Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (II. 11.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2022. évi költségvetéséről

Hatályos: 2023. 04. 27

Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (II. 11.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2022. évi költségvetéséről

2023.04.27.

Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva az Önkormányzat és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 14/2016.(IX.15.) önkormányzati rendelet 1. mellékletben meghatározott feladatkörében eljáró Pénzügyi Bizottság a Szociális Bizottság véleményének kikérésével a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak bizottságaira, a polgármesteri hivatalra és az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervekre terjed ki.

2. A költségvetés bevételei és kiadásai

2. § (1)1 A Képviselő-testület az Önkormányzat 2022. évi

a) költségvetési bevételek előirányzatát 620 259 710 Ft-ban

b) költségvetési kiadások előirányzatát 832 435 057 Ft-ban

c) költségvetés egyenlegét: hiányát 212 175 347 Ft-ban

d) a költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló előző évek pénzmaradványát 80 198 054 Ft-ban, ebből:

da) működési célú pénzmaradványt 45 626 975 Ft-ban

db) felhalmozási célú pénzmaradványt 34 571 079 Ft-ban

e) a költségvetési hiány külső finanszírozására szolgáló finanszírozási célú műveletek bevételeit 125 000 000 Ft-ban, ebből:

ea) a működési célú műveletek bevételeit 125 000 000 Ft-ban

eb) a felhalmozási célú műveletek bevételeit 0 Ft-ban

f) a költségvetési hiány külső finanszírozására szolgáló finanszírozási célú műveletek kiadásait 0 Ft-ban, ebből

fa) a működési célú műveletek kiadásait 0 Ft-ban

fb) a felhalmozási célú műveletek kiadásait 0 Ft-ban

g) költségvetésének bevételi főösszegét 832 435 057 Ft-ban

h) költségvetésének kiadási főösszegét 832 435 057 Ft-ban

állapítja meg.

(2) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek forrásonkénti, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását önkormányzati szinten, továbbá a finanszírozási bevételeket és kiadásokat a rendelet 1. melléklete alapján határozza meg a képviselő- testület.

(3) A bevételek és kiadások előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, állami (államigazgatási) feladatok szerinti bontásban az 2–4. mellékletek szerint állapítja meg.

(4) A működési és felhalmozási bevételek és kiadások előirányzatai mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten az 5. és a 6. melléklet részletezi.

(5) A működési hiány belső finanszírozásának érdekében a képviselő-testület az előző év költségvetési maradványának igénybevételét, rendeli el.

3. A költségvetés részletezése

3. § (1) Az Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit a 7. melléklet részletezi.

(2) Az Önkormányzat saját bevételeinek részletezését az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához a 8. melléklet tartalmazza.

(3) Az Önkormányzat 2022. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljait az 9. melléklet részletezi.

(4) Az Önkormányzat költségvetésében szereplő beruházások kiadásainak beruházásonkénti részletezését a 10. melléklet szerint határozza meg.

(5) Az önkormányzat költségvetésében szereplő felújítások kiadásait felújításonként a 11. melléklet szerint részletezi.

(6) Az EU-s támogatással megvalósuló programokat és projekteket, valamint az önkormányzaton kívül megvalósuló projektekhez való hozzájárulást a 12. melléklet szerint hagyja jóvá.

(7) A 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételek és kiadások önkormányzati, polgármesteri hivatali, továbbá költségvetési szervenkénti megoszlását, a 13–24. mellékletek szerint határozza meg.

(8) A képviselő-testület az önkormányzat középtávú tervét a 26. melléklet szerint hagyja jóvá.

(9) A költségvetéshez kapcsolódó tájékoztató adatokat a 27–31. melléklet tartalmazza.

4. Az általános és céltartalék

4. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat 2022. évi

a) általános működési tartalékát 13 910 437 Ft összegben,

b) általános felhalmozási tartalékát 22 629 755 Ft összegben,

c) céltartalékát 0 Ft összegben,

állapítja meg.

(2) A Képviselő-testület az 5 millió Ft-ot meg nem haladó mértékű működési, valamint felhalmozási célú tartalékkal való rendelkezés jogát a polgármesterre ruházza, aki a tartalékkal való rendelkezésről a legközelebbi képviselő-testületi ülésen köteles tájékoztatást adni.

(3) Az önkormányzat év közben képződött nem tervezett, felhasználási célhoz nem kötött többletbevételével az általános tartalékot kell növelni.

5. A költségvetési többlet felhasználása, a költségvetési hiány finanszírozásának módja

5. § (1) Az önkormányzati gazdálkodás során az év közben létrejött hiány finanszírozási módja az önkormányzat 2021. évi pénzmaradványa.

(2) A gazdálkodás során az év közben létrejött bevételi többletet pénzintézeti pénzlekötés útján kell hasznosítani. Az ezzel kapcsolatos pénzügyi műveletek lebonyolítására a képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, a képviselő-testület utólagos tájékoztatási kötelezettsége mellett.

6. Költségvetési szervek pénzmaradványa

6. § (1) A helyi önkormányzati költségvetési szerv pénzmaradványát a képviselő-testület hagyja jóvá.

(2) A képviselő-testület gazdasági szükséghelyzetben a költségvetési szervet megillető pénzmaradvány felhasználását korlátozhatja. Gazdasági szükséghelyzetnek minősül különösen amikor az önkormányzat működése fizetésképtelenség miatt veszélybe kerül.

7. A költségvetés végrehajtásának szabályai

7. § (1) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

(2) A költségvetési hiány csökkentése érdekében év közben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

8. § (1) Az önkormányzatnál a jutalmazásra fordítható és kifizethető összeg nem haladhatja meg a rendszeres személyi juttatások előirányzatának 3,5 %-át, a költségvetési szerveknél pedig a 2 %-át. Ennek fedezetére a személyi juttatások évközi megtakarítása és a személyi juttatások előirányzatának növelésére fordítható forrás szolgálhat.

(2) A képviselő-testület a Polgármesteri Hivatalnál foglalkoztatott köztisztviselőket megillető cafetéria juttatás éves keretösszegét nettó 300.000.-Ft/főben határozza meg. A közalkalmazottak és a Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó munkavállalók részére béren kívüli juttatásként havi nettó 10.000.-Ft/fő összeget biztosít.

9. § (1) A költségvetési szerv vezetője e rendelet 25. mellékletében foglalt adatlapon köteles a tartozásállományról adatot szolgáltatni. A költségvetési szerv az általa lejárt esedékességű elismert tartozásállomány tekintetében – nemleges adat esetén is – havonta a tárgyhó 25-i állapotnak megfelelően a tárgyhónapot követő hó 5-ig az önkormányzat jegyzője részére köteles adatszolgáltatást teljesíteni.

(2) Önkormányzatok rendkívüli támogatása igényléséről a működőképességet veszélyeztető helyzet esetében a polgármester gondoskodik, külön képviselő-testületi döntés alapján.

(3) A finanszírozási bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos hatásköröket a Képviselő-testület gyakorolja.

(4) A költségvetési szerveknek a jóváhagyott éves költségvetés alapján, a vonatkozó jogszabályokban, valamint az alapító okiratukban meghatározott követelmények és feltételek érvényesítésével kell működniük és gazdálkodniuk, törekedve a gazdaságosságra, a hatékonyságra és az eredményességre vonatkozó előírások, a gazdálkodási és számviteli szabályok maradéktalan betartására az ellenőrizhetőség szempontjainak biztosítása mellett.

(5) A költségvetésben jóváhagyott feladatok csak akkor valósíthatók meg, ha finanszírozásuk megoldható, a fedezet a forrás oldalon elkülönítetten rendelkezésre áll.

(6) Gazdasági szervezettel nem rendelkező költségvetési szervek gazdálkodási feladatait a munkamegosztás és felelősségvállalás rendjéről szóló megállapodásba foglaltak szerint a Polgármesteri Hivatal végzi.

8. Az előirányzatok módosítása

10. § (1) A helyi önkormányzat költségvetési rendeletében megjelenő bevételek és kiadások módosításáról, a kiadási és bevételi előirányzatok közötti átcsoportosításról a (2) bekezdésben foglalt kivétellel a képviselő-testület dönt.

(2) A költségvetési szerv a költségvetése kiemelt előirányzatain belüli rovatok között átcsoportosítást hajthat végre.

(3) A Képviselő-testület - az első negyedév kivételével- negyedévenként, döntése szerinti időpontokban, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-i hatállyal módosítja költségvetési rendeletét a polgármester a Polgármesteri Hivatal vezetője és költségvetési szerv vezetője által végrehajtott előirányzat módosítások átvezetése érdekében.

(4) A Képviselő-testület a bevételeinek és kiadásainak előirányzatai között az 10.000 ezer Ft-ot meg nem haladó mértékű előirányzat átcsoportosítás jogát a polgármesterre ruházza, aki az előirányzat átcsoportosításról a legközelebbi képviselő-testületi ülésen köteles tájékoztatást adni.

(5) A költségvetési szerv alaptevékenysége körében szellemi tevékenység szerződéssel, számla ellenében történő igénybevételére szolgáló kiadási előirányzat csak a személyi juttatások terhére növelhető.

(6) Amennyiben az önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, arról a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

9. A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

11. § (1) Az önkormányzati költségvetési szervek ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző, az intézmények esetében az intézményvezető felelős.

(2) Az önkormányzat a saját, valamint intézményeinek belső ellenőrzéséről megbízási szerződés alapján vállalkozó útján gondoskodik.

10. Készpénzben történő kifizetések

12. § Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 85. §-ában kapott felhatalmazás alapján a Polgármesteri Hivatalnál és a költségvetési szerveknél az alábbi esetekben igényelhető készpénz felvétele, illetve készpénzes kifizetés a házipénztárból:

a) külső személyi juttatásokra: megbízási díj, hóközi kifizetések, képviselők tiszteletdíja, költségtérítés, önkormányzati díjak,

b) elszámolásra kiadott összegekre: közlekedési költségtérítésre, beszerzésre, reprezentációra, üzemanyag vásárlásra, postaköltségre,

c) készlet és kis értékű tárgyi eszköz beszerzésre 300 e Ft-ig,

d) belföldi és külföldi kiküldetési kiadásokra,

e) kisösszegű szolgáltatási kiadásokra 150 e Ft-ig,

f) társadalom- és szociálpolitikai juttatásokra, az ellátottak pénzbeli juttatásainak kifizetésére.

11. Záró rendelkezések

13. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

14. § E rendeletet 2022. január 1-jétől kell alkalmazni.

1. melléklet2

Tengelic Község Önkormányzat 2022. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat

Forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2022. évi előirányzat

2022. évi módosított előirányzat

2022. évi 4. módosítás

2022. évi módosított előirányzat

1

2

3

4

5

6

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

186 126 722

208 961 026

-10 793 839

198 167 187

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

65 284 940

66 628 846

-1 343 906

65 284 940

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

57 032 740

61 594 088

-4 977 488

56 616 600

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

33 337 688

35 061 749

-2 563 878

32 497 871

1.4.

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

21 992 743

22 953 599

-1 908 567

21 045 032

1.5.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

4 868 600

4 868 600

4 868 600

1.6.

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

3 610 011

14 014 994

14 014 994

1.7.

Elszámolásból származó bevételek

3 839 150

3 839 150

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

19 181 460

28 832 732

28 832 732

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

19 181 460

28 832 732

28 832 732

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

9 450 000

298 206 756

298 206 756

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

9 450 000

298 206 756

298 206 756

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

54 200 000

54 200 000

54 200 000

4.1.

Helyi adók (4.1.1.+4.1.2.)

50 000 000

50 000 000

50 000 000

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

10 000 000

10 000 000

10 000 000

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói

40 000 000

40 000 000

40 000 000

4.2.

Gépjárműadó

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

1 000 000

1 000 000

1 000 000

4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

3 200 000

3 200 000

3 200 000

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.10.)

32 153 035

32 153 035

32 153 035

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

12 260 140

12 260 140

12 260 140

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1 800 000

1 800 000

1 800 000

5.4.

Tulajdonosi bevételek

2 946 895

2 946 895

2 946 895

5.5.

Ellátási díjak

9 000 000

9 000 000

9 000 000

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5 346 000

5 346 000

5 346 000

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek

800 000

800 000

800 000

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

8 700 000

8 700 000

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

8 700 000

8 700 000

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

301 111 217

631 053 549

-10 793 839

620 259 710

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

80 263 336

80 198 054

80 198 054

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

80 263 336

80 198 054

80 198 054

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

125 000 000

125 000 000

6 977 293

131 977 293

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

6 977 293

6 977 293

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Betétek megszüntetése

125 000 000

125 000 000

125 000 000

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +15.)

205 263 336

205 198 054

6 977 293

212 175 347

17.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+16)

506 374 553

836 251 603

-3 816 546

832 435 057

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

2022. évi előirányzat

2022. évi módosított előirányzat

2022. évi 4. módosítás

2022. évi módosított előirányzat

1

2

3

4

5

6

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

403 043 082

460 120 857

1 535 158

461 656 015

1.1.

Személyi juttatások

176 686 540

185 353 422

-625 000

184 728 422

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

24 926 370

25 554 095

-46 523

25 507 572

1.3.

Dologi kiadások

185 123 764

228 414 085

2 206 681

230 620 766

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

8 500 000

8 500 000

8 500 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

7 806 408

12 299 255

12 299 255

1.6.

- az 1.5-ből: - Elvonások és befizetések

988 794

4 039 255

4 039 255

1.7.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.8.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.9.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.10.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

3 000 000

3 640 000

3 640 000

1.11.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.12.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.13.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.14.

- Kamattámogatások

1.15.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

3 817 614

4 620 000

4 620 000

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

59 920 656

310 054 153

8 460 338

318 514 491

2.1.

Beruházások

23 268 000

46 844 240

-6 501 477

40 342 763

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

32 652 656

253 498 397

14 961 815

268 460 212

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

4 000 000

9 711 516

9 711 516

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

5 011 516

5 011 516

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

4 000 000

4 700 000

4 700 000

3.

Tartalékok (3.1.+3.2.)

36 540 192

58 963 628

-20 789 335

38 174 293

3.1.

Általános tartalék

36 540 192

58 963 628

-20 789 335

38 174 293

3.2.

Céltartalék

4.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2+3)

499 503 930

829 138 638

-10 793 839

818 344 799

5.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (5.1. + … + 5.3.)

5.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

5.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

6.

Belföldi értékpapírok kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

6.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

6.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

6.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

6.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása

7.

Belföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.4.)

6 870 623

7 112 965

6 977 293

14 090 258

7.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

7.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

6 870 623

7 112 965

6 977 293

14 090 258

7.3.

Pénzeszközök betétként elhelyezése

7.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

8.

Külföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

8.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

8.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása

8.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

8.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök törlesztése

9.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (5.+…+8.)

6 870 623

7 112 965

6 977 293

14 090 258

10.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4+9)

506 374 553

836 251 603

-3 816 546

832 435 057

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat

Forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 9. sor - költségvetési kiadások 4. sor) (+/-)

-198 392 713

-198 085 089

-198 085 089

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 16. sor - finanszírozási kiadások 9. sor) (+/-)

198 392 713

198 085 089

198 085 089

2. melléklet

Tengelic Község Önkormányzat 2022. ÉVI KÖLTSÉGVETÉS KÖTELEZŐ FELADATAINAK MÉRLEGE

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat

Forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2022. évi előirányzat

1

2

3

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

186 126 722

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

65 284 940

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

57 032 740

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

33 337 688

1.4.

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

21 992 743

1.5.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

4 868 600

1.6.

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

3 610 011

1.7.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

19 181 460

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

19 181 460

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

9 450 000

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

9 450 000

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

51 500 000

4.1.

Helyi adók (4.1.1.+4.1.2.)

50 000 000

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

10 000 000

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói

40 000 000

4.2.

Gépjárműadó

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

1 000 000

4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

500 000

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.10.)

32 153 035

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

12 260 140

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1 800 000

5.4.

Tulajdonosi bevételek

2 946 895

5.5.

Ellátási díjak

9 000 000

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5 346 000

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek

800 000

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

298 411 217

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

66 594 142

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

66 594 142

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

125 000 000

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Betétek megszüntetése

125 000 000

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +15.)

191 594 142

17.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+16)

490 005 359

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

2022. évi előirányzat

1

2

3

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

390 673 888

1.1.

Személyi juttatások

169 616 960

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

23 944 370

1.3.

Dologi kiadások

184 623 764

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

8 500 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

3 988 794

1.6.

- az 1.5-ből: - Elvonások és befizetések

988 794

1.7.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.8.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.9.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.10.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

3 000 000

1.11.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.12.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.13.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.14.

- Kamattámogatások

1.15.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

55 920 656

2.1.

Beruházások

23 268 000

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

32 652 656

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

Tartalékok (3.1.+3.2.)

36 540 192

3.1.

Általános tartalék

36 540 192

3.2.

Céltartalék

4.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2+3)

483 134 736

5.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (5.1. + … + 5.3.)

5.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

5.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

6.

Belföldi értékpapírok kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

6.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

6.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

6.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

6.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása

7.

Belföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.4.)

6 870 623

7.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

7.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

6 870 623

7.3.

Pénzeszközök betétként elhelyezése

7.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

8.

Külföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

8.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

8.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása

8.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

8.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök törlesztése

9.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (5.+…+8.)

6 870 623

10.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4+9)

490 005 359

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat

Forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 9. sor - költségvetési kiadások 4. sor) (+/-)

-184 723 519

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 16. sor - finanszírozási kiadások 9. sor) (+/-)

184 723 519

3. melléklet

Tengelic Község Önkormányzat 2022. ÉVI KÖLTSÉGVETÉS ÖNKÉNT VÁLLALT FELADATAINAK MÉRLEGE

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat

Forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2022. évi előirányzat

1

2

3

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

1.4.

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

1.5.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1.6.

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

1.7.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

2 700 000

4.1.

Helyi adók (4.1.1.+4.1.2.)

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói

4.2.

Gépjárműadó

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

2 700 000

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.10.)

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

2 700 000

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

13 669 194

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

13 669 194

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +15.)

13 669 194

17.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+16)

16 369 194

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

2022. évi előirányzat

1

2

3

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

12 369 194

1.1.

Személyi juttatások

7 069 580

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

982 000

1.3.

Dologi kiadások

500 000

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

3 817 614

1.6.

- az 1.5-ből: - Elvonások és befizetések

1.7.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.8.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.9.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.10.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

1.11.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.12.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.13.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.14.

- Kamattámogatások

1.15.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

3 817 614

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

4 000 000

2.1.

Beruházások

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

4 000 000

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

4 000 000

3.

Tartalékok (3.1.+3.2.)

3.1.

Általános tartalék

3.2.

Céltartalék

4.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2+3)

16 369 194

5.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (5.1. + … + 5.3.)

5.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

5.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

6.

Belföldi értékpapírok kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

6.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

6.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

6.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

6.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása

7.

Belföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.4.)

7.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

7.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

7.3.

Pénzeszközök betétként elhelyezése

7.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

8.

Külföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

8.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

8.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása

8.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

8.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök törlesztése

9.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (5.+…+8.)

10.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4+9)

16 369 194

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat

Forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 9. sor - költségvetési kiadások 4. sor) (+/-)

-13 669 194

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 16. sor - finanszírozási kiadások 9. sor) (+/-)

13 669 194

4. melléklet

Tengelic Község Önkormányzat 2022. ÉVI KÖLTSÉGVETÉS ÁLLAMI (ÁLLAMIGAZGATÁSI) FELADATOK MÉRLEGE

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat

Forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2022. évi előirányzat

1

2

3

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

1.4.

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

1.5.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1.6.

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

1.7.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

4.1.

Helyi adók (4.1.1.+4.1.2.)

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói

4.2.

Gépjárműadó

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.10.)

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +15.)

17.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+16)

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

2022. évi előirányzat

1

2

3

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

1.1.

Személyi juttatások

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1.3.

Dologi kiadások

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

1.6.

- az 1.5-ből: - Elvonások és befizetések

1.7.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.8.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.9.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.10.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

1.11.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.12.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.13.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.14.

- Kamattámogatások

1.15.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

2.1.

Beruházások

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

Tartalékok (3.1.+3.2.)

3.1.

Általános tartalék

3.2.

Céltartalék

4.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2+3)

5.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (5.1. + … + 5.3.)

5.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

5.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

6.

Belföldi értékpapírok kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

6.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

6.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

6.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

6.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása

7.

Belföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.4.)

7.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

7.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

7.3.

Pénzeszközök betétként elhelyezése

7.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

8.

Külföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

8.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

8.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása

8.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

8.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök törlesztése

9.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (5.+…+8.)

10.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4+9)

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat

Forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 9. sor - költségvetési kiadások 4. sor) (+/-)

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 16. sor - finanszírozási kiadások 9. sor) (+/-)

5. melléklet3

I. Működési célú bevételek és kiadások mérlege (Önkormányzati szinten)

Forintban

Sor-
szám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2022. évi előirányzat

2022. évi módosított előirányzat

2022. évi 4. módosítás

2022. évi módosított előirányzat

Megnevezés

2022. évi előirányzat

2022. évi módosított előirányzat

2022. évi 4. módosítás

2022. évi módosított előirányzat

1

2

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

1.

Önkormányzatok működési támogatásai

186 126 722

208 961 026

-10 793 839

198 167 187

Személyi juttatások

176 686 540

185 353 422

-625 000

184 728 422

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

19 181 460

28 832 732

28 832 732

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

24 926 370

25 554 095

-46 523

25 507 572

3.

2.-ból EU-s támogatás

Dologi kiadások

185 123 764

228 414 085

2 206 681

230 620 766

4.

Közhatalmi bevételek

54 200 000

54 200 000

54 200 000

Ellátottak pénzbeli juttatásai

8 500 000

8 500 000

8 500 000

5.

Működési célú átvett pénzeszközök

Egyéb működési célú kiadások

7 806 408

12 299 255

12 299 255

6.

4.-ből EU-s támogatás

Tartalékok

13 910 437

27 539 946

-12 328 997

15 210 949

7.

Egyéb működési bevételek

32 153 035

32 153 035

32 153 035

8.

9.

10.

11.

12.

13.

Költségvetési bevételek összesen (1.+2.+4.+5.+7.+…+12.)

291 661 217

324 146 793

-10 793 839

313 352 954

Költségvetési kiadások összesen (1.+...+12.)

416 953 519

487 660 803

-10 793 839

476 866 964

14.

Hiány belső finanszírozásának bevételei (15.+…+18. )

132 162 925

170 626 975

6 977 293

177 604 268

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

15.

Költségvetési maradvány igénybevétele

7 162 925

45 626 975

45 626 975

Likviditási célú hitelek törlesztése

16.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

17.

Betét visszavonásából származó bevétel

125 000 000

125 000 000

125 000 000

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

18.

Egyéb belső finanszírozási bevételek

6 977 293

6 977 293

Kölcsön törlesztése

19.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20.+…+21.)

Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

20.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

Betét elhelyezése

21.

Értékpapírok bevételei

Államháztartáson belüli megelőlegezés visszafizetése

6 870 623

7 112 965

6 977 293

14 090 258

22.

Működési célú finanszírozási bevételek összesen (14.+19.)

132 162 925

170 626 975

6 977 293

177 604 268

Működési célú finanszírozási kiadások összesen (14.+...+21.)

6 870 623

7 112 965

6 977 293

14 090 258

23.

BEVÉTEL ÖSSZESEN (13.+22.)

423 824 142

494 773 768

-3 816 546

490 957 222

KIADÁSOK ÖSSZESEN (13.+22.)

423 824 142

494 773 768

-3 816 546

490 957 222

24.

Költségvetési hiány:

3 044 622

-

10 793 839

-

Költségvetési többlet:

-

-

10 793 839

-

25.

Tárgyévi hiány:

3 044 622

-

3 816 546

-

Tárgyévi többlet:

3 044 622

-

10 793 839

-

6. melléklet4

II. Felhalmozási célú bevételek és kiadások mérlege (Önkormányzati szinten)

Forintban

Sor-
szám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2022. évi előirányzat

2022. évi módosított előirányzat

2022. évi 4. módosítás

2022. évi módosított előirányzat

Megnevezés

2022. évi előirányzat

2022. évi módosított előirányzat

2022. évi 4. módosítás

2022. évi módosított előirányzat

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

1.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

Beruházások

23 268 000

46 844 240

-6 501 477

40 342 763

2.

1.-ből EU-s támogatás

1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

3.

Felhalmozási bevételek

8 700 000

8 700 000

Felújítások

32 652 656

253 498 397

14 961 815

268 460 212

4.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök átvétele

3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

5.

4.-ből EU-s támogatás (közvetlen)

Egyéb felhalmozási kiadások

4 000 000

9 711 516

9 711 516

6.

Egyéb felhalmozási célú bevételek

9 450 000

298 206 756

298 206 756

7.

8.

9.

10.

11.

Tartalékok

22 629 755

31 423 682

-8 460 338

22 963 344

12.

Költségvetési bevételek összesen: (1.+3.+4.+6.+…+11.)

9 450 000

306 906 756

306 906 756

Költségvetési kiadások összesen: (1.+3.+5.+...+11.)

82 550 411

341 477 835

341 477 835

13.

Hiány belső finanszírozás bevételei ( 14+…+18)

73 100 411

34 571 079

34 571 079

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

14.

Költségvetési maradvány igénybevétele

73 100 411

34 571 079

34 571 079

Hitelek törlesztése

15.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

16.

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

17.

Értékpapír értékesítése

Kölcsön törlesztése

18.

Egyéb belső finanszírozási bevételek

Befektetési célú belföldi, külföldi értékpapírok vásárlása

19.

Hiány külső finanszírozásának bevételei (20+…+24 )

Betét elhelyezése

20.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

Pénzügyi lízing kiadásai

21.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

22.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

23.

Értékpapírok kibocsátása

24.

Egyéb külső finanszírozási bevételek

25.

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek összesen (13.+19.)

73 100 411

34 571 079

34 571 079

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások összesen
(13.+...+24.)

26.

BEVÉTEL ÖSSZESEN (12+25)

82 550 411

341 477 835

341 477 835

KIADÁSOK ÖSSZESEN (12+25)

82 550 411

341 477 835

341 477 835

27.

Költségvetési hiány:

77 782 650

-

-

-

Költségvetési többlet:

4 682 239

-

-

-

28.

Tárgyévi hiány:

77 782 650

-

-

-

Tárgyévi többlet:

77 782 650

-

-

-

7. melléklet

Tengelic Község Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségei

Forintban

Sor-szám

MEGNEVEZÉS

Évek

Összesen
(6=3+4+5)

2022.

2023.

2024.

1

2

3

4

5

6

1.

-

2.

-

3.

-

4.

-

5.

-

6.

ÖSSZES KÖTELEZETTSÉG

-

-

-

-

8. melléklet

Tengelic Község Önkormányzata saját bevételeinek részletezése az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához

Forintban

Sor-szám

Bevételi jogcímek

2022. évi előirányzat

1

2

3

1.

Helyi adók

50 000 000

2.

Az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel

3.

Osztalék, a koncessziós díj és a hozambevétel

4.

Tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bevétel

5.

Bírság-, pótlék- és díjbevétel

500 000

6.

Kezességvállalással kapcsolatos megtérülés

SAJÁT BEVÉTELEK ÖSSZESEN*

50 500 000

*Az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól szóló 353/2011. (XII.31.) Korm. Rendelet 2. § (1) bekezdése alapján.

9. melléklet

Tengelic Község Önkormányzat 2022. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljai

Ezer forintban

Sor-szám

Fejlesztési cél leírása

Fejlesztés várható kiadása

1

2

3

1.

2.

3.

4.

ADÓSSÁGOT KELETKEZTETŐ ÜGYLETEK VÁRHATÓ EGYÜTTES ÖSSZEGE

-

10. melléklet

Beruházási (felhalmozási) kiadások előirányzata beruházásonként

Forintban

Beruházás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás 2021. XII.31-ig

2022. évi előirányzat


2022. év utáni szükséglet

1

2

3

4

5

6=(2-4-5)

Szolgálati lakás vásárlása

14 800 000

2022

14 800 000

Urnafal készítése

3 500 000

2022

3 500 000

Kisértékű eszköz vásárlása

1 968 000

2022

1 968 000

Tanyagondnoki autó vasárlása

3 000 000

2022

3 000 000

2022

ÖSSZESEN:

23 268 000

23 268 000

11. melléklet

Felújítási kiadások előirányzata felújításonként

Forintban

Felújítás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás
202. XII.31-ig

2022. évi előirányzat

2022. év utáni szükséglet
(6=2 - 4 - 5)

1

2

3

4

5

6

Régi iskola tetőfelújítás

9 324 889

2022

9 324 889

Tengelic-szőlőhegy Bocskai utca felújítása

4 999 767

2022

4 999 767

Közvilágítás bővítése

500 000

2022

500 000

Mezőföldvíz beruházások

15 828 000

2022

15 828 000

Sportcsarnok nyílászáró csere

2 000 000

2022

2 000 000

ÖSSZESEN:

32 652 656

32 652 656

12. melléklet

Európai uniós támogatással megvalósuló projektek bevételei, kiadásai, hozzájárulások

EU-s projekt neve, azonosítója:

Forintban

Források

2022.

2023.

2023. után

Összesen

Saját erő

0

0

- saját erőből központi támogatás

0

EU-s forrás

0

Társfinanszírozás

0

Hitel

0

Egyéb forrás

0

0

Források összesen:

0

0

0

0

Kiadások, költségek

2022.

2023.

2023. után

Összesen

Személyi jellegű

0

Beruházások, beszerzések

0

Szolgáltatások igénybe vétele

0

Adminisztratív költségek

0

Tartalék

0

0

0

Összesen:

0

0

0

0

EU-s projekt neve, azonosítója:

Forintban

Források

2022.

2023.

2023. után

Összesen

Saját erő

0

- saját erőből központi támogatás

0

EU-s forrás

0

Társfinanszírozás

0

Hitel

0

Egyéb forrás

0

0

Források összesen:

0

0

0

0

Kiadások, költségek

2022.

2023.

2023. után

Összesen

Személyi jellegű

0

Beruházások, beszerzések

0

Szolgáltatások igénybe vétele

0

Adminisztratív költségek

0

0

0

0

Összesen:

0

0

0

0

Önkormányzaton kívüli EU-s projektekhez történő hozzájárulás 2022. évi előirányzat

Támogatott neve

Hozzájárulás (E Ft)

Összesen:

0

13. melléklet5

Önkormányzat Összes bevétel,kiadás

Megnevezés

Önkormányzat

01

Feladat megnevezése

Összes bevétel, kiadás

1

Forintban

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2022. évi előirányzat

2022. évi módosított előirányzat

2022. évi 4. módosítás

2022. évi módosított előirányzat

1

2

3

4

5

6

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

186 126 722

208 961 026

-10 793 839

198 167 187

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

65 284 940

66 628 846

-1 343 906

65 284 940

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

57 032 740

61 594 088

-4 977 488

56 616 600

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

33 337 688

35 061 749

-2 563 878

32 497 871

1.4.

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

21 992 743

22 953 599

-1 908 567

21 045 032

1.5.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

4 868 600

4 868 600

4 868 600

1.6.

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

3 610 011

14 014 994

14 014 994

1.7.

Elszámolásból származó bevételek

3 839 150

3 839 150

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

19 181 460

25 044 220

25 044 220

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

19 181 460

25 044 220

25 044 220

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

9 450 000

298 206 756

298 206 756

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

9 450 000

298 206 756

298 206 756

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

54 200 000

54 200 000

54 200 000

4.1.

Helyi adók (4.1.1.+4.1.2.)

50 000 000

50 000 000

50 000 000

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

10 000 000

10 000 000

10 000 000

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói

40 000 000

40 000 000

40 000 000

4.2.

Gépjárműadó

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

1 000 000

1 000 000

1 000 000

4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

3 200 000

3 200 000

3 200 000

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.10.)

15 643 035

15 643 035

15 643 035

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

8 260 140

8 260 140

8 260 140

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1 800 000

1 800 000

1 800 000

5.4.

Tulajdonosi bevételek

2 946 895

2 946 895

2 946 895

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1 836 000

1 836 000

1 836 000

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek

800 000

800 000

800 000

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

8 700 000

8 700 000

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

8 700 000

8 700 000

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

284 601 217

610 755 037

-10 793 839

599 961 198

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

76 042 221

76 088 500

76 088 500

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

76 042 221

76 088 500

76 088 500

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

125 000 000

125 000 000

6 977 293

131 977 293

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

6 977 293

6 977 293

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Betétek megszüntetése

125 000 000

125 000 000

125 000 000

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +15.)

201 042 221

201 088 500

6 977 293

208 065 793

17.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+16)

485 643 438

811 843 537

-3 816 546

808 026 991

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

209 448 073

262 843 837

1 030 447

263 874 284

1.1.

Személyi juttatások

58 512 380

64 730 062

-625 000

64 105 062

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

8 781 320

8 927 921

-46 523

8 881 398

1.3.

Dologi kiadások

125 847 965

168 386 599

1 701 970

170 088 569

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

8 500 000

8 500 000

8 500 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

7 806 408

12 299 255

12 299 255

1.6.

- az 1.5-ből: - Elvonások és befizetések

988 794

4 039 255

4 039 255

1.7.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.8.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.9.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.10.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

3 000 000

3 640 000

3 640 000

1.11.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.12.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.13.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.14.

- Kamattámogatások

1.15.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

3 817 614

4 620 000

4 620 000

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

58 952 656

305 951 153

8 459 338

314 410 491

2.1.

Beruházások

22 300 000

42 741 240

-6 502 477

36 238 763

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

32 652 656

253 498 397

14 961 815

268 460 212

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

4 000 000

9 711 516

9 711 516

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

4 000 000

4 700 000

4 700 000

3.

Tartalékok (3.1.+3.2.)

36 540 192

58 963 628

-20 789 335

38 174 293

3.1.

Általános tartalék

36 540 192

58 963 628

-20 789 335

38 174 293

3.2.

Céltartalék

4.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2+3)

304 940 921

627 758 618

-11 299 550

616 459 068

5.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (5.1. + … + 5.3.)

5.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

5.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

6.

Belföldi értékpapírok kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

6.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

6.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

6.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

6.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása

7.

Belföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.4.)

180 702 517

184 084 919

7 483 004

191 567 923

7.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

7.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

6 870 623

7 112 965

6 977 293

14 090 258

7.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

173 831 894

176 971 954

505 711

177 477 665

7.4.

Pénzeszközök betétként elhelyezése

7.5.

Pénzügyi lízing kiadásai

8.

Külföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

8.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

8.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása

8.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

8.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök törlesztése

9.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (5.+…+8.)

180 702 517

184 084 919

7 483 004

191 567 923

10.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4+9)

485 643 438

811 843 537

-3 816 546

808 026 991

14. melléklet

Önkormányzat Kötelező feladatok bevételei, kiadása

Megnevezés

Önkormányzat

01

Feladat megnevezése

Kötelező feladatok bevételei, kiadása

1

Forintban

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

Előirányzat

1

2

3

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

186 126 722

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

65 284 940

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

57 032 740

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

33 337 688

1.4.

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

21 992 743

1.5.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

4 868 600

1.6.

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

3 610 011

1.7.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

19 181 460

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

19 181 460

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

9 450 000

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

9 450 000

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

51 500 000

4.1.

Helyi adók (4.1.1.+4.1.2.)

50 000 000

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

10 000 000

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói

40 000 000

4.2.

Gépjárműadó

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

1 000 000

4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

500 000

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.10.)

15 643 035

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

8 260 140

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1 800 000

5.4.

Tulajdonosi bevételek

2 946 895

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1 836 000

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek

800 000

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

281 901 217

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

62 373 027

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

62 373 027

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

125 000 000

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Betétek megszüntetése

125 000 000

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +15.)

187 373 027

17.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+16)

469 274 244

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

197 078 879

1.1.

Személyi juttatások

51 442 800

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

7 799 320

1.3.

Dologi kiadások

125 347 965

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

8 500 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

3 988 794

1.6.

- az 1.5-ből: - Elvonások és befizetések

988 794

1.7.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.8.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.9.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.10.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

3 000 000

1.11.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.12.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.13.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.14.

- Kamattámogatások

1.15.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

54 952 656

2.1.

Beruházások

22 300 000

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

32 652 656

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

Tartalékok (3.1.+3.2.)

36 540 192

3.1.

Általános tartalék

36 540 192

3.2.

Céltartalék

4.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2+3)

288 571 727

5.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (5.1. + … + 5.3.)

5.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

5.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

6.

Belföldi értékpapírok kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

6.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

6.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

6.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

6.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása

7.

Belföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.4.)

180 702 517

7.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

7.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

6 870 623

7.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

173 831 894

7.4.

Pénzeszközök betétként elhelyezése

7.5.

Pénzügyi lízing kiadásai

8.

Külföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

8.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

8.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása

8.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

8.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök törlesztése

9.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (5.+…+8.)

180 702 517

10.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4+9)

469 274 244

15. melléklet

Önkormányzat Önként vállalt feladatok bevételei, kiadása

Megnevezés

Önkormányzat

01

Feladat megnevezése

Önként vállalt feladatok bevételei, kiadása

3

Forintban

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

Előirányzat

1

2

3

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1.5.

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

2 700 000

4.1.

Helyi adók (4.1.1.+4.1.2.)

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói

4.2.

Gépjárműadó

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

2 700 000

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.10.)

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

2 700 000

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

13 669 194

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

13 669 194

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +15.)

13 669 194

17.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+16)

16 369 194

16. melléklet

Önkormányzat Állami (államigazgatási) feladatok bevételei, kiadása

Megnevezés

Önkormányzat

01

Feladat megnevezése

Állami (államigazgatási) feladatok bevételei, kiadása

4

Forintban

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

Előirányzat

1

2

3

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1.5.

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

4.1.

Helyi adók (4.1.1.+4.1.2.)

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói

4.2.

Gépjárműadó

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.10.)

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

5.4.

Tulajdonosi bevételek

5.5.

Ellátási díjak

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Betétek megszüntetése

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +15.)

17.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+16)

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

1.1.

Személyi juttatások

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1.3.

Dologi kiadások

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5

Egyéb működési célú kiadások

1.6.

- az 1.5-ből: - Elvonások és befizetések

1.7.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.8.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.9.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.10.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

1.11.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.12.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.13.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.14.

- Kamattámogatások

1.15.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

2.1.

Beruházások

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

3.

Tartalékok (3.1.+3.2.)

3.1.

Általános tartalék

3.2.

Céltartalék

4.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2+3)

5.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (5.1. + … + 5.3.)

5.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

5.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

6.

Belföldi értékpapírok kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

6.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

6.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

6.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

6.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása

7.

Belföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.4.)

7.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

7.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

7.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

7.4.

Pénzeszközök betétként elhelyezése

7.5.

Pénzügyi lízing kiadásai

8.

Külföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

8.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

8.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása

8.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

8.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök törlesztése

9.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (5.+…+8.)

10.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4+9)

17. melléklet6

Polgármesteri Hivatal Összes bevétel, kiadás

Költségvetési szerv megnevezése

Polgármesteri hivatal

02

Feladat megnevezése

Összes bevétel, kiadás

01

Forintban

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2022. évi előirányzat

2022. évi módosított előirányzat

2022. évi 3. módosítás

2022. évi módosított előirányzat

1

2

3

4

5

6

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.10.)

16 510 000

16 510 000

16 510 000

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

4 000 000

4 000 000

4 000 000

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

9 000 000

9 000 000

9 000 000

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

3 510 000

3 510 000

3 510 000

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

3 788 512

3 788 512

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

3 788 512

3 788 512

2.4.

- ebből EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+4.2.)

4.1.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.2.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.3.

- ebből EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

16 510 000

20 298 512

20 298 512

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

104 546 203

104 153 932

3 087 360

107 241 292

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

2 506 923

2 114 652

2 114 652

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

102 039 280

102 039 280

3 087 360

105 126 640

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

121 056 203

124 452 444

3 087 360

127 539 804

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

120 406 203

123 802 444

372 360

124 174 804

1.1.

Személyi juttatások

59 952 472

62 673 972

62 673 972

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

8 362 231

8 751 355

8 751 355

1.3.

Dologi kiadások

52 091 500

52 377 117

372 360

52 749 477

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

650 000

650 000

2 715 000

3 365 000

2.1.

Beruházások

650 000

650 000

2 715 000

3 365 000

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

- ebből EU-s forrásból tám. megvalósuló programok, projektek kiadásai

3.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.)

121 056 203

124 452 444

3 087 360

127 539 804

18. melléklet

Polgármesteri Hivatal Kötelező feladatok bevételei, kiadásai

Költségvetési szerv megnevezése

Polgármesteri hivatal

02

Feladat megnevezése

Kötelező feladatok bevételei, kiadásai

01

Forintban

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

Előirányzat

1

2

3

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.10.)

16 510 000

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

4 000 000

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

9 000 000

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

3 510 000

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.4.

- ebből EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+4.2.)

4.1.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.2.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.3.

- ebből EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

16 510 000

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

104 546 203

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

2 506 923

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

102 039 280

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

121 056 203

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

120 406 203

1.1.

Személyi juttatások

59 952 472

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

8 362 231

1.3.

Dologi kiadások

52 091 500

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

650 000

2.1.

Beruházások

650 000

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

- ebből EU-s forrásból tám. megvalósuló programok, projektek kiadásai

3.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.)

121 056 203

19. melléklet

Polgármesteri Hivatal Önként vállalt feladatok bevételei, kiadásai

Költségvetési szerv megnevezése

Polgármesteri hivatal

02

Feladat megnevezése

Önként vállalt feladatok bevételei, kiadásai

03

Forintban

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

Előirányzat

1

2

3

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.10.)

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.4.

- ebből EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+4.2.)

4.1.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.2.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.3.

- ebből EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

1.1.

Személyi juttatások

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1.3.

Dologi kiadások

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Beruházások

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

- ebből EU-s forrásból tám. megvalósuló programok, projektek kiadásai

3.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.)

Éves engedélyezett létszám előirányzat (fő)

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

20. melléklet

Polgármesteri Hivatal Állami (államigazgatási) feladatok bevételei, kiadásai

Költségvetési szerv megnevezése

Polgármesteri hivatal

02

Feladat megnevezése

Állami (államigazgataási) feladatok bevételei, kiadásai

04

Forintban

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

Előirányzat

1

2

3

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.10.)

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.4.

- ebből EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+4.2.)

4.1.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.2.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.3.

- ebből EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

1.1.

Személyi juttatások

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1.3.

Dologi kiadások

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Beruházások

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

- ebből EU-s forrásból tám. megvalósuló programok, projektek kiadásai

3.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.)

Éves engedélyezett létszám előirányzat (fő)

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

21. melléklet7

Tengelici Mézeskalács Óvoda Összes bevétel, kiadás

Költségvetési szerv megnevezése

Tengelici Mézeskalács Óvoda

02

Feladat megnevezése

Összes bevétel, kiadás

01

Forintban

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

2022. évi előirányzat

2022. évi módosított előirányzat

2022. évi 4. módosítás

2022. évi módosított előirányzat

1

2

3

4

5

6

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.10.)

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.4.

- ebből EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+4.2.)

4.1.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.2.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.3.

- ebből EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

73 506 806

73 840 216

505 711

74 345 927

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

1 714 192

1 994 902

1 994 902

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

71 792 614

71 845 314

505 711

72 351 025

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

73 506 806

73 840 216

505 711

74 345 927

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

73 188 806

73 102 216

504 711

73 606 927

1.1.

Személyi juttatások

58 221 688

57 949 388

57 949 388

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

7 782 819

7 874 819

7 874 819

1.3.

Dologi kiadások

7 184 299

7 278 009

504 711

7 782 720

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

318 000

738 000

1 000

739 000

2.1.

Beruházások

318 000

738 000

1 000

739 000

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

- ebből EU-s forrásból tám. megvalósuló programok, projektek kiadásai

3.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.)

73 506 806

73 840 216

505 711

74 345 927

22. melléklet

Tengelici Mézeskalács Óvoda Kötelező feladatok bevételei, kiadásai

Költségvetési szerv megnevezése

Tengelici Mézeskalács Óvoda

03

Feladat megnevezése

Kötelező feladatok bevételei, kiadásai

01

Forintban

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

Előirányzat

1

2

3

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.10.)

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.4.

- ebből EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+4.2.)

4.1.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.2.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.3.

- ebből EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

73 506 806

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

1 714 192

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

71 792 614

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

73 506 806

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

73 188 806

1.1.

Személyi juttatások

58 221 688

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

7 782 819

1.3.

Dologi kiadások

7 184 299

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

318 000

2.1.

Beruházások

318 000

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

- ebből EU-s forrásból tám. megvalósuló programok, projektek kiadásai

3.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.)

73 506 806

23. melléklet

Tengelici Mézeskalács Óvoda Önként vállalt feladatok bevételei, kiadásai

Költségvetési szerv megnevezése

Tengelici Mézeskalács Óvoda

03

Feladat megnevezése

Önként vállalt feladatok bevételei, kiadásai

03

Forintban

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

Előirányzat

1

2

3

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.10.)

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.4.

- ebből EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+4.2.)

4.1.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.2.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.3.

- ebből EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

1.1.

Személyi juttatások

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1.3.

Dologi kiadások

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Beruházások

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

- ebből EU-s forrásból tám. megvalósuló programok, projektek kiadásai

3.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.)

24. melléklet

Tengelici Mézeskalács Óvoda Állami (államigazgatási) feladatok bevételei, kiadásai

Költségvetési szerv megnevezése

Tengelici Mézeskalács Óvoda

03

Feladat megnevezése

Állami (államigazgataási) feladatok bevételei, kiadásai

04

Forintban

Száma

Előirányzat-csoport, kiemelt előirányzat megnevezése

Előirányzat

1

2

3

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.10.)

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1.4.

Tulajdonosi bevételek

1.5.

Ellátási díjak

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

1.8.

Kamatbevételek

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

1.10.

Egyéb működési bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2.4.

- ebből EU támogatás

3.

Közhatalmi bevételek

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+4.2.)

4.1.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

4.2.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

4.3.

- ebből EU-s támogatás

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

5.1.

Immateriális javak értékesítése

5.2.

Ingatlanok értékesítése

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

1.1.

Személyi juttatások

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1.3.

Dologi kiadások

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

2.1.

Beruházások

2.2.

Felújítások

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

2.4.

- ebből EU-s forrásból tám. megvalósuló programok, projektek kiadásai

3.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.)

25. melléklet

Adatszolgáltatás az elismert tartozásállományról

Költségvetési szerv neve:

Tengelic Község Önkormányzata

Költségvetési szerv számlaszáma:

70600085-11109608

Éves eredeti kiadási előirányzat: 0 ezer Ft

30 napon túli elismert tartozásállomány összesen: 0 Ft

Sor-szám

Tartozásállomány megnevezése

30 nap
alatti
állomány

30-60 nap
közötti
állomány

60 napon
túli
állomány

Át-ütemezett

Összesen:

1.

Állammal szembeni tartozások

2.

Központi költségvetéssel szemben fennálló tartozás

3.

Elkülönített állami pénzalapokkal szembeni tartozás

4.

TB alapokkal szembeni tartozás

5.

Tartozásállomány önkormányzatok és intézmények felé

6.

Egyéb tartozásállomány

7.

Összesen:

Tengelic, 2022. február hó 11 nap

költségvetési szerv vezetője

26. melléklet

Tengelic Község Önkormányzata középtávú tervezése 2022.

B E V É T E L E K

Forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2022. évi eredeti előirányzat

2023. évi tervezett előirányzat

2024. évi tervezett előirányzat

1

2

3

4

5

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

186 126 722

191 642 547

201 224 674

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

65 284 940

68 549 187

71 976 646

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

57 032 740

59 884 377

62 878 596

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

33 337 688

35 004 572

36 754 801

1.4.

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

21 992 743

23 092 380

24 246 999

1.5.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

4 868 600

5 112 030

5 367 632

1.6.

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

3 610 011

1.7.

Elszámolásból származó bevételek

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

19 181 460

20 140 533

21 147 560

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

19 181 460

20 140 533

21 147 560

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

9 450 000

9 800 000

9 450 000

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

9 450 000

9 800 000

9 450 000

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

54 200 000

54 200 000

54 620 578

4.1.

Helyi adók (4.1.1.+4.1.2.)

50 000 000

50 000 000

50 420 578

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

10 000 000

10 000 000

10 000 000

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói

40 000 000

40 000 000

40 420 578

4.2.

Gépjárműadó

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

1 000 000

1 000 000

1 000 000

4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

3 200 000

3 200 000

3 200 000

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.10.)

32 153 035

40 073 989

42 922 594

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

12 260 140

17 498 278

20 000 000

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

1 800 000

2 000 000

2 500 000

5.4.

Tulajdonosi bevételek

2 946 895

4 775 711

5 000 000

5.5.

Ellátási díjak

9 000 000

9 500 000

9 500 000

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

5 346 000

5 500 000

5 122 594

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek

800 000

800 000

800 000

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Egyéb működési bevételek

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

301 111 217

315 857 069

329 365 406

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

80 263 336

180 279 786

226 971 887

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

80 263 336

180 279 786

226 971 887

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

125 000 000

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Betétek megszüntetése

125 000 000

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +15.)

205 263 336

180 279 786

226 971 887

17.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+16)

506 374 553

496 136 855

556 337 293

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

2022. évi eredeti előirányzat

2023. évi tervezett előirányzat

2024. évi tervezett előirányzat

1

2

3

4

5

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

403 043 082

443 010 341

486 486 376

1.1.

Személyi juttatások

176 686 540

194 355 194

213 790 713

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

24 926 370

27 419 007

30 160 908

1.3.

Dologi kiadások

185 123 764

203 636 140

223 999 754

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

8 500 000

9 350 000

10 285 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

7 806 408

8 250 000

8 250 000

1.6.

- az 1.5-ből: - Elvonások és befizetések

988 794

1.7.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.8.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.9.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.10.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

3 000 000

1.11.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.12.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.13.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.14.

- Kamattámogatások

1.15.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

3 817 614

8 250 000

8 250 000

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

59 920 656

54 000 000

49 000 000

2.1.

Beruházások

23 268 000

20 000 000

20 000 000

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

32 652 656

30 000 000

25 000 000

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

4 000 000

4 000 000

4 000 000

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

4 000 000

4 000 000

4 000 000

3.

Tartalékok (3.1.+3.2.)

36 540 192

1 611 514

24 034 417

3.1.

Általános tartalék

36 540 192

1 611 514

24 034 417

3.2.

Céltartalék

4.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2+3)

499 503 930

498 621 855

559 520 793

5.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (5.1. + … + 5.3.)

5.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

5.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

6.

Belföldi értékpapírok kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

6.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

6.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

6.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

6.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása

7.

Belföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.4.)

6 870 623

4 500 000

4 500 000

7.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

7.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

6 870 623

4 500 000

4 500 000

7.3.

Pénzeszközök betétként elhelyezése

7.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

8.

Külföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

8.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

8.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása

8.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

8.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök törlesztése

9.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (5.+…+8.)

6 870 623

4 500 000

4 500 000

10.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4+9)

506 374 553

503 121 855

564 020 793

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

3. sz. táblázat

Forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 9. sor - költségvetési kiadások 4. sor) (+/-)

-198 392 713

-182 764 787

-230 155 387

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 16. sor - finanszírozási kiadások 9. sor) (+/-)

198 392 713

175 779 786

222 471 887

27. melléklet

Tájékoztató kimutatások, mérlegek Tengelic Község Önkormányzat 2022. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE

B E V É T E L E K

1. sz. táblázat

Forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2020. évi
tény

2021. évi
várható

2022. évi előirányzat

1

2

3

4

5

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

145 159 547

173 993 507

186 126 722

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

58 112 872

64 723 101

65 284 940

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

45 052 430

51 204 650

57 032 740

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

36 553 732

43 708 244

55 330 431

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

4 516 945

4 784 814

4 868 600

1.5.

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

753 900

7 999 954

3 610 011

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

169 668

1 572 744

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

25 795 263

27 745 273

19 181 460

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

25 795 263

27 745 273

19 181 460

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

350 811 540

273 765 460

9 450 000

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

20 000 000

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

350 811 540

253 765 460

9 450 000

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

81 715 646

85 074 897

54 200 000

4.1.

Helyi adók (4.1.1.+4.1.2.)

78 088 802

80 221 458

50 000 000

4.1.1.

- Vagyoni típusú adók

11 838 819

10 946 566

10 000 000

4.1.2.

- Termékek és szolgáltatások adói

66 249 983

69 274 892

40 000 000

4.2.

Gépjárműadó

4.3.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

765 300

1 305 600

1 000 000

4.4.

Egyéb közhatalmi bevételek

2 861 544

3 547 839

3 200 000

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.10.)

35 383 091

30 357 135

32 153 035

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

15 164 430

10 119 322

12 260 140

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

2 491 706

2 777 390

1 800 000

5.4.

Tulajdonosi bevételek

1 042 599

1 461 060

2 946 895

5.5.

Ellátási díjak

6 642 774

9 618 065

9 000 000

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

4 950 433

5 196 221

5 346 000

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

5.8.

Kamatbevételek

650 161

767 791

800 000

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

5.10.

Egyéb működési bevételek

4 440 988

417 286

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

7 180 000

6 848 704

6.1.

Immateriális javak értékesítése

6.2.

Ingatlanok értékesítése

7 180 000

2 148 704

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

4 700 000

6.4.

Részesedések értékesítése

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

414 590

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

414 590

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

646 045 087

598 199 566

301 111 217

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

161 649 594

243 169 091

80 263 336

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

161 649 594

243 169 091

80 263 336

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

6 421 782

6 959 231

125 000 000

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

6 421 782

6 959 231

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

13.3.

Betétek megszüntetése

125 000 000

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +15.)

168 071 376

250 128 322

205 263 336

17.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+16)

814 116 463

848 327 888

506 374 553

K I A D Á S O K

2. sz. táblázat

Forintban

Sor-szám

Kiadási jogcímek

2020. évi
tény

2021. évi
várható

2022. évi előirányzat

1

2

3

4

5

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

271 152 532

386 946 971

403 043 082

1.1.

Személyi juttatások

134 118 984

143 360 899

176 686 540

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

22 194 971

22 076 226

24 926 370

1.3.

Dologi kiadások

103 325 746

206 212 772

185 123 764

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

2 799 210

4 588 611

8 500 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

8 713 621

10 708 463

7 806 408

1.6.

- az 1.5-ből: - Elvonások és befizetések

1 252 099

4 258 078

988 794

1.7.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

1.8.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

1.9.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

1.10.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

3 091 522

3 550 385

3 000 000

1.11.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

1.12.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

1.13.

- Árkiegészítések, ártámogatások

1.14.

- Kamattámogatások

1.15.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

4 370 000

2 900 000

3 817 614

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

294 100 280

249 802 326

59 920 656

2.1.

Beruházások

200 826 734

205 923 570

23 268 000

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

88 098 261

42 228 756

32 652 656

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

5 175 285

1 650 000

4 000 000

2.6.

2.5.-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

2.7.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

2.8.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

2.9.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

325 285

2.10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

2.11.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

2.12.

- Lakástámogatás

2.13.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

4 850 000

1 650 000

4 000 000

3.

Tartalékok (3.1.+3.2.)

36 540 192

3.1.

Általános tartalék

36 540 192

3.2.

Céltartalék

4.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2+3)

565 252 812

636 749 297

499 503 930

5.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (5.1. + … + 5.3.)

5.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

5.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

5.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

6.

Belföldi értékpapírok kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

6.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

6.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

6.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

6.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása

7.

Belföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.4.)

5 694 560

6 380 533

6 870 623

7.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

7.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

5 694 560

6 380 533

6 870 623

7.3.

Pénzeszközök betétként elhelyezése

7.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

8.

Külföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

8.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

8.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása

8.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

8.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök törlesztése

9.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (5.+…+8.)

5 694 560

6 380 533

6 870 623

10.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4+9)

570 947 372

643 129 830

506 374 553

28. melléklet

Többéves kihatással járó döntések számszerűsítése évenkénti bontásban és összesítve célok szerint

Forintban

Sor-
szám

Kötelezettség jogcíme

Köt. váll.
éve

2021 előtti kifizetés

Kiadás vonzata évenként

Összesen

2022.

2023.

2024.

2024.
után

1

2

3

4

5

6

7

8

9=(4+5+6+7+8)

1.

Működési célú finanszírozási kiadások
(hiteltörlesztés, értékpapír vásárlás, stb.)

2.

............................

3.

............................

4.

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások
(hiteltörlesztés, értékpapír vásárlás, stb.)

5.

............................

6.

............................

7.

Beruházási kiadások beruházásonként

8.

............................

9.

Felújítási kiadások felújításonként

10.

............................

11.

Egyéb (Pl.: garancia és kezességvállalás, stb.)

12.

............................

Összesen (1+4+7+9+11)

29. melléklet

Az önkormányzat által adott közvetített támogatások (kedvezmények)

Ezer forintban

Bevételi jogcím

Kedvezmény nélkül elérhető bevétel

Kedvezmények összege

2

3

4

Ellátottak térítési díjának méltányosságból történő elengedése

Ellátottak kártérítésének méltányosságból történő elengedése

Lakosság részére lakásépítéshez nyújtott kölcsön elengedése

Lakosság részére lakásfelújításhoz nyújtott kölcsön elengedése

Helyi adóból biztosított kedvezmény, mentesség összesen

1 442

136

-ebből: Építményadó

Telekadó

Magánszemélyek kommunális adója

Idegenforgalmi adó tartózkodás után

1 442

136

Idegenforgalmi adó épület után

Iparűzési adó állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után

Gépjárműadóból biztosított kedvezmény, mentesség

Helyiségek hasznosítása utáni kedvezmény, mentesség

341

50

Eszközök hasznosítása utáni kedvezmény, mentesség

Egyéb kedvezmény

Egyéb kölcsön elengedése

Összesen:

1 783

186

30. melléklet

Előirányzat-felhasználási terv 2022. évre

Forintban

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Auguszt.

Szept.

Okt.

Nov.

Dec.

Összesen:

1

Bevételek

2

Önkormányzatok működési támogatásai

15 614 690

15 614 690

15 614 690

15 614 690

15 614 690

15 614 690

15 614 690

15 614 690

15 614 690

15 614 690

15 614 690

14 365 132

186 126 722

3

Működési célú támogatások ÁH-on belül

1 598 455

1 598 455

1 598 455

1 598 455

1 598 455

1 598 455

1 598 455

1 598 455

1 598 455

1 598 455

1 598 455

1 598 455

19 181 460

4

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belül

9 450 000

9 450 000

5

Közhatalmi bevételek

4 516 667

4 516 667

4 516 667

4 516 667

4 516 667

4 516 667

4 516 667

4 516 667

4 516 667

4 516 667

4 516 667

4 516 663

54 200 000

6

Működési bevételek

2 679 420

2 679 420

2 679 420

2 679 420

2 679 420

2 679 420

2 679 420

2 679 420

2 679 420

2 679 420

2 679 420

2 679 415

32 153 035

7

Felhalmozási bevételek

8

Működési célú átvett pénzeszközök

9

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

10

Finanszírozási bevételek

125 000 000

80 263 336

205 263 336

11

Bevételek összesen:

149 409 232

114 122 568

24 409 232

24 409 232

24 409 232

24 409 232

24 409 232

24 409 232

24 409 232

24 409 232

24 409 232

23 159 665

506 374 553

12

Kiadások

13

Személyi juttatások

14 723 878

14 723 878

14 723 878

14 723 878

14 723 878

14 723 878

14 723 878

14 723 878

14 723 878

14 723 878

14 723 878

14 723 882

176 686 540

14

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 077 198

2 077 198

2 077 198

2 077 198

2 077 198

2 077 198

2 077 198

2 077 198

2 077 198

2 077 198

2 077 198

2 077 192

24 926 370

15

Dologi kiadások

14 897 814

14 897 814

14 897 814

14 897 814

14 897 814

14 897 814

14 897 814

14 897 814

14 897 814

14 897 814

21 247 814

14 897 810

185 123 764

16

Ellátottak pénzbeli juttatásai

708 334

708 334

708 334

708 334

708 334

708 334

708 334

708 334

708 334

708 334

708 334

708 326

8 500 000

17

Egyéb működési célú kiadások

650 534

650 534

650 534

650 534

650 534

650 534

650 534

650 534

650 534

650 534

650 534

650 534

7 806 408

18

Beruházások

5 067 000

5 067 000

5 067 000

5 067 000

3 000 000

23 268 000

19

Felújítások

7 663 164

7 663 164

7 663 164

7 663 164

2 000 000

32 652 656

20

Egyéb felhalmozási kiadások

400 000

400 000

400 000

400 000

400 000

400 000

400 000

400 000

400 000

400 000

4 000 000

21

Finanszírozási kiadások

6 870 623

36 540 192

43 410 815

22

Kiadások összesen:

39 928 381

69 597 950

33 457 758

33 457 758

46 187 922

46 187 922

46 187 922

46 187 922

38 457 758

33 457 758

39 807 758

33 457 744

506 374 553

23

Egyenleg

109 480 851

44 524 618

-9 048 526

-9 048 526

-21 778 690

-21 778 690

-21 778 690

-21 778 690

-14 048 526

-9 048 526

-15 398 526

-10 298 079

31. melléklet

A 2022. évi általános működés és ágazati feladatok támogatásának alakulása jogcímenként

adatok forintban

Jogcím

2022. évi támogatás összesen

1

2

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

65 284 940

Önkormányzati hivatal működésének támogatása

35 436 800

Normatív állami hozzájárulás feladatmutatóhoz kötötten

20 459 840

zöldterület gazdálkodás

8 005 400

közvilágítás

8 676 500

köztemető-fenntartása

100 000

közutak fenntartása

3 677 940

Egyéb kötelező önkormányzati feladatok támogatása

8 500 000

Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok

888 300

Idegenforgalmi adó kiegészítés

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

57 032 740

óvodapedagógusok bérének támogatása

34 500 740

óvodapedagógusok munkáját segítő dolgozók bérének támogatása

15 512 000

óvoda működésének támogatása

7 020 000

Települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

55 330 431

gyermekétkeztetés támogatása

21 992 743

szociáli étkezés

4 059 550

tanyagondnoki szolgálat támogatása

5 142 300

bölcsődei feladatok

14 181 000

egyes szociális feladatok támogatása

9 954 838

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

4 868 600

Polgármesteri illetmény

3 610 011

Összesen:

186 126 722

1

A 2. § (1) bekezdése a Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2022. (V. 25.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdése a Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2022. (IX. 22.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdése a Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2022. (XII. 15.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdése a Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 26.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

Az 1. melléklet a Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2022. (V. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2022. (IX. 22.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdés - 1. mellékletével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2022. (XII. 15.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

3

Az 5. melléklet a Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2022. (V. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2022. (IX. 22.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdés - 2. mellékletével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2022. (XII. 15.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

4

A 6. melléklet a Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2022. (V. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2022. (IX. 22.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdés - 3. mellékletével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2022. (XII. 15.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

5

A 13. melléklet a Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2022. (V. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 13. melléklet a Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2022. (IX. 22.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdés - 4. mellékletével megállapított szöveg. A 13. melléklet a Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2022. (XII. 15.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 13. melléklet a Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

6

A 17. melléklet a Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2022. (V. 25.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. A 17. melléklet a Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2022. (IX. 22.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdés - 5. mellékletével megállapított szöveg. A 17. melléklet a Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2022. (XII. 15.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

7

A 21. melléklet a Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2022. (IX. 22.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdés - 6. mellékletével megállapított szöveg. A 21. melléklet a Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2022. (XII. 15.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 21. melléklet a Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IV. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.