Bordány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2022. (IX. 30.) önkormányzati rendelete

egyes önkormányzati rendeletek módosításáról

Hatályos: 2022. 10. 10- 2022. 10. 11

Bordány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2022. (IX. 30.) önkormányzati rendelete

egyes önkormányzati rendeletek módosításáról

2022.10.10.

Bordány Nagyközség Önkormányzat Képviselő- testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében biztosított eredeti jogalkotási hatáskörben eljárva, valamint a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló többször módosított 1993. évi III. törvény 92. § (1)-(2) bekezdésekben, illetve a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. tv. 18. § (2), és a 29. § (1)-(2) bekezdésekben biztosított felhatalmazása alapján, az Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörben eljárva az alábbiakat rendeli el:

1. § Az állattartás helyi szabályairól szóló 12/2013.(IV.29.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban R1.) 11/A. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(5) A tulajdonos köteles viselni a befogás, szállítás, illetve napi tartás költségét, melyeknek összegét a térítési- és szolgáltatási díjak mértékéről szóló rendelet melléklete tartalmazza.”

2. § A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatás ellátásáról szóló Bordány Nagyközség Önkormányzata Képviselő- testületének 16/2013(V.28..) önkormányzati rendelete (a továbbiakban R2.) 7. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A helyi közszolgáltatás igénybevételéért az ingatlantulajdonos közszolgáltatási díjat köteles fizetni. A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz gyűjtésének, szállításának és kijelölt ártalmatlanító helyen való elhelyezésének díját a térítési- és szolgáltatási díjak mértékéről szóló rendelet melléklete tartalmazza.”

3. § A közterületek használatáról és a közterületek rendjéről szóló 27/2013.(IX.13.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban R3.) 5. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A közterület-használati díjakat tevékenységenként a közterületen folytatni kívánt tevékenység jellege figyelembevételével a térítési- és szolgáltatási díjak mértékéről szóló rendelet melléklete tartalmazza.”

4. § Az önkormányzat által végzett közműépítésekhez kapcsolódó közműfejlesztési hozzájárulásról szóló Bordány Nagyközség Önkormányzata Képviselő- testületének 4/2015(II.27..) önkormányzati rendelete (a továbbiakban R4.) 4. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A település közigazgatási területén közművesítésbe bevont ingatlanokat terhelő közműfejlesztési hozzájárulás mértékét a térítési- és szolgáltatási díjak mértékéről szóló rendelet melléklete tartalmazza.”

5. § A temetőről és a temetőfenntartásról szóló Bordány Nagyközség Önkormányzata Képviselő- testületének 5/2015(III.31..) önkormányzati rendelete (a továbbiakban R5.) 4. § (5) és (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(5) A sírhelydíjak mértékét a térítési- és szolgáltatási díjak mértékéről szóló rendelet melléklete tartalmazza.

(6) A ravatalozó használatára vonatkozó díj összegét a térítési- és szolgáltatási díjak mértékéről szóló rendelet melléklete tartalmazza.”

6. § Az önkormányzati tulajdonú bérlakások bérbeadásának feltételeiről szóló Bordány Nagyközség Önkormányzata Képviselő- testületének 6/2015(III.31..) önkormányzati rendelete (a továbbiakban R6.) 10. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A költségalapon meghatározott lakbérű új lakások bérleti díjának mértékét a térítési- és szolgáltatási díjak mértékéről szóló rendelet melléklete tartalmazza.”

7. § A helyi közművelődési feladatok ellátásáról szóló Bordány Nagyközség Önkormányzata Képviselő- testületének 6/2019(III.29..) önkormányzati rendelete (a továbbiakban R7.) 9. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A szolgáltatás díjának mértéke: - Az intézmény díjköteles szolgáltatásainak díjtételeit a térítési- és szolgáltatási díjak mértékéről szóló rendelet melléklete tartalmazza.”

8. § A szociális alapellátások helyi szabályozásáról szóló 8/2021. (VI.30.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban R8.) 28. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Intézményi térítési díjat a demens személyek nappali ellátásáért, a pszichiátriai betegek nappali ellátásáért, a szociális étkeztetésért, a házi segítségnyújtásért, támogató szolgáltatásért, és a jelzőrendszeres házi segítségnyújtásért kell fizetni, amelynek mértékét a térítési- és szolgáltatási díjak mértékéről szóló rendelet mellékletében megállapított térítési díjat köteles fizetni.”

9. § A gyermekvédelem helyi szabályozásáról szóló 9/2021. (VI. 30.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban R9.) 6. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) Az ellátást igénybevevő napközbeni ellátásban részesülő gyermek, óvodáskorú gyermek, és általános iskolai tanuló szülői felügyeletét gyakorló szülő vagy más törvényes képviselő az óvodai és az iskolai gyermekétkeztetésért a jogszabályban meghatározottak szerint - e rendelet 6. § (5) bekezdésében foglalt kivételekkel - a térítési- és szolgáltatási díjak mértékéről szóló rendelet mellékletében megállapított térítési díjat köteles fizetni.”

10. § A Bordány Nagyközség Önkormányzata 2022. évi költségvetéséről szóló 2/2022. (II. 15.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R10.) 10. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Bordány Nagyközség Önkormányzata szolgáltatási és térítési- díj bevételeit részletezetten a térítési- és szolgáltatási díjak mértékéről szóló rendelet mellékletei tartalmazzák.”

11. § Az R10. 5. alcíme a következő 24/A. §-sal egészül ki:

„24/A. § Az önkormányzat által megkötött azon megállapodások tekintetébe ahol a megállapodás szövege a költségvetési rendelet mellékletében meghatározott díjra hivatkozik Bordány Nagyközség Önkormányzata díjtételére vonatkozó összegeit kell figyelembe venni.”

12. § Hatályát veszti az R10.

13. § Ez a rendelet 2022. október 10-én lép hatályba.