Csorvás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2019. (II.28.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2019. évi költségvetéséről

Hatályos: 2019. 03. 01- 2019. 06. 28




Csorvás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában foglalt feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:




1. § A rendelet személyi hatálya Csorvás Város Önkormányzatára (a továbbiakban: Önkormányzat), és az Önkormányzat költségvetési szerveire terjed ki, a rendelet 1. mellékletében meghatározott címrend szerint.


            2. §   A Képviselő-testület az önkormányzat költségvetése 2019. évi

                a.) bevételi főösszegét                                              979.516 ezer forintban,

                b.) kiadási főösszegét                                               979.516 ezer forintban,

állapítja meg.


3. § (1) Az Önkormányzat összesített bevételi forrásait és kiadási előirányzatait kötelező, önként vállalt és igazgatási feladatok szerinti bontásban a rendelet 2. melléklete tartalmazza.


(2) Az Önkormányzat bevételeinek címek, alcímek, előirányzat-csoportok és kiemelt előirányzatok szerinti megoszlását kötelező, önként vállalt, és igazgatási feladatok szerinti bontásban, a rendelet 3. melléklete tartalmazza.


(3) A Csorvási Polgármesteri Hivatal bevételeinek címek, alcímek, előirányzat-csoportok és kiemelt előirányzatok szerinti megoszlását kötelező, önként vállalt, és igazgatási feladatok szerinti bontásban, a rendelet 4. melléklete tartalmazza.


                  (4) A Csorvás Város Önkormányzatának Óvodája és Bölcsődéje bevételeinek címek, alcímek, előirányzat-csoportok és kiemelt előirányzatok szerinti megoszlását kötelező, önként vállalt, és igazgatási feladatok szerinti bontásban, a rendelet 5. melléklete tartalmazza.


(5) A Csorvás Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye bevételeinek címek, alcímek, előirányzat-csoportok és kiemelt előirányzatok szerinti megoszlását kötelező, önként vállalt, és igazgatási feladatok szerinti bontásban, a rendelet 6. melléklete tartalmazza.


(6) Az Önkormányzat kiadásainak címek, alcímek, előirányzat-csoportok és kiemelt előirányzatok szerinti megoszlását kötelező, önként vállalt, és igazgatási feladatok szerinti bontásban, a rendelet 7. melléklete tartalmazza.


(7) A Csorvási Polgármesteri Hivatal kiadásainak címek, alcímek, előirányzat-csoportok és kiemelt előirányzatok szerinti megoszlását kötelező, önként vállalt, és igazgatási feladatok szerinti bontásban, a rendelet 8. melléklete tartalmazza.


(8) A Csorvás Város Önkormányzatának Óvodája és Bölcsődéje kiadásainak címek, alcímek, előirányzat-csoportok és kiemelt előirányzatok szerinti megoszlását kötelező, önként vállalt, és igazgatási feladatok szerinti bontásban, a rendelet 9. melléklete tartalmazza.


(9) A Csorvás Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye kiadásainak címek, alcímek, előirányzat-csoportok és kiemelt előirányzatok szerinti megoszlását kötelező, önként vállalt, és igazgatási feladatok szerinti bontásban, a rendelet 10. melléklete tartalmazza.


     (10) Az Önkormányzat működési célú államháztartáson belülre és kívülre történő pénzeszköz-átadásainak kimutatását a rendelet 11. melléklete tartalmazza. Ez a melléklet tartalmazza a közvetett támogatásokat is.


(11) Az Önkormányzat működési és felhalmozási célú költségvetési bevételi és kiadási előirányzatait – tájékoztató jelleggel, mérlegszerűen – a rendelet 12. melléklete tartalmazza.


4. § Az Önkormányzat Képviselő-testülete az Önkormányzat, és az Önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési intézményekben a foglalkoztatottak, továbbá a közfoglalkoztatottak létszámát 103 főben, az Önkormányzat költségvetésében szereplő képviselő-testületi tagok, valamint a Képviselő-testület bizottságainak nem települési képviselő tagjai együttes létszámát 2019. évre 13 főben határozza meg, a rendelet 13. mellékletében foglalt részletezés szerint.


5. § Az Önkormányzat felújítási kiadásait feladatonként, beruházási kiadásait célonként a rendelet 14. melléklete tartalmazza.


6. § Az Önkormányzat Képviselő-testülete a 2019. évi várható bevételi és kiadási előirányzatainak teljesüléséről szóló előirányzat-felhasználási ütemtervet mind a bevételi, mind a kiadási főösszeget tekintve a rendelet 15. mellékletében foglaltak alapján, 979.516 ezer Ft-ban határozza meg.

           

7. § Az Önkormányzat Képviselő-testülete az Önkormányzat 2019. évi bevételeinek és kiadásainak várható teljesítéséről szóló likviditási ütemtervet a rendelet 16. melléklete szerint határozza meg.


7/A. § A Polgármester 2 millió forint értékhatárig dönt a forrásfelhasználásról, és döntéséről tájékoztatja a Képviselő-testületet.


7/B. § A költségvetési rendelet bevételi és kiadási előirányzatainak módosítása, a címek közötti átcsoportosítás a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik.


8. § Az Önkormányzat Képviselő-testülete a Csorvási Polgármesteri Hivatalnál foglalkoztatott köztisztviselők illetményalapját – a belügyminiszter 2019. évi „Kiegyenlítő bérrendezési alap támogatásra kiírt pályázata alapján rendelkezésre álló forrás terhére - 2019. évre vonatkozóan 46.380,- Ft-ban határozza meg.


Záró rendelkezések


9. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba azzal, hogy rendelkezéseit 2019. január 01. napjától kell alkalmazni.




Baráth Lajos                                                                          Dr. Kerekesné Dr. Mracskó Gyöngyi

polgármester                                                                                                 jegyző




Kihirdetve: 2019. február 28-án.




Dr. Kerekesné Dr. Mracskó Gyöngyi

                        jegyző