Kazincbarcika Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IV. 26.) önkormányzati rendelete

A Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2018. (VI. 28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2023. 05. 01- 2023. 05. 01

Kazincbarcika Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2023. (IV. 26.) önkormányzati rendelete

A Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2018. (VI. 28.) önkormányzati rendelet módosításáról

2023.05.01.

Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva Kazincbarcika Város Önkormányzata Képviselő-testületének a Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2018. (VI. 28.) önkormányzati rendelete 1. melléklet I.1. pontjának 8) alpontjában biztosított véleményezési jogkörében eljáró Kazincbarcika Város Önkormányzata Képviselő-testületének Gazdasági és Pénzügyi Bizottsága, IV.1. pontjának 1) alpontjában biztosított véleményezési jogkörében eljáró Ügyrendi, Jogi és Közbiztonsági Bizottsága véleményének kikérésével a következőket rendeli el:

1. § A Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2018. (VI.28.) önkormányzati rendelet 59. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„59. § A Képviselő-testület által létrehozott Polgármesteri Hivatal szervezeti felépítését és működésének részletes szabályait a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata szabályozza.”

2. § (1) A Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2018. (VI.28.) önkormányzati rendelet 1. melléklete helyébe az 1. melléklet lép.

(2) A Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2018. (VI.28.) önkormányzati rendelet 2. melléklete a 2. melléklet szerint módosul.

(3) A Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2018. (VI.28.) önkormányzati rendelet 3. melléklete a 3. melléklet szerint módosul.

3. § Hatályát veszti A Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2018. (VI.28.) önkormányzati rendelet

a) 2. melléklet szerinti csatolmánya,

b) 3. melléklet cím szövege.

4. § Hatályát veszti A Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2018. (VI. 28.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló 24/2022. (XI. 10.) önkormányzati rendelet.

5. § Ez a rendelet 2023. május 1-jén lép hatályba, és 2023. május 2-án hatályát veszti.

1. melléklet a 11/2023. (IV. 26.) önkormányzati rendelethez

1. melléklet
Képviselő-testület bizottságainak feladatai

1. Gazdasági és Pénzügyi Bizottság

1.1. Költségvetéssel kapcsolatos feladatok:

1.1.1. Véleményezi az Önkormányzat költségvetési koncepciójára, költségvetési rendelettervezetére, illetve rendelet módosítására tett javaslatokat.

1.1.2. Véleményezi a költségvetési gazdálkodásról szóló beszámoló, zárszámadás, valamint pénzmaradvány felosztásának tervezetét.

1.1.3. Véleményezi a könyvvizsgáló jelentését, a konszolidált mérleget és annak valódiságát.

1.1.4. Figyelemmel kíséri a költségvetési bevételek alakulását – különös tekintettel a saját bevételekre –, a vagyonváltozás alakulását, értékeli az azt előidéző okokat.

1.1.5. Folyamatosan vizsgálja az Önkormányzat pénzügyi helyzetét, költségvetését, likviditását.

1.1.6. Véleményezi a helyi adókról szóló önkormányzati rendelettervezeteket.

1.1.7. Vizsgálja az adósságot keletkeztető ügyleteket, az Önkormányzat gazdasági társaságban való részvételét.

1.1.8. Megtárgyalja és véleményezi a Képviselő-testület elé kerülő, pénzügyi kihatású előterjesztések tervezeteit.

1.1.9. Figyelemmel kíséri az önkormányzati szervek és intézmények gazdálkodását.

1.1.10. Véleményezi a polgármester által előterjesztett költségvetéssel kapcsolatos eseti anyagokat (előirányzat módosítás, helyi önkormányzatok működőképessége megőrzését szolgáló kiegészítő támogatási igény, pótelőirányzatok).

1.1.11. Javaslatot tesz a Környezetvédelmi Alap felhasználására.

1.2. Vagyongazdálkodással, beruházásokkal, támogatásokkal kapcsolatos feladatok:

1.2.1. Véleményezi a vagyonkezeléssel és gazdálkodással kapcsolatos ügyeket.

1.2.2. Véleményezi az önkormányzat gazdasági programját, vagyongazdálkodási koncepcióját, figyelemmel kíséri és ellenőrzi teljesítését.

1.2.3. Véleményt nyilvánít az önkormányzati vagyont és vagyoni érdekeltséget érintő kérdésekben, véleményezi az elfekvő készletek értékesítését, a vagyontárgyak selejtezését 10.000 E Ft egyedi bruttó értékhatár fölött.

1.2.4. Megvitatja és véleményezi az Önkormányzat beruházási, fejlesztési javaslatait, ellenőrzi a tervek teljesítését.

1.2.5. Véleményezi az önkormányzati befektetésekkel kapcsolatos döntésekre vonatkozó javaslatokat.

1.2.6. Véleményezi a különféle pénzügyi kihatású pályázatokat, támogatási igények benyújtására irányuló kezdeményezéseket.

1.2.7. Előterjeszti a magánszemélyek lakásvásárlásának (lakásépítésének, -bővítésének) önkormányzati támogatásában részesülők személyére, a támogatás összegére vonatkozó javaslatot, valamint önkormányzati tulajdonú lakótelek megvásárlásához nyújtható támogatásban részesülők személyére, a támogatás összegére vonatkozó javaslatot (az Ügyrendi, Jogi és Közbiztonsági és a Társadalompolitikai Bizottsággal együtt).

1.3. Rendelettervezetekkel, előterjesztésekkel kapcsolatos feladatok:

1.3.1. Véleményezi a feladatkörébe tartozó önkormányzati rendelettervezeteket és testületi előterjesztéseket, így különösen azokat, amelyek

a) a költségvetéssel, annak végrehajtásával, adósságot keletkeztető ügylettel,

b) az önkormányzati intézménygazdálkodással,

c) a helyi adózással,

d) felújítással és karbantartással,

e) az energiagazdálkodással,

f) az önkormányzati vagyon kezelésével, rövid és hosszú távú hasznosításával,

g) az önkormányzat közvetlen és közvetett tulajdonában álló gazdasági társaságok tevékenységével, éves mérlegével, értékelésével, üzleti tervével, távlati elképzelési feladatokkal kapcsolatosak.

1.3.2. Véleményezi a közfoglalkoztatás és egyéb foglalkoztatás elősegítésére, az infrastrukturális ellátottság javítására, az önkormányzat működési feltételeinek biztosítására irányuló javaslatokat, önkormányzati pályázatokat.

1.3.3. Véleményezi az önkormányzati hatáskörbe tartozó díjmegállapításra vonatkozó javaslatokat.

1.4. Egyéb feladatok:

1.4.1. A főépítész felkérésére véleményt nyilváníthat a településképi bejelentési eljárás során a bejelentéssel érintett építmény szabályossága tekintetében.

1.4.2. Dönt az átruházott hatáskörökben.

2. Városfejlesztési Bizottság

2.1. Általános feladatai:

2.1.1. Megvitatja és véleményezi az Önkormányzat beruházási, fejlesztési javaslatait, ellenőrzi a tervek teljesítését.

2.1.2. Véleményezi a feladatkörébe tartozó önkormányzati rendelettervezeteket és testületi előterjesztéseket.

2.1.3. Véleményezi a városfejlesztési kihatású pályázatokat, támogatási igények benyújtására irányuló kezdeményezéseket

2.2. Településfejlesztéssel kapcsolatos feladatok:

2.2.1. Véleményezi a településfejlesztési koncepciót és a szabályozási tervet, illetve annak módosítására tett javaslatot.

2.2.2. Véleményezi a településszerkezeti tervre és annak módosításaira vonatkozó tervezetet.

2.2.3. Véleményezi a városfejlesztési programokat, terveket, kommunális, közlekedési és helyi energiagazdálkodási koncepciókat.

2.2.4. Véleményezi a város városrendezési és fejlesztési, beruházási, természet- és környezetvédelemmel kapcsolatos terveit és koncepcióit.

2.2.5. Véleményezi a város fejlesztésével és környezetvédelmével kapcsolatos ügyeket.

2.2.6. Véleményezi az infrastrukturális ellátottságra, a város közmű- és közúthálózatának fejlesztésére tett javaslatokat.

2.2.7. Közreműködik az épített környezet, a természetvédelmi, környezetvédelmi és a területrendezéssel kapcsolatos feladatok összehangolásában.

2.2.8. A főépítész felkérésére véleményt nyilváníthat a településképi bejelentési eljárás során a bejelentéssel érintett építmény szabályossága tekintetében.

2.2.9. Figyelemmel kíséri

a) a tüzeléstechnikai szolgáltatás (kéményseprés) ellátását,

b) a helyi vízrendezési, vízkárelhárítási feladatok végrehajtását,

c) a város közterületeinek arculatát, a köztéri szobrok ápolásának végzését,

d) a településrészek arányos fejlesztését,

e) településüzemeltetési feladatokat és azok alakulását,

f) lakás- és helyiséggazdálkodási feladatokat,

g) a hulladékgazdálkodási, a helyi közösségi közlekedéssel, a távhőszolgáltatással és az ivóvíz-szolgáltatással, szennyvíz-elvezetéssel kapcsolatos feladatokat.

2.2.10. Gondoskodik a helyi védelem alatt álló építészeti értékek fenntartásának támogatására vonatkozó pályázat kiírásáról, és dönt a benyújtott pályázatokról.

2.3. Településrendezéssel, környezet- és természetvédelemmel kapcsolatos feladatai:

2.3.1. A belterületbe vonásra irányuló javaslatokat véleményezi.

2.3.2. Véleményt nyilvánít önkormányzati tulajdonú ingatlan elidegenítésével kapcsolatos szabályozási terv és környezetvédelmi kérdésekben.

2.3.3. Részt vesz a természeti és épített környezet védelmével kapcsolatos elképzelések kialakításában.

2.3.4. A főépítész felkérésére véleményt nyilváníthat a településképi bejelentési eljárás során a bejelentéssel érintett építmény szabályossága tekintetében.

2.4. Egyéb feladatok:

2.4.1. A közterületen lévő fák kivágására irányuló kérelem során a városi főépítész véleménye alapján dönt a tulajdonosi hozzájárulásról.

2.4.2. Az Önkormányzat tulajdonában álló egyéb közhasználatú területen lévő fák kivágásához - a 2. melléklet I.13. alcím 6) pontja kivételével - a városi főépítész véleménye alapján tulajdonosi hozzájárulást ad.

2.4.3. Dönt az átruházott hatáskörökben.

3. Társadalompolitikai Bizottság

3.1. Általános feladatai:

3.1.1. Javaslatot készít a város óvodai intézményhálózatának működtetésére, művelődési és sportkoncepciójára, egészségügyi és szociálpolitikai feladatok megoldására.

3.1.2. Véleményt nyilvánít minden művelődést, nevelést-oktatást, sportot, szociális és egészségügyi ellátást érintő fejlesztési, gazdasági kérdésben.

3.1.3. Véleményezi a város művelődési, nevelési, oktatási, sport intézményeivel, egészségügyi és szociális alapellátással, koncepcióval kapcsolatos ügyeket.

3.1.4. Véleményezi a város művelődési, nevelési, oktatási, sport helyzetéről, az Önkormányzat által fenntartott egészségügyi és szociális intézmények működéséről szóló beszámolókat, koncepciókat és folyamatosan figyelemmel kíséri az abban foglaltak teljesítését.

3.1.5. Véleményezi a feladatkörébe tartozó önkormányzati rendelettervezeteket és előterjesztéseket, javaslatot tesz a feladatkörébe tartozó szakterületek kérdéseinek rendeleti szabályozására.

3.1.6. Figyelemmel kíséri a lakosság szociális életkörülményeinek alakulását, a gyógyító, megelőző és betegellátási tevékenységet.

3.2. Intézményhálózattal kapcsolatos feladatai:

3.2.1. Figyelemmel kíséri a város művelődési, nevelési, oktatási, szociális és egészségügyi intézményhálózatának működését.

3.2.2. Véleményezi önkormányzati intézmény alapítását, megszűnését, összevonását, háziorvosi, házi gyermekorvosi fogorvosi körzetek kialakítását.

3.2.3. Véleményezi a város művelődési, nevelés, sport, egészségügyi és szociális intézmények vezetői állásaira beérkező pályázatokat.

3.2.4. Véleményezi az önkormányzat által fenntartott (nevelési-oktatási, közművelődési, művészeti, sport stb.) intézmények elnevezését.

3.2.5. Mint fenntartó, illetve működtető egyetértési jogot gyakorol az óvodák nevelési, az iskolák pedagógiai programja vonatkozásában amennyiben annak költségvetési vonzata van az önkormányzat részéről.

3.2.6. Véleményezi a közművelődési intézmények nevelési, pedagógiai, szakmai programjait.

3.3. Sporttal kapcsolatos feladatai:

3.3.1. Közreműködik a helyi sportpolitikai elvek kialakításában.

3.3.2. Javaslatot tesz az Önkormányzat által fenntartott sportlétesítmények, oktatási-nevelési intézmények igénybevételi térítési díjainak, valamint a szociális alapszolgáltatások térítési díjainak megállapítására.

3.3.3. Dönt a civil szervezetek és sportegyesületek pályázati úton történő támogatása tárgyában benyújtott pályázatokról és a támogatás odaítéléséről.

3.4. Egyéb feladatai:

3.4.1. Előterjeszti a magánszemélyek lakásvásárlásának (lakásépítésének, -bővítésének) önkormányzati támogatásában részesülők személyére, a támogatás összegére vonatkozó javaslatot, valamint önkormányzati tulajdonú lakótelek megvásárlásához nyújtható támogatásban részesülők személyére, a támogatás összegére vonatkozó javaslatot (az Ügyrendi, Jogi és Közbiztonsági és a Gazdasági és Pénzügyi Bizottsággal együtt).

3.4.2. A főépítész felkérésére véleményt nyilváníthat a településképi bejelentési eljárás során a bejelentéssel érintett építmény szabályossága tekintetében.

3.4.3. Dönt az átruházott hatáskörökben.

4. Ügyrendi, Jogi és Közbiztonsági Bizottság

4.1. Ügyrendi, jogi feladataival kapcsolatban:

4.1.1. Véleményezi a Képviselő-testület elé kerülő rendelettervezetek és azok módosítására tett javaslatok jogszerűségét.

4.1.2. Véleményt nyilvánít a Képviselő-testület elé kerülő, jogi állásfoglalást igénylő ügyekben.

4.1.3. Feladatkörében ellenőrzi a Polgármesteri Hivatal a Képviselő-testület döntéseinek előkészítésére, illetve végrehajtására irányuló munkáját.

4.1.4. Folyamatosan figyelemmel kíséri az önkormányzat működését érintő jogszabályokat.

4.1.5. Folyamatosan figyelemmel kíséri az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának jogszabályoknak való megfelelőségét, javaslatot tesz módosítására, kiegészítésére,

4.1.6. Ellátja a polgármester, alpolgármester, képviselők és nem képviselő bizottsági tagok tekintetében a vagyonnyilatkozatok nyilvántartását, ellenőrzését és vizsgálatát.

4.1.7. Előterjeszti a polgármester illetményére, jutalmazására vonatkozó javaslatot.

4.1.8. Kivizsgálja a képviselők összeférhetetlenségének megállapítására irányuló kezdeményezést.

4.1.9. Véleményezi a Képviselő-testület döntése elleni törvényességi észrevételeket.

4.1.10. Véleményezi az alapítványok, önkormányzati érdekeltségű gazdasági társaságok alapító okiratait, társasági szerződéseit,

4.1.11. Véleményezi az önkormányzatok által fenntartott intézmények alapító okiratait, azok módosítását.

4.1.12. Véleményezi a Képviselő-testületnek társulás létrehozására, társuláshoz, érdekképviseleti szervhez való csatlakozásáról szóló kezdeményezését.

4.1.13. Véleményezi a bírósági ülnökökre tett javaslatot.

4.2. Közrenddel, közbiztonsággal kapcsolatos feladatai:

4.2.1. Előzetesen meghallgatja kinevezése előtt a rendőrkapitányt.

4.2.2. Véleményezi a rendőrkapitányság vezetőjének a helyi közbiztonság érdekében végzett tevékenységéről szóló éves beszámolót.

4.2.3. Javaslatot tesz a város közbiztonságát javító intézkedések társadalmi szervezetek útján való ellátására.

4.2.4. Javaslatot tesz a közbiztonság javítását célzó koncepciókkal kapcsolatos tervekre.

4.2.5. Közreműködik a város közrendjének és közbiztonságának megszervezésében.

4.2.6. Kezdeményezi a rendőrség és az önkormányzati szervek tevékenységének összehangolását a város közbiztonsága érdekében.

4.3. Vagyongazdálkodással kapcsolatos feladatai körében:

4.3.1. Véleményezi az önkormányzati tulajdon elidegenítését, cseréjét, megterhelését, bérletét, vállalkozásba való bevitelét, vagyonkezelésbe, koncesszióba adását, illetve más célú hasznosítását.

4.3.2. Véleményezi az Önkormányzati közvetlen vagy közvetett tulajdonában álló gazdasági társaságokkal kapcsolatos ügyeket,

4.3.3. Véleményezi a lakásgazdálkodással és lakásépítési programokkal kapcsolatos ügyeket,

4.3.4. Közreműködik az ingatlankezelés- és fenntartás fejlesztésével kapcsolatos feladatok meghatározásában, megvitatásában,

4.3.5. Előterjeszti a magánszemélyek lakásvásárlásának (lakásépítésének, -bővítésének) önkormányzati támogatásában részesülők személyére, a támogatás összegére vonatkozó javaslatot, valamint önkormányzati tulajdonú lakótelek megvásárlásához nyújtható támogatásban részesülők személyére, a támogatás összegére vonatkozó javaslatot (a Gazdasági és Pénzügyi, valamint a Társadalompolitikai Bizottsággal együtt).

4.3.6. Véleményezi az önkormányzati befektetésekkel kapcsolatos döntésekre vonatkozó javaslatokat.

4.4. Településrendezéssel, környezet- és természetvédelemmel kapcsolatos feladatai:

4.4.1. A belterületbe vonásra irányuló javaslatokat véleményezi.

4.4.2. Javaslatot tesz építési tilalmak elrendelésére, fenntartására, feloldására.

4.4.3. Véleményt nyilvánít önkormányzati tulajdonú ingatlan elidegenítésével kapcsolatos szabályozási terv és környezetvédelmi kérdésekben.

4.4.4. Figyelemmel kíséri és ellenőrzi környezetvédelmi szempontból a közterület-fenntartási, köztisztasági, településtisztasági feladatok ellátását.

4.4.5. Részt vesz a természeti és épített környezet védelmével kapcsolatos elképzelések kialakításában.

4.4.6. Javaslatot tesz környezet- és természetvédelmi intézkedések megtételére.

4.4.7. A főépítész felkérésére véleményt nyilváníthat a településképi bejelentési eljárás során a bejelentéssel érintett építmény szabályossága tekintetében.

4.4.8. Előkészíti a közterületek elnevezésére és az elnevezés megváltoztatására vonatkozó javaslatok összegzését.

4.5. Egyéb feladatai: dönt az átruházott hatáskörökben.”

2. melléklet a 11/2023. (IV. 26.) önkormányzati rendelethez

1. A Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2018. (VI.28.) önkormányzati rendelet 2. melléklete a következő 1. ponttal egészül ki:

„1. A Képviselő-testület által a polgármesterre átruházott hatáskörök

1.1. Kizárólagos önkormányzati tulajdonban álló gazdasági társaság vonatkozásában:

1.1.1. Az Önkormányzat kizárólagos tulajdonosi részvételével működő gazdasági társaságban a vezető tisztségviselői feladatokat munkaviszony keretében ellátó vezető tisztségviselő esetében - a munkaviszony létesítése, megszüntetése, javadalmazásának (munkabér, prémium, végkielégítés) megállapítása kivételével - gyakorolja az egyéb munkáltatói jogokat.

1.1.2. A vezető tisztségviselő és a Felügyelő Bizottság írásbeli javaslatára hozzájárul az Alapító Okirat főtevékenységet nem érintő melléktevékenység változásának, telephelyváltozásának átvezetéséhez szükséges módosításához, melyről tájékoztatja a Képviselő-testületet.

1.1.3. Dönt olyan szerződés megkötésének és egyéb jogügyletnek a jóváhagyásáról, melynek együttes értéke – éves szinten 70 M Ft és 100 M Ft között van.

1.2. Nem kizárólagos önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok vonatkozásában:

1.2.1. A vezető tisztségviselő és a Felügyelő Bizottság írásbeli javaslata alapján hozzájárul az Alapító Okirat főtevékenységet nem érintő melléktevékenység változásának, telephelyváltozásának átvezetéséhez szükséges módosításához, melyről tájékoztatja a Képviselő-testületet.

1.2.2. Ha a többszemélyes gazdasági társaságban lévő önkormányzati tulajdonrész 10% alatti, a társaság legfőbb szervének ülésén a tagsági (részvényesi) jogokat - az Önkormányzat érdekeinek figyelembevételével - gyakorolja, melyről tájékoztatja a Képviselő-testületet.

1.2.3. A többszemélyes – önkormányzati érdekeltségű - gazdasági társaságok taggyűlésén, illetve közgyűlésén képviseli az Önkormányzatot, akadályoztatása esetén meghatalmazás útján gondoskodik a képviseletről. A Polgármester, vagy az általa meghatalmazott személy a Képviselő-testület, illetve a Gazdasági és Pénzügyi – a taggyűlés (közgyűlés) adott napirendjéhez kapcsolódó - döntéséhez kötve van.

1.3. Szociális igazgatással kapcsolatban:

1.3.1. Dönt a köztemetés, a rendkívüli települési támogatás, a lakhatással összefüggő települési támogatás hátralék kezelésére irányuló adósságkezelési támogatás, a gyógyszerkiadással összefüggő települési támogatás megállapítása iránti kérelmekről.

1.3.2. A települési támogatást jogosulatlanul és rosszhiszeműen igénybevevő személyt kötelezi a pénzbeli települési támogatás, a rendkívüli települési támogatás, a lakhatással összefüggő települési támogatás hátralék kezelésére vonatkozó adósságkezelési támogatás, a gyógyszerkiadással összefüggő települési támogatás visszafizetésére, természetben nyújtott szociális ellátás esetén a szolgáltatásnak megfelelő pénzegyenérték megfizetésére.

1.3.3. Dönt a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról szóló önkormányzati rendeletben átruházott feladatok kapcsán (a térítési díjak csökkentése, illetve elengedése, intézmény működés törvényességének ellenőrzése, intézmény Szervezeti és Működési Szabályzatának, szakmai programjának, a szakosított ellátás keretében házirendjének a jóváhagyása, Érdekképviseleti Fórum megalakítása, az intézmény működését érintő lényeges döntés meghozatala előtt az ellátottak érdekképviseleti szervezete területileg illetékes szerve véleményének kikérése).

1.3.4. Évente felülvizsgálja a segélyezettek szociális helyzetét.

1.4. Intézményhálózattal kapcsolatban:

1.4.1. Ellenőrzi az Önkormányzat által fenntartott nevelési-oktatási intézmények pedagógiai programját, házirendjét.

1.4.2. Meghatározza az óvodai és bölcsődei nyitvatartás, és a nyári zárva tartás rendjét.

1.4.3. Meghatározza az óvodák felvételi idejét.

1.4.4. Véleményt nyilvánít az óvodák munkatervével és az általuk készített egyéb dokumentumokkal kapcsolatban, amennyiben jogszabály a fenntartó véleményének kikérését írja elő.

1.5. Tulajdonosi nyilatkozatok, engedélyek kiadásával kapcsolatban:

1.5.1. Kiadja a közterület-használati és a filmforgatási célú közterület-használati engedélyeket.

1.5.2. Tulajdonosi hozzájárulást ad olyan építés, telepítés, kivitelezés megkezdéséhez, amelynél az építtető építési jogosultságát csak a tulajdonos hozzájáruló nyilatkozatával igazolhatja.

1.5.3. Tulajdonosi hozzájárulást ad szolgalmi jog bejegyzéséhez.

1.5.4. Tulajdonosi hozzájárulást ad ki önkormányzati támogatással megvásárolt, épített vagy bővített ingatlan esetén a kölcsöntartozás és járulékai erejéig bejegyzett jelzálogjog és az azt biztosító elidegenítési és terhelési tilalom másik ingatlanra, a korábbival azonos ranghelyen történő átjegyzéséhez, valamint a kölcsön teljes megfizetése estén az Önkormányzat javára bejegyzett jelzálogjog és az azt biztosító elidegenítési és terhelési tilalom ingatlannyilvántartásból történő törléséhez.

1.5.5. Önkormányzati lakás részletfizetéssel történő megvásárlása esetén tulajdonosi hozzájárulást ad ki a vételárhátralék és járulékai erejéig az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett jelzálog, valamint az azt biztosító elidegenítési és terhelési tilalom törléséhez, amennyiben a teljes vételárhátralék megfizetésre kerül.

1.6. Támogatásokkal, pályázatokkal kapcsolatban:

1.6.1. Aláírja a pályázatok benyújtásához szükséges támogató nyilatkozatot.

1.6.2. Jogosult az Önkormányzat által benyújtott pályázatok támogatási szerződéseinek, dokumentumainak aláírására az Önkormányzat nevében a Képviselő-testület által meghatározott önerő és a pályázatban szereplő összeg erejéig.

1.6.3. Jogosult a pályázatokkal kapcsolatos – az Önkormányzatra nézve pénzügyi kötelezettségvállalást nem jelentő – nyilatkozatok megtételére.

1.6.4. Legfeljebb 2000 E Ft önerőt igénylő vagy önerőt nem igénylő pályázatok esetén dönt a pályázat benyújtásáról, melyről legkésőbb a támogatási szerződés megkötését követő testületi ülésen tájékoztatja a Képviselő-testületet.

1.6.5. Önerőt igénylő pályázat esetén – a Képviselő-testület önerőt biztosító döntését követően- az önkormányzati érdekek maximális figyelembevétele mellett- az illetékes szakértők javaslata alapján dönt a pályázat műszaki tartalmáról a pályázat benyújtásáról, szükség esetén a pályázat műszaki tartalmának módosításáról és a pályázattal kapcsolatos egyéb módosításokról.

1.6.6. A Sporttanács javaslata alapján dönt az Önkormányzat adott évi költségvetésében sporttámogatásra elkülönített források felhasználásáról.

1.6.7. Dönt a Sport szervezetek és civil szervezetek támogatási rendszeréről szóló önkormányzati rendelet alapján benyújtott kérelmekről.

1.6.8. Dönt az államháztartáson kívüli forrás átadásáról és átvételéről szóló önkormányzati rendelet alapján a beérkezett kérelemről, a támogatás mértékéről, valamint a támogatási szerződés módosításának engedélyezéséről.

1.7. Hatósági, jogi ügyekkel kapcsolatban:

1.7.1. Jogosult hatósági eljárásban ügyfélként fellebbezési jogról való lemondásra,

1.7.2. Az Önkormányzatot érintő peres ügyekben jogosult a szükséges intézkedések, nyilatkozatok megtételére

1.7.3. Jogosult a hatósági, a cégeljárási, a bírósági és pályázati ügyekben hiánypótlási felhívás teljesítésére, annak aláírására.

1.7.4. Véleményt nyilvánít a központi államigazgatási szervek, egyéb hatóságok megkeresésére.

1.8. Városi jelképekkel, védjeggyel és névhasználattal kapcsolatban:

1.8.1. Dönt a városi címer és városi lobogó nem önkormányzati szervek általi előállításának és használatának engedélyezéséről.

1.8.2. Dönt a "Kazincbarcika" név használatának engedélyezéséről.

1.8.3. Amennyiben a „Kazincbarcika” név, illetve a kolor-védjegyek jogosulatlan használatra kerül sor, az ezzel kapcsolatos peres eljárás megindítására a polgármester jogosult.

1.9. Költségvetéssel, vagyongazdálkodással kapcsolatban:

1.9.1. A költségvetési rendeletben az Önkormányzatnál meghatározott bevételi és kiadási előirányzatok felett előirányzat felhasználási jogkört gyakorol.

1.9.2. A vis maior helyzetre képzett tartalék terhére, a céltartalék célonként meghatározott összegének erejéig kötelezettséget vállalhat.

1.9.3. A Képviselő-testület bizottsági hatáskörébe utalt előirányzat-felhasználásra vonatkozó bizottsági döntés meghozatalát követően – amennyiben a bizottság előirányzat-felhasználási döntése alapítványi forrás átadását eredményezi, a Képviselő-testület döntését követően – illetve a mindenkori költségvetési rendeletben meghatározott előirányzatokban szereplő támogatási összegekre a támogatási szerződéseket megköti, amennyiben a jogszabályi feltételek fennállnak.

1.9.4. Dönt az államháztartáson kívüli forrás átvételéről és átadásáról szóló önkormányzati rendelet szabályai szerint az államháztartáson kívüli forrás átadásáról, illetve 2 000 000,- Ft értékhatár alatt az államháztartáson kívüli forrás átvételéről.

1.9.5. Engedélyezi az elfekvő készletek értékesítését, illetve selejtezését 5000 E Ft egyedi bruttó értékhatárig.

1.9.6. Ellenőrzi a vagyonkezelőt megillető jogok gyakorlását, annak szabályszerűségét és célszerűségét.

1.9.7. 25 M Ft egyedi bruttó értékhatárig dönt az Önkormányzat vagyonát és gazdálkodását érintő kérdésekben, és az ezen jogügyletekhez kapcsolódó szerződéseket aláírja.

1.9.8. Amennyiben az Önkormányzat tulajdonában lévő, az önkormányzati nyilvántartásban üzleti vagyonként szereplő, az Nvtv. alapján külön törvényben meghatározott értékhatárt meg nem haladó értékű vagyon esetében elidegenítési, vételi vagy bérleti szándék jelenik meg, dönt az értékesítésről vagy bérbe adásról melynek módja versenytárgyalás vagy licittárgyalás lehet.

1.9.9. Jogosult a Kazincbarcikai Tankerületi Központ működtetésében lévő, állami fenntartású alapfokú oktatási intézmények tanítási időn kívüli önkormányzati, helyi közösségi és kulturális, valamint sportélet támogatása céljából történő ingyenes használatára vonatkozó megállapodás megkötésére.

1.9.10. Dönt az Önkormányzat egészségügyi alapellátását szolgáló ingatlan, ingatlanrész legfeljebb egyévi időtartamra történő bérbeadásáról; az egészségügyi alapellátást szolgáló 25 M Ft egyedi bruttó értékhatár alatti ingó vagyontárgy megszerzéséről, elidegenítéséről és egyéb módon történő hasznosításáról; egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó vagyoni értékű jog megszerzéséről, elidegenítéséről és egyéb módon történő hasznosításáról 25 M Ft egyedi bruttó értékhatárig.

1.9.11. Jogosult az Önkormányzat közigazgatási határát érintő, a város érdekeit szolgáló, harmadik személy által megvalósított beruházásokhoz kapcsolódó dokumentumok aláírására.

1.10. A közbeszerzési eljárásokkal kapcsolatban:

1.10.1. Az uniós értékhatárt el nem érő és egyben a nemzeti értékhatárokat elérő értékű közbeszerzési eljárás esetén a Bíráló Bizottság javaslata alapján dönt az eljárás megindításáról, az eljárás eredményességéről (a legkedvezőbb ajánlat elfogadásáról) vagy eredménytelenségéről.

1.10.2. A közbeszerzési eljárás során – ideértve a Képviselő-testület által indított közbeszerzési eljárásokat is – a közbeszerzési eljárásban részt vevő szakértők (előkészítő munkacsoport, akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó igénybevétele esetén a közbeszerzési szaktanácsadó) és a Bíráló Bizottság javaslata alapján dönt a Közbeszerzési Hatóság Hirdetmény Kezelési Főosztálya és/vagy a Miniszterelnökség Közbeszerzési Felügyeleti Főosztálya által megküldött hiánypótlásról, korrekcióról.

1.10.3. A Bíráló Bizottság javaslata alapján – értékhatártól függetlenül – dönt a Kbt. 98. § (2) bekezdés c) és d), a Kbt. 98. § (4) bekezdés a) és b) szerinti hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás megindításáról, eredményéről vagy eredménytelenségéről.

1.10.4. A Képviselő-testület hatáskörébe tartozó közbeszerzési eljárások esetén a közbeszerzési eljárásban részt vevő szakértők (előkészítő munkacsoport, akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó igénybevétele esetén a közbeszerzési szaktanácsadó) javaslata alapján tájékoztatja az előzetes vitarendezési kérelemmel kapcsolatos álláspontjáról a vitarendezést kérelmezőt, illetve az eljárás valamennyi ismert ajánlattevőjét vagy részvételre jelentkezőjét.

1.10.5. Rendelkezésre álló költségvetési fedezet esetén dönt a Kbt. 9. § (1) bekezdésének h.) pontja szerinti in-house megállapodások megkötéséről.

1.11. Földingatlanokkal kapcsolatban:

1.11.1. Dönt az előhaszonbérleti, előbérleti joggal kapcsolatban az Önkormányzat és más személy(ek) közös tulajdonában lévő földingatlan vonatkozásában.

1.11.2. Dönt az önkormányzati tulajdonú földingatlanok garázs céljára bérbeadásáról.

1.11.3. Dönt az önkormányzati tulajdonú – bérbeadott – földingatlanon lévő és a bérlő tulajdonát képező felépítmény átruházása esetén az Önkormányzatot megillető elővásárlási joggal kapcsolatos nyilatkozat megtételéről, valamint a felépítmény tulajdonjogváltozásához szükséges jóváhagyás megadásáról.

1.11.4. Dönt az önkormányzati tulajdonú mezőgazdasági célú ingatlanok és művelés alól kivett területek hasznosításáról.

1.11.5. Dönt a haszonbérlő által a haszonbérleti jogviszony változatlan feltételekkel való folytatására kijelölt magánszemély a haszonbérleti szerződésbe – haszonbérlőként – történő belépéséhez szükséges hozzájárulás megadásáról.

1.11.6. Elbírálja a helyi földbizottság állásfoglalásával szemben benyújtott kifogást.

1.12. Önkormányzati tulajdonú lakások bérbeadásával kapcsolatban:

1.12.1. Dönt önkormányzati tulajdonú lakások szolgálati lakásként történő bérbeadásról a beérkezett kérelmek alapján.

1.12.2. Dönt önkormányzati tulajdonú lakásoknak az Önkormányzat törvényben előírt közfeladataihoz kapcsolódó céllal történő bérbeadásról a beérkezett kérelmek alapján.

1.12.3. Dönt önkormányzati tulajdonú lakásoknak lakáscsere szerződés alapján történő bérbeadásáról, illetve az önkormányzatot terhelő elhelyezési és bérbeadói kötelezettségek teljesítéséhez kapcsolódó bérbeadásról.

1.12.4. Dönt önkormányzati tulajdonú lakások pályázati úton, piaci alapú bérleti díjért történő bérbeadásáról a Bérbeadói feladatokat ellátó gazdasági társaság javaslata alapján.

1.12.5. Dönt a jogszabályban meghatározott értéket elérő önkormányzati tulajdonú lakások versenytárgyalás útján történő bérbeadásáról.

1.12.6. Dönt önkormányzati tulajdonú lakások szociális helyzet alapján történő bérbeadásról a bérbeadói feladatokat ellátó gazdasági társaság javaslata alapján.

1.12.7. Dönt a nyugdíjas személyek elhelyezésére szolgáló nyugdíjasházban lévő bérlakás, illetve a fiatalok elhelyezésére szolgáló garzonházban lévő bérlakás bérlőjének kijelöléséről a beérkezett kérelmek alapján.

1.12.8. Kérelemre dönt a bérlő személyének kijelöléséről, amennyiben az önkormányzati tulajdonú lakásra vonatkozó határozatlan idejű lakásbérleti szerződés közös megegyezéssel úgy kerül megszüntetésre, hogy a bérbeadó a bérlő részére másik lakást ad bérbe, és a bérlő nagyobb szobaszámú, vagy nagyobb alapterületű, vagy magasabb komfortfokozatú lakás bérbeadását kéri.

1.13. Egyebekkel kapcsolatban:

1.13.1. Az Önkormányzat részvételével működő Társulások Társulási Tanácsának ülésén - a Társulás megszüntetése, abból történő kiválás, a társuláshoz való csatlakozás, a társulási megállapodás módosítása kivételével – gyakorolja az Önkormányzatot a Társulásban megillető jogokat.Társult vadászati joggal érintett

1.13.2. Társult vadászati joggal érintett önkormányzati tulajdonban álló külterületi ingatlanok vonatkozásában a tulajdonosi közösség gyűlésén képviseli Kazincbarcika Város Önkormányzatát.

1.13.3. Dönt a Kazincbarcika Város Önkormányzata Képviselő-testületének a településfejlesztési és településrendezési dokumentumok, valamint az egyes településrendezési sajátos jogintézmények partnerségi egyeztetésének szabályairól szóló 16/2017. (V. 17.) önkormányzati rendeletének hatálya alá tartozó esetekben lefolytatott partnerségi egyeztetés lezárásáról, valamint meghozza a településrendezési eszközök elfogadása, módosítása során a partnerségi egyeztetés közbenső döntéseit.

1.13.4. Olyan társasház esetében, amelyben az Önkormányzat tulajdonnal rendelkezik, dönt az alapító okirat módosításáról.

1.13.5. Az Önkormányzat tulajdonában álló egyéb közhasználatú területen lévő -önkormányzati vagy állami beruházások kapcsán végzendő fakivágásokhoz - a városi főépítész véleménye alapján- tulajdonosi hozzájárulást ad.

1.13.6. A településképi kötelezési eszközök kivételével dönt a településkép védelméről szóló törvényben meghatározott önkormányzati településkép-érvényesítési eszközök alkalmazásáról.

1.13.7. Dönt a Kazincbarcika Város Önkormányzata Képviselő-testületének a lakásépítés és lakásvásárlás, valamint az önkormányzati tulajdonú lakótelek megvásárlása támogatásának rendjéről szóló 22/2016.(IV.29.) önkormányzati rendeletének hatálya alá tartozó esetekben:

a) a támogatási szerződés azonnali hatályú felmondásáról, egyéb módon történő megszüntetéséről;

b) a támogatást biztosító jelzálogjog ranghelyének megváltoztatásáról;

c) a támogatást biztosító jelzálogjog, illetve az elidegenítési és terhelési tilalom másik ingatlanra történő átjegyzésének engedélyezéséről;

d) valamely támogatott, illetve kezes kötelemből történő kiengedéséről

1.13.8. Dönt a településrendezési eszközök elfogadása vonatkozásában a közbenső döntések meghozataláról.

1.13.9. Dönt a Kazincbarcika Város Önkormányzata Képviselő-testületének a településfejlesztési és településrendezési dokumentumok, valamint az egyes településrendezési sajátos jogintézmények partnerségi egyeztetésének szabályairól szóló 16/2017.(V.17.) önkormányzati rendeletének hatálya alá tartozó esetekben lefolytatott partnerségi egyeztetés lezárásáról, valamint meghozza a településrendezési eszközök elfogadása, módosítása során a partnerségi egyeztetés közbenső és lezárásához szükséges döntéseit.

1.13.10. Dönt a településrendezési eszközök módosításához szükséges közbenső döntések meghozataláról.”

2. A Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2018. (VI.28.) önkormányzati rendelet 2. melléklete a következő 2. ponttal egészül ki:

„2. A Képviselő-testület által a Gazdasági és Pénzügyi Bizottságra átruházott hatáskörök

2.1. Kizárólagos önkormányzati tulajdonban álló gazdasági társaság vonatkozásában: Az Önkormányzat kizárólagos tulajdonosi részesedésével működő (egyszemélyes) gazdasági társaságban gyakorolja az önkormányzatot megillető tulajdonosi jogokat az 1.1. pontban írt és az alább felsorolt kivételekkel

2.1.1. társaság alapítása,

2.1.2. alapító okirat elfogadása, módosítása

2.1.3. a társaság jogutód nélküli megszűnésének, átalakulásának elhatározása,

2.1.4. új gazdasági társaság alapítása, már működő társaságba tagként való belépés,

2.1.5. a számviteli törvény szerinti beszámoló elfogadása, ideértve az adózott eredmény felhasználására vonatkozó döntést,

2.1.6. osztalékelőleg fizetésének elhatározása,

2.1.7. az ügyvezető megválasztása, visszahívása és díjazásának megállapítása,

2.1.8. a vezető tisztségviselői feladatokat munkaviszony keretében ellátó vezető tisztségviselők esetében - a munkaviszony létesítése, megszüntetése, javadalmazásának (munkabér, prémium, végkielégítés) megállapítása,

2.1.9. a Felügyelő Bizottság tagjainak megválasztása, visszahívása és díjazásának megállapítása

2.1.10. a könyvvizsgáló megválasztása, visszahívása és díjazásának megállapítása,

2.1.11. a prémium feltételek, és a prémium összegének meghatározása, a prémiumfeladatok értékelése,

2.1.12. a törzstőke felemelésének, leszállításának elhatározása,

2.1.13. olyan szerződés megkötésének jóváhagyása, amelyet a társaság saját tagjával, ügyvezetőjével vagy azok közeli hozzátartozójával köt,

2.1.14. döntés hitelfelvételről.

A Bizottság a Képviselő-testület következő – munkaterv szerinti – ülésén döntéséről tájékoztatni köteles a Képviselő-testületet.

2.2. Nem kizárólagos önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok vonatkozásában:

Az Önkormányzat részesedésével működő gazdasági társaságokban gyakorolja az Önkormányzatot megillető tulajdonosi jogokat – az I. 2.) pontban írt és az alább felsorolt kivételekkel

2.2.1. alapító okirat (alapszabály) elfogadása, módosítása

2.2.2. a társaság jogutód nélküli megszűnésének, átalakulásának elhatározása,

2.2.3. új gazdasági társaság alapítása, már működő társaságba tagként való belépés,

2.2.4. a számviteli törvény szerinti beszámoló elfogadása, ideértve az adózott eredmény felhasználására vonatkozó döntés,

2.2.5. osztalékelőleg fizetésének elhatározása,

2.2.6. az ügyvezető (igazgatósági tag, vezérigazgató) megválasztása, visszahívása és díjazásának megállapítása,

2.2.7. a felügyelő bizottság tagjainak megválasztása, visszahívása és díjazásának megállapítása

2.2.8. törzstőke (alaptőke) felemelésének, leszállításának elhatározása,

2.2.9. az egyes részvénysorozatokhoz fűződő jogok megváltoztatása, illetve egyes részvényfajták, osztályok átalakítása,

2.2.10. döntés az átváltoztatható vagy jegyzési jogot biztosító kötvény kibocsátásáról,

2.2.11. az egyes részvénysorozatokhoz fűződő jogok megváltoztatása, illetve egyes részvényfajták, osztályok átalakítása,

2.2.12. döntés az átváltoztatható vagy jegyzési jogot biztosító kötvény kibocsátásáról,

2.2.13. olyan szerződés megkötésének jóváhagyása, amelyet a társaság saját tagjával, ügyvezetőjével vagy azok közeli hozzátartozójával köt,

2.2.14. döntés hitelfelvételről,

2.2.15. olyan szerződés megkötésének és egyéb jogügyletnek a jóváhagyása, amelynek együttes értéke – éves szinten – a nettó 50 M Ft-ot meghaladja.

A Bizottság a Képviselő-testület következő – munkaterv szerinti – ülésén döntéséről tájékoztatni köteles a Képviselő-testületet.

2.3. Vagyongazdálkodással kapcsolatban:

2.3.1. 1.000.000,- Ft egyedi összeghatárig engedélyezési a behajthatatlan követelések nyilvántartásból való törlésének, és 1.000.000,- Ft egyedi összeghatár feletti behajthatatlan követelések esetén a törlés kérdésében javaslatot tesz a Képviselő-testület részére.

2.3.2. Engedélyezi az elfekvő készletek értékesítését, a vagyontárgyak selejtezését 10.000 E Ft egyedi bruttó értékhatárig.”

3. A Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2018. (VI.28.) önkormányzati rendelet 2. melléklete a következő 3. ponttal egészül ki:

„3. Képviselő-testület által a Városfejlesztési Bizottságra átruházott hatáskörök

3.1. Dönt az Önkormányzathoz benyújtott panelrehabilitációs pályázatok elbírálásáról.

3.2. Gondoskodik a helyi védelem alatt álló építészeti értékek fenntartásának támogatására vonatkozó pályázat kiírásáról, és dönt a benyújtott pályázatokról.”

4. A Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2018. (VI.28.) önkormányzati rendelet 2. melléklete a következő 4. ponttal egészül ki:

„4. A Képviselő-testület által a Társadalompolitikai Bizottságra átruházott hatáskörök

4.1. Felkéri a közművelődési intézmény vezetői pályázatának elbírálásához szakmai szakértői bizottságot.

4.2. Évente felülvizsgálja a segélyezettek szociális helyzetét.

4.3. Dönt az államháztartáson kívüli forrás átvételéről és átadásáról szóló önkormányzati rendelet szabályai szerint a Képviselő-testület által megállapított előirányzat mértékéig, a hatáskörébe utalt előirányzat felhasználásáról, kivéve ha az alapítványi forrás átadásra irányul, melyre vonatkozó bizottsági kezdeményezésről a Képviselő-testület hoz döntést, valamint 2 000 000,- Ft - 5 000 000,- Ft értékhatár között államháztartáson kívüli forrás átvételéről, amennyiben a működési vagy fejlesztési célú támogatás a bizottság e rendeletben meghatározott feladatkörét érinti.

4.4. Dönt a Sport szervezetek és civil szervezetek támogatási rendszeréről szóló önkormányzati rendelet szabályai szerint a pályázat kiírásáról, benyújtásának és elbírálásának határidejéről, a benyújtott pályázatok elbírálásáról és a támogatás mértékéről. ”

5. A Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2018. (VI.28.) önkormányzati rendelet 2. melléklete a következő 5. ponttal egészül ki:

„5. A Képviselő-testület által az Ügyrendi, Jogi és Közbiztonsági Bizottságra átruházott hatáskörök

5.1. Jóváhagyja a polgármester szabadság ütemezési tervét, a szabadság kiadását, valamint a szabadság kiadásáról szóló tájékoztatást.

5.2. Dönt a közterületek elnevezésére vonatkozó javaslatokról és azokat a Képviselő-testület elé terjeszti elfogadásra.”

6. A Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2018. (VI.28.) önkormányzati rendelet 2. melléklete a következő 6. ponttal egészül ki:

„6. A Képviselő-testület által a Jegyzőre átruházott hatáskörök

6.1. Dönt a lakhatással összefüggő rendszeres települési támogatás megállapítása iránti kérelmekről.

6.2. Kötelezi a lakhatással összefüggő rendszeres települési támogatást jogosulatlanul és rosszhiszeműen igénybevevőt a lakhatással összefüggő rendszeres települési támogatás visszafizetésére.

6.3. Jogosult a közösségi együttélés alapvető szabályaival ellentétes magatartással összefüggő önkormányzati hatósági eljárás lefolytatására és közigazgatási bírság kiszabására.

6.4. Dönt a Képviselő-testület határkörébe tartozó állattartással kapcsolatos ügyekben.

6.5. Engedélyezi az elfekvő készletek értékesítését, illetve selejtezését 1000 E Ft egyedi bruttó értékhatárig.

6.6. Dönt a településképi kötelezési eszközök alkalmazásáról.”

3. melléklet a 11/2023. (IV. 26.) önkormányzati rendelethez

1. A Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2018. (VI.28.) önkormányzati rendelet 3. melléklete a következő táblázattal egészül ki:

011130

Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó és általános
igazgatási tevékenysége

013210

Átfogó tervezési és statisztikai szolgáltatások

013320

Köztemető-fenntartás és működtetés

013350

Az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodással kapcsolatos feladatok

013370

Informatikai fejlesztések, szolgáltatások

016080

Kiemelt állami és önkormányzati rendezvények

018010

Önkormányzatok elszámolásai a központi költségvetéssel

018020

Központi költségvetési befizetések

018030

Támogatási célú finanszírozási műveletek

031030

Közterület rendjének fenntartása

041231

Rövid időtartamú közfoglalkoztatás

041232

Start-munkaprogram – Téli közfoglalkoztatás

041233

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

041236

Országos közfoglalkoztatási program

041237

Közfoglalkoztatási mintaprogram

045120

Út, autópálya építés

045140

Városi és elővárosi közúti személyszállítás

045160

Közutak, hidak, alagutak üzemeltetése, fenntartása

045161

Kerékpárutak üzemeltetése, fenntartása

047410

Ár- és belvízvédelemmel összefüggő tevékenységek

051030

Nem veszélyes (települési) hulladék vegyes (ömlesztett) begyűjtése, szállítása, átrakása

051050

Veszélyes hulladék begyűjtése, szállítása, átrakása

052020

Szennyvíz gyűjtése, tisztítása, elhelyezése

052080

Szennyvízcsatorna építése, fenntartása, üzemeltetése

061010

Lakáspolitika igazgatása

061020

Lakóépület építése

061030

Lakáshoz jutást segítő támogatások

063080

Vízellátással kapcsolatos közmű építése, fenntartása, üzemeltetése

064010

Közvilágítás

066010

Zöldterület-kezelés

066020

Város, -községgazdálkodási egyéb szolgáltatások

072111

Háziorvosi alapellátás

072112

Háziorvosi ügyeleti ellátás

072311

Fogorvosi alapellátás

074031

Család- és nővédelmi egészségügyi gondozás

074032

Ifjúság- egészségügyi gondozás

081045

Szabadidősport- (rekreációs sport) tevékenység és támogatása

081061

Szabadidős park, fürdő és strandszolgáltatás

082091

Közművelődés- közösségi és társadalmi részvétel fejlesztése

083050

Televízió-műsor szolgáltatása és támogatása

084040

Egyházak közösségi és hitéleti tevékenységének támogatása

086030

Nemzetközi kulturális együttműködés

096015

Gyermekétkeztetés köznevelési intézményben

096025

Munkahelyi étkeztetés köznevelési intézményben

096030

Köznevelési intézményben tanulók lakhatásának biztosítása

102023

Időskorúak tartós bentlakásos ellátása

102024

Demens betegek tartós bentlakásos ellátása

102025

Időskorúak átmeneti ellátása

102026

Demens betegek átmeneti ellátása

102031

Idősek nappali ellátása

102032

Demens betegek nappali ellátása

104030

Gyermekek napközbeni ellátása családi bölcsőde, munkahelyi bölcsőde, napközbeni gyermekfelügyelet vagy alternatív napközbeni ellátás útján

104035

Gyermekétkeztetés bölcsödében, fogyatékosok nappali intézményében

104036

Munkahelyi étkeztetés gyermekek napközbeni ellátását biztosító intézményben

104037

Intézményen kívüli gyermekétkeztetés

104042

Család és gyermekjóléti szolgáltatások

104051

Gyermekvédelmi pénzbeli és természetbeni ellátások

106010

Lakóingatlan szociális célú bérbeadása, üzemeltetése

106020

Lakásfenntartással, lakhatással összefüggő ellátások

107051

Szociális étkeztetés

103370

Informatikai fejlesztések, szolgáltatások

900020

Önkormányzatok funkcióra nem sorolható bevételei államháztartáson kívülről

900060

Forgatási és befektetési célú finanszírozási műveletek

900090

Vállalkozási tevékenységek kiadásai és bevételei