelentés esetén előzetes értesítés nélkül is végezhető ellenőrzés.

(2) A bérlő köteles tűrni a bérbeadó igazolt képviselője általi ellenőrzést.

(3) A bérlő a (2) bekezdésen túli rendkívüli káresemény, hibafeltárás, -elhárítás, illetőleg veszélyhelyzet fennállása miatt az ellenőrzést tűrni, valamint a lakáson belül szükséges hibaelhárítás elvégzését is köteles biztosítani.

(4) Az ellenőrzés során feltárt hiányosságok megszüntetésére a bérlőt 15 napon belül írásban, határidő kitűzésével köteles felhívni és a végrehajtást ellenőrizni.

(5) Amennyiben a bérbeadó az ellenőrzés során vagy más módon tudomást szerez arról, hogy a bérlő a lakást előzetes bérbeadói hozzájárulás nélkül más célra használta, bérleti jogát másnak átengedte, a lakást elcserélte, albérletbe adta, köteles a szükséges intézkedéseket megtenni.

9. § (1) A szociális bérlakást csak lakás céljára lehet használni.

(2) A bérlő köteles

a) e rendelet 3. mellékletben foglalt bérleti díjat megfizetni.

b) a lakás átvételétől számított 30 napon belül a közüzemi szolgáltatások igénybevételére vonatkozó szerződéseket az önkormányzattal közösen megkötni,

c) az Önkormányzati Hivatallal együttműködni és a közüzemi díjak befizetésének szolgáltató általi igazolását az arra történő felhívást követően a felhívásban jelzett határidőben belül benyújtani.

d) gondoskodni szükség szerint a szociális bérlakás burkolatainak, ajtajainak és ablakainak, valamint berendezéseinek karbantartásáról, felújításáról, pótlásáról, cseréjéről, figyelemmel a Lakástörvény 13. § (2) - (3) bekezdésében foglaltakra.

e) a szociális bérlakást és az ahhoz tartozó helyiségeket járvány és közegészségügyi szempontoknak is megfelelően tisztán tartani, a szükséges rovar és rágcsálóirtást elvégeztetni.

f) életvitelszerűen a szociális bérlakásban lakni.

g) a szociális bérlakás állagát megóvni, az abban okozott kárt megtéríteni, az épület környezetét rendben tartani.

h) a közös helyiségeket tisztán tartani, megóvni és a használatával összefüggő külön szolgáltatások díjainak, közüzemi költségeinek a szociális bérlakásra jutó hányadát folyamatosan fizetni.

i) a szerződés megszűnésekor köteles a szociális bérlakást tiszta, rendezett állapotban (legalább minden helyiség tisztasági meszelését követően) visszaadni a bérbeadónak,

j)9 a bérleti szerződés meghosszabbítható a polgármester döntése alapján, illetve a lakás a bérlő részére értékesíthető (a projekt fenntartási időszakát követően) az Önkormányzat Képviselő-testületének döntése alapján.

(3) A felek akár a szerződéskötéskor, akár a megszűnésekor megállapodhatnak abban, hogy a lakás visszaadásakor a lakást és a – Lakástörvény 91/A. §-ában megjelölt – lakásberendezéseket a bérbeadó teszi rendeltetésszerű használatra alkalmassá, a kölcsönösen elfogadott bérlői költségtérítés fejében.

(4) A bérlő a Lakástörvényben megjelölt kivételeken túl, a szociális bérlakásba csak a bérbeadó írásbeli hozzájárulásával fogadhatja be

a) élettársát,

b) testvérét, féltestvérét,

c) életvitelszerűen a lakásban lakó gyermeke házastársát.

(5) A bérlő a szociális bérlakást nem adhatja albérletbe. Ennek be nem tartása súlyos szerződésszegésnek minősül.

10. § (1)10 Aszaló Község Önkormányzata tulajdonában lévő szociális bérlakás céljából rendelkezésre álló lakások bérleti díja: 20.000,- Ft/hó.

(2) A bérleti szerződés külön kitételként tartalmazza, hogy a bérbeadó az önkormányzati rendelet módosítása esetén jogosult a szerződés bérleti díjra vonatkozó részét egyoldalúan módosítani a rendelet hatálybalépésével egyidejűleg.

(3) A módosított lakbér közlésére irányadó eljárás a Lakástörvény 6. § (1)–(2) bekezdése.

(4) A lakbért külön számla ellenében a tárgyhó 15. napjáig kell a bérbeadó részére megfizetni.

11. § A jelen rendelet mellékleteiben rögzített adatokat az Önkormányzati Hivatal, valamint e rendelet alapján döntésre és intézkedésre jogosult más szervek, az adatvédelmi törvény előírásai szerint kezelik és használják fel.

12. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet

1. melléklet a szociális bérlakások bérletéről szóló 5/2021. (V.13.) önkormányzati rendelethez11

Hrsz

Cím

Alap-
terület

Szoba
szám

Komfortfokozat

Építés/felújítás
éve

1

Aszaló, 129. hrsz.

3841 Aszaló, Rákóczi u. 56.

64,96

3

összkomfort

2020

2

Aszaló, 129. hrsz.

3841 Aszaló, Rákóczi u. 56.

64,96

3

összkomfort

2020

3

Aszaló, 129. hrsz.

3841 Aszaló, Rákóczi u. 56.

64,96

3

összkomfort

2020

4

Aszaló, 183. hrsz.

3841 Aszaló, Bécsi út 60.

74,31

3

összkomfort

2020

5

Aszaló, 183. hrsz.

3841 Aszaló, Bécsi út 60.

74,31

3

összkomfort

2020

6

Aszaló, 183. hrsz.

3841 Aszaló, Bécsi út 60.

74,31

3

összkomfort

2020

2. melléklet

2. melléklet a szociális bérlakások bérletéről szóló 5/2021. (V.13.) önkormányzati rendelethez12
Aszaló Község Önkormányzata
3841 Aszaló, Rákóczi út 87.
Pályázati kiírás
szociális bérlakások igénybevételére
Aszaló Község Önkormányzata Képviselő-testületének a szociális bérlakások bérletéről szóló 5/2021. (V.13.) önkormányzati rendelete (továbbiakban: rendelet) alapján pályázatot hirdet jelen pályázat 1. melléklete szerinti szociális bérlakások igénybevételére.
Az Önkormányzat a az EFOP-2.4.1-16-2017-00026 ”Szegregált élethelyzetek felszámolása Aszaló Községében” című pályázat alapján írja ki a pályázatot.
I./ Az 1. számú mellékletben szereplő bérlakásra pályázatot nyújthatnak be azok a szociálisan rászoruló személyek, családok, akik a fenti rendelet 4. §-ában foglaltaknak megfelelnek, melyek az alábbiak:13

1. A pályázónak az alábbi együttes feltételeknek kell megfelelnie:

II./ A pályázatokat jelen felhívás 2. melléklete szerinti pályázati adatlapon és annak mellékleteivel lehet benyújtani Aszaló Község Önkormányzatához címezve 2021. október 15. napján 12.00 óráig, személyesen vagy postai úton. A pontos beérkezés dokumentálásra kerül (óra, perc), mert a lakások kiválasztásánál előnyt jelenthet azonos pontszám esetén.

III./ Az 1. melléklet szerinti bérlakások lakbére havi 20.000,- Ft a lakások fenntartási költéségének a megfizetése a bérlő kötelezettsége.

IV./ A bérleti szerződés a projekt fenntartási időszakára kerül megkötésre. A bérleti szerződés fennállása alatt a bérlő köteles a lakások és helyiségek bérletére, valamint elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény (továbbiakban: Lakástörvény) 3. § (2) bekezdésében foglaltak szerint életvitelszerűen a lakásban lakni. Ennek megszegése felmondási oknak minősül.

A bérleti szerződés vonatkozik a lakás, valamint a bérleti szerződés mellékletét képező lakás berendezéseinek használatára is.

V./ A pályázatokat Aszaló Község Önkormányzat Képviselő-testülete bírálja el a benyújtási határidőt követő első testületi ülésén zárt ülés keretében.

Azonos pontszám esetén az időrendileg hamarabb beérkezett pályázat lesz nyertes.

Amennyiben valamelyik nyertes pályázó, bármilyen okból kifolyólag nem kívánja elfogadni a szociális bérlakást, abban az esetben automatikusan a nem nyertes pályázók közül a soron következő lép a helyére.

Az önkormányzat fenntartja a jogot, hogy érvényteleníti a benyújtott pályázatok eredményét és új pályázati kiírást kezdeményez, amennyiben a EFOP-2.4.1 pályázat megvalósítandó műszakmai szakmai eredménye nem teljesül.

VI./ A pályázatok elbírálásánál az előnyben részesítés esetei lehetnek:

- Rendszeresen részt vett az EFOP-1.6.2-16-2017 pályázat programjain

- Rendezett lakókörnyezetben él

VII./ A bérbeadó és bérlő együttműködési kötelezettségei az alábbiak:

a) Az EFOP-1.6.2-16-2017-00029 azonosító számú „szegregált élethelyzetek felszámolása Aszaló Községében” című projektbe bevont célszemély, aki rendelkezik egyéni vagy családi fejlesztési tervvel

b) a pályázónak, illetőleg a vele együtt költöző személyeknek az egy főre jutó havi jövedelme nem haladja meg a mindenkori nyugdíjminimum 250%-át, amelynek számításánál az Sztv. 10. § (1)-(5) bekezdések rendelkezéseit kell megfelelően alkalmazni,

c) a pályázó közüzemi díj hátralékkal nem rendelkezik a pályázat benyújtásakor,

d) a pályázó nagykorú magyar állampolgár,

e) a pályázó, vagy a vele együtt költöző személyek bármelyikének a bérbeadóval kötött bérleti szerződése nem az együttélés követelményeivel ellentétes, botrányos, vagy tűrhetetlen magatartás tanúsítása miatt került megszüntetésre a pályázat benyújtását megelőző 5 éven belül,

f) nyilatkozik arról, hogy vállalja a bérleti szerződés fennállása alatt életvitelszerűen fog lakni a bérelt ingatlanban,

g) nyilatkozatában vállalja, hogy minden tankötelezett korú gyermeke tankötelezettségének eleget tesz.

2. A bérbeadó a szociális bérlakások rendeltetésszerű és gondos használatát, továbbá a bérlői kötelezettségek teljesítését a bérlő nyugalmának zavarása nélkül jogosult a lakásban munkanapokon, előzetes értesítés alapján, 8-18 óra között, az éves ellenőrzési tervben foglaltak szerinti időben, havonta, de legalább kéthavonta ellenőrizni. Nem rendeltetésszerű használatra vonatkozó bejelentés esetén előzetes értesítés nélkül is végezhető ellenőrzés.

3. A bérlő köteles tűrni a bérbeadó igazolt képviselője általi ellenőrzést.

4. A bérlő a 3. pontban túli rendkívüli káresemény, hibafeltárás, -elhárítás esetén illetőleg veszélyhelyzet fennállása miatt kénytelen az ellenőrzést tűrni, valamint a lakáson belül szükséges hibaelhárítás elvégzését is köteles biztosítani.

5. Az ellenőrzés során feltárt hiányosságok megszüntetésére a bérlőt 15 napon belül írásban, határidő kitűzésével köteles felhívni és a végrehajtást ellenőrizni.

6. Amennyiben a bérbeadó az ellenőrzés során vagy más módon tudomást szerez arról, hogy a bérlő a lakást előzetes bérbeadói hozzájárulás nélkül más célra használta, bérleti jogát másnak átengedte, a lakást elcserélte, albérletbe adta, köteles a szükséges intézkedéseket megtenni.

7. A szociális bérlakást csak lakás céljára lehet használni.

8. A bérlő köteles

a) e rendelet 3. mellékletben foglalt bérleti díjat megfizetni.

b) a lakás átvételétől számított 30 napon belül a közüzemi szolgáltatások igénybevételére vonatkozó szerződéseket az önkormányzattal közösen megkötni,

c) az Önkormányzati Hivatallal együttműködni majd, és a közüzemidíjak befizetésének szolgáltató általi igazolását az önkormányzat által meghatározott határidőn belül benyújtani.

d) gondoskodni szükség szerint a szociális bérlakás burkolatainak, ajtajainak és ablakainak, valamint berendezéseinek karbantartásáról, felújításáról, pótlásáról, cseréjéről, figyelemmel a Lakástörvény 13. § (2) - (3) bekezdésében foglaltakra.

e) a szociális bérlakást és az ahhoz tartozó helyiségeket járvány és közegészségügyi szempontoknak is megfelelően tisztán tartani, a szükséges rovar és rágcsálóirtást elvégeztetni.

f) életvitelszerűen a szociális bérlakásban lakni.

g) a szociális bérlakás állagát megóvni, az abban okozott kárt megtéríteni, az épület környezetét rendben tartani.

h) a közös helyiségeket tisztántartani megóvni és a használatával összefüggő külön szolgáltatások díjainak, közüzemi költségeinek a szociális bérlakásra jutó hányadát folyamatosan fizetni.

i) a szerződés megszűnésekor köteles a szociális bérlakást tiszta, rendezett állapotban (legalább minden helyiség tisztasági meszelését követően) visszaadni a bérbeadónak,

j) a bérleti szerződés meghosszabbítható, illetve a lakás a bérlő részére értékesíthető (a projekt fenntartási időszakát követően) az Önkormányzat Képviselő-testületének döntése alapján.

9. A felek akár a szerződéskötéskor, akár a megszűnésekor megállapodhatnak abban, hogy a lakás visszaadásakor a lakást és a – Lakástörvény 91/A. §-ában megjelölt – lakásberendezéseket a bérbeadó teszi rendeltetésszerű használatra alkalmassá, a kölcsönösen elfogadott bérlői költségtérítés fejében.

10. A bérlő a Lakástörvényben megjelölt kivételeken túl, a szociális bérlakásba csak a bérbeadó írásbeli hozzájárulásával feltétellel fogadhatja be

a) élettársát,

b) testvérét, féltestvérét,

c) életvitelszerűen a lakásban lakó gyermeke házastársát.

11. A bérlő a szociális bérlakást nem adhatja albérletbe. Ennek be nem tartása súlyos szerződésszegésnek minősül.

Valótlan adatok közlése és/vagy valótlan nyilatkozatok tétele automatikusan a pályázó által benyújtott pályázat elutasításával jár. Az esetleges lakásbérleti szerződés megkötése után a vállalt kötelezettségeket vagy nyilatkozatokat nem, vagy nem megfelelően teljesíti a bérlő (például nem a pályázatában megjelölt számú személy költözik és lakik életvitelszerűen a bérelt ingatlanban) abban az esetben a bérleti szerződése semmisé válik és az érvényes pályázatot beadott, de szociális bérlakásban nem részesült pályázók közül a pontszáma alapján soron következő lép a helyébe.

Aszaló, 2021.10.12.

Dr. Mészáros István

polgármester

1. melléklet

Hrsz

Cím

Alap-
terület

Szoba
szám

Komfortfokozat

Építés/felújítás
éve

1

2

3

Aszaló, 129. hrsz.

3841 Aszaló, Rákóczi u. 56.

64,96

3

összkomfort

2020

4

5

6

Pályázó 1.

Pályázó (házastárs, élettárs)

Név

Születési név

Születési hely

Születési idő

Anyja születési neve

Családi állapot

Állampolgárság

Lakóhely
(Állandó lakcím)

Tartózkodási hely
(Ideiglenes lakcím)

Telefonszám

Pályázókkal együtt költöző személyek:

Név
(lánykori név is)

Születési
helye

Születési
idő

Anyja születési neve

Családi állapota

Rokonsági fok

A jövedelmek típusai

Pályázó
1. jövedelme

Házastárs/élettárs jövedelme

Együttköltözők jövedelme

1

Munkaviszonyból,
munkavégzésre
irányuló egyéb jogviszonyból származó
nettó jövedelem és
táppénz

2

Társas és egyéb
vállalkozásból
származó jövedelem

3

Ingatlan, ingó
vagyontárgyak
értékesítéséből,
vagyoni értékű jog
átruházásából
származó jövedelem

4

Nyugellátás, baleseti nyugellátás, egyéb
nyugdíjszerű
ellátások

5

A gyermekek ellátásához és
gondozásához
kapcsolódó
támogatások
(GYED, GYES,
GYET, családi
pótlék, tartásdíj,
stb.)

6

Önkormányzat,
járási hivatal és
munkaügyi szervek
által folyósított
rendszeres pénzbeli
ellátás (álláskeresési
ellátások, bérpótló
juttatás, rendszeres
szociális segély,
ápolási díj stb.)

7

Föld bérbeadásából származó jövedelem

8

Egyéb (pl. ösztöndíj,
értékpapírból
származó jövedelem,
kis összegű
kifizetések stb.)

9

Havi nettó jövedelem
összesen

2. melléklet
PÁLYÁZATI ADATLAP
szociális helyzet alapján történő szociális bérlakás bérbeadásához
Figyelem!
A pályázat elbírálásakor kizárólag ezen adatlapon meghatározott módon igazolt körülmények vehetők figyelembe!
A pályázat – az egyéb feltételek teljesülése esetén – kizárólag abban az esetben tekinthető érvényesnek, ha azt hiánytalanul kitöltött adatlapon nyújtották be!
PÁLYÁZATI JELENTKEZÉSI LAP
szociális b é r l a k á s b é r l é s é r e
Pályázók személyi adatai:
1. ……………………. ……………….. ………….. ….……………… ………….. …………..
2. ……………………. ……………….. ………….. ….……………… ………….. …………..
3. ……………………. ……………….. ………….. ….……………… ………….. …………..
4. ……………………. ……………….. ………….. ….……………… ………….. …………..
5. ……………………. ……………….. ………….. ….……………… ………….. …………..
6. ……………………. ……………….. ………….. ….……………… ………….. …………..
7. ……………………. ……………….. ………….. ….……………… ………….. …………..
8. ……………………. ……………….. ………….. ….……………… ………….. …………..
9. ……………………. ……………….. ………….. ….……………… ………….. …………..
10. ……………………. ……………….. ………….. ….……………… ………….. …………..
A pályázó és vele együtt költöző személyek:
Az EFOP-1.6.2-16-2017-00024 programban fejlesztési tervvel rendelkezik, illetve családi fejlesztési tervvel érintett családtag.
igen
nem
A kérelem benyújtásának időpontjában ténylegesen lakott lakás adatai:
szobáinak száma: .......................... ,
a lakásban lakók száma: ............................... fő.
komfort fokozata:
- szükséglakás,
- komfort nélküli,
- félkomfortos,
- komfortos,
- összkomfortos
A lakásban tartózkodás jogcíme:
- saját tulajdon
- családtag tulajdona
- lakás bérlője (albérlő)
egyéb: ................................
Rendezett lakókörnyezetben él (tiszta udvar, rendes ház):
igen
nem
Pályázó és együtt költöző személyek jövedelmi adatai
Egy főre jutó havi családi nettó jövedelem: ..................................... Ft/hó.
(összjövedelem / család létszáma)
Lakcímkártya másolatát mellékelem:
Igen
Nem
NYILATKOZAT
1.
Alulírott .............................................. (név) kérelmem kedvező elbírálása esetén vállalom, hogy a bérleti szerződés fennállása alatt a bérbeadott lakásban életvitelszerűen lakom a pályázatomban megjelölt számú személyekkel. A bérbeadás feltételeit megismertem és azt elfogadom. Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy az általam közölt adatok a valóságnak megfelelnek.
.........................., ……. év …………………. hó ……. nap
......................................................
pályázó
NYILATKOZAT
2.
Alulírott ........................................ (név) büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy díjhátralékkal (közüzemi szolgáltatók-önkormányzatok, egyéb) felé nem rendelkezem.
.........................., ……. év …………………. hó ……. nap
......................................................
pályázó
NYILATKOZAT
3.
Alulírott ............................................... (név) büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy tanköteles korú gyermekem/gyermekeim tankötelezettségeiknek eleget tesznek.14
.........................., ……. év …………………. hó ……. nap
......................................................
pályázó

3. melléklet15

4. melléklet

4. melléklet a szociális bérlakások bérletéről szóló 5/2021. (V.13.) önkormányzati rendelethez16

1. A pályázó a projekt programjaiban részt vett

rendszeresen: 3 pont

néhányan alkalommal: 1 pont

nem vesz részt: 0 pont

2. szociális munkásokkal együttműködik

Igen: 1 pont

Nem: 0 pont

3. A pályázatban eltöltött időszak hossza

projekt indulásától fogva: 5 pont

6 hónapnál kevesebb ideig: 0 pont

4. A pályázó a beadás időpontjában nem rendelkezik ingatlan tulajdonnal és az elmúlt 1 évben sem rendelkezett ingatlan tulajdonnal

Nem rendelkezik ingatlan tulajdonnal: 10 pont

Rendelkezik ingatlan tulajdonnal: 0 pont

5. Az ingatlan, amelyben a pályázó lakik, annak típusa:

Lakhatásra alkalmatlan: 7 pont

szükséglakás: 5 pont

komfort nélküli: 4 pont

félkomfortos: 3 pont

komfortos: 2 pont

összkomfortos: 1 pont

6. Három vagy több generáció együtt él

Igen: 3 pont

Nem: 0 pont

7. A pályázó:

házastársával vagy élettársával él, 4 nél több gyermeket nevelnek: 10 pont

házastársával vagy élettársával él es 3 vagy 4 gyermeket nevelnek: 7 pont

gyermeket egyedül nevelő személy: 5 pont

házastársával vagy élettársával él, 3 nál kevesebb gyermeket nevelnek:4 pont

házastársával vagy élettársával él: 3 pont

pályázó vagy a vele együtt költöző közeli hozzátartozója tartós betegségben, vagy fogyatékossággal él: 2 pont

egyedülálló: 1 pont

8. A pályázó gyermekének(einek) igazolatlan hiányzása nincs és igazolt hiányzásainak száma nem éri el a 250 órát.

Nincs: 5 pont

Van: 3 pont

9. A pályázó vagy házastársa/élettársa

Munkaviszonnyal rendelkezik: 5 pont

Közfoglalkoztatott: 3 pont

Nem rendelkezik munkaviszonnyal: 0 pont

10. A pályázó lakását/lakókörnyezetét lehetőségeihez mérten karban tartja, udvara rendezett

Igen: 5 pont

Nem: 0 pont

11. A pályázó díjhátralékkal (közüzemi szolgáltatók-önkormányzat stb. felé) nem rendelkezik

Nem rendelkezik: 5 pont

Rendelkezik: 0 pont

1

A bevezetője az Aszaló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2023. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 4. § a) pont, 5. § a) pontja szerint módosított szöveg.

2

A 3. § (2) bekezdése az Aszaló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2021. (X. 12.) önkormányzati rendelete 3. § a) pontja szerint módosított szöveg.

3

A 4. § e) pontját az Aszaló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2023. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 5. § b) pontja hatályon kívül helyezte.

4

A 4. § f) pontja az Aszaló Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2021. (VI. 11.) önkormányzati rendelete 1. § a) pontja szerint módosított szöveg. A 4. § f) pontja az Aszaló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2023. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

5

A 4. § g) pontja az Aszaló Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2021. (VI. 11.) önkormányzati rendelete 2. § a) pontja szerint módosított szöveg. A 4. § g) pontját az Aszaló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2023. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 5. § c) pontja hatályon kívül helyezte.

6

Az 5. § (3) bekezdése az Aszaló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2021. (X. 12.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

7

Az 5. § (5) bekezdését az Aszaló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2021. (X. 12.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdése iktatta be.

8

A 7. § az Aszaló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2023. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

9

A 9. § (2) bekezdés j) pontja az Aszaló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2022. (IX. 29.) önkormányzati rendelete 1. §-a szerint módosított szöveg.

10

A 10. § (1) bekezdése az Aszaló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2023. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 4. § b) pontja szerint módosított szöveg.

11

Az 1. melléklet címe az Aszaló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2023. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

12

A 2. melléklet címe az Aszaló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2023. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

13

A 2. melléklet cím szövege az Aszaló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2021. (X. 12.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

14

A 2. melléklet 11. pontja az Aszaló Község Önkormányzat Képviselő-testülete 8/2021. (VI. 11.) önkormányzati rendelete 2. § c) pontja szerint módosított szöveg.

15

A 3. mellékletet az Aszaló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2023. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 5. § d) pontja hatályon kívül helyezte.

16

A 4. melléklet címe az Aszaló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2023. (VIII. 22.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.