Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (II. 25.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2022. évi költségvetéséről

Hatályos: 2023. 03. 02

Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (II. 25.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2022. évi költségvetéséről

2023.03.02.

Nagyhalász Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak bizottságaira, a polgármesteri hivatalra és az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervekre (intézményekre) terjed ki.a 2. § (1) bekezdése

A költségvetés bevételei és kiadásai

2. § (1)1 A képviselő-testület az önkormányzat 2022 évi költségvetését 1.416.288.471,- Ft költségvetési bevétellel, 2.482.006.616,- költségvetési kiadással és 1.065.718.145,- Ft költségvetési hiánnyal (ebből 113.953.015,- Ft működési hiány, 951.765.130,- Ft felhalmozási hiány) állapítja meg.

(2) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek forrásonkénti, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását önkormányzati szinten, továbbá a finanszírozási bevételeket és kiadásokat a rendelet 1. melléklete alapján határozza meg a képviselő-testület.

(3) A bevételek és kiadások előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, államigazgatási feladatok szerinti bontásban az 2. melléklet, 3. melléklet, 4. mellékletek szerint állapítja meg.

(4) A működési és felhalmozási bevételek és kiadások előirányzatai mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten az 5. melléklet és a 6. melléklet részletezi.

(5) A költségvetési hiány belső finanszírozásának érdekében a képviselő-testület az előző évek költségvetési maradványának igénybevételét rendeli el.

A költségvetés részletezése

3. § A Képviselő-testület az önkormányzat 2022. évi költségvetését részletesen a következők szerint állapítja meg:

a) Az Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit a 7. melléklet részletezi.

b) Az Önkormányzat saját bevételeinek részletezését az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához a 8. melléklet tartalmazza.

c) Nagyhalász Város Önkormányzat 2022. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljai a 9. mellékletben látható (Nemleges)

d) Az Önkormányzat költségvetésében szereplő beruházások kiadásainak beruházásonkénti részletezését a 10. melléklet szerint határozza meg.

e) Az önkormányzat költségvetésében szereplő felújítások kiadásait felújításonként a 11. melléklet szerint részletezi.

f) Az EU-s támogatással megvalósuló programokat és projekteket a 12. melléklet szerint hagyja jóvá.

g) A 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételek és kiadások önkormányzati, polgármesteri hivatali, továbbá költségvetési szervenkénti megoszlását, az éves (tervezett) létszám előirányzatot és a közfoglalkoztatottak létszámát költségvetési szervenként, feladatonként és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, államigazgatási feladatok szerinti bontásban a 13. melléklet, 14. melléklet, 15. melléklet, 16. melléklet, 17. melléklet, 18. melléklet, 19. melléklet, 20. melléklet, 21. melléklet, 22. melléklet, 23. melléklet, 24. melléklet, 25. melléklet, 26. melléklet, 27. melléklet, 28. mellékletek szerint határozza meg.

h) Az Önkormányzat a kiadások között 5.849.214,- Ft tartalékot állapít meg. Az általános tartalék összege 3.849.214,- Ft, mely az évközi többletigények, valamint az elmaradt bevételek pótlására szolgál. Céltartalékként 2.000.000,- Ft került tervezésre, melyet az év közben megjelenő pályázatok önerejének biztosítására fordítunk

A költségvetés végrehajtásának szabályai

4. § (1) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

(2) Az Önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(3) A költségvetési hiány csökkentése érdekében évközben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

(4) A költségvetési szerveknél a jutalmazásra fordítható és kifizethető összeg nem haladhatja meg a rendszeres személyi juttatások előirányzatának 1/12 részét. Ennek fedezetére a személyi juttatások évközi megtakarítása és a személyi juttatások előirányzatának növelésére fordítható forrás szolgálhat.

(5) Az önkormányzat és az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szerv állományába tartozó személy részére megbízási díj vagy más szerződés alapján díjazás a munkaköri leírása szerint számára előírható feladatra nem fizethető. Más esetben díjfizetésére a feladatra vonatkozóan előzetesen írásban kötött szerződés az Ávr. és a belső szabályzat szabályai szerint igazolt teljesítése után kerülhet sor. A szerződésben ki kell kötni, hogy a díj kizárólag abban az esetben illeti meg a költségvetési szerv állományába tartozó személyt, ha a szerződésben rögzített feladat mellett a munkakörébe tartozó feladatainak is maradéktalanul eleget tett

(6) Amennyiben a költségvetési szerv harminc napon túli, lejárt esedékességű elismert tartozásállományának mértéke két egymást követő hónapban eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át vagy a százötven millió forintot, az irányító szerv a költségvetési szervhez önkormányzati biztost jelöl ki.

(7) A költségvetési szerv vezetője e rendelet 29. mellékletében foglalt adatlapon köteles a tartozásállományról adatot szolgáltatni. A költségvetési szerv az általa lejárt esedékességű elismert tartozásállomány tekintetében – kivéve nemleges adat esetén – havonta a tárgyhó 25-i állapotnak megfelelően a tárgyhónapot követő hó 5-ig az önkormányzat jegyzője részére köteles adatszolgáltatást teljesíteni.

(8) Kiegészítő támogatás igényléséről a működőképességet veszélyeztető helyzet esetében a polgármester gondoskodik, külön képviselő-testületi döntés alapján.

(9) A finanszírozási bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos hatásköröket a Képviselő-testület gyakorolja.

Az előirányzatok módosítása

5. § (1) Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a 2. § (2) és 2. § (4) bekezdésben foglalt kivétellel a Képviselő-testület dönt.

(2) A képviselő-testület az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosítását és a kiadási kiemelt előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát 50.000.000,- Ft összeghatárig - mely esetenként az 5.000.000,- Ft összeghatárt nem haladhatja meg - a polgármesterre átruházza.

(3) A 2. § (2) bekezdésben foglalt átcsoportosításról a polgármester negyedévente köteles beszámolni, a költségvetés módosítására egyidejűleg javaslatot tenni. Az átruházott hatáskörű előirányzat-módosítási jogkör 2022. december 31-ig gyakorolható.

(4) A költségvetési szerv a költségvetése kiemelt előirányzatain belüli rovatok között átcsoportosítást hajthat végre.

(5) A képviselő-testület a költségvetési rendelet 5. § (2) bekezdés szerinti előirányzat-módosítás, előirányzat-átcsoportosítás átvezetéseként - az első negyedév kivételével – negyedévenként, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés a hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

(6) A költségvetési szerv alaptevékenysége körében szellemi tevékenység szerződéssel, számla ellenében történő igénybevételére szolgáló kiadási előirányzat csak a személyi juttatások terhére növelhető.

(7) Amennyiben az önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, arról a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

(8) A képviselő-testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat valamennyi költségvetési szerv köteles betartani. Az előirányzat túllépés fegyelmi felelősséget von maga után.

(9) Az önkormányzat saját forrásai terhére - a képviselő-testület hivatalánál (polgármesteri hivatal) foglalkoztatott köztisztviselők vonatkozásában - a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvényben foglaltaktól eltérően - az illetményalapot 46.380,- Ft-ban állapítja meg.

(10) Az önkormányzat a polgármesteri hivatalnál foglalkoztatott vezető köztisztviselők vonatkozásában – saját forrásai terhére - 10 %-os vezetői pótléket állapít meg.

(11) Az önkormányzat polgármesteri hivatalnál foglalkoztatott felsőfokú végzettségű köztisztviselők vonatkozásában - saját forrásai terhére - 20 %-os illetménykiegészítést állapít meg.

A gazdálkodás szabályai

6. § (1) A költségvetési szervek rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek.

(2) A költségvetési szervek az alapfeladatai ellátását szolgáló személyi juttatásokkal és az azokhoz kapcsolódó járulékok és egyéb közterhek előirányzataival minden esetben, egyéb előirányzatokkal a munkamegosztási megállapodásban foglaltaknak megfelelően rendelkezik.

(3) Valamennyi költségvetési szerv vezetője köteles belső szabályzatban rögzíteni a működéshez, gazdálkodáshoz kapcsolódóan a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályokat, a mindenkor érvényes központi szabályozás figyelembe vételével, illetve a szükséges módosításokat végrehajtani. A szabályozásbeli hiányosságért, a felelősség a mindenkori intézményvezetőt terheli.

(4) A polgármesteri hivatal, valamint a költségvetési szervek az évközi előirányzat-módosításokról a jegyző által elrendelt formában kötelesek naprakész nyilvántartást vezetni.

A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

7. § (1) Az önkormányzati költségvetési szervek ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző, az intézmények esetében az intézményvezető felelős.

(2) Az Önkormányzat a belső ellenőrzés kialakításáról vállalkozó útján gondoskodik. A megfelelő működtetésről és a függetlenség biztosításáról a jegyző köteles gondoskodni.

Záró és vegyes rendelkezések

8. § Ez a rendelet kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet2

Nagyhalász Város Önkormányzat 2022. évi költségvetésének összevont mérlege

1. melléklet a 3/2022. (II.25.) önkormányzati rendelet hez

NAGYHALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 2022. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK

ÖSSZEVONT MÉRLEGE

B E V É T E L E K

Forintban

Forintban

Forintban

Forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

Eredeti ei.

Módosítás I.

Módosítás II.

Módosítás III.

Módosítás IV.

Módosítás V.

A

B

C

D

E

F

G

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (10+…+11+…+14)

795 871 294

801 681 768

853 443 775

864 741 746

873 159 392

859 485 162

2

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

207 259 310

207 259 310

207 259 310

207 259 310

207 259 310

207 259 310

3

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

4

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

262 923 052

262 923 052

253 531 862

258 370 912

265 704 486

288 594 057

5

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

6 613 047

6 613 047

6 720 397

6 014 797

6 174 422

6 174 422

6

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

12 658 360

12 658 360

13 194 360

13 194 360

13 194 360

13 194 360

7

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

22 853 571

22 853 571

22 853 571

31 110 292

31 110 292

32 590 114

8

Elszámolásból származó bevételek

9

Elvonások és befizetések bevételei

10

Önkormányzat működési támogatásai (2+…+.9)

512 307 340

512 307 340

503 559 500

515 949 671

523 442 870

547 812 263

11

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

12

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

14

Egyéb működési célú támogatások bevételei

283 563 954

289 374 428

349 884 275

348 792 075‬

349 716 522

311 672 899

15

14-ből EU-s támogatás

2 000 000

2 000 000

2 000 000

2 000 000

2 000 000

2 000 000

16

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (17+…+21)

154 384 208

154 384 208

154 384 208

166 140 524

166 140 524

406 711 335

17

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

18

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

19

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

20

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

21

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

154 384 208

154 384 208

154 384 208

166 140 524

166 140 524

406 711 335

22

21-ből EU-s támogatás

154 384 208

154 384 208

154 384 208

154 384 208

154 384 208

239 929 605

23

Közhatalmi bevételek (24+…+30)

74 424 646

74 424 646

74 424 646

77 724 646

77 724 646

77 540 391

24

Építményadó

25

Kommunális adó

10 000 000

10 000 000

10 000 000

10 000 000

10 000 000

9 514 468

26

Iparűzési adó

64 000 000

64 000 000

64 000 000

67 000 000

67 000 000

67 203 029

27

Talajterhelési díj

50 000

50 000

50 000

50 000

50 000

43 200

28

Gépjárműadó

29

Termőföld bérbeadásából származó jöv.adó

50 000

50 000

50 000

50 000

50 000

30

Egyéb közhatalmi bevételek

324 646

324 646

324 646

624 646

624 646

779 694

31

Működési bevételek (32+…+ 42)

28 568 637

34 568 637

41 393 647

45 734 647

45 734 647

62 930 842

32

Készletértékesítés ellenértéke

11 340 000

11 340 000

11 340 000

11 340 000

11 340 000

10 328 250

33

Szolgáltatások ellenértéke

5 829 537

11 829 537

18 354 547

18 354 547

18 354 547

33 304 108

34

Közvetített szolgáltatások értéke

1 200 000

1 200 000

1 500 000

1 500 000

1 500 000

310 044

35

Tulajdonosi bevételek

36

Ellátási díjak

37

Kiszámlázott általános forgalmi adó

3 520 800

3 520 800

3 520 800

3 520 800

3 520 800

3 482 862

38

Általános forgalmi adó visszatérítése

4 341 000

4 341 000

6 598 000

39

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

40

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

41

Biztosító által fizetett kártérítés

42

Egyéb működési bevételek

6 678 300

6 678 300

6 678 300

6 678 300

6 678 300

8 907 578

43

Felhalmozási bevételek (44+…+48)

175 000

175 000

175 000

175 000

44

Immateriális javak értékesítése

45

Ingatlanok értékesítése

175 000

175 000

175 000

175 000

46

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

47

Részesedések értékesítése

48

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

49

Működési célú átvett pénzeszközök (50+ … + 52)

50

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

51

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

52

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

53

52-ből EU-s támogatás (közvetlen)

54

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (55+…+57)

9 445 741

55

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

56

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

152 113

57

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

9 293 628

58

57-ből EU-s támogatás (közvetlen)

59

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+16+23+31+43+49+54)

1 053 248 785

1 065 059 259

1 123 821 276

1 154 516 563

1 162 934 209

1 416 288 471

60

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (61+…+63)

61

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

62

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

64

Belföldi értékpapírok bevételei (65 +…+ 68)

65

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

66

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

67

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

68

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

69

Maradvány igénybevétele (70 + 71)

1 068 083 113

1 065 184 132

1 065 184 132

1 065 184 132

1 065 184 132

1 065 184 132

70

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

1 068 083 113

1 065 184 132

1 065 184 132

1 065 184 132

1 065 184 132

1 065 184 132

71

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

72

Belföldi finanszírozás bevételei (73 + … + 75)

666 499

666 499

666 499

666 499

19 624 638

73

Államháztartáson belüli megelőlegezések

666 499

666 499

666 499

666 499

19 624 638

74

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

75

Lekötött betétek megszüntetése

76

Külföldi finanszírozás bevételei (77+…+80)

77

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

78

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

79

Külföldi értékpapírok kibocsátása

80

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

81

Váltóbevételek

82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

83

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (60 + 64+69+72+76+81+82)

1 068 083 113

1 065 850 631

1 065 850 631

1 065 850 631

1 065 850 631

1 084 808 770

84

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (59+83)

2 121 331 898

2 130 909 890

2 189 671 907

2 220 367 194

2 228 784 840

2 501 097 241

K I A D Á S O K

0

Forintban

Forintban

Forintban

Forintban

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

Eredeti ei.

Módosítás I.

Módosítás II.

Módosítás III.

Módosítás IV.

Módosítás V.

A

B

C

D

E

F

F

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

1 028 139 793

1 029 368 321

1 024 377 468

1 043 316 439

1 051 734 085

1 113 909 410

2

Személyi juttatások

408 573 838 Ft

413 610 258 Ft

418 384 176 Ft

420 784 176 Ft

421 708 623 Ft

419 069 566 Ft

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

40 370 278

40 898 628

41 519 228

41 675 228

41 675 228

41 322 562

4

Dologi kiadások

275 149 713

270 813 471

273 843 176

283 478 897

283 478 897

350 495 159

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

49 815 941

49 815 941

49 815 941

49 815 941

49 815 941

49 815 941

6

Egyéb működési célú kiadások

254 230 023

254 230 023

240 814 947

247 562 197

255 055 396

253 206 182

7

- a 6-ból: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

557 534

557 534

557 534

4 759 155

8

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

9

- Egyéb elvonások, befizetések

10

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

11

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

12

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

13

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

224 440 809

224 440 809

214 468 199

219 307 249

226 800 448

226 800 448

14

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

15

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

16

- Árkiegészítések, ártámogatások

17

- Kamattámogatások

18

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

23 940 000

23 940 000

23 940 000

25 848 200

25 848 200

21 646 579

19

- Tartalékok

5 849 214

5 849 214

1 849 214

1 849 214

1 849 214

20

- a 19-ből: - Általános tartalék

3 849 214

3 849 214

1 849 214

1 849 214

1 849 214

21

- Céltartalék

2 000 000

2 000 000

22

Felhalmozási költségvetés kiadásai (23+25+27)

1 074 767 979

1 082 450 944

1 146 203 814

1 157 960 130

1 157 960 130

1 368 097 206

23

Beruházások

731 862 586

727 862 586

781 083 311

781 083 311

781 083 311

780 603 843

24

23-ból EU-s forrásból megvalósuló beruházás

30 409 635

30 409 635

80 094 360

80 094 360

80 094 360

80 094 360

25

Felújítások

342 905 393

354 588 358

365 113 368

376 869 684

376 869 684

587 486 228

26

25-ből EU-s forrásból megvalósuló felújítás

212 773 004

212 773 004

219 298 014

219 298 014

219 298 014

219 298 014

27

Egyéb felhalmozási célú kiadások

7 135

7 135

7 135

7 135

28

27-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

29

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

30

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

7 135

7 135

7 135

7 135

31

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

32

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

33

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

34

- Lakástámogatás

35

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

36

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+22)

2 102 907 772

2 111 819 265

2 170 581 282

2 201 276 569

2 209 694 215

2 482 006 616

37

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (38+ … + 40)

38

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

39

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

40

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

41

Belföldi értékpapírok kiadásai (42+ … + 47)

42

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

43

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

44

Kincstárjegyek beváltása

45

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

46

Belföldi kötvények beváltása

47

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

48

Belföldi finanszírozás kiadásai (49+ … + 52)

18 424 126

19 090 625

19 090 625

19 090 625

19 090 625

19 090 625

49

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

50

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

18 424 126

19 090 625

19 090 625

19 090 625

19 090 625

19 090 625

51

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

52

Pénzügyi lízing kiadásai

53

Külföldi finanszírozás kiadásai (54+ … + 58)

54

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

55

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

56

Külföldi értékpapírok beváltása

57

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

58

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

59

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

60

Váltókiadások

61

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (37+41+48+53+59+60)

18 424 126

19 090 625

19 090 625

19 090 625

19 090 625

19 090 625

62

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (36.+61)

2 121 331 898

2 130 909 890

2 189 671 907

2 220 367 194

2 228 784 840

2 501 097 241

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

0

Forintban

Forintban

Forintban

Forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 59. sor - költségvetési kiadások 36. sor) (+/-)

-1 049 658 987

-1 046 760 006

-1 046 760 006

-1 046 760 006

-1 046 760 006

-1 065 718 145

2

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 83. sor - finanszírozási kiadások 61. sor (+/-)

1 049 658 987

1 046 760 006

1 046 760 006

1 046 760 006

1 046 760 006

1 065 718 145

2. melléklet3

Nagyhalász Város Önkormányzat 2022. évi kötelező feladatok mérlege

2. melléklet a 3/2022. (II.25.) önkormányzati rendelet hez

NAGYHALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 2022. ÉVI

KÖTELEZŐ FELADATOK MÉRLEGE

B E V É T E L E K

Forintban

Forintban

Forintban

Forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

Eredeti ei.

Módosítás I.

Módosítás II.

Módosítás III.

Módosítás IV.

Módosítás V.

A

B

C

D

E

F

G

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (10+…+11+…+14)

795 871 294

801 681 768

853 443 775

864 741 746

873 159 392

859 485 162

2

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

207 259 310

207 259 310

207 259 310

207 259 310

207 259 310

207 259 310

3

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

4

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

262 923 052

262 923 052

253 531 862

258 370 912

265 704 486

288 594 057

5

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

6 613 047

6 613 047

6 720 397

6 014 797

6 174 422

6 174 422

6

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

12 658 360

12 658 360

13 194 360

13 194 360

13 194 360

13 194 360

7

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

22 853 571

22 853 571

22 853 571

31 110 292

31 110 292

32 590 114

8

Elszámolásból származó bevételek

9

Elvonások és befizetések bevételei

10

Önkormányzat működési támogatásai (2+…+.9)

512 307 340

512 307 340

503 559 500

515 949 671

523 442 870

547 812 263

11

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

12

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

14

Egyéb működési célú támogatások bevételei

283 563 954

289 374 428

349 884 275

348 792 075‬

349 716 522

311 672 899

15

14-ből EU-s támogatás

2 000 000

2 000 000

2 000 000

2 000 000

2 000 000

2 000 000

16

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (17+…+21)

154 384 208

154 384 208

154 384 208

166 140 524

166 140 524

406 711 335

17

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

18

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

19

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

20

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

21

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

154 384 208

154 384 208

154 384 208

166 140 524

166 140 524

406 711 335

22

21-ből EU-s támogatás

154 384 208

154 384 208

154 384 208

154 384 208

154 384 208

239 929 605

23

Közhatalmi bevételek (24+…+30)

74 424 646

74 424 646

74 424 646

77 724 646

77 724 646

77 540 391

24

Építményadó

25

Kommunális adó

10 000 000

10 000 000

10 000 000

10 000 000

10 000 000

9 514 468

26

Iparűzési adó

64 000 000

64 000 000

64 000 000

67 000 000

67 000 000

67 203 029

27

Talajterhelési díj

50 000

50 000

50 000

50 000

50 000

43 200

28

Gépjárműadó

29

Termőföld bérbeadásából származó jöv.adó

50 000

50 000

50 000

50 000

50 000

30

Egyéb közhatalmi bevételek

324 646

324 646

324 646

624 646

624 646

779 694

31

Működési bevételek (32+…+ 42)

21 490 337

27 490 337

34 315 347

38 656 347

38 656 347

55 852 542

32

Készletértékesítés ellenértéke

11 340 000

11 340 000

11 340 000

11 340 000

11 340 000

10 328 250

33

Szolgáltatások ellenértéke

5 429 537

11 429 537

17 954 547

17 954 547

17 954 547

32 904 108

34

Közvetített szolgáltatások értéke

1 200 000

1 200 000

1 500 000

1 500 000

1 500 000

310 044

35

Tulajdonosi bevételek

36

Ellátási díjak

37

Kiszámlázott általános forgalmi adó

3 520 800

3 520 800

3 520 800

3 520 800

3 520 800

3 482 862

38

Általános forgalmi adó visszatérítése

4 341 000

4 341 000

6 598 000

39

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

40

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

41

Biztosító által fizetett kártérítés

42

Egyéb működési bevételek

2 229 278

43

Felhalmozási bevételek (44+…+48)

175 000

175 000

175 000

175 000

44

Immateriális javak értékesítése

45

Ingatlanok értékesítése

175 000

175 000

175 000

175 000

46

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

47

Részesedések értékesítése

48

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

49

Működési célú átvett pénzeszközök (50+ … + 52)

50

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

51

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

52

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

53

52-ből EU-s támogatás (közvetlen)

54

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (55+…+57)

9 445 741

55

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

56

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

152 113

57

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

9 293 628

58

57-ből EU-s támogatás (közvetlen)

59

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+16+23+31+43+49+54)

1 046 170 485

1 057 980 959

1 116 742 976

1 147 438 263

1 155 855 909

1 409 210 171

60

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (61+…+63)

61

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

62

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

64

Belföldi értékpapírok bevételei (65 +…+ 68)

65

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

66

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

67

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

68

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

69

Maradvány igénybevétele (70 + 71)

1 058 733 420

1 055 834 439

1 055 834 439

1 055 834 439

1 055 834 439

1 055 834 439

70

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

1 058 733 420

1 055 834 439

1 055 834 439

1 055 834 439

1 055 834 439

1 055 834 439

71

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

72

Belföldi finanszírozás bevételei (73 + … + 75)

666 499

666 499

666 499

666 499

19 624 638

73

Államháztartáson belüli megelőlegezések

666 499

666 499

666 499

666 499

19 624 638

74

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

75

Lekötött betétek megszüntetése

76

Külföldi finanszírozás bevételei (77+…+80)

77

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

78

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

79

Külföldi értékpapírok kibocsátása

80

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

81

Váltóbevételek

82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

83

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (60 + 64+69+72+76+81+82)

1 058 733 420

1 056 500 938

1 056 500 938

1 056 500 938

1 056 500 938

1 075 459 077

84

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (59+83)

2 104 903 905

2 114 481 897

2 173 243 914

2 203 939 201

2 212 356 847

2 484 669 248

K I A D Á S O K

0

Forintban

Forintban

Forintban

Forintban

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat I

Módosított előirányzat II

Módosított előirányzat III

Módosított előirányzat IV

Módosított előirányzat V

A

B

C

D

E

F

F

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

883 209 781

884 438 309

879 447 456

898 386 427

906 804 073

968 979 398

2

Személyi juttatások

297 501 004

302 537 424

307 311 342

309 711 342

310 635 789

307 996 732

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

25 791 991

26 320 341

26 940 941

27 096 941

27 096 941

26 744 275

4

Dologi kiadások

255 870 822

251 534 580

254 564 285

264 200 006

264 200 006

331 216 268

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

49 815 941

49 815 941

49 815 941

49 815 941

49 815 941

49 815 941

6

Egyéb működési célú kiadások

254 230 023

254 230 023

240 814 947

247 562 197

255 055 396

253 206 182

7

- a 6-ból: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

557 534

557 534

557 534

4 759 155

8

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

9

- Egyéb elvonások, befizetések

10

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

11

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

12

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

13

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

224 440 809

224 440 809

214 468 199

219 307 249

226 800 448

226 800 448

14

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

15

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

16

- Árkiegészítések, ártámogatások

17

- Kamattámogatások

18

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

23 940 000

23 940 000

23 940 000

25 848 200

25 848 200

21 646 579

19

- Tartalékok

5 849 214

5 849 214

1 849 214

1 849 214

1 849 214

20

- a 19-ből: - Általános tartalék

3 894 000

3 894 000

1 849 214

1 849 214

1 849 214

21

- Céltartalék

2 000 000

2 000 000

22

Felhalmozási költségvetés kiadásai (23+25+27)

1 068 417 979

1 076 100 944

1 139 853 814

1 151 610 130

1 151 610 130

1 361 747 206

23

Beruházások

725 512 586

721 512 586

774 733 311

774 733 311

774 733 311

774 253 843

24

23-ból EU-s forrásból megvalósuló beruházás

630 409 635

630 409 635

680 094 360

680 094 360

680 094 360

680 094 360

25

Felújítások

342 905 393

354 588 358

365 113 368

376 869 684

376 869 684

587 486 228

26

25-ből EU-s forrásból megvalósuló felújítás

212 773 004

212 773 004

219 298 014

219 298 014

219 298 014

219 298 014

27

Egyéb felhalmozási célú kiadások

7 135

7 135

7 135

7 135

28

27-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

29

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

30

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

7 135

7 135

7 135

7 135

31

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

32

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

33

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

34

- Lakástámogatás

35

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

36

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+22)

1 951 627 760

1 960 539 253

2 019 301 270

2 049 996 557

2 058 414 203

2 330 726 604

37

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (38+ … + 40)

38

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

39

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

40

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

41

Belföldi értékpapírok kiadásai (42+ … + 47)

42

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

43

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

44

Kincstárjegyek beváltása

45

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

46

Belföldi kötvények beváltása

47

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

48

Belföldi finanszírozás kiadásai (49+ … + 52)

18 424 126

19 090 625

19 090 625

19 090 625

19 090 625

19 090 625

49

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

50

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

18 424 126

19 090 625

19 090 625

19 090 625

19 090 625

19 090 625

51

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

52

Pénzügyi lízing kiadásai

53

Külföldi finanszírozás kiadásai (54+ … + 58)

54

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

55

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

56

Külföldi értékpapírok beváltása

57

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

58

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

59

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

60

Váltókiadások

61

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (37+41+48+53+59+60)

18 424 126

19 090 625

19 090 625

19 090 625

19 090 625

19 090 625

62

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (36.+61)

1 970 051 886

1 979 629 878

2 038 391 895

2 069 087 182

2 077 504 828

2 349 817 229

134 852 019

134 852 019

134 852 019

134 852 019

134 852 019

134 852 019

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

0

Forintban

Forintban

Forintban

Forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 59. sor - költségvetési kiadások 36. sor) (+/-)

-905 457 275

-902 558 294

-902 558 294

-902 558 294

-902 558 294

-921 516 433

2

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 83. sor - finanszírozási kiadások 61. sor (+/-)

1 040 309 294

1 037 410 313

1 037 410 313

1 037 410 313

1 037 410 313

1 056 368 452

3. melléklet

Nagyhalász Város Önkormányzat 2022. évi önként vállalt feladatok mérlege

B E V É T E L E K

Forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

Eredeti előirányzat

A

B

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (10+…+11+…+14)

2

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

3

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

4

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

5

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

6

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

7

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

8

Elszámolásból származó bevételek

9

Elvonások és befizetések bevételei

10

Önkormányzat működési támogatásai (2+…+.9)

11

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

12

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

14

Egyéb működési célú támogatások bevételei

15

14-ből EU-s támogatás

16

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (17+…+21)

17

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

18

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

19

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

20

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

21

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

22

21-ből EU-s támogatás

23

Közhatalmi bevételek (24+…+30)

24

Építményadó

25

Kommunális adó

26

Iparűzési adó

27

Talajterhelési díj

28

Gépjárműadó

29

Termőföld bérbeadásából származó jöv.adó

30

Egyéb közhatalmi bevételek

31

Működési bevételek (32+…+ 42)

32

Készletértékesítés ellenértéke

33

Szolgáltatások ellenértéke

34

Közvetített szolgáltatások értéke

35

Tulajdonosi bevételek

36

Ellátási díjak

37

Kiszámlázott általános forgalmi adó

38

Általános forgalmi adó visszatérítése

39

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

40

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

41

Biztosító által fizetett kártérítés

42

Egyéb működési bevételek

43

Felhalmozási bevételek (44+…+48)

44

Immateriális javak értékesítése

45

Ingatlanok értékesítése

46

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

47

Részesedések értékesítése

48

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

49

Működési célú átvett pénzeszközök (50+ … + 52)

50

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

51

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

52

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

53

52-ből EU-s támogatás (közvetlen)

54

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (55+…+57)

55

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

56

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

57

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

58

57-ből EU-s támogatás (közvetlen)

59

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+16+23+31+43+49+54)

60

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (61+…+63)

61

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

62

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

64

Belföldi értékpapírok bevételei (65 +…+ 68)

65

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

66

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

67

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

68

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

69

Maradvány igénybevétele (70 + 71)

2 308 242

70

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

2 308 242

71

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

72

Belföldi finanszírozás bevételei (73 + … + 75)

73

Államháztartáson belüli megelőlegezések

74

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

75

Lekötött betétek megszüntetése

76

Külföldi finanszírozás bevételei (77+…+80)

77

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

78

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

79

Külföldi értékpapírok kibocsátása

80

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

81

Váltóbevételek

82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

83

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (60 + 64+69+72+76+81+82)

2 308 242

84

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (59+83)

2 308 242

K I A D Á S O K

Forintban

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

Eredeti előirányzat

A

B

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

2 308 242

2

Személyi juttatások

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4

Dologi kiadások

2 308 242

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

7

- a 6-ból: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

8

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

9

- Egyéb elvonások, befizetések

10

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

11

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

12

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

13

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

14

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

15

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

16

- Árkiegészítések, ártámogatások

17

- Kamattámogatások

18

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

19

- Tartalékok

20

- a 19-ből: - Általános tartalék

21

- Céltartalék

22

Felhalmozási költségvetés kiadásai (23+25+27)

23

Beruházások

24

23-ból EU-s forrásból megvalósuló beruházás

25

Felújítások

26

25-ből EU-s forrásból megvalósuló felújítás

27

Egyéb felhalmozási célú kiadások

28

27-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

29

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

30

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

31

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

32

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

33

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

34

- Lakástámogatás

35

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

36

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+22)

2 308 242

37

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (38+ … + 40)

38

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

39

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

40

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

41

Belföldi értékpapírok kiadásai (42+ … + 47)

42

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

43

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

44

Kincstárjegyek beváltása

45

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

46

Belföldi kötvények beváltása

47

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

48

Belföldi finanszírozás kiadásai (49+ … + 52)

49

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

50

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

51

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

52

Pénzügyi lízing kiadásai

53

Külföldi finanszírozás kiadásai (54+ … + 58)

54

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

55

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

56

Külföldi értékpapírok beváltása

57

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

58

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

59

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

60

Váltókiadások

61

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (37+41+48+53+59+60)

62

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (36.+61)

2 308 242

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

Forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 59. sor - költségvetési kiadások 36. sor) (+/-)

-2 308 242

2

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 83. sor - finanszírozási kiadások 61. sor)
(+/-)

2 308 242

4. melléklet

Nagyhalász Város Önkormányzat 2022. évi államigazgatási feladatok mérlege

B E V É T E L E K

Forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

Eredeti előirányzat

A

B

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (10+…+11+…+14)

2

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

3

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

4

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

5

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

6

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

7

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

8

Elszámolásból származó bevételek

9

Elvonások és befizetések bevételei

10

Önkormányzat működési támogatásai (2+…+.9)

11

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

12

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

14

Egyéb működési célú támogatások bevételei

15

14-ből EU-s támogatás

16

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (17+…+21)

17

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

18

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

19

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

20

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

21

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

22

21-ből EU-s támogatás

23

Közhatalmi bevételek (24+…+30)

24

Építményadó

25

Kommunális adó

26

Iparűzési adó

27

Talajterhelési díj

28

Gépjárműadó

29

Termőföld bérbeadásából származó jöv.adó

30

Egyéb közhatalmi bevételek

31

Működési bevételek (32+…+ 42)

7 078 300

32

Készletértékesítés ellenértéke

400 000

33

Szolgáltatások ellenértéke

34

Közvetített szolgáltatások értéke

35

Tulajdonosi bevételek

36

Ellátási díjak

37

Kiszámlázott általános forgalmi adó

38

Általános forgalmi adó visszatérítése

39

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

40

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

41

Biztosító által fizetett kártérítés

42

Egyéb működési bevételek

6 678 300

43

Felhalmozási bevételek (44+…+48)

44

Immateriális javak értékesítése

45

Ingatlanok értékesítése

46

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

47

Részesedések értékesítése

48

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

49

Működési célú átvett pénzeszközök (50+ … + 52)

50

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

51

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

52

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

53

52-ből EU-s támogatás (közvetlen)

54

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (55+…+57)

55

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

56

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

57

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

58

57-ből EU-s támogatás (közvetlen)

59

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+16+23+31+43+49+54)

7 078 300

60

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (61+…+63)

61

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

62

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

64

Belföldi értékpapírok bevételei (65 +…+ 68)

65

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

66

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

67

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

68

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

69

Maradvány igénybevétele (70 + 71)

7 041 451

70

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

7 041 451

71

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

72

Belföldi finanszírozás bevételei (73 + … + 75)

73

Államháztartáson belüli megelőlegezések

74

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

75

Lekötött betétek megszüntetése

76

Külföldi finanszírozás bevételei (77+…+80)

77

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

78

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

79

Külföldi értékpapírok kibocsátása

80

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

81

Váltóbevételek

82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

83

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (60 + 64+69+72+76+81+82)

7 041 451

84

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (59+83)

14 119 751

K I A D Á S O K

Forintban

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

Eredeti előirányzat

A

B

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

142 621 770

2

Személyi juttatások

111 072 834

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

14 578 287

4

Dologi kiadások

16 970 649

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

7

- a 6-ból: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

8

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

9

- Egyéb elvonások, befizetések

10

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

11

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

12

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

13

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

14

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

15

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

16

- Árkiegészítések, ártámogatások

17

- Kamattámogatások

18

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

19

- Tartalékok

20

- a 19-ből: - Általános tartalék

21

- Céltartalék

22

Felhalmozási költségvetés kiadásai (23+25+27)

6 350 000

23

Beruházások

6 350 000

24

23-ból EU-s forrásból megvalósuló beruházás

25

Felújítások

26

25-ből EU-s forrásból megvalósuló felújítás

27

Egyéb felhalmozási célú kiadások

28

27-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

29

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

30

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

31

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

32

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

33

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

34

- Lakástámogatás

35

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

36

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+22)

148 971 770

37

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (38+ … + 40)

38

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

39

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

40

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

41

Belföldi értékpapírok kiadásai (42+ … + 47)

42

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

43

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

44

Kincstárjegyek beváltása

45

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

46

Belföldi kötvények beváltása

47

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

48

Belföldi finanszírozás kiadásai (49+ … + 52)

49

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

50

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

51

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

52

Pénzügyi lízing kiadásai

53

Külföldi finanszírozás kiadásai (54+ … + 58)

54

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

55

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

56

Külföldi értékpapírok beváltása

57

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

58

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

59

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

60

Váltókiadások

61

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (37+41+48+53+59+60)

62

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (36.+61)

148 971 770

-134 852 019

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

Forintban

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 59. sor - költségvetési kiadások 36. sor) (+/-)

-141 893 470

2

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (finanszírozási bevételek 83. sor - finanszírozási kiadások 61. sor)
(+/-)

7 041 451

5. melléklet4

I. működési célú bevételek és kiadások mérlege (Önkormányzati szinten)

I. Működési célú bevételek és kiadások mérlege
(Önkormányzati szinten)

Forintban

Forintban

Sor-
szám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosítás I.

Módosítás II.

Módosítás III.

Módosítás IV.

Módosítás V.

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosítás I.

Módosítás II.

Módosítás III.

Módosítás IV.

Módosítás V.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

1

Működési célú támogatások áhton belülről

795 871 294

801 681 768

853 443 775

864 741 746

873 159 392

859 485 162

Személyi juttatások

408 573 838

413 610 258

418 384 176

420 784 176 Ft

421 708 623 Ft

419 069 566 Ft

2

1.-ból EU-s támogatás

2 000 000

2 000 000

2 000 000

2 000 000

2 000 000

2 000 000

Munkaadókat terhelő járulékok és szocho

40 370 278

40 898 628

41 519 228

41 675 228

41 675 228

41 322 562

3

Közhatalmi bevételek

74 424 646

74 424 646

74 424 646

77 724 646

77 724 646

77 540 391

Dologi kiadások

275 149 713

270 813 471

273 843 176

283 478 897

283 478 897

350 495 159

4

Működési bevételek

28 568 637

34 568 637

41 393 647

45 734 647

45 734 647

62 930 842

Ellátottak pénzbeli juttatásai

49 815 941

49 815 941

49 815 941

49 815 941

49 815 941

49 815 941

5

Működési célú átvett pénzeszközök

Egyéb működési célú kiadások

254 230 023

254 230 023

240 814 947

247 562 197

255 055 396

253 206 182

6

5.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

7

Egyéb működési bevételek

8

9

Az 5-ből -Tartalékok

5 849 214

5 849 214

1 849 214

1 849 214

1 849 214

10

11

12

13

Költségvetési bevételek összesen (1+3+4+5+7+…+12.)

898 864 577

910 675 051

969 262 068

988 201 039

996 618 685

999 956 395

Költségvetési kiadások összesen (1+...+8+10+…12)

1 028 139 793

1 029 368 321

1 024 377 468

1 043 316 439

1 051 734 085

1 113 909 410

14

Hiány belső finanszírozása (15.+…+18. )

147 699 342

137 117 396

73 539 526

73 539 526

73 539 526

105 977 331

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

15

Költségvetési maradvány igénybevétele

147 699 342

137 117 396

73 539 526

73 539 526

73 539 526

105 977 331

Likviditási célú hitelek törlesztése

16

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

17

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

18

Értékpapír értékesítése

Kölcsön törlesztése

19

Hiány külső finanszírozása (20+…+21)

666 499

666 499

666 499

666 499

19 624 638

Forgatási célú belföldi, külföldi értékpapírok

20

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

21

Államháztartáson belüli megelőlegezések

666 499

666 499

666 499

666 499

19 624 638

ÁHT-on belüli megelőlegezések törlesztése

18 424 126

19 090 625

19 090 625

19 090 625

19 090 625

19 090 625

22

Váltóbevételek

Adóssághoz nem kapcs. származékos ügyletek

23

Adóssághoz nem kapcs. Szárm. ügyletek

Váltókiadások

24

Működési célú finanszírozási bevételek összesen (14+19+22+23)

147 699 342

137 783 895

74 206 025

74 206 025

74 206 025

125 601 969

Működési célú finanszírozási kiadások összesen (14+...+23)

18 424 126

19 090 625

19 090 625

19 090 625

19 090 625

19 090 625

25

BEVÉTEL ÖSSZESEN (13+24)

1 046 563 919

1 048 458 946

1 043 468 093

1 062 407 064

1 070 824 710

1 125 558 364

KIADÁSOK ÖSSZESEN (13+24)

1 046 563 919

1 048 458 946

1 043 468 093

1 062 407 064

1 070 824 710

1 133 000 035

26

Költségvetési hiány:

129 275 216

118 693 270

55 115 400

55 115 400

55 115 400

113 953 015

Költségvetési többlet:

-

-

-

27

Bruttó hiány:

-

-

-

Bruttó többlet:

-

-

-

6. melléklet5

II. Felhalmozási célú bevételek és kiadások mérlege (Önkormányzati szinten)

II. Felhalmozási célú bevételek és kiadások mérlege
(Önkormányzati szinten)

Forintban

Sor-
szám

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosítás I.

Módosítás II.

Módosítás III.

Módosítás IV.

Megnevezés

Eredeti előirányzat

Módosítás I.

Módosítás II.

Módosítás III.

Módosítás IV.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

1

Felhalm. c. támogatások áht-on belülről

154 384 208

154 384 208

154 384 208

166 140 524

406 711 335

Beruházások

731 862 586

727 862 586

781 083 311

781 083 311

780 603 843

2

1.-ből EU-s támogatás

154 384 208

154 384 208

154 384 208

154 384 208

239 929 605

1.-ből EU-s forrásból beruházás

30 409 635

30 409 635

80 094 360

80 094 360

80 094 360

3

Felhalmozási bevételek

Felújítások

342 905 393

354 588 358

365 113 368

376 869 684

587 486 228

4

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

9 445 741

3.-ból EU-s forrásból felújítás

212 773 004

212 773 004

219 298 014

219 298 014

219 298 014

5

4.-ből EU-s támogatás (közvetlen)

Egyéb felhalmozási kiadások

7 135

7 135

7 135

6

Egyéb felhalmozási célú bevételek

175 000

175 000

175 000

7

8

9

10

11

12

Költségvetési bevételek összesen: (1+3+4+6+…+11)

154 384 208

154 384 208

154 559 208

166 315 524

416 332 076

Költségvetési kiadások összesen: (1+3+5+...+11)

1 074 767 979

1 082 450 944

1 146 203 814

1 157 960 130

1 368 097 206

13

Hiány belső finanszírozása ( 14+…+18)

920 383 771

928 066 736

991 644 606

991 644 606

951 765 130

Értékpapír vásárlása, visszavásárlása

14

Költségvetési maradvány igénybevétele

920 383 771

928 066 736

991 644 606

991 644 606

951 765 130

Hitelek törlesztése

15

Vállalkozási maradvány igénybevétele

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

16

Betét visszavonásából származó bevétel

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

17

Értékpapír értékesítése

Kölcsön törlesztése

18

Egyéb belső finanszírozási bevételek

Befektetési célú értékpapírok

19

Hiány külső fin. bevételei (20+…+24 )

Betét elhelyezése

20

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök

Pénzügyi lízing kiadásai

21

Likviditási célú hitelek, kölcsönök

Áht-on belüli megelőlegezések törl.

22

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök

23

Értékpapírok kibocsátása

24

Államháztartáson belüli megelőlegezések

25

Felhalmozási célú finanszírozási bevételek összesen (13+19)

920 383 771

928 066 736

991 644 606

991 644 606

968 652 542

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások összesen (13+...+24)

26

BEVÉTEL ÖSSZESEN (12+25)

1 074 767 979

1 082 450 944

1 146 203 814

1 157 960 130

1 384 984 618

KIADÁSOK ÖSSZESEN (12+25)

1 074 767 979

1 082 450 944

1 146 203 814

1 157 960 130

1 368 097 206

27

Költségvetési hiány:

920 383 771

928 066 736

991 644 606

991 644 606

951 765 130

Költségvetési többlet:

-

-

-

28

Bruttó hiány:

-

-

-

-

-

Bruttó többlet:

-

-

-

7. melléklet

Nagyhalász Város Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségei

Forintban

Sor-szám

MEGNEVEZÉS

Évek

Összesen
(F=C+D+E)

2022.

2023.

2024.

A

B

C

D

E

1.

-

2.

-

3.

-

4.

-

5.

-

6.

ÖSSZES KÖTELEZETTSÉG

-

-

-

-

8. melléklet

Nagyhalász Város Önkormányzat saját bevételeinek részletezése az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához

Forintban

Sor-szám

Bevételi jogcímek

A

B

1.

Helyi adóból és a települési adóból származó bevétel

74 100 000

2.

Az önkormányzati vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és hasznosításából származó bevétel

3.

Osztalék, koncessziós díj és hozambevétel

4.

Tárgyi eszköz és az immateriális jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bevétel

5.

Bírság-, pótlék- és díjbevétel

324 646

6.

Kezesség-, illetve garanciavállalással kapcsolatos megtérülés

SAJÁT BEVÉTELEK ÖSSZESEN*

74 424 646

*Az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól szóló 353/2011. (XII.31.) Korm. Rendelet 2. § (1) bekezdése alapján.

9. melléklet

Nagyhalász Város Önkormányzat 2022. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljai

Forintban

Sor-szám

Fejlesztési cél leírása

Fejlesztés várható kiadása

A

B

1.

2.

3.

4.

ADÓSSÁGOT KELETKEZTETŐ ÜGYLETEK VÁRHATÓ EGYÜTTES ÖSSZEGE*

-

* Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény 8. § (2) bekezdése szerinti adósságot keletkezető ügyletek.

10. melléklet6

Beruházási (felhalmozási) kiadások előirányzata beruházásonként

Beruházási (felhalmozási) kiadások előirányzata beruházásonként

Forintban!

Beruházás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési éve

2022. előtt

2022.

2022. utáni szükséglet

A

B

C

D

E

F=(B-D-E)

TOP-3.2.1-16-SB-2018-00033 Művelődési ház energetikai korsz.

119 828 364

2020

115 332 504

4 495 860

Ingatlan vásárlása

24 550 000

2022

24 550 000

Közfoglalkoztatás felhalmozási kiadása

32 324 979

2022

32 324 979

TOP-5.2.1-16 -SB1-2020-00007Társadalmi együttműködés…

2 740 355

2021

2 540 000

200 355

TOP-4.3.1-16-SB1-2020-00005 Leromlott városi területek….

331 173 750

2022

331 173 750

Önkormányzat tárgyi eszköz beszerzése

5 080 000

2022

5 080 000

TOP-2.1.3-16-SB2-2021-00020 Csapadékvíz hálózat megval…..

294 539 670

2022

294 539 670

Léüzem felhalmozási kiadása

90 488 007

2021

62 229 035

28 258 972

Polgármesteri Hivatal beruházási kiadása

6 350 000

2022

6 350 000

Anóka Eszter Városi Könyvtár beruházási kiadása

790 000

2022

790 000

Petőfi Sándor Művelődési Ház beruházási kiadása

635 000

2022

635 000

Nagyhalászi Szolgáltató Nonprofit Kft.

3 000 000

2022

3 000 000

Bölcsődei nevelés fejlesztése Nagyhalászban

49 684 725

2022

49 684 725

ÖSSZESEN:

961 184 850

180 101 539

781 083 311

11. melléklet7

Felújítási kiadások előirányzata felújításonként

5. melléklet 17/2022.(XI.30.) önkormányzati rendelet hez

11. melléklet /2022. ( ) önkormányzati rendelethez

Felújítási kiadások előirányzata felújításonként

Forintban

Felújítás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

2022. előtt

2022.

2022. utáni szükséglet

A

B

C

D

E

F=(B-D-E)

Hunyadi utca felújítása (2021.BM-es)

22 865 335

2022

22 865 335

Külterületi helyi közutak fejlesztése (VP6-7.2.1.1-21)

120 837 704

2022

120 837 704

Kerékpárút felújítása

98 460 310

2022

98 460 310

Léüzem felújítási kiadása

111 267 054

2021

111 267 054

Tetőszerkezet felújítása

4 697 965

2022

4 697 965

Jókai út felújítása

6 985 000

2022

6 985 000

Nagyhalászi közösségi terek komplex fejlesztése VP6-19.2.1.-56-2.-17

25 365 817

2022

11 756 316

13 609 501

ÖSSZESEN:

390 479 185

376 869 684

13 609 501

12. melléklet8

Európai uniós támogatással megvalósuló projektek bevételei, kiadásai

Európai uniós támogatással megvalósuló projektek

bevételei, kiadásai

EU-s projekt neve, azonosítója:

TOP-3.2.1-16-SB1-2018-00033

Nagyhalász Város Önkormányzat épületeinek energetikai korszerűsítése

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

A projrktre jóváhagyott összes
bevétel, kiadás

Évenkénti ütemezés

2022. előttre ütemezett bevétel, kiadás

2022. évre ütemezett bevétel, kiadás

2022. utánra ütemezett bevétel, kiadás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

15 469

15 469

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

115 332 504

111 941 544

3 390 960

Társfinanszírozás

Hitel

Egyéb forrás

Források összesen:

115 347 973

111 941 544

3 406 429

Személyi jellegű

Beruházások, beszerzések

111 337 573

106 841 713

4 495 860

Szolgáltatások igénybe vétele

Adminisztratív költségek

4 010 400

3 327 775

682 625

Kiadások összesen:

115 347 973

110 169 488

5 178 485

EU-s projekt neve, azonosítója:

TOP-5.2.1-16-SB1-2020-00007

Társadalmi együttműködés erősítését szolgáló program

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

A projrktre jóváhagyott összes
bevétel, kiadás

Évenkénti ütemezés

2022. előttre ütemezett bevétel, kiadás

2022. évre ütemezett bevétel, kiadás

2022. utánra ütemezett bevétel, kiadás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

95 119 531

95 119 531

Társfinanszírozás

Hitel

Egyéb forrás

Források összesen:

95 119 531

95 119 531

Személyi jellegű

12 719 710

12 719 710

Beruházások, beszerzések

2 540 000

2 339 645

200 355

Szolgáltatások igénybe vétele

Adminisztratív költségek

79 859 821

8 638 295

71 221 526

Kiadások összesen:

95 119 531

23 697 650

71 421 881

EU-s projekt neve, azonosítója:

TOP-4.3.1-16-SB1-2020-00005

Leromlott városi területek rehabilitációja

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

A projrktre jóváhagyott összes
bevétel, kiadás

Évenkénti ütemezés

2022. előttre ütemezett bevétel, kiadás

2022. évre ütemezett bevétel, kiadás

2022. utánra ütemezett bevétel, kiadás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

360 922 748

360 922 748

Társfinanszírozás

Hitel

Egyéb forrás

Források összesen:

360 922 748

360 922 748

Személyi jellegű

Beruházások, beszerzések

341 588 850

10 415 100

331 173 750

Szolgáltatások igénybe vétele

Adminisztratív költségek

19 333 898

2 470 000

16 863 898

Kiadások összesen:

360 922 748

12 885 100

348 037 648

EU-s projekt neve, azonosítója:

TOP-2.1.3-16-SB2-2021-00020

Csapadékvíz hálózat megvalósítása Nagyhalászban

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

A projrktre jóváhagyott összes
bevétel, kiadás

Évenkénti ütemezés

2022. előttre ütemezett bevétel, kiadás

2022. évre ütemezett bevétel, kiadás

2022. utánra ütemezett bevétel, kiadás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

360 000

360 000

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

300 100 670

300 100 670

Társfinanszírozás

Hitel

Egyéb forrás

Források összesen:

300 460 670

300 100 670

360 000

Személyi jellegű

Beruházások, beszerzések

296 190 670

1 651 000

294 539 670

Szolgáltatások igénybe vétele

Adminisztratív költségek

4 270 000

360 000

3 910 000

Kiadások összesen:

300 460 670

2 011 000

298 449 670

EU-s projekt neve, azonosítója:

RRF-1.1.2-21-2022-00132

Bölcsődei nevelés fejlesztése Nagyhalászban

Források

Támogatási szerződés szerinti bevételek, kiadások

Évenkénti ütemezés

2022. előttre ütemezett bevétel, kiadás

2022. évre ütemezett bevétel, kiadás

2022. utánra ütemezett bevétel, kiadás

A

B=(C+D+E)

C

D

E

Saját erő

- saját erőből központi támogatás

EU-s forrás

422 183 346

422 183 346

Társfinanszírozás

113 989 503

49 684 725

64 304 778

Hitel

Egyéb forrás

Források összesen:

536 172 849

49 684 725

486 488 124

Személyi jellegű

Beruházások, beszerzések

536 172 849

49 684 725

486 488 124

Szolgáltatások igénybe vétele

Adminisztratív költségek

Kiadások összesen:

536 172 849

49 684 725

486 488 124

13. melléklet9

Nagyhalász Város Önkormányzat: összes bevétel, kiadás

Nagyhalász Város Önkormányzata

01

01

01

01

01

Összes bevétel, kiadás

01

01

01

01

01

Sor-
szám

Bevételi jogcím

Eredeti előirányzat

Módosítás I.

Módosítás II.

Módosítás III.

Módosítás IV.

Módosítás V.

A

B

C

D

E

F

G

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (10+…+11+…+14)

793 322 934

794 241 701

846 003 708

857 301 679

864 794 878

851 120 648

2

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

207 259 310

207 259 310

207 259 310

207 259 310

207 259 310

207 259 310

3

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

4

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

262 923 052

262 923 052

253 531 862

258 370 912

265 704 486

288 594 057

5

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

6 613 047

6 613 047

6 720 397

6 014 797

6 174 422

6 174 422

6

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

12 658 360

12 658 360

13 194 360

13 194 360

13 194 360

13 194 360

7

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

22 853 571

22 853 571

22 853 571

31 110 292

31 110 292

32 590 114

8

Elszámolásból származó bevételek

9

Elvonások és befizetések bevételei

10

Önkormányzat működési támogatásai (2+…+.9)

512 307 340

512 307 340

503 559 500

515 949 671

523 442 870

547 812 263

11

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

12

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

14

Egyéb működési célú támogatások bevételei

281 015 594

281 934 361

342 444 208

341 352 008

341 352 008

303 308 385

15

14-ből EU-s támogatás

2 000 000

2 000 000

2 000 000

2 000 000

2 000 000

2 000 000

16

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (17+…+21)

154 384 208

154 384 208

154 384 208

166 140 524

166 140 524

406 711 335

17

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

18

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

19

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

20

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

21

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

154 384 208

154 384 208

154 384 208

166 140 524

166 140 524

406 711 335

22

21-ből EU-s támogatás

154 384 208

154 384 208

154 384 208

154 384 208

154 384 208

239 929 605

23

Közhatalmi bevételek (24+…+30)

74 424 646

74 424 646

74 424 646

77 724 646

77 724 646

77 540 391

24

Építményadó

25

Kommunális adó

10 000 000

10 000 000

10 000 000

10 000 000

10 000 000

9 514 468

26

Iparűzési adó

64 000 000

64 000 000

64 000 000

67 000 000

67 000 000

67 203 029

27

Talajterhelési díj

50 000

50 000

50 000

50 000

50 000

43 200

28

Gépjárműadó

29

Termőföld bérbeadásából származó jöv.adó

50 000

50 000

50 000

50 000

50 000

30

Egyéb közhatalmi bevételek

324 646

324 646

324 646

624 646

624 646

779 694

31

Működési bevételek (32+…+ 42)

21 190 337

27 190 337

34 015 347

38 356 347

38 356 347

55 552 542

32

Készletértékesítés ellenértéke

11 340 000

11 340 000

11 340 000

11 340 000

11 340 000

10 328 250

33

Szolgáltatások ellenértéke

5 129 537

11 129 537

17 654 547

17 654 547

17 654 547

32 604 108

34

Közvetített szolgáltatások értéke

1 200 000

1 200 000

1 500 000

1 500 000

1 500 000

310 044

35

Tulajdonosi bevételek

36

Ellátási díjak

37

Kiszámlázott általános forgalmi adó

3 520 800

3 520 800

3 520 800

3 520 800

3 520 800

3 482 862

38

Általános forgalmi adó visszatérítése

4 341 000

4 341 000

6 598 000

39

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

40

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

41

Biztosító által fizetett kártérítés

42

Egyéb működési bevételek

2 229 278

43

Felhalmozási bevételek (44+…+48)

175 000

175 000

175 000

175 000

44

Immateriális javak értékesítése

45

Ingatlanok értékesítése

175 000

175 000

175 000

175 000

46

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

47

Részesedések értékesítése

48

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

49

Működési célú átvett pénzeszközök (50+ … + 52)

50

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

51

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

52

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

53

52-ből EU-s támogatás (közvetlen)

54

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (55+…+57)

9 445 741

55

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

56

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

152 113

57

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

9 293 628

58

57-ből EU-s támogatás (közvetlen)

59

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+16+23+31+43+49+54)

1 043 322 125

1 050 240 892

1 109 002 909

1 139 698 196

1 147 191 395

1 400 545 657

60

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (61+…+63)

61

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

62

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

64

Belföldi értékpapírok bevételei (65 +…+ 68)

65

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

66

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

67

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

68

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

69

Maradvány igénybevétele (70 + 71)

1 057 828 491

1 054 929 510

1 054 929 510

1 054 929 510

1 054 929 510

1 054 929 510

70

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

1 057 828 491

1 054 929 510

1 054 929 510

1 054 929 510

1 054 929 510

1 054 929 510

71

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

72

Belföldi finanszírozás bevételei (73 + … + 75)

666 499

666 499

666 499

666 499

19 624 638

73

Államháztartáson belüli megelőlegezések

666 499

666 499

666 499

666 499

19 624 638

74

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

75

Lekötött betétek megszüntetése

76

Külföldi finanszírozás bevételei (77+…+80)

77

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

78

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

79

Külföldi értékpapírok kibocsátása

80

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

81

Váltóbevételek

82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

83

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (60 + 64+69+72+76+81+82)

1 057 828 491

1 055 596 009

1 055 596 009

1 055 596 009

1 055 596 009

1 074 554 148

84

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (59+83)

2 101 150 616

2 105 836 901

2 164 598 918

2 195 294 205

2 202 787 404

2 475 099 805

Nagyhalász Város Önkormányzata

01

01

01

01

01

Összes bevétel, kiadás

01

01

01

01

01

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

Eredeti előirányzat

Módosítás I.

Módosítás II.

Módosítás III.

Módosítás IV.

Módosítás V.

A

B

C

D

E

F

F

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

844 709 970

841 046 791

836 055 938

854 994 909

862 488 108

932 115 310

2

Személyi juttatások

278 706 871

279 521 158

284 295 076

286 695 076

286 695 076

286 695 076

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

23 218 839

23 271 768

23 892 368

24 048 368

24 048 368

24 048 368

4

Dologi kiadások

238 738 296

234 207 901

237 237 606

246 873 327

246 873 327

318 349 743

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

49 815 941

49 815 941

49 815 941

49 815 941

49 815 941

49 815 941

6

Egyéb működési célú kiadások

254 230 023

254 230 023

240 814 947

247 562 197

255 055 396

253 206 182

7

- a 6-ból: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

557 534

557 534

557 534

4 759 155

8

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

9

- Egyéb elvonások, befizetések

10

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

11

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

12

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

13

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

224 440 809

224 440 809

214 468 199

219 307 249

226 800 448

226 800 448

14

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

15

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

16

- Árkiegészítések, ártámogatások

17

- Kamattámogatások

18

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

23 940 000

23 940 000

23 940 000

25 848 200

25 848 200

21 646 579

19

- Tartalékok

5 849 214

5 849 214

1 849 214

1 849 214

1 849 214

20

- a 19-ből: - Általános tartalék

3 849 214

3 849 214

1 849 214

1 849 214

1 849 214

21

- Céltartalék

2 000 000

2 000 000

22

Felhalmozási költségvetés kiadásai (23+25+27)

1 067 528 979

1 075 211 944

1 138 428 814

1 150 185 130

1 150 185 130

1 360 801 674

23

Beruházások

724 623 586

720 623 586

773 308 311

773 308 311

773 308 311

773 308 311

24

23-ból EU-s forrásból megvalósuló beruházás

630 409 635

630 409 635

680 094 360

680 094 360

680 094 360

680 094 360

25

Felújítások

342 905 393

354 588 358

365 113 368

376 869 684

376 869 684

587 486 228

26

25-ből EU-s forrásból megvalósuló felújítás

212 773 004

212 773 004

219 298 014

219 298 014

219 298 014

219 298 014

27

Egyéb felhalmozási célú kiadások

7 135

7 135

7 135

7 135

28

27-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

29

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

30

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

7 135

7 135

7 135

7 135

31

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

32

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

33

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

34

- Lakástámogatás

35

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

36

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+22)

1 912 238 949

1 916 258 735

1 974 484 752

2 005 180 039

2 012 673 238

2 292 916 984

37

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (38+ … + 40)

38

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

39

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

40

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

41

Belföldi értékpapírok kiadásai (42+ … + 47)

42

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

43

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

44

Kincstárjegyek beváltása

45

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

46

Belföldi kötvények beváltása

47

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

48

Belföldi finanszírozás kiadásai (49+ … + 52)

188 911 667

189 578 166

190 114 166

190 114 166

190 114 166

182 182 821

49

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

50

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

18 424 126

19 090 625

19 090 625

19 090 625

19 090 625

19 090 625

51

Központi, irányító szervi támogatás

170 487 541

170 487 541

171 023 541

171 023 541

171 023 541

163 092 196

52

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

53

Pénzügyi lízing kiadásai

54

Külföldi finanszírozás kiadásai (54+ … + 58)

55

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

56

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

57

Külföldi értékpapírok beváltása

58

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

59

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

60

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

61

Váltókiadások

62

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (37+41+48+53+59+60)

188 911 667

189 578 166

190 114 166

190 114 166

190 114 166

182 182 821

63

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (36.+61)

2 101 150 616

2 105 836 901

2 164 598 918

2 195 294 205

2 202 787 404

2 475 099 805

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

8

8

8

8

8

8

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

170

170

170

170

170

170

14. melléklet10

Nagyhalász Város Önkormányzat: kötelező feladatok bevételei, kiadásai

Nagyhalász Város Önkormányzata

01

01

01

01

01

Kötelező feladatok bevételei, kiadásai

02

02

02

02

02

Sor-
szám

Bevételi jogcím

Eredeti előirányzat

Módosítás I.

Módosítás II.

Módosítás III.

Módosítás IV.

Módosítás V.

A

B

C

D

E

F

G

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (10+…+11+…+14)

793 322 934

794 241 701

846 003 708

857 301 679

864 794 878

851 120 648

2

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

207 259 310

207 259 310

207 259 310

207 259 310

207 259 310

207 259 310

3

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

4

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

262 923 052

262 923 052

253 531 862

258 370 912

265 704 486

288 594 057

5

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

6 613 047

6 613 047

6 720 397

6 014 797

6 174 422

6 174 422

6

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

12 658 360

12 658 360

13 194 360

13 194 360

13 194 360

13 194 360

7

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

22 853 571

22 853 571

22 853 571

31 110 292

31 110 292

32 590 114

8

Elszámolásból származó bevételek

9

Elvonások és befizetések bevételei

10

Önkormányzat működési támogatásai (2+…+.9)

512 307 340

512 307 340

503 559 500

515 949 671

523 442 870

547 812 263

11

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

12

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

14

Egyéb működési célú támogatások bevételei

281 015 594

281 934 361

342 444 208

341 352 008

341 352 008

303 308 385

15

14-ből EU-s támogatás

2 000 000

2 000 000

2 000 000

2 000 000

2 000 000

2 000 000

16

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (17+…+21)

154 384 208

154 384 208

154 384 208

166 140 524

166 140 524

406 711 335

17

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

18

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

19

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

20

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

21

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

154 384 208

154 384 208

154 384 208

166 140 524

166 140 524

406 711 335

22

21-ből EU-s támogatás

154 384 208

154 384 208

154 384 208

154 384 208

154 384 208

239 929 605

23

Közhatalmi bevételek (24+…+30)

74 424 646

74 424 646

74 424 646

77 724 646

77 724 646

77 540 391

24

Építményadó

25

Kommunális adó

10 000 000

10 000 000

10 000 000

10 000 000

10 000 000

9 514 468

26

Iparűzési adó

64 000 000

64 000 000

64 000 000

67 000 000

67 000 000

67 203 029

27

Talajterhelési díj

50 000

50 000

50 000

50 000

50 000

43 200

28

Gépjárműadó

29

Termőföld bérbeadásából származó jöv.adó

50 000

50 000

50 000

50 000

50 000

30

Egyéb közhatalmi bevételek

324 646

324 646

324 646

624 646

624 646

779 694

31

Működési bevételek (32+…+ 42)

21 190 337

27 190 337

34 015 347

38 356 347

38 356 347

55 552 542

32

Készletértékesítés ellenértéke

11 340 000

11 340 000

11 340 000

11 340 000

11 340 000

10 328 250

33

Szolgáltatások ellenértéke

5 129 537

11 129 537

17 654 547

17 654 547

17 654 547

32 604 108

34

Közvetített szolgáltatások értéke

1 200 000

1 200 000

1 500 000

1 500 000

1 500 000

310 044

35

Tulajdonosi bevételek

36

Ellátási díjak

37

Kiszámlázott általános forgalmi adó

3 520 800

3 520 800

3 520 800

3 520 800

3 520 800

3 482 862

38

Általános forgalmi adó visszatérítése

4 341 000

4 341 000

6 598 000

39

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

40

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

41

Biztosító által fizetett kártérítés

42

Egyéb működési bevételek

2 229 278

43

Felhalmozási bevételek (44+…+48)

175 000

175 000

175 000

175 000

44

Immateriális javak értékesítése

45

Ingatlanok értékesítése

175 000

175 000

175 000

175 000

46

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

47

Részesedések értékesítése

48

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

49

Működési célú átvett pénzeszközök (50+ … + 52)

50

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

51

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

52

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

53

52-ből EU-s támogatás (közvetlen)

54

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (55+…+57)

9 445 741

55

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

56

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

152 113

57

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

9 293 628

58

57-ből EU-s támogatás (közvetlen)

59

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+16+23+31+43+49+54)

1 043 322 125

1 050 240 892

1 109 002 909

1 139 698 196

1 147 191 395

1 400 545 657

60

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (61+…+63)

61

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

62

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

64

Belföldi értékpapírok bevételei (65 +…+ 68)

65

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

66

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

67

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

68

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

69

Maradvány igénybevétele (70 + 71)

1 057 828 491

1 054 929 510

1 054 929 510

1 054 929 510

1 054 929 510

1 054 929 510

70

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

1 057 828 491

1 054 929 510

1 054 929 510

1 054 929 510

1 054 929 510

1 054 929 510

71

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

72

Belföldi finanszírozás bevételei (73 + … + 75)

666 499

666 499

666 499

666 499

19 624 638

73

Államháztartáson belüli megelőlegezések

666 499

666 499

666 499

666 499

19 624 638

74

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

75

Lekötött betétek megszüntetése

76

Külföldi finanszírozás bevételei (77+…+80)

77

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

78

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

79

Külföldi értékpapírok kibocsátása

80

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

81

Váltóbevételek

82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

83

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (60 + 64+69+72+76+81+82)

1 057 828 491

1 055 596 009

1 055 596 009

1 055 596 009

1 055 596 009

1 074 554 148

84

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (59+83)

2 101 150 616

2 105 836 901

2 164 598 918

2 195 294 205

2 202 787 404

2 475 099 805

Nagyhalász Város Önkormányzata

01

01

01

01

01

Kötelező feladatok bevételei, kiadásai

02

02

02

02

02

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

Eredeti előirányzat

Módosítás I.

Módosítás II.

Módosítás III.

Módosítás IV.

Módosítás V.

A

B

C

D

E

F

G

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

844 709 970

841 046 791

836 055 938

854 994 909

862 488 108

932 115 310

2

Személyi juttatások

278 706 871

279 521 158

284 295 076

286 695 076

286 695 076

286 695 076

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

23 218 839

23 271 768

23 892 368

24 048 368

24 048 368

24 048 368

4

Dologi kiadások

238 738 296

234 207 901

237 237 606

246 873 327

246 873 327

318 349 743

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

49 815 941

49 815 941

49 815 941

49 815 941

49 815 941

49 815 941

6

Egyéb működési célú kiadások

254 230 023

254 230 023

240 814 947

247 562 197

255 055 396

253 206 182

7

- a 6-ból: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

557 534

557 534

557 534

4 759 155

8

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

9

- Egyéb elvonások, befizetések

10

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

11

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

12

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

13

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

224 440 809

224 440 809

214 468 199

219 307 249

226 800 448

226 800 448

14

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

15

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

16

- Árkiegészítések, ártámogatások

17

- Kamattámogatások

18

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

23 940 000

23 940 000

23 940 000

25 848 200

25 848 200

21 646 579

19

- Tartalékok

5 849 214

5 849 214

1 849 214

1 849 214

1 849 214

20

- a 19-ből: - Általános tartalék

3 894 000

3 894 000

1 849 214

1 849 214

1 849 214

21

- Céltartalék

2 000 000

2 000 000

22

Felhalmozási költségvetés kiadásai (23+25+27)

1 067 528 979

1 075 211 944

1 138 428 814

1 150 185 130

1 150 185 130

1 360 801 674

23

Beruházások

724 623 586

720 623 586

773 308 311

773 308 311

773 308 311

773 308 311

24

23-ból EU-s forrásból megvalósuló beruházás

630 409 635

630 409 635

680 094 360

680 094 360

680 094 360

680 094 360

25

Felújítások

342 905 393

354 588 358

365 113 368

376 869 684

376 869 684

587 486 228

26

25-ből EU-s forrásból megvalósuló felújítás

212 773 004

212 773 004

219 298 014

219 298 014

219 298 014

219 298 014

27

Egyéb felhalmozási célú kiadások

7 135

7 135

7 135

7 135

28

27-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

29

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

30

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

7 135

7 135

7 135

7 135

31

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

32

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

33

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

34

- Lakástámogatás

35

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

36

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+22)

1 912 238 949

1 916 258 735

1 974 484 752

2 005 180 039

2 012 673 238

2 292 916 984

37

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (38+ … + 40)

38

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

39

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

40

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

41

Belföldi értékpapírok kiadásai (42+ … + 47)

42

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

43

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

44

Kincstárjegyek beváltása

45

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

46

Belföldi kötvények beváltása

47

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

48

Belföldi finanszírozás kiadásai (49+ … + 52)

188 911 667

189 578 166

190 114 166

190 114 166

190 114 166

182 182 821

49

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

50

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

18 424 126

19 090 625

19 090 625

19 090 625

19 090 625

19 090 625

51

Központi, irányító szervi támogatás

170 487 541

170 487 541

171 023 541

171 023 541

171 023 541

163 092 196

52

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

53

Pénzügyi lízing kiadásai

54

Külföldi finanszírozás kiadásai (54+ … + 58)

55

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

56

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

57

Külföldi értékpapírok beváltása

58

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

59

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

60

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

61

Váltókiadások

62

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (37+41+48+53+59+60)

188 911 667

189 578 166

190 114 166

190 114 166

190 114 166

182 182 821

63

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (36.+61)

2 101 150 616

2 105 836 901

2 164 598 918

2 195 294 205

2 202 787 404

2 475 099 805

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

8

8

8

8

8

8

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

170

170

170

170

170

170

15. melléklet

Nagyhalász Város Önkormányzat Önként vállalt feladatok bevételei, kiadásai

Nagyhalász Város Önkormányzata

01

Önként vállalt feladatok bevételei, kiadásai

03

Forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

Eredeti előirányzat

A

B

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (10+…+11+…+14)

2

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

3

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

4

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

5

6

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

7

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

8

Elszámolásból származó bevételek

9

Elvonások és befizetések bevételei

10

Önkormányzat működési támogatásai (2+…+.9)

11

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

12

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

14

Egyéb működési célú támogatások bevételei

15

14-ből EU-s támogatás

16

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (17+…+21)

17

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

18

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

19

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

20

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

21

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

22

21-ből EU-s támogatás

23

Közhatalmi bevételek (24+…+30)

24

Építményadó

25

Kommunális adó

26

Iparűzési adó

27

Talajterhelési díj

28

Gépjárműadó

29

Termőföld bérbeadásából származó jöv.adó

30

Egyéb közhatalmi bevételek

31

Működési bevételek (32+…+ 42)

32

Készletértékesítés ellenértéke

33

Szolgáltatások ellenértéke

34

Közvetített szolgáltatások értéke

35

Tulajdonosi bevételek

36

Ellátási díjak

37

Kiszámlázott általános forgalmi adó

38

Általános forgalmi adó visszatérítése

39

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

40

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

41

Biztosító által fizetett kártérítés

42

Egyéb működési bevételek

43

Felhalmozási bevételek (44+…+48)

44

Immateriális javak értékesítése

45

Ingatlanok értékesítése

46

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

47

Részesedések értékesítése

48

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

49

Működési célú átvett pénzeszközök (50+ … + 52)

50

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

51

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

52

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

53

52-ből EU-s támogatás (közvetlen)

54

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (55+…+57)

55

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

56

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

57

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

58

57-ből EU-s támogatás (közvetlen)

59

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+16+23+31+43+49+54)

60

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (61+…+63)

61

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

62

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

64

Belföldi értékpapírok bevételei (65 +…+ 68)

65

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

66

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

67

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

68

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

69

Maradvány igénybevétele (70 + 71)

70

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

71

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

72

Belföldi finanszírozás bevételei (73 + … + 75)

73

Államháztartáson belüli megelőlegezések

74

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

75

Lekötött betétek megszüntetése

76

Külföldi finanszírozás bevételei (77+…+80)

77

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

78

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

79

Külföldi értékpapírok kibocsátása

80

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

81

Váltóbevételek

82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

83

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (60 + 64+69+72+76+81+82)

84

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (59+83)

Nagyhalász Város Önkormányzata

01

Önként vállalt feladatok bevételei, kiadásai

03

Forintban

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

Előirányzat

A

B

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

2

Személyi juttatások

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4

Dologi kiadások

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

7

- a 6-ból: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

8

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

9

- Egyéb elvonások, befizetések

10

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

11

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

12

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

13

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

14

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

15

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

16

- Árkiegészítések, ártámogatások

17

- Kamattámogatások

18

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

19

- Tartalékok

20

- a 19-ből: - Általános tartalék

21

- Céltartalék

22

Felhalmozási költségvetés kiadásai (23+25+27)

23

Beruházások

24

23-ból EU-s forrásból megvalósuló beruházás

25

Felújítások

26

25-ből EU-s forrásból megvalósuló felújítás

27

Egyéb felhalmozási célú kiadások

28

27-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

29

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

30

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

31

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

32

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

33

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

34

- Lakástámogatás

35

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

36

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+22)

37

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (38+ … + 40)

38

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

39

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

40

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

41

Belföldi értékpapírok kiadásai (42+ … + 47)

42

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

43

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

44

Kincstárjegyek beváltása

45

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

46

Belföldi kötvények beváltása

47

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

48

Belföldi finanszírozás kiadásai (49+ … + 52)

49

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

50

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

51

Központi, irányító szervi támogatás

52

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

53

Pénzügyi lízing kiadásai

54

Külföldi finanszírozás kiadásai (54+ … + 58)

55

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

56

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

57

Külföldi értékpapírok beváltása

58

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

59

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

60

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

61

Váltókiadások

62

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (37+41+48+53+59+60)

63

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (36.+61)

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

16. melléklet

Nagyhalász Város Önkormányzata: Államigazgatási feladatok bevételei, kiadásai

Nagyhalász Város Önkormányzata

01

Államigazgatási feladatok bevételei, kiadásai

04

Forintban

Sor-
szám

Bevételi jogcím

Eredeti előirányzat

A

B

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (10+…+11+…+14)

2

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

3

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

4

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

5

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

6

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

7

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

8

Elszámolásból származó bevételek

9

Elvonások és befizetések bevételei

10

Önkormányzat működési támogatásai (2+…+.9)

11

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

12

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

13

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

14

Egyéb működési célú támogatások bevételei

15

14-ből EU-s támogatás

16

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (17+…+21)

17

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

18

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

19

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

20

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

21

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

22

21-ből EU-s támogatás

23

Közhatalmi bevételek (24+…+30)

24

Építményadó

25

Kommunális adó

26

Iparűzési adó

27

Talajterhelési díj

28

Gépjárműadó

29

Termőföld bérbeadásából származó jöv.adó

30

Egyéb közhatalmi bevételek

31

Működési bevételek (32+…+ 42)

32

Készletértékesítés ellenértéke

33

Szolgáltatások ellenértéke

34

Közvetített szolgáltatások értéke

35

Tulajdonosi bevételek

36

Ellátási díjak

37

Kiszámlázott általános forgalmi adó

38

Általános forgalmi adó visszatérítése

39

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

40

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

41

Biztosító által fizetett kártérítés

42

Egyéb működési bevételek

43

Felhalmozási bevételek (44+…+48)

44

Immateriális javak értékesítése

45

Ingatlanok értékesítése

46

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

47

Részesedések értékesítése

48

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

49

Működési célú átvett pénzeszközök (50+ … + 52)

50

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

51

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

52

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

53

52-ből EU-s támogatás (közvetlen)

54

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (55+…+57)

55

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

56

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

57

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

58

57-ből EU-s támogatás (közvetlen)

59

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+16+23+31+43+49+54)

60

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (61+…+63)

61

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

62

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

64

Belföldi értékpapírok bevételei (65 +…+ 68)

65

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

66

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

67

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

68

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

69

Maradvány igénybevétele (70 + 71)

70

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

71

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

72

Belföldi finanszírozás bevételei (73 + … + 75)

73

Államháztartáson belüli megelőlegezések

74

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

75

Lekötött betétek megszüntetése

76

Külföldi finanszírozás bevételei (77+…+80)

77

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

78

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

79

Külföldi értékpapírok kibocsátása

80

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

81

Váltóbevételek

82

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

83

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (60 + 64+69+72+76+81+82)

84

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (59+83)

Nagyhalász Város Önkormányzata

01

Államigazgatási feladatok bevételi, kiadásai

04

Forintban

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

Eredeti előirányzat

A

B

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

2

Személyi juttatások

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4

Dologi kiadások

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

7

- a 6-ból: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

8

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

9

- Egyéb elvonások, befizetések

10

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

11

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

12

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

13

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

14

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

15

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

16

- Árkiegészítések, ártámogatások

17

- Kamattámogatások

18

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

19

- Tartalékok

20

- a 19-ből: - Általános tartalék

21

- Céltartalék

22

Felhalmozási költségvetés kiadásai (23+25+27)

23

Beruházások

24

23-ból EU-s forrásból megvalósuló beruházás

25

Felújítások

26

25-ből EU-s forrásból megvalósuló felújítás

27

Egyéb felhalmozási célú kiadások

28

27-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

29

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

30

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

31

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

32

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

33

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

34

- Lakástámogatás

35

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

36

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+22)

37

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (38+ … + 40)

38

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

39

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

40

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

41

Belföldi értékpapírok kiadásai (42+ … + 47)

42

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

43

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

44

Kincstárjegyek beváltása

45

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

46

Belföldi kötvények beváltása

47

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

48

Belföldi finanszírozás kiadásai (49+ … + 52)

49

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

50

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

51

Központi, irányító szervi támogatás

52

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

53

Pénzügyi lízing kiadásai

54

Külföldi finanszírozás kiadásai (54+ … + 58)

55

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

56

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

57

Külföldi értékpapírok beváltása

58

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

59

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

60

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

61

Váltókiadások

62

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (37+41+48+53+59+60)

63

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (36.+61)

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

17. melléklet11

Nagyhalászi Polgármesteri Hivatal: Összes bevétel, kiadás

17. melléklet a 3/2022. (II.25.) önkormányzati rendelet hez

Nagyhalászi Polgármesteri Hivatal

02

02

Összes bevétel, kiadás

01

01

Forintban

Sor-szám

Előirányzat megnevezése

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Módosított előirányzat

A

B

C

D

Bevételek

1

Működési bevételek (2+…+12)

7 078 300

7 078 300

7 078 300

2

Készletértékesítés ellenértéke

3

Szolgáltatások ellenértéke

400 000

400 000

400 000

4

Közvetített szolgáltatások értéke

5

Tulajdonosi bevételek

6

Ellátási díjak

7

Kiszámlázott általános forgalmi adó

8

Általános forgalmi adó visszatérülése

9

Kamatbevételek

10

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

11

Biztosító által fizetett kártérítés

12

Egyéb működési bevételek

6 678 300

6 678 300

6 678 300

13

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (14+…+16)

2 548 360

7 428 735

8 353 182

14

Elvonások és befizetések bevételei

15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

16

Egyéb működési célú támogatások bevételei

2 548 360

7 428 735

8 353 182

17

16-ból EU támogatás

18

Közhatalmi bevételek

19

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (20+…+22)

20

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

21

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

22

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

23

22-ből EU-s támogatás

24

Felhalmozási bevételek (25+…+27)

25

Immateriális javak értékesítése

26

Ingatlanok értékesítése

27

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

28

Működési célú átvett pénzeszközök

29

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

30

Költségvetési bevételek összesen (1+13+18+19+24+28+29)

9 626 660

14 507 035

15 431 482

31

Finanszírozási bevételek (32+…+34)

141 893 470

141 893 470

141 893 470

32

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

7 041 451

7 041 451

7 041 451

33

Előző évi vállalkozási maradvány igénybevétele

34

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

134 852 019

134 852 019

134 852 019

35

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (30+31)

151 520 130

156 400 505

157 324 952

Kiadások

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

145 158 795

150 050 505

150 974 952

2

Személyi juttatások

112 947 007

117 169 140

118 093 587

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

14 850 313

15 325 736

15 325 736

4

Dologi kiadások

17 361 475

17 555 629

17 555 629

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

7

Felhalmozási költségvetés kiadásai (8+…+10)

6 350 000

6 350 000

6 350 000

8

Beruházások

6 350 000

6 350 000

6 350 000

9

Felújítások

10

Egyéb felhalmozási célú kiadások

11

10-ből EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

12

Finanszírozási kiadások

13

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+12)

151 508 795

156 400 505

157 324 952

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

19

19

19

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

18. melléklet12

Nagyhalászi Polgármesteri Hivatal: Kötelező feladatok bevételei, kiadásai

18. melléklet a 3/2022. (II.25.) önkormányzati rendelet hez

Nagyhalászi Polgármesteri Hivatal

02

02

Kötelező feladatok bevételei, kiadásai

02

02

Forintban

#HIV

Sor-
szám

Előirányzat megnevezése

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

Módosított előirányzat

A

B

C

D

Bevételek

1

Működési bevételek (2+…+12)

2

Készletértékesítés ellenértéke

3

Szolgáltatások ellenértéke

4

Közvetített szolgáltatások értéke

5

Tulajdonosi bevételek

6

Ellátási díjak

7

Kiszámlázott általános forgalmi adó

8

Általános forgalmi adó visszatérülése

9

Kamatbevételek

10

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

11

Biztosító által fizetett kártérítés

12

Egyéb működési bevételek

13

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (14+…+16)

2 548 360

7 428 735

8 353 182

14

Elvonások és befizetések bevételei

15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

16

Egyéb működési célú támogatások bevételei

2 548 360

7 428 735

8 353 182

17

16-ból EU támogatás

18

Közhatalmi bevételek

19

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (20+…+22)

20

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

21

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

22

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

23

22-ből EU-s támogatás

24

Felhalmozási bevételek (25+…+27)

25

Immateriális javak értékesítése

26

Ingatlanok értékesítése

27

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

28

Működési célú átvett pénzeszközök

29

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

30

Költségvetési bevételek összesen (1+13+18+19+24+28+29)

2 548 360

7 428 735

8 353 182

31

Finanszírozási bevételek (32+…+34)

32

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

33

Előző évi vállalkozási maradvány igénybevétele

34

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

35

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (30+31)

2 548 360

7 428 735

8 353 182

Kiadások

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

2 537 028

7 428 735

8 353 182

2

Személyi juttatások

1 874 173

6 096 306

7 020 753

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

272 028

747 449

747 449

4

Dologi kiadások

390 827

584 980

584 980

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

7

Felhalmozási költségvetés kiadásai (8+…+10)

8

Beruházások

9

Felújítások

10

Egyéb felhalmozási célú kiadások

11

10-ből EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

12

Finanszírozási kiadások

13

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+12)

2 537 028

7 428 735

8 353 182

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

19. melléklet

Nagyhalászi Polgármesteri Hivatal: Önként vállalt feladatok bevételei, kiadásai

Nagyhalászi Polgármesteri Hivatal

02

Önként vállalt feladatok bevételei, kiadásai

03

Forintban

Sor-szám

Előirányzat megnevezése

Eredeti előirányzat

A

B

Bevételek

1

Működési bevételek (2+…+12)

2

Készletértékesítés ellenértéke

3

Szolgáltatások ellenértéke

4

Közvetített szolgáltatások értéke

5

Tulajdonosi bevételek

6

Ellátási díjak

7

Kiszámlázott általános forgalmi adó

8

Általános forgalmi adó visszatérülése

9

Kamatbevételek

10

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

11

Biztosító által fizetett kártérítés

12

Egyéb működési bevételek

13

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (14+…+16)

14

Elvonások és befizetések bevételei

15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

16

Egyéb működési célú támogatások bevételei

17

16-ból EU támogatás

18

Közhatalmi bevételek

19

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (20+…+22)

20

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

21

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

22

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

23

22-ből EU-s támogatás

24

Felhalmozási bevételek (25+…+27)

25

Immateriális javak értékesítése

26

Ingatlanok értékesítése

27

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

28

Működési célú átvett pénzeszközök

29

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

30

Költségvetési bevételek összesen (1+13+18+19+24+28+29)

31

Finanszírozási bevételek (32+…+34)

32

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

33

Előző évi vállalkozási maradvány igénybevétele

34

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

35

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (30+31)

Kiadások

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

2

Személyi juttatások

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4

Dologi kiadások

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

7

Felhalmozási költségvetés kiadásai (8+…+10)

8

Beruházások

9

Felújítások

10

Egyéb felhalmozási célú kiadások

11

10-ből EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

12

Finanszírozási kiadások

13

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+12)

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

20. melléklet

Nagyhalászi Polgármesteri Hivatal: Államigazgatási feladatok bevételei, kiadásai

Nagyhalászi Polgármesteri Hivatal

02

Államigazgatási feladatok bevételei, kiadásai

04

Forintban

Sor-szám

Előirányzat megnevezése

Eredeti előirányzat

A

B

Bevételek

1

Működési bevételek (2+…+12)

7 078 300

2

Készletértékesítés ellenértéke

3

Szolgáltatások ellenértéke

400 000

4

Közvetített szolgáltatások értéke

5

Tulajdonosi bevételek

6

Ellátási díjak

7

Kiszámlázott általános forgalmi adó

8

Általános forgalmi adó visszatérülése

9

Kamatbevételek

10

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

11

Biztosító által fizetett kártérítés

12

Egyéb működési bevételek

6 678 300

13

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (14+…+16)

14

Elvonások és befizetések bevételei

15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

16

Egyéb működési célú támogatások bevételei

17

16-ból EU támogatás

18

Közhatalmi bevételek

19

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (20+…+22)

20

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

21

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

22

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

23

22-ből EU-s támogatás

24

Felhalmozási bevételek (25+…+27)

25

Immateriális javak értékesítése

26

Ingatlanok értékesítése

27

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

28

Működési célú átvett pénzeszközök

29

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

30

Költségvetési bevételek összesen (1+13+18+19+24+28+29)

7 078 300

31

Finanszírozási bevételek (32+…+34)

141 893 470

32

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

7 041 451

33

Előző évi vállalkozási maradvány igénybevétele

34

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

134 852 019

35

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (30+31)

148 971 770

Kiadások

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

142 621 770

2

Személyi juttatások

111 072 834

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

14 578 287

4

Dologi kiadások

16 970 649

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

7

Felhalmozási költségvetés kiadásai (8+…+10)

6 350 000

8

Beruházások

6 350 000

9

Felújítások

10

Egyéb felhalmozási célú kiadások

11

10-ből EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

12

Finanszírozási kiadások

13

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+12)

148 971 770

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

19

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

21. melléklet13

Anóka Eszter Városi Könyvtár: Összes bevétel kiadás

Anóka Eszter Városi Könyvtár

03

03

03

Összes bevétel, kiadás

01

01

01

Forintban

Forintban

Sor-szám

Előirányzat megnevezése

Eredeti előirányzat

Módosítás I.

Módosítás II.

A

B

C

D

Bevételek

1

Működési bevételek (2+…+12)

100 000

100 000

100 000

2

Készletértékesítés ellenértéke

3

Szolgáltatások ellenértéke

100 000

100 000

100 000

4

Közvetített szolgáltatások értéke

5

Tulajdonosi bevételek

6

Ellátási díjak

7

Kiszámlázott általános forgalmi adó

8

Általános forgalmi adó visszatérülése

9

Kamatbevételek

10

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

11

Biztosító által fizetett kártérítés

12

Egyéb működési bevételek

13

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (14+…+16)

14

Elvonások és befizetések bevételei

15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

16

Egyéb működési célú támogatások bevételei

17

16-ból EU támogatás

18

Közhatalmi bevételek

19

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (20+…+22)

20

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

21

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

22

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

23

22-ből EU-s támogatás

24

Felhalmozási bevételek (25+…+27)

25

Immateriális javak értékesítése

26

Ingatlanok értékesítése

27

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

28

Működési célú átvett pénzeszközök

29

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

30

Költségvetési bevételek összesen (1+13+18+19+24+28+29)

100 000

100 000

100 000

31

Finanszírozási bevételek (32+…+34)

19 105 412

19 641 412

16 488 915

32

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

1 087 738

1 087 738

1 087 738

33

Előző évi vállalkozási maradvány igénybevétele

34

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

18 017 674

18 553 674

15 401 177

35

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (30+31)

19 205 412

19 741 412

16 588 915

Kiadások

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

18 951 412

18 951 412

16 278 383

2

Személyi juttatások

9 192 643

9 192 643

8 797 041

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1 246 655

1 246 655

1 203 642

4

Dologi kiadások

8 512 114

8 512 114

6 277 700

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

7

Felhalmozási költségvetés kiadásai (8+…+10)

254 000

790 000

310 532

8

Beruházások

254 000

790 000

310 532

9

Felújítások

10

Egyéb felhalmozási célú kiadások

11

10-ből EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

12

Finanszírozási kiadások

13

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+12)

19 205 412

19 741 412

16 588 915

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

2

2

2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

22. melléklet14

Anóka Eszter Városi Könyvtár: Kötelező feladatok bevételei, kiadásai

Anóka Eszter Városi Könyvtár

03

03

03

Kötelező feladatok bevételei, kiadásai

02

02

02

Forintban

Forintban

Sor-szám

Előirányzat megnevezése

Eredeti előirányzat

Módosítás I.

Módosítás II.

A

B

C

D

Bevételek

1

Működési bevételek (2+…+12)

100 000

100 000

100 000

2

Készletértékesítés ellenértéke

3

Szolgáltatások ellenértéke

100 000

100 000

100 000

4

Közvetített szolgáltatások értéke

5

Tulajdonosi bevételek

6

Ellátási díjak

7

Kiszámlázott általános forgalmi adó

8

Általános forgalmi adó visszatérülése

9

Kamatbevételek

10

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

11

Biztosító által fizetett kártérítés

12

Egyéb működési bevételek

13

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (14+…+16)

14

Elvonások és befizetések bevételei

15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

16

Egyéb működési célú támogatások bevételei

17

16-ból EU támogatás

18

Közhatalmi bevételek

19

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (20+…+22)

20

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

21

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

22

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

23

22-ből EU-s támogatás

24

Felhalmozási bevételek (25+…+27)

25

Immateriális javak értékesítése

26

Ingatlanok értékesítése

27

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

28

Működési célú átvett pénzeszközök

29

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

30

Költségvetési bevételek összesen (1+13+18+19+24+28+29)

100 000

100 000

100 000

31

Finanszírozási bevételek (32+…+34)

18 568 534

19 104 534

15 886 984

32

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

550 860

550 860

550 860

33

Előző évi vállalkozási maradvány igénybevétele

34

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

18 017 674

18 553 674

15 336 124

35

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (30+31)

18 668 534

19 204 534

15 986 984

Kiadások

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

18 414 534

18 414 534

15 676 452

2

Személyi juttatások

9 192 643

9 192 643

8 797 041

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1 246 655

1 246 655

1 203 642

4

Dologi kiadások

7 975 236

7 975 236

5 675 769

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

7

Felhalmozási költségvetés kiadásai (8+…+10)

254 000

790 000

310 532

8

Beruházások

254 000

790 000

310 532

9

Felújítások

10

Egyéb felhalmozási célú kiadások

11

10-ből EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

12

Finanszírozási kiadások

13

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+12)

18 668 534

19 204 534

15 986 984

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

2

2

2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

23. melléklet15

Anóka Eszter Városi Könyvtár: Önként vállalt feladatok bevételei, kiadásai

Anóka Eszter Városi Könyvtár

03

Önként vállalt feladatok bevételei, kiadásai

03

Forintban

Sor-szám

Előirányzat megnevezése

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

A

B

C

Bevételek

1

Működési bevételek (2+…+12)

2

Készletértékesítés ellenértéke

3

Szolgáltatások ellenértéke

4

Közvetített szolgáltatások értéke

5

Tulajdonosi bevételek

6

Ellátási díjak

7

Kiszámlázott általános forgalmi adó

8

Általános forgalmi adó visszatérülése

9

Kamatbevételek

10

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

11

Biztosító által fizetett kártérítés

12

Egyéb működési bevételek

13

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (14+…+16)

14

Elvonások és befizetések bevételei

15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

16

Egyéb működési célú támogatások bevételei

17

16-ból EU támogatás

18

Közhatalmi bevételek

19

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (20+…+22)

20

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

21

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

22

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

23

22-ből EU-s támogatás

24

Felhalmozási bevételek (25+…+27)

25

Immateriális javak értékesítése

26

Ingatlanok értékesítése

27

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

28

Működési célú átvett pénzeszközök

29

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

30

Költségvetési bevételek összesen (1+13+18+19+24+28+29)

31

Finanszírozási bevételek (32+…+34)

536 878

601 931

32

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

536 878

536 878

33

Előző évi vállalkozási maradvány igénybevétele

34

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

65 053

35

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (30+31)

536 878

601 931

Kiadások

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

536 878

601 931

2

Személyi juttatások

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4

Dologi kiadások

536 878

601 931

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

7

Felhalmozási költségvetés kiadásai (8+…+10)

8

Beruházások

9

Felújítások

10

Egyéb felhalmozási célú kiadások

11

10-ből EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

12

Finanszírozási kiadások

13

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+12)

536 878

601 931

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

0

0

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

0

0

24. melléklet

Anóka Eszter Városi Könyvtár: Államigazgatási feladatok bevételei, kiadásai

Anóka Eszter Városi Könyvtár

03

Államigazgatási feladatok bevételei, kiadásai

04

Forintban

Sor-szám

Előirányzat megnevezése

Eredeti előirányzat

A

B

Bevételek

1

Működési bevételek (2+…+12)

2

Készletértékesítés ellenértéke

3

Szolgáltatások ellenértéke

4

Közvetített szolgáltatások értéke

5

Tulajdonosi bevételek

6

Ellátási díjak

7

Kiszámlázott általános forgalmi adó

8

Általános forgalmi adó visszatérülése

9

Kamatbevételek

10

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

11

Biztosító által fizetett kártérítés

12

Egyéb működési bevételek

13

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (14+…+16)

14

Elvonások és befizetések bevételei

15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

16

Egyéb működési célú támogatások bevételei

17

16-ból EU támogatás

18

Közhatalmi bevételek

19

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (20+…+22)

20

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

21

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

22

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

23

22-ből EU-s támogatás

24

Felhalmozási bevételek (25+…+27)

25

Immateriális javak értékesítése

26

Ingatlanok értékesítése

27

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

28

Működési célú átvett pénzeszközök

29

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

30

Költségvetési bevételek összesen (1+13+18+19+24+28+29)

31

Finanszírozási bevételek (32+…+34)

32

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

33

Előző évi vállalkozási maradvány igénybevétele

34

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

35

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (30+31)

Kiadások

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

2

Személyi juttatások

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4

Dologi kiadások

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

7

Felhalmozási költségvetés kiadásai (8+…+10)

8

Beruházások

9

Felújítások

10

Egyéb felhalmozási célú kiadások

11

10-ből EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

12

Finanszírozási kiadások

13

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+12)

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

25. melléklet16

Petőfi Sándor Művelődési Ház: Összes bevétel, kiadás

Petőfi Sándor Művelődési Ház

04

04

Összes bevétel, kiadás

01

01

Forintban

0

Sor-szám

Előirányzat megnevezése

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

A

B

C

Bevételek

1

Működési bevételek (2+…+12)

200 000

200 000

2

Készletértékesítés ellenértéke

3

Szolgáltatások ellenértéke

200 000

200 000

4

Közvetített szolgáltatások értéke

5

Tulajdonosi bevételek

6

Ellátási díjak

7

Kiszámlázott általános forgalmi adó

8

Általános forgalmi adó visszatérülése

9

Kamatbevételek

10

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

11

Biztosító által fizetett kártérítés

12

Egyéb működési bevételek

13

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (14+…+16)

14

Elvonások és befizetések bevételei

15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

16

Egyéb működési célú támogatások bevételei

17

16-ból EU támogatás

18

Közhatalmi bevételek

19

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (20+…+22)

20

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

21

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

22

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

23

22-ből EU-s támogatás

24

Felhalmozási bevételek (25+…+27)

25

Immateriális javak értékesítése

26

Ingatlanok értékesítése

27

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

28

Működési célú átvett pénzeszközök

29

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

30

Költségvetési bevételek összesen (1+13+18+19+24+28+29)

200 000

200 000

31

Finanszírozási bevételek (32+…+34)

19 743 281

14 964 433

32

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

2 125 433

2 125 433

33

Előző évi vállalkozási maradvány igénybevétele

34

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

17 617 848

12 839 000

35

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (30+31)

19 943 281

15 164 433

Kiadások

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

19 308 281

14 529 433

2

Személyi juttatások

7 723 380

5 479 925

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1 048 137

738 484

4

Dologi kiadások

10 536 764

8 311 024

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

7

Felhalmozási költségvetés kiadásai (8+…+10)

635 000

635 000

8

Beruházások

635 000

635 000

9

Felújítások

10

Egyéb felhalmozási célú kiadások

11

10-ből EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

12

Finanszírozási kiadások

13

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+12)

19 943 281

15 164 433

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

2

2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

26. melléklet17

Petőfi Sándor Művelődési Ház: Kötelező feladatok bevételei, kiadásai

Petőfi Sándor Művelődési Ház

04

04

Kötelező feladatok bevételei, kiadásai

02

02

Forintban

0

Sor-szám

Előirányzat megnevezése

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat

A

B

C

Bevételek

1

Működési bevételek (2+…+12)

200 000

200 000

2

Készletértékesítés ellenértéke

3

Szolgáltatások ellenértéke

200 000

200 000

4

Közvetített szolgáltatások értéke

5

Tulajdonosi bevételek

6

Ellátási díjak

7

Kiszámlázott általános forgalmi adó

8

Általános forgalmi adó visszatérülése

9

Kamatbevételek

10

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

11

Biztosító által fizetett kártérítés

12

Egyéb működési bevételek

13

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (14+…+16)

14

Elvonások és befizetések bevételei

15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

16

Egyéb működési célú támogatások bevételei

17

16-ból EU támogatás

18

Közhatalmi bevételek

19

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (20+…+22)

20

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

21

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

22

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

23

22-ből EU-s támogatás

24

Felhalmozási bevételek (25+…+27)

25

Immateriális javak értékesítése

26

Ingatlanok értékesítése

27

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

28

Működési célú átvett pénzeszközök

29

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

30

Költségvetési bevételek összesen (1+13+18+19+24+28+29)

200 000

200 000

31

Finanszírozási bevételek (32+…+34)

17 971 917

13 193 069

32

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

354 069

354 069

33

Előző évi vállalkozási maradvány igénybevétele

34

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

17 617 848

12 839 000

35

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (30+31)

18 171 917

13 393 069

Kiadások

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

17 536 917

12 758 069

2

Személyi juttatások

7 723 380

5 479 925

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

1 048 137

738 484

4

Dologi kiadások

8 765 400

6 539 660

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

7

Felhalmozási költségvetés kiadásai (8+…+10)

635 000

635 000

8

Beruházások

635 000

635 000

9

Felújítások

10

Egyéb felhalmozási célú kiadások

11

10-ből EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

12

Finanszírozási kiadások

13

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+12)

18 171 917

13 393 069

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

2

2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

0

0

27. melléklet

Petőfi Sándor Művelődési Ház: Önként vállalt feladatok bevételei, kiadásai

Petőfi Sándor Művelődési Ház

04

Önként vállalt feladatok bevételei, kiadásai

03

Forintban

Sor-szám

Előirányzat megnevezése

Eredeti előirányzat

A

B

Bevételek

1

Működési bevételek (2+…+12)

2

Készletértékesítés ellenértéke

3

Szolgáltatások ellenértéke

4

Közvetített szolgáltatások értéke

5

Tulajdonosi bevételek

6

Ellátási díjak

7

Kiszámlázott általános forgalmi adó

8

Általános forgalmi adó visszatérülése

9

Kamatbevételek

10

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

11

Biztosító által fizetett kártérítés

12

Egyéb működési bevételek

13

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (14+…+16)

14

Elvonások és befizetések bevételei

15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

16

Egyéb működési célú támogatások bevételei

17

16-ból EU támogatás

18

Közhatalmi bevételek

19

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (20+…+22)

20

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

21

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

22

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

23

22-ből EU-s támogatás

24

Felhalmozási bevételek (25+…+27)

25

Immateriális javak értékesítése

26

Ingatlanok értékesítése

27

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

28

Működési célú átvett pénzeszközök

29

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

30

Költségvetési bevételek összesen (1+13+18+19+24+28+29)

31

Finanszírozási bevételek (32+…+34)

1 771 364

32

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

1 771 364

33

Előző évi vállalkozási maradvány igénybevétele

34

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

35

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (30+31)

1 771 364

Kiadások

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

1 771 364

2

Személyi juttatások

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4

Dologi kiadások

1 771 364

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

7

Felhalmozási költségvetés kiadásai (8+…+10)

8

Beruházások

9

Felújítások

10

Egyéb felhalmozási célú kiadások

11

10-ből EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

12

Finanszírozási kiadások

13

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+12)

1 771 364

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

28. melléklet

Petőfi Sándor Művelődési Ház: Államigazgatási Feladatok bevételei, kiadásai

Petőfi Sándor Művelődési Ház

04

Államigazgatási feladatok bevételei, kiadásai

04

Forintban

Sor-szám

Előirányzat megnevezése

Eredeti előirányzat

A

B

Bevételek

1

Működési bevételek (2+…+12)

2

Készletértékesítés ellenértéke

3

Szolgáltatások ellenértéke

4

Közvetített szolgáltatások értéke

5

Tulajdonosi bevételek

6

Ellátási díjak

7

Kiszámlázott általános forgalmi adó

8

Általános forgalmi adó visszatérülése

9

Kamatbevételek

10

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

11

Biztosító által fizetett kártérítés

12

Egyéb működési bevételek

13

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (14+…+16)

14

Elvonások és befizetések bevételei

15

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

16

Egyéb működési célú támogatások bevételei

17

16-ból EU támogatás

18

Közhatalmi bevételek

19

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (20+…+22)

20

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

21

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

22

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

23

22-ből EU-s támogatás

24

Felhalmozási bevételek (25+…+27)

25

Immateriális javak értékesítése

26

Ingatlanok értékesítése

27

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

28

Működési célú átvett pénzeszközök

29

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

30

Költségvetési bevételek összesen (1+13+18+19+24+28+29)

31

Finanszírozási bevételek (32+…+34)

32

Előző évi költségvetési maradvány igénybevétele

33

Előző évi vállalkozási maradvány igénybevétele

34

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

35

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (30+31)

Kiadások

1

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

2

Személyi juttatások

3

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4

Dologi kiadások

5

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6

Egyéb működési célú kiadások

7

Felhalmozási költségvetés kiadásai (8+…+10)

8

Beruházások

9

Felújítások

10

Egyéb felhalmozási célú kiadások

11

10-ből EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

12

Finanszírozási kiadások

13

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (7+12)

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

29. melléklet

Adatszolgáltatás az elismert tartozásállományról

Adatszolgáltatás
az elismert tartozásállományról

Költségvetési szerv neve:

…………………………………

Költségvetési szerv számlaszáma:

…………………………………

Éves eredeti kiadási előirányzat: …………… Ft

30 napon túli elismert tartozásállomány összesen: ……………… Ft

Forintban

Sor-szám

Tartozásállomány megnevezése

30 nap
alatti
állomány

30-60 nap
közötti
állomány

60 napon
túli
állomány

Át-ütemezett

Összesen:

1.

Állammal szembeni tartozások

2.

Központi költségvetéssel szemben fennálló tartozás

3.

Elkülönített állami pénzalapokkal szembeni tartozás

4.

TB alapokkal szembeni tartozás

5.

Tartozásállomány önkormányzatok és intézmények felé

6.

Egyéb tartozásállomány

7.

Összesen:

Kelt,………….…..

költségvetési szerv vezetője

1

A 2. § (1) bekezdése a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (V. 6.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdése a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2022. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdése a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdése a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdése a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (III. 1.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

Az 1. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (V. 6.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2022. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (III. 1.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

3

A 2. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (V. 6.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2022. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (III. 1.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

4

Az 5. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (V. 6.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2022. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (III. 1.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

5

A 6. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (V. 6.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2022. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (III. 1.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

6

A 10. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (V. 6.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. A 10. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2022. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

7

A 11. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (V. 6.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 11. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2022. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 11. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

8

A 12. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2022. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete 2. § (7) bekezdésével megállapított szöveg.

9

A 13. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (V. 6.) önkormányzati rendelete 2. § (7) bekezdésével megállapított szöveg. A 13. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2022. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete 2. § (8) bekezdésével megállapított szöveg. A 13. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 13. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 13. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (III. 1.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

10

A 14. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (V. 6.) önkormányzati rendelete 2. § (8) bekezdésével megállapított szöveg. A 14. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2022. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete 2. § (9) bekezdésével megállapított szöveg. A 14. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 2. § (7) bekezdésével megállapított szöveg. A 14. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. A 14. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (III. 1.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.

11

A 17. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (V. 6.) önkormányzati rendelete 2. § (9) bekezdésével megállapított szöveg. A 17. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.

12

A 18. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (V. 6.) önkormányzati rendelete 2. § (10) bekezdésével megállapított szöveg. A 18. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 2. § (7) bekezdésével megállapított szöveg.

13

A 21. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2022. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete 2. § (10) bekezdésével megállapított szöveg. A 21. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (III. 1.) önkormányzati rendelete 2. § (7) bekezdésével megállapított szöveg.

14

A 22. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2022. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg. A 22. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (III. 1.) önkormányzati rendelete 2. § (8) bekezdésével megállapított szöveg.

15

A 23. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (III. 1.) önkormányzati rendelete 2. § (9) bekezdésével megállapított szöveg.

16

A 25. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (III. 1.) önkormányzati rendelete 2. § (10) bekezdésével megállapított szöveg.

17

A 26. melléklet a Nagyhalász Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (III. 1.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.