Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (III. 10.) önkormányzati rendelete

Szentes Város Önkormányzata 2023. évi költségvetéséről, módosításának és végrehajtásának rendjéről

Hatályos: 2024. 03. 16

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2023. (III. 10.) önkormányzati rendelete

Szentes Város Önkormányzata 2023. évi költségvetéséről, módosításának és végrehajtásának rendjéről

2024.03.16.

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32.cikk (1) bekezdés f) pontjában biztosított feladatkörében eljárva, a következőket rendeli el.

I. Fejezet

A rendelet hatálya

1. § E rendelet hatálya kiterjed Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületére (továbbiakban: Képviselő-testület) és szerveire, valamint az Önkormányzat által alapított és irányított költségvetési szervekre, a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatalra (továbbiakban: intézmények), a címrend szerinti önkormányzati költségvetésében tervezett feladatokra, továbbá mindazon magánszemélyekre, jogi személyekre és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetekre, alapítványokra, közalapítványokra, gazdasági társaságokra, amelyek az Önkormányzat költségvetésében szereplő előirányzatokból részesülnek.

II. Fejezet

A költségvetés bevételei és kiadásai

2. § (1)1 A Képviselő-testület az Önkormányzat 2023. évi költségvetési bevételeinek és kiadásainak főösszegét, valamint azok egyenlegét, az e rendelet mellékleteiben részletezett bevételi források és kiadási jogcímek figyelembevételével:

a) költségvetési bevételét: 8 455 243 eFt-ban

b) költségvetési kiadását: 10 580 427 eFt-ban

c) költségvetési egyenlegét 2 125184 eFt, melyből

ca) Finanszírozási bevételek 22 716 168 eFt

cb) belső finanszírozású: 1 903 776 eFt-ban

cc) ebből működési célú maradvány:740 553 eFt

cd) felhalmozási célú maradvány: 1 163 223 eFt

ce) külső finanszírozású: 20 603 924 eFt-ban

cf) ebből államháztartási megelőlegezések:101 392 eFt

cg) hitel: 300 000 eFt,

ch) kölcsönök, betét megtérülése: 20 411 000 eFt,

ci) Finanszírozási kiadások 20 590 984 eFt

cj) külső finanszírozású: 20 590 984 eFt-ban állapítja meg

ck) ebből államháztartási megelőlegezések visszatérítése: 101 392 eFt

cl) hiteltörlesztés: 37 736 eFt cm) kölcsön nyújtása, betét elhelyezés: 20 463 826 eFt

(2)2 A 2. melléklet szerinti kiemelt kiadási előirányzatokat az alábbiak szerint állapítja meg a Képviselő-testület:

a) személyi juttatások 3 026 401 eFt

b) munkaadót terhelő járulék, szociális hozzájárulási adó 404 971 eFt

c) dologi kiadások 3 097 562 eFt

d) ellátottak pénzbeli juttatásai 86 687 eFt

e) egyéb működési célú kiadások 1 904 306 eFt

f) beruházások 1 862 256 eFt

g) felújítások 176 754 eFt

h) egyéb felhalmozási kiadások 21 850 eFt i) finanszírozási kiadások 20 590 984 eFt

(3) A Képviselő-testület a 2. § (1) bekezdése szerinti költségvetési egyenleg megszüntetését az előző évi maradványt érintő felhasználások korlátozásával biztosítja. Az Önkormányzat folyamatos működőképessége érdekében szükségesnek tartja a feladatok finanszírozásához kapcsolódó források kontroll melletti likviditási terv alapján történő biztosítását.

3. § (1) A 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételi főösszegen belül a források összetételét az 1. melléklet (kötelező, önként vállalt és állami feladatok bontásban), 2. melléklet, 3. melléklet és 4. melléklet tartalmazz.

(2) A 2. § (1) bekezdésében megállapított és a 3. § (1) bekezdésében hivatkozott mellékletekben szereplő főösszegeken belül a költségvetési szervek előirányzat-csoportok kiemelt előirányzatok szerinti bevételeit, valamint a kiadások teljesítéséhez igénybe vehető általános önkormányzati támogatás, illetve a szociális és egyéb kedvezményhez igénybe vehető önkormányzati támogatás előirányzatát - kötelező, önként vállalt és állami feladatok bontásban - az 5. melléklet szerint hagyja jóvá a Képviselő-testület intézményenként.

(3) A 2. § (1) bekezdésében megállapított kiadási főösszegeken belül a költségvetési szervek tervezett kiadásait intézményenként, előirányzat-csoportonként, illetve kiemelt előirányzatonként - kötelező, önként vállalt és állami feladatok bontásban - a 6. melléklet szerint állapítja meg a Képviselő-testület.

(4) A 2. § (1) bekezdésében megállapított kiadási főösszegen belül az egyéb, szociális célú támogatások kiadásainak tételes előirányzatait a 7. melléklet, a működési célra juttatott egyéb támogatásokat a 8. melléklet szerint hagyja jóvá a Képviselő-testület.

(5) Az Önkormányzat tulajdonában lévő, bérbeadás útján hasznosított ingatlanok ingatlankezelési tervét a 11. mellékletben részletezettek szerint hagyja jóvá a Képviselő-testület.

(6) A 2. § (1) bekezdésében megállapított kiadási főösszegen belül az Önkormányzat költségvetésében tervezett fejlesztési feladatait a 9. melléklet és a 12. melléklet szerint fogadja el a Képviselő-testület.

(7) Az önkormányzat hitelállományát a 13. melléklet, a garancia-, kezességvállalását feladat és lejárat szerinti bontásban a 14. melléklet szerint hagyja jóvá a Képviselő-testület.

(8) A Képviselő-testület az Önkormányzat adósságot keletkeztető kötelezettségeinek és saját bevételeinek alakulását a 15. melléklet szerint hagyja jóvá azzal, hogy év közben kötelezettségek a hitelképesség folyamatos figyelemmel kísérése és bemutatása mellett vállalhatók.

(9) Uniós eszközök támogatásával megvalósuló projekteket, azok támogatási összegét és kiadásait a 16. melléklet szerint fogadja el a Képviselő-testület.

(10)3 Az éves létszám előirányzatot költségvetési szervenként a 17. mellékletben foglalt részletezés szerint 582,59 főben határozza meg a Képviselő-testület. A köznevelési intézményekben pedagógus munkakörben foglalkoztatottak intézményi létszámkeretét a 18. melléklet szerint állapítja meg a Képviselő-testület.

(11) Az önkormányzati költségvetési szervek engedélyezett álláshelyeinek számát a 19. melléklet, a közfoglalkoztatottak 2023. évi létszámát a 17. melléklet szerint hagyja jóvá a Képviselő-testület.

(12) A Képviselő-testület az Önkormányzat címrendjét a 20. melléklet alapján állapítja meg. A költségvetési intézmények - az 5. melléklet, illetve a 6. mellékletben részletezett előirányzatainak tagolását - bevételeinek forrásonkénti, kiadásainak tételes részletezését az intézmények elemi költségvetése tartalmazza.

4. § Az egészségügyi alapellátást (védőnői szolgálat, iskola egészségügy, anyatej gyűjtés) Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (továbbiakban: NEAK) közvetlenül finanszírozza. Az e célra tervezett kötött felhasználású előirányzat 120.500 eFt, mely a feladatokhoz kapcsolódóan a Szentesi Intézmények Gazdasági Szervezete költségvetésében megtervezésre került.

5. § (1)4 „(1) A 2. § (1) bekezdése szerinti kiadási főösszegen belül a költségvetés egyes működési feladataihoz a felhasználásra vonatkozó célokhoz és feltételekhez kötötten 20 959 eFt tartalékot (ebből a képviselői keret /500 eFt/fő/ 0 eFt), valamint 292 643 eFt általános tartalékot állapít meg a Képviselő-testület. A tartalékokat e rendelet 10. melléklete részletezi.

(2) A működési céltartalékkal való rendelkezés (átcsoportosítás), a cél szerinti felhasználás engedélyezése - a források rendelkezésre állásának függvényében - a Képviselő-testület jogköre.

(3) A működési céltartalékban (10. melléklet) elkülönített bizottsági keret felosztására a Képviselő-testület Művelődési, Oktatási és Kulturális Bizottsága tesz javaslatot.

(4) Az előző évi keresetbe tartozó juttatások 2%-ának megfelelő, meghatározott munkateljesítmény eléréséért, illetve átmeneti többletfeladatok teljesítéséért fizetendő kereset-kiegészítésre - a céltartalékban - elkülönített összeg nyújt fedezetet a költségvetési intézményekben a teljesítmények ösztönzéséhez, melynek felhasználást a Képviselő-testület feltételekhez köti azzal, hogy a keret ténylegesen a teljesítmények ösztönzését kell, hogy szolgálja. A keret felhasználására vonatkozó szabályok, célok és az értékelés rendjének kialakítása, betartása kötelező és az intézményvezetők felelőssége. A szabályok maximális betartása nélkül a keret felhasználására nem kerülhet sor.

III. Fejezet

A költségvetés végrehajtásával kapcsolatos feladatok, a költségvetési gazdálkodás általános szabályai

6. § (1) Az Önkormányzat irányítása alá tartozó intézményekben ellátandó feladatokhoz a személyi feltételeket az Önkormányzat a költségvetésben biztosította, melynek fedezete minden intézmény költségvetési előirányzatába az engedélyezett létszámnak megfelelő, 2023. január 1-től hatályos bértábla szerint - a minimálbér, garantált bérminimum mértékének változását figyelembevéve - került beépítésre.

(2) A Szentes Közös Önkormányzati Hivatal (továbbiakban: Hivatal) költségvetésében jutalom, prémium címén teljesítményösztönzés, személyi ösztönzés céljából előirányzatot a költségvetés nem tartalmaz.

(3) A Képviselő-testület a 2023. évi köztisztviselői illetményalapot 60.000,- Ft-ban határozza meg. Az Önkormányzat középfokú iskolai végzettségű köztisztviselői részére 20%, felsőfokú iskolai végzettségű köztisztviselői részére 30% illetménykiegészítést állapít meg tárgyévre.

7. § (1)5 A Képviselő-testület a sportegyesületek pénzbeli támogatásának keretösszegét 22 500 eFt-ban állapítja meg, melynek felosztását a Képviselő-testület Ifjúsági és Sportbizottságra bízza.

(2) A sportszervezetek támogatása címén megállapított keret terhére a kiutalás az Ifjúsági és Sportbizottság határozata alapján, a támogatási szerződések megkötését követően, az elszámoltatás rendjének betartása mellett történhet. Korábbi támogatással való elszámolás és támogatási szerződés hiányában újabb kiutalásra nem kerülhet sor. A támogatásokról, az elszámolásokról a Hivatal sportért felelős köztisztviselője köteles pontos, naprakész és átlátható nyilvántartást vezetni. A támogatási szerződésekben rögzíteni kell a 368/2011. (XII.31.) Korm. rendelet (továbbiakban: Ávr.). 74. §-ában foglalt kötelezettségek megtartását biztosító feltételeket, különösen, ha azokról más jogszabály nem rendelkezik.

(3) A sport- és közművelődési létesítmények kedvezményes használatát az Önkormányzat egységesen támogatja, melynek fedezeteként a költségvetésben összességében 8.804 eFt áll rendelkezésre, a keret felosztását - szakmai előkészítést követően - a Művelődési, Oktatási és Kulturális Bizottságra, valamint az Ifjúsági és Sportbizottságra bízza a Képviselő-testület.

(4) A (3) bekezdés szerinti támogatás kiutalása a tényleges használat alapján havonként, utólagos elszámolással dokumentáltan, háromoldalú megállapodás szerint történhet.

(5) A nem önkormányzati tulajdonú és irányítású, nem önkormányzati feladatot ellátó szervezeteknek nyújtott pénzbeli önkormányzati támogatás további feltétele annak igazolása, hogy a támogatottnak nincs adó (beleértve a helyi adót is), vám és egyéb köztartozása. Támogatás csak a szabályoknak megfelelő támogatási okirattal és elszámolási kötelezettség teljesítése mellett nyújtható.

(6) Az Önkormányzat költségvetése terhére bármely címen - jogszabályban rögzített tartalmú támogatási okirat alapján - kiutalt támogatással a támogatott 2023. december 31-ig -dokumentáltan - köteles elszámolni. Az elszámoltatással kapcsolatos felelősség a Hivatal szakmai feladatokat ellátó irodavezetőjét terheli.

8. § (1) Az Önkormányzat költségvetési gazdálkodása a bevételi előirányzatok teljesítésének kötelezettségét és a kiadási előirányzatok felhasználásának jogosultságát foglalja magába. A bevétel előirányzat-módosítás nélkül is túlteljesíthető, a kiadási előirányzat nem jár felhasználási kötelezettséggel. A bevételi többlet a tervezett bevételt meghaladóan realizált bevétel akkor, ha a betervezett bevételi jogcímeken a bevételi többlet időpontjában bevételkiesés nem várható.

(2) A költségvetésben nem tervezett bevételek realizálása esetén az előirányzat módosítás a Képviselő-testület hatásköre.

9. § (1) A Képviselő-testület az Önkormányzat, valamint a felügyelete alá tartozó intézmények költségvetését - e rendeletének módosításával - év közben megváltoztathatja.

(2) Az önkormányzati költségvetési szervek e rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek, de az 5. melléklet, illetve a 6. mellékletekben megállapított kiemelt előirányzatok módosítása a Képviselő-testület hatásköre.

(3) A költségvetési szerv felel a saját költségvetésében meghatározott kiadási előirányzatok szabályszerű felhasználásáért, a bevételi előirányzatok teljesítéséért. Köteles feladatai ellátásáról, munkafolyamatai megszervezéséről úgy gondoskodni, hogy biztosítsa a költségvetésében megállapított előirányzatok gazdaságos, hatékony és takarékos felhasználását.

(4) Az intézmények a jelen rendeletben, illetve a rendelet 5. mellékletben foglalt részletezettséggel megállapított önkormányzati támogatást csak az alaptevékenység ellátásához használhatják fel.

(5) Az önkormányzati költségvetési szervek előirányzat-módosítási hatáskörükben - az irányító szerv egyidejű tájékoztatása mellett - a költségvetésük bevételi és kiadási előirányzatának főösszegét és a megfelelő részelőirányzatokat a tervezett előirányzatokon felüli többletbevételéből felemelhetik az alábbiak szerint:

a) a működési bevétel tervezett mértékét - nem tervezési hibából - meghaladó bevétel többletbevételnek minősül. A többletbevétel megszerzéséhez szükséges közvetlen költségeken túl az intézményi fenntartási költségek arányos fedezetére használható összeggel emelhető a kiadási előirányzat, a képződött maradvány nem használható fel intézményi hatáskörben.

b) az átvett pénzeszközök, valamint a támogatások esetében a megkötött megállapodás szerint emelhető a bevételi és kiadási előirányzat egyaránt.

(6) Az (1) bekezdésben meghatározott költségvetési szervek a többletbevételük terhére is csak a forrásképződés mértékének, illetve ütemének figyelembevételével és az intézmény biztonságos működését szem előtt tartva vállalhatnak kötelezettséget.

(7) Az Önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek a többletbevételük terhére vállalt felhalmozási jellegű kiadási előirányzataikat csak a Képviselő-testület jóváhagyását követően emelhetik fel.

(8) Az intézmények vezetői munkáltatói és bérgazdálkodói jogkörük gyakorlása során nem vállalhatnak olyan tartós kötelezettségeket, amelyek többlet költségvetési támogatást igényelnének 2023. évre, illetve az azt követő évekre.

(9) A Képviselő-testület a szakmai jogszabályokban foglaltak figyelembevételével elrendeli az Önkormányzat irányítása alá tartozó intézményekben foglalkoztatottak munkakör szerinti folyamatos és érdemi vizsgálatát, a megüresedő álláshelyek betöltésének kontrollját, illetve koordinálását a humán erőforrásokkal való hatékony gazdálkodás érdekében az Önkormányzat munkaerő-gazdálkodásáról szóló 37/2009. (XII.31.) rendelete alapján.

(10) Az önkormányzati bevételt képező és az intézményi működéshez nyújtott önkormányzati támogatás részbeni forrását biztosító - az intézményi adatközlésekre, statisztikai adatokra, beszámolókra alapozottan megállapított ellátottak száma alapján igényelt - feladatalapú állami támogatás jogcímeit és összegét a 2. melléklet tartalmazza.

(11) Amennyiben az előző bekezdésben foglaltak a tervezettől - pontatlan adatszolgáltatás miatt - lényegesen eltérnek, akkor felelősségre vonás kezdeményezésére kell, hogy sor kerüljön, ami az adott intézmény önkormányzati támogatás csökkentését is maga után vonhatja.

(12) A költségvetési intézmények által igénybe vett, az ellátottak részére biztosított élelmezési feladatokra nyújtott önkormányzati támogatás előirányzata - beleértve a kedvezményesen, vagy térítés nélkül étkezőket is - a szolgáltatást nyújtó Szentes Város Szolgáltató Kft. Központi Konyhája intézményekkel egyeztetett adatai alapján a tervezett élelmezési napok szerint került kialakításra, melynek összegét az intézményi kiadások előirányzata tartalmazza. A 2023. évi költségvetési zárási feladatok keretében a tényleges élelmezési napok alapján a támogatás elszámolásra kerül.

10. § (1)6 Az önkormányzati alapítású gazdasági társaságok működéséhez szükséges támogatást a Képviselő-testület az alábbiak szerint állapítja meg:

a) Szentesi Sport -és Üdülőközpont Nkft.

aa)7 működési támogatás: 428 388 eFt

ab)8 adósságszolgálati támogatás 55 000 eFt

ac)9 fejlesztési támogatás 5 000 eFt.

b)10 Szentes Városellátó Nkft. 472 340 eFt.

c) Szentes Városi Szolgáltató Kft.

ca) Városfejlesztési Csoport 20.000 eFt

cb) gyermekétkeztetés támogatása 42.000 eFt

d)11 Szentesi Élet Kft. 23 651 eFt

(2) Az (1) bekezdésben megállapított támogatási összegek a XIV. cím Önkormányzati feladatok előirányzatai között kerültek megtervezésre, melyek kiutalására havi ütemezésben kerülhet sor, míg a Képviselő-testület által év közben biztosított egyszeri feladatok pótelőirányzatának kiutalásáról a döntést követő 20 napon belül kell gondoskodni. A havi ütemezés szerinti kiutalástól a Hivatal Számviteli és Tervezési Irodájával történt előzetes egyeztetést követően, a működés folyamatosságát veszélyeztető esetekben lehet eltérni.

(3) A Szentesi Sport-és Üdülőközpont Nkft., a Szentesi Élet Kft. működéséhez nyújtott támogatás az üzemeléssel, illetve az adósságszolgálattal kapcsolatos kiadásokhoz nyújt kiegészítő forrást.

(4) A Szentes Városellátó Nkft. működési támogatása a köztisztasági, valamint a belvízrendezési feladatok ellátáshoz biztosít fedezetet.

(5) Az SZVSZ Kft. részére nyújtott támogatás a Városfejlesztési Csoport működéséhez, valamint a gyermekétkeztetés támogatásához biztosít forrást.

11. § (1) Az önkormányzati költségvetési szervek e rendelettel jóváhagyott bevételi és kiadási előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek.

(2) Valamennyi költségvetési szerv köteles a gazdálkodás vitelét, valamint számviteli rendjét meghatározó szabályzatait a mindenkor érvényes központi szabályozás figyelembevételével elkészíteni, illetve a szükséges módosításokat végrehajtani.

(3) Az intézmények vezetői a 9. § (4) és (5) bekezdések szerinti kötelezettségvállalásaikat – beleértve a bér és egyéb személyi juttatásokra, valamint az azokat terhelő közterhekre vonatkozó kötelezettségvállalásokat is – az e rendelet 11. § (1) bekezdésében foglaltak figyelembevételével tehetik meg.

(4) A feladat elmaradásából származó - személyi és dologi - megtakarítások felhasználására csak a Képviselő-testület döntésének megfelelően kerülhet sor.

(5) A Képviselő-testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat valamennyi intézmény köteles betartani, illetve betartatni. Az előirányzat túllépés megakadályozása, megfelelő intézkedés megtétele az intézményvezetők feladata és felelőssége.

(6) A költségvetési szervek – a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő által finanszírozott feladatok kivételével – pénzellátásáról, kiadásaik teljesítéséhez szükséges pénzeszközök rendelkezésre bocsátásáról a Hivatal Számviteli és Tervezési Irodája az önkormányzati kincstár működtetésén keresztül gondoskodik.

(7) A Hivatal Számviteli és Tervezési Irodája köteles folyamatosan figyelemmel kísérni a pénzellátás szabályainak betartását, az önkormányzati támogatás kiutalására irányuló kérelmek jogosságát.

(8) Az intézmények költségvetésében jóváhagyott bevételi előirányzatok teljesítése, a bevételek beszedése az intézményvezetők felelőssége, ezért a hátralék beszedésére irányuló intézkedések elmulasztása miatt kieső bevételek pótlására önkormányzati támogatás kiutalására nem kerülhet sor.

12. § (1) Az Önkormányzat számára év közben biztosított pótelőirányzatok felhasználásáról, a költségvetési intézmények saját hatáskörben végrehajtott előirányzat módosításainak jóváhagyásáról, valamint az átruházott hatáskörben hozott döntésekről, az emiatt szükségessé váló költségvetési rendelet módosításáról a Képviselő-testület szükség szerint, de legalább negyedévente dönt.

(2) Amennyiben év közben az Országgyűlés, a Kormány, illetve valamely költségvetési fejezet, vagy elkülönített állami pénzalap az Önkormányzat számára meghatározott célra pótelőirányzatot biztosít, a polgármesternek a költségvetési rendelet módosítására irányuló javaslattal kell a Képviselő-testületet tájékoztatni. Amennyiben az Országgyűlés előirányzatot zárol az Önkormányzat költségvetéséből, annak kihirdetését követően haladéktalanul a Képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

(3) A Képviselő-testület negyedévenként, de legkésőbb a jogszabályokban meghatározott határidőben - december 31-i hatállyal - dönt a költségvetési rendelet módosításáról.

(4) A jóváhagyott költségvetésen, képviselő-testületi döntésen alapuló előirányzat módosításokról szóló értesítések kiadására a Hivatal Számviteli és Tervezési Iroda (irodavezető aláírásával) jogosult.

13. § (1) A költségvetés végrehajtásának ellenőrzéséről az Önkormányzat köteles gondoskodni a költségvetési szervek és a Hivatal, mint intézmény tekintetében az éves ellenőrzési munkatervben foglaltak szerint. Az ellenőrzés tapasztalatairól a polgármester a zárszámadási rendelettervezet előterjesztésekor köteles a Képviselő-testületet tájékoztatni.

(2) Az intézmények kötelesek - a működésük folyamatára is tekintettel - kialakítani, működtetni a belső kontroll rendszert - az Áht. 69-70. §-a figyelembevételével - és a tapasztalatokról a beszámolási kötelezettség teljesítésével egyidejűleg kötelesek számot adni.

14. § (1) A költségvetés teljesítéséről, a bevételek és kiadások alakulásáról, az önkormányzat likviditási helyzetéről a Képviselő-testület Pénzügyi és Tulajdonosi Bizottságát folyamatosan tájékoztatni kell.

(2) Az intézmények által a maradvány felhasználására tett javaslatot az irányító szerv az Ávr. 155. §-ában foglaltak alapján felülvizsgálja, a felülvizsgált és jóváhagyott maradványt az intézmények az előző évi kötelezettségeikre használhatják fel.

(3) Az intézményi költségvetések előirányzatait a 2022. évi maradvány teljes összegére a Képviselő-testület a zárszámadás elfogadásával egyidejűleg módosítja.

(4) A beruházási feladatok részbeni forrását képező átvett pénzeszközök, felhalmozási célú támogatások, központosított előirányzatok teljesítésének elmaradása esetén a beruházások folytatásáról, az új körülményre való tekintettel, külön képviselő-testületi döntést kell hozni.

(5) A működési feladatokhoz kapcsolódó bevételi előirányzatok teljesítésében a tervezetthez viszonyított kiesés esetén a költségvetésben tervezett feladatok megvalósíthatóságáról, a költségvetési egyensúly megtartása érdekében teendő szükséges intézkedésekről a Képviselő-testület dönt.

(6) A költségvetés kiadási előirányzatai között nem szereplő feladatokra, a tervezett feladatok előirányzatát meghaladó kiadási szükségletekre kötelezettség nem vállalható, illetve a feladatok megvalósítását célzó, pénzügyi kötelezettséget keletkeztető intézkedés nem tehető.

15. § (1) Az Önkormányzat tulajdonosi minőségében hozott döntései a költségvetésben tervezett feladatok megvalósítását, a pénzügyi források felhasználhatóságát átmenetileg sem korlátozhatják.

(2) Az Önkormányzat irányítása alá tartozó intézmények, gazdasági társaságok az államháztartás számviteléről szóló 4/2013. (I.11.) Korm. rendeletben (továbbiakban: Áhsz.), Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének az Önkormányzat vagyonáról, a vagyona feletti tulajdonjog gyakorlásának, hasznosításának és vagyonkezelésbe adásának szabályairól 15/2013. (VII.17.) önkormányzati rendeletében, valamint az intézményi számviteli politikában rögzítettek szerint törölhetik a 2021. december 31-én fennálló, egy évet meghaladó, a behajtás érdekében tett, többszöri intézkedéssel igazolt kintlévőséget.

16. § (1) Az intézmények vezetői a jóváhagyott költségvetési kereteken túl pénzügyi, fedezet nélküli, az irányító szervtől származó, többletforrást igazoló írásos dokumentum hiányában kötelezettséget nem vállalhatnak, a feladatok végrehajtását nem kezdhetik meg.

(2) A költségvetési intézményeknek az elismert vevői állományukról és egyéb követelésükről, valamint az elismert szállítói állományukról és egyéb kötelezettségeikről tételes, korosított adatszolgáltatást kell teljesíteniük tárgyhót követő hónap 15-ig a Hivatal Számviteli és Tervezési Irodája felé.

(3) A költségvetési rendelet hatálya alá tartozó intézmények, gazdasági társaságok a feladatellátásukhoz kapcsolódó beszerzéseiket kötelesek a jogszabályokban előírt feltételeknek megfelelő tartalommal elkészített szabályzataikban rögzítettek szerint, az Önkormányzat érdekeinek szem előtt tartásával végezni.

(4) A költségvetési intézmények létszámgazdálkodásukat Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének a szentesi önkormányzati intézmények munkaerő-gazdálkodási rendszeréről szóló 37/2009.(XII.31.) rendelet előírásainak szigorú betartása mellett kötelesek bonyolítani, ezen belül az átmenetileg üres álláshelyek alakulásáról negyedévente elszámolni.

(5) Az Önkormányzat többségi tulajdonában lévő gazdasági társaság ügyvezetője köteles a személyi jellegű ráfordításokat érintő kötelezettségvállalásairól (alkalmazás, megbízás stb.) előzetesen a gazdasági társaság felügyelő bizottságát tájékoztatni.

(6) A gazdálkodás biztonságáért a Képviselő-testület, míg a szabályszerűségért a polgármester a felelős. A Hivatal, illetve a XIV. cím Önkormányzati feladatok tekintetében a kötelezettségvállalásra, pénzügyi ellenjegyzésre, utalványozásra vonatkozó hatáskörök gyakorlásának rendjét, a feladatellátás előírásait külön szabályzat tartalmazza.

(7) A Képviselő-testület felhatalmazza az intézmények vezetőit az intézményi költségvetésben megtervezett bevételek beszedésére, kiadások teljesítésére.

(8) Az Önkormányzat irányítása alá tartozó intézmények működési vagy felhalmozási célú pályázat beadásához, azt megelőzően, az önkormányzati támogatást igénylő tervezett pályázat részleteinek a fenntartási kötelezettség és a további évek működési költségeinek ismertetésével kötelesek a Képviselő-testület döntését, jóváhagyását kérni.

IV. Fejezet

Az Önkormányzat vagyonával és a felhalmozásokkal kapcsolatos rendelkezések

17. § (1) Az Önkormányzat vagyonával való gazdálkodás szabályait az Önkormányzat vagyonáról, a vagyona feletti tulajdonjog gyakorlásának, hasznosításának és vagyonkezelésbe adásának szabályairól 15/2013. (VII.17.) önkormányzati rendelet tartalmazza.

(2) Az Önkormányzati vagyonnal való gazdálkodásban a tulajdonosi szemlélet, az önkormányzati érdekek fokozott érvényesítésével el kell érni, hogy a vagyontárgyak hozadéka a fejlesztések forrásaként maximálisan ki legyen használva.

(3) Az önkormányzati vagyontárgyak hasznosításából származó, e rendeletben forrásként nem tervezett bevételeket csak a Képviselő-testület döntésének megfelelően, elsődlegesen felhalmozási célok megvalósítására lehet felhasználni.

(4) A vagyontárgyak hasznosításáért az Önkormányzat fizetési eszközként csak forint átutalást, vagy készpénzt fogadhat el, más fizetési mód alkalmazása – csereingatlan, értékpapír, természetbeni teljesítés – a vonatkozó számviteli szabályok betartása mellett, a Képviselő-testület Városrendezési, -Fejlesztési és Idegenforgalmi, a Pénzügyi és Tulajdonosi, valamint a Jogi és Ügyrendi Bizottsága véleményének, jóváhagyásának előzetes kikérésével lehetséges. Az éves gazdálkodásról szóló zárszámadás keretében be kell mutatni az önkormányzati tulajdonban álló vagyon összetételét az ingatlankataszter adataival egyezően törzs-, illetve üzleti vagyon bontásban, valamint az Önkormányzat befektetett eszközeit.

(5) A felhalmozási célú feladatok megvalósítása, finanszírozhatósága érdekében fokozott figyelmet kell fordítani a pályázatok benyújtását megelőzően a költségek reális számba vételére, az előkészítésre.

(6) A költségek ismeretében a Képviselő-testület dönt a pályázatok benyújtásáról, mely döntés előkészítéshez szükséges a pályázattal történő beruházás összes költségének, az Önkormányzatot terhelő önerő konkrét összegének és megjelölésének, valamint a beruházás befejezését követően a működtetéssel kapcsolatosan felmerülő költségek bemutatása, a megtérülés prognosztizálása.

(7) Eredményes pályázat esetén a felelős személyek kijelölésével el kell érni, hogy a munkák megkezdésétől a befejezésig, a pályázati pénzek elszámolásának megtörténtéig a szakmai felügyelet koordináltan működjön.

(8) Kiemelt figyelmet kell fordítani az önkormányzati alapítású gazdasági társaságok által működtetett vagyonnal való gazdálkodásra, a feladatellátásra vonatkozó szerződésekben foglaltak teljesítésének értékelésére.

(9) A Szentes Városi Szolgáltató Kft. vagyonában bekövetkezett változásokról, az Önkormányzat tulajdonát képező és kezelésében lévő ingatlanokra fordított felújításokról és a beruházásokról az éves beszámoló keretében köteles adatot szolgáltatni a Hivatal Számviteli és Tervezési Irodájának.

(10) A Szentes Városi Szolgáltató Kft. és az Önkormányzat közötti elszámolásra a külön megállapodásban foglaltakat kell alkalmazni.

(11) Az Önkormányzat által alapított és támogatott gazdasági társaságok az éves beszámolók keretében kötelesek elszámolni a támogatás összegének felhasználásáról, az önkormányzati tulajdonú ingatlanokra fordított értéknövelő beruházásokról.

(12) A vagyongazdálkodásban kiemelt hangsúlyt kell fektetni a Képviselő-testület, a Hivatal, az önkormányzati tulajdonú, illetve résztulajdonú gazdálkodó szervezetek hatékony együttműködésére, a feladatok koordinált, ellenőrzött ellátására.

(13) Az Önkormányzat vagyonával kapcsolatos kártérítési igények, peres eljárások miatt felmerülő kiadásokat a fejlesztési források terhére kell elszámolni, a peres eljárásokból származó bevételeket pedig a fejlesztési kiadások teljesítésére kell felhasználni.

(14) A vagyonmérleg alapja a leltár. Az önkormányzat irányítása alá tartozó intézmények – beleértve a Hivatalt is – kötelesek eszközeik és forrásaik leltározását az Áhsz 22. §-ában foglaltak szerint elvégezni és a mérlegtételeket alátámasztani. A leltározással kapcsolatos részletes szabályokra vonatkozó előírásokat külön szabályzat tartalmazza, melyben meghatározásra kerülnek az egyes vagyontárgyak leltározásával kapcsolatos eljárások a tulajdon védelmének szem előtt tartása mellett. Az Önkormányzat, mint irányító szerv hozzájárul ahhoz, hogy a tárgyi eszközöket az intézmények kétévente tényleges leltárfelvétellel leltározzák. A közbenső években a leltározás összehasonlító módszerrel kell, hogy történjen.

V. Fejezet

Költségvetési egyensúlyt javító intézkedések, feladatok

18. § (1) A költségvetési egyensúly megtartása valamennyi területen megköveteli a tervezett bevételek teljesítését, a bevételi többletek beszedésére irányuló intézkedések folyamatos megtételét. A működőképesség megtartását ésszerű takarékossággal, a tartalékok feltárásával, külső források bevonásával, továbbá a költségkímélő megoldások keresésével, a saját bevételek növelésével valamennyi területen kiemelt feladatként kell kezelni. Pótelőirányzati kérelem csak rendkívüli esetben terjeszthető elő a Pénzügyi és Tulajdonosi Bizottság előzetes véleményezésével.

(2) Pénzügyi tartalmú, vagy a költségvetés évében, illetve az azt követő években pénzügyi kihatással járó előterjesztések csak a Képviselő-testület Pénzügyi és Tulajdonosi Bizottsága, valamint az illetékes szakmai bizottság véleményével terjeszthetők a Képviselő-testület elé.

(3) A bizottságok költségvetést érintő, a kötelezettségeket növelő döntést nem hozhatnak. Javaslattal élhetnek a Képviselő-testület felé, mely javaslatot előzetesen a Képviselő-testület Pénzügyi és Tulajdonosi Bizottságának kell véleményezni.

(4) Az Önkormányzat által fenntartott költségvetési intézményhálózatban - beleértve a Hivatalban kezelt feladatokat is - az ellátott feladatok ésszerű szervezésével a működési költségeket csökkenteni kell.

19. § (1) A Képviselő-testület a költségvetés likviditását biztosító 250.000 eFt forint alapú hitelkeret szükség szerinti igénybevételét engedélyezi, melynek felhasználásáról elkülönített nyilvántartást kell vezetni.

(2) A megkezdett beruházások megvalósításához a forrásokat az önkormányzati vagyon hatékony hasznosításával, pályázatok benyújtásával kell biztosítani az engedélyezési, közbeszerzési szabályok betartása mellett.

(3) A Képviselő-testület kötelezettséget vállal arra, hogy az igénybe vett külső források törlesztő részleteit és kamatjait a szerződés időtartama alatt – minden más kiadást megelőzően –teljesíti. Az Önkormányzat által vállalt készfizető kezességből adódó éves fizetési kötelezettségre is ugyanezek a szabályok vonatkoznak

VI. Fejezet

Nemzetiségi Önkormányzat

20. § (1) A Szentesi Roma Nemzetiségi Önkormányzat részére, költségvetésében tervezett feladatok ellátásához a Képviselő-testület összességében 200 eFt működési támogatást állapít meg.

(2) A működési célú támogatás igénybevétele a Nemzetiségi Önkormányzat likviditási helyzetének figyelembevételével történhet meg.

VII. Fejezet

Záró rendelkezések

21. § A rendelet hatálybalépésével egyidejűleg Szentes Város 2023. évi költségvetési gazdálkodásának átmeneti szabályairól szóló 32/2022.(XII.28.) önkormányzati rendelet hatályát veszti.

22. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezéseit a 2023. évi költségvetés végrehajtása során kell alkalmazni.

(2) E rendeletben foglaltak végrehajtásáról a 2023. évi zárszámadásról szóló rendeletben kell számot adni.

1. melléklet az 5/2023. (III. 10.) önkormányzati rendelethez12

Szentes Város Önkormányzata 2023. évi bevételei

ezer Ft-ban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Jóváhagyott előirányzat

ebből

Változás

ebből

Módosított előirányzat

ebből

kötelező

önként vállalt

állami

kötelező

önként vállalt

állami

kötelező

önként vállalt

állami

feladatok

feladatok

feladatok

I. Működési célú támogatások államháztartáson belülről

Önkormányzatok működési támogatásai

Központosított előirányzatok

11 837

11 837

0

0

92 686

92 686

0

0

104 523

104 523

0

0

Feladatalapú kötött felhasználású állami támogatások

2 880 833

3 205 881

3 205 881

0

0

98 079

98 079

0

0

3 303 960

3 303 960

0

0

Működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

- ebből NEAK-tól

120 500

120 500

120 500

0

0

34 400

34 400

0

0

154 900

154 900

0

0

egyéb műk. célú támogatások bev.

476 233

391 633

361 842

29 791

0

19 479

19 479

0

0

411 112

381 321

29 791

0

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

6 237

6 237

0

0

6 237

6 237

0

0

Működési c. támogatások összesen

3 477 566

3 729 851

3 700 060

29 791

0

250 881

250 881

0

0

3 980 732

3 950 941

29 791

0

II. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

- EU Önerő Alapból

0

0

0

0

0

0

- egyéb támogatás

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

II. Felhalmozási célú tám. ÁHT-n belülről összesen

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

III. Közhatalmi bevételek

Jövedelemadók

Termőföld bérbeadásából származó jövedelemadó

650

650

650

0

0

0

0

0

0

650

650

0

0

Vagyoni típusú adók

Építményadó

177 000

177 000

177 000

0

0

0

0

0

0

177 000

177 000

0

0

Magánszemélyek kommunális adója

74 000

74 000

74 000

0

0

0

0

0

0

74 000

74 000

0

0

Értékesítési és forgalmi adók

Iparűzési adó

1 800 000

2 331 000

1 803 815

527 185

0

0

-128 631

128 631

0

2 331 000

1 675 184

655 816

0

Gépjárműadók

Belf.gépjárművek adójának önkormányzatot megillető része

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

Idegenforgalmi

7 000

7 000

7 000

0

0

0

0

0

0

7 000

7 000

0

0

Talajterhelési díj

4 500

4 500

4 500

0

0

0

0

0

0

4 500

4 500

0

0

Egyéb átengedett adók

Egyéb közhatalmi bevételek

Igazagtási szolgáltatási díjak

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Környezet-, természet-,műemlékvédelmi,építésügyi bírság

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Helyi adókhoz kapcsolódó pótlékok, bírságok

8 800

12 000

12 000

0

0

0

0

0

0

12 000

12 000

0

0

Egyéb bírság (szabálysértési pénz- és helyszíni bírság,

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

közlekedési szabálysértés utáni közigazgatási bírság)

Közhatalmi bevételek összesen

2 071 950

2 606 150

2 078 965

527 185

0

0

-128 631

128 631

0

2 606 150

1 950 334

655 816

0

IV. Működési bevételek

Tulajdonosi bevételek

Lakbér bevételek (SZVSZ Kft)

111 000

111 000

111 000

0

0

0

0

0

0

111 000

111 000

0

0

Nem lakás c. szolgáló helyiségek bérleti díja (SZVSZ Kft)

123 500

123 500

123 500

0

0

0

0

0

0

123 500

123 500

0

0

Egyéb bérleti díj

44 547

44 547

0

44 547

0

28

0

28

0

44 575

0

44 575

0

Osztalék, hozam bevétel

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Üzemeltetésből, koncesszióból származó bevétel

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Ellátási díjak

401 956

401 956

188 049

213 907

0

1 241

338

903

0

403 197

188 387

214 810

0

Kiszámlázott ÁFA

135 277

135 967

110 940

25 027

0

8 790

8 642

148

0

144 757

119 582

25 175

0

ÁFA visszatérülés

135 981

127 430

103 625

23 805

0

2 010

2 010

0

0

129 440

105 635

23 805

0

Kamatbevételek

32 000

95 308

95 308

0

0

0

0

0

0

95 308

95 308

0

0

Egyéb működési bevétel

218 765

221 819

189 204

32 615

0

60 315

46 997

13 318

0

282 134

236 201

45 933

0

Működési bevételek összesen

1 203 026

1 261 527

921 626

339 901

0

72 384

57 987

14 397

0

1 333 911

979 613

354 298

0

V. Felhalmozási bevételek

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Ingatlanok értékesítése

51 800

60 832

0

60 832

0

1 773

0

1 773

0

62 605

0

62 605

0

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

315

315

0

0

315

315

0

0

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Felhalmozási bevételek összesen

51 800

60 832

0

60 832

0

2 088

315

1 773

0

62 920

315

62 605

0

VI. Működési célú átvett pénzeszközök

Támogatási kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Egyéb működési célra átvett pénzeszk

22 359

19 859

2 500

0

220

220

0

0

22 579

20 079

2 500

0

Működési célú átvett pénzeszközök összesen

0

22 359

19 859

2 500

0

220

220

0

0

22 579

20 079

2 500

0

VII. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

Támogatási kölcsönök visszatérülése

1 642

1 982

0

1 982

0

0

0

0

0

1 982

0

1 982

0

Egyéb felhalmozási célra átvett pénzeszk

437 297

446 969

600

446 369

0

0

0

0

0

446 969

600

446 369

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök összesen

438 939

448 951

600

448 351

0

0

0

0

0

448 951

600

448 351

0

VIII. Egyéb felhalmozási bevételek

0

Költségvetési bevételek összesen

7 243 281

8 129 670

6 721 110

1 408 560

0

325 573

180 772

144 801

0

8 455 243

6 901 882

1 553 361

0

IX. Finanszírozási bevételek

Működési célú maradvány igénybevétele

843 404

740 553

100 547

640 006

0

0

0

0

0

740 553

100 547

640 006

0

Felhalmozási célú maradvány igénybevétele

939 581

1 163 223

0

1 163 223

0

0

0

0

0

1 163 223

0

1 163 223

0

Hitel, kölcsönfelvétel

300 000

0

300 000

0

0

0

0

0

300 000

0

300 000

0

Államháztartáson belüli megelőlegezések

89 422

101 392

101 392

0

0

0

0

0

0

101 392

101 392

0

0

Kölcsönök, betéti tőke megtérülése

10 991 000

10 991 000

0

0

9 420 000

9 420 000

0

0

20 411 000

20 411 000

0

0

Finanszírozási bevételek összesen

1 872 407

13 296 168

11 192 939

2 103 229

0

9 420 000

9 420 000

0

0

22 716 168

20 612 939

2 103 229

0

Bevételek mindösszesen

9 115 688

21 425 838

17 914 049

3 511 789

0

9 745 573

9 600 772

144 801

0

31 171 411

27 514 821

3 656 590

0

2. melléklet az 5/2023. (III. 10.) önkormányzati rendelethez13

Szentes Város Önkormányzata 2023. évi feladatalapú alap és kiegészítő támogatása

forintban

Megnevezés

2023 évi eredeti

Jóváhagyott

Változás

2023. évi módosított

Mutató

Normatíva

Áll.támogatás

Mutató

Normatíva

Áll.támogatás

Mutató

Normatíva

Áll.támogatás

Mutató

Normatíva

Áll.támogatás

I. HELYI ÖNKORMÁNYZATOK MŰKÖDÉSÉNEK ÁLTALÁNOS TÁMOGATÁSA

Önkormányzati hivatal működésének támogatás

52,06

5 537 000

288 256 220

52,06

5 537 000

305 748 380

52

5 537 000

305 748 380

Település-üzemeltetéshez kapcsolódó feladatellátás támogatása összesen

210 130 522

210 130 522

0

0

210 130 522

A zöldterület-gazdálkodással kapcsolatos feladatok ellátásának támogatása

1 722,60

26 000

44 787 600

1 723

26 000

44 787 600

1 723

26 000

44 787 600

Közvilágítás fenntartásának támogatása

117 751 500

117 751 500

0

0

117 751 500

Köztemető fenntartással kapcsolatos feladatok támogatása

1 493 160

1 493 160

0

0

1 493 160

Közutak fenntartásának támogatása

46 098 262

46 098 262

0

0

46 098 262

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

26 340

2 800

73 752 000

26 340

2 800

73 752 000

26 340

2 800

73 752 000

Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

1 567

2 550

3 995 850

1 567

2 550

3 995 850

1 567

2 550

3 995 850

Energia áremelkedés hatásai enyhítésének támogatása

279 776 484

279 776 484

0

0

279 776 484

I. Összesen:

855 911 076

873 403 236

0

873 403 236

II. A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK EGYES KÖZNEVELÉSI ÉS GYERMEKÉTKEZTETÉSI FELADATAINAK TÁMOGATÁSA

pedagógusok átlagbéralapú támogatása

75,80

5 262 900

398 927 820

75,30

5 262 900

450 353 487

14 589 761

75,30

5 262 900

464 943 248

pedagógus szakképzettséggel nem rendelkező segítők átlagbéralapú támogatása

48,50

3 878 000

188 083 000

48,20

3 878 000

213 092 200

48,20

3 878 000

213 092 200

pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők átlagbéralapú támogatása

0,50

5 262 900

2 631 450

0,50

5 262 900

2 990 395

113 365

0,50

5 262 900

3 103 760

óvodaműködtetési támogatás - óvoda napi nyitvatartási ideje eléri a nyolc órát

852,30

130 000

110 799 000

844,00

130 000

115 628 000

-1 274 100

844,00

130 000

114 353 900

pedagógus II. kategóriába sorolt pedagógusok, szakképzettséggel rendelkező segítők kieg. tám.

33,90

467 690

15 854 691

35,20

467 690

18 092 800

325 646

35,20

467 690

18 418 446

mesterpedagógus, kutatótanár kategóriába sorolt pedagógusok kiegészítő támogatása

7,00

1 743 970

12 207 790

6,10

1 743 970

11 699 800

443 726

6,10

1 743 970

12 143 526

minősítést 2023. jan. 1-ig történő átsorolással megszerző alapfokú végzettségű ped.II. kategóriába sorolt ped. kieg.tám.

471 170

18 212

489 382

esélyegyenlőség illetményrész támogatás

955 111

955 111

II. Összesen:

728 503 751

812 327 852

15 171 721

827 499 573

III. A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI FELADATAINAK TÁMOGATÁSA

család- és gyermekjóléti szolgálat

3,30

5 128 940

16 925 502

3,30

5 128 940

19 562 400

3,30

5 128 940

19 562 400

család- és gyermekjóléti központ

6,70

4 843 970

32 454 599

6,70

4 843 970

38 929 010

6,70

4 843 970

38 929 010

óvodai és iskolai szociális segítő tevékenység támogtása

20 072 326

0,00

22 590 326

0,00

0

22 590 326

szociális étkeztetés (fő)

300,00

73 810

22 143 000

290,00

73 810

23 086 900

-398 050

290,00

73 810

22 688 850

házi segítségnyújtás szociális segítés(fő)

1,00

25 000

25 000

2,00

25 000

25 000

2,00

25 000

25 000

házi segítségnyújtás személyi gondozás(fő)

26,00

463 130

12 041 380

25,00

463 130

13 425 000

-537 000

25,00

463 130

12 888 000

falugondnoki vagy tanyagondnoki szolgáltatás összesen (működési hó)

5,00

5 142 300

25 711 500

5,00

5 142 300

28 061 000

5,00

5 142 300

28 061 000

időskorúak nappali intézményi ellátása (fő)

75,00

282 630

21 197 250

77,00

282 630

24 534 510

-318 630

77,00

282 630

24 215 880

foglalkoztatási támogatásban részesülő időskorúak nappali intézményben ellátottak száma

1,00

169 560

169 560

1,00

169 560

191 160

-191 160

1,00

169 560

0

fogyatékos személyek nappali intézményi ellátása (fő)

16,00

875 660

14 010 560

19,00

875 660

18 982 140

19,00

875 660

18 982 140

foglalkoztatási támogatásban részesülő fogyatékos nappali intézményben ellátottal száma (fő)

8,00

525 390

4 203 120

5,00

525 390

2 997 150

5,00

525 390

2 997 150

demens személyek nappali intézményi ellátása (fő)

24,00

829 460

19 907 040

26,00

829 460

23 540 400

1 810 800

26,00

829 460

25 351 200

foglalkoztatási támogatásban részesülő demens ellátottak száma

0

0

273 470

0,00

0

273 470

pszichiátriai betegek nappali intézményi ellátása (fő)

33,00

421 580

13 912 140

32,00

421 580

14 584 960

32,00

421 580

14 584 960

hajléktalanok nappali intézményi ellátása (fő)

30,00

293 740

8 812 200

30,00

293 740

9 085 670

686 530

30,00

293 740

9 772 200

hajléktalanok nappali int. - a szociális és nyugdíjpolitikáért felelős minniszter által kijelölt int.

11 045 900

0,00

12 005 900

274 000

0,00

0

12 279 900

hajléktalanok átmeneti szállása

30,00

703 670

21 110 100

30,00

703 670

22 344 100

1 106 000

30,00

703 670

23 450 100

hajléktalanok éjjeli menedékheyl (férőhely)

26,00

703 670

18 295 420

26,00

703 670

20 635 420

-312 000

26,00

703 670

20 323 420

pszichiátriai betegek részére nyújtott közösségi alapellátás alaptám. (feladategység)

1,00

2 000 000

2 000 000

1,00

2 000 000

4 028 000

-2 028 000

1,00

2 000 000

2 000 000

pszichiátriai betegek részére nyújtott közösségi alapellátás teljesítmény tám. (feladategység)

40,00

242 340

9 693 600

40,00

242 340

9 693 600

1 292 800

40,00

242 340

10 986 400

egyes szociális szakosított ellátások, valamint gyermekek átmeneti gondozásával kapcs.feladatok finansz.szemp.elismert szakmai dolgozók bértámogatása

42,00

5 439 900

228 475 800

43,00

5 439 900

229 768 600

51 827 000

43,00

5 439 900

281 595 600

egyes szociális szakosított ellátások, valamint gyermekek átmeneti gondozásával kapcs.intézményüzemeltetési támogatás

163 283 095

210 002 995

-79 605 995

0,00

0

130 397 000

Gyermekétkeztetés tám.(elismert dolgozók bértámogatása)

55,09

2 700 300

148 759 527

41,39

2 700 300

163 121 490

-40 062 330

41,39

2 700 300

123 059 160

Gyermekétkeztetés üzemeltetési tám.

155 164 109

114 598 409

94 696 331

0,00

0

209 294 740

A rászoruló gyermekek intézményen kívüli szünidei étkeztetésének támogatása

3 506,00

285

999 210

3 530,00

285

999 210

13 110

3 530,00

285

1 012 320

Bölcsőde, mini bölcsőde támogatása, finanzírozás szempontjából elimert szakmai dolgozók bértámogatása: felsőfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók

14,00

6 990 700

97 869 800

15,00

6 990 700

105 859 440

19 521 403

15,00

6 990 700

125 380 843

Bölcsőde, mini bölcsőde támogatása, finanzírozás szempontjából elimert szakmai dolgozók bértámogatása: bölcsődei dajkák, középfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók

13,00

5 453 000

70 889 000

5 453 000

89 151 500

-15 719 960

5 453 000

73 431 540

Bölcsődei üzemeltetési támogatás

32 710 000

31 454 760

-201 760

0

31 253 000

szociális ágszsti összevont pótlék és egészségügyi kiegészítő pótlék

139 113 869

47 516 783

0

186 630 652

III. Összesen:

1 171 880 738

1 392 372 919

79 643 342

1 472 016 261

települési önkormányzatok nyilvános könyvtári és közművelődési feladatainak támogatása

26 340,00

2 213

58 290 420

26 340

2 213

61 529 420

26 340

2 213

61 529 420

települési önkormányzatok muzeális intézményi feladatainak támogatás

28 300 000

28 300 000

0

0

28 300 000

települési önkormányzatok kulturális feladatainak bérjellegű támogatása

37 947 224

37 947 224

3 264 000

0

0

41 211 224

IV. Összesen:

124 537 644

127 776 644

3 264 000

131 040 644

Mindösszesen:

2 880 833 209

3 205 880 651

98 079 063

3 303 959 714

3. melléklet az 5/2023. (III. 10.) önkormányzati rendelethez14

Szentes Város Önkormányzata 2023. évi számított működési bevételei

ezer Ft-ban

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Jóváhagyott előirányzat

ebből

Változás

ebből

Módosított előirányzat

ebből

kötelező

önként vállalt

állami

kötelező

önként vállalt

állami

kötelező

önként vállalt

állami

feladatok

feladatok

feladatok

I. Működési célú támogatások államháztartáson belülről

Önkormányzatok működési támogatásai

Központosított előirányzatok

11 837

11 837

0

0

92 686

92 686

0

0

104 523

104 523

0

0

Feladatalapú kötött felhasználású állami támogatások

2 880 833

3 205 881

3 205 881

0

0

98 079

98 079

0

0

3 303 960

3 303 960

0

0

Működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

0

0

0

0

- ebből NEAK-tól

120 500

120 500

120 500

0

0

34 400

34 400

0

0

154 900

154 900

0

0

egyéb műk. célú támogatások bev.

476 233

391 633

361 842

29 791

0

19 479

19 479

0

0

411 112

381 321

29 791

0

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

6 237

6 237

0

0

6 237

6 237

0

0

Működési c. támogatások összesen

3 477 566

3 729 851

3 700 060

29 791

0

250 881

250 881

0

0

3 980 732

3 950 941

29 791

0

II. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

III. Közhatalmi bevételek

Jövedelemadók

Termőföld bérbeadásából származó jövedelemadó

650

650

650

0

0

0

0

0

0

650

650

0

0

Vagyoni típusú adók

Építményadó

177 000

177 000

177 000

0

0

0

0

0

0

177 000

177 000

0

0

Magánszemélyek kommunális adója

74 000

74 000

74 000

0

0

0

0

0

0

74 000

74 000

0

0

Értékesítési és forgalmi adók

Iparűzési adó

1 800 000

2 331 000

1 803 815

527 185

0

0

-128 631

128 631

0

2 331 000

1 675 184

655 816

0

Gépjárműadók

Belf.gépjárművek adójának önkormányzatot megillető része

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

Idegenforgalmi

7 000

7 000

7 000

0

0

0

0

0

0

7 000

7 000

0

0

Talajterhelési díj

4 500

4 500

4 500

0

0

0

0

0

0

4 500

4 500

0

0

Egyéb átengedett adók

Egyéb közhatalmi bevételek

Igazagatási szolgáltatási díjak

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Környezet-, természet-,műemlékvédelmi,építésügyi bírság

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Helyi adókhoz kapcsolódó pótlékok, bírságok

8 800

12 000

12 000

0

0

0

0

0

0

12 000

12 000

0

0

Egyéb bírság (szabálysértési pénz- és helyszíni bírság,

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

közlekedési szabálysértés utáni közigazgatási bírság)

Közhatalmi bevételek összesen

2 071 950

2 606 150

2 078 965

527 185

0

0

-128 631

128 631

0

2 606 150

1 950 334

655 816

0

IV. Működési bevételek

Tulajdonosi bevételek

Lakbér bevételek (SZVSZ Kft)

62 000

111 000

111 000

0

0

0

0

0

0

111 000

111 000

0

0

Egyéb bérleti díj (SZVSZ Kft)

96 500

123 500

123 500

0

0

0

0

0

0

123 500

123 500

0

0

Osztalék, hozam bevétel

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Üzemeltetésből, koncesszióból származó bevétel

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Ellátási díjak

401 956

401 956

188 049

213 907

0

1 241

338

903

0

403 197

188 387

214 810

0

Kiszámlázott ÁFA

123 249

123 939

110 940

12 999

0

8 782

8 642

140

0

132 721

119 582

13 139

0

ÁFA visszatérülés

135 981

127 430

103 625

23 805

0

2 010

2 010

0

0

129 440

105 635

23 805

0

Kamatbevételek

32 000

95 308

95 308

0

0

0

0

0

0

95 308

95 308

0

0

Egyéb működési bevétel

294 765

221 819

189 204

32 615

0

60 315

46 997

13 318

0

282 134

236 201

45 933

0

Működési bevételek összesen

1 146 451

1 204 952

921 626

283 326

0

72 348

57 987

14 361

0

1 277 300

979 613

297 687

0

V. Felhalmozási bevételek

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

315

315

0

0

315

315

0

0

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Felhalmozási bevételek összesen

0

0

0

0

0

315

315

0

0

315

315

0

0

VI. Működési célú átvett pénzeszközök

Támogatási kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Egyéb működési célra átvett pénzeszk

22 359

19 859

2 500

0

220

220

0

0

22 579

20 079

2 500

0

Működési célú átvett pénzeszközök összesen

0

22 359

19 859

2 500

0

220

220

0

0

22 579

20 079

2 500

0

VII. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

Támogatási kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Egyéb felhalmozási célra átvett pénzeszk

600

600

0

0

0

0

0

0

600

600

0

0

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök összesen

0

600

600

0

0

0

0

0

0

600

600

0

0

Költségvetési bevételek összesen

6 695 967

7 563 912

6 721 110

842 802

0

323 764

180 772

142 992

0

7 887 676

6 901 882

985 794

0

VIII. Finanszírozási bevételek

Működési célú maradvány igénybevétele

843 404

740 553

100 547

640 006

0

0

0

0

0

740 553

100 547

640 006

0

Hitel, kölcsönfelvétel

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Államháztartáson belüli megelőlegezések

89 422

101 392

101 392

0

0

0

0

0

0

101 392

101 392

0

0

Kölcsönök, betéti tőke megtérülése

10 991 000

10 991 000

0

0

9 420 000

9 420 000

0

0

20 411 000

20 411 000

0

0

Finanszírozási bevételek összesen

932 826

11 832 945

11 192 939

640 006

0

9 420 000

9 420 000

0

0

21 252 945

20 612 939

640 006

0

Bevételek mindösszesen

7 628 793

19 396 857

17 914 049

1 482 808

0

9 743 764

9 600 772

142 992

0

29 140 621

27 514 821

1 625 800

0

4. melléklet az 5/2023. (III. 10.) önkormányzati rendelethez15

Szentes Város Önkormányzata 2023. évi központi kezelésű fejlesztési célú bevételei

eFt-ban

Megnevezés

2023. évi

Változás

Módosított

eredeti

jóváhagyott

terv

I. Működési bevételek

Tulajdonosi bevételek

Egyéb bérleti díj - TermálPaprika Kft.

6 840

6 840

0

6 840

- Alföldvíz Zrt.

28 274

28 274

0

28 274

- Vantage Towers Zrt

1 048

1 048

0

1 048

- Mozaik Mozi

135

135

28

163

- Szentesi Ágazati Képzőközpont Nkft.

8 250

8 250

0

8 250

Kiszámlázott ÁFA

0

0

0

tárgyi eszköz értékesítés ÁFÁ-ja

bérleti díj áfa bevétele - TermálPaprika Kft.

1 847

1 847

0

1 847

- Alföldvíz Zrt.

7 634

7 634

0

7 634

- Vantage Towers Zrt

283

283

0

283

- Mozaik Mozi

36

36

8

44

- Szentesi Ágazati Képzőközpont Nkft.

2 228

2 228

0

2 228

I. Működési bevételek összesen

56 575

56 575

36

56 611

II. Felhalmozási bevételek

Ingatlan értékesítés

3967/61, 3967/98. hrsz ingatlan értékesítés (Ipari Park)

17 000

17 839

0

17 839

Volt "legénységi épület" értékesítés (Ipari Park)

32 000

33 083

0

33 083

3408. hrsz. ingatlan értékesítés (nagyhegyi zártkert)

2 800

2 800

0

2 800

4425 hrsz. ingatlan értékesítés

300

0

300

8764/7 hrsz. ingatlan értékesítés

690

0

690

7222 hrsz. ingatlan értékesítés

1 600

0

1 600

3881/24 hrsz. ingatlan értékesítés

820

0

820

18499 és 18500 hrsz. ingatlan értékesítés

700

0

700

STRABAG Generálépítő Kft. Szennyvíztelep reaktor födémszerketetének javítási ktsg-hez hozzájárulás

3 000

0

3 000

01356/9 hrsz. ingatlan értékesítés

0

313

313

Deák F. u. 108. ingatlan értékesítés

0

1 460

1 460

II. Felhalmozási bevételek összesen

51 800

60 832

1 773

62 605

III. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson belül

Lakástámogatási hiteltörlesztés

1 542

1 863

0

1 863

Panel Programból kamatmentes kölcsön visszatérítése

100

119

0

119

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

"Szentesi Kurca-parton harmonikus vízparti környezet megteremtése a helyi közösségek számára"

20 000

20 000

0

20 000

TOP-os pályázatok

335 000

335 000

0

335 000

VP6-7.2.1.1-21 "Külterületi helyi közutak fejlesztése" pályázat

82 297

82 297

0

82 297

"Szentesi értéktár avagy honlap fotó és filmdokumentáció" elkészítésének támogatása

3 600

0

3 600

VP6-19.2.1.-6-8-21 pályázat Vidékfejlesztési Program - szaniterkonténer beszerzése Tiszai strand

5 472

0

5 472

III. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök összesen:

438 939

448 351

0

448 351

Költségvetési bevételek összesen:

547 314

565 758

1 809

567 567

IV. Finanszírozási bevételek

Fejlesztési célú maradvány

939 581

1 163 223

0

1 163 223

Beruházási hitel

300 000

0

300 000

IV. Finanszírozási bevételek összesen:

939 581

1 463 223

0

1 463 223

Bevételek mindösszesen

1 486 895

2 028 981

1 809

2 030 790

5. melléklet az 5/2023. (III. 10.) önkormányzati rendelethez16

Szentes Város Önkormányzata 2023. évi összes bevétele kiemelt előirányzatonként és intézményenként

eFt-ban

Intézmény

Eredeti előirányzat

Jóváhagyott előirányzat

ebből

Változás

ebből

Módosított előirányzat

ebből

kötelező

önként vállalt

állami

kötelező

önként vállalt

állami

kötelező

önként vállalt

állami

feladatok

feladatok

feladatok

Gondozási Központ

- működési célú támogatások NEAK-tól

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési célú támogatások

3 517

3 517

0

0

327

327

0

0

3 844

3 844

0

0

- felhalmozási célú támogatások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- ÁFA bevételek

10 982

10 982

10 982

0

0

0

0

0

0

10 982

10 982

0

0

- ÁFA visszatérülések

12 481

12 481

12 481

0

0

0

0

0

0

12 481

12 481

0

0

- kamatbevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési bevételek

58 217

58 442

58 442

0

0

103

103

0

0

58 545

58 545

0

0

- felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

19 254

19 254

0

0

100

100

0

0

19 354

19 354

0

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- előző évi maradvány

9 624

9 624

0

0

0

0

0

0

9 624

9 624

0

0

- önkormányzati támogatás általános

230 998

259 949

259 949

0

0

8 715

8 715

0

0

268 664

268 664

0

0

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

7 500

7 500

7 500

0

0

6 304

6 304

0

0

13 804

13 804

0

0

- finanszírozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Gondozási Központ összesen

320 178

381 749

381 749

0

0

15 549

15 549

0

0

397 298

397 298

0

0

Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon

- működési célú támogatások NEAK-tól

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési célú támogatások

7 327

7 327

0

7 327

0

0

0

0

0

7 327

0

7 327

0

- felhalmozási célú támogatások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- ÁFA bevételek

12 605

12 605

0

12 605

0

7 735

0

7 735

0

20 340

0

20 340

0

- ÁFA visszatérülések

23 723

23 723

0

23 723

0

-7 735

0

-7 735

0

15 988

0

15 988

0

- kamatbevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési bevételek

222 604

222 604

0

222 604

0

0

0

0

0

222 604

0

222 604

0

- felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- előző évi maradvány

1 703

0

1 703

0

0

0

0

0

1 703

0

1 703

0

- önkormányzati támogatás általános

383 898

451 387

0

451 387

0

30 664

0

30 664

0

482 051

0

482 051

0

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- finanszírozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon összesen

650 157

719 349

0

719 349

0

30 664

0

30 664

0

750 013

0

750 013

0

Központi Óvoda

- működési célú támogatások NEAK-tól

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési célú támogatások

1 482

1 482

1 482

0

0

0

0

0

0

1 482

1 482

0

0

- felhalmozási célú támogatások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- ÁFA bevételek

1 523

1 523

1 523

0

0

0

0

0

0

1 523

1 523

0

0

- ÁFA visszatérülések

13 370

13 370

13 370

0

0

0

0

0

0

13 370

13 370

0

0

- kamatbevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési bevételek

5 640

5 640

5 640

0

0

0

0

0

0

5 640

5 640

0

0

- felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

605

605

0

0

0

0

0

0

605

605

0

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

200

200

0

0

0

0

0

0

200

200

0

0

- előző évi maradvány

646

646

0

0

0

0

0

0

646

646

0

0

- önkormányzati támogatás általános

406 517

422 928

422 928

0

0

69 834

69 834

0

0

492 762

492 762

0

0

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

136 566

136 566

136 566

0

0

-63 334

-63 334

0

0

73 232

73 232

0

0

- finanszírozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Központi Óvoda összesen

565 098

582 960

582 960

0

0

6 500

6 500

0

0

589 460

589 460

0

0

Felsőpárti Óvoda

- működési célú támogatások NEAK-tól

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési célú támogatások

2 931

3 859

3 859

0

0

0

0

0

0

3 859

3 859

0

0

- felhalmozási célú támogatások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- ÁFA bevételek

1 028

1 028

1 028

0

0

0

0

0

0

1 028

1 028

0

0

- ÁFA visszatérülések

16 779

16 779

16 779

0

0

0

0

0

0

16 779

16 779

0

0

- kamatbevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési bevételek

3 807

4 726

4 726

0

0

0

0

0

0

4 726

4 726

0

0

- felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

400

400

0

0

0

0

0

0

400

400

0

0

- előző évi maradvány

1 783

1 783

0

0

0

0

0

0

1 783

1 783

0

0

- önkormányzati támogatás általános

430 619

440 924

440 924

0

0

0

0

0

0

440 924

440 924

0

0

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

161 249

161 249

161 249

0

0

0

0

0

0

161 249

161 249

0

0

- finanszírozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Felsőpárti Óvoda összesen

616 413

630 748

630 748

0

0

0

0

0

0

630 748

630 748

0

0

Családsegítő Központ

- működési célú támogatások NEAK-tól

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési célú támogatások

0

0

0

0

232

232

0

0

232

232

0

0

- felhalmozási célú támogatások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- ÁFA bevételek

1 276

1 276

1 276

0

0

0

0

0

0

1 276

1 276

0

0

- ÁFA visszatérülések

250

250

250

0

0

20

20

0

0

270

270

0

0

- kamatbevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési bevételek

26 258

26 258

26 258

0

0

9 222

9 222

0

0

35 480

35 480

0

0

- felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- előző évi maradvány

873

873

0

0

0

0

0

0

873

873

0

0

- önkormányzati támogatás általános

297 948

359 376

359 376

0

0

23 717

23 717

0

0

383 093

383 093

0

0

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- finanszírozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Családsegítő Központ összesen

325 732

388 033

388 033

0

0

33 191

33 191

0

0

421 224

421 224

0

0

Bölcsőde

- működési célú támogatások NEAK-tól

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési célú támogatások

1 465

1 465

1 465

0

0

0

0

0

0

1 465

1 465

0

0

- felhalmozási célú támogatások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- ÁFA bevételek

528

528

528

0

0

0

0

0

0

528

528

0

0

- ÁFA visszatérülések

87

87

87

0

0

0

0

0

0

87

87

0

0

- kamatbevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési bevételek

6 311

6 311

6 311

0

0

0

0

0

0

6 311

6 311

0

0

- felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- előző évi maradvány

142

142

0

0

0

0

0

0

142

142

0

0

- önkormányzati támogatás általános

243 480

249 868

249 868

0

0

9 004

9 004

0

0

258 872

258 872

0

0

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

24 829

24 829

24 829

0

0

0

0

0

0

24 829

24 829

0

0

- finanszírozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Bölcsőde összesen

276 700

283 230

283 230

0

0

9 004

9 004

0

0

292 234

292 234

0

0

Hajléktalan Segítő Központ

- működési célú támogatások NEAK-tól

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési célú támogatások

20 883

20 999

0

20 999

0

0

0

0

0

20 999

0

20 999

0

- felhalmozási célú támogatások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- ÁFA bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- ÁFA visszatérülések

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- kamatbevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési bevételek

5 937

5 937

0

5 937

0

1 441

0

1 441

0

7 378

0

7 378

0

- felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- előző évi maradvány

488

7 658

0

7 658

0

0

0

0

0

7 658

0

7 658

0

- önkormányzati támogatás általános

104 808

116 477

0

116 477

0

3 961

0

3 961

0

120 438

0

120 438

0

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- finanszírozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Hajléktalan Segítő Központ összesen

132 116

151 071

0

151 071

0

5 402

0

5 402

0

156 473

0

156 473

0

Sportközpont

- működési célú támogatások NEAK-tól

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési célú támogatások

1 465

1 465

0

1 465

0

0

0

0

0

1 465

0

1 465

0

- felhalmozási célú támogatások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- ÁFA bevételek

394

394

0

394

0

140

0

140

0

534

0

534

0

- ÁFA visszatérülések

82

82

0

82

0

0

0

0

0

82

0

82

0

- kamatbevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési bevételek

17 071

17 071

0

17 071

0

12 780

0

12 780

0

29 851

0

29 851

0

- felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

2 500

0

2 500

0

0

0

0

0

2 500

0

2 500

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- előző évi maradvány

3 000

699

0

699

0

0

0

0

0

699

0

699

0

- önkormányzati támogatás általános

56 365

62 789

0

62 789

0

5 370

0

5 370

0

68 159

0

68 159

0

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- finanszírozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Sportközpont összesen

78 377

85 000

0

85 000

0

18 290

0

18 290

0

103 290

0

103 290

0

Szentesi Intézmények Gazdasági Szervezete

- működési célú támogatások NEAK-tól

120 500

120 500

120 500

0

0

34 400

34 400

0

0

154 900

154 900

0

0

- egyéb működési célú támogatások

0

0

0

0

232

232

0

0

232

232

0

0

- felhalmozási célú támogatások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- ÁFA bevételek

31 291

31 291

31 291

0

0

0

0

0

0

31 291

31 291

0

0

- ÁFA visszatérülések

49 011

49 011

49 011

0

0

0

0

0

0

49 011

49 011

0

0

- kamatbevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési bevételek

120 122

120 122

120 122

0

0

0

0

0

0

120 122

120 122

0

0

- felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- előző évi maradvány

43 856

43 856

0

0

0

0

0

0

43 856

43 856

0

0

- önkormányzati támogatás általános

389 220

387 976

387 976

0

0

2 705

2 705

0

0

390 681

390 681

0

0

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- finanszírozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Szentesi Intézmények Gazdasági Szervezete összesen

710 144

752 756

752 756

0

0

37 337

37 337

0

0

790 093

790 093

0

0

Művelődési Központ

- működési célú támogatások NEAK-tól

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési célú támogatások

0

0

0

0

14 523

14 523

0

0

14 523

14 523

0

0

- felhalmozási célú támogatások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- ÁFA bevételek

3 931

3 931

3 931

0

0

8 270

8 270

0

0

12 201

12 201

0

0

- ÁFA visszatérülések

2 226

2 226

2 226

0

0

0

0

0

0

2 226

2 226

0

0

- kamatbevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési bevételek

29 679

29 679

29 679

0

0

37 420

37 420

0

0

67 099

67 099

0

0

- felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

100

100

0

0

100

100

0

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- előző évi maradvány

1 000

2 041

2 041

0

0

0

0

0

0

2 041

2 041

0

0

- önkormányzati támogatás általános

270 818

293 643

293 643

0

0

10 913

10 913

0

0

304 556

304 556

0

0

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- finanszírozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Művelődési Közp. összesen

307 654

331 520

331 520

0

0

71 226

71 226

0

0

402 746

402 746

0

0

Koszta J. Múzeum

- működési célú támogatások NEAK-tól

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési célú támogatások

348

348

0

0

2 900

2 900

0

0

3 248

3 248

0

0

- felhalmozási célú támogatások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- ÁFA bevételek

810

1 500

1 500

0

0

0

0

0

0

1 500

1 500

0

0

- ÁFA visszatérülések

9 851

1 300

1 300

0

0

1 990

1 990

0

0

3 290

3 290

0

0

- kamatbevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési bevételek

3 000

4 000

4 000

0

0

590

590

0

0

4 590

4 590

0

0

- felhalmozási bevételek

0

0

0

0

315

315

0

0

315

315

0

0

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- előző évi maradvány

11 801

11 801

0

0

0

0

0

0

11 801

11 801

0

0

- önkormányzati támogatás általános

130 050

122 820

122 820

0

0

0

0

0

0

122 820

122 820

0

0

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- finanszírozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Koszta J. Múzeum összesen

143 711

141 769

141 769

0

0

5 795

5 795

0

0

147 564

147 564

0

0

Szentes Városi Könyvtár

- működési célú támogatások NEAK-tól

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési célú támogatások

2 500

2 500

0

0

1 265

1 265

0

0

3 765

3 765

0

0

- felhalmozási célú támogatások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- ÁFA bevételek

436

436

436

0

0

372

372

0

0

808

808

0

0

- ÁFA visszatérülések

5 417

5 417

5 417

0

0

0

0

0

0

5 417

5 417

0

0

- kamatbevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési bevételek

5 690

5 690

5 690

0

0

0

0

0

0

5 690

5 690

0

0

- felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

20

20

0

0

20

20

0

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- előző évi maradvány

500

636

636

0

0

0

0

0

0

636

636

0

0

- önkormányzati támogatás általános

125 065

128 946

128 946

0

0

0

0

0

0

128 946

128 946

0

0

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- finanszírozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Szentes Városi Könyvtár összesen

137 108

143 625

143 625

0

0

1 657

1 657

0

0

145 282

145 282

0

0

Közös Önkormányzati Hivatal

- működési célú támogatások NEAK-tól

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési célú támogatások

1 352

3 603

3 603

0

0

0

0

0

0

3 603

3 603

0

0

- felhalmozási célú támogatások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- ÁFA bevételek

1 350

1 350

1 350

0

0

0

0

0

0

1 350

1 350

0

0

- ÁFA visszatérülések

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- kamatbevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési bevételek

7 880

7 880

7 880

0

0

0

0

0

0

7 880

7 880

0

0

- felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- előző évi maradvány

22 886

22 886

0

0

0

0

0

0

22 886

22 886

0

0

- önkormányzati támogatás általános

607 692

608 138

608 138

0

0

0

0

0

0

608 138

608 138

0

0

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- finanszírozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Közös Önkormányzati Hivatal összesen

618 274

643 857

643 857

0

0

0

0

0

0

643 857

643 857

0

0

Intézmények összesen

- működési célú támogatások NEAK-tól

120 500

120 500

120 500

0

0

34 400

34 400

0

0

154 900

154 900

0

0

- egyéb működési célú támogatások

36 905

46 565

16 774

29 791

0

19 479

19 479

0

0

66 044

36 253

29 791

0

- felhalmozási célú támogatások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- ÁFA bevételek

66 154

66 844

53 845

12 999

0

16 517

8 642

7 875

0

83 361

62 487

20 874

0

- ÁFA visszatérülések

133 277

124 726

100 921

23 805

0

-5 725

2 010

-7 735

0

119 001

102 931

16 070

0

- kamatbevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési bevételek

512 216

514 360

268 748

245 612

0

61 556

47 335

14 221

0

575 916

316 083

259 833

0

- felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

315

315

0

0

315

315

0

0

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

22 359

19 859

2 500

0

220

220

0

0

22 579

20 079

2 500

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

600

600

0

0

0

0

0

0

600

600

0

0

- előző évi maradvány

4 988

104 348

94 288

10 060

0

0

0

0

0

104 348

94 288

10 060

0

- önkormányzati támogatás általános

3 677 478

3 905 221

3 274 568

630 653

0

164 883

124 888

39 995

0

4 070 104

3 399 456

670 648

0

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

330 144

330 144

330 144

0

0

-57 030

-57 030

0

0

273 114

273 114

0

0

- finanszírozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Összesen

4 881 662

5 235 667

4 280 247

955 420

0

234 615

180 259

54 356

0

5 470 282

4 460 506

1 009 776

0

Önkormányzati feladatok

- működési célú támogatások NEAK-tól

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- egyéb működési célú támogatások

439 328

345 068

345 068

0

0

0

0

0

0

345 068

345 068

0

0

- felhalmozási célú támogatások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- ÁFA bevételek

57 095

57 095

57 095

0

0

0

0

0

0

57 095

57 095

0

0

- ÁFA visszatérülések

2 704

2 704

2 704

0

0

0

0

0

0

2 704

2 704

0

0

- kamatbevételek

32 000

95 308

95 308

0

0

0

0

0

0

95 308

95 308

0

0

- egyéb működési bevételek

343 005

343 915

343 005

910

0

0

0

0

0

343 915

343 005

910

0

- felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- előző évi maradvány

838 416

636 205

567 190

69 015

0

0

0

0

0

636 205

567 190

69 015

0

- önkormányzati támogatás általános

945 161

1 496 640

1 075 797

420 843

0

89 149

513

88 636

0

1 585 789

1 076 310

509 479

0

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

91 863

55 243

36 620

0

0

0

0

0

91 863

55 243

36 620

0

- finanszírozási bevételek

89 422

11 092 392

11 092 392

0

0

9 420 000

9 420 000

0

0

20 512 392

20 512 392

0

0

Önkormányzati feladatok összesen

2 747 131

14 161 190

13 633 802

527 388

0

9 509 149

9 420 513

88 636

0

23 670 339

23 054 315

616 024

0

- működési célú támogatások NEAK-tól

120 500

120 500

120 500

0

0

34 400

34 400

0

0

154 900

154 900

0

0

- egyéb működési célú támogatások

476 233

391 633

361 842

29 791

0

19 479

19 479

0

0

411 112

381 321

29 791

0

- felhalmozási célú támogatások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- ÁFA bevételek

123 249

123 939

110 940

12 999

0

16 517

8 642

7 875

0

140 456

119 582

20 874

0

- ÁFA visszatérülések

135 981

127 430

103 625

23 805

0

-5 725

2 010

-7 735

0

121 705

105 635

16 070

0

- kamatbevételek

32 000

95 308

95 308

0

0

0

0

0

0

95 308

95 308

0

0

- egyéb működési bevételek

855 221

858 275

611 753

246 522

0

61 556

47 335

14 221

0

919 831

659 088

260 743

0

- felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

315

315

0

0

315

315

0

0

- műk. c. átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

22 359

19 859

2 500

0

220

220

0

0

22 579

20 079

2 500

0

- támogatási kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

- felhalm.c.átvett pénzeszk. ÁHT-on kívülről

0

600

600

0

0

0

0

0

0

600

600

0

0

- előző évi maradvány

843 404

740 553

661 478

79 075

0

0

0

0

0

740 553

661 478

79 075

0

- önkormányzati támogatás általános

4 622 639

5 401 861

4 350 365

1 051 496

0

254 032

125 401

128 631

0

5 655 893

4 475 766

1 180 127

0

- önkormányzati támogatás szociális, egyéb kedvezményhez

330 144

422 007

385 387

36 620

0

-57 030

-57 030

0

0

364 977

328 357

36 620

0

- finanszírozási bevételek

89 422

11 092 392

11 092 392

0

0

9 420 000

9 420 000

0

0

20 512 392

20 512 392

0

0

Mindösszesen

7 628 793

19 396 857

17 914 049

1 482 808

0

9 743 764

9 600 772

142 992

0

29 140 621

27 514 821

1 625 800

0

6. melléklet az 5/2023. (III. 10.) önkormányzati rendelethez17

Szentes Város Önkormányzata 2023. évi összes kiadása kiemelt előirányzatonként és intézményenként

ezer Ft-ban

Intézmény

Eredeti előirányzat

Jóváhagyott előirányzat

ebből

Változás

ebből

Módosított előirányzat

ebből

kötelező

önként vállalt

állami

kötelező

önként vállalt

állami

kötelező

önként vállalt

állami

feladatok

feladatok

feladatok

Gondozási Központ

w személyi juttatások

146 252

176 720

176 720

0

0

13 333

13 333

0

0

190 053

190 053

0

0

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

20 887

25 233

25 233

0

0

1 713

1 713

0

0

26 946

26 946

0

0

w dologi kiadások

w készletbeszerzés

6 781

7 281

7 281

0

0

160

160

0

0

7 441

7 441

0

0

ebből élelmiszer

100

100

0

0

130

130

0

0

230

230

0

0

gyógyszer

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

üzemanyag

3 726

3 851

3 851

0

0

-1 030

-1 030

0

0

2 821

2 821

0

0

w kommunikációs szolgáltatások

1 250

1 275

1 275

0

0

0

0

0

0

1 275

1 275

0

0

w szolgáltatási kiadások

112 704

113 083

113 083

0

0

693

693

0

0

113 776

113 776

0

0

ebből közüzemi díjak

w villamos energia

7 174

7 004

7 004

0

0

0

0

0

0

7 004

7 004

0

0

w gázenergia

16 342

16 342

16 342

0

0

0

0

0

0

16 342

16 342

0

0

w távhő-, melegvíz

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w víz- és csatornadíj

679

849

849

0

0

0

0

0

0

849

849

0

0

w vásárolt élelmezés

81 819

81 976

81 976

0

0

-1 000

-1 000

0

0

80 976

80 976

0

0

w szemétszállítás

140

140

140

0

0

0

0

0

0

140

140

0

0

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

80

150

150

0

0

10

10

0

0

160

160

0

0

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

32 224

55 306

55 306

0

0

-460

-460

0

0

54 846

54 846

0

0

w működési célú ÁFA

32 124

32 377

32 377

0

0

-460

-460

0

0

31 917

31 917

0

0

w fizetendő ÁFA

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w kamatkiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

dologi kiadások összesen:

153 039

177 095

177 095

0

0

403

403

0

0

177 498

177 498

0

0

w ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből elvonások, befizetések

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

tartalék

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w beruházások

2 701

2 701

0

0

100

100

0

0

2 801

2 801

0

0

ebből kisértékű tárgyi eszközök

548

548

0

0

30

30

0

0

578

578

0

0

w felújítások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből felhalmozási célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

lakástámogatás

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Gondozási Központ összesen

320 178

381 749

381 749

0

0

15 549

15 549

0

0

397 298

397 298

0

0

Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon

w személyi juttatások

284 056

337 287

0

337 287

0

26 633

0

26 633

0

363 920

0

363 920

0

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

36 497

43 903

0

43 903

0

3 891

0

3 891

0

47 794

0

47 794

0

w dologi kiadások

w készletbeszerzés

38 089

37 459

0

37 459

0

-282

0

-282

0

37 177

0

37 177

0

ebből élelmiszer

119

119

0

119

0

0

0

0

0

119

0

119

0

gyógyszer

10 000

10 000

0

10 000

0

0

0

0

0

10 000

0

10 000

0

üzemanyag

1 575

1 575

0

1 575

0

0

0

0

0

1 575

0

1 575

0

w kommunikációs szolgáltatások

1 893

1 893

0

1 893

0

410

0

410

0

2 303

0

2 303

0

w szolgáltatási kiadások

224 607

231 740

0

231 740

0

0

0

0

0

231 740

0

231 740

0

ebből közüzemi díjak

w villamos energia

15 240

15 240

0

15 240

0

1 290

0

1 290

0

16 530

0

16 530

0

w gázenergia

46 400

46 400

0

46 400

0

1 710

0

1 710

0

48 110

0

48 110

0

w távhő-, melegvíz

0

0

0

0

420

0

420

0

420

0

420

0

w víz- és csatornadíj

2 917

2 917

0

2 917

0

0

0

0

0

2 917

0

2 917

0

w vásárolt élelmezés

134 548

134 548

0

134 548

0

0

0

0

0

134 548

0

134 548

0

w szemétszállítás

1 016

1 016

0

1 016

0

0

0

0

0

1 016

0

1 016

0

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

18

18

0

18

0

12

0

12

0

30

0

30

0

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

63 377

63 887

0

63 887

0

0

0

0

0

63 887

0

63 887

0

w működési célú ÁFA

63 068

63 068

0

63 068

0

-510

0

-510

0

62 558

0

62 558

0

w fizetendő ÁFA

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w kamatkiadások

0

0

0

0

510

0

510

0

510

0

510

0

dologi kiadások összesen:

327 984

334 997

0

334 997

0

140

0

140

0

335 137

0

335 137

0

w ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből elvonások, befizetések

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

tartalék

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w beruházások

1 620

3 162

0

3 162

0

0

0

0

0

3 162

0

3 162

0

ebből kisértékű tárgyi eszközök

500

1 797

0

1 797

0

0

0

0

0

1 797

0

1 797

0

w felújítások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből felhalmozási célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

lakástámogatás

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Dr. Sipos F. Parkerdő Otthon összesen

650 157

719 349

0

719 349

0

30 664

0

30 664

0

750 013

0

750 013

0

Központi Óvoda

w személyi juttatások

349 610

356 090

356 090

0

0

0

0

0

0

356 090

356 090

0

0

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

45 212

46 896

46 896

0

0

0

0

0

0

46 896

46 896

0

0

w dologi kiadások

w készletbeszerzés

3 485

3 726

3 726

0

0

0

0

0

0

3 726

3 726

0

0

ebből élelmiszer

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

gyógyszer

20

20

20

0

0

15

15

0

0

35

35

0

0

üzemanyag

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w kommunikációs szolgáltatások

831

831

831

0

0

135

135

0

0

966

966

0

0

w szolgáltatási kiadások

131 089

137 883

137 883

0

0

5 022

5 022

0

0

142 905

142 905

0

0

ebből közüzemi díjak

w villamos energia

4 180

10 180

10 180

0

0

660

660

0

0

10 840

10 840

0

0

w gázenergia

6 031

6 031

6 031

0

0

-600

-600

0

0

5 431

5 431

0

0

w távhő-, melegvíz

6 500

6 500

6 500

0

0

-2 660

-2 660

0

0

3 840

3 840

0

0

w víz- és csatornadíj

1 800

1 800

1 800

0

0

-650

-650

0

0

1 150

1 150

0

0

w vásárolt élelmezés

107 689

107 689

107 689

0

0

7 430

7 430

0

0

115 119

115 119

0

0

w szemétszállítás

199

199

199

0

0

-30

-30

0

0

169

169

0

0

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

40

40

40

0

0

0

0

0

0

40

40

0

0

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

34 831

37 044

37 044

0

0

1 343

1 343

0

0

38 387

38 387

0

0

w működési célú ÁFA

34 821

36 693

36 693

0

0

1 343

1 343

0

0

38 036

38 036

0

0

w fizetendő ÁFA

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w kamatkiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

dologi kiadások összesen:

170 276

179 524

179 524

0

0

6 500

6 500

0

0

186 024

186 024

0

0

w ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből elvonások, befizetések

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

tartalék

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w beruházások

450

450

0

0

0

0

0

0

450

450

0

0

ebből kisértékű tárgyi eszközök

450

450

0

0

0

0

0

0

450

450

0

0

w felújítások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből felhalmozási célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

lakástámogatás

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Központi Óvoda összesen

565 098

582 960

582 960

0

0

6 500

6 500

0

0

589 460

589 460

0

0

Felsőpárti Óvoda

w személyi juttatások

362 224

368 720

368 720

0

0

0

0

0

0

368 720

368 720

0

0

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

46 728

48 259

48 259

0

0

0

0

0

0

48 259

48 259

0

0

w dologi kiadások

w készletbeszerzés

2 214

2 656

2 656

0

0

310

310

0

0

2 966

2 966

0

0

ebből élelmiszer

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

gyógyszer

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

üzemanyag

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w kommunikációs szolgáltatások

744

744

744

0

0

138

138

0

0

882

882

0

0

w szolgáltatási kiadások

160 892

163 975

163 975

0

0

-1 548

-1 548

0

0

162 427

162 427

0

0

ebből közüzemi díjak

w villamos energia

3 298

3 298

3 298

0

0

145

145

0

0

3 443

3 443

0

0

w gázenergia

11 666

11 666

11 666

0

0

0

0

0

0

11 666

11 666

0

0

w távhő-, melegvíz

1 262

1 262

1 262

0

0

0

0

0

0

1 262

1 262

0

0

w víz- és csatornadíj

1 742

1 742

1 742

0

0

50

50

0

0

1 792

1 792

0

0

w vásárolt élelmezés

137 814

137 814

137 814

0

0

0

0

0

0

137 814

137 814

0

0

w szemétszállítás

210

210

210

0

0

10

10

0

0

220

220

0

0

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

51

51

51

0

0

0

0

0

0

51

51

0

0

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

43 560

44 577

44 577

0

0

0

0

0

0

44 577

44 577

0

0

w működési célú ÁFA

43 560

44 577

44 577

0

0

0

0

0

0

44 577

44 577

0

0

w fizetendő ÁFA

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w kamatkiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

dologi kiadások összesen:

207 461

212 003

212 003

0

0

-1 100

-1 100

0

0

210 903

210 903

0

0

w ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből elvonások, befizetések

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

tartalék

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w beruházások

1 666

1 666

0

0

1 100

1 100

0

0

2 766

2 766

0

0

ebből kisértékű tárgyi eszközök

840

840

0

0

1 100

1 100

0

0

1 940

1 940

0

0

w felújítások

100

100

0

0

0

0

0

0

100

100

0

0

w egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből felhalmozási célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

lakástámogatás

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Felsőpárti Óvoda összesen

616 413

630 748

630 748

0

0

0

0

0

0

630 748

630 748

0

0

Családsegítő Központ

w személyi juttatások

220 341

273 145

273 145

0

0

25 691

25 691

0

0

298 836

298 836

0

0

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

33 913

41 287

41 287

0

0

2 454

2 454

0

0

43 741

43 741

0

0

w dologi kiadások

w készletbeszerzés

15 587

15 801

15 801

0

0

176

176

0

0

15 977

15 977

0

0

ebből élelmiszer

455

705

705

0

0

35

35

0

0

740

740

0

0

gyógyszer

50

50

50

0

0

0

0

0

0

50

50

0

0

üzemanyag

5 939

5 939

5 939

0

0

0

0

0

0

5 939

5 939

0

0

w kommunikációs szolgáltatások

2 236

2 236

2 236

0

0

0

0

0

0

2 236

2 236

0

0

w szolgáltatási kiadások

36 993

37 780

37 780

0

0

0

0

0

0

37 780

37 780

0

0

ebből közüzemi díjak

w villamos energia

14 306

14 306

14 306

0

0

0

0

0

0

14 306

14 306

0

0

w gázenergia

4 888

4 888

4 888

0

0

0

0

0

0

4 888

4 888

0

0

w távhő-, melegvíz

1 759

1 759

1 759

0

0

0

0

0

0

1 759

1 759

0

0

w víz- és csatornadíj

1 440

1 440

1 440

0

0

0

0

0

0

1 440

1 440

0

0

w vásárolt élelmezés

5 828

5 828

5 828

0

0

0

0

0

0

5 828

5 828

0

0

w szemétszállítás

583

583

583

0

0

0

0

0

0

583

583

0

0

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

325

325

325

0

0

0

0

0

0

325

325

0

0

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

16 337

16 550

16 550

0

0

0

0

0

0

16 550

16 550

0

0

w működési célú ÁFA

14 578

14 791

14 791

0

0

0

0

0

0

14 791

14 791

0

0

w fizetendő ÁFA

1 276

1 276

1 276

0

0

0

0

0

0

1 276

1 276

0

0

w kamatkiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

dologi kiadások összesen:

71 478

72 692

72 692

0

0

176

176

0

0

72 868

72 868

0

0

w ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből elvonások, befizetések

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

tartalék

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w beruházások

909

909

0

0

4 870

4 870

0

0

5 779

5 779

0

0

ebből kisértékű tárgyi eszközök

36

36

0

0

2 014

2 014

0

0

2 050

2 050

0

0

w felújítások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből felhalmozási célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

lakástámogatás

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Családsegítő Központ összesen

325 732

388 033

388 033

0

0

33 191

33 191

0

0

421 224

421 224

0

0

Bölcsőde

w személyi juttatások

202 289

207 482

207 482

0

0

4 473

5 433

-960

0

211 955

212 915

-960

0

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

29 703

30 680

30 680

0

0

1 062

102

960

0

31 742

30 782

960

0

w dologi kiadások

w készletbeszerzés

25 279

25 271

25 271

0

0

115

115

0

0

25 386

25 386

0

0

ebből élelmiszer

21 839

21 839

21 839

0

0

0

0

0

0

21 839

21 839

0

0

gyógyszer

100

100

100

0

0

0

0

0

0

100

100

0

0

üzemanyag

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w kommunikációs szolgáltatások

225

225

225

0

0

-10

0

-10

0

215

225

-10

0

w szolgáltatási kiadások

10 534

10 534

10 534

0

0

2 641

2 641

0

0

13 175

13 175

0

0

ebből közüzemi díjak

w villamos energia

2 000

2 000

2 000

0

0

2 040

2 040

0

0

4 040

4 040

0

0

w gázenergia

750

750

750

0

0

601

601

0

0

1 351

1 351

0

0

w távhő-, melegvíz

2 500

2 500

2 500

0

0

0

0

0

0

2 500

2 500

0

0

w víz- és csatornadíj

1 700

1 700

0

0

0

0

0

0

1 700

1 700

0

0

w vásárolt élelmezés

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w szemétszállítás

315

315

315

0

0

0

0

0

0

315

315

0

0

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

100

100

100

0

0

0

0

0

0

100

100

0

0

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

8 570

8 568

8 568

0

0

713

713

0

0

9 281

9 281

0

0

w működési célú ÁFA

8 015

8 283

8 283

0

0

713

713

0

0

8 996

8 996

0

0

w fizetendő ÁFA

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w kamatkiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

dologi kiadások összesen:

44 708

44 698

44 698

0

0

3 459

3 469

-10

0

48 157

48 167

-10

0

w ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből elvonások, befizetések

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

tartalék

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w beruházások

370

370

0

0

10

0

10

0

380

370

10

0

ebből kisértékű tárgyi eszközök

370

370

0

0

10

0

10

0

380

370

10

0

w felújítások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből felhalmozási célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

lakástámogatás

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Bölcsőde összesen

276 700

283 230

283 230

0

0

9 004

9 004

0

0

292 234

292 234

0

0

Hajléktalan Segítő Központ

w személyi juttatások

79 983

92 992

0

92 992

0

3 284

0

3 284

0

96 276

0

96 276

0

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

9 123

10 753

0

10 753

0

427

0

427

0

11 180

0

11 180

0

w dologi kiadások

w készletbeszerzés

2 871

3 483

0

3 483

0

920

0

920

0

4 403

0

4 403

0

ebből élelmiszer

160

532

0

532

0

-180

0

-180

0

352

0

352

0

gyógyszer

40

40

0

40

0

0

0

0

0

40

0

40

0

üzemanyag

677

677

0

677

0

0

0

0

0

677

0

677

0

w kommunikációs szolgáltatások

570

570

0

570

0

0

0

0

0

570

0

570

0

w szolgáltatási kiadások

29 927

33 920

0

33 920

0

401

0

401

0

34 321

0

34 321

0

ebből közüzemi díjak

w villamos energia

4 585

4 585

0

4 585

0

0

0

0

0

4 585

0

4 585

0

w gázenergia

12 000

12 000

0

12 000

0

0

0

0

0

12 000

0

12 000

0

w távhő-, melegvíz

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w víz- és csatornadíj

1 305

1 305

0

1 305

0

0

0

0

0

1 305

0

1 305

0

w vásárolt élelmezés

8 365

8 365

0

8 365

0

1 821

0

1 821

0

10 186

0

10 186

0

w szemétszállítás

371

371

0

371

0

0

0

0

0

371

0

371

0

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

170

170

0

170

0

0

0

0

0

170

0

170

0

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

8 984

9 069

0

9 069

0

0

0

0

0

9 069

0

9 069

0

w működési célú ÁFA

8 792

8 877

0

8 877

0

0

0

0

0

8 877

0

8 877

0

w fizetendő ÁFA

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w kamatkiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

dologi kiadások összesen:

42 522

47 212

0

47 212

0

1 321

0

1 321

0

48 533

0

48 533

0

w ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb működési célú kiadások

488

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből elvonások, befizetések

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

tartalék

488

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w beruházások

114

0

114

0

370

0

370

0

484

0

484

0

ebből kisértékű tárgyi eszközök

114

0

114

0

370

0

370

0

484

0

484

0

w felújítások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből felhalmozási célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

lakástámogatás

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Hajléktalan Segítő Kp. összesen

132 116

151 071

0

151 071

0

5 402

0

5 402

0

156 473

0

156 473

0

Sportközpont

w személyi juttatások

44 913

46 278

0

46 278

0

546

0

546

0

46 824

0

46 824

0

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

5 749

5 993

0

5 993

0

53

0

53

0

6 046

0

6 046

0

w dologi kiadások

w készletbeszerzés

2 205

2 261

0

2 261

0

747

0

747

0

3 008

0

3 008

0

ebből élelmiszer

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

gyógyszer

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

üzemanyag

850

850

0

850

0

180

0

180

0

1 030

0

1 030

0

w kommunikációs szolgáltatások

548

548

0

548

0

85

0

85

0

633

0

633

0

w szolgáltatási kiadások

15 981

18 089

0

18 089

0

2 984

0

2 984

0

21 073

0

21 073

0

ebből közüzemi díjak

w villamos energia

3 508

3 508

0

3 508

0

1 800

0

1 800

0

5 308

0

5 308

0

w gázenergia

5 849

5 849

0

5 849

0

-500

0

-500

0

5 349

0

5 349

0

w távhő-, melegvíz

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w víz- és csatornadíj

1 300

1 300

0

1 300

0

527

0

527

0

1 827

0

1 827

0

w vásárolt élelmezés

300

300

0

300

0

303

0

303

0

603

0

603

0

w szemétszállítás

70

70

0

70

0

0

0

0

0

70

0

70

0

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

600

600

0

600

0

0

0

0

0

600

0

600

0

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

5 381

6 080

0

6 080

0

1 451

0

1 451

0

7 531

0

7 531

0

w működési célú ÁFA

4 977

5 676

0

5 676

0

780

0

780

0

6 456

0

6 456

0

w fizetendő ÁFA

394

394

0

394

0

185

0

185

0

579

0

579

0

w kamatkiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

dologi kiadások összesen:

24 715

27 578

0

27 578

0

5 267

0

5 267

0

32 845

0

32 845

0

w ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb működési célú kiadások

3 000

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből elvonások, befizetések

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

tartalék

3 000

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w beruházások

5 151

0

5 151

0

12 424

0

12 424

0

17 575

0

17 575

0

ebből kisértékű tárgyi eszközök

364

0

364

0

60

0

60

0

424

0

424

0

w felújítások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből felhalmozási célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

lakástámogatás

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Sportközpont összesen

78 377

85 000

0

85 000

0

18 290

0

18 290

0

103 290

0

103 290

0

Szentesi Intézmények Gazdasági Szervezete

w személyi juttatások

171 149

173 090

173 090

0

0

27 364

27 364

0

0

200 454

200 454

0

0

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

22 197

22 818

22 818

0

0

4 128

4 128

0

0

26 946

26 946

0

0

w dologi kiadások

w készletbeszerzés

9 240

9 240

9 240

0

0

0

0

0

0

9 240

9 240

0

0

ebből élelmiszer

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

gyógyszer

200

200

200

0

0

0

0

0

0

200

200

0

0

üzemanyag

420

420

420

0

0

0

0

0

0

420

420

0

0

w kommunikációs szolgáltatások

2 480

2 480

2 480

0

0

2 010

2 010

0

0

4 490

4 490

0

0

w szolgáltatási kiadások

407 040

446 575

446 575

0

0

773

773

0

0

447 348

447 348

0

0

ebből közüzemi díjak

w villamos energia

3 094

5 629

5 629

0

0

0

0

0

0

5 629

5 629

0

0

w gázenergia

12 080

12 080

12 080

0

0

0

0

0

0

12 080

12 080

0

0

w távhő-, melegvíz

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w víz- és csatornadíj

330

330

330

0

0

0

0

0

0

330

330

0

0

w vásárolt élelmezés

334 523

336 403

336 403

0

0

0

0

0

0

336 403

336 403

0

0

w szemétszállítás

58

58

58

0

0

0

0

0

0

58

58

0

0

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

420

420

420

0

0

0

0

0

0

420

420

0

0

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

97 618

98 126

98 126

0

0

467

467

0

0

98 593

98 593

0

0

w működési célú ÁFA

97 618

98 126

98 126

0

0

0

0

0

0

98 126

98 126

0

0

w fizetendő ÁFA

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w kamatkiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

dologi kiadások összesen:

516 798

556 841

556 841

0

0

3 250

3 250

0

0

560 091

560 091

0

0

w ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből elvonások, befizetések

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

tartalék

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w beruházások

7

7

0

0

2 595

2 595

0

0

2 602

2 602

0

0

ebből kisértékű tárgyi eszközök

7

7

0

0

842

842

0

0

849

849

0

0

w felújítások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből felhalmozási célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

lakástámogatás

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Szentesi Intézmények Gazdasági Szervezete összesen

710 144

752 756

752 756

0

0

37 337

37 337

0

0

790 093

790 093

0

0

Művelődési Központ

w személyi juttatások

125 854

127 602

127 602

0

0

18 669

18 669

0

0

146 271

146 271

0

0

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

19 852

20 385

20 385

0

0

2 300

2 300

0

0

22 685

22 685

0

0

w dologi kiadások

w készletbeszerzés

8 073

10 728

10 728

0

0

580

580

0

0

11 308

11 308

0

0

ebből élelmiszer

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

gyógyszer

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

üzemanyag

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w kommunikációs szolgáltatások

2 181

2 181

2 181

0

0

582

582

0

0

2 763

2 763

0

0

w szolgáltatási kiadások

124 677

135 709

135 709

0

0

32 353

32 353

0

0

168 062

168 062

0

0

ebből közüzemi díjak

w villamos energia

5 894

7 127

7 127

0

0

3 343

3 343

0

0

10 470

10 470

0

0

w gázenergia

1 146

1 578

1 578

0

0

432

432

0

0

2 010

2 010

0

0

w távhő-, melegvíz

11 986

11 986

11 986

0

0

1 100

1 100

0

0

13 086

13 086

0

0

w víz- és csatornadíj

1 570

1 570

1 570

0

0

0

0

0

0

1 570

1 570

0

0

w vásárolt élelmezés

0

0

0

0

1 300

1 300

0

0

1 300

1 300

0

0

w szemétszállítás

618

618

618

0

0

0

0

0

0

618

618

0

0

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

3 104

3 104

3 104

0

0

139

139

0

0

3 243

3 243

0

0

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

22 913

26 948

26 948

0

0

11 507

11 507

0

0

38 455

38 455

0

0

w működési célú ÁFA

22 443

26 478

26 478

0

0

4 607

4 607

0

0

31 085

31 085

0

0

w fizetendő ÁFA

470

470

470

0

0

3 900

3 900

0

0

4 370

4 370

0

0

w kamatkiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

dologi kiadások összesen:

160 948

178 670

178 670

0

0

45 161

45 161

0

0

223 831

223 831

0

0

w ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb működési célú kiadások

1 000

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből elvonások, befizetések

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

tartalék

1 000

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w beruházások

4 863

4 863

0

0

5 096

5 096

0

0

9 959

9 959

0

0

ebből kisértékű tárgyi eszközök

2 203

2 203

0

0

5 096

5 096

0

0

7 299

7 299

0

0

w felújítások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből felhalmozási célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

lakástámogatás

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Művelődési Közp. összesen

307 654

331 520

331 520

0

0

71 226

71 226

0

0

402 746

402 746

0

0

Koszta J. Múzeum

w személyi juttatások

74 358

75 492

75 492

0

0

2 305

2 305

0

0

77 797

77 797

0

0

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

9 452

9 711

9 711

0

0

0

0

0

0

9 711

9 711

0

0

w dologi kiadások

w készletbeszerzés

6 550

4 164

4 164

0

0

0

0

0

0

4 164

4 164

0

0

ebből élelmiszer

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

gyógyszer

50

50

50

0

0

0

0

0

0

50

50

0

0

üzemanyag

2 600

2 600

2 600

0

0

0

0

0

0

2 600

2 600

0

0

w kommunikációs szolgáltatások

1 200

3 650

3 650

0

0

709

709

0

0

4 359

4 359

0

0

w szolgáltatási kiadások

38 720

28 952

28 952

0

0

1 905

1 905

0

0

30 857

30 857

0

0

ebből közüzemi díjak

w villamos energia

5 000

4 000

4 000

0

0

0

0

0

0

4 000

4 000

0

0

w gázenergia

2 100

3 500

3 500

0

0

0

0

0

0

3 500

3 500

0

0

w távhő-, melegvíz

4 200

3 800

3 800

0

0

0

0

0

0

3 800

3 800

0

0

w víz- és csatornadíj

350

100

100

0

0

0

0

0

0

100

100

0

0

w vásárolt élelmezés

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w szemétszállítás

120

65

65

0

0

0

0

0

0

65

65

0

0

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

1 600

1 200

1 200

0

0

0

0

0

0

1 200

1 200

0

0

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

11 831

8 498

8 498

0

0

876

876

0

0

9 374

9 374

0

0

w működési célú ÁFA

10 661

7 110

7 110

0

0

876

876

0

0

7 986

7 986

0

0

w fizetendő ÁFA

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w kamatkiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

dologi kiadások összesen:

59 901

46 464

46 464

0

0

3 490

3 490

0

0

49 954

49 954

0

0

w ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből elvonások, befizetések

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

tartalék

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w beruházások

10 102

10 102

0

0

0

0

0

0

10 102

10 102

0

0

ebből kisértékű tárgyi eszközök

651

651

0

0

0

0

0

0

651

651

0

0

w felújítások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből felhalmozási célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

lakástámogatás

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Koszta J. Múzeum összesen

143 711

141 769

141 769

0

0

5 795

5 795

0

0

147 564

147 564

0

0

Szentes Városi Könyvtár

w személyi juttatások

88 074

89 436

89 436

0

0

0

0

0

0

89 436

89 436

0

0

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

11 406

11 802

11 802

0

0

0

0

0

0

11 802

11 802

0

0

w dologi kiadások

w készletbeszerzés

10 270

10 074

10 074

0

0

4 950

4 950

0

0

15 024

15 024

0

0

ebből élelmiszer

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

gyógyszer

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

üzemanyag

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w kommunikációs szolgáltatások

3 072

3 072

3 072

0

0

0

0

0

0

3 072

3 072

0

0

w szolgáltatási kiadások

17 791

22 856

22 856

0

0

-4 786

-4 786

0

0

18 070

18 070

0

0

ebből közüzemi díjak

w villamos energia

10 836

10 836

10 836

0

0

-4 780

-4 780

0

0

6 056

6 056

0

0

w gázenergia

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w távhő-, melegvíz

3 064

3 064

3 064

0

0

0

0

0

0

3 064

3 064

0

0

w víz- és csatornadíj

213

213

213

0

0

0

0

0

0

213

213

0

0

w vásárolt élelmezés

0

0

0

0

300

300

0

0

300

300

0

0

w szemétszállítás

42

42

42

0

0

0

0

0

0

42

42

0

0

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

332

332

332

0

0

350

350

0

0

682

682

0

0

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

5 663

5 847

5 847

0

0

0

0

0

0

5 847

5 847

0

0

w működési célú ÁFA

5 663

5 663

5 663

0

0

0

0

0

0

5 663

5 663

0

0

w fizetendő ÁFA

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w kamatkiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

dologi kiadások összesen:

37 128

42 181

42 181

0

0

514

514

0

0

42 695

42 695

0

0

w ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb működési célú kiadások

500

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből elvonások, befizetések

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

tartalék

500

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w beruházások

206

206

0

0

1 143

1 143

0

0

1 349

1 349

0

0

ebből kisértékű tárgyi eszközök

206

206

0

0

1 143

1 143

0

0

1 349

1 349

0

0

w felújítások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből felhalmozási célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

lakástámogatás

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Szentes Városi Könyvtár összesen

137 108

143 625

143 625

0

0

1 657

1 657

0

0

145 282

145 282

0

0

Közös Önkormányzati Hivatal

w személyi juttatások

392 146

409 980

409 980

0

0

0

0

0

0

409 980

409 980

0

0

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

49 606

51 758

51 758

0

0

2 178

2 178

0

0

53 936

53 936

0

0

w dologi kiadások

w készletbeszerzés

31 610

31 264

31 264

0

0

-2 659

-2 659

0

0

28 605

28 605

0

0

ebből élelmiszer

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

gyógyszer

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

üzemanyag

8 100

8 100

8 100

0

0

0

0

0

0

8 100

8 100

0

0

w kommunikációs szolgáltatások

7 958

7 958

7 958

0

0

0

0

0

0

7 958

7 958

0

0

w szolgáltatási kiadások

96 291

99 868

99 868

0

0

-2 293

-2 293

0

0

97 575

97 575

0

0

ebből közüzemi díjak

w villamos energia

16 500

16 500

16 500

0

0

0

0

0

0

16 500

16 500

0

0

w gázenergia

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w távhő-, melegvíz

7 500

7 500

0

0

0

0

0

0

7 500

7 500

0

0

w víz- és csatornadíj

800

800

800

0

0

0

0

0

0

800

800

0

0

w vásárolt élelmezés

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w szemétszállítás

600

600

600

0

0

0

0

0

0

600

600

0

0

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

230

230

230

0

0

0

0

0

0

230

230

0

0

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

40 433

41 325

41 325

0

0

115

115

0

0

41 440

41 440

0

0

w működési célú ÁFA

32 822

33 714

33 714

0

0

0

0

0

0

33 714

33 714

0

0

w fizetendő ÁFA

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w kamatkiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

dologi kiadások összesen:

176 522

180 645

180 645

0

0

-4 837

-4 837

0

0

175 808

175 808

0

0

w ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből elvonások, befizetések

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

tartalék

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w beruházások

1 474

1 474

0

0

2 659

2 659

0

0

4 133

4 133

0

0

ebből kisértékű tárgyi eszközök

74

74

0

0

1 576

1 576

0

0

1 650

1 650

0

0

w felújítások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből felhalmozási célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

lakástámogatás

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Közös Önkorm. Hivatal összesen

618 274

643 857

643 857

0

0

0

0

0

0

643 857

643 857

0

0

Intézmények összesen

w személyi juttatások

2 541 249

2 734 314

2 257 757

476 557

0

122 298

92 795

29 503

0

2 856 612

2 350 552

506 060

0

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

340 325

369 478

308 829

60 649

0

18 206

12 875

5 331

0

387 684

321 704

65 980

0

w dologi kiadások

w készletbeszerzés

162 254

163 408

120 205

43 203

0

5 017

3 632

1 385

0

168 425

123 837

44 588

0

ebből élelmiszer

22 573

23 295

22 644

651

0

-15

165

-180

0

23 280

22 809

471

0

gyógyszer

10 460

10 460

420

10 040

0

15

15

0

0

10 475

435

10 040

0

üzemanyag

23 887

24 012

20 910

3 102

0

-850

-1 030

180

0

23 162

19 880

3 282

0

w kommunikációs szolgáltatások

25 188

27 663

24 652

3 011

0

4 059

3 574

485

0

31 722

28 226

3 496

0

w szolgáltatási kiadások

1 407 246

1 480 964

1 197 215

283 749

0

38 145

34 760

3 385

0

1 519 109

1 231 975

287 134

0

ebből közüzemi díjak

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w villamos energia

95 615

104 213

80 880

23 333

0

4 498

1 408

3 090

0

108 711

82 288

26 423

0

w gázenergia

119 252

121 084

56 835

64 249

0

1 643

433

1 210

0

122 727

57 268

65 459

0

w távhő-, melegvíz

31 271

38 371

38 371

0

0

-1 140

-1 560

420

0

37 231

36 811

420

0

w víz- és csatornadíj

14 446

16 066

10 544

5 522

0

-73

-600

527

0

15 993

9 944

6 049

0

w vásárolt élelmezés

810 886

812 923

669 710

143 213

0

10 154

8 030

2 124

0

823 077

677 740

145 337

0

w szemétszállítás

4 342

4 287

2 830

1 457

0

-20

-20

0

0

4 267

2 810

1 457

0

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

7 070

6 740

5 952

788

0

511

499

12

0

7 251

6 451

800

0

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

391 722

421 825

342 789

79 036

0

16 012

14 561

1 451

0

437 837

357 350

80 487

0

w működési célú ÁFA

379 142

385 433

307 812

77 621

0

7 349

7 079

270

0

392 782

314 891

77 891

0

w fizetendő ÁFA

2 140

2 140

1 746

394

0

4 085

3 900

185

0

6 225

5 646

579

0

w kamatkiadások

0

0

0

0

0

510

0

510

0

510

0

510

0

dologi kiadások összesen:

1 993 480

2 100 600

1 690 813

409 787

0

63 744

57 026

6 718

0

2 164 344

1 747 839

416 505

0

w ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w egyéb működési célú kiadások

4 988

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből elvonások, befizetések

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

tartalék

4 988

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w beruházások

1 620

31 175

22 748

8 427

0

30 367

17 563

12 804

0

61 542

40 311

21 231

0

ebből kisértékű tárgyi eszközök

500

7 660

5 385

2 275

0

12 241

11 801

440

0

19 901

17 186

2 715

0

w felújítások

0

100

100

0

0

0

0

0

0

100

100

0

0

w egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

ebből felhalmozási célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

lakástámogatás

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Összesen:

4 881 662

5 235 667

4 280 247

955 420

0

234 615

180 259

54 356

0

5 470 282

4 460 506

1 009 776

0

Önkormányzati feladatok

w személyi juttatások

95 650

169 429

168 181

1 248

0

0

0

0

0

169 429

168 181

1 248

0

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

12 693

17 287

17 193

94

0

0

0

0

0

17 287

17 193

94

0

w dologi kiadások

w készletbeszerzés

7 184

27 110

24 610

2 500

0

360

360

0

0

27 470

24 970

2 500

0

ebből élelmiszer

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

gyógyszer

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

üzemanyag

2 552

1 552

1 000

0

0

0

0

0

2 552

1 552

1 000

0

w kommunikációs szolgáltatások

3 560

3 560

3 500

60

0

1 020

1 020

0

0

4 580

4 520

60

0

w szolgáltatási kiadások

550 680

578 446

533 391

45 055

0

24 088

24 088

0

0

602 534

557 479

45 055

0

ebből közüzemi díjak

w villamos energia

196 144

179 762

179 762

0

0

0

0

0

0

179 762

179 762

0

0

w gázenergia

2 000

3 700

0

3 700

0

0

0

0

0

3 700

0

3 700

0

w távhő-, melegvíz

1 000

1 000

1 000

0

0

0

0

0

0

1 000

1 000

0

0

w víz- és csatornadíj

215

215

215

0

0

239

239

0

0

454

454

0

0

w vásárolt élelmezés

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w szemétszállítás

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

6 150

6 150

0

6 150

0

0

0

0

0

6 150

0

6 150

0

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

269 840

303 548

260 402

43 146

0

-11 435

-18 899

7 464

0

292 113

241 503

50 610

0

w működési célú ÁFA

158 562

161 345

151 282

10 063

0

-18 899

-18 899

0

0

142 446

132 383

10 063

0

w fizetendő ÁFA

21 893

44 818

11 735

33 083

0

7 464

0

7 464

0

52 282

11 735

40 547

0

w kamatkiadások

68 150

76 150

76 150

0

0

0

0

0

0

76 150

76 150

0

0

dologi kiadások összesen:

837 414

918 814

821 903

96 911

0

14 033

6 569

7 464

0

932 847

828 472

104 375

0

w ellátottak pénzbeli juttatásai

92 000

86 687

47 177

39 510

0

0

-2 200

2 200

0

86 687

44 977

41 710

0

w egyéb működési célú kiadások

1 591 614

1 825 682

1 402 479

423 203

0

78 624

-3 856

82 480

0

1 904 306

1 398 623

505 683

0

ebből elvonások, befizetések

393 751

393 751

393 751

0

0

0

0

0

0

393 751

393 751

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

200

200

0

200

0

0

0

0

0

200

0

200

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

1 070 667

1 195 352

1 008 728

186 624

0

-711

-5 368

4 657

0

1 194 641

1 003 360

191 281

0

tartalék

126 396

235 779

0

235 779

0

77 823

0

77 823

0

313 602

0

313 602

0

w beruházások

1 364 847

1 806 740

3 235

1 803 505

0

-5 655

0

-5 655

0

1 801 085

3 235

1 797 850

0

ebből kisértékű tárgyi eszközök

285

285

0

0

0

0

0

0

285

285

0

0

w felújítások

109 650

176 654

2 650

174 004

0

0

0

0

0

176 654

2 650

174 004

0

w egyéb felhalmozási célú kiadások

3 000

17 894

0

17 894

0

3 956

0

3 956

0

21 850

0

21 850

0

ebből elvonások, befizetések

0

0

0

0

3 956

0

3 956

0

3 956

0

3 956

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

3 956

0

3 956

0

3 956

0

3 956

0

lakástámogatás

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

3 000

17 894

0

17 894

0

0

0

0

0

17 894

0

17 894

0

w finanszírozási kiadások

127 158

11 170 984

11 170 984

0

0

9 420 000

9 420 000

0

0

20 590 984

20 590 984

0

0

Önkormányzati feladatok összesen

4 234 026

16 190 171

13 633 802

2 556 369

0

9 510 958

9 420 513

90 445

0

25 701 129

23 054 315

2 646 814

0

w személyi juttatások

2 636 899

2 903 743

2 425 938

477 805

0

122 298

92 795

29 503

0

3 026 041

2 518 733

507 308

0

w munkaadókat terhelő jár. és szociális hozzájár. adó

353 018

386 765

326 022

60 743

0

18 206

12 875

5 331

0

404 971

338 897

66 074

0

w dologi kiadások

w készletbeszerzés

169 438

190 518

144 815

45 703

0

5 377

3 992

1 385

0

195 895

148 807

47 088

0

ebből élelmiszer

22 573

23 295

22 644

651

0

-15

165

-180

0

23 280

22 809

471

0

gyógyszer

10 460

10 460

420

10 040

0

15

15

0

0

10 475

435

10 040

0

üzemanyag

23 887

26 564

22 462

4 102

0

-850

-1 030

180

0

25 714

21 432

4 282

0

w kommunikációs szolgáltatások

28 748

31 223

28 152

3 071

0

5 079

4 594

485

0

36 302

32 746

3 556

0

w szolgáltatási kiadások

1 957 926

2 059 410

1 730 606

328 804

0

62 233

58 848

3 385

0

2 121 643

1 789 454

332 189

0

ebből közüzemi díjak

w villamos energia

291 759

283 975

260 642

23 333

0

4 498

1 408

3 090

0

288 473

262 050

26 423

0

w gázenergia

121 252

124 784

56 835

67 949

0

1 643

433

1 210

0

126 427

57 268

69 159

0

w távhő-, melegvíz

32 271

39 371

39 371

0

0

-1 140

-1 560

420

0

38 231

37 811

420

0

w víz- és csatornadíj

14 661

16 281

10 759

5 522

0

166

-361

527

0

16 447

10 398

6 049

0

w vásárolt élelmezés

810 886

812 923

669 710

143 213

0

10 154

8 030

2 124

0

823 077

677 740

145 337

0

w szemétszállítás

4 342

4 287

2 830

1 457

0

-20

-20

0

0

4 267

2 810

1 457

0

w kiküldetések, reklám- és propagandakiadások

13 220

12 890

5 952

6 938

0

511

499

12

0

13 401

6 451

6 950

0

w különféle befizetések és egyéb dologi kiadások

661 562

725 373

603 191

122 182

0

4 577

-4 338

8 915

0

729 950

598 853

131 097

0

w működési célú ÁFA

537 704

546 778

459 094

87 684

0

-11 550

-11 820

270

0

535 228

447 274

87 954

0

w fizetendő ÁFA

24 033

46 958

13 481

33 477

0

11 549

3 900

7 649

0

58 507

17 381

41 126

0

w kamatkiadások

68 150

76 150

76 150

0

0

510

0

510

0

76 660

76 150

510

0

dologi kiadások összesen:

2 830 894

3 019 414

2 512 716

506 698

0

77 777

63 595

14 182

0

3 097 191

2 576 311

520 880

0

w ellátottak pénzbeli juttatásai

92 000

86 687

47 177

39 510

0

0

-2 200

2 200

0

86 687

44 977

41 710

0

w egyéb működési célú kiadások

1 596 602

1 825 682

1 402 479

423 203

0

78 624

-3 856

82 480

0

1 904 306

1 398 623

505 683

0

ebből elvonások, befizetések

393 751

393 751

393 751

0

0

0

0

0

0

393 751

393 751

0

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on belülre

200

200

0

200

0

0

0

0

0

200

0

200

0

egyéb működési célú tám.ÁHT-on kívülre

1 070 667

1 195 352

1 008 728

186 624

0

-711

-5 368

4 657

0

1 194 641

1 003 360

191 281

0

tartalék

131 384

235 779

0

235 779

0

77 823

0

77 823

0

313 602

0

313 602

0

w beruházások

1 366 467

1 837 915

25 983

1 811 932

0

24 712

17 563

7 149

0

1 862 627

43 546

1 819 081

0

ebből kisértékű tárgyi eszközök

500

7 945

5 670

2 275

0

12 241

11 801

440

0

20 186

17 471

2 715

0

w felújítások

109 650

176 754

2 750

174 004

0

0

0

0

0

176 754

2 750

174 004

0

w egyéb felhalmozási célú kiadások

3 000

17 894

0

17 894

0

3 956

0

3 956

0

21 850

0

21 850

0

ebből felhalmozási célú tám.ÁHT-on belülre

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

felhalmozási célú kölcsönök ÁHT-on kívülre

0

0

0

0

0

3 956

0

3 956

0

3 956

0

3 956

0

lakástámogatás

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

egyéb felhalmozási célú tám.ÁHT-on kívülre

3 000

17 894

0

17 894

0

0

0

0

0

17 894

0

17 894

0

w finanszírozási kiadások

127 158

11 170 984

11 170 984

0

0

9 420 000

9 420 000

0

0

20 590 984

20 590 984

0

0

Kiadási előirányzat-csoportok összesen

9 115 688

21 425 838

17 914 049

3 511 789

0

9 745 573

9 600 772

144 801

0

31 171 411

27 514 821

3 656 590

0

7. melléklet az 5/2023. (III. 10.) önkormányzati rendelethez18

Szentes Város Önkormányzata által nyújtott 2023. évi szociális támogatások

ezer Ft-ban

Megnevezés

Eredeti

Jóváhagyott

ebből

Változás

ebből

Módosított előirányzat

ebből

kötelező

önként vállalt

állami

kötelező

önként vállalt

állami

kötelező

önként vállalt

állami

előirányzat

feladatok

feladatok

feladatok

Betegséggel kapcsolatos (nem TB) ellátások

- gyógyszertámogatás

7 000

7 000

7 000

0

0

7 000

7 000

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

- Arany J.Tehetséggondozó Program támogatása

24

24

12

12

36

36

- nyári gyermekétkeztetés támogatása

0

0

0

0

0

Lakhatással kapcsolatos ellátások

- lakásfenntartási támogatás

15 000

15 000

15 000

-3 000

-3 000

12 000

12 000

Egyéb nem intézményi ellátások

- aktív korúak közfoglalkoztatása

12 000

9 300

9 300

0

0

9 300

9 300

- adósságcsökkentési támogatás

2 000

2 000

2 000

0

0

2 000

2 000

- temetési segély

3 000

3 000

3 000

0

0

3 000

3 000

- települési támogatás

40 000

37 153

37 153

-2 212

-2 212

34 941

34 941

- önkormányzati ösztöndíj

6 000

6 210

6 210

0

0

6 210

6 210

- köztemetés

7 000

7 000

7 000

0

0

7 000

7 000

- újszülöttek támogatás

0

0

0

0

0

0

Mindösszesen:

92 000

86 687

47 177

39 510

0

-5 200

-2 200

-3 000

0

81 487

44 977

36 510

0

8. melléklet az 5/2023. (III. 10.) önkormányzati rendelethez19

Szentes Város Önkormányzata által nyújtott egyéb támogatások 2023. évi előirányzata

ezer Ft-ban

Megnevezés

Eredeti

Jóváhagyott

ebből

Változás

ebből

Módosított előirányzat

ebből

kötelező

önként vállalt

állami

kötelező

önként vállalt

állami

kötelező

önként vállalt

állami

előirányzat

feladatok

feladatok

feladatok

Egyéb működési célú támogatások ÁHT-on belülre

200

200

0

200

0

0

0

0

0

200

0

200

0

- Szentesi Romák Nemzetiségi Önkormányzata

200

200

200

0

0

0

0

200

0

200

0

- egyéb támogatások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Egyéb működési célú támogatások ÁHT-on kívülre

1 070 667

1 195 352

1 008 728

186 624

0

-711

-5 368

4 657

0

1 194 641

1 003 360

191 281

0

Társadalmi szervek támogatása

- sportegyesületek támogatása

15 000

22 500

22 500

0

0

0

0

22 500

0

22 500

0

- sportegyesületek, oktatási int. létesítmény használatának támogatása

5 905

5 905

0

5 905

0

0

0

0

0

5 905

0

5 905

0

- ebből uszodai, teniszpálya létesítmény használat

3 489

3 489

3 489

0

0

0

0

3 489

0

3 489

0

Sportközpont létesítmény használat

2 416

2 416

2 416

0

0

0

0

2 416

0

2 416

0

- közművelődési int. létesítmény használatának támogatása

2 899

2 899

2 899

0

0

0

0

2 899

0

2 899

0

- polgármesteri keret

2 000

1 680

1 680

0

0

0

0

1 680

0

1 680

0

- alpolgármesteri keret

1 250

1 060

1 060

-140

0

-140

0

920

0

920

0

- egyéb szervezetek támogatása

0

20 869

20 869

12 897

0

12 897

0

33 766

0

33 766

0

- szakszervezet támogatása

360

360

360

0

0

0

0

360

0

360

0

- polgárőrség támogatása

600

600

600

0

0

0

0

600

0

600

0

- TIT működési támogatás

180

180

180

0

0

0

0

180

0

180

0

- Zenebarátok Egyesületének támogatása

720

720

720

0

0

0

0

720

0

720

0

- lakásmobil (SZVSZ Kft)

1 000

4 000

4 000

0

0

0

0

4 000

4 000

0

0

- lakbér támogatás (SZVSZ Kft)

10 000

14 000

14 000

0

0

0

0

14 000

14 000

0

0

- Katona-Kiss Ferenc Alapítvány támogatása

500

500

500

0

0

0

0

500

0

500

0

- Horgászegyesület támogatása

300

300

300

0

0

0

0

300

0

300

0

- Szentes Városért Közalapítvány támogatás

1 500

1 500

1 500

0

0

0

0

1 500

0

1 500

0

- Szentesi Tenisz Klub támogatása

1 000

1 000

1 000

0

0

0

0

1 000

0

1 000

0

- Vármegyei Szabadidősport Szövetség támogatása

100

100

100

0

0

0

0

100

0

100

0

- Városi Amatőr Színkör Egyesület támogatása

100

100

100

0

0

0

0

100

0

100

0

- Természet- és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítvány támogatása

500

500

500

0

0

0

0

500

0

500

0

- Fogorvosi praxisok támogatása

3 600

3 600

3 600

0

0

0

0

3 600

0

3 600

0

- Szentesi Vendégszeretet Egyesület

200

200

200

0

0

0

0

200

0

200

0

- Fatima Ház Alapítvány

200

200

200

0

0

0

0

200

0

200

0

- szentesi újszülöttek támogatása

13 300

13 300

13 300

-8 100

0

-8 100

0

5 200

0

5 200

0

- Honvéd Rákóczi SE

300

300

300

0

0

0

0

300

0

300

0

Vállalkozások támogatása

Szentesi Sport -és Üdülőközpont Nkft működési támogatása

368 388

428 388

428 388

0

0

0

0

428 388

428 388

0

0

Szentesi Sport -és Üdülőközpont Nkft adósságszolgálati támogatása

50 000

55 000

55 000

0

0

0

0

55 000

55 000

0

0

Szentesi Sport -és Üdülőközpont Nkft fejlesztési támogatása

5 000

5 000

0

0

0

0

5 000

5 000

0

0

Városellátó Nkft támogatása

458 000

472 340

472 340

0

0

0

0

472 340

472 340

0

0

SZVSZ Kft (Városfejlesztési Csoport)

27 600

27 600

27 600

0

0

0

0

27 600

0

27 600

0

SZVSZ Kft (iskolai tálaló konyhák támogatás)

27 000

27 000

27 000

0

0

0

0

27 000

0

27 000

0

Szentesi Élet Kft működés

18 165

23 651

23 651

0

0

0

0

23 651

0

23 651

0

Színház működési támogatása

30 000

30 000

30 000

0

0

0

0

30 000

0

30 000

0

Helyi közlekedés támogatása

30 000

30 000

30 000

-5 368

-5 368

0

0

24 632

24 632

0

0

Összesen:

1 070 867

1 195 552

1 008 728

186 824

0

-711

-5 368

4 657

0

1 194 841

1 003 360

191 481

0

9. melléklet az 5/2023. (III. 10.) önkormányzati rendelethez20

Szentes Város Önkormányzata irányítása alá tartozó intézmények 2023. évi működési költségvetésben megvalósuló felújítási, felhalmozási feladatai

ezer Ft-ban

Feladat megnevezése

2023. évi

Változás

Módosított

eredeti

jóváhagyott

terv

Beruházások, felújítások

I. Nagyértékű tárgyi eszközök, felújítások

Önkormányzat

- Ady E.u.1. elektromos felújítás

1 900

1 788

1 788

- Petőfi u.1. (volt Nyomda) elektromos felújítás

750

740

740

- Ady E.u.1. klíma beépítés

316

316

- Apponyi tér 4. klíma beépítés

276

276

- hang- és számítástechnikai eszközök

2 000

2 000

Gondozási Központ

- Dózsa Gy.u.86/a. telephely kerítés

388

388

- Nagyörvény u. 53. gázkazán

412

412

- számítástechnikai eszközök

1 083

1 083

- elektromos kerékpár

270

70

340

Parkerdő Otthon

- fűtés korszerűsítés terv, mobil garázs

1 120

1 365

1 365

Felsőpárti Óvoda

- 2 db televízió, Damjanich tagóvoda festése, szerszámtároló

926

926

Családsegítő Központ

- szigligeti üdülő kerítés felújítás, fénymásoló, klíma

873

2 856

3 729

Sportközpont

- gázkazán korszerűsítés, kerítés építés, játszóeszközök,

4 787

12 364

17 151

öltöző konténer, hőközpont átalakítás, kisbusz

SZIGSZ

- riasztó rendszer, klíma, nyomtató, szoftver

1 753

1 753

Művelődési Központ

- hang- és számítástechnikai eszközök, korongozó

2 660

2 660

Koszta József Múzeum

- 1 db terepjáró

8 891

8 891

- számítástechnikai eszközök

560

560

Közös Önkormányzati Hivatal

- díszterembe szőnyeg, informatikai hálózat bővítés

1 400

1 083

2 483

II. Kisértékű tárgyi eszközök

Gondozási Központ

- hűtőszekrény, mosógép, projektor, számítástechnikai

548

30

578

eszközök, mikrohullámú sütő

Parkerdő Otthon

- konyhai eszközök, ételszállító badella, telefon, matracok

500

1 797

1 797

Központ Óvoda

- számításcehnikai, irodai, konyhai eszközök, kerékpártároló

450

450

Felsőpárti Óvoda

- játszóeszközök, műszaki cikkek, számítástechnikai eszközök,

840

1 100

1 940

konyhai, takarító, karbantartási eszközök

Családsegítő Központ

- porszívó, fejhallgatók, számítógép, szerszámok, bútorzat

36

2 014

2 050

Bölcsőde

- számításcehnikai, konyhai eszközök, textíliák, porszívó

370

10

380

Hajléktalan Segítő Központ

- radiátor, szerszámok, állvány, gőzmosógép

114

370

484

Sportközpont

- kerékpárok

364

60

424

SZIGSZ

- bankjegyvizsgáló, bútor, számítástechnikai eszközök

7

842

849

Művelődési Központ

- számításcehnikai eszközök, textíliák, irodagép, hangtechnika

2 203

5 096

7 299

Koszta J. Múzeum

- WIFI rendszer, szerszámok, számítástechnikai eszközök, hűtőláda

651

651

Könyvtár

- WIFI router, erősítő, vetítő, ventilátor, nyomtató, bútor

206

1 143

1 349

Közös Önkormányzati Hivatal

- mobiltelefon, számítástechnikai, konyhai eszközök, bútorzat

74

1 576

1 650

Önkormányzat

- közfoglalkoztatási eszközök (lapvibrátor, lombfúvó)

480

480

- kávéfőző, emléktábla

285

285

Összesen:

4 270

37 160

30 367

67 527

10. melléklet az 5/2023. (III. 10.) önkormányzati rendelethez21

Szentes Város Önkormányzata 2023. évi működési költségvetésében tervezett tartalék előirányzat részletezése

ezer Ft-ban

M e g n e v e z é s

2023. évi

Változás

Módosított

eredeti

jóváhagyott

előirányzat

- Arany János Tehetséggondozó Program

24

48

0

48

- Szociális Bizottság 87/2015.(IX.27.) Szoc. hat. szerinti keret

2 000

795

-795

0

- szociális ágazat munkavállalóinak rekreációs támogatása

2 000

200

0

200

- Szociális munka napja

1 100

164

0

164

- elsősegély nyújtás oktatáshoz támogatás

2 000

0

0

- Esélyegyenlőség

- Fogyatékkal élők (Szeretet mindent elfogad, művészeti szakkör, kiállítás)

400

0

0

- Gyermekek (ifjúsági kezdeményezések, az ifjúsági stratégia CST-jének végrehajtásához)

1 000

0

0

- Idősek (demens konferencia, közlekedésbiztonsági nap)

200

0

0

0

- Romák (Mikulás)

200

200

0

200

- pedagógus napi elismerések

2 800

152

0

152

- Magyar Kultúra Napja

250

0

0

- Don-kanyar áldozataira emlékezés

30

0

0

- Az év sportolói ünnepség

1 100

0

0

- Hősök napja megemlékezés

40

0

0

- Jeles évfordulók

600

600

0

600

- Civil keret (MOK Bizottság)

3 500

1 580

0

1 580

- Bor- és Pálinka ünnep

150

0

0

- Kiemelkedő tanulmányi eredményt elért tanulók és felkészítő tanáraik köszöntése

1 500

0

0

- Aradi vértanúkra emlékezés

40

0

0

- Halottak Napi megemlékezés

100

0

0

- Civil Fórum

300

300

0

300

- Derekegyházi Palacsinta fesztivál

150

0

0

- Tiszai Halászléfőző Fesztivál

2 000

0

0

- városrészi fejlesztések támogatása (Lapistó, Kaján,Magyartés)

3 000

3 000

0

3 000

- céljellegű parkfenntartási feladatok

- koros fák endoterápiás kezelése

1 000

0

0

- koros fák gyökérinjektálása

500

0

0

- fiatal erdők fenntartásával összefüggő feladatok, új fák telepítése

1 300

1 300

0

1 300

- önkormányzati területek gépi kaszálása

2 500

2 500

0

2 500

- Hősök erdejében fanyesés, fapótlás

2 000

0

0

- fásítási program folyttása (utcák, Hősök Erdeje)

1 000

10

0

10

- lakossági fásszárú növények pótlása

300

300

0

300

- Tiszai üdülőterület fáinak kezelése

3 000

0

0

- Erzsébet tér revitalizációja

1 000

0

0

- automata öntözőrendszerek felújítása, átalakítása

2 000

0

0

- Virágkiállítás, "nagymama" virágosztás, "Virágszínvonalasabb Szentesért"

3 000

0

0

- ballagók emlékfája

700

0

0

- teljesítményösztönző keret, étkezési, nyugdíjpénztári

62 522

19 503

-19 503

0

- Ipari Park

- Ipari Park honlap készítés

140

140

0

140

- Zöld felületek gondozása, karbantartása, szemétgyűjtés, favágás

1 000

1 000

0

1 000

- Marketing és PR tevékenység

150

150

0

150

- Idegenforgalom, marketing

- ajándéktárgyak

2 500

0

0

- többnyelvű, összefoglaló idegenforgalmi, turisztikai információs kiadvány

1 000

1 000

0

1 000

- Szentes filmek aktualizálása, üdvözlőtáblák kihelyezése

1 500

1 500

0

1 500

- Turisztikai portál működtetése

600

600

0

600

- Aktív turisztika

2 000

1 600

0

1 600

- Turisztika-marketing kommunikáció (megjelenés országos sajtóban)

2 000

2 000

0

2 000

- Hungarikumok, tradicionális intézmények Magyarországon (angol)

200

200

0

200

- kórházi osztályok, mentősök támogatása

500

500

0

500

- gazdasági együttműködés keresése testvérvárosokkal

1 000

0

0

- nemzetközi kapcsolatok keresése testvérvárosokkal

1 000

915

0

915

- karácsonyi fények lakosságnak, üzleti partnereknek ajándék

1 000

1 000

0

1 000

- Képviselői keret (15fő-2 fő= 13 fő * 500 eFt)

6 500

2 255

-2 255

0

Céltartalék összesen:

126 396

43 512

-22 553

20 959

- általános tartalék

192 267

100 376

292 643

Tartalék összesen:

126 396

235 779

77 823

313 602

11. melléklet az 5/2023. (III. 10.) önkormányzati rendelethez22

Szentes Város Önkormányzata tulajdonában lévő, bérbeadás útján hasznosított ingatlanok kezelésével összefüggő 2023. évi tervezett kiadások, bevételek (Szentes Városi Szolgáltató Kft)

ezer Ft-ban

F e l a d a t

2023. évi

Változás

Módosított

eredeti

jóváhagyott

előirányzat

Bevételek

lakbér

111 000

111 000

111 000

üzemeltetési költséghez hozzájárulás

21 000

21 000

21 000

nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérleti díja

100 000

100 000

100 000

üdülő bérletidíj

2 500

2 500

2 500

ÁFA bevétel

57 095

57 095

57 095

összesen:

291 595

291 595

0

291 595

Kiadások

beruházás, felújítás

2 750

2 750

470

3 220

üzemeltetési költség, közüzemi díjak

60 000

60 000

60 000

karbantartás

47 250

47 250

-7 470

39 780

társasházi közös költségek

34 000

34 000

34 000

bonyolítási díj

14 500

14 500

14 500

lakásmobilitás támogatás

1 000

1 000

3 000

4 000

lakbér támogatás

10 000

10 000

4 000

14 000

előzetesen felszámított levonható ÁFA

33 615

33 615

-1 890

31 725

fizetendő ÁFA

23 480

23 480

1 890

25 370

önkormányzati működési költségek

65 000

65 000

65 000

összesen:

291 595

291 595

0

291 595

12. melléklet az 5/2023. (III. 10.) önkormányzati rendelethez23

Szentes Város Önkormányzata 2023. évi fejlesztési feladatai

adatok ezer Ft-ban

M e g n e v e z é s

eredeti

jóváhagyott

változás

módosított előirányzat

előirányzat

I. Áthúzódó beruházások

TOP-1.1.3-16-CS1-2017-00010 "Szentes Városi Élelmiszer és Zöldségpiac fejlesztése"

1 300

1 569

0

1 569

TOP-Plusz projektekhez kapcsolódó tervezési munkák

255 000

255 000

-33 269

221 731

TOP-Plusz-1.3-1-21 „Fenntartható városfejlesztési stratégiák támogatása”

61 839

61 839

0

61 839

Ipari park Északi Zóna C szektor "T" út terv

8 382

8 382

0

8 382

Sportszálló tetőtér terv

5 956

5 956

0

5 956

Kurca part rehabilitációja, sétány és pihenőövezet kialakítása; útfelújítás; futópálya közvilágításának kialakítása

350 060

350 060

0

350 060

"Szentesi Kurca-parton harmonikus vízparti környezet megteremtése a helyi közösségek számára"

40 000

51 059

0

51 059

VP6-7.2.1.1-21 "Külterületi helyi közutak fejlesztése" pályázat

157 473

157 473

0

157 473

Új településrendezési terv készítése

31 750

31 750

0

31 750

3967/2. hrsz ingatlan vásárlás

20 000

0

0

0

Ivóvízhálózat fejlesztés

119 500

134 784

0

134 784

Bérleti díj terhére végzett ivóvíz rekonstrukciós munkák

73 547

0

73 547

Közvilágítás fejlesztési projektek

0

Bánomháti temetőhöz vezető 7167 hrsz. út- Szt. Vendel u. között

4 700

4 700

0

4 700

Tiszaparti strandfürdő és környezete

9 000

9 000

0

9 000

Sportcsarnok helyreállításának költsége (adományokból)

18 849

18 849

0

18 849

Családok Átmeneti Otthona külső férőhely bővítés

25 810

25 811

0

25 811

Bringapark pályázat Pusztai László sporttelepre

16 743

16 794

0

16 794

Kalandpark vásárlás belterület 7517/17/A hrsz

10 033

10 033

0

10 033

Petőfi Sándor és Tóth József - egész alakos bronz szobor állítása

31 000

31 000

0

31 000

ÁFA befizetés (bérleti díj, tárgyi eszköz értékesítés miatt)

12 048

33 083

7 464

40 547

TermálPaprika Kft. bérleti díjba beszámítható beruházási költség

1 000

1 000

0

1 000

Ady E. u.36., Tóth J. u. 19. felújítás bérleti díjból

8 250

8 250

0

8 250

Tervezési díj (pályázattal nem támogatott munkák előkészítése)

21 542

14 382

0

14 382

Lakáshoz jutás támogatása

3 000

3 000

0

3 000

I. Áthúzódó beruházások összesen

1 213 235

1 307 321

-25 805

1 281 516

II. Egyéb kötelezettségek

Közvilágítás fejlesztési projektek

Árpád u.- Bereklapos u. játszótér megvilágítása

1 000

1 000

0

1 000

Gyalogátkelők megvilágítása

4 500

11 000

0

11 000

Köztársaság u. óvoda melletti kerékpárút. Megvilágítása

9 000

9 000

0

9 000

Ilonaparti út- 082/1 hrsz. út- 076/61 hrsz út (a 076/12 hrsz. Ingatlanig

6 800

0

0

0

Berki úton a 01432 hrsz. út - 01441 hrsz út közötti szakaszon lévő oszlopokon hiányzó lámpák

700

0

0

0

Ipartelepi úti kerékpárút a Mágocsi út- Hadzsy J. u. között

36 860

0

0

0

Szt. Vendel utcán üzemelő 19 db hagyományos közvilágítási lámpa kisfogyasztású Led lámpára történő cseréje

1 900

1 900

0

1 900

Magyartés 0388/3 hrsz. út (Árvíz u.- 0381/5 hrsz. ingatlan között)

960

0

0

0

Mentettrét 18762 hrsz. út a 18807 és a 18815 hrsz. ingatlanok között:

190

190

0

190

Dr. Berényi u. 75 előtt hiányzó 1 db közvilágítási lámpa felszerelése meglévő oszlopra

150

0

0

0

Lámpatestek felszerelése (fametszés elkerülése érdekében, 20 db)

2 700

0

0

0

Elektromos tartóoszlop áthelyezések

Sima F. u. 59 sz. előtt a Babos u-i csomópontban

5 400

0

0

0

Ady E. u. 24-32 sz. közötti zug bejáratánál

4 000

0

0

0

Térfigyelő kamera rendszer korszerűsítése

5 000

5 000

0

5 000

Gyalogátkelőhely létesítése a Berekháti buszmegállóhoz

7 000

7 000

0

7 000

Belsőecser, Kajánújfalu összekötő járda építése

2 000

2 000

0

2 000

Horváth Mihály Gimnázium (HSZC) tálalókonyha kialakítás befejezése

6 000

0

0

0

Kurca úszó szökőkutak vízkivitelelének átépítése (1 db)

2500

2 500

0

2 500

Játszóterek fejlesztése, eszközcsere

6000

6 000

0

6 000

Közlekedési infrastruktúra fejlesztése

Járda (1000 m)

10 000

10 000

0

10 000

Új parkoló kialakítása (Gólyás-ház melletti telek, Kossuth u. 15., Bacsó B., Kossuth u. 10. mögött)

15 000

15 000

0

15 000

Meglévő parkolók felújítása (Szabadság-téri parkolók, Klauzál utcai parkolók Klauzál u. 3-tól - Jövendő utcáig)

10 000

10 000

0

10 000

Csongrádi úti kerékpárút szakaszos felújítása

5 000

5 000

0

5 000

Útépítés (Boros Sámuel utca nagy parkolótól Szalai utcáig, Munkás utca és fénysorompó közötti útszakasz és járda teljes felújítása)

30 000

30 000

0

30 000

Tervezés

"É-i elkerülő út" egy szakaszának tervezése

3 000

127

0

127

Gilicze Antal utca felújításának tervezése (Kikelet utcától Sárgarigó utcáig)

2 000

2 000

0

2 000

Szent Vendel utca felújítás, valamint víz, csatorna közmű kialakításának tervezése

2 000

2 000

0

2 000

Szentesi Kurca-parton harmonikus vízparti környezet megteremtése, környezetrendezés a Csongrádi hídtól a Kutatóig lévő város alatti szakaszon - engedélyes terv

3 000

3 000

0

3 000

Szentesi Kurca-parton harmonikus vízparti környezet megteremtése, környezetrendezés a Csongrádi hídtól az Ifjúsági ház hídig a Dózsa ház alatti szakaszon - engedélyes terv

3 000

7 820

4 303

12 123

Belvízvédekezés, csatornák, árkok, mirhók tisztítása, karbantartása

10 000

10 000

0

10 000

Városháza szennyvíz bekötő vezeték rekonstrukciója

5 000

5 000

0

5 000

Városellátó Mágocsi út 2. szám alatti telephelyének épület felújítása I. üteme

2 000

2 000

0

2 000

"É-i elkerülő út" egy szakaszának kivitelezése

30 000

0

0

0

Rákóczi utcai "Kisdedóvó" elektromos hálózat felújítás

11 000

13 544

0

13 544

Dózsa György utcai III. Idősek Klubja kerítés felújítás

3 000

3 000

0

3 000

Horváth Mihály Gimnázium (HSZC) eresz-, párkány- és homlokzatvakolat javítás előkészítése

5 000

5 000

0

5 000

Damjanich utcai Tagóvoda tetőszerkezet megerősítése

2 000

2 000

0

2 000

Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ homlokzatvakolatjavítások folytatása

2 000

2 000

0

2 000

Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon fürdetők leázás miatti helyreállítás

8 000

8 000

0

8 000

Zoldos F. Szakk.isk. gyakorló műhely tetőszerkezet megerősítés

3 000

3 000

0

3 000

Rákóczi utcai "Kisdedóvó" udvaroldali homlokzati nyílászárók cseréje

5 000

5 000

0

5 000

Vörösmarty u-i orvosi rendelő gáz- víz gépészeti korszerűsítés

2 000

2 000

0

2 000

Uszoda energetikai korszerűsítés

14 894

0

14 894

"Bölcsőde tagintézmény létesítése Szentesen" pályázathoz megalapozó tanulmány készítése

495

0

495

Dr. Mátéffy Ferenc utcai Óvoda kerítés és kapu építése

1 273

0

1 273

"Szentesi értéktár avagy honlap fotó és filmdokumentáció" elkészítéséhez támogatása

3 600

0

3 600

Szentes, külterület 0140/1 hrsz. (Tisza parti) ingatlan vásárlása

6 000

0

6 000

VP6-19.2.1.-6-8-21 pályázat keretében a tiszai strand területén 1 db tusoló szaniter konténer elhelyezése

6 641

0

6 641

2 db split klíma beszerzése (Városháza)

910

0

910

Bölcsőde lapostető szigetelés

464

0

464

Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon termálvizes fűtés kialakítás (Hitel)

52 562

0

52 562

Szentesi Sport- és Üdülőközpont keringtető szivattyú motorjának cseréje, illetve a fedett uszoda épületének bevilágító/szellőztető ablakok beépítése (Hitel)

65 799

0

65 799

Intézmények napelemes rendszerének kiépítése (Hitel)

211 639

0

211 639

Szentesi Kurca-parton harmonikus vízparti környezet megteremtése, környezetrendezés a Nagyörvény/Örvénysor környezete (Open Hotel előtti part sáv és útszakasz) - engedélyes terv

11 100

0

11 100

076/5 hrsz. és 076/3 hrsz. ingatlan vásárlása

2 400

0

2 400

Árpád utcai és Farkas Antal utcai óvodák homlokzat felújítás

8 002

0

8 002

Kossuth tér 6. kapu felújít., kerítés ép. Tiszai belső út felújítás I. ütem, útalap ép. (Sárgarigó u. Gilicze A.)

10 900

0

10 900

Napelemes közvilágítás 100 db

20 000

0

20 000

Öntöző rendszer felújítása (Erzsébet tér)

2 000

0

2 000

Közlekedési infrastruktúra fejlesztése

20 000

0

20 000

Új közvilágítási lámpák beszerzése

8 000

0

8 000

Honvéd utcai forgalom lassítás, fekvő rendőr kiváltás tervezése

3 000

0

3 000

Kis-Tiszasziget 0136 hrsz. és 18220 hrsz. út közvilágítási hálózatos megvilágítása

1 330

0

1 330

Sima F. u. SZTK előtti terület közvilágítása (1 db lámpa)

150

0

150

Villányoszlop áthelyezés (Mentettrét 18701 és 18762 hrsz. csomópontban)

1 300

0

1 300

Rákóczi Óvoda főbejárati vizesblokk generálfelújítása

24 670

0

24 670

Könyvtár tetőhéjazat cseréje

22 500

0

22 500

Damjanich Óvoda tetőhéjazat cseréje

9 850

0

9 850

Dr. Mátéffy Ferenc utcai Óvoda tetőhéjazat cseréje főépület és melléképület

21 100

0

21 100

Klimatizálás üzlethelyiségben

0

751

751

Interaktív tábla

0

1 000

1 000

Tervdokumentáció (helyi gazdaságfejlesztési pályázathoz)

0

12 979

12 979

Gógány u. 93. bérlakás központi fűtés kialakítása

0

1 465

1 465

Városháza díszterem hangtechnika

0

650

650

Strandon "halacskás medence" burkolat felújítás

0

5 000

5 000

Közterületi térvilágítás javítása, korszerűsítése

0

1 466

1 466

II. Egyéb kötelezettségek összesen:

273 660

721 660

27 614

749 274

Mindösszesen

1 486 895

2 028 981

1 809

2 030 790

13. melléklet az 5/2023. (III. 10.) önkormányzati rendelethez

Szentes Város Önkormányzata hitel-, kötvényállománya (ezer forintban)

Megnevezés

devizanem

kamatláb

állomány

2023.01.01

Beruházási hitel

Ft

3 havi BUBOR + 1,25%

433 964

Beruházási hitelek összesen:

433 964

14. melléklet az 5/2023. (III. 10.) önkormányzati rendelethez

N E M L E G E S Szentes Város Önkormányzata garancia- és kezeségvállalásai célonként és lejárat szerint

ezer Ft-ban

Megnevezés

Feladat

Összeg

Vállalás időpontjának kezdete

Lejárat éve

Megjegyzés

2022. év

Garancia vállalás

-

Kezesség vállalás

Összesen:

0

15. melléklet az 5/2023. (III. 10.) önkormányzati rendelethez24

Szentes Város Önkormányzata adósságot keletkeztető kötelezettségeinek és saját bevételeinek alakulása

ezer Ft-ban

MEGNEVEZÉS

Sor-szám

Saját bevétel és adósságot keletkeztető ügyletből eredő fizetési kötelezettség összegei

Összesen

2023.

2024.

2025.

2026.

2027-2028.

9=(4+...+8)

1

2

4

5

6

7

8

9

Helyi adók

1

2 063 150

2 083 782

2 104 620

2 146 712

4 293 425

12 691 689

Osztalék, koncessziós díjak

2

0

Díjak, pótlékok, bírságok

3

8 800

8 888

8 977

17 954

35 908

80 527

Tárgyi eszközök, immateriális javak, vagyoni értékű jog értékesítése, vagyonhasznosításból származó bevétel

4

51 800

51 800

Részvények, részesedések értékesítése

5

0

Vállalatértékesítésből, privatizációból származó bevételek

6

0

Kezességvállalással kapcsolatos megtérülés

7

0

Saját bevételek (01+… .+07)

8

2 123 750

2 092 670

2 113 597

2 164 666

4 329 333

12 824 016

Saját bevételek (08. sor) 50%-a

9

1 061 875

1 046 335

1 056 799

1 082 333

2 164 666

6 412 008

Előző év(ek)ben keletkezett tárgyévi fizetési kötelezettség (11+…..+17)

10

49 058

60 377

60 377

60 377

120 754

350 943

Hitelből eredő fizetési kötelezettség

11

49 058

60 377

60 377

60 377

120 754

350 943

Felvett, átvállalt kölcsön és annak tőketartozása

12

0

Hitelviszonyt megtestesítő értékpapír

13

0

Adott váltó

14

0

Pénzügyi lízing

15

0

Halasztott fizetés

16

0

Kezességvállalásból eredő fizetési kötelezettség

17

0

Tárgyévben keletkezett, illetve keletkező, tárgyévet terhelő fizetési kötelezettség (19+…..+25)

18

0

80 423

75 070

69 717

123 375

348 585

Hitelből eredő fizetési kötelezettség

19

80 423

75 070

69 717

123 375

348 585

Felvett, átvállalt kölcsön és annak tőketartozása

20

0

Hitelviszonyt megtestesítő értékpapír

21

0

Adott váltó

22

0

Pénzügyi lízing

23

0

Halasztott fizetés

24

0

Kezességvállalásból eredő fizetési kötelezettség

25

0

Fizetési kötelezettség összesen (10+18)

26

49 058

140 800

135 447

130 094

244 129

699 528

Fizetési kötelezettséggel csökkentett saját bevétel (09-26)

27

1 012 817

905 535

921 352

952 239

1 920 537

5 712 480

16. melléklet az 5/2023. (III. 10.) önkormányzati rendelethez

Az Európai Uniós eszközök támogatásával megvalósuló projektek

ezer Ft-ban

Megnevezés

Bevétel

Saját forrás

Kiadás

Támogatást biztosító megnevezés

Támogatás összege

Terv évben

További években

Fenntartható városfejlesztési stratégiák támogatása

TOP

61 839

61 839

TOP-Plusz projektekhez kapcsolódó fejlesztések

TOP

255 000

255 000

5 745 000

Szentes Városi Élelmiszer és Zöldségpiac fejlesztése

TOP

1 300

1 300

"Szentesi Kurca-parton harmonikus vízparti környezet megteremtése a helyi közösségek számára"

TOP

20 000

20 000

40 000

Önkormányzaton belül megvalósuló projektek összesen:

338 139

20 000

358 139

5 745 000

17. melléklet az 5/2023. (III. 10.) önkormányzati rendelethez

Szentes Város Önkormányzata irányítása alá tartozó intézmények 2023. évi engedélyezett létszámkerete intézményenként (fő)

M e g n e v e z é s

2023. évi engedélyezett átlag

ebből

közcélú foglalkozt.

1.

Gondozási Központ

39,00

2.

Dr.Sipos Ferenc Parkerdő Otthon

69,00

5,00

3.

Felsőpárti Óvoda

73,00

2,00

4.

Központi Óvoda

70,50

1,00

5.

Családsegítő Központ

53,75

6.

Bölcsőde

35,00

1,00

7.

Hajléktalan Segítő Központ

27,00

14,00

8.

Sportközpont

10,33

1,00

9.

Szentesi Intézmények Gazdasági Szervezete

20,76

10.

Szentesi Művelődési Központ

28,25

11.

Koszta József Múzeum

14,50

12.

Szentes Városi Könytár

17,50

13.

Közös Önkormányzati Hivatal

70,00

14.

Önkormányzati feladatok

4,00

Összesen:

532,59

24,00

18. melléklet az 5/2023. (III. 10.) önkormányzati rendelethez

Szentes Város Önkormányzata irányítása alá tartozó intézmények 2023. évi engedélyezett létszámkeretéből a pedagógus munkakörben foglalkoztatott munkavállalók engedélyezett létszámkerete (fő)

M e g n e v e z é s

2022/2023.

2023/2024.

nevelési év

Felsőpárti Óvoda

40,50

40,50

Központi Óvoda

41,00

39,00

Összesen:

81,50

79,50

19. melléklet az 5/2023. (III. 10.) önkormányzati rendelethez

Szentes Város Önkormányzata irányítása alá tartozó intézmények 2023. évi engedélyezett álláshelyeinek száma intézményenként

M e g n e v e z é s

Engedélyezett álláshely

állandó

időszaki

részfoglal-kozású

főfoglalkozású

1.

Gondozási Központ

39

2.

Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon

64

3.

Felsőpárti Óvoda

68

6

4.

Központi Óvoda

66

7

5.

Családsegítő Központ

52

4

6.

Bölcsőde

34

7.

Hajléktalan Segítő Központ

13

8.

Sportközpont

10

9.

Szentesi Intézmények Gazdasági Szervezete

31

2

10.

Szentesi Művelődési Központ

25

6

11.

Koszta József Múzeum

11

6

12.

Szentes Városi Könyvtár

15

4

13.

Közös Önkormányzati Hivatal

68

2

14.

Önkormányzati feladatok

4

Összesen:

500

4

33

20. melléklet az 5/2023. (III. 10.) önkormányzati rendelethez

Szentes Város Önkormányzata címrendje

Cím

I.

Szentes Város Gondozási Központja

II.

Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon

III.

Szentesi Felsőpárti Óvoda

IV.

Szentesi Központi Óvoda

V.

Szentesi Családsegítő Központ

VI.

Szentes Város Önkormányzata Bölcsődéje

VII.

Szentes Város Hajléktalan Segítő Központja

VIII.

Szentes Város Önkormányzatának Sportközpontja

IX.

Szentesi Intézmények Gazdasági Szervezete

X.

Szentesi Művelődési Központ

XI.

Koszta József Múzeum

XII.

Szentes Városi Könyvtár

XIII.

Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal

XIV.

Önkormányzati feladatok

1

A 2. § (1) bekezdése a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2023. (VII. 14.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdése a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 2. § (2) bekezdése a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2023. (VII. 14.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (2) bekezdése a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

3

A 3. § (10) bekezdése a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2023. (VII. 14.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

4

Az 5. § (1) bekezdése a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2023. (VII. 14.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg. Az 5. § (1) bekezdése a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 30/2023. (XII. 8.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. Az 5. § (1) bekezdése a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

5

A 7. § (1) bekezdése a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 30/2023. (XII. 8.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

6

A 10. § (1) bekezdése a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2023. (VII. 14.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

7

A 10. § (1) bekezdés a) pont aa) alpontja a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 30/2023. (XII. 8.) önkormányzati rendelete 4. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

8

A 10. § (1) bekezdés a) pont ab) alpontja a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 30/2023. (XII. 8.) önkormányzati rendelete 4. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

9

A 10. § (1) bekezdés a) pont ac) alpontját a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 30/2023. (XII. 8.) önkormányzati rendelete 4. § (2) bekezdése iktatta be.

10

A 10. § (1) bekezdés b) pontja a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 30/2023. (XII. 8.) önkormányzati rendelete 4. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

11

A 10. § (1) bekezdés d) pontja a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 30/2023. (XII. 8.) önkormányzati rendelete 4. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

12

Az 1. melléklet a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 30/2023. (XII. 8.) önkormányzati rendelete 5. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

13

A 2. melléklet a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 30/2023. (XII. 8.) önkormányzati rendelete 5. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

14

A 3. melléklet a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 30/2023. (XII. 8.) önkormányzati rendelete 5. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

15

A 4. melléklet a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 30/2023. (XII. 8.) önkormányzati rendelete 5. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelete 3. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

16

Az 5. melléklet a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 30/2023. (XII. 8.) önkormányzati rendelete 5. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelete 3. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

17

A 6. melléklet a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 30/2023. (XII. 8.) önkormányzati rendelete 5. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelete 3. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.

18

A 7. melléklet a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 30/2023. (XII. 8.) önkormányzati rendelete 5. § (7) bekezdésével megállapított szöveg. A 7. melléklet a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelete 3. § (7) bekezdésével megállapított szöveg.

19

A 8. melléklet a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 30/2023. (XII. 8.) önkormányzati rendelete 5. § (8) bekezdésével megállapított szöveg. A 8. melléklet a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelete 3. § (8) bekezdésével megállapított szöveg.

20

A 9. melléklet a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 30/2023. (XII. 8.) önkormányzati rendelete 5. § (9) bekezdésével megállapított szöveg. A 9. melléklet a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelete 3. § (9) bekezdésével megállapított szöveg.

21

A 10. melléklet a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 30/2023. (XII. 8.) önkormányzati rendelete 5. § (10) bekezdésével megállapított szöveg. A 10. melléklet a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelete 3. § (10) bekezdésével megállapított szöveg.

22

A 11. melléklet a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 30/2023. (XII. 8.) önkormányzati rendelete 5. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.

23

A 12. melléklet a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 30/2023. (XII. 8.) önkormányzati rendelete 5. § (12) bekezdésével megállapított szöveg. A 12. melléklet a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (III. 15.) önkormányzati rendelete 3. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.

24

A 15. melléklet a Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2023. (VI. 13.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.