Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 39/2023. (XI. 23.) önkormányzati rendelete

a Képviselő-testület és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 36/2014. (XI. 06.) önkormányzati rendelet és a Társasházaknak adható önkormányzati támogatásokról szóló 49/2017. (XII. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2023. 11. 24- 2023. 11. 24

Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 39/2023. (XI. 23.) önkormányzati rendelete

a Képviselő-testület és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 36/2014. (XI. 06.) önkormányzati rendelet és a Társasházaknak adható önkormányzati támogatásokról szóló 49/2017. (XII. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról

2023.11.24.

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) és d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a következőket rendeli el:

1. § (1) A Képviselő-testület és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 36/2014. (XI. 06.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: SZMSZ) 7. melléklete az 1. melléklet szerint módosul.

(2) Az SZMSZ 8. melléklete a 2. melléklet szerint módosul.

2. § (1) A Társasházaknak adható önkormányzati támogatásokról szóló 49/2017. (XII. 20.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) bevezető része helyébe a következő rendelkezés lép:

„Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:”

(2) A Rendelet 12. § (1)-(3) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(1) A kivitelezést a megállapodás aláírását követő egy éven belül kell megvalósítani. A társasház kérelmére a kivitelezési határidő egy alkalommal, legfeljebb hat hónappal meghosszabbítható. A határidő-hosszabbítás iránti kérelmet a társasház a szerződésben meghatározott kivitelezési határidő leteltét megelőzően, írásban köteles benyújtani. A társasház köteles a kérelmet indokolni. A határidő meghosszabbításáról és annak tartamáról a polgármester dönt. Amennyiben az e bekezdésben foglalt határidőn belül a támogatott munkálat tényleges készültségi foka nem éri el a (6) bekezdés szerinti részelszámolásra lehetőséget adó készültségi fokot, a társasház a támogatásra nem lesz jogosult.

(2) A támogatás igénybevételéhez szükséges, a szerződésben rögzített dokumentumokat a kivitelezési határidő leteltét követő száznyolcvan napon belül kell benyújtani a Polgármesteri Hivatalhoz. A társasház kérelmére az elszámolás, illetve a részelszámolás benyújtására nyitva álló határidő egy alkalommal, legfeljebb kilencven nappal meghosszabbítható. A határidő-hosszabbítás iránti kérelmet a társasház a szerződésben meghatározott elszámolási határidő leteltét megelőzően, írásban köteles benyújtani. A társasház köteles a kérelmet indokolni. A határidő meghosszabbításáról és annak tartamáról a polgármester dönt. Amennyiben a társasház az e bekezdésben foglalt határidőn belül nem nyújtja be az elszámoláshoz, illetve a részelszámoláshoz szükséges dokumentumokat, a támogatás arányos részére a társasház nem lesz jogosult.

(3) A társasház által elmulasztott – akár meghosszabbított – kivitelezési határidő lejártát követően, a társasház írásbeli kérelme alapján az elmulasztott határidő meghosszabbításáról, illetve a támogatás kifizetéséről a hatáskörrel rendelkező bizottság dönt. A társasház köteles a kérelmet indokolni.”

„(2b) A Képviselő-testület és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 36/2014. (XI. 06.) önkormányzati rendelet és a Társasházaknak adható önkormányzati támogatásokról szóló 49/2017. (XII. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló 39/2023. (XI. 23.) önkormányzati rendelettel módosított 12. § (1)-(3) bekezdését a Képviselő-testület és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 36/2014. (XI. 06.) önkormányzati rendelet és a Társasházaknak adható önkormányzati támogatásokról szóló 49/2017. (XII. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló 39/2023. (XI. 23.) önkormányzati rendelet hatálybalépése előtt benyújtott és még el nem bírált kérelmekre is alkalmazni kell.”

3. § Ez a rendelet 2023. november 24-én lép hatályba.