Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése 33/2013. (XI.29.) önkormányzati rendelete

a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről

Hatályos: 2023. 05. 01

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése 33/2013. (XI.29.) önkormányzati rendelete

a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről

2023.05.01.

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. törvény 6. § (4) bekezdésében, 40. § (1) bekezdésében, 41. § (3) bekezdésében és 42. §-ában kapott felhatalmazás alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 2. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a Közgyűlés és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 4/2013. (II. 14.) önkormányzati rendelet 2. melléklet 4.4.3. pontjában biztosított véleményezési jogkörében eljáró Jogi és Ügyrendi Bizottság, a Közgyűlés és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 4/2013. (II. 14.) önkormányzati rendelet 6.4.1. pontjában biztosított véleményezési jogkörében eljáró Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság és a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. törvény 40. § (5) bekezdésében biztosított véleményezési jogkörében eljáró Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége véleményének kikérésével a következőket rendeli el:1

A rendelet hatálya

1. § (1) A rendelet hatálya Kecskemét Megyei Jogú Város közigazgatási területén lévő, a (2) és (3) bekezdésben foglalt valamennyi működő köztemetőre és lezárt temetőre terjed ki.

(2) Működő köztemetők:

a) kecskeméti köztemető (kecskeméti 400/2 hrsz.)

b) hetényegyházi köztemető (kecskeméti 32814 hrsz.)

(3) Lezárt temetők:

a) „Szentháromság temető” (kecskeméti 2214 hrsz.)

b) „Evangélikus temető” (kecskeméti 6138 hrsz.)

c) „Szovjet-orosz temető” (kecskeméti 4689 hrsz.)

A köztemetők üzemeltetése

2. § (1) Az önkormányzat kegyeleti közszolgáltatási szerződés keretében gondoskodik a köztemetők üzemeltetéséről és fenntartásáról, továbbá a lezárt temetők fenntartásáról.

(2) A köztemetők és a lezárt temetők rendeltetésszerű használatához szükséges egyéb tárgyi és infrastrukturális feltételeket az 1. melléklet tartalmazza.

3. § (1) A temetési hely megváltásáért, valamint újraváltásáért a 2. melléklet szerinti díjat kell fizetni.

(2) A köztemetőkön belüli, az elhunyt hűtésével, ravatalozásával, a temetőben erre a célra rendszeresített szállító járművön történő szállításával, továbbá a hamvaknak az erre szolgáló berendezéssel történő szórásával, urnaelhelyezéssel, sírásással, sírhelynyitással, sírba helyezéssel, visszahantolással, újratemetéssel és exhumálással kapcsolatos feladatok ellátására – 2– az üzemeltető szakszemélyzetének és berendezésének igénybevétele kötelező.

(3) A temetkezési szolgáltatók a temetői létesítmények, továbbá az üzemeltető által biztosított szolgáltatások igénybevételéért a 3. mellékletben meghatározott díjakat kötelesek megfizetni.

(4) A temetkezési szolgáltatók kivételével a köztemetők területén vállalkozásszerűen munkát végzők a 4. mellékletben meghatározott temetőfenntartási hozzájárulást kötelesek megfizetni.

(5) A fizetendő díjak az üzemeltető bevételét képezik, amelyet a köztemetők fenntartására és üzemeltetésére köteles fordítani, és amelynek éves felhasználásáról tárgyévet követő év április 30-ig Kecskemét Megyei Jogú Város Közgyűlésének beszámolni köteles.

Az üzemeltető feladatai

4. § Az üzemeltető gondoskodik

a) a köztemetők rendeltetésszerű használatához szükséges építmények, közművek, egyéb tárgyi és infrastrukturális létesítmények, valamint a közcélú zöldfelületek karbantartásáról, gondozásáról, szükség szerinti felújításáról és pótlásáról,

b) a hulladékgyűjtő-helyek kijelöléséről, és a hulladékgyűjtő-helyeken felhalmozódott hulladék kijelölt lerakóhelyre történő folyamatos elszállításáról vagy elszállíttatásáról,

c)3 a díszsírhelyek, a közös sír, valamint az azokon lévő síremlékek gondozásáról és fenntartásáról,

d) a temetési helyek típusa szerint és sírhelytáblánként a védett sírjelek és a további temetési lehetőségek feltüntetésével a temetési helyek nyilvántartásáról.

Temetési helyek

5. § (1) A temetőt sírhelytáblákra, a számozott sírhelytáblákat sorokra, a sorokat számozott sírhelyekre kell felosztani.

(2) Sírbolt külön táblában vagy a sírhelytábla szélső sorában létesíthető.

(3) ---------4

(4) A mesterséges vagy spontán abortusz folytán távozó magzat, csonkolt testrész, emberi szerv, szervmaradvány a BJ jelű sírhelytáblába temethető.

(5) A temető elkülönített részén kialakított szóró parcella szolgál a hamvak szétszórására és bemosására.

6. § (1) Az egyes sírhely 2,1 m hosszú és 0,9 m széles, a kettős sírhely 2,1 m hosszú és1,6 m széles.

(2) -------5

(3) 10 éven aluli halott gyermek részére gyermeksírhely jelölhető ki, mely 1,3 m hosszú és 0,60 m széles.

(4) A sírhelyeket egymástól 0,6 méterre kell kialakítani, a sorok között váltakozva 0,6 méter és 1,5 m távolságot kell tartani.

(5) A sírhelytáblák között legalább 4 m széles utat kell hagyni.

(6) A sírdomb magassága legfeljebb 0,5 méter lehet. ----6

(7) A sírhelyre sírnyitási engedéllyel – a sír megfelelő mélyítésével, alapméretenként egymás fölé helyezve – további legfeljebb három 25 évnél régebbi holttestmaradvány temethető rá.

(8) A sírhelyre – a gyermeksírhely kivételével – alapméretenként további 4 darab hamvakat tartalmazó urna helyezhető el.

(9) Gyermeksírhelyre legfeljebb 2 darab hamvakat tartalmazó urna helyezhető el.

7. § (1) 4 koporsós sírbolt 3,3 méter hosszú és 2,6 méter széles, 4 koporsós polcos sírbolt 3,0 méter hosszú és 2,9 méter széles. 6 koporsós sírbolt 4,5 méter hosszú és 3,0 méter széles, 6 koporsós polcos sírbolt 3,5 méter hosszú és 3,0 méter széles.

(2) A sírboltokat egymástól 1 m távolságra, a külön táblában a sírboltsorok között váltakozva 1 méter és 1,5 m távolságot kell tartani.

(3) A sírboltba csak annyi felnőtt koporsó helyezhető, ahány férőhelyesre azt építették. Ezen túlmenően a sírboltba további 10 darab hamvakat tartalmazó urna helyezhető el.

8. § (1) Az urnasírhely mérete, amennyiben az

a) 2 urna elhelyezésére szolgál 1 méter hosszú és 0,4 méter széles,

b) 4 urna elhelyezésére szolgál 1 méter hosszú és 1 méter széles.

(2) Az urnasírhelyeket egymástól 0,6 méterre kell elhelyezni, a sorok között váltakozva 0,6 méter és 1,5 m távolságot kell tartani.

(3) -------7

(4) A kolumbáriumban kiképzett urnafülkék 1 vagy 2 darab hamvakat tartalmazó urna elhelyezésére szolgálnak.

(5) Az urnafülkék lezárása gránit urnatáblával történik. Az urnatábla az üzemeltető hozzájárulásával méretbeli egyezőség esetén bármely jobb, értékesebb urnatáblára kicserélhető.

9. §8 (1) A díszsírhely a kecskeméti köztemető örök emlék parcella elnevezésű, központi fekvésű temetőrészén az üzemeltető által fenntartott sírhely, amely a város életében meghatározó szerepet játszó, köztiszteletben álló polgárainak eltemetésére, vagy urnáik elhelyezésére szolgál.

(2) A díszsírhely személyre szóló adományozásáról a polgármester dönt. Az adományozásról a jogosultat, elhunyt személy esetén a legközelebbi hozzátartozóját, és az üzemeltetőt írásban értesíteni kell.

(3) A díszsírhelybe a jogosulton kívül – a sírnyitás és rátemetés szabályainak megtartása, költségeinek viselése mellett –házastársa, továbbá közvetlen felmenő és lemenő egyenesági rokona is eltemethető, ha ahhoz a polgármester hozzájárult.

(4) A díszsírokat a sírhelytábla kiürítése esetén is fenn kell tartani. A köztemető átrendezése vagy megszüntetése esetén a díszsírokat a fellelhető hozzátartozó hozzájárulásával az új köztemetőnek erre a célra kijelölt részére át kell helyezni

A temetési helyek feletti rendelkezési jog

10. § (1) A temetési hely feletti rendelkezési jog időtartama – a (2) bekezdésben foglalt kivétellel – a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. törvény végrehajtásáról szóló 145/1999.(X. 1.) Korm. rendeletben megállapított alsó határnak megfelelő időtartam.

(2) Az urnasírhelyek feletti rendelkezési jog időtartama 25 év.

(3) A temetési hely feletti rendelkezési jog díját a temetési hely megváltásakor kell megfizetni.

(4) Temetési hely feletti rendelkezési jog előre is váltható, azonban ebben az esetben megjelölése és gondozása kötelező.

(5) A rendelkezési jog megszűnését követően az újra meg nem váltott temetési helyeket fel lehet számolni, és azokat újabb temetések céljára igénybe lehet venni.

11. § Sírboltkönyvbe bejegyzett rendelkezés hiányában a sírboltba a sírbolt felett rendelkezni jogosult személy házastársát, örökösét, egyenes ágbeli rokonait, továbbá az utóbbiak házastársait lehet eltemetni.

Síremlék, sírjel állítása, gondozása

12. § (1) A temetési helyen a síremléket szilárd alapra kell helyezni. A síremlékek alapozásának méreteit minden esetben az üzemeltető állapítja meg. Az alapozás felső síkja az eredeti terepszintet nem haladhatja meg.

(2) A síremlékek szabályszerű felállítását az üzemeltető ellenőrzi.

(3) A temetőben felállított síremlék lebontását, áthelyezését az üzemeltetőnek előzetesen be kell jelenteni. Az üzemeltető kérésére a vállalkozó köteles engedélyét bemutatni, továbbá igazolni, hogy a síremlékkel kapcsolatos munkavégzés a temetési hely felett rendelkezni jogosult személy megrendelésére történik.

(4) A már felállított síremléket és a sír egyéb tartozékait a köztemetőből – még javítás céljára is – csak az üzemeltetőnek történő bejelentés után lehet elszállítani.

(5) A temetési helyen legfeljebb olyan növény ültethető, amelynek fejlődése során gyökérzete a szomszédos temetési helyek és a sírhelyek közötti utak vagy más temetői létesítmény állapotát, állagát nem veszélyezteti, és növekedése során a temetési hely alapterületét nem haladja meg. Az 1 méternél magasabbra növő növények ültetése előtt az üzemeltetővel egyeztetni kell.

(6) A temetési hely felett rendelkezni jogosult a sírgondozási munkák elvégzésével az üzemeltetőt, vagy más személyt, szervezetet megbízhat, azonban a megbízást az üzemeltetőnek köteles bejelenteni.

13. §9

Temetési hely, sírbolt felnyitása

14. § Sírhely, sírbolt felnyitását legalább kettő főnek kell végeznie, urnafülke felnyitását egy fő is elvégezheti. Temetési hely, sírbolt felnyitását úgy kell végezni, hogy az ne sértsen kegyeleti érdekeket, ne járjon károkozással.

A köztemetők rendje

15. § (1)10 A temetők május 1. napjától november 5. napjáig 6.30 órától 20.00 óráig, november 6. napjától január 31. napjáig 7.00 órától 17.00 óráig, február 1. napjától április 30. napjáig 7.00- órától 18.00 óráig tartanak nyitva.

(2) A nyitva tartás rendjét a temetők bejáratánál ki kell függeszteni.

(3) A Halottak Napjához kötődően az üzemeltető a temető nyitva tartását meghosszabbíthatja.

(4) A temetők területét a nyitvatartási idő leteltekor külön felszólítás nélkül el kell hagyni.

16. § (1) A temetőlátogatók kegyeletüket a köztemetők nyitvatartási idején belül róhatják le úgy, hogy e közben nem zavarhatják a köztemetőkben folyó temetési szertartások végzését. A temetőkben 12 éven aluli gyermek csak felnőtt személy felügyelete mellett tartózkodhat.

(2) A temetőkben mindenki a hely csendjének, a kegyeletnek megfelelő magatartást köteles tanúsítani.

(3)11 A temetőkbe vakvezető és őrzési feladatot ellátó eb kivételével más állat nem vihető be.

(4) A temetőkben csak a sír, síremlék díszítésére szolgáló tárgy helyezhető el. Minden más célt szolgáló tárgy csak az üzemeltető írásbeli engedélyével helyezhető el.

(5) A sír, és a sírbolt kerítéssel nem határolható körül. Pad és egyéb ülőalkalmatosság a sírhelyek közé az üzemeltető hozzájárulásával létesíthető.

(6) A temetőben gyertyát vagy mécsest gyújtani legkésőbb a zárás előtt fél órával szabad. A tűzveszély elkerüléséhez szükséges intézkedéseket annak kell megtennie, aki a gyertyát, vagy mécsest meggyújtotta.

(7) Sírgondozás során keletkező hulladékot, koszorú és virágmaradványt kizárólag az arra kijelölt helyen szabad letenni, a sírhelyek gondozása során keletkezett hulladék a sírhelyek között nem tárolható.

(8)12 A köztemetőben a sírok területén történő munkálatok kivételével a talaj és a gyep felásása csak a köztemető üzemeltetőjének előzetes engedélyével végezhető.

(9) Fát, cserjét a sírhelyen kívüli területre csak az üzemeltető, vagy az általa megbízott személy, vagy szervezet ültethet.

17. § (1) A köztemetőben kizárólag az a vállalkozó végezhet tevékenységet, aki ezt az üzemeltető részére előzetesen bejelentette, a 3. § (4) bekezdésben foglaltak szerinti díjat megfizette, és igazolta, hogy a munkavégzés a temetési hely felett rendelkezni jogosult személy megrendelésére történik.

(2) A köztemető területén vállalkozási tevékenységet végző csak munkanapokon, a temető nyitva tartási ideje alatt, a jogszabályi feltételek betartása mellett végezhet munkát.

(3) A munka befejezését követő három napon belül a vállalkozó köteles helyreállítani az eredeti állapotot, valamint a temető területéről elszállítani a munkavégzés során keletkezett vagy feleslegessé vált anyagot. Amennyiben a munkavégzés során keletkezett vagy feleslegessé vált anyag az üzemeltetőt munkájában akadályozza, úgy annak eltávolításáról egy napon belül kell gondoskodni.

(4) A temető területére vállalkozási tevékenység végzése érdekében gépkocsival behajtani csak az üzemeltető engedélyével, a munkavégzéshez feltétlen szükséges ideig lehet.

(5) A köztemetőben vállalkozásszerűen munkát végző csak az üzemeltető előzetes írásbeli engedélyével helyezhet el tevékenységét ismertető reklám- és hirdetőtáblát.

18. §13 (1) A kecskeméti köztemetőbe a ravatali szertartás időtartama alatt gépjárművel nem lehet behajtani.

(2) A ravatali szertartások időtartamán kívül a temetési szertartások időszaka alatt a szertartásra virágot vagy koszorút szállító gépjármű hajthat be a köztemető területére.

(3) Az (1) és (2) bekezdésben szabályozott időtartamon kívül a köztemetőbe gépjárművek nettó 158 forint díj megfizetése ellenében

a) május 1. és november 5. közötti időszakban hétköznap 7.00 - 10.00 óra között és 16.00 - 19.00 óra között, hétvégén és munkaszüneti napokon 7.00 - 19.00 óra között,

b) november 6. és január 31. közötti időszakban hétköznap 7.00 - 10.00 óra között és 16.00 - 16.30 óra között, hétvégén és munkaszüneti napokon 7.00 - 16.30 óra között,

c) február 1. és április 30. közötti időszakban hétköznap 7.00 és 10.00 óra között és 16.00 - 17.30 óra között, hétvégén és munkaszüneti napokon 7.00 - 17.30 óra között

hajthatnak be.

(4) A mozgáskorlátozott vagy az őt szállító személy a temető nyitvatartási idején belül a kecskeméti köztemetőbe korlátozás és díjfizetés nélkül behajthat.

Záró rendelkezések

19. § (1) Ez a rendelet 2014. január 1. napján lép hatályba.

(2) Hatályát veszti

a) Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a temetőkről és a temetkezési tevékenységről szóló 41/2000. (X. 2.) önkormányzati rendelet,

b) Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a temetőkről és a temetkezési tevékenységről szóló 41/2000. (X. 2.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló 53/2000. (XII. 4.) önkormányzati rendelet,

c) Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a temetőkről és a temetkezési tevékenységről szóló 41/2000. (X. 2.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló 26/2002. (IV. 15.) önkormányzati rendelet,

d) Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a temetőkről és a temetkezési tevékenységről szóló 41/2000. (X. 2.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló 58/2003. (XII. 1.) önkormányzati rendelet,

e) Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének egyes helyi rendeletek módosításáról szóló 46/2005. (X. 24.) önkormányzati rendelet,

f) Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a temetőkről és a temetkezési tevékenységről szóló 41/2000. (X. 2.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló 47/2005. (XI. 9.) önkormányzati rendelet,

g) Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a temetőkről és a temetkezési tevékenységről szóló 41/2000. (X. 2.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló 40/2009. (VI.26.) önkormányzati rendelet.

1. melléklet

A köztemetők és a lezárt temetők rendeltetésszerű használatához szükséges egyéb tárgyi és infrastrukturális feltételek
Kecskeméti köztemető (Béke fasor 71/a.) 0400/2 hrsz.

A

B

C

1

Megnevezés

Térmérték

Beépített térfogat

2

iroda épület

229,32 m2

917,28 lég m3

3

ravatalozó

289,00 m2

1 156,00 légm3

4

papi öltöző, hűtő

168,58 m2

842,90 lég m3

5

koporsó tároló

211,20 m2

633,60 lég m3

6

virágbolt

59,17 m2

195,20 lég m3

7

kerítés

1 600 m

8

vízvezeték

4 250 m

9

villanyhálózat

120 m

10

burkolt út

16 800 m2

12

földterület

45 000 m2

Hetényegyházi köztemető 32.813/2, 32.814 és 32.820/2 hrsz.

A

B

C

1

Megnevezés

Térmérték

Beépített térfogat

2

ravatalozó

10,63 m2

301,89 lég m3

3

kerítés

556 m

4

vízvezeték

110 m

5

villanyhálózat

120 m

6

út

273 m

7

földterület

19 887 m2

Szentháromság temető 2214 hrsz.

A

B

C

1

Megnevezés

Térmérték

Beépített térfogat

2

ravatalozó

140 m2

420 légm3

3

gondnoki lakás

100 m2

300 lég m3

4

iroda

114 m2

342 lég m3

5

kerítés

1 210 m

6

földterület

118 773 m2

Evangélikus temető 6138 hrsz.

A

B

C

1

Megnevezés

Térmérték

Beépített térfogat

2

ravatalozó

26 m2

78 légm3

3

gondnoki lakás

63 m2

189 lég m3

4

kerítés

365 m

5

földterület

8 345 m2

Szovjet-orosz temető 4689 hrsz.

A

B

1

Megnevezés

Térmérték

2

kerítés

192 m

3

földterület

2 300 m2

2. melléklet14

A temetési helyek feletti rendelkezési jog megszerzéséért, valamint újraváltásáért fizetendő díjak

1. Hantos sírhely megváltási díjak a kecskeméti köztemetőben

A

B

C

1

Megnevezés

Exhumált (hantos) sírhely megváltási díj/25 év (nettó)

Sírhely (hantos) megváltási díj/25 év (nettó)

2

I. kategória 1-es sír a J, JA, C, CA, CB, CD, CE, CF, CH, CI, SG, SH, SI, SJ, SK parcellákban

71 400,- Ft

37 029,- Ft

3

I. kategória 2-es sír a J, JA, C, CA, CB, CD, CE, CF, CH, CI, SG, SH, SI, SJ, SK parcellákban

81 900,- Ft

50 254,- Ft

4

II. kategória 1-es sír a JB, JC, HB, HC, IB, IC, Y, YA, X, XA, V, T, TA parcellákban

66 150,- Ft

30 417,- Ft

5

II. kategória 2-es sír a JB, JC, HB, HC, IB, IC, Y, YA, X, XA, V, T, TA parcellákban

76 650,- Ft

43 642,- Ft

6

III. kategória 1-es sír a JD, JE, JF, JG, ID, IE, IF, IG, HD, HE, HF, HG, YB, YC, YD, YE, XB, XC, XD, Z, U, S parcellákban

63 000,- Ft

26 450,- Ft

7

III. kategória 2-es sír a JD, JE, JF, JG, ID, IE, IF, IG, HD, HE, HF, HG, YB, YC, YD, YE, XB, XC, XD, Z, U, S parcellákban

73 500,- Ft

39 674,- Ft

8

IV. kategória 1-es sír a XE, ZA, ZB, ZC, ZD, ZE, ZF, SA, SB, B, BA, BB, BC, BD, BE, BF, BG, BH, BI, BJ parcellákban

59 850,- Ft

22 482,- Ft

9

IV. kategória 2-es sír a XE, ZA, ZB, ZC, ZD, ZE, ZF, SA, SB, B, BA, BB, BC, BD, BE, BF, BG, BH, BI, BJ parcellákban

68 250,- Ft

33 062,- Ft

10

Gyereksír

52 500,- Ft

13 225,- Ft

2. Sírbolt megváltási díjak a kecskeméti köztemetőben

A

B

1

Megnevezés

díj/60 év (nettó)

2

6 koporsós I. kategória D, DA, I, J, JK, M, MK, K, F parcellákban

158 697,- Ft

3

6 koporsós II. kategória a táblázat A:2 mező jében felsoroltakon kívüli parcellákban

132 248,- Ft

4

4 koporsós I. kategória a D, DA, I, J, JK, M, MK, K, F parcellákban

138 860,- Ft

5

4 koporsós II. kategória a táblázat A:4 mező jében felsoroltakon kívüli parcellában

112 410,- Ft

3. Urnasírhely és urnafülke megváltási díjak a kecskeméti köztemetőben

A

B

1

Megnevezés

díj (nettó)

2

sírkertben lévő urnasírhely megváltási díja:

3

8 urnás

46 287,- Ft/25 év

4

4 urnás (T,H,MS,TS,KS)

43 642,- Ft/25 év

5

2 urnás (GI.,GII.,GIII.)

22 482,- Ft/25 év

6

1 urnás (GI.,GII.,GIII.)

15 870,- Ft/25 év

7

exkluzív sírkertben lévő urnasírhely megváltási díja:

8

8 urnás

59 511,- Ft/25 év

9

4 urnás (CU)

52 899,- Ft/25 év

10

2 urnás (CU,GU)

33 062,- Ft/25 év

11

1 urnás

19 837,- Ft/25 év

12

kolumbáriumban kialakított urnasírhely megváltási díja:

13

2 db urna befogadására alkalmas fülke (falban) (A-IV/3.)

30 417,- Ft/10 év

14

1 db urna befogadására alkalmas fülke (falban) (A-IV/3.,KF.,AB-AC)

15 209,- Ft/10 év

15

2 db urna befogadására alkalmas fülke (oszlopon) (KF)

30 417,- Ft/10 év

16

4 db urna befogadására alkalmas fülke (oszlopon) (KF)

44 964,- Ft/10 év

4. Temetési hely megváltási díjak a hetényegyházi köztemetőben

A

B

1

Megnevezés

díj (nettó)

2

1-es sírhely (hantos)

22 482,- Ft/25 év

3

2-es sírhely (hantos)

33 062,- Ft/25 év

4

4 koporsós sírbolt

112 410,- Ft/60 év

5

6 koporsós sírbolt

132 248.- Ft/60 év

3. melléklet15

A temetői létesítmények és az üzemeltető által biztosított szolgáltatások igénybevételéért a temetkezési szolgáltatók által fizetendő díjak

A

B

1

Megnevezés

díj (nettó)

2

elhunyt hűtése (Ft/nap/fő)

3 042,- Ft

3

koporsós ravatalozás

9 214,- Ft

4

urnás ravatalozás

5 952,- Ft

5

hamvak szórása berendezéssel

11 221,- Ft

6

halottvivők sírhoz

14 427,- Ft

7

halottvivők urnafalhoz

9 046,- Ft

8

sírásás

12 564,- Ft

9

sírhelynyitás

12 564,- Ft

10

sírba helyezés

14 885,- Ft

11

visszahantolás

11 242,- Ft

12

sírboltnyitás

17 192,- Ft

13

sírhelynyitás urna esetén

4 365,- Ft

14

urnaelhelyezés

13 000,- Ft

15

visszahantolás urna esetén

3 703,- Ft

16

urnafülke nyitása zárással együtt

4 232,- Ft

17

exhumálás

46 274,- Ft

18

újratemetés

22 869,- Ft

4. melléklet16

Köztemetőkben - a temetkezési szolgáltatók kivételével – vállalkozásszerűen munkát végzők által fizetendő temetőfenntartási hozzájárulási díj

A

B

1

Megnevezés

Díj (nettó)

2

új síremlék felállítása

3 303,- Ft

3

régi síremlék felállítása

2 253,- Ft

4

urnasírkő felállítása

1 502.- Ft

5

egyéb munka (tisztítás, vésés)

901,- Ft

6

sírgondozás, sírigazítás eseti díj

451,- Ft

7

sírgondozás, sírigazítás havi díj

1 502,- Ft

8

sírtisztítás nagynyomású mosóval

2 145,- Ft

1

A bevezető a Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 8/2023. (III. 30.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

Hatályon kívül helyezte: 4/2014. (II.12.) önkormányzati rendelet 1.§ e) pontja.

3

A 4. § c) pontja a Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése 23/2021. (VI. 8.) önkormányzati rendelete 2. §-a szerint módosított szöveg.

4

Hatályon kívül helyezte: 4/2014. (II.12.) önkormányzati rendelet 1.§ b) pontja.

5

Hatályon kívül helyezte: 4/2014. (II.12.) önkormányzati rendelet 1.§ c) pontja.

6

Hatályon kívül helyezte: 4/2014. (II.12.) önkormányzati rendelet 1.§ f) pontja.

7

Hatályon kívül helyezte: 4/2014. (II.12.) önkormányzati rendelet 1.§ d) pontja.

8

A 9. § a Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése 23/2021. (VI. 8.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

9

Hatályon kívül helyezte: 4/2014. (II.12.) önkormányzati rendelet 1.§ a) pontja.

10

A 15. § (1) bekezdése a Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 8/2023. (III. 30.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

11

A 16. § (3) bekezdése a Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 8/2023. (III. 30.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

12

A 16. § (8) bekezdése a Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 8/2023. (III. 30.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

13

A 18. § a Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 8/2023. (III. 30.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

14

Módosította: 26/2019. (XII.12.) önkormányzati rendelet 1.§-a. Hatályba lép: 2020. február 1. A 2. melléklet a Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 8/2023. (III. 30.) önkormányzati rendelete 5. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

15

Módosította: 26/2019. (XII.12.) önkormányzati rendelet 2.§-a. Hatályba lép: 2020. február 1. A 3. melléklet a Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 8/2023. (III. 30.) önkormányzati rendelete 5. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

16

Módosította: 26/2019. (XII.12.) önkormányzati rendelet 3.§-a. Hatályba lép: 2020. február 1. A 4. melléklet a Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 8/2023. (III. 30.) önkormányzati rendelete 5. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.