Mályi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2008. (XI. 18.) önkormányzati rendelete

a Helyi Építési Szabályzatról

Hatályos: 2022. 05. 03

Mályi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2008. (XI. 18.) önkormányzati rendelete

a Helyi Építési Szabályzatról

2022.05.03.

Mályi Község Önkormányzat Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 13. § (1) bekezdése, valamint a helyi önkormányzatokról szóló – többször módosított – 1990. évi LXV. Törvény LXV törvény 8. § (1) és a 16. § (1) bekezdésében, továbbá az Országos Településrendezési és Építési Követelményekről szóló 253/1997 Korm. Rendelet 2. § (1) bekezdésében biztosított felhatalmazása alapján a következő rendeletet alkotja:

I. Fejezet

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

A szabályzat hatálya és alkalmazása

1. § (1) A Helyi Építési Szabályzatról (továbbiakban: HÉSZ) szóló jelen rendelet Mályi község teljes közigazgatási területére vonatkozik.

(2)1

(3)2 A település területén területet felhasználni, telket, építési telket, építési területet, közpark esetén területet kialakítani, építési tevékenységet folytatni, ilyen célú hatósági engedélyt adni az országos érvényű rendelkezések megtartása, valamint e rendelet és a mellékletét képező Szabályozási Tervnek megfelelően lehet a településképi rendeletben foglalt kiegészítések és eltérések figyelembevételével.

A szabályozás elemei

2. § (1) A terv kötelező és nem kötelező elemeit a Szabályozási terv tartalmazza.

(2) A jelen rendelet alapját képező Szerkezeti Terv módosításával is járó szabályozási elemek:

a) szabályozási vonal, ha az különböző területfelhasználási egységeket választ el

b) területfelhasználási egység határa

c) területfelhasználási egység besorolása

(3) A Szabályozási Terv (SZT) módosításával járó kötelező erejű szabályozási elemek:

a) szabályozási vonal

b) az övezeti besorolás és az övezet határa

c)3 építési övezet határa és paraméterei,

d)4

(4)5

(5)6 A kötelező erejű elemeket megváltoztatni csak a SZT és a HÉSZ együttes módosításával lehet.

(6)7

(7) Meglévő telekhatárok megváltoztatásához (összevonás, telekalakítás, - melyet kötelező szabályozási vonal, területegység határa vagy övezeti határa nem tilt) a rendezési tervet nem kell módosítani, de az övezeti szabályozás kötelező elemeit be kell tartani.

(8)8 Az építési övezet határa az övezet megtartása mellett a szomszédos telkeken belül a telekalakításra és telekhatár rendezésre vonatkozó előírások keretei között a szabályozási terv módosítása nélkül módosíthatók

Telekalakítás

3. § (1)9 Az 1. §. (1) bekezdésben meghatározott területen telekalakítás és építés csak a Szabályozási Tervekben jelölteknek megfelelően, valamint az Építési törvény hatályos szabályai alapján szabad.

(2) A szabályozási terv a telekhatárok esetében az alábbi megkülönböztetést teszi:

a) meglévő telekhatár,

b) megszüntetendő telekhatár,

c) tervezett telekhatár (ez jellemzően a tömbön belüli telekosztás gerince, vagy a meglévő telekosztás fontos pontjaihoz igazodó új telekhatár) – ezek kötelező szabályozási elemek,

d) javasolt telekhatár – irányadó szabályozási elem, a telekalakítás általános szabályainak betartásával a Rendezési Terv módosítása nélkül szabadon megváltoztatható.

(3) Építési engedély csak rendezett telekre adható ki. Rendezettnek tekintendő az a telek, melynél a Szabályozási Tervekben előírt telekalakítási eljárást jogerősen lefolytatták és az ingatlan-nyilvántartáson átvezették.

(4) Építési telek minimális szélessége új építési telek kialakítása esetén:

a)10 oldalhatáron álló beépítés esetén közbenső teleknél 16 m, sarokteleknél 18 m (építési övezetek előírásai szerint)

b)11 szabadonálló beépítés esetén: 18 m .

c) kivéve: az SZ-1 Szabályozási Terven eltérően jelölt telkek.

(5) Közterületi kapcsolattal nem rendelkező teleken épületet elhelyezni, erre hatósági engedélyt kiadni nem lehet. A közterületi kapcsolatot telekegyesítéssel, vagy más módon meg kell oldani.

(6)12

(7) A jelen rendelet II. fejezetének építési övezeti előírásaiban szereplő legkisebb telekméreteket és telekszélességeket minden új telekalakításnál be kell tartani. Ettől eltérni csak a kialakult telekosztású területeken történő további telekalakítás esetében lehet a következők szerint:

a) Telekszélesség legkisebb mérete 14,0 m-re csökkenthető meglévő telkek megosztásakor, ha az övezetben előírt legkisebb telekterületek biztosíthatóak a megosztás után létrejövő telkeknél (ez az építési övezeten belüli legkisebb meglévő telek mérete).

b) Telekosztás esetén az építési hely a szomszédos telkeken jelölt szabályok szerint alakul, telekösszevonás esetén az építési hely is összevonódik.

(c)13

(8)14 Nyúlványos telek újonnan nem alakítható ki, kialakult beépítésnél csak abban az esetben engedélyezhető, ha ez a telek terv szerinti használatát célozza és a közterületi kapcsolat más módon nem biztosítható.

(9)15

(10)16

(11)17 A telekalakítás során terepalakítással a kialakult terepviszonyok csak a feltétlenül szükséges és indokolt mértékben változtathatók meg. Tereprendezés csak úgy engedélyezhető, ha azzal a szomszédos ingatlanok számára értékcsökkenést nem okoz, az azokon lévő épületek biztonságát nem veszélyezteti s a tereprendezés következtében a szomszédos ingatlan terepszintjéhez képest nem tér el. Ha ez nem lehetséges, támfal építendő. Sík terepen (telken belül mérhető szintkülönbség legfeljebb 1 m ) terepfeltöltés csak akkor engedélyezhető, ha a telek terepszintje a szomszédos ingatlanoknál mélyebben van és a feltöltés a terület belvízzel veszélyeztetett belvízveszély elhárításának mértéke.

(12) Kialakult (75%-ban beépült) telektömbben az építési telkek kialakítása a telek építési övezetben előírt legkisebb területének legfeljebb 10%-os csökkentésével lehetséges, ha az így kialakított telkek az övezeti és más általános érvényű hatósági előírások figyelembevételével beépíthetők.

(13) Az övezetre előírt legkisebb telekméretet el nem érő kialakult ingatlan csak akkor minősíthető építési telekké, ha az 4. § (13.) bekezdés szerinti eljárás lefolytatása során az ingatlan az övezeti szabályoknak megfelelően beépíthető, és az épület kialakítására vonatkozó szabályok és egyéb jogszabályok betarthatók.

(14) A tervezett területhasználattól és a szabályozási tervtől eltérő kialakult használat, valamint a tartalék területeket érintő telekalakítás- a terv szerinti igénybevétel időpontjáig a vonatkozó rendelkezéseken túl csak a kialakult használat megtartásával, és csak telekegyesítés és telekhatár-rendezés céljára engedélyezhető.

Építés engedélyezése

4. § (1) Belterületi beépítésre szánt területeken az építési engedély és a használatbavételi engedély kiadásának feltétele a következők biztosítása:

a) építmény, továbbá a szomszédos ingatlanok és építmények rendeltetésszerű és biztonságos használata biztosított

b) személy és közszolgálati járművek (mentő, tűzoltó) által megközelíthető

c) rendeltetésszerű használathoz szükséges közművek ( villamosenergia-szolgáltatás

d) közműves ivóvíz-szolgáltatás, közműves szennyvízelvezetés, közműves gázenergia-ellátás, a községi csapadékvíz-elvezetés nyílt- vagy fedett árokrendszerű kiépítettsége; illetve zárt csapadékvíz csatorna)

e)18 használat során keletkező nem veszélyes hulladékok elszállításának, vagy ártalommentes elhelyezésének ill. helyi komposztálásának lehetősége biztosítható, a veszélyes hulladék elhelyezése, tárolása stb. megoldható

f) a rendeltetésszerű használathoz szükséges gépkocsi elhelyezése a 42. §-ban előírtak szerint biztosítható

g) Az építmény

ga) nem befolyásolhatja károsan a föld alatti vizek szintjét, mozgását és tisztaságát, a levegő minőségét

gb) a zajvédelmi rendeletekben előírt határértéknél nagyobb zajterhelést nem okozhat.

(2) Külterületen közművesítettség vonatkozásában – a mezőgazdasági terménytárolók kivételével – az építési engedély és a használati mód változásának feltétele a következők biztosítása:

a) közműves villamosenergia-szolgáltatás

b) az illetékes hatóságok által elfogadott egyedi ivóvízellátás

c) az illetékes hatóságok által elfogadott korszerű, zárt szennyvízelhelyezés

d) nyílt árokrendszerű csapadékvíz-elvezetés

e) szennyezett technológiai víz keletkezése esetén a megfelelő előtisztítás és elhelyezés módjának meghatározása

Kiépített csatornahálózat esetén a szennyvizek rákötendők a csatornára.

(3) Ipari-, gazdasági és állattartó épületek létesítése, bővítése, átalakítása esetén ki kell kérni az illetékes szakhatóságok állásfoglalását a szennyvíztisztítás és a szennyvízelvezetés módjáról. Ezek teljesítése az építési engedély feltétele.

(4) Mindennemű építés feltétele az építési terület vízrendezése, a csapadékvíz ill. a belvíz elvezetésének megoldása.

(5) Részben vagy egészben feltöltött területek építési területként való igénybevétele előtt a teljes területről összefüggő talajmechanikai szakvélemény készítendő, amely alapján meg kell határozni azokat a sajátos jogi- és műszaki feltételeket, kötelezettségeket, amelyek bármilyen építési munka (útépítés, közművesítés, épület- és építmény elhelyezés, stb.) során betartandók. (Alapozásra, épület elhelyezésre vonatkozó kikötések, egyedi talajmechanikai szakvélemény készítésének kötelezése.)

(6) Az egyes terület felhasználási egységekben akkor telepíthetők a kivételesen elhelyezhető funkciók épületei, ha azok az övezeti előírásoknak, továbbá a rendeltetés szerinti külön hatósági előírásoknak megfelelnek, valamint ha a használatukból eredő sajátos hatások (forgalom, zaj, anyagszállítás, emisszió) nem korlátozzák a szomszédos telkek övezeti előírásoknak megfelelő beépítését, használatát.

(7)19 A beépítésre szánt területeken az építési paraméterek egyedi meghatározásakor a „K” - kialakult állapot”-tal jelölt előírások esetében a környező azonos terület felhasználású területek telkeinek és épületeinek elhelyezését, kialakítását, műszaki jellemzőit továbbá a településképi rendeletben rögíztett paramétereket kell figyelembe venni.

(8)20 Meglévő épületen csak akkor engedélyezhető építési tevékenység, továbbá az engedély nélkül, vagy az engedélytől eltérően épített építmények csak akkor kaphatnak végleges fennmaradási engedélyt, ha jelen szabályzatban és a településképi rendeletben foglaltaknak megfelelnek, illetve az építési tevékenységgel az előírások teljesíthetők.

(9)21

(10)22

(11)23 Régészeti lelőhellyel érintett valamint régészeti érdekű területek esetében az egyes területek tényleges igénybevétele előtt (telekalakítás, építés, közművesítés) minden esetben régészeti terepbejárást kell végezni. A régészeti terepbejárás alapján kell a továbbiakban eljárni, régészeti feltárást végezni vagy régészeti felügyeletet biztosítani

(12)24

(13)25

(14) Valamennyi övezetben engedélyezhetők:

a)26 Nyomvonal jellegű építmények a külön jogszabályok keretei között

b) Köztárgyak a kutatást és ismeretterjesztést szolgáló épületnek nem minősülő építmények

c) Honvédelmi és a belbiztonságot szolgáló műtárgyak

d) Nyilvános illemhelyek, hulladékgyűjtők

f) A megújuló energiaforrások műtárgyai a külön jogszabályok keretei között

(15)27 A település igazgatási területén semmilyen hulladéklerakó (kommunális, veszélyes, inert) nem jelölhető ki és nem helyezhető el.

4/A. §28 (1) Amennyiben a Mályi 019. hrsz-ú területen nagyberuházást valósul meg, úgy a területen előzetes régészeti dokumentáció (ERD) készítésével, ahhoz kapcsolódóan próbafeltárással kell tisztázni a terület régészeti érintettségét.

(2) Amennyiben nem nagyberuházásként valósulnak meg az adott terület fejlesztései, úgy a tervezett fejlesztésekhez kapcsolódó földmunkákat régészeti megfigyelés keretében szükséges végezni, és az esetlegesen előkerülő régészeti jelenségek feltárását és dokumentálását szakfelügyelet keretében végzendő régészeti bontómunka keretében lehet biztosítani.

Építmények elhelyezése

5. § (1)29

(2)30

(3)31

(4)32

(5) Az 5,0 m-es vagy annál nagyobb előkertben:

a) kerti építmény közül csak a terepszintnél 0,5 m-nél magasabbra nem kiemelkedő lefedés nélküli terasz

b) közmű-becsatlakozás építménye

c) kerítéssel egybeépített, vagy azzal összekapcsolt hulladéktartály tároló helyezhető el.

(6) Az 5,0 m-nél kisebb előkertben csak:

a) közmű becsatlakozás építménye

b) kerítéssel egybeépített, vagy azzal összekapcsolt hulladéktartály tároló helyezhető el.

(7) Az oldalkert nem lehet kisebb

a) szabadon álló és ikresen csatlakozó beépítési mód esetén a megengedett építménymagasság felénél,

b)33

c)34 a Fő utca esetében a kialakult viszonyoknak megfelelően 4 méter, a Településképi rendeletnek megfelelően.

(8) A saroktelek elő- és oldalkertnek nem minősülő részén a hátsókertre vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni.

(9)35 A hátsókert legkisebb szélessége 6,0 m . Egyéb esetben a szabályozási tervben rögzítettek az irányadók.

(10) Zártsorú beépítés esetén a Szabályozási Terven feltüntetett telkeknél kötelezően áthajtó létesítendő a belső telekrész gépkocsi megközelítésére.

Zöldfelületek

(11) Az építési övezetre meghatározott minimális zöldfelületet lehetőleg háromszintes növényállomány (fakorona-, cserje- és gyepszint) telepítésével kell létesíteni úgy, hogy a telek be nem épített minden 100 m2-ére legalább egy nagy lombkoronát nevelő lombos fát kell telepíteni.
(12) 36
(13) A tervezett parkolók csak fásított kialakításúak lehetnek, 4 parkoló-állás után 1 lombos, előnevelt fa telepítése kötelező.

Kerítés

(14) 37
(15) 38
(16) 39
(17) 40
(18) 41
(19) 42
II. Fejezet

TERÜLETFELHASZNÁLÁS

6. § (1) Mályi község igazgatási területét építési szempontból

a) beépítésre szánt (min. beépítettség 10%),

b) beépítésre nem szánt területbe (max. beépítettség 5%)

kell sorolni.

(2)43 Beépítésre szánt területek:

Területfelhasználási egységek

Általános használat szerint

Sajátos használat szerint

Megnevezés

Jel

Lakóterületek

Kertvárosias lakóterület

Lke

Vegyes terület

Településközpont vegyes terület

Vt

Gazdasági területek

Kereskedelmi, szolgáltató gazdasági terület
Ipari gazdasági terület

Gksz
Gip

Üdülőterüetek

Üdülőházas üdülőterület
Hétvégiházas üdülőterület

Üü
Üh

Különleges területek

Sportterület
Strandterület
Honvédségi terület
Megújuló energiaforrások területe
Madárvédelmi terület 44

Ksp
Kst,
Kho
Kme
K-Mad

(3) 45 Mályi területén a beépítésre nem szánt területek az építési használatuk általános jellege, valamint sajátos építési használatuk szerint a következő területfelhasználási egységekbe sorolhatók.

Területfelhasználási egységek

Általános használat szerint

Sajátos használat szerint

Megnevezés

Jel

Különleges területek

Temető
Bányterület
Szabadidős közösségi terület
Heliport területe
Közműterület
Megújuló energiaforrások területe

Kkt
Kkb
Kksz
Kkhe
KKKö
Kb/En

Közlekedési területek

Közút
Kötöttpályás közlekedés: vasút, iparvasút

Köu
Kök

Vízgazdálkodási területek

Vízmű
Árok, patak
Vízfolyások
Hejő-ágak, Nyéki patak

V
Vp
Vf
Vi

Zöldterületek

Közpark

Z

Erdő területek

Védelmi erdő
Gazdasági erdő 46

Ev
Eg

Mezőgazdasági területek


Különleges területek

Mezőgazd. kertes terület ( szántó, rét, gyüm. szőlő)
Mezőgazd. kertes terület nagytáblás szőlő
Mezőgazd. kertes terület nagytáblás gyümölcsös
Mezőgazdasági terület általános - szántó
Mezőgazd. általános terület: gyep, rét, legelő

Mk
Mk/sz
Mk/gy
Má/sz
Má/r

III. Fejezet

BEÉPÍTÉSRE SZÁNT TERÜLETEK

Lakóterületek – kertvárosias lakóterület építési övezetei

Lke

7. § (1) Kertvárosias lakóterület a Szabályozási Terven Lke jellel szabályozott területfelhasználási egység.

(2) A kertvárosias lakóterületen elhelyezhető épületek és funkcióik:

a)47 legfeljebb 4 lakásos lakóépület, min. 300m2 telekterület/lakás esetén,

b) nem zavaró hatású kereskedelmi, szolgáltató, vendéglátó épület,

c) szálláshely szolgáltató épület,

d) kézműipari építmény,

e) helyi igazgatási, egyházi, oktatási, egészségügyi, szociális épület.

(3)48 A kertvárosias lakóterületen elhelyezhető:

a) közmű becsatlakozás,

b) hulladéktartály-tároló (legfeljebb 2,0 m-es belmagassággal),

c) kirakatszekrény (legfeljebb 0,40 m-es mélységgel),

d) kerti építmény (pihenés és játék céljára szolgáló, pl: hinta, csúszda, homokozó, szökőkút,)

e) műtárgy,

f) a terepszintnél 1 m-nél nem magasabbra emelkedő lefedés nélküli terasz),

g) kerti víz- és fürdőmedence, - napkollektor,

h) kerti épített tűzrakó hely,

i) kerti lugas, továbbá lábonálló kerti tető legfeljebb 20 m2 vízszintes vetülettel,

j) háztartási célú kemence, húsfüstölő, jégverem, zöldségverem, tároló,

k) kerti szabadlépcső (tereplépcső) és lejtő,

l) szabadonálló és legfeljebb 6,0 m magas szélkerék, antenna oszlop zászlótartó oszlop.

(4) A kertvárosias lakóterületen kivételesen elhelyezhető épületek és funkcióik:

a) a helyi lakosság biztonságát szolgáló építmény,

b) sportépítmény, sportlétesítmény

(5) A kertvárosias lakóterületen nem helyezhetők el:

a) üzemanyagtöltő,

b) üzemanyagtöltő,

c) önálló parkolóterület és garázs a 3,5 t önsúlynál nehezebb gépjárművek és az ilyeneket szállító járművek számára.

6) A kertvárosias lakóterületen belül a Szabályozási Terv határozza meg:

a) a beépítés módját,

b) a legnagyobb beépíthető terület mértékét,

c) a legnagyobb építménymagasságot,

d) a legkisebb telekméretet.

(7)49

Vegyes területek – Településközpont vegyes terület építési övezetei

Vt

8. § (1) A Településközpont vegyes terület a Szabályozási Terven Vt jellel szabályozott területfelhasználási egység.

(2) A Településközpont vegyes terület több önálló rendeltetési egységet magába foglaló, lakó- és olyan helyi és települési szintű igazgatási, kereskedelmi, szolgáltató, vendéglátó, szálláshely szolgáltató, egyházi, oktatási, egészségügyi, szociális épületek, valamint sportépítmények elhelyezésére szolgál, amelyek alapvetően nincsenek zavaró hatással a lakófunkcióra.

(3) A Településközpont vegyes területen belül elhelyezhető:

a) lakóépület,

b) igazgatási épület,

c) egyházi, oktatási, egészségügyi, szociális épületek

d) nem zavaró hatású kereskedelmi, szolgáltató, vendéglátó épület,

e) szálláshely szolgáltató épület,

f) kézműipari építmény,

g) sportlétesítmény, sportépítmény

(4) A területen nem helyezhetők el:

a) üzemanyagtöltő,

b) önálló parkolóterület és garázs a 3,5t önsúlynál nehezebb gépjárművek és az ilyeneket szállító járművek számára.

(5) A Településközpont vegyes területen belül a Szabályozási Terv határozza meg:

a) a beépítés módját,

b) a legnagyobb beépíthető terület mértékét,

c) a legnagyobb építménymagasságot,

d) a legkisebb telekméretet.

(6) A Műemléki területen belül figyelembe kell venni a műemlékekre és a műemléki területekre vonatkozó előírásokat.

Gazdasági területek

9. § Mályi Község településrendezési terve a gazdasági, kereskedelmi, szolgáltató: Gksz, valamint gazdasági ipari területet Gip különböztet meg.

Gazdasági kereskedelmi szolgáltató területek

Gksz

9/A. § (1) A terület a Szabályozási Terven Gksz jellel szabályozott területfelhasználási egység.

(2) A gazdasági, kereskedelmi, szolgáltató terület elsősorban nem zavaró hatású gazdasági tevékenységi célú épületek elhelyezésére szolgál.

(3) A gazdasági, kereskedelmi, szolgáltató területen elhelyezhető:

a) mindenfajta nem jelentős zavaró hatású gazdasági tevékenységi célú épület,

b) a gazdasági tevékenységi célú épületen belül a tulajdonos, a használó és a személyzet számára szolgáló lakások

c) igazgatási, egyéb irodaépület

d) sportépítmény.

(4)50

(5)51

(6)52

(7)53

Gazdasági ipari területek

Gip

9/B. § (1) A terület a Szabályozási Terven Gip jellel szabályozott terület-felhasználási egység.

(2)54 Az újonnan létesítendő iparterületek nem lehetnek jelentős mértékű zavaró hatású területek. A területen kizárólag olyan tevékenység folytatható, és olyan építmények helyezhetők el, amelyek légszennyező-anyag kibocsátása légszennyezettségre gyakorolt hatása Korm. rendelet előírásait teljesíti, környezetszennyezést nem okoz.

(3) A gazdasági tevékenységi célú épületen belül a tulajdonos, a használó és a személyzet számára szolgáló lakások építhetők.

(4) A Gip területen belül a Szabályozási Terv határozza meg:

a) a beépítés módját,

b) a legnagyobb beépíthető terület mértékét,

c) a legnagyobb építménymagasságot,

d) a legkisebb telekméretet.

Üdülőterületek

10. § Mályi Község településrendezési terve az üdülőterületeken belül üdülőházas és hétvégiházas területeket különböztet meg.

Üdülőházas területek

Üü

10/A. § (1) A terület a Szabályozási Terven Üü jellel szabályozott terület-felhasználási egység.

(2) Az üdülőházas területen olyan üdülőépületek, üdülőtáborok és kempingek helyezhetők el, amelyek elhelyezésük, méretük, kialakításuk és felszereltségük, valamint infrastrukturális ellátottságuk alapján az üdülési célú tartózkodásra alkalmasak, és amelyek túlnyomóan változó üdülői kör hosszabb tartózkodására szolgálnak.

(3) Az üdülőházas területen csak a terület igényei szerinti parkolók és garázsok helyezhetők el. A 3,5 t önsúlynál nehezebb tehergépjárművek számára parkoló vagy garázs nem helyezhető el.

(4) A bizonytalan vízállási viszonyok miatt új építés csak a vízpart felőli telekhatártól 20m-re engedélyezhető.

(5) Az Üü területen belül a Szabályozási Terv határozza meg:

a) a beépítés módját,

b) a legnagyobb beépíthető terület mértékét,

c) a legnagyobb építménymagasságot,

d) a legkisebb telekméretet.

Hétvégi házas területek

Üh

10/B. § (1) A terület a Szabályozási Terven Üh jellel szabályozott terület-felhasználási egység.

(2) A hétvégi házas területen legfeljebb két üdülőegységes üdülőépületek helyezhetők el.

(3) Elhelyezhetők olyan építmények, amelyek a terület rendeltetésével összhangban vannak és azt szolgálják, valamint sportépítmények és oktatási célú építmények.

(4) A hétvégi házas területen csak a terület igényei szerinti és a 3,5 t önsúlynál nem nehezebb gépjárművek számára szolgáló parkolók és garázsok helyezhetők el.

(5) Az Üh területen belül a Szabályozási Terv határozza meg:

a) a beépítés módját,

b) a legnagyobb beépíthető terület mértékét,

c) a legnagyobb építménymagasságot,

d) a legkisebb telekméretet.

Különleges területek

11. § Mályi Község településrendezési terve a különleges területek között az alábbi területeket különbözteti meg:

Strandterület

11/A. § (1)55 A terület a Szabályozási Terven Kst jellel szabályozott területfelhasználási egység.

(2)56 A bizonytalan vízállási viszonyok miatt a Kst övezetben új építés csak a vízpart felőli telekhatártól 20 m-re engedélyezhető.

(3)57

(4)58 A Kst/1 és Kst/2 övezet az újonnan létesítendő strand övezete. A Kst/2 övezet a strand kiszolgáló övezetét foglalja magába. A kiszolgáló övezetben a zártsorú építési helyen belül az egyes építmények szabadon elhelyezhetők

(5)59 A 1163 helyrajzi számú „Régi Strand” (valamint a telekalakítás után kialakított megnövelt területű ) különleges beépítésre szánt Kst övezetben a kötelező zöldfelület mértéke az alábbi:

a) Kétszintű növényállománnyal fedett terület (gyep és 1 db nagy lombkoronájú fa/150 m2) a teljes terület 25%- án

b) Egyszintű (gyepszintű vagy pozsgás) növényzet a teljes terület 50%- án

Sportterület

11/B. § (1) A terület a Szabályozási Terven Ksp jellel szabályozott területfelhasználási egység.

(2) A területen csak közösségi célú, elsősorban sportolást szolgáló épület helyezhető el.

(3)60

Temető terület

11/C. §61

Bányaterület

11/D. §62

Különleges hondvédségi terület -Kho

11/E. §63 A honvédségi területre vonatkozó sajátos előírás: A Szabályzási Terven Kho jellel szabályozott terület a MH Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Protokoll Rekreációs és Kulturális Igazgatóság 3. számú Kiképzési- Oktatási és Regeneráló Központ számára szolgáló terület.

Madárvédelmi terület

11/F. §64 (1) A terület a Szabályozási Terven K-Mad jellel szabályozott területfelhasználási egység.

(2) A területre vonatkozó övezeti előírások:

a) Alakítható legkisebb telekterület: 5000 m2;

b) Alkalmazható beépítési mód: oldalhatáron álló beépítés; a telek mindkét oldalhatárán megengedett épület elhelyezéssel

c) Telekre vonatkoztatott legnagyobb beépítettség: 10%;

d) Telekre vonatkoztatott megengedett épületmagasság: 7,5 m ;

e) Minimálisan alakítandó zöldfelület: 40%;

f) Az övezeten belül elhelyezhető a madárvédelemmel kapcsolatos minden rendeltetés, mező- és erdőgazdálkodási (üzemi) építmény.

g) Egy építési telken belül több rendeltetési egység építhető, akár több önálló épületben.

h) Beépítés feltétele: legalább részleges közművesítettség.

IV. Fejezet

BEÉPÍTÉSRE NEM SZÁNT TERÜLETEK

Közlekedési, közmű elhelyezési, hírközlési terület

Köu65

12. § (1) A terület a Szabályozási Terven Köa illetve Kök jellel szabályozott terület-felhasználási egység.

(2) A közutak, közterületek szélességét a Szabályozási Terv jelöli.

(3) A közlekedési területen elhelyezhető a közlekedést kiszolgáló:

a) közlekedési építmények,

b) kereskedelmi, szolgáltató, vendéglátó, szálláshely szolgáltató épület,

c) igazgatási épület,

d) - a gazdasági tevékenységi célú épületen belül a tulajdonos, a használó és a személyzet számára szolgáló lakás.

(4)66 A közterületi parkoló terület a Szabályozási Terven Köu/P jellel szabályozott.

(5)67 A tervezett kerékpárút tengelye kizárólag az érintett közterületen belül történő elhelyezési javaslatról tájékoztat, ezért a kerékpárút az érintett közterületen belül a vonatkozó közlekedési jogszabályok alapján szabadon elhelyezhető, kiépíthető

A magánutak kialakítására vonatkozó rendelkezések

12/A. §68 (1) A település területén mind közforgalom számára megnyitott, korlátlan használatú, mind közforgalom számára meg nem nyitott, korlátozott használatú magánút kialakítható.

(2) Belterületen – gazdasági területek magánútjai kivételével – kizárólag közforgalom számára megnyitott, korlátlan használatú magánút létesíthető.

(3) A magánút kialakításának szabályai:

a) Legalább 6,0 méter széles, ha kettőnél nem több, 80 méternél nem távolabbi bejáratú építési telket közelít meg.

b) Legalább 10 méter széles, ha 200 méternél nem távolabbi bejáratú építési telket közelít meg.

c) Legalább 12 méter széles egyoldali fasorral, ha 400 méternél nem távolabbi bejáratú építési telket közelít meg.

d) 150 méternél hosszabb zsákutcaként kialakított magánutat végfordulóval kell ellátni.

e) 200 méternél hosszabb magánút zsákutcaként nem alakítható ki.

(4) Gazdasági területen belül 12,0 méternél keskenyebb magánút nem alakítható ki.

Zöldterület, Közpark

Z

13. § (1) A terület a Szabályozási Terven Z jellel szabályozott területfelhasználási egység.

(2) A zöldterületnek közútról, köztérről közvetlenül megközelíthetőnek kell lennie.

(3) A zöldterületnek kerekesszékkel és gyermekkocsival is megközelíthetőnek és használhatónak kell lennie.

(4) A zöldterületen elhelyezhető:

a) a pihenést és a testedzést szolgáló építmény (sétaút, pihenőhely, tornapálya, gyermekjátszótér stb.),

b) vendéglátó épület,

c) a terület fenntartásához szükséges épület

(5) A zöldterületen épületek legfeljebb 2%-os beépítettséggel helyezhetők el és az építménymagasság legfeljebb 4,5 m . lehet.

(6)69

7) Közpark területén csak áttört kerítés vagy élő sövény létesíthető.

Erdőterület

Ev

14. § (1) A terület a Szabályozási Terven Ev jellel szabályozott terület-felhasználási egység.

(2) A tervezett erdők területén a mezőgazdasági használat az erdősítésig korlátozás nélkül folytatható, a mezőgazdasági termeléshez kapcsolódó épületek azonban nem létesíthetők.

(3)70 Védelmi rendeltetésű erdőterület övezeteiben (EV) épületet elhelyezni nem lehet

(4)71 A védelmi rendeltetésű erdőterület Ev jelű alövezetében elhelyezhetők az OTÉK 32. § szerinti építmények, továbbá a szabadidő eltöltését, a turizmust, a pihenést, a testedzést szolgáló, de épületnek nem minősülő építmények is.

Eg

(5) 72 Az Eg jelű gazdasági rendeltetésű erdőterületek elsősorban gazdálkodási, faanyag termelési funkciójú területek. Gazdasági rendeltetésű erdőterületen csak az erdő rendeltetésének megfelelő épület, építmény (pl. üzemi építmény, szolgálati- és szállásépület, őrház) helyezhető el; a beépíthetőség szabályai:
a) Beépíthető legkisebb telekterület: 1 ha
b) Beépíthetőség legnagyobb mértéke: 0,5%
c) Beépítés módja: szabadonálló, több épületegységgeld) Legnagyobb megengedett építménymagasság: 4,5 m

Mezőgazdasági terület

15. § (1) A mezőgazdasági terület az azonos tájjelleg, földhasználat, a beépítettség intenzitása, továbbá tájképi, környezetvédelmi, ökológiai érzékenysége szerint a következő területfelhasználási egységekre tagolódik:

a) mezőgazdasági kertes terület (Mk),

b) mezőgazdasági általános terület (Má).

(2)73

Mezőgazdasági kertes terület

Mk

15/A. § (1) A terület a Szabályozási Terven Mk jellel szabályozott terület-felhasználási egység.

(2)74 Mályi területén belül a sajátos körülmények között a mezőgazdasági kertes területek az alábbiak szerint csoportosíthatóak:

a)75

b) Hagyományos zártkerti területek: - Mk,

c) Nagytáblás, de tulajdonában felosztott szőlő: Mk/sz,

d) Nagytáblás, de tulajdonában felosztott gyümölcsös: Mk/gy.

Általános mezőgazdasági terület

15/B. §

Szántó

(1) A terület a Szabályozási Terven Má/sz jellel szabályozott terület-felhasználási egység.

Rét, legelő, gyep, mező

(2) A terület a Szabályozási Terven Má/r jellel szabályozott terület-felhasználási egység.

Különleges temetőterület - Kkt

15/C. §76 A temető területre vonatkozó sajátos előírások:

a) A temető területén csak a temető funkciójával összhangban lévő épület, építmény helyezhető el.

b) A temető területén belül védőfásítást kell telepíteni honos fajokból min. 10 m szélességben.

Különleges bányaterület - Kkb

15/D. §77 A bányaterületekre vonatkozó sajátos előírások:

a) A bányavállalkozó köteles a külszíni területet, amelynek használhatósága a bányászati tevékenység következtében megszűnt, vagy lényegesen korlátozódott, a műszaki üzemi tervnek megfelelően, fokozatosan helyreállítani, és ezzel a területet újrahasznosításra alkalmas állapotba hozni, vagy a természeti környezetbe illően kialakítani. A tájrendezéshez szükséges feladatokról a bányavállalkozó által készített terv alapján, az érdekelt szakhatóságok egyetértésével és az érdekeltek meghallgatásával, a bányafelügyelet határoz.

b) A bányaterületeken a bányaműveléssel már nem érintett területeken a termeléssel összefüggő, folyamatos, ütemezett helyreállítás megvalósítását még a kitermelés közben meg kell kezdeni (művelést fáziskéséssel követő rehabilitáció). Törekedni kell arra, hogy a kitermelés során a lehető legkisebb roncsolt felület alakuljon ki.

c) Az agyagbánya területén a potenciális utóhasznosítás az erdő, gyep, esetleg szőlőművelési ág (lejtőre merőleges ültetési sorokkal) lehet. A rehabilitáció elsődleges célja az erózió csökkentése kell legyen, oly módon, hogy elősegítse a természetesen lezajló regenerálódási folyamatokat, a várható (már megkezdődött) spontán szukcessziót katalizálja.

d) A hosszabb ideig nem bolygatott diffúz felületeken elő kell segíteni a növényi vegetáció mielőbbi megtelepedését. A terület regenerációja, a természetes szukcesszióval már megkezdődött (több éve zajlik), a természetes társulások kialakulása irányába halad. Ez az újrahasznosítási célnak is megfelel, ezért a beavatkozás inkább kezelés jellegű legyen (főként biztonságtechnikai intézkedések, vízrendezés, talajréteg kialakítása, esetleg erózió elleni növénytelepítés stb.). A bánya újrahasznosítása, tájrendezése előtt ökológiai értékvizsgálatot kell végezni, hogy a roncsolt területen kialakultak-e védelemre érdemes élőhelyek. Amennyiben kialakultak értékes élőhelyek, erről az illetékes Nemzeti Park Igazgatóságot értesíteni kell.

e) A nyersanyaglelőhelyek területén a bányatelek létesítési engedélyben meghatározott tevékenység folytatható. A területen e tevékenység kiszolgálásához tartozó épületek és létesítmények helyezhetők el.

f) A bányatelek határai közt fekvő ingatlant telekalakítás céljára megosztani, vagy azon építkezni az illetékes építésügyi hatóságnak, a bányavállalkozó hozzájárulásával adott engedélyével és az engedélyben megszabott feltételek betartásával szabad. A bányavállalkozó az illetékes építésügyi hatóságtól kérheti azt, hogy a bányatelek határai közt fekvő építési telekre rendeljen el építési tilalmat vagy korlátozást. Az ebből eredő károkat a bányavállalkozó az ingatlan tulajdonosának (kezelőjének, használójának) köteles megtéríteni. Nem kérheti a bányavállalkozó az építési tilalom vagy korlátozás elrendelését, ha a bányatelket az ingatlan-nyilvántartásba nem jegyezték be.

g) A bányászati, rakodási, szállítási tevékenységeket úgy kell végezni, hogy minimális diffúz porkibocsátás okozzon. A fenti tevékenységeket csak a környezetvédelmi előírásokat kielégítő gépekkel lehet folytatni.

h) A kitermelt meddőt, a letermelt termőföldtől elkülönítetten kell deponálni. A deponált termőréteget a tájrendezési munkák során, a szükséges termőréteg kialakításához fel kell használni. A termőtalaj és meddő depóniák alakját és méretét úgy kell kialakítani, hogy minél kisebb diffúz porkibocsátó felület keletkezzen. A meddőhányókat, különösen a bányatelek határán kialakított meddőhányót a lehető legenyhébb rézsűszöggel, rendezett felületekkel kell kialakítani, úgy, hogy tájképromboló hatása a lehető legkisebb legyen. A hányók felületét füvesíteni kell.

i) A csapadékvíz elvezetéséről úgy kell gondoskodni, hogy az sem a rekultivált területeken, sem a csatlakozó termőföldeken belvizet, pangóvizet ne okozhasson.

Különleges szabadidős közösségi terület - Kksz

15/E. §78 A terület közösségi célokat szolgáló rendezvények, ünnepségek számára van fenntartva.

Különleges heliport terület - Kkhe

15/F. §79 A terület segélynyújtó helikopter leszállóhely számára szolgál.

Különleges közmű terület - Kkkö

15/G. §80 A terület a szennyvízátemelő és kiszolgáló létesítményeinek elhelyezésére szolgál.

Különleges beépítésre nem szánt területek övezete - Kb

15/H. §81 1) null Megújuló energiaforrások területének övezete

1.A null

SZ

10

7.5

2000

A területen belül a műtárgyakon és az azokhoz tartozó műszaki berendezéseken kívül elhelyezhetők a rendeltetést kiszolgáló építmények.
A műtárgyakon és az azokhoz tartozó műszaki berendezéseket a beépítettség mértékébe nem kell beszámítani.

Vízgazdálkodási területek

V.

16. § (1) A terület a Szabályozási Terven V jellel szabályozott terület-felhasználási egység.

(2)82 A 0115/64 helyrajzi számon épülő árok végleges térképi feltüntetése és telekhatár rendezése a megvalósítás után történő bemérésen alapuljon. Amennyiben ez érinti a 0115/13 helyrajzi számot, az az esetleges kisajátítás alapjául szolgál

V. Fejezet

Záró rendelkezések

17. § E rendelet a kihirdetése napján lép hatályba és ezzel egyidejűleg hatályát veszti Mályi Község Önkormányzat Képviselő testületének 22/2004 (X.14.) sz. Önkormányzati rendelete, valamint az e tárgykörben meghozott határozatai.

1. melléklet83

Szerkezeti terv

2. melléklet84

Szabályozási terv

1. függelék85

Műemlékek - országos védelem

Település

Hrsz.

Védettség jogi jellege

Azonosító

Védett örökségi érték neve

Mályi

71/4

műemlék

1202 [2887]

R. k. templom

Mályi

172/1








műemléki környezet

22893








R. k. templom ex-lege műemléki környezete

Mályi

351

Mályi

352/1

Mályi

352/2

Mályi

353

Mályi

48/1

Mályi

48/2

Mályi

49

Mályi

71/3

Mályi

72

2. függelék86

Régészeti lelőhelyek, régészeti érdekű területek

Település

Hrsz.

Védettség jogi jellege

Azonosító

Védett örökségi érték neve

Mályi

0100

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

0101

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

0102/1

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

0102/10

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

0102/11

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

0102/12

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

0102/14

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

0102/15

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

0102/7

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

0102/8

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

0103

régészeti lelőhely

63174

Lapos VI.

Mályi

0110/3

régészeti lelőhely

39659

Lapos

Mályi

0110/4

régészeti lelőhely

39659

Lapos

Mályi

0115/12

régészeti lelőhely

53332

Lapos III.

Mályi

0115/12

régészeti lelőhely

53331

Lapos II.

Mályi

0115/12

régészeti lelőhely

57534

Lapos V.

Mályi

0115/13

régészeti lelőhely

53331

Lapos II.

Mályi

0115/58

régészeti lelőhely

53332

Lapos III.

Mályi

0115/58

régészeti lelőhely

53333

Lapos IV.

Mályi

012/2

régészeti lelőhely

57540

Rákóczi tsz-től Ny-ra

Mályi

0129/1

régészeti lelőhely

21116

Pap telke

Mályi

0129/4

régészeti lelőhely

21116

Pap telke

Mályi

0129/5

régészeti lelőhely

21102

Papok telke

Mályi

0129/5

régészeti lelőhely

21116

Pap telke

Mályi

0129/5

régészeti lelőhely

75087

Pap-telke 2.

Mályi

0130

régészeti lelőhely

75087

Pap-telke 2.

Mályi

0130

régészeti lelőhely

21102

Papok telke

Mályi

0130

régészeti lelőhely

21116

Pap telke

Mályi

0131

régészeti lelőhely

21102

Papok telke

Mályi

0131

régészeti lelőhely

75087

Pap-telke 2.

Mályi

0133/6

régészeti lelőhely

57538

Galyagos

Mályi

026/2

régészeti lelőhely

57539

Feljáró

Mályi

04

régészeti lelőhely

57538

Galyagos

Mályi

06/5

régészeti lelőhely

43828

Gerenda

Mályi

06/6

régészeti lelőhely

43828

Gerenda

Mályi

06/7

régészeti lelőhely

43828

Gerenda

Mályi

06/8

régészeti lelőhely

43828

Gerenda

Mályi

074

régészeti lelőhely

16038

Pipisdomb-tető

Mályi

085/1

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

086

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

088/1

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

088/2

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

090/1

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

090/2

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

096/1

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

096/5

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

097/2

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

098

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

099

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

10

régészeti lelőhely

82985

Geotermális kúttól DK- re

Mályi

10

régészeti lelőhely

16452

Homokbánya

Mályi

1/1

régészeti lelőhely

57539

Feljáró

Mályi

1/2

régészeti lelőhely

57539

Feljáró

Mályi

130/1

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

130/2

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

130/3

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

131

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

132

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

133

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

134

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

135

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

136

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

137

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

138

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

139

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

140

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

141

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

142

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

143

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

144

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

145

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

146

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

147/1

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

147/3

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

147/4

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

148/1

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

148/27

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

148/28

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

148/29

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

148/30

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

148/31

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

148/32

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

148/33

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

148/34

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

150/1

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

150/2

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1508

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1509

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

151

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1510

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1511

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1512

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1513

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1514

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1515

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1516

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1517

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1518

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1519

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

152

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1520

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1521

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1522

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1523

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1524

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1525

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1526

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1527

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1528

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1529

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

153

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1530

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1531

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1532

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1533

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1536

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1537

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1538

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1539

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

154

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1540

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1542

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1543

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1544

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1545

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1546

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1547

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1548

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1549

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

155

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1550

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1551

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1552

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1553

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1554

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1555

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1556

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1557

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1558

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1559

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

156

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1560

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1561

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1562

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1563

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1564

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1565

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1566

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1567

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

157/2

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1575

régészeti lelőhely

16038

Pipisdomb-tető

Mályi

1579/1

régészeti lelőhely

16038

Pipisdomb-tető

Mályi

1579/2

régészeti lelőhely

16038

Pipisdomb-tető

Mályi

158

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1580

régészeti lelőhely

16038

Pipisdomb-tető

Mályi

1581

régészeti lelőhely

16038

Pipisdomb-tető

Mályi

1582

régészeti lelőhely

16038

Pipisdomb-tető

Mályi

1583

régészeti lelőhely

16038

Pipisdomb-tető

Mályi

1584

régészeti lelőhely

16038

Pipisdomb-tető

Mályi

1585

régészeti lelőhely

16038

Pipisdomb-tető

Mályi

1586

régészeti lelőhely

16038

Pipisdomb-tető

Mályi

1587

régészeti lelőhely

16038

Pipisdomb-tető

Mályi

1588

régészeti lelőhely

16038

Pipisdomb-tető

Mályi

1589

régészeti lelőhely

16038

Pipisdomb-tető

Mályi

159

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1590

régészeti lelőhely

16038

Pipisdomb-tető

Mályi

1591

régészeti lelőhely

16038

Pipisdomb-tető

Mályi

1592

régészeti lelőhely

16038

Pipisdomb-tető

Mályi

1593

régészeti lelőhely

16038

Pipisdomb-tető

Mályi

160/2

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

1632/2

régészeti lelőhely

16036

Öreg-hegy

Mályi

1633

régészeti lelőhely

16036

Öreg-hegy

Mályi

1634

régészeti lelőhely

16036

Öreg-hegy

Mályi

1635

régészeti lelőhely

16036

Öreg-hegy

Mályi

1636

régészeti lelőhely

16036

Öreg-hegy

Mályi

1637/1

régészeti lelőhely

16036

Öreg-hegy

Mályi

1637/2

régészeti lelőhely

16036

Öreg-hegy

Mályi

1638

régészeti lelőhely

16036

Öreg-hegy

Mályi

1639

régészeti lelőhely

16036

Öreg-hegy

Mályi

168/2

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

169/2

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

170/1

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

170/2

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

171/1

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

171/2

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

172/1

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

172/1

régészeti lelőhely

57539

Feljáró

Mályi

177/6

régészeti lelőhely

57540

Rákóczi tsz-től Ny-ra

Mályi

177/7

régészeti lelőhely

57540

Rákóczi tsz-től Ny-ra

Mályi

177/8

régészeti lelőhely

57540

Rákóczi tsz-től Ny-ra

Mályi

180

régészeti lelőhely

16037

Hejő u. 16.

Mályi

181

régészeti lelőhely

16037

Hejő u. 16.

Mályi

182

régészeti lelőhely

57540

Rákóczi tsz-től Ny-ra

Mályi

183

régészeti lelőhely

57540

Rákóczi tsz-től Ny-ra

Mályi

184/1

régészeti lelőhely

57540

Rákóczi tsz-től Ny-ra

Mályi

185

régészeti lelőhely

16037

Hejő u. 16.

Mályi

185

régészeti lelőhely

57540

Rákóczi tsz-től Ny-ra

Mályi

186

régészeti lelőhely

16037

Hejő u. 16.

Mályi

187

régészeti lelőhely

16037

Hejő u. 16.

Mályi

188

régészeti lelőhely

16037

Hejő u. 16.

Mályi

191

régészeti lelőhely

16037

Hejő u. 16.

Mályi

2/1

régészeti lelőhely

57539

Feljáró

Mályi

2/2

régészeti lelőhely

57539

Feljáró

Mályi

3

régészeti lelőhely

57539

Feljáró

Mályi

3288

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

3289

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

3290

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

3291

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

3292

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

3293

régészeti lelőhely

57541

Alsó-Berek

Mályi

3296/1

régészeti lelőhely

57539

Feljáró

Mályi

3296/2

régészeti lelőhely

57539

Feljáró

Mályi

3296/3

régészeti lelőhely

57539

Feljáró

Mályi

3296/4

régészeti lelőhely

57539

Feljáró

Mályi

3296/5

régészeti lelőhely

57539

Feljáró

Mályi

4

régészeti lelőhely

57539

Feljáró

Mályi

5/15

régészeti lelőhely

57539

Feljáró

Mályi

5/16

régészeti lelőhely

57539

Feljáró

Mályi

5/19

régészeti lelőhely

57539

Feljáró

Mályi

5/20

régészeti lelőhely

57539

Feljáró

Mályi

5/21

régészeti lelőhely

57539

Feljáró

Mályi

5/22

régészeti lelőhely

57539

Feljáró

Mályi

5/6

régészeti lelőhely

57539

Feljáró

Mályi

58/1

régészeti lelőhely

37506

Kossuth utca 27/c

Mályi

58/2

régészeti lelőhely

37506

Kossuth utca 27/c

Mályi

5/9

régészeti lelőhely

57539

Feljáró

Mályi

59/10

régészeti lelőhely

37506

Kossuth utca 27/c

Mályi

59/4

régészeti lelőhely

37506

Kossuth utca 27/c

Mályi

59/6

régészeti lelőhely

37506

Kossuth utca 27/c

Mályi

59/7

régészeti lelőhely

37506

Kossuth utca 27/c

Mályi

59/8

régészeti lelőhely

37506

Kossuth utca 27/c

Mályi

601/2

régészeti lelőhely

63174

Lapos VI.

Mályi

605

régészeti lelőhely

63174

Lapos VI.

Mályi

607/13

régészeti lelőhely

63174

Lapos VI.

Mályi

607/14

régészeti lelőhely

63174

Lapos VI.

Mályi

607/15

régészeti lelőhely

63174

Lapos VI.

Mályi

607/16

régészeti lelőhely

63174

Lapos VI.

Mályi

607/17

régészeti lelőhely

63174

Lapos VI.

Mályi

607/18

régészeti lelőhely

63174

Lapos VI.

Mályi

607/19

régészeti lelőhely

63174

Lapos VI.

Mályi

607/20

régészeti lelőhely

63174

Lapos VI.

Mályi

607/21

régészeti lelőhely

63174

Lapos VI.

Mályi

607/22

régészeti lelőhely

63174

Lapos VI.

Mályi

607/23

régészeti lelőhely

63174

Lapos VI.

Mályi

607/24

régészeti lelőhely

63174

Lapos VI.

Mályi

607/25

régészeti lelőhely

63174

Lapos VI.

Mályi

607/26

régészeti lelőhely

63174

Lapos VI.

Mályi

607/27

régészeti lelőhely

63174

Lapos VI.

Mályi

607/28

régészeti lelőhely

63174

Lapos VI.

Mályi

607/6

régészeti lelőhely

63174

Lapos VI.

Mályi

608/2

régészeti lelőhely

63174

Lapos VI.

Mályi

609/10

régészeti lelőhely

63174

Lapos VI.

Mályi

609/11

régészeti lelőhely

63174

Lapos VI.

Mályi

609/4

régészeti lelőhely

63174

Lapos VI.

Mályi

609/5

régészeti lelőhely

63174

Lapos VI.

Mályi

609/5

régészeti lelőhely

57534

Lapos V.

Mályi

609/6

régészeti lelőhely

57534

Lapos V.

Mályi

609/6

régészeti lelőhely

63174

Lapos VI.

Mályi

609/7

régészeti lelőhely

63174

Lapos VI.

Mályi

609/8

régészeti lelőhely

63174

Lapos VI.

Mályi

609/9

régészeti lelőhely

63174

Lapos VI.

Mályi

6/1

régészeti lelőhely

57539

Feljáró

Mályi

6/2

régészeti lelőhely

57539

Feljáró

Mályi

7/1

régészeti lelőhely

57539

Feljáró

Mályi

7/3

régészeti lelőhely

57539

Feljáró

Mályi

832/44

régészeti lelőhely

39047

Üdülőtelep

Mályi

832/45

régészeti lelőhely

39047

Üdülőtelep

Mályi

832/46

régészeti lelőhely

39047

Üdülőtelep

Mályi

832/47

régészeti lelőhely

39047

Üdülőtelep

Mályi

832/48

régészeti lelőhely

39047

Üdülőtelep

Mályi

832/61

régészeti lelőhely

39047

Üdülőtelep

Mályi

832/64

régészeti lelőhely

39047

Üdülőtelep

Mályi

832/64

régészeti lelőhely

57538

Galyagos

Mályi

832/65

régészeti lelőhely

39047

Üdülőtelep

Mályi

8/5

régészeti lelőhely

57539

Feljáró

Mályi

9

régészeti lelőhely

57539

Feljáró

Mályi

932/9

régészeti lelőhely

39047

Üdülőtelep

3. függelék87

Természeti védelem elemei
null

4. függelék88

Nyilvántartott ásványi nyersanyag lelőhelyek

4. melléklet89

SZT-01-M2-1

5. melléklet90

SZT-01-M2-2

6. melléklet91

SZT-01-M2-3

7. melléklet92

SZT-01-M2-4

8. melléklet93

SZT-01-M2-5

9. melléklet94

SZT-01-M2-6

10. melléklet95

SZT_M5

11. melléklet96

SZT_M6

12. melléklet97

SZT_M7

13. melléklet98

SZT_M8

14. melléklet99

SZ-2/M-5/M1

15. melléklet100

SZT-2/M-5/M2

16. melléklet101

SZ-2/M-6-1/M1

17. melléklet102

SZ-2/M-6-1/M2

18. melléklet103

SZ-2/M-6-1/M3

19. melléklet104

SZ-2/M-6-1/M4

20. melléklet105

SZ-2/M-6-1/M5

21. melléklet106

SZ-2/M-6-1/M6

22. melléklet107

SZT-2-5/M2

23. melléklet108

SZ-2/M-6-2/M1

24. melléklet109

SZ-2/M-6-2/M2

25. melléklet110

SZ-2/M-6-2/M3

26. melléklet111

SZ-2/M-6-2/M4

27. melléklet112

SZ-2/M-6-2/M5

28. melléklet113

SZ-2/M-6-2/M6

29. melléklet114

SZ-2/M-6-2/M7

30. melléklet115

SZ-2/M-6-2/M8

31. melléklet116

SZ-2/M-6-2/M9

32. melléklet117

SZ-2/M-6-2/M10

33. melléklet118

SZ-2/M-7/M1

34. melléklet119

SZ-2/M-7/M2

35. melléklet120

Jelmagyarázat SZ-2/M-7/M3

36. melléklet121

SZ-2-SZ-3/M-8/M-1

37. melléklet122

SZ-2/M-8/M-2

38. melléklet123

SZ-3/M-8/M-3

39. melléklet124

üres cím

40. melléklet125

üres cím

41. melléklet126

üres cím

42. melléklet127

üres cím

43. melléklet128

üres cím

44. melléklet129

üres cím

45. melléklet130

üres cím

46. melléklet131

üres cím

47. melléklet132

üres cím

48. melléklet133

üres cím

49. melléklet134

üres cím

50. melléklet135

üres cím
1

Hatályon kívül helyezve a 19/2014. (VIII.8.) rendelettel, 2014.08.08. napját

2

Módosítva a 10/2018. (VII.5.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2018. 08.01. napjától

3

Módosítva a 10/2018. (VII.5.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2018. 08.01. napjától

4

Hatályon kívül helyezve a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, 2014.08.08. napjától

5

Hatályon kívül helyezve a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, 2014.08.08. napjától

6

Módosítva a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2014.08.08. napjától

7

Hatályon kívül helyezve a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, 2014.08.08. napjától

8

Módosítva a 13/2022. (V.2.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2022.05.03. napjától

9

Módosítva a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2014.08.08. napjától

10

Módosítva a 11/2109. (VII.18.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2019.08.02.. napjától

11

Módosítva a 11/2109. (VII.18.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2019.08.02.. napjától

12

Hatályon kívül helyezve a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, 2014.08.08. napjától

13

Hatályon kívül helyezve a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, 2014.08.08. napjától

14

Módosítva a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2014.08.08. napjától

15

Hatályon kívül helyezve a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, 2014.08.08. napjától

16

Hatályon kívül helyezve a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, 2014.08.08. napjától

17

Módosítva a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2014.08.08. napjától

18

Módosítva a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2014.08.08. napjától

19

Módosítva a 10/2018. (VII.5.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2018. 08.01. napjától

20

Módosítva a 10/2018. (VII.5.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2018. 08.01. napjától

21

Hatályon kívül helyezve a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, 2014.08.08. napjától

22

Hatályon kívül helyezve a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, 2014.08.08. napjától

23

Módosítva a 11/2019. (VII.18.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2019.08.02. napjától

24

Hatályon kívül helyezve a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, 2014.08.08. napjától

25

Hatályon kívül helyezve a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, 2014.08.08. napjától

26

Módosítva a10/2018. (VII.5.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2018. 08.01. napjától

27

Módosítva a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2014.08.08. napjától

28

Módosítva a 13/2019. (IX.12.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2019.09.13. napjától

29

Hatályon kívül helyezve a 10/2018. (VII.5.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2018. 08.01. napjától

30

Hatályon kívül helyezve a 10/2018. (VII.5.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2018. 08.01. napjától

31

Hatályon kívül helyezve a 10/2018. (VII.5.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2018. 08.01. napjától

32

Hatályon kívül helyezve a 10/2018. (VII.5.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2018. 08.01. napjától

33

Hatályon kívül helyezve a 10/2018. (VII.5.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2018. 08.01. napjától

34

Módosítva a 11/2109. (VII.18.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2019.08.02.. napjától

35

Módosítva a 10/2018. (VII.5.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2018. 08.01. napjától

36

Hatályon kívül helyezve a 10/2018. (VII.5.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2018. 08.01. napjától

37

Hatályon kívül helyezve a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, 2014.08.08. napjától

38

Hatályon kívül helyezve a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, 2014.08.08. napjától

39

Hatályon kívül helyezve a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, 2014.08.08. napjától

40

Hatályon kívül helyezve a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, 2014.08.08. napjától

41

Hatályon kívül helyezve a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, 2014.08.08. napjától

42

Hatályon kívül helyezve a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, 2014.08.08. napjától

43

Módosítva a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2014.08.08. napjától

44

Módosítva a 4/2021. (I.18.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2021.01.19. napjától

45

Módosítva az 5/2018. (IV.20.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2018.04.21. napjától.

46

Módosítva a 6/2016. (IV.14.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2016.05.01. napjától

47

Módosítva a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2014.08.08. napjától

48

Módosítva a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2014.08.08. napjától

49

Hatályon kívül helyezve a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, 2014.08.08. napjától

50

Hatályon kívül helyezve a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, 2014.08.08. napjától

51

Hatályon kívül helyezve a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, 2014.08.08. napjától

52

Hatályon kívül helyezve a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, 2014.08.08. napjától

53

Hatályon kívül helyezve a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, 2014.08.08. napjától

54

Módosítva a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2014.08.08. napjától

55

Módosítva a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2014.08.08. napjától

56

Módosítva a 11/2018. (VII.05.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2018.07.06. napjától

57

Hatályon kívül helyezve a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, 2014.08.08. napjától

58

Módosítva a 11/2018. (VII.05.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2018.07.06. napjától

59

Módosítva a 13/2019. (IX.12.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2019.09.13. napjától

60

Hatályon kívül helyezve a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, 2014.08.08. napjától

61

Hatályon kívül helyezve a 19/2014. (VIII.8.) önkormámányzati rendelettel, 2014.08.08. napjától

62

Hatályon kívül helyezve a 19/2014. (VIII.8.) önkormámányzati rendelettel, 2014.08.08. napjától

63

Módosítva a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2014.08.08. napjától

64

Módosítva a 4/2021. (I.18.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2021.01.19. napjától

65

Módosítva a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2014.08.08. napjától

66

Módosítva a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2014.08.08. napjától

67

Módosítva a 11/2018. (VII.05.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2018.07.06. napjától

68

Módosítva a 13/2019. (IX.12.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2019.09.13. napjától

69

Hatályon kívül helyezve a 10/2018. (VII.5.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2018. 08.01. napjától

70

Módosítva a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2014.08.08. napjától

71

Módosítva a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2014.08.08. napjától

72

Módosítva a 16/2016. (IV.14.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2016.05.01. napjától

73

Hatályon kívül helyezve a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, 2014.08.08. napjától

74

Módosítva a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2014.08.08. napjától

75

Hatályon kívül helyezve a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, 2014.08.08. napjától

76

Módosítva a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2014.08.08. napjától

77

Módosítva a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2014.08.08. napjától

78

Módosítva a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2014.08.08. napjától

79

Módosítva a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2014.08.08. napjától

80

Módosítva a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2014.08.08. napjától

81

Módosítva az 5/2018. (IV.20.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2018.04.21. napjától

82

Módosítva a 4/2021. (I.18.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2019.01.19. napjától

83

Módosítva a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2014.08.08. napjától

84

Módosítva a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2014.08.08. napjától

85

Módosítva a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2014.08.08. napjától

86

Módosítva a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2014.08.08. napjától

87

Módosítva az 5/2018. (IV.20.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2018.04.21. napjától

88

Módosítva a 19/2014. (VIII.8.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2014.08.08. napjától

89

Módosítva a 23/2015. (XII.11.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2015.12.18. napjától

90

Módosítva a 23/2015. (XII.11.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2015.12.18. napjától

91

Módosítva a 23/2015. (XII.11.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2015.12.18. napjától

92

Módosítva a 23/2015. (XII.11.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2015.12.18. napjától

93

Módosítva a 23/2015. (XII.11.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2015.12.28. napjától

94

Módosítva a 23/2015. (XII.11.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2015.12.28. napjától

95

Módosítva a 6/2016. (IV.14.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2016.05.01. napjától

96

Módosítva a 6/2016. (IV.14.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2016.05.01. napjától

97

Módosítva a 6/2016. (IV.14.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2016.05.01. napjától

98

Módosítva a 7/2017. (IV.21.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2017.05.22. napjától

99

Módosítva az 5/2018. (IV.20.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2018.04.21. napjától

100

Módosítva az 5/2018. (IV.20.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2018.04.21. napjától

101

Módosítva a 11/2018. (VII.05.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2018.07.06. napjától

102

Módosítva a 11/2018. (VII.05.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2018.07.06. napjától

103

Módosítva a 11/2018. (VII.05.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2018.07.06. napjától

104

Módosítva a 11/2018. (VII.05.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2018.07.06. napjától

105

Módosítva a 11/2018. (VII.05.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2018.07.06. napjától

106

Módosítva a 11/2018. (VII.05.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2018.07.06. napjától

107

Módosítva a 11/2018. (VII.05.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2018.07.06. napjától

108

Módosítva a 11/2019. (VII.18.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2018.08.02. napjától

109

Módosítva a 11/2019. (VII.18.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2018.08.02. napjától

110

Módosítva a 11/2019. (VII.18.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2018.08.02. napjától

111

Módosítva a 11/2019. (VII.18.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2018.08.02. napjától

112

Módosítva a 11/2019. (VII.18.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2018.08.02. napjától

113

Módosítva a 11/2019. (VII.18.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2018.08.02. napjától

114

Módosítva a 11/2019. (VII.18.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2018.08.02. napjától

115

Módosítva a 11/2019. (VII.18.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2018.08.02. napjától

116

Módosítva a 11/2019. (VII.18.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2018.08.02. napjától

117

Módosítva a 11/2019. (VII.18.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2018.08.02. napjától

118

Módosítva a 13/2019. (IX.12.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2019.09.13. napjától

119

Módosítva a 13/2019. (IX.12.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2019.09.13. napjától

120

Módosítva a 13/2019. (IX.12.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2019.09.13. napjától

121

Módosítva a 4/2021. (I.18.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2021.01.19. napjától

122

Módosítva a 4/2021. (I.18.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2021.01.19. napjától

123

Módosítva a 4/2021. (I.18.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2021.01.19. napjától

124

Módosítva a 25/2021. (IX.30.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2021.10.04. 12.00 órától

125

Módosítva a 25/2021. (IX.30.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2021.10.04. 12.00 órától

126

Módosítva a 25/2021. (IX.30.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2021.10.04. 12.00 órától

127

Módosítva a 25/2021. (IX.30.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2021.10.04. 12.00 órától

128

Módosítva a 25/2021. (IX.30.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2021.10.04. 12.00 órától

129

Módosítva a 25/2021. (IX.30.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2021.10.04. 12.00 órától

130

Módosítva a 25/2021. (IX.30.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2021.10.04. 12.00 órától

131

Módosítva a 11/2022. (III.21.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2022.04.20. napjától

132

Módosítva a 11/2022. (III.21.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2022.04.20. napjától

133

Módosítva a 11/2022. (III.21.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2022.04.20. napjától

134

Módosítva a 11/2022. (III.21.) önkormányzati rendelettel, hatályos 2022.04.20. napjától