Tab Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 4.) önkormányzati rendelete

A helyi építési szabályzat módosításáról

Hatályos: 2022. 02. 05- 2022. 02. 06

Tab Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 4.) önkormányzati rendelete

A helyi építési szabályzat módosításáról

2022.02.05.

Tab Város Önkormányzat Képviselő-testületének az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 6/A. §. (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. Tv. 13. § (1) bekezdésében és az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 6. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, valamint a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012.(XI.8.) Korm. rendelet VI. fejezetének eljárási szabályai szerint a következőket rendeli el:

1. § A „Tab helyi építési szabályzatá”-ról szóló 27/2003. (X.30.) önkormányzati rendelet(továbbiakban: R) 1. §-a a következő (22) bekezdéssel egészül ki:

„(22) A naperőmű létesítés céljából korlátozottan igénybe vehető terület övezete által érintett területen háztartási méretű kiserőművek kivételével naperőmű nem létesíthető.”

2. § A R 2. § (1) bekezdés a) pont ag) és ah) alpontja helyébe a következő rendelkezések lépnek:

(A település igazgatási területének
beépítésre szánt területei - építési övezetei:)

„ag) ipari terület, ezen belül: egyéb ipari terület (Gip-E), jelentős mértékű zavaró hatású terület, a mezőgazdasági üzemi terület (major, állattartó telep) (Gip-M), az ipari terület (Gip),

ah) különleges terület, ezen belül: temető, kegyeleti park (Kü-T), sportterület (Kü-S), termálfürdő (Kü-F), piac és vásártér (Kü-V), idegenforgalmi fogadóhely (Kü-I), szennyvíztisztító-telep, hulladékudvar (Kü-SZ).)”

3. § A R 3. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A területre vonatkozó előírásokat – beépítési mód, maximális építménymagasság, maximális beépítettség, minimális telekterület – a belterület szabályozási terv is tartalmazza e rendelet 4. mellékletének 1) pontja szerint.”

4. § A R 4. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A területre vonatkozó előírásokat – beépítési mód, maximális építménymagasság, maximális beépítettség, minimális telekterület – a belterület szabályozási terv is tartalmazza e rendelet 4. mellékletének 2) pontja szerint”

5. § A R 5. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A területre vonatkozó előírásokat – beépítési mód, maximális építménymagasság, maximális beépítettség, minimális telekterület – a belterület szabályozási terv is tartalmazza e rendelet 4. mellékletének 3) pontja szerint”

6. § A R 6. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A területre vonatkozó előírásokat – beépítési mód, maximális építménymagasság, maximális beépítettség, minimális telekterület – a belterület szabályozási terv is tartalmazza e rendelet 4 mellékletének 4) pontja szerint..”

7. § A R 6/A. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A területre vonatkozó előírásokat – beépítési mód, maximális építménymagasság, maximális beépítettség, minimális telekterület – a belterület szabályozási terv is tartalmazza e rendelet 4. mellékletének 5) pontja szerint.”

8. § (1) A R 7. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A területre vonatkozó előírásokat – beépítési mód, maximális építménymagasság, maximális beépítettség, minimális telekterület – a belterület szabályozási terv is tartalmazza az e rendelet 4. számú mellékletének 6. pontja szerint. Az övezeti előírásban meghatározott minimális telekterületnél kisebb, meglévő építési telek is beépíthető, ha az egyéb előírások betarthatók, valamint a maximális építménymagasságnál nagyobb magasság is létesíthető, ha azt az alkalmazott üzemtechnológia indokolttá teszi.”

„(9) A belterület keleti szélén, a Munkás utca északi oldalán – a Flextronics Kft. területétől nyugatra és északra fekvő tömbben – meglévő és kialakuló telkeken beültetési kötelezettséggel érintett sávban 100 m2-ként 1 db honos fa és 40 db cserje ültetendő. A tömbbelsőben meglévő telkeken a növénytelepítést az első épület használatbavételi engedélyének megkérésig el kell végezni. A Munkás utca menti meglévő telkeken a növénytelepítést a meglévő épületek, építmények, burkolatok megtartásával és a meglévő növényzet figyelembevételével kell elvégezni.”

9. § (1) A R 8. § (2) és (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(2) Az ipari terület az alábbi övezetekre tagozódik

a) egyéb ipari terület (Gip-E) a Flextronics Kft. területétől keletre fekvő, nem jelentős zavaró hatású gazdasági tevékenységi célú ipari terület

b) jelentős mértékű zavaró hatású ipari terület

ba) a mezőgazdasági üzemi terület (Gip-M).

bb) bb) a csabapusztai ipari terület (Gip

(3) Az ipari területekre vonatkozó övezeti előírásokat - beépítési mód, maximális építménymagasság, maximális beépítettség, minimális telekterület – a szabályozási tervek is tartalmazzák, e rendelet 4. számú mellékletének 7. pontja szerint. A maximális építménymagasságnál nagyobb magasság is létesíthető, ha azt az alkalmazott üzemtechnológia indokolttá teszi.”

„(10) A belterület keleti szélén, a Munkás utca északi oldalán – a Flextronics Kft. területétől keletre fekvő tömbben – kialakuló telkeken beültetési kötelezettséggel érintett sávban 100 m2-ként 1 db honos fa és 40 db cserje ültetendő. A telkeken a növénytelepítést az első épület használatbavételi engedélyének megkérésig el kell végezni”

10. § A R 9. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(5) A sportterületek és az idegenforgalmi fogadóhelyek övezeti előírásait a szabályozási tervek is tartalmazzák e rendelet 4. mellékletének 8) pontja szerint.”

11. § (1) A R 1. melléklete helyébe az 1. melléklet lép.

(2) R 2. melléklete helyébe a 2. melléklet lép.

(3) R 3. melléklete helyébe a 3. melléklet lép.

(4) A R a 4. melléklet szerinti 4. melléklettel egészül ki.

12. § Ez a rendelet 2022. február 5-én lép hatályba.

1. melléklet

1. melléklet

2. melléklet

2. melléklet

3. melléklet

3. melléklet

4. melléklet

4. melléklet