Jászberény Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2016. (IX.15.) önkormányzati rendelete

egyes önkormányzati rendeletek módosításáról

Hatályos: 2016. 09. 16- 2016. 09. 16

A Jászberény Városi Önkormányzat Képviselő-testülete

az 1-5. § tekintetében az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében,

az 1. § tekintetében az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában, valamint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. CLXXXIX. törvény 53. § (1) bekezdésében foglaltak alapján,

a 2. § tekintetében a Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 24. § (9) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 22. § (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §


(1) Jászberény Város Önkormányzata Képviselő-testületének szervezeti és működési szabályzatáról szóló 7/2013. (II. 14.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: SZMSZ) 7. § 16. pontja helyébe a következő rendelkezés lép, továbbá az alábbi 17. ponttal egészül ki:


(A képviselő-testület hatásköréből nem ruházható át:)


„16. a helyi önkormányzat tulajdonában álló nemzeti vagyon tulajdonjogának az állam vagy más helyi önkormányzat javára történő ingyenes átruházására, ilyen vagyon ingyenes átvételére vonatkozó döntés,

17. amit törvény a képviselő-testület át nem ruházható hatáskörébe utal.”


(2) Az SZMSZ 53. § (3) bekezdés b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:


((3) Az önkormányzati határozatokat külön-külön – a naptári év elejétől kezdődően – folyamatos sorszámmal és évszámmal kell ellátni a következők szerint:)


„b) Jászberény Városi Önkormányzat Képviselő-testületének zárt ülésen hozott határozatának jelölése: Jászberény Városi Önkormányzat Képviselő-testületének …/20…(…hó…nap) határozata. A zárójelben feltüntetett dátum a határozat meghozatalának időpontja (hónapja és napja).”


(3) Az SZMSZ 55. § (6) bekezdés helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„(6) Az önkormányzati rendeletek elektronikus úton megküldésre kerülnek a városi könyvtár részére.”


(4) Az SZMSZ 2. melléklete helyébe jelen rendelet 1. melléklete lép.


(5) Az SZMSZ 10. melléklete helyébe jelen rendelet 2. melléklete lép.


2. §


(1) Jászberény Város Napjának megállapításáról és a Jászberény Város Önkormányzatának Képviselő-testülete által alapított kitüntetések adományozásáról szóló 19/2012. (IV. 12.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Ör. 1.) 15. § (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(6) A Jászberény Város Díszpolgára címre, a Jászberény Város Tiszteletbeli Polgára címre, a Jászberény Városért - Pro Urbe érdeméremre, Jászberény Város Mecénása díjra és a Pro Civitate – Jászberény díjra beérkezett javaslatok véleményezésére a polgármester egy legalább 3, maximum 5 főből álló munkacsoportot kér fel. A munkacsoport tagjait a polgármester a város díszpolgárai, a tiszteletbeli polgárai, a Pro Urbe érdemérmesei és a város érdekében korábban kitüntető díjban részesített jászberényi állampolgárok közül kéri fel.”


(2) Az Ör. 1. 15. § (8) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(8) A Jászberény Város Friedvalszky Ferenc köztisztviselői díjra és a Jászberény Város Rendészeti díjra beérkezett javaslatokat a Képviselő-testület Ügy- és Közrendi Bizottsága véleményezi.”


(3) Az Ör. 1. 5/A. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(2) A kitüntetett az elismerés jeleként díszoklevelet kap. A díszoklevelet a polgármester írja alá. A díszoklevél leírását az 1. melléklet tartalmazza.”


(4) Az Ör. 1. 5/A. §-a  a következő (3) bekezdéssel egészül ki:


„(3) A kitüntető díjat a polgármester, vagy személyes megbízottja adja át.”


(5) Az Ör. 1. 1. melléklete helyébe jelen rendelet 3. melléklete lép.


3. §


(1) Az Jászberény Város Polgármesteri Hivatalában dolgozó köztisztviselők közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről szóló 22/2001. (VIII. 24.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Ör. 2.) 4. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


”(4) Ahol e rendelet a (3) bekezdés szerinti elnevezést alkalmazza, ott a közszolgálati tisztvi-selőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény (továbbiakban: Kttv.) 129. § (1) bekezdésben fog-laltaknak megfelelően irodavezető esetén osztályvezetői megbízást kell érteni, és a Kttv. 139. § c) pontjában meghatározottakat kell alkalmazni.”


(2) Az Ör. 2. 10. § (1) bekezdésében ”a Ktv. 49/M. §-ában foglaltak alapján” szövegrész helyébe ”a Kttv. 237. §-ában foglaltak szerint” szöveg lép.


4. §


Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.


5. §


Hatályát veszti a mezei őrszolgálat létesítéséről és működéséről szóló 14/2011. (V. 12.) önkormányzati rendelet 4. § (5) bekezdésében az ”Ügyfélszolgálati Osztály” szövegrész.