Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelete

a 2023. évi költségvetésről

Hatályos: 2023. 12. 22

Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelete

a 2023. évi költségvetésről

2023.12.22.

Celldömölk Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a következőket rendeli el:

1. § A rendelet hatálya a Képviselő-testületre és annak bizottságaira, a részönkormányzatra, a Celldömölki Közös Önkormányzati Hivatalra és az önkormányzat irányítása alá tartozó intézményekre terjed ki.

Költségvetési bevételek, kiadások, költségvetési egyenleg

2. §1 A Képviselő-testület az önkormányzat összes bevételét és kiadását 5.203.706 e Ft-ban állapítja meg.

Költségvetési bevételek

3. § (1) A bevételek címek szerinti részletezését az 1. melléklet tartalmazza.

(2)2 A 2. § -ban meghatározott bevételi főösszegből

a) működési célokat szolgáló forrás 2.787.238 e Ft

b) felhalmozási célú bevétel 2.019.982 e Ft

c) maradvány (hiány belső finanszírozási bevétele) 385.266 e Ft

d) működési hitel felvétel (hiány külső finanszírozási bevétele) 11.220 Ft.

(3)3 Költségvetési bevételek megoszlása kiemelt előirányzatok szerint:

a) Költségvetési támogatások 1.625.873 e Ft

b) működési célú támogatásértékű bevétel 86.424 e Ft

c) helyi adók 739.995 e Ft

d) működési bevételek 489.462 e Ft

e) felhalmozási és tőkejellegű bevétel 14.982 e Ft

f) felhalmozási célú támogatásértékű bevétel 1.831.652 e Ft

g) felhalmozási célú pénzeszközátvétel államháztartáson kívülről 479 e Ft

h) elvonások és befizetések bevételei 18.353 e Ft.

(4) A működési célú források között 130.000 e Ft működési hitel igénybevétele szerepel. A hitel igénybevétele a mindenkori pénzügyi szükségletek függvényében történik.

(5) A feladatalapú finanszírozás előirányzatait jogcímenként a 2. melléklet mutatja.

(6) A bevételek kiemelt előirányzatok szerinti bontását, a költségvetési szervek 2023. évi önkormányzati támogatását a 3. melléklet tartalmazza.

(7) Az önkormányzat és az intézmények működési és felhalmozási pénzeszközátvételéről a 4. melléklet nyújt tájékoztatást.

(8) Az önkormányzat bevételeinek kormányzati funkciók szerinti bontását az 5. melléklet mutatja be.

Költségvetési kiadások

4. § (1) A kiadások címek szerinti részletezését a 6. melléklet tartalmazza.

(2)4 A 2. § -ban meghatározott kiadási főösszegből

a) működési, fenntartási kiadásokra 2.960.790 e Ft-ot

b) felhalmozási kiadásokra 2.233.091 e Ft-ot

c) finanszírozási kiadásokra 9.825 e Ft-ot biztosít.

5. § (1)5 A képviselő-testület az 4. § (2) bekezdés a) pontjában megjelölt működési, fenntartási kiadások kiemelt előirányzatok szerinti megbontását az alábbiak szerint hagyja jóvá:

a) személyi juttatások 526.699 e Ft

b) munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó 70.584 e Ft

c) dologi kiadások 681.997 e Ft

d) működési célú pénzeszközátadás 279.276 e Ft

e) támogatásértékű működési kiadás 1.192.985 e Ft

f) ellátottak juttatásai 13.500 e Ft

g) visszafizetések 47.147 e Ft

h) elvonások és befizetések 148.602 e Ft

(2) Az (1) bekezdésben megjelölt kiadásokat és kiemelt előirányzatokat intézményi megbontásban a 7. melléklet részletezi.

(3) A 8. melléklet szemlélteti az önkormányzat kiadásainak kormányzati funkciók szerinti megbontását.

(4) A támogatásokat, pénzeszközátadásokat és támogatásértékű pénzeszközátadásokat a 9. melléklet szemlélteti.

6. § (1)6 A képviselő-testület az 4. § (2) bekezdés b) pontjában megjelölt felhalmozási kiadások kiemelt előirányzatok szerinti megbontását az alábbiak szerint hagyja jóvá:

a) beruházások 1.990.366 e Ft

b) felújítások 226.903 e Ft

c) felhalmozási célú pénzeszközátadás államháztartáson kívülre 15.822 e Ft

(2) A 6. § (1) bekezdésének a) és b) pontjaiban megjelölt beruházási, felújítási kiadásokat tételesen a 10. melléklet tartalmazza.

(3) A tervezett beruházási, felújítási kiadások közül azokra, melyekhez nem kapcsolódik elnyert pályázati támogatás, kötelezettségvállalás csak írásos polgármesteri engedély után történhet.

(4) Az önkormányzat 2023. évben nem tervez olyan fejlesztési kiadást, melyhez a Gazdasági stabilitási törvény 3. § (1) bekezdése szerinti ügylet megkötése válik szükségessé.

7. § Az önkormányzat működési és felhalmozási tartalékot nem képez.

8. § Az önkormányzat hitelállományáról, a tőke és kamatfizetési kötelezettségekről a rendelet 11. melléklete tájékoztat.

9. § A képviselő-testület a fejlesztési és működési feladatok mérlegét a 12. mellékletben kimutatottak szerint veszi tudomásul.

10. § A képviselő-testület a költségvetési intézmények létszámkeretét a 13. melléklet szerint rögzíti.

11. § Az önkormányzat Gazdasági stabilitási törvény 3. § (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit az adósságot keletkeztető ügyletek futamidejének végéig, illetve a kezesség érvényesíthetőségéig, és a Stabilitási törvény 45. § (1) bekezdés a) pontja felhatalmazása alapján kiadott jogszabályban meghatározottak szerinti saját bevételeit a 14. melléklet részletezi.

A költségvetés végrehajtásának szabályai

12. § Az önkormányzat közvetett támogatást természetes személynek, vállalkozásnak, egyéb szervezetnek csak a helyi adórendeletekben biztosított körben és mértékben ad.

13. § (1) A költségvetési szerveknek a jóváhagyott éves költségvetés alapján, a vonatkozó jogszabályokban, valamint az alapító okiratukban meghatározott követelmények és feltételek érvényesítésével kell működniük és gazdálkodniuk a gazdaságosságra, a hatékonyságra és az eredményességre vonatkozó előírások, a gazdálkodási, számviteli szabályok maradéktalan betartása, és az ellenőrizhetőség, átláthatóság szempontjainak biztosítása mellett.

(2) A képviselő-testület felhatalmazza a költségvetési szerveket a költségvetésben előírt bevételeik beszedésére, és – a bevételek teljesülése függvényében - a jóváhagyott kiadások teljesítésére.

(3) A költségvetési szerveknél a tervezett bevételek (saját bevétel, átvett pénzeszköz, feladatalapú finanszírozás) elmaradása nem vonja automatikusan maga után a költségvetési támogatás növekedését. Amennyiben a tervezett bevételek nem folynak be, a tervezett kiadási előirányzatok nem teljesíthetők.

14. § (1) Létszámot növelni a képviselő-testület döntése alapján lehet.

(2) Az intézményvezetők kötelesek az intézményükben megüresedő álláshelyet a polgármesternek bejelenteni. A polgármester az érintett intézményvezető bevonásával megvizsgálja, hogy az adott álláshelyre megfelelő képzettséggel, végzettséggel rendelkező – más intézményben foglalkoztatott – munkavállaló áthelyezhető-e.

(3) A személyi juttatások év közben keletkezett megtakarítása tárgyévi felhasználásánál – a túlóra és helyettesítés jogcímek kivételével – jutalom, illetve cafetéria, csak a polgármester döntése alapján adható.

(4) Az intézménynél év közben keletkezett többletbevételek felhasználására – a bevétel eléréshez kapcsolódó költségek kivételével – csak a képviselő-testület döntése alapján kerülhet sor.

(5) A Polgármester a Celldömölki Közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatott felsőfokú végzettségű köztisztviselők részére megállapított illetménykiegészítéssel megegyező mértékű jutalomra jogosult, mely 2023. évben 3,6 havi illetményének megfelelő összeg.

(6) Az (5) bekezdésben meghatározott juttatás kifizetésére évi két egyenlő részletben, június 30-ig és december 15-ig kerül sor.

15. § (1) A feladatalapú finanszírozást megalapozó feladatmutatók felméréséről, évközi változásáról, elszámolásáról a költségvetési szerv vezetője köteles az igénylést végző Pénzügyi Iroda részére a kért határidőre adatot szolgáltatni.

(2) A költségvetési szervek vezetői felelősek a feladatalapú finanszírozás igénylését, évközi változásait, elszámolását megalapozó mutatószámok valóságtartalmáért, azok elszámolásához szükséges dokumentumok helyességéért, valamint kötelesek a feladatalapú finanszírozás alapját képező nyilvántartásokat naprakészen vezetni.

16. § Az önkormányzat intézményei év közben pótelőirányzati kérelmet csak vis major esetén nyújthatnak be.

17. § Az intézményvezetők az év közben megjelenő pályázati lehetőségek igénybevételénél az alábbiak szerint járhatnak el:

a) Amennyiben a pályázathoz szükséges saját erőt az önkormányzat képviselő-testületétől kívánják biztosítani, azt összeghatárra való tekintet nélkül köteles döntésre a testület elé terjeszteni.

b) Amennyiben a szükséges saját erő részt az intézmény pénzmaradványából, éves költségvetéséből vagy többletbevételből fedezni tudja és a pályázat nem jár tartós működési kiadási elkötelezettséggel, úgy a pályázat önállóan benyújtható.

c) Tartós elkötelezettséggel járó pályázatok csak a képviselő-testület jóváhagyásával nyújthatók be.

d) Az a) és c) pontok alapján benyújtott pályázatok eredményéről a képviselő-testületet haladéktalanul tájékoztatni kell.

e) Amennyiben az intézmények olyan pályázati kiírással találkoznak, melynek beadási határideje megelőzi a soron következő képviselő-testületi ülés időpontját, úgy a beadásról a polgármester, az érintett bizottságok elnökei együttesen határoznak a képviselő-testület utólagos jóváhagyása mellett.

18. § (1) A rendelet 9. számú melléklete szerinti egyesületeknek, civil szervezeteknek nyújtott működési célú támogatások folyósítására azt követően kerülhet sor, hogy a támogatott szervezetekkel az önkormányzat nevében a polgármester megállapodást köt a támogatási összeg rendeltetésszerű felhasználásáról, valamint annak elszámolásáról. Tárgyévben addig nem adható támogatás, míg az előző évi támogatással el nem számolt a támogatott szervezet.

(2) A képviselő-testület a polgármesteri hatáskörű keretre jóváhagyott 1.600 ezer Ft keretösszeg felhasználását a polgármester hatáskörébe utalja át.

19. § A képviselő-testület az önkormányzat számára év közben biztosított előirányzatokkal a költségvetési rendeletet legalább negyedévente, de legkésőbb az éves beszámoló elfogadását megelőzően december 31-i hatállyal módosítja.

20. § A költségvetési szervek előirányzatait – saját hatáskörű előirányzati módosítási kezdeményezéseket is tudomásul véve – az önkormányzat évente kétszer, legkésőbb a szeptemberi képviselő-testületi ülésen és az éves beszámolóhoz kapcsolódóan, azt megelőzve módosítja.

Záró rendelkezések

21. § A rendelet rendelkezéseit 2023. január 1. napjától kell alkalmazni.

22. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet a 2/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez7

Bevételek

adatok e Ft-ban

Bevétel megnevezése

2023. évi eredeti előirányzat

Módosítás

2023. évi módosított előirányzat

I./Működési bevételek

1. Intézményi működési bevételek

–Intézményi működési bevételek

211 556

0

211 556

–Önkormányzat működési bevételei

115 344

0

115 344

–ÁFA visszaigénylése

162 562

0

162 562

Összesen:

489 462

0

489 462

2. Önkormányzatok sajátos működési bevételei:

–Helyi adók:

•iparűzési adó:

680 000

-2 805

677 195

•magánszemélyek kommunális adója:

41 000

0

41 000

•idegenforgalmi adó

14 000

0

14 000

•építményadó

6 000

0

6 000

•pótlék, bírság:

800

0

800

•talajterhelési díj:

1 000

0

1 000

Összesen:

742 800

-2 805

739 995

II.Támogatások:

1./ Önkormányzatok költségvetési támogatása:

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

374 720

0

374 720

Egyes köznevelési feladatok támogatása

259 550

0

259 550

Szociális és gyermekjóléti feladatok támogatása

673 590

12 822

686 412

Gyermekétkeztetés támogatása

113 329

-11 029

102 300

Kulturális feladatok támogatása

40 111

0

40 111

Kiegészítő költségvetési támogatás

10 882

0

10 882

Elszámolásból származó bevétel

4 224

15 805

20 029

Összesen:

1 476 406

17 598

1 494 004

2./ Önkormányzatok fejlesztési támogatása

• vis major támogatás

131 869

0

131 869

Összesen:

131 869

0

131 869

III. Felhalmozási és tőke jellegű bevételek:

1./ Önkormányzat sajátos felhalmozási bevételei:

•ingatlanértékesítés

14 982

0

14 982

Összesen:

14 982

0

14 982

IV./ Véglegesen átvett pénzeszközök:

A./ Működési célú támogatásértékű bevétel

•Közös Hivatal működtetéséhez hozzájárulás falvaktól

6 000

0

6 000

•Leromlott városi területek rehabilitációja

613

0

613

•Helyi identitás erősítése Vulkánság kult(t)úra

127

0

127

•Vasparipán a Vulkánhoz

39 921

0

39 921

•Te tegyél érte! Lakossági szemléletformálás

4 227

0

4 227

•Társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok Celldömölkön

2 995

0

2 995

•Pihenősziget kialakítása a Vulkán Parknál

1 103

0

1 103

•Konyha fejlesztéséhez TOP_PLUSZ-3.3.2-21-VS1-2022-00011

2 000

0

2 000

Iparterület fejlesztése II. ütem TOP_PLUSZ-1.1.1-21-VS1-2022-00007

9 878

0

9 878

Vulkántól a Vulkánig TOP_PLUSZ-1.1.3-21-VS1-2022-00006

3 175

0

3 175

Celldömölki Városi Óvoda Alsósági tagóvodájának fejlesztése TOP_PLUSZ-3.3.1-21-VS1-2022-00016

291

0

291

•Környezeti fenntarthatóság és helyi értékek

44

0

44

•Négy évszak a Ság hegy lábánál

65

0

65

•Nemzeti Kulturális Alaptól

800

0

800

•Vas Megyei Kormányhivataltól

9 185

0

9 185

•Miniszterelnökségtől

6 000

0

6 000

Összesen:

86 424

0

86 424

B./ Felhalmozási célú támogatásértékű bevétel

Beruházáshoz

Vasparipán a Vulkánhoz

492 937

0

492 937

Vulkánság Kult(t)úra

1 357

0

1 357

Önkormányzati épületek energetikai fejlesztése TOP_PLUSZ-2.1.1.-21-VS1-2022-00013

154 091

0

154 091

Celldömölki Városi Óvoda Alsósági tagóvodájának fejlesztése TOP_PLUSZ-3.3.1-21-VS1-2022-00016

326 811

0

326 811

Konyha fejlesztése TOP_PLUSZ-3.3.2-21-VS1-2022-00011

198 000

0

198 000

Iparterület fejlesztése II. ütem TOP_PLUSZ-1.1.1-21-VS1-2022-00007

303 640

0

303 640

Vulkántól a Vulkánig TOP_PLUSZ-1.1.3-21-VS1-2022-00006

354 816

0

354 816

Összesen:

1 831 652

0

1 831 652

C./ Felhalmozási pénzeszközátvétel államháztartáson kívülről

CVSE Swietelsky Aréna tetőfelújítási támogatás visszatérítése

479

0

479

Összesen:

479

0

479

V./ Elvonások és befizetések bevételei

18 353

0

18 353

Működési és felhalmozási bevétel összesen:

4 792 427

14 793

4 807 220

Felhalmozási célú finanszírozási bevétel

0

0

0

Működési célú finanszírozási bevétel

11 220

0

11 220

Pénzmaradvány

385 266

0

385 266

Bevétel összesen:

5 188 913

14 793

5 203 706

2. melléklet a 2/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez8

Az önkormányzat általános működésének és ágazati feladatainak támogatása 2023. év

adatok Ft-ban

Támogatási jogcím

2023. évi eredeti előirányzat

68/2023.(III.10.) Korm. rendelet alapján támogatás

Májusi felmérés alapján módosítás

Októberi felmérés alapján módosítás

fajlagos összeg

mutató

támogatás

fajlagos összeg

mutató

támogatás

fajlagos összeg

mutató

támogatás

fajlagos összeg

mutató

támogatás

eltérés

1.1. A települési önkormányzatok általános működésének és ágazati feladatainak támogatása

1.1.1. A települési önkormányzatok működésének támogatása

1.1.1.1. Önkormányzati hivatal működésének támogatása

5 537 000

34,41

190 519 942

5 873 000

34,41

202 081 203

5 873 000

34,41

202 081 203

5 873 000

34,41

202 081 203

0

1.1.1.2. Zöldterület gazdálkodás támogatása

26 000

16 507 400

26 000

16 507 400

26 000

16 507 400

26 000

16 507 400

0

1.1.1.3. Közvilágítás támogatása

38 099 700

38 099 700

38 099 700

38 099 700

0

1.1.1.4. Köztemető támogatása

1 572 050

1 572 050

1 572 050

1 572 050

0

1.1.1.5. Közutak támogatása

14 178 857

14 178 857

14 178 857

14 178 857

0

1.1.1.6. Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

28 680 400

28 680 400

28 680 400

28 680 400

0

1.1.1.7. Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

392 700

392 700

392 700

392 700

0

1.1.A települési önkormányzatok működésének általános támogatása:

289 951 049

301 512 310

301 512 310

301 512 310

0

2023. évi eredeti előirányzat

68/2023.(III.10.) Korm. rendelet alapján támogatás

Májusi felmérés alapján módosítás

Októberi felmérés alapján módosítás

1.2. A települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása (Városi Óvoda)

fajlagos összeg

mutató

támogatás

fajlagos összeg

mutató

támogatás

fajlagos összeg

mutató

támogatás

fajlagos összeg

mutató

támogatás

eltérés

1.2.1.1. Óvodaműködtetési támogatás

130 000

262,70

34 151 000

137 000

262,70

35 989 900

137 000

266,7

36 509 900

137 000

271,0

37 068 900

559 000

1.2.2.1. Pedagógusok átlagbéralapú támogatása

5 262 900

23,70

124 730 730

5 980 790

23,70

141 744 723

5 980 790

24,0

143 323 593

5 980 790

24,4

145 428 753

2 105 160

1.2.3.1.1.1.1. Pedagógus II. kategóriába sorolt pedagógusok kiegészítő támogatása

467 690

6

2 806 140

514 000

6

3 084 000

467 690

5,2

2 709 848

467 690

5,2

2 709 848

0

1.2.5.1.1. Pedagógusok szakképzettséggel nem rendelkező segítők átlagbéralapú támogatása

3 878 000

17

65 926 000

4 421 000

17

75 157 000

4 421 000

17,0

75 157 000

4 421 000

16,4

72 830 200

-2 326 800

1.2.6. Társulás által fenntartott óvodákba bejáró gyermekek utaztatásának támogatása

189 000

8,00

1 512 000

189 000

8,00

1 512 000

189 000

8,0

1 512 000

189 000

8,0

1 512 000

0

A települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

229 125 870

257 487 623

11 195 480

321

259 212 341

11 195 480

325

259 549 701

337 360

1.4.1. Intézményi gyermekétkeztetés támogatása jogcím

0

1.4.1.1. Bértámogatás

2 700 300

12 769 100

2 700 300

12 769 100

2 700 300

12 769 100

2 700 300

12 769 100

0

1.4.1.2. Üzemeltetési támogatás

11 143 165

11 143 165

11 143 165

11 143 165

0

Gyermekétkeztetés Celldömölki Városi Óvoda összesen

23 912 265

23 912 265

23 912 265

23 912 265

0

Feladatalapú finanszírozás Celldömölki Városi Óvoda összesen

251 526 135

279 887 888

281 612 606

281 949 966

337 360

2023. évi eredeti előirányzat

68/2023.(III.10.) Korm. rendelet alapján támogatás

Májusi felmérés alapján módosítás

Októberi felmérés alapján módosítás

1.3. A települési önkormányzatok egyes szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

fajlagos összeg

mutató

támogatás

fajlagos összeg

mutató

támogatás

fajlagos összeg

mutató

támogatás

fajlagos összeg

mutató

támogatás

eltérés

1.3.2.1. Család és gyermekjóléti szolgálat

5 128 940

3,70

18 977 078

5 928 000

3,70

21 933 600

5 928 000

3,70

21 933 600

5 928 000

3,70

21 933 600

0

1.3.2.2. Család és gyermekjóléti központ

4 843 970

5,60

27 126 232

5 810 300

5,60

32 537 680

5 810 300

5,60

32 537 680

5 810 300

5,60

32 537 680

0

1.3.2.3.2. Szociális étkeztetés - társulás által történő feladatellátás

81 190

270,00

21 921 300

87 570

270,00

23 643 900

87 570

270,00

23 643 900

87 570

270,00

23 643 900

0

1.3.2.4.1. Házi segítségnyújtás - szociális segítés

25 000

3,00

75 000

25 000

3,00

75 000

25 000

3,00

75 000

25 000

3,00

75 000

0

1.3.2.4.3. Házi segítségnyújtás - személyi gondozás - társulás által történő feladatellátás

602 080

132,00

79 474 560

698 160

132,00

92 157 120

698 160

132,00

92 157 120

698 160

132,00

92 157 120

0

1.3.2.6.2. Időskorúak nappali ellátása - társulás által történő feladatellátás

423 940

190,00

80 548 600

477 940

190,00

90 808 600

477 940

190,00

90 808 600

477 940

190,00

90 808 600

0

1.3.2.7.2 Fogyatékos személyek nappali ellátása - társulás által történő feladatellátás

963 220

24,00

23 117 280

1 098 960

24,00

26 375 040

1 098 960

24,00

26 375 040

1 098 960

23,00

25 411 820

-963 220

1.3.2.7.4. Foglalkoztatási támogatásban részesülő fogyatékos nappali intézményben ellátottak

577 930

1,00

577 930

577 930

1.3.2.14. Támogató szolgálat

27 552 000

30 504 000

30 504 000

30 504 000

0

1.3.2.15. Szenvedélybetegek részére nyújtott közösségi ellátás

11 693 600

12 641 200

12 641 200

12 641 200

0

1.3.3. Bölcsőde, mini bölcsőde támogatása

0

1.3.3.1.1. Felsőfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók bértámogatása

6 990 700

0,00

0

6 990 700

0,00

0

6 990 700

0,00

0

6 990 700

0,00

0

0

1.3.3.1.2. Bölcsődei dajkák, középfokú végzettségű kisgyermeknevelők bértámogatása

5 453 000

11,80

64 345 400

6 276 200

11,80

74 059 160

6 276 200

12,00

75 149 760

6 276 200

12,00

75 149 760

0

1.3.3.2. Bölcsődei üzemeltetési támogatás

10 654 000

10 654 000

7 043 000

4 677 000

-2 366 000

1.3.4.1. Időskorúak átmeneti és tartós bentlakásos ellátása - szakmai dolgozók bértámogatása

5 439 900

17

92 478 300

6 399 900

17

108 798 300

6 399 900

16

103 358 400

6 399 900

16

103 358 400

0

1.3.4.2. Időskorúak átmeneti és tartós bentlakásos ellátása - intézmény-üzemeltetési támogatás

66 624 701

66 624 701

64 630 585

62 631 587

-1 998 998

Szociális feladatok ellátása Népjóléti Szolgálat összesen:

524 588 051

590 812 301

580 857 885

576 107 597

-4 750 288

1.4.1. Intézményi gyermekétkeztetés támogatása jogcím

0

1.4.1.1. Bértámogatás

2 700 300

33 406 030

2 961 000

37 864 000

2 961 000

38 350 054

2 961 000

36 162 811

-2 187 243

1.4.1.2. Üzemeltetési támogatás

44 025 840

44 025 840

52 529 582

41 500 540

-11 029 042

1.4.2. Szünidei étkeztetés támogatása

285

1 550

441 750

285

1 550

441 750

285

1 550

441 750

285

2 543

724 755

283 005

Gyermekétkeztetés Népjóléti Szolgálat összesen

77 873 620

82 331 590

91 321 386

78 388 106

-12 933 280

2.2.3. Óvodai és iskolai szociális segítő tevékenység

10 553 613

11 877 613

11 877 613

11 877 613

0

Feladatalapú finanszírozás Népjóléti Szolgálat összesen

613 015 284

685 021 504

0

0

684 056 884

0

0

666 373 316

-17 683 568

1.5.2. Települési önkormányzatok nyilvános könyvtári és a közművelődési feladatainak támogatása

2 213

10243,00

22 667 759

2 213

10243,00

22 667 759

2 213

10243,00

22 667 759

2 213

10243,00

22 667 759

0

2.3.3. Települési önkormányzatok kulturális feladatainak bérjellegű támogatása

10 592 502

17 443 502

17 443 502

17 443 502

0

Feladatalapú finanszírozás KMKK összesen

33 260 261

40 111 261

40 111 261

40 111 261

0

2.1.9. A 10.000 lakos feletti önkormányzatok energiaáremelkedés miatti támogatása

73 208 082

73 208 082

73 208 082

73 208 082

0

Mindösszesen:

1 262 472 811

1 381 253 045

1 382 013 143

1 364 666 935

-17 346 208

42.5.5. Önkormányzati szolidaritási hozzájárulás (fizetendő)

-129 772 411

-129 772 411

-129 772 411

-129 772 411

0

Mindösszesen

1 132 700 400

1 251 480 634

1 252 240 732

1 234 894 524

-17 346 208

3. melléklet a 2/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez9

Intézményi bevételek

adatok e Ft-ban

Intézmény neve

Saját bevétel

Pénzeszközátvétel

Állami támogatás

Pénz-maradvány

Önkormányzati
finanszírozás

Összesen

Önkorm. kiegészítés aránya

2023. évi eredeti előirányzat

2023. évi módosított előirányzat

2023. évi eredeti előirányzat

2023. évi módosított előirányzat

2023. évi eredeti előirányzat

2023. évi módosított előirányzat

2023. évi módosított előirányzat

2023. évi eredeti előirányzat

2023. évi módosított előirányzat

2023. évi eredeti előirányzat

2023. évi módosított előirányzat

2023. évi eredeti előirányzat

2023. évi módosított előirányzat

Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár

28 136

28 136

8 021

8 021

41 982

41 982

12 798

70 683

74 683

161 620

165 620

44

45

- ebből kötelező feladatok

28 136

28 136

8 021

8 021

41 982

41 982

12 798

83 481

74 683

161 620

165 620

44

45

- ebből önként vállalt feladatok

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- ebből állami feladatok

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Ebből: Art Mozi

8 730

8 730

0

0

0

0

9 184

9 184

17 914

17 914

51

51

Városgondnokság összesen

159 370

159 370

7 234

7 234

116 222

116 222

22 572

149 133

149 133

454 531

454 531

33

33

- ebből kötelező feladatok

159 370

159 370

7 234

7 234

116 222

116 222

149 133

149 133

454 531

454 531

33

33

- ebből önként vállalt feladatok

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- ebből állami feladatok

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Kemenes Vulkánpark

23 158

23 158

1 941

1 941

0

0

8 692

31 694

40 694

65 485

74 485

48

55

- ebből kötelező feladatok

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből önként vállalt feladatok

23 158

23 158

1 941

1 941

0

0

31 694

40 694

65 485

74 485

48

55

- ebből állami feladatok

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Celldömölki Közös Önk. Hiv.

892

892

13 540

13 540

195 378

195 378

5 505

101 773

101 773

317 088

317 088

32

32

ebből kötelező feladat

892

892

13 540

13 540

195 378

195 378

101 773

101 773

317 088

317 088

32

32

ebből önként vállalt feladat

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből állami feladat

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Intézmények összesen

211 556

211 556

30 736

30 736

353 582

353 582

49 567

353 283

366 283

998 724

1 011 724

35

36

ebből kötelező feladat

188 398

188 398

28 795

28 795

353 582

353 582

334 387

325 589

933 239

937 239

49

35

ebből önként vállalt feladat

23 158

23 158

1 941

1 941

0

0

31 694

40 694

65 485

74 485

48

55

ebből állami feladat

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

4. melléklet a 2/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez10

Átvett pénzeszközök

I. Működési célú támogatásértékű bevételek

adatok e Ft-ban

Intézmény neve

Közös Hivatalt fenntartó településektől

TOP és TOP_PLUSZ pályázatokhoz

Nemzeti Kulturális Alaptól

Kormány-hivataltól

Miniszter-elnökségtől

Összesen

Celldömölk Város Önkormányzata

0

55 687

0

0

0

55 687

Celldömölki Közös Önkormányzati Hivatal

6 000

7 540

0

0

0

13 540

Városgondnokság

0

0

0

7 234

0

7 234

Kemenes Vulkán Park

0

1 212

0

730

0

1 942

Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár

0

0

800

1 221

6 000

8 021

Összesen

6 000

64 439

800

9 185

6 000

86 424

ebből kötelező önkormányzati feladat

6 000

54 438

800

8 455

6 000

75 693

ebből önként vállalt feladat

0

10 001

0

730

0

10 731

ebből államigazgatási feladat

0

0

0

0

0

0

II. Felhalmozási célú támogatásértékű bevételek

Intézmény neve

TOP és TOP_PLUSZ pályázatokhoz

Összesen

Celldömölk Város Önkormányzata

1 831 652

1 831 652

Összesen

1 831 652

1 831 652

ebből kötelező önkormányzati feladat

983 899

983 899

ebből önként vállalt feladat

847 753

847 753

ebből államigazgatási feladat

0

0

5. melléklet a 2/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez11

Önkormányzat 2023. évi bevételei kormányzati funkciók szerinti megbontásban

ezer forintban

Önkorm. elszámolásai

Önkormányzati igazgatás

Támogatási célú finanszírozási műveletek

Szennyvíz csat.ép.,fenntart.,üzemelt.

Víztermelés,-kezelés,-ellátás

Esélyegy.elősegítését célzó tev.

Város és községgazdálkodás

Turizmus igazgatása

Turizmusfejl.tám.

Helyi adó bevételek

Szabadidős park fürdő

Lakáshoz jutást seg.támogat.

Komplex körny.véd.pr.

Önkormányzati vagyonnal való gazd.

Környezetszennyezés csökkentésének igazgatása

Civil szervezetek támogatása

Óvodai nevelés,ellátás

Szoc.étkeztetés szoc.konyhán

Közműv.-közösségi és társ.részv.fejl.

Sor-
szám

Rovat megnevezése

018010

011130

018030

052080

063020

107080

066020

047310

047320

900020

081061

061030

056010

013350

053010

084031

091140

107051

082091

Összesen

1.

2.

01

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

374 720

374 720

02

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

259 550

259 550

03

Települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

686 412

686 412

04

Települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

102 300

102 300

05

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

40 111

40 111

06

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

10 882

10 882

07

Előző évek elszámolásaiból keletkezett bevétel

20 029

20 029

08

Önkormányzatok működési támogatásai (=01+…+06)

1 494 004

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

1 494 004

09

Elvonások és befizetések bevételei

18 353

18 353

10

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

0

11

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

0

12

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

0

13

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2 995

3 175

35 121

4 227

9 878

291

55 687

14

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (=07+…+12)

1 494 004

0

18 353

0

0

2 995

0

3 175

35 121

0

0

0

4 227

9 878

0

0

291

0

0

1 568 044

15

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

131 869

131 869

16

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

0

17

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

0

18

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

19

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

354 816

492 937

303 640

154 091

326 811

198 000

1 357

1 831 652

20

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (=14+…+18)

131 869

0

0

0

0

0

0

354 816

492 937

0

0

0

0

303 640

154 091

0

326 811

198 000

1 357

1 963 521

21

Magánszemélyek jövedelemadói

0

22

Társaságok jövedelemadói

0

23

Jövedelemadók (=20+21)

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

24

Szociális hozzájárulási adó és járulékok

0

25

Bérhez és foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók

0

26

Vagyoni tipusú adók

47 000

47 000

27

Értékesítési és forgalmi adók

677 195

677 195

28

Fogyasztási adók

0

29

Pénzügyi monopóliumok nyereségét terhelő adók

0

30

Gépjárműadók

0

31

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

14 000

14 000

32

Termékek és szolgáltatások adói (=26+…+30)

0

0

0

0

0

0

0

0

0

691 195

0

0

0

0

0

0

0

0

0

691 195

33

Egyéb közhatalmi bevételek

1 800

1 800

34

Közhatalmi bevételek (=22+...+25+31+32)

0

0

0

0

0

0

0

0

0

739 995

0

0

0

0

0

0

0

0

0

739 995

35

Áru- és készletértékesítés ellenértéke

0

36

Szolgáltatások ellenértéke

1 889

5 930

8 079

15 898

37

Közvetített szolgáltatások értéke

90

90

38

Tulajdonosi bevételek

25 983

5 000

44 606

75 589

39

Ellátási díjak

0

40

Kiszámlázott általános forgalmi adó

510

7 015

2 557

13 685

23 767

41

Általános forgalmi adó visszatérítése

8 975

140 450

13 137

162 562

42

Kamatbevételek

0

43

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

44

Egyéb működési bevételek

0

45

Működési bevételek (=34+…+43)

0

2 399

0

41 973

0

0

13 577

0

140 450

0

79 507

0

0

0

0

0

0

0

0

277 906

46

Immateriális javak értékesítése

0

47

Ingatlanok értékesítése

14 982

14 982

48

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

49

Részesedések értékesítése

0

50

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

51

Felhalmozási bevételek (=45+…+49)

0

0

0

0

0

0

14 982

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

14 982

52

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

0

53

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

54

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

55

Működési célú átvett pénzeszközök (=51+52+53)

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

56

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

0

57

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

58

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

479

479

59

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (=55+56+57)

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

479

0

0

0

479

60

Költségvetési bevételek (=13+19+33+44+50+54+58)

1 625 873

2 399

18 353

41 973

0

2 995

28 559

357 991

668 508

739 995

79 507

0

4 227

313 518

154 091

479

327 102

198 000

1 357

4 564 927

hitel

11 220

pm.

385 266

ÖNK.össz

4 961 413

intézmények

242 292

Mindössz.:

5 203 705

6. melléklet a 2/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez12

Kiadások

adatok e Ft-ban

adatok e Ft-ban

2023. évi eredeti előirányzat

Módosítás

2023. évi módosított előirányzat

1./ Működési kiadások

• Személyi juttatások

522 144

4 555

526 699

• Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

70 232

352

70 584

• Dologi kiadások

654 085

27 912

681 997

ebből: hitelkamat

4 499

0

4 499

• Szociális juttatások (önkormányzati segélyek)

13 500

0

13 500

• Működési célú pénzeszközátadás

279 276

0

279 276

• Támogatás értékű működési kiadások

1 191 192

1 793

1 192 985

• Visszafizetések

47 147

0

47 147

• Elvonások

148 602

0

148 602

Összesen:

2 926 178

34 612

2 960 790

2./ Felhalmozási kiadások

•Beruházások

2 010 885

-20 519

1 990 366

•Felújítások

226 903

0

226 903

•Felhalmozási pénzeszközátadás államháztartáson kívülre

15 122

700

15 822

Összesen:

2 252 910

-19 819

2 233 091

Működési és felhalmozási kiadások összesen:

5 179 088

14 793

5 193 881

Finanszírozási kiadások

•Hitel törlesztés

9 825

0

9 825

•Fejlesztési hitel törlesztése (tőketörlesztés)

9 825

0

9 825

•Működési célú hitelek törlesztése

0

0

0

Kiadások összesen

5 188 913

14 793

5 203 706

7. melléklet a 2/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez13

Intézményi kiadások

adatok e Ft-ban

Intézmények

Személyi juttatások

Járulékok

Dologi és folyó kiadások

Ellátottak juttatásai

Visszafizetések és elvonások

Támogatásértékű működési kiadás

Pénzeszköz átadások és törlesztések

Tartalékok

Felhalmozási kiadások

Összesen

2023. évi eredeti előirányzat

2023. évi módosított előirányzat

2023. évi eredeti előirányzat

2023. évi módosított előirányzat

2023. évi eredeti előirányzat

2023. évi módosított előirányzat

2023. évi eredeti előirányzat

2023. évi módosított előirányzat

2023. évi eredeti előirányzat

2023. évi módosított előirányzat

2023. évi eredeti előirányzat

2023. évi módosított előirányzat

2023. évi eredeti előirányzat

2023. évi módosított előirányzat

2023. évi eredeti előirányzat

2023. évi módosított előirányzat

2023. évi eredeti előirányzat

2023. évi módosított előirányzat

2023. évi eredeti előirányzat

2023. évi módosított előirányzat

Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár

70 637

70 637

9 181

9 181

75 362

79 362

0

0

0

0

704

704

584

584

0

0

5 152

5 152

161 620

165 620

- ebből kötelező feladatok

70 637

70 637

9 181

9 181

75 362

79 362

0

0

0

0

704

704

584

584

0

0

5 152

5 152

161 620

165 620

- ebből önként vállalt feladatok

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

704

704

584

584

0

0

5 152

5 152

6 440

6 440

- ebből állami feladatok

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

704

704

584

584

0

0

5 152

5 152

6 440

6 440

Kötelező feladatból: Art Mozi

7 893

7 893

1 026

1 026

8 995

8 995

0

0

0

0

704

704

584

584

0

0

5 152

5 152

24 354

24 354

Városgond-nokság

132 545

132 545

15 757

15 757

249 331

249 331

0

0

16 228

16 228

116

116

0

0

0

0

40 554

40 554

454 531

454 531

- ebből kötelező feladatok

132 545

132 545

15 757

15 757

249 331

249 331

0

0

16 228

16 228

116

116

0

0

0

0

40 554

40 554

454 531

454 531

- ebből önként vállalt feladatok

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- ebből állami feladatok

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Kemenes Vulkánpark

26 023

30 578

3 320

3 672

33 844

37 937

0

0

833

833

124

124

0

0

0

0

1 341

1 341

65 485

74 485

- ebből kötelező feladatok

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- ebből önként vállalt feladatok

26 023

30 578

3 320

3 672

33 844

37 937

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

63 187

72 187

- ebből állami feladatok

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Celldömölki Közös Önk. Hivatal

229 398

229 398

33 697

33 697

50 710

50 710

0

0

1 292

1 292

1 146

1 146

0

0

0

0

846

846

317 089

317 089

- ebből kötelező feladatok

203 460

203 460

30 001

30 001

43 940

43 940

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

277 401

277 401

- ebből önként vállalt feladatok

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

200

200

- ebből állami feladatok

25 938

25 938

3 696

3 696

6 770

6 770

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

36 404

36 404

Intézmények összesen

458 603

463 158

61 955

62 307

409 247

417 340

0

0

18 353

18 353

2 090

2 090

584

584

0

0

47 893

47 893

998 725

1 011 725

Önkormány-zat

63 541

63 541

8 278

8 278

244 838

264 657

13 500

13 500

177 395

177 395

1 189 103

1 190 896

303 639

304 339

0

0

2 189 895

2 169 376

4 190 189

4 191 982

- ebből kötelező feladatok

63 541

63 541

8 278

8 278

244 838

264 657

13 500

13 500

177 395

177 395

963 408

965 201

84 879

85 279

0

0

1 516 307

1 140 772

3 072 146

2 718 623

- ebből önként vállalt feladatok

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

218 760

219 060

0

0

673 588

1 028 604

892 348

1 247 664

- ebből állami feladatok

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

225 695

225 695

0

0

0

0

0

0

225 695

225 695

kiadások összesen

522 144

526 699

70 233

70 585

654 085

681 997

13 500

13 500

195 748

195 748

1 191 193

1 192 986

304 223

304 923

0

0

2 237 788

2 217 269

5 188 914

5 203 707

ebből kötelező

470 183

470 183

63 217

63 217

613 471

637 290

13 500

13 500

193 623

193 623

965 498

967 291

85 463

85 863

0

0

1 564 200

1 188 665

3 971 280

3 621 757

ebből önként vállalt

26 023

30 578

3 320

3 672

33 844

37 937

0

0

0

0

0

0

218 760

219 060

0

0

673 588

1 028 604

955 535

1 319 851

ebből állami

25 938

25 938

3 696

3 696

6 770

6 770

0

0

0

0

225 695

225 695

0

0

0

0

0

0

262 099

262 099

8. melléklet a 2/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez14

Önkormányzat 2023. évi kiadásai kormányzati funkciók szerinti megbontásban

Rovat megnevezése

Víztermelés,-kezelés,-ellátás

Szennyvíz csat.ép.,fenntart.,üzemelt.

Út, autópálya építése

Közutak fenntartása

Önk.elszám.közp.költségvetéssel

Önk. Igazgatási tev.

Város, községgazdálkodás

Esélyegy.előseg.célzó tev.

Szabadidős park, fürdő

Óvodai nevelés, ellátás

Ellátottak jutt.

Menekültek ideiglenes ellátása

Civil szerv. tám.

TV támogatása

Turizmus igazgatása

Közműv.-közösség és társ.részv.fejl.

Komplex körny.véd.pr.

Szoc.étkezés, szoc.konyhán

Környezetszenny. csökk.

Turizmusfejl.tám.

Egyéb szabadidős szolgáltatás

Önk.vagyonnal való gazd.

Finanszírozási műveletek

1.

2.

063020

052080

045120

045160

018010

011130

066020

107080

081061

091140

Segély

107070

084031

046020

047310

082091

056010

107051

053010

047320

086090

013350

018030

Összesen

01

Törvény szerinti illetmények, munkabérek

6 732

6 732

02

Normatív jutalmak

0

03

Céljuttatás, projektprémium

0

04

Készenléti, ügyeleti, helyettesítési díj, túlóra, túlszolgálat

0

05

Végkielégítés

0

06

Jubileumi jutalom

0

07

Béren kívüli juttatások

700

700

08

Ruházati költségtérítés

0

09

Közlekedési költségtérítés

0

10

Egyéb költségtérítések

0

11

Lakhatási támogatások

0

12

Szociális támogatások

0

13

Foglalkoztatottak egyéb személyi juttatásai

0

14

Foglalkoztatottak személyi juttatásai (=01+…+13)

0

0

0

0

0

7 432

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

7 432

15

Választott tisztségviselők juttatásai

48 634

48 634

16

Munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem saját foglalkoztatottnak fizetett juttatások

2 897

598

3 495

17

Egyéb külső személyi juttatások

3 980

3 980

18

Külső személyi juttatások (=15+16+17)

0

0

0

0

0

55 511

0

598

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

56 109

19

Személyi juttatások (=14+18)

62 943

0

598

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

63 541

20

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

8 200

78

8 278

21

Szakmai anyagok beszerzése

150

150

22

Üzemeltetési anyagok beszerzése

571

4 595

403

5 569

23

Árubeszerzés

0

24

Készletbeszerzés (=21+22+23)

0

0

0

571

0

4 745

403

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

5 719

25

Informatikai szolgáltatások igénybevétele

0

26

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

650

1 125

1 775

27

Kommunikációs szolgáltatások (=25+26)

0

0

0

0

0

650

1 125

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

1 775

28

Közüzemi díjak

300

1 692

1 992

29

Vásárolt élelmezés

2 045

2 045

30

Bérleti és lízing díjak

16 732

2 210

18 942

31

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatások

9 235

705

6 891

16 831

32

Közvetített szolgáltatások

90

90

33

Szakmai tevékenységet segítő szolgáltatások

975

10 335

2500

100

300

7500

21 710

34

Egyéb szolgáltatások

14 592

5 038

44 706

51

661

191

65 239

35

Szolgáltatási kiadások (=28+…+34)

0

0

0

9 235

0

16 572

40 778

0

44 706

51

0

4 916

0

0

2 500

100

0

0

0

491

0

7 500

0

126 849

36

Kiküldetések kiadásai

145

145

37

Reklám- és propagandakiadások

1 431

1 431

38

Kiküldetések, reklám- és propagandakiadások (=36+37)

0

0

0

0

0

1 576

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

1 576

39

Működési célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

2 648

2 843

9 510

12 070

308

675

27

133

2025

30 239

40

Fizetendő általános forgalmi adó

9 501

510

2 990

19 720

54717

87 438

41

Kamatkiadások

4 499

4 499

42

Egyéb pénzügyi műveletek kiadásai

0

43

Egyéb dologi kiadások

3 350

1 778

240

300

542

352

6 562

44

Különféle befizetések és egyéb dologi kiadások (=39+…+43)

0

9 501

0

2 648

0

6 703

18 777

0

31 790

240

0

308

0

0

675

27

0

0

0

55 150

542

2 377

0

128 738

45

Dologi kiadások (=24+27+35+38+44)

0

9 501

0

12 454

0

30 246

61 083

0

76 496

291

0

5 224

0

0

3 175

127

0

0

0

55 641

542

9 877

0

264 657

46

Társadalombiztosítási ellátások

0

47

Családi támogatások (óvodáztatási)

0

48

Pénzbeli kárpótlások, kártérítések

0

49

Betegséggel kapcsolatos ellátások (helyi ápolási,helyi közgyógy)

0

50

Foglalkoztatással, munkanélküliséggel kapcsolatos ellátások (FHT)

0

51

Lakhatással kapcsolatos ellátások (lakásfenntartásitám.,adósságkezelés)

0

52

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

0

53

Egyéb nem intézményi ellátások

13 500

13 500

54

Ellátottak pénzbeli juttatásai (=46+...+53)

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

13 500

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

13 500

55

Nemzetközi kötelezettségek

0

56

Elvonások és befizetések

130 248

130 248

57

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson belülre

0

58

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

0

59

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

0

60

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson belülre

1 190 896

1 190 896

61

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson kívülre

0

62

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

0

63

Árkiegészítések, ártámogatások

0

64

Kamattámogatások

0

65

Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

46 586

170 000

34 962

27 144

278 692

66

Tartalékok

0

67

Egyéb működési célú kiadások (=55+…+66)

0

0

0

0

130 248

0

46 586

0

170 000

0

0

0

34 962

27 144

0

0

0

0

0

0

0

0

1 190 896

1 599 836

68

Immateriális javak beszerzése, létesítése

7 874

7 874

69

Ingatlanok beszerzése, létesítése

257 270

155906

121331

526614

240295

1 301 416

70

Informatikai eszközök beszerzése, létesítése

0

71

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése

6 458

4 000

279 383

884

290 725

72

Részesedések beszerzése

0

73

Meglévő részesedések növeléséhez kapcsolódó kiadások

0

74

Beruházási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

2 126

1 744

1 080

69 541

75 433

42 094

32 760

86 254

239

64 975

376 246

75

Beruházások (=68+…+74)

0

0

10 000

0

0

0

8 202

0

5 080

326 811

0

0

0

0

354 816

0

0

198 000

154 091

612 868

1 123

305 270

0

1 976 261

76

Ingatlanok felújítása

4 477

32 211

115 371

152 059

77

Informatikai eszközök felújítása

0

78

Egyéb tárgyi eszközök felújítása

0

79

Felújítási célú előzetesen felszámított általános forgalmi adó

1 209

8 697

31 150

41 056

80

Felújítások (=76+...+79)

5 686

40 908

146 521

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

193 115

81

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson belülre

0

82

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

0

83

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

0

84

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülre

0

85

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson kívülre

0

86

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

0

87

Lakástámogatás

0

88

Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3 369

12 453

15 822

89

Egyéb felhalmozási célú kiadások (=81+…+88)

0

0

3 369

0

0

0

0

0

0

0

0

0

12 453

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

15 822

90

Költségvetési kiadások (=19+20+45+54+67+75+80+89)

5 686

50 409

159 890

12 454

130 248

101 389

115 871

676

251 576

327 102

13 500

5 224

47 415

27 144

357 991

127

0

198 000

154 091

668 509

1 665

315 147

1 190 896

4 135 010

hitel törl.

9 825

előleg vf.

47 147

Önk.mindösszesen:

4 191 982

intézmények:

1 011 725

Mindösszesen:

5 203 707

9. melléklet a 2/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez15

2023. évi pénzeszköz átadások, támogatások

adatok e Ft-ban

adatok e Ft-ban

2023. évi eredeti előirányzat

Módosítás

2023. évi módosított előirányzat

1. Működési célú pénzeszközátadások

Egyesületek támogatása

- CVSE (kötelező feladat összesen 30%)

21 250

0

21 250

* Ebből: labdarúgás

15 300

0

15 300

kosárlabda

2 650

0

2 650

kézilabda

3 000

0

3 000

sakk

300

0

300

- CVSE úszóklub

800

0

800

- CVSE Cellsport (asztalitenisz) kötelező feladat 30%

5 500

0

5 500

- Izsákfai Sportegyesület

450

0

450

- Celldömölki Polgárőr Egyesület

600

0

600

- Soltis Lajos Színház Művelődési Egyesület

3 000

0

3 000

- Polgármesteri hatáskörű keret

1 467

0

1 467

- Kresznerics Ferenc Tehetségtámogató Alap

60

0

60

- Celldömölki Önkormányzati Tűzoltóság

250

0

250

- Önkéntes Tűzoltó Egyesület Celldömölk

150

0

150

- Kemenesaljai Mentésügyi Egyesület

100

0

100

- Arany János Tehetséggondozó Program

60

0

60

- Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége

75

0

75

- Rocky-Dilly Akrobatikus Rock and Roll Club

100

0

100

- Celldömölk és Kemenesalja Honismereti és Kulturális Egyesület

1 100

0

1 100

Működési célú támogatások egyesületeknek összesen:

34 962

0

34 962

Önkormányzati Tulajdonú gazdasági társaságoknak veszteségpótlás

Vulkán Gyógy -és Élményfürdőt Üzemeltető Kft.

170 000

0

170 000

Celldömölki Média Nonprofit közhasznú kft.

27 144

0

27 144

Kemenes Szolgáltató Kft.

15 000

0

15 000

Veszteségpótlás és pe. átadás gazdasági társaságoknak összesen

212 144

0

212 144

Helyijárat működtetés támogatása

31 586

0

31 586

Civil szervezetnek pályázat fel nem használt része

584

0

584

1. Működési célú pénzeszközátadások összesen:

279 276

0

279 276

2./Fejlesztési célú pénzeszközátadások:

Lakáslelépési díj

CVSE-nek kazánok vásárlásához

8 556

0

8 556

CVSE-nek parketta felújításához

2 997

0

2 997

Jóteljesítési biztosítékok visszautalása

3 369

0

3 369

Celldömölki Református Egyházközségnek

200

0

200

Magánszemélyeknek homlokzatfelújításhoz

0

200

200

Kemenesaljai Mentésügyi Egyesületnek kompressziós készülék beszerzéséhez

0

500

500

Fejlesztési célú pénzeszközátadások összesen:

15 122

700

15 822

3. Támogatás értékű működési célú pénzeszközátadások

- BURSA alapítványnak

2 560

0

2 560

- Társulás által fenntartott óvodába bejáró gyermekek buszközlekedésének támogatása (Tokorcs és Nemeskocs községeknek)

1 701

0

1 701

- Roma Nemzetiségi Önkormányzatnak

750

0

750

- Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőnek

945

0

945

- Nemzeti Kulturális Alapnak

31

0

31

- Vas Megyei Kormányhivatalnak

116

0

116

- TOP pályázat fel nem használt része

123

0

123

- Központi Statisztikai Hivatalnak

1 146

0

1 146

- Elkülönített pénzalapnak

704

0

704

-Celldömölk és Környéke Közoktatási Intézményfenntartó Társulásnak Városi Óvoda működtetésére

314 894

0

314 894

- ebből feladatalapú finanszírozás átadása

291 729

0

291 729

- bankköltségre

130

0

130

- ebből működési hiány finanszírozása

23 035

0

23 035

- Kemenesaljai Szociális, Gyerekjóléti és Egészségügyi Intézményfenntartó Társulásnak Népjóléti Szolgálat és az ügyeleti ellátás működtetésére

868 222

1 793

870 015

- ebből ügyeleti szolgálat díj

9 219

0

9 219

- ebből bankköltség

43

0

43

-ebből feladatalapú fin. átadása

796 065

1 793

797 858

-ebből működési hiány támogatása

62 895

0

62 895

Támogatásértékű működési kiadások összesen:

1 191 192

1 793

1 192 985

Működési és felhalmozási célú támogatások összesen:

1 485 590

2 493

1 488 083

10. melléklet a 2/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez16

2023. évi tervezett beruházások és felújítások

adatok e Ft-ban

Tervezett beruházások

Összesen

Saját erő

Pályázati bevétel a kifizetésekhez

Felhalmozási pénz-maradvány

Vissza-igényelhető ÁFA

Celldömölk Város Önkormányzata

Önkormányzati utak tervezése és egyéb tervezési feladatok

10 000

10 000

0

0

0

Vízi játszótér kialakítása a Vulkán fürdőn

5 080

4 000

0

0

1 080

Játszótérépítés

5 000

5 000

0

0

0

Kamerarendszer bővítése

3 202

3 202

0

0

0

Keszthelyi üdülő egyéb tárgyi eszköz beszerzés

1 123

1 123

0

0

0

Vasparipán a Vulkánhoz TOP-1.2.1-15-VS1-2016-00006

612 868

0

492 937

0

119 931

Ipari parkok, iparterületek fejlesztése TOP-1.1.1-16-VS1-2018-00002

1 630

0

0

1 630

0

Celldömölki Városi Óvoda Alsósági tagóvodájának fejlesztése TOP_PLUSZ-3.3.1-21-VS1-2022-00016

326 811

0

326 811

0

0

Önkormányzati épületek energetikai fejlesztése TOP_PLUSZ-2.1.1.-21-VS1-2022-00013

154 091

0

154 091

0

0

Iparterület fejlesztése II. ütem TOP_PLUSZ-1.1.1-21-VS1-2022-00007

303 640

0

303 640

0

0

Vulkántól a Vulkánig TOP_PLUSZ-1.1.3-21-VS1-2022-00006

354 816

0

354 816

0

0

Konyha fejlesztése TOP_PLUSZ-3.3.2-21-VS1-2022-00011

198 000

0

198 000

0

0

Celldömölk Város Önkormányzata összesen:

1 976 261

23 325

1 830 295

1 630

121 011

Városgondnokság

Parkolók építése

9 994

9 994

0

0

0

Atlantic bojler (Horváth E. u. 30/B fsz 3.)

66

66

0

0

0

Atlantic bojler (Horváth E. u. 30/A/1)

66

66

0

0

0

Bosch vízmelegítő (Dózsa u. 2. fsz.3.)

60

60

0

0

0

2 db retró konyhaszekrény

90

90

0

0

0

Konyha bútor

90

90

0

0

0

Autóvásárlás

1 400

1 400

0

0

0

Városgondnokság összesen:

11 766

11 766

0

0

0

Kemenes Vulkán Park

Üveges szekrény

85

85

0

0

0

Felülfagyasztós hűtő

115

115

0

0

0

Rozsdamentes munkaasztal

60

60

0

0

0

Asus ExpertBook

241

241

0

0

0

Xerox nyomtató

41

41

0

0

0

Kamerarendszer

601

601

0

0

0

Bajor sörpad

198

198

0

0

0

Kemenes Vulkán Park összesen:

1 341

1 341

0

0

0

Celldömölki Közös Önkormányzati Hivatal

Vírusirtó program

846

846

0

0

0

Celldömölki Közös Önkormányzati Hivatal összesen:

846

846

0

0

0

Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár

Pénztárgép

152

152

0

0

0

Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár összesen:

152

152

0

0

0

MINDÖSSZESEN:

1 990 366

37 430

1 830 295

1 630

121 011

Tervezett felújítások

Összesen

Saját erő

Pályázati bevétel a kifizetésekhez

Felhalmozási pénz-maradvány

Vissza-igényelhető ÁFA

Celldömölk Város Önkormányzata

Csatorna és víziközmű hálózat felújítási keret

46 594

25 983

0

11 636

8 975

Vis major Borbarát körút út, pince-, partfal helyreállítása

146 521

14 652

131 869

0

0

Celldömölk Város Önkormányzata összesen:

193 115

40 635

131 869

11 636

8 975

Városgondnokság

Hollósy tér 7-8. tetőfelújítása

14 448

14 448

0

0

0

Izsákfai faluház felújítása

6 712

6 712

Lakásfelújítás

7 628

7 628

0

0

0

Városgondnokság összesen:

28 788

28 788

0

0

0

Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár

Mosdók felújítása

5 000

5 000

0

0

0

Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár összesen:

5 000

5 000

0

0

0

MINDÖSSZESEN:

226 903

74 423

131 869

11 636

8 975

11. melléklet a 2/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Hitelek törlesztése

adatok e Ft-ban

Törlesztés a futamidő végéig

2023

2024

2025

Adósságszolgálat

Berzsenyi Dániel Gimnázium tetőfelújítására felvett hitel

tőke:

4 200

4 200

4 300

12 700

kamat (3 havi BUBOR+1,55%):

1 952

1 215

478

3 645

P+R parkolók építéséhez kölcsön

tőke:

2 500

2 500

2 500

7 500

kamat (3 havi BUBOR+1,25%):

1 132

701

270

2 103

Fogorvosi rendelők és Védőnői Szolgálat kialakításához kölcsön

tőke:

3 125

3 125

3 125

9 375

kamat (3 havi BUBOR+1,25%):

1 415

876

337

2 628

Összesen:

14 324

12 617

11 010

37 951

3 havi BUBOR értéke 2022.01.03-án: 4,22%

3 havi BUBOR értéke 2022.12.30-án: 16,18%

3 havi BUBOR 2023. évre kalkulált értéke: 16%

12. melléklet a 2/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez17

Mérlegek

adatok e Ft-ban

adatok e Ft-ban

2023. évi eredeti előirányzat

Módosítás

2023. évi módosított előirányzat

Felhalmozási mérleg

1./ Felhalmozási célú bevételek:

•Ingatlanok értékesítése

14 982

0

14 982

•Lakosság kommunális adója

41 000

0

41 000

•Felhalmozási célú támogatás

131 869

0

131 869

•Felhalmozási célú támogatás értékű bevétel

1 831 652

0

1 831 652

•Felhalmozási célú pénzeszközátvétel ÁH-on kívülről

479

0

479

Felhalmozási bevételek összesen:

2 019 982

0

2 019 982

2./ Felhalmozási kiadások:

•Beruházások

2 010 885

-20 519

1 990 366

•Felújítások

226 903

0

226 903

•Fejlesztési célú pénzeszközátadás államháztartáson kívűlre

15 122

700

15 822

•Fejlesztési tartalék

0

0

0

Felhalmozási kiadások összesen:

2 252 910

-19 819

2 233 091

Felhalmozási mérleg

Bevételek:

2 019 982

0

2 019 982

Kiadások:

2 252 910

-19 819

2 233 091

Felhalmozási mérleg egyenlege:

-232 928

19 819

-213 109

2023. évi eredeti előirányzat

Módosítás

2023. évi eredeti előirányzat

Működési mérleg

1. Működési célú bevételek

• Feladatalapú támogatás

1 476 406

17 598

1 494 004

•Helyi adók

700 000

-2 805

697 195

•Pótlékok, díjak, bírságok

1 800

0

1 800

•Működési célú támogatás értékű bevétel

86 424

0

86 424

•Önkormányzati működési bevételek (intézményekkel)

489 462

0

489 462

•Elvonások

18 353

0

18 353

Működési bevételek összesen:

2 772 445

14 793

2 787 238

2./ Működési kiadások:

•Személyi juttatások

522 144

4 555

526 699

•Munkáltatót terhelő járulékok és szoc. hj. adó

70 232

352

70 584

•Dologi kiadások

654 085

27 912

681 997

Ebből: hitel kamatkiadások

4 499

0

4 499

•Működési célú pénzeszközátadás

279 276

0

279 276

•Támogatás értékű működési kiadás

1 191 192

1 793

1 192 985

•Segélyek

13 500

0

13 500

•Visszafizetések

47 147

0

47 147

•Elvonások

148 602

0

148 602

Működési kiadások összesen:

2 926 178

34 612

2 960 790

Működési mérleg

Bevételek:

2 772 445

14 793

2 787 238

Kiadások:

2 926 178

34 612

2 960 790

Működési mérleg egyenlege:

-153 733

-19 819

-173 552

Összes bevétel:

4 792 427

14 793

4 807 220

Összes kiadás:

5 179 088

14 793

5 193 881

Összevont mérleg egyenlege:

-386 661

0

-386 661

Hiány finanszírozása

Pénzmaradvány

385 266

0

385 266

Finanszírozási műveletek

Finanszírozási bevételek:

Működési hitel felvétele

11 220

0

11 220

Fejlesztési hitel felvétele

0

0

0

Finanszírozási bevételek összesen:

11 220

0

11 220

Finanszírozási kiadások:

Fejlesztési hitel törlesztése

9 825

0

9 825

Finanszírozási kiadások összesen:

9 825

0

9 825

Összes bevétel:

5 188 913

14 793

5 203 706

Összes kiadás:

5 188 913

14 793

5 203 706

Összevont egyenleg

0

0

0

13. melléklet a 2/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Költségvetési szervek létszámadatai

1/ Teljes munkaidőben foglalkoztatott

2/ Részmunkaidőben foglalkoztatott

Összes állományba tartozó

Intézmény neve

2022.12.31

2023.01.01

2023.12.31

2022.12.31

2023.01.01

2023.12.31

2022.12.31

2023.01.01

2023.12.31

Szak-alk.

Tech. alk.

Szak-alk.

Tech. alk.

Szak-alk.

Tech. alk.

Szak-alk.

Tech. alk.

Szak-alk.

Tech. alk.

Szak-alk.

Tech. alk.

Szak-alk.

Tech. alk.

Össz.

Szak-alk.

Tech. alk.

Össz.

Szak-alk.

Tech. alk.

Össz.

1. Kemenes Vulkán Park

6

1

6

1

5

1

6

1

7

6

1

7

5

1

6

- ebből kötelező feladatok

- ebből önként vállalt feladatok

6

1

6

1

5

1

0

0

0

0

0

0

6

1

7

6

1

7

5

1

6

- ebből állami feladatok

2. Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár

11

7

11

7

9

7

11

7

18

11

7

18

9

7

16

- ebből kötelező feladatok

11

6

11

6

10

7

11

7

18

11

7

18

9

7

16

- ebből önként vállalt feladatok

- ebből állami feladatok

3. Városgondnokság

28

6

27

6

27

6

1

1

1

28

7

35

27

7

34

27

7

34

0,75

0,75

0,75

6,75

34,75

6,75

33,75

6,75

33,75

- ebből kötelező feladatok

28

6

28

6

27

6

1

1

1

28

7

35

27

7

34

27

7

34

- ebből önként vállalt feladatok

- ebből állami feladatok

4. Celld. Közös Önk Hivatal

39

4

39

4

39

4

4

4

4

43

4

47

43

4

47

43

4

47

2

2

2

41

45

45

45

- ebből kötelező feladatok

34

4

34

4

34

4

4

4

4

38

4

42

38

4

42

38

4

42

- ebből önként vállalt feladatok

- ebből állami feladatok

5

5

5

5

5

5

5

5

5

5. Celld. Város Önk.

1

1

1

1

1

1

1

1

1

2

1

3

2

1

3

2

1

3

0,75

0,75

0,75

1,75

2,75

1,75

2,75

1,75

2,75

- ebből kötelező feladatok

1

1

1

1

1

1

2

2

2

2

2

2

- ebből önként vállalt feladatok

1

1

1

1

1

1

1

1

1

- ebből állami feladatok

Összesen

85

19

84

19

81

19

5

1

5

1

5

1

90

20

110

89

20

109

86

20

106

Megváltozott munkaképességűek tervezett létszáma a létszámtáblán felül: Városgondnokság 2 fő, Hivatal 3 fő

14. melléklet a 2/2023. (II. 16.) önkormányzati rendelethez

Celldömölk Város Önkormányzata adósságot keletkeztető ügyletei és saját bevételei

adatok e Ft-ban

2023. év

2024. év

2025. év

Előző években keletkezett fizetési kötelezettség

hitel, kölcsön felvétele, átvállalása a folyósítás napjától a végtörlesztés napjáig, és annak aktuális tőketartozása,

- fejlesztési hitelek törlesztése

9 825

9 825

9 925

- működési hitel visszatörlesztése

0

0

0

- Vas Megyei Önkormányzatnak kölcsön törlesztése

0

0

0

- kezesség érvényesítés

0

0

0

Tárgyévben keletkező, következő éveket terhelő fizetési kötelezettség

0

0

0

Összesen:

9 825

9 825

9 925

353/2011.(XII.30.) Korm. Rend. 2. § (1) bekezdése alapján

Az Önkormányzat saját bevételei

2023. év

2024. év

2025. év

1.

helyi adókból származó bevétel

695 000

699 000

699 000

iparűzési adó

640 000

640 000

640 000

magánszemélyek kommunális adója

41 000

41 000

41 000

idegenforgalmi adó

14 000

18 000

18 000

2.

az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bev.

93 649

84 584

84 584

bérleti díjak

78 668

84 584

84 584

épület értékesítés

0

0

0

földterület értékesítés

5 946

0

0

lakásértékesítés

9 035

0

0

3.

osztalék, koncessziós díj és hozambevétel

5 000

5 000

5 000

osztalék

0

0

0

4.

tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bev.

0

0

0

5.

bírság-, pótlék-, díjbevétel

1 800

1 800

1 800

pótlék, bírság

800

800

800

talajterhelési díj

1 000

1 000

1 000

6.

kezességvállalással kapcsolatos megtérülés

0

0

0

Összesen:

795 449

790 384

790 384

1

A 2. § a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2023. (V. 31.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IX. 14.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (XI. 23.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 3. § (2) bekezdése a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2023. (V. 31.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. A 3. § (2) bekezdése a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IX. 14.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. A 3. § (2) bekezdése a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (XI. 23.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. A 3. § (2) bekezdése a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

3

A 3. § (3) bekezdése a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2023. (V. 31.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. A 3. § (3) bekezdése a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IX. 14.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. A 3. § (3) bekezdése a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (XI. 23.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. A 3. § (3) bekezdése a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

4

A 4. § (2) bekezdése a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2023. (V. 31.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg. A 4. § (2) bekezdése a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IX. 14.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg. A 4. § (2) bekezdése a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (XI. 23.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg. A 4. § (2) bekezdése a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

5

Az 5. § (1) bekezdése a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2023. (V. 31.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg. Az 5. § (1) bekezdése a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IX. 14.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg. Az 5. § (1) bekezdése a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (XI. 23.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg. Az 5. § (1) bekezdése a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

6

A 6. § (1) bekezdése a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2023. (V. 31.) önkormányzati rendelete 5. §-ával megállapított szöveg. A 6. § (1) bekezdése a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IX. 14.) önkormányzati rendelete 5. §-ával megállapított szöveg. A 6. § (1) bekezdése a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (XI. 23.) önkormányzati rendelete 5. §-ával megállapított szöveg. A 6. § (1) bekezdése a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 5. §-ával megállapított szöveg.

7

Az 1. melléklet a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2023. (V. 31.) önkormányzati rendelete 6. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IX. 14.) önkormányzati rendelete 6. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (XI. 23.) önkormányzati rendelete 6. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 6. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

8

A 2. melléklet a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2023. (V. 31.) önkormányzati rendelete 6. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IX. 14.) önkormányzati rendelete 6. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (XI. 23.) önkormányzati rendelete 6. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 6. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

9

A 3. melléklet a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IX. 14.) önkormányzati rendelete 6. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 6. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

10

A 4. melléklet a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IX. 14.) önkormányzati rendelete 6. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (XI. 23.) önkormányzati rendelete 6. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

11

Az 5. melléklet a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2023. (V. 31.) önkormányzati rendelete 6. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IX. 14.) önkormányzati rendelete 6. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (XI. 23.) önkormányzati rendelete 6. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 6. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

12

A 6. melléklet a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2023. (V. 31.) önkormányzati rendelete 6. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IX. 14.) önkormányzati rendelete 6. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (XI. 23.) önkormányzati rendelete 6. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 6. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

13

A 7. melléklet a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2023. (V. 31.) önkormányzati rendelete 6. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. A 7. melléklet a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IX. 14.) önkormányzati rendelete 6. § (7) bekezdésével megállapított szöveg. A 7. melléklet a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (XI. 23.) önkormányzati rendelete 6. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 7. melléklet a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 6. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.

14

A 8. melléklet a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2023. (V. 31.) önkormányzati rendelete 6. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 8. melléklet a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IX. 14.) önkormányzati rendelete 6. § (8) bekezdésével megállapított szöveg. A 8. melléklet a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (XI. 23.) önkormányzati rendelete 6. § (7) bekezdésével megállapított szöveg. A 8. melléklet a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 6. § (7) bekezdésével megállapított szöveg.

15

A 9. melléklet a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2023. (V. 31.) önkormányzati rendelete 6. § (7) bekezdésével megállapított szöveg. A 9. melléklet a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IX. 14.) önkormányzati rendelete 6. § (9) bekezdésével megállapított szöveg. A 9. melléklet a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (XI. 23.) önkormányzati rendelete 6. § (8) bekezdésével megállapított szöveg. A 9. melléklet a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 6. § (8) bekezdésével megállapított szöveg.

16

A 10. melléklet a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IX. 14.) önkormányzati rendelete 6. § (10) bekezdésével megállapított szöveg. A 10. melléklet a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (XI. 23.) önkormányzati rendelete 6. § (9) bekezdésével megállapított szöveg. A 10. melléklet a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 6. § (9) bekezdésével megállapított szöveg.

17

A 12. melléklet a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2023. (V. 31.) önkormányzati rendelete 6. § (8) bekezdésével megállapított szöveg. A 12. melléklet a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2023. (IX. 14.) önkormányzati rendelete 6. § (11) bekezdésével megállapított szöveg. A 12. melléklet a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (XI. 23.) önkormányzati rendelete 6. § (10) bekezdésével megállapított szöveg. A 12. melléklet a Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2023. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 6. § (10) bekezdésével megállapított szöveg.