Kiskunmajsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2007. (V. 01.) rendelete

Az önkormányzati lakások, helyiségek bérletéről és elidegenítéséről.

Hatályos: 2023. 07. 27

Kiskunmajsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2007. (V. 01.) rendelete

Az önkormányzati lakások, helyiségek bérletéről és elidegenítéséről.

2023.07.27.

Kiskunmajsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvényben (továbbiakban: Ltv.)kapott felhatalmazás alapján a lakások és helyiségek bérletéről, elidegenítéséről az alábbi rendeletet alkotja

A rendelet hatálya

1. § (1) A rendelet hatálya kiterjed Kiskunmajsa Város Önkormányzat tulajdonában álló lakásokra és nem lakás céljára szolgáló helyiségekre.

(2)1 A rendeletben nem szabályozott kérdésekben a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény az Ltv., a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (továbbiakban: Ptk.) rendelkezései az irányadóak.

(3) A lakás, helyiség fogalmát, a lakások komfortfokozatát és a rendelet által használt egyéb fogalmakat a Ptk. és az Ltv.értelmező rendelkezései határozzák meg.

A Bérbeadói feladatok ellátása

2. § [,23]

(1) Ha rendelet másként nem rendelkezik a bérbeadói jogok és kötelezettségek teljesítése a Képviselő-testület illetik, illetve terhelik.

(2) Kiskunmajsa Város Önkormányzatának költségvetési szerve a feladatai ellátásához biztosított épületben lévő helyiséget és szolgálati lakást önállóan, e rendelettől eltérő feltételekkel bérbe adhatja, a bérbeadói jogokat a költségvetési szerv vezetője gyakorolja.

(3)45 A szociálisan bérbe adható lakás bérlőjének kiválasztása a Városfejlesztési, Pénzügyi és Környezetvédelmi Bizottság hatáskörébe tartozik.

(4)67 A Városgazdálkodási Intézmény használatában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek tekintetében a Városgazdálkodási Intézmény vezetője a Városfejlesztési, Pénzügyi és Környezetvédelmi Bizottság döntését követően az abban foglaltaknak megfelelően megköti, módosítja a bérleti szerződést a lakás és egyéb helyiség bérlőjével. Ellátja továbbá azokat a feladatokat, amelyek a lakások és helyiségek fenntartási, üzemeltetési, hibaelhárítási, karbantartási, felújítási tevékenységgel, valamint a lakások és helyiségek rendeltetésszerű használatra átadásával, átvételével, a bérleti díjak beszedésével kapcsolatosak. A rendeletben meghatározottak szerint ellenőrzi a lakások rendeltetésszerű használatát, valamint a szerződésben foglalt kötelezettségek teljesítését.

(5) Az (4) bekezdésben meghatározott feladatokat és jogköröket a Városgazdálkodási Intézmény helyett az önkormányzat egyéb költségvetési szerve látja el, ha az önkormányzati költségvetési szerv a feladatai ellátásához szükséges helyiséggel, illetve szolgálati lakással rendelkezik, ezen helyiség, illetve szolgálati lakás tekintetében.

(6)8910 A (4) bekezdésben meghatározott feladatok és jogkörök tekintetében az (4) és (5) bekezdésben nem szabályozott lakások és egyéb helyiségek tekintetében a polgármester dönt és köti meg, módosítja a bérleti szerződést a lakás és egyéb helyiség bérlőjével. Az önkormányzat látja el továbbá azokat a feladatokat, amelyek a lakások és helyiségek fenntartási, üzemeltetési, hibaelhárítási, karbantartási, felújítási tevékenységgel, valamint a lakások és helyiségek rendeltetésszerű használatra átadásával, átvételével, a bérleti díjak beszedésével kapcsolatosak. A rendeletben meghatározottak szerint ellenőrzi a lakások rendeltetésszerű használatát, valamint a szerződésben foglalt kötelezettségek teljesítését.

(7) A polgármester hatáskörébe tartozik a rendelet 17. §, 18. §, 19. § szerinti hozzájárulás megadása, vagy megtagadása. A polgármester gyakorolja az Ltv. szerinti felmondási jogot.

A polgármester feladatkörét a Polgármesteri Hivatal közreműködésével látja el.

A lakások bérbeadásának jogcímei

3. §1112 Önkormányzati lakás bérbe adható:

a) szociális helyzet alapján,

b) pályázat alapján piaci alapon

c) pályázaton kívül piaci alapon:

ca) közérdekű feladatok megoldására

cb) jogszabályon, vagy megállapodáson alapuló elhelyezési kötelezettség teljesítésére.

cc) lakáscsere alapján.

cd) a Ltv. 85/F § (2), (3) bekezdése alapján elővásárlási joggal megszerzett lakások esetén

A bérbeadás időtartama

4. §13 (1)14 Önkormányzati lakásra lakásbérleti szerződés csak határozott időre, illetőleg valamely feltétel bekövetkezéséig, de legfeljebb 3 éves időtartamra köthető, kivéve a jogszabályi kötelezettségen, vagy megállapodáson alapuló elhelyezési kötelezettség teljesítése, lakáscsere esetén történő bérbeadást, ahol a jogszabály, illetve a megállapodás előírásai az irányadók.

(2)151617 Szociális helyzet alapján történő lakásbérleti szerződés meghosszabbításáról a Városfejlesztési, Pénzügyi és Környezetvédelmi Bizottság legfeljebb 3 éves időtartamra jogosult dönteni, amennyiben a bérlőnek bérleti díj és egyéb hátraléka nincs – ideértve a közüzemi díj tartozásokat is – és szociális helyzete alapján önerőből saját lakhatását megoldani nem tudja.

(3)181920 A 3. § b) pontja szerinti, valamint a közérdekű feladat ellátására történő lakás bérbeadása esetén a lakásbérleti szerződés legfeljebb egy alkalommal 3 éves időtartamra történő meghosszabbításáról a Városfejlesztési, Pénzügyi és Környezetvédelmi Bizottság jogosult dönteni.

A bérletre jogosultak

5. § Lakásbérleti szerződés, nagykorú, jogszerűen és életvitelszerűen Magyarországon tartózkodó és állandó lakóhellyel rendelkező

a) magyar állampolgárral

b) bevándorlási, letelepedési engedéllyel rendelkező személlyel,

c) a magyar hatóság által menekültként elismert személlyel

d) az Európai szociális Kartát megerősítő országoknak a külföldiek beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2001. évi XXXIX törvény rendelkezései szerint jogszerűen Magyarországon tartózkodó állampolgáraival köthető.

Szociális helyzet alapján történő bérbeadás

6. § (1) Szociális helyzet alapján adható bérbe lakás annak a személynek, a vele együttköltöző személyeket is figyelembe véve:

a)21 akinek családjában az egy főre eső havi nettó jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap háromszorosát és

b)22 a szokásos mértékű felszerelési és berendezési tárgyakon felüli ingó vagyonának együttes értéke a szociális vetítési alap összegének a harmincszorosát nem haladja meg.

(1a)23 Nem adható bérbe szociális helyzet alapján lakás annak akinek, illetve a vele együtt költöző személynek a lakáskérelem benyújtásakor kizárólagos tulajdonában, vagy 50 %-ot meghaladó arányú résztulajdonában beköltözhető lakóingatlan van.

(2) A szociális helyzet alapján történő bérlet esetén a lakás nagysága nem haladhatja meg az alábbi mértéket:

1-3 fő 1+félszoba
4-5 fő 2+félszoba
6-8 fő 3 szoba
(3) A lakásigény mértékének megállapításánál a bérletre jogosultat és a vele állandó jelleggel együtt lakó azon személyeket kell figyelembe venni, akik a bérbeadó hozzájárulása nélkül fogadhatók be a lakásba.
(4) A lakás igény mértékére vonatkozó rendelkezés 1 szoba nagysággal növelhető:
a) fiatal házaspár esetén egy, még meg nem született gyermek figyelembevétele esetén,
b) családban élő fekvő beteg esetén.

7. § (1) Aki szociális helyzete alapján kíván lakást bérelni, e rendelet 1. számú mellékletét képező formanyomtatványon bérbevételi kérelmet nyújthat be. A kérelmeket a Polgármesteri Hivatalnál kell benyújtani.

(2) A kérelemnek tartalmaznia kell a család létszámára, vagyoni helyzetére vonatkozó adatokat, igazolásokat, illetőleg nyilatkozatokat.

(3)2425 A kérelmek benyújtása folyamatos, melyről a Városfejlesztési, Pénzügyi és Környezetvédelmi Bizottság a beérkezést követő 60 napon belül dönt.

Pályázat alapján piaci alapon történő bérbeadás26

8. §27 (1)282930 Piaci alapon bérbe adni kívánt lakásra vonatkozó pályázatot – az e rendeletben meghatározott keretek között a Városfejlesztési, Pénzügyi és Környezetvédelmi Bizottság írja ki.

(2) A pályázati kiírásnak tartalmaznia kell:

a) a lakás címét, alapterületét, szobaszámát, komfortfokozatát, közművesítettségét, műszaki állapotát,

b) a rendeltetésszerű használatra alkalmas állapot kialakításának feltételével meghirdetett lakás esetén az elvégzendő munkák megjelölését és annak becsült költségét,

c) a bérbeadási feltételeket

d) a bérleti szerződés időtartamát, és az egyéb lényeges szerződési feltételeket.

e) a szerződéskötés feltételeire vonatkozó bérbeadói feltételek meghatározását,

f) a pályázat benyújtásának helyét, határidejét és módját,

g) a lakás bérleti díját, valamint tájékoztatást a lakbéremelés lehetőségéről,

h) a pályázati tárgyalás helyét, időpontját,

i) az egyéb feltételeket, tájékoztatásokat, különös tekintettel az óvadék megfizetésére.

(3) A pályázat megjelentetésére az alábbi szabályok vonatkoznak:

a)31,32 Amennyiben a lakás bérbeadására kiírt pályázatra egyetlen ajánlat sem érkezik, a polgármester jogosult a sikertelen pályázati eljárás során a Városfejlesztési, Pénzügyi és Környezetvédelmi Bizottság által már jóváhagyott pályázati felhívással azonos tartalmú hirdetmény (kivéve a beadás határideje) megjelentetésével új pályázati eljárás indítására legfeljebb 2 alkalommal. A beérkezett pályázatok elbírálása a Városfejlesztési, Pénzügyi és Környezetvédelmi Bizottság hatáskörébe tartozik.
b) A nyilvános pályázatot a helyi sajtóban, legalább egyszer, valamint az önkormányzat honlapján kell meghirdetni oly módon, hogy az ajánlattevőnek az ajánlat megtételére legalább 15 napot kell biztosítani a honlapon történő megjelenéstől számítva.
(4) 33 A pályázaton a rendelet 5. §-ában meghatározott természetes személy vehet részt, akinek, vagy a vele együtt költöző személynek kizárólagos tulajdonában, vagy 50 %-ot meghaladó arányú résztulajdonában beköltözhető lakóingatlan nincs.
(5) A pályázó – egyidejűleg - csak egy lakás bérbevételére jogosult.
(6) A pályázati ajánlatot írásban kell benyújtani, amelynek tartalmaznia kell:
a) a pályázó nevét, személyi adatait, lakcímét, valamint ezen adatok valóságtartalmát igazoló dokumentumok másolatát,
b) a pályázóval együttköltöző személyek nevét, személyi adatait, hozzátartozói minőség megjelölését, valamint ezen adatok valóságtartalmát igazoló dokumentumok másolatát,
c) az ajánlattevő nyilatkozatát a pályázati kiírás feltételeinek elfogadásáról,
d) igazolást a pályázó és a vele együtt költöző személyek havi nettó jövedelméről, a pályázat beadását megelőző 3 hónap vonatkozásában.
e) 34 A pályázó nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy a saját, vagy a vele együtt költöző személy kizárólagos tulajdonában, vagy 50 %-ot meghaladó arányú résztulajdonában beköltözhető lakóingatlan nincs.
(7) Érvénytelen az ajánlat, ha:
a) azt, az ajánlat benyújtására meghatározott határidő után nyújtották be,
b) az nem felel meg a pályázati kiírás feltételeinek
c) 35 a pályázó és vele együtt költöző személy teljes havi nettó jövedelmének 33%-át a lakbér és az átlagos szolgáltatási díjak együttes összege meghaladja, vagy a pályázó családjában az egy főre eső havi nettó jövedelem nem éri el a szociális vetítési alap összegének kétszeresét.
(8) A pályázati tárgyaláson az a pályázó vehet részt, aki érvényes ajánlatot nyújtott be.
(9) 3637 A pályázók nyilvános tárgyaláson tesznek bérleti ajánlatot a lakásbérletre. A pályázat nyertese az, aki a pályázati kiírásban megjelölthöz képest a legtöbb hónapra előre, egy összegben történő lakbér megfizetését vállalja. Amennyiben a pályázók közül több személy is azonos számú „legtöbb” hónapra vállalja a lakbér egyösszegű megfizetését, közülük a pályázók esetleges meghallgatását követően a döntéshozó Városfejlesztési, Pénzügyi és Környezetvédelmi Bizottság választja ki a nyertes pályázó személyét a pályázatok értékelését követően.
(10) Egyebekben az önkormányzati vagyonrendelet pályázatra vonatkozó részének értelemszerű alkalmazásával kell eljárni.

Pályázaton kívül közérdekű feladatok megoldására, jogszabályi vagy megállapodáson alapuló kötelezettség teljesítés alapján történő bérbeadás38

9. §3940 (1) Pályázaton kívül közérdekű feladatok végrehajtása megoldása érdekében a Városfejlesztési, Pénzügyi és Környezetvédelmi Bizottság döntése alapján adható bérbe lakás:

a) Kiskunmajsa Város közigazgatási területén közfeladatot ellátó önkormányzati fenntartású költségvetési szerv, valamint egyéb fenntartásban lévő köznevelési feladatot ellátó intézmény alkalmazásában álló köztisztviselőnek, közalkalmazottnak, munkavállalóknak, valamint önkormányzati feladatot megbízás alapján ellátó munkáltatóknál foglalkoztatott személyek részére.

b) fegyveres testületek és rendvédelmi szervek dolgozóinak.

(2) Pályázaton kívül jogszabályi kötelezettségen, vagy megállapodáson alapuló kötelezettség teljesítése alapján adható bérbe lakás a képviselő-testület döntése alapján:

a) a megsemmisült, vagy életveszélyes lakás bérlőjének vagy használójának elhelyezése esetén

b) önkormányzati rendeletek vagy határozatok végrehajtásához kapcsolódó járulékos elhelyezési kötelezettségek (rendezési terv, önkormányzat által kisajátított lakás) teljesítése esetén

c) lakáscsere esetén

d) A Ltv. 85/F § (3) bekezdésében megjelölt adós, zálogkötelezett részére

(3) Az (1) bekezdés szerinti bérbeadást a munkavállaló kezdeményezheti, amelyhez mellékelni kell a munkaadó nyilatkozatát.

(4) Az (1) bekezdés szerinti lakásbérlet meghosszabbítása nem lehetséges ha a bérlő, vagy a vele együtt költöző személy tulajdonában, vagy 50 %-ot meghaladó arányú résztulajdonában lakóingatlan van,

(5) Amennyiben a (2) bekezdés a) pontjában megjelölt élethelyzetben az önkormányzat bérlakást nem tud biztosítani, abban az esetben a Menedék Alapítvánnyal kötött külön megállapodás alapján biztosítja a lakhatás átmeneti megoldását az önkormányzat.

(6) a (2) bekezdés a)-c) pontja alapján a bérbeadás feltételeit, a jogszabályi rendelkezések, valamint a bérbeadás alapját képező egyedi megállapodás határozza meg.

Bérbeadói hozzájárulás lakáscseréhez

10. § (1) Önkormányzati lakás bérleti joga kizárólag másik lakás tulajdonjogára vagy bérleti jogára cserélhető – bérbeadói hozzájárulás alapján – amennyiben ez nem esik az Ltv. 29. §-ában meghatározott kizáró okok hatálya alá.

(2) A bérbeadónak a lakáscseréhez történő hozzájárulását az (1) bekezdésben meghatározott feltételek fennállása esetén is meg kell tagadnia, ha:

a) az elcserélni kívánt önkormányzati lakás bérleti szerződése határozott időre, vagy feltétel bekövetkezéséig szól és az új bérlő határozatlan időtartamú szerződést kíván kötni.

b) ha a cseréhez a bérlőtárs nem járul hozzá,

c) az elcserélni kívánt lakáson a bérleti szerződéssel kapcsolatos, illetve közüzemi díj tartozás áll fenn.

(3) A lakáscsere végrehajtásakor a bérlővel együttlakó valamennyi személy köteles a lakást elhagyni.

A lakásbérleti szerződés

11. §41 A lakásbérleti jogviszony a bérleti szerződés megkötésével jön létre.

A lakás átadása-átvétele

12. § (1) A bérbeadó a lakást a bérlő részére leltár szerint, tisztán és rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban adja át (ez kiterjed a lakás festésére, mázolására, illetve a bérbeadói kötelezettség teljesítésében foglaltakra. A lakás átadásakor észlelt hibák, hiányosságok megszüntetéséről a bérbeadó köteles gondoskodni.

(2) A bérlő a bérleményét és a lakáshoz tartozó helyiségeket tisztán, rendeltetésszerű használatra alkalmas, beköltözhető állapotban köteles visszaadni (ez kiterjed a lakás festésére, mázolására, illetve a bérlői kötelezettségek teljesítésében foglaltakra). A lakás visszaadásakor észlelt hibák megszüntetéséről a bérlő köteles gondoskodni.

(3) A lakás átadásakor, visszaadásakor leltárt kell felvenni, abban fel kell tüntetni a lakás, illetve a lakás berendezések tényleges állapotát, valamint a bérlő és a bérbeadó esetleges észrevételeit. Az átvételt (visszavételt) felek a leltár aláírásával ismerik el.

A felek jogai és kötelezettségei

13. § (1) A bérlő és a bérbeadó megállapodhatnak arra vonatkozóan, hogy a lakást a bérlő teszi rendeltetésszerű használatra alkalmassá, és látja el a komfortfokozatnak megfelelő lakásberendezésekkel.

(2) A bérbeadó és a bérlő között, az (1) bekezdésben foglaltak alapján létrejött megállapodásnak tételesen tartalmaznia kell a bérlő által vállalt munkákat, azok kezdésének és befejezésének időpontját, mindkét fél által elfogadott költségvetés szerinti bekerülési összeget, és azok számlával történő igazolását.

(3) A bérlő részére a (2) bekezdésben meghatározott, és a bérbeadó által elismert költséget a bérbeadó köteles megtéríteni oly módon, hogy a bérlő mentesül a lakbér fizetése alól mindaddig, amíg költsége teljes egészében meg nem térül. Amennyiben a bérleti szerződés megszűnésekor bérlőnek el nem számolt költsége áll fenn, azt bérbeadó a bérleti jogviszony megszűnésekor köteles egy összegben megfizetni bérlő részére.

14. § (1) A lakásbérleti szerződés fennállása alatt a bérlő köteles életvitelszerűen a lakásban lakni.

(2) A bérlő a lakásból történő két hónapot meghaladó távollétét, annak indokát és időtartamát köteles írásban a bérbeadó részére bejelenteni, amelynek megszegése rendkívüli felmondási ok.

(3) A 2 hónapot meghaladó indokolt távollét esetei különösen:

- egészségügyi ok,
- munkahely megváltoztatása
- tanulmányok folytatása
(4) A bérbeadó évente két alkalommal köteles a helyszínen ellenőrizni – a bérlő szükségtelen háborítása nélkül – a rendeltetésszerű használatot, valamint a szerződésben foglalt kötelezettségek teljesítését, munkanapokon, valamint szombati napokon 8-20 óra között. A bérlő a lakásba történő bejutást biztosítani és az ellenőrzést tűrni köteles. Amennyiben bérlő az ellenőrzést nem teszi lehetővé az rendkívüli felmondási ok a bérbeadó részéről.

15. § (1) A lakásokra fizetendő havi bérleti díjat a rendelet 2.számú melléklete tartalmazza.

(2) A bérbeadó az önkormányzati rendelet módosításával jogosult a szerződés bérleti díjra vonatkozó részét egyoldalúan módosítani. A módosított bérleti díjat a rendeletben meghatározott időponttól kell alkalmazni.

(3)42 A lakbérhátralék megfizetésére méltányossági alapon a polgármester legfeljebb 12 havi részletfizetést engedélyezhet a bérlő kérelme alapján

(4)43 A társasház által megállapított közös költség a bérlőt terheli. Amennyiben a közös költség megállapításánál felújítási alap is meghatározásra kerül, a közös költség ezen része a tulajdonos önkormányzatot terheli.

16. § (1) A lakás burkolatainak, ajtóinak, ablakainak és a lakás berendezéseinek karbantartásával, felújításával kapcsolatos költségek a bérlőt terhelik, míg a pótlással, cserével kapcsolatos költségek bérbeadót terhelik.

(2) Az (1) bekezdésben említett munkák elvégzése a szociális helyzet alapján bérbe adott lakás esetén a bérlőt terheli.

(3)4445 A bérlő nem szociális helyzet alapján bérbe adott lakások esetén a bérleti szerződés megkötésekor köteles 3 havi lakbér összegével megegyező összegű óvadékot megfizetni.

Az óvadék a fizetendő lakbér és a szerződés megszűntekor a lakás rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban történő visszaadásának biztosítékául szolgál. A lakás rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban történő visszaadását követően az óvadék összege 15 napon belül visszafizetésre kerül.
(4) 4647484950 Kérelemre a Városfejlesztési, Pénzügyi és Környezetvédelmi Bizottság a pályázaton kívül, piaci alapon bérbe adott lakások esetében a bérleti szerződés megkötésekor elengedheti az óvadék megfizetését, illetve annak (3) bekezdésben meghatározott mértékét mérsékelheti, amennyiben a kérelemben feltüntetett tények ezt indokolják.

A Bérbeadói hozzájárulás szabályai

17. § (1) Az önkormányzati tulajdonú lakásba történő befogadáshoz a bérlő az Ltv-ben foglalt kivételekkel a bérbeadó előzetes írásbeli hozzájárulását köteles kérni.

(2) A bérbeadó a lakásba történő befogadáshoz a hozzájárulást nem tagadhatja meg, ha a befogadandó személy folyamatos gondozásra szoruló, Ptk .685. § b) pontja szerinti közeli hozzátartozónak minősülő beteg, akinek gondozását a bérlő vagy házastársa végzi.

(3) A hozzájáruláshoz szükséges:

- a bérlő, bérlőtárs írásbeli befogadó nyilatkozata,
- a befogadott írásbeli nyilatkozata, hogy a bérleti szerződés megszűnésekor a lakást 8 napon belül elhelyezési és más kártalanítási igény nélkül elhagyja.

18. § (1) A bérlő a határozatlan időre bérbe adott lakás esetében – lakásbérleti jog folytatása ellenében – a bérbeadó írásbeli hozzájárulásával tartási szerződést köthet.

(2) A bérbeadó a tartási szerződéshez való hozzájárulást köteles megtagadni ha:

- az eltartó kiskorú
- az eltartó önálló jövedelemmel nem rendelkezik,
- az eltartó vagy házastársa másik, beköltözhető lakással rendelkezik az ország bármely részén,
- az eltartó egészségügyi körülmények alapján a tartás teljesítésére nem képes,
- a bérlő az életkora, illetőleg az egészségügyi körülményei alapján tartásra nem szorul,
- a bérlő tartásáról jogerős bírósági döntés, illetőleg érvényes tartási szerződés alapján más személy gondoskodik,
- a bérlővel a lakásban jogszerűen együtt lakó más személy a bérlőt eltartja
(3) Határozott időre, vagy feltétel bekövetkezésének időtartamára bérbe adott lakások esetén tartási szerződés megkötéséhez bérbeadó nem járul hozzá.

19. § (1) Bérlő a lakás egy részét a bérbeadó előzetes hozzájárulásával lakás céljára albérletbe adhatja.

(2) A lakás albérletbe adásához akkor adható bérbeadói hozzájárulás, ha

a) a lakásban lakó személyek száma alapján, személyenként legalább 6 m2 nagyságú lakószobányi helyiség jut,

b) az albérleti szerződésben a felek kikötötték, hogy a lakásbérlet megszűnése esetén az albérlet is megszűnik,

(3) Nem adható hozzájárulás:

a) a lakás egészének,

b) szükséglakás és egyszobás lakás egy részészének albérletbe adásához.

(4) A bérbeadói hozzájárulás nélküli albérletbe adás olyan súlyos szerződésszegésnek minősül, amely megalapozza az Ltv. 24. § (1) bek. b) pontjában foglalt felmondási okot.

A lakásbérlet megszűnése közös megegyezés alapján

20. § (1) A felek az önkormányzati lakásra kötött határozatlan idejű szerződést közös megegyezéssel úgy is megszüntethetik, hogy a bérbeadó a bérlőnek másik lakást ad bérbe, vagy pénzbeli térítést fizet. Másik lakás bérbeadása mellett pénzbeli térítés is fizethető, ha az újonnan bérelt lakás komfortfokozata, alapterülete, műszaki állapota, lakbére vagy lakóhelyiségeinek száma alapján kisebb piaci értéket képvisel.

(2) Az önkormányzati lakásra kötött határozatlan idejű bérleti szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetése esetén a pénzbeli térítés mértéke a szerződés megszűnésekor érvényes bérleti díj 12 havi összege, amelynek kifizetése a bérlő részére, a lakás átadását követő 8 napon belül egy összegben esedékes.

(3) Másik lakás bérbeadása mellett- ha az újonnan bérbe adott lakás lakbére alacsonyabb – a fizetendő térítés mértéke a két lakásnak a szerződés megszűnésekor érvényes lakásbérleti díja közötti különbözet 12-szerese.

A lakáshasználati díj

21. § (1) Az a személy, aki az önkormányzati lakást jogcím nélkül használja, a jogcím nélküli használat kezdetétől lakáshasználati díjat köteles fizetni, amely 2 hónapig a megállapított lakbérrel azonos összeg.

(2) Ha a lakásban lakó jogcím nélküli használó 2 hónap múltán sem hagyja el a lakást, akkor a használati díj a következőképpen emelkedik:

3-4 hónap a lakbér 150 %-a
5-6 hónap a lakbér 200 %-a
7 hónap után a lakbér 300 %-a.
A Ltv. 85/F §-a alapján elővásárlási joggal megszerzett lakások bérbeadására vonatkozó külön rendelkezések51

21./A §

Ezen rendelet rendelkezéseit a Ltv. 85/F § (2), (3) bekezdése alapján elővásárlási joggal megszerzett lakások bérbeadása esetén az alábbi eltérésekkel kell alkalmazni:

A bérbeadás időtartama

(1) A Ltv. 85/F § (3) bekezdésében megjelölt adós, zálogkötelezett kérelme alapján bérbe adott lakás lakásbérleti szerződése határozatlan időre jön létre.

A bérbeadás jogcíme

(2) A Ltv. 85/F § (3) bekezdésében megjelölt adós, zálogkötelezett részére amennyiben jelen rendelet 6. § és 7. §-ban foglalt rendelkezéseknek megfelel szociális helyzet alapján történik a bérbeadás.
(3) A Ltv. 85/F § (3) bekezdésében megjelölt adós, zálogkötelezett részére amennyiben jelen rendelet 6. § és 7. §-a alapján szociális alapon történő bérbeadásra nem jogosult, jelenrendelet 3. § és 9. §-ában foglaltak alapján pályázaton kívül költségelven jogosult a lakás bérleti jogának megszerzésére.

Helyiségbérlet szabályai

22. § [,5253]

(1)54555657 A helyiségbérleti szerződés lejárta előtt, illetve a lejárt szerződés meghosszabbításának igénye nélkül megüresedett önkormányzati tulajdonú nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbe adására pályázati eljárás lefolytatásával a Városfejlesztési, Pénzügyi és Környezetvédelmi Bizottság jogosult a (3) bekezdésben foglalt kivétellel. A bérbeadás pályázati eljárására az önkormányzat vagyonrendeletében foglaltak az irányadóak az alábbi eltérésekkel:

a)58 Amennyiben a helyiség bérbeadására kiírt pályázatra egyetlen ajánlat sem érkezik, a polgármester jogosult a sikertelen pályázati eljárás során a Városfejlesztési, Pénzügyi és Környezetvédelmi Bizottság által már jóváhagyott pályázati felhívással azonos tartalmú hirdetmény (kivéve a beadás határideje) megjelentetésével új pályázati eljárás indítására legfeljebb 2 alkalommal. A beérkezett pályázatok elbírálása a Városfejlesztési, Pénzügyi és Környezetvédelmi Bizottság hatáskörébe tartozik.

b) A nyilvános pályázatot a helyi sajtóban legalább egyszer, valamint az önkormányzat honlapján kell meghirdetni oly módon, hogy az ajánlattevőnek az ajánlat megtételére legalább 15 napot kell biztosítani a honlapon történő megjelenéstől számítva.

(2) A bérbeadó kikötheti a helyiségben folytatható tevékenységet.

(3)596061 A helyiségbérleti szerződés lejárta előtt, illetve a lejárt szerződés meghosszabbításának igénye nélkül megüresedett önkormányzati tulajdonú nem lakás céljára szolgáló helyiségek 1 évet meg nem haladó bérbe használatba, adásáról a polgármester dönt abban az esetben, ha a bérbe, használatba vagy haszonbérbe adás díja legalább önköltségi áron, vagy az értékbecslés alapján megállapított teljes (nem támogatott) díj megállapításával történik.

(4)62 A helyiségbérleti szerződés lejárta előtt, illetve a lejárt szerződés meghosszabbításának igénye nélkül megüresedett önkormányzati tulajdonú nem lakás céljára szolgáló helyiségek 1 évet meg nem haladó ingyenes bérbe, használatba adásáról a polgármester dönt abban az esetben, ha helyi önkormányzati, állami és egyházi fenntartású kiskunmajsai székhelyű intézmények, helyi civil szervezetek, helyi önszerveződő közösségek az Mötv. 13. § (1) bekezdésében meghatározott közfeladat ellátást szolgáló közösségi célú rendezvények megtartására használják

23. § (1) Önkormányzati helyiség cseréjéhez, bérleti jogának átruházásához akkor járul hozzá a bérbeadó, ha

a. ) a cserélő fél vállalja a bérlővel kötött szerződésben foglalt bérleti díj megfizetését,
és a rögzített feltételek betartását,
b.) a cserélő fél azt a tevékenységet folytatja, amit a bérbeadó a pályázati felhívásban
megjelölt.
(2) Ha bérlő nem kéri a bérbeadó hozzájárulását, ezzel súlyos felmondási okot szolgáltat.

24. § (1) A helyiség albérletbe nem adható. E szabály megszegése felmondási okként vehető figyelembe.

(2) A helyiség használatára, visszaadására, felújítására, korszerűsítésére a lakásbérlet szabályait kell alkalmazni, az itt nem szabályozott esetek tekintetében.

Lakások és helyiségek elidegenítésének szabályai

Az elővásárlási jog gyakorlása

25. § (1) A lakások vételárának mértéke az Ltv. 52. § /1-2/ bekezdése alapján megállapított forgalmi érték 100 százaléka.

(2) A szerződés megkötésekor e § /1/ bekezdésében meghatározott vételár 20 százalékát egy összegben kell kifizetni.

(3) A vevőt 15 évi részletfizetési kedvezmény illeti meg, melynek kamata évi 20 %.

(4) Vételárengedmény illeti meg a vevőt, ha a teljes vételárat a szerződéskötéssel egyidőben megfizeti. Az engedmény mértéke e § /1/ bekezdése alapján számított vételár 30 %-a. Ugyanezen kedvezmény illeti meg a vételár 15 év előtti megfizetőjét a vételárhátralék összegéből.

(5) Amennyiben a vevő az e rendeletben megfogalmazott részletfizetési kedvezménnyel élni kíván, úgy a részletek megfizetésének biztosítására kezest nem kell jelölnie.

(6) Elővásárlási jog esetén az eladó ajánlatot tesz az e § szerint meghatározott vételárra.

(7) Elővásárlásra jogosult 30 napon belül nyilatkozhat az ajánlat elfogadásáról és további 30 napig jogosult a szerződés aláírására.

Elővásárlási joggal nem érintett lakások eladása

26. § Az elővásárlási joggal nem érintett lakások árverésen kerülnek értékesítésre. Kikiáltási áruk az Ltv. 52. § /1-2/ bekezdése alapján megállapított forgalmi érték. Ha az első árverés eredménytelen, a Képviselő-testület dönt az újabb kikiáltási ár meghatározásáról.

Elővásárlási jog alapján helyiségek elidegenítése

27. § (1) Ha az Ltv. 58. § /1/ bekezdésében meghatározott helyiségek e rendeletben irt lakásokhoz szervesen kapcsolódnak és nem a közterületről külön megközelíthetők, az esetben a lakásokra megállapított szabályok alapján történik az elidegenítésük

(2) Az /1/ bekezdésben nem érintett helyiségek vételárának meghatározása és az értékesítés módja e rendelet 26. § értelemszerű alkalmazásával történik. Licitálás a kedvezőbb fizetési feltételekre is történik.

Elővásárlási joggal nem érintett helyiségek elidegenítése

28. § Az Ltv. 58. § /3/ bekezdésében meghatározott helyiségek értékesítése e rendelet 27. §-ában foglaltak szerint történik.

Lakások és helyiségek elidegenítésének egyéb feltételei

29. § (1) Az értékesítésre kerülő lakások és helyiségek kijelöléséről a Képviselő-testület külön határozatban rendelkezik.

(2) Az értékesítést megelőző ingatlan-értékeléséről a Polgármester intézkedik. A Képviselő-testület dönt az értékelés elfogadásáról, vagy új értékelés elrendeléséről.

(3) Az ingatlanok értékelésével, ezen belül a társasház alapító okiratának elkészítésével az e feladatra legalkalmasabb szervet a Polgármester bízza meg.

(4) Az e rendelet alapján elidegenített ingatlanokra a teljes vételár kiegyenlítéséig a fennálló tartozással megegyező összegre jelzálogjog, és annak biztosítására a jogügylettől számított 5 év időtartamra elidegenítési és terhelési tilalom kerül bejegyzésre.

(5)6364 Az e rendeletben biztosított kedvezmények igénybevételével megszerzett ingatlan tulajdonjoga 5 éven belül, a kapott kedvezmények megtartása mellett nem ruházható át. Amennyiben a vevő az elidegenítést követő 5 éven belül a nevezett ingatlan tulajdonjogát át kívánja ruházni , vagy a lakás jellegét más funkcióra változtatja, úgy köteles az önkormányzat részére a kapott vételárengedmény összegét, részletfizetés esetén a vételár hátralékot egy összegben megfizetni. Méltánylást érdemlő esetben, egyéni elbírálás alapján a Városfejlesztési, Pénzügyi és Környezetvédelmi Bizottság véleményét figyelembe véve a polgármester a vételárengedmény visszafizetésére maximum 12 hónapos halasztást engedélyezhet.

(6) A halasztott visszafizetés idejére biztosításként az Önkormányzat javára, a tulajdonjog cserével vagy eladással történő átruházása esetén a megszerzett új ingatlanra jelzálogjog kerül bejegyzésre. Jelzálogjog bejegyzéséről a Polgármester intézkedik.

Lakbértámogatás

30. § (1) Az Önkormányzat a tulajdonában álló szociális helyzet alapján bérbe adott lakások bérlői részére, a részükre megállapított havi lakbér megfizetéséhez - az e rendeletben meghatározott módon és mértékben – lakbértámogatást nyújt.

(2) A lakbértámogatás megállapítása szempontjából jövedelem a szociális igazgatásról szóló módosított 1993. évi III. tv. 4. § (1) bekezdésében meghatározott jövedelem, egy főre eső jövedelem pedig az előzőek szerint megállapított jövedelem együttlakók számával elosztott hányada, együttlakó pedig az Ltv. és ezen rendelet alapján befogadott, illetőleg bérbeadói hozzájárulással befogadott személy.

31. § (1)65 Lakbértámogatásban az a bérlő (ideértve a bérlőtársat is) részesülhet, akinek a jövedelme, illetőleg – ha a lakásban más személy e rendeletben foglalt szabályok szerint életvitelszerűen a bérlővel együtt lakik – a család egy főre jutó havi jövedelme nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 120 százalékát, egyedülálló bérlő esetén, ha a jövedelme a szociális vetítési alap összegének 150 százalékát nem haladja meg.

(2) Lakbértámogatás ugyanazon lakásra csak egy személynek állapítható meg, függetlenül a lakásban élő személyek és háztartások számától.

(3) A bérlőt az (1) bekezdésben foglalt feltétel fennállása esetén sem illeti meg lakbértámogatás, ha

a) a lakás részben vagy egészben nem lakás céljára hasznosításával, vagy bérletbe, albérletbe adásával összefüggésben jövedelme keletkezik.

b) a bérlőnek olyan lakás van a tulajdonában (használatában), amelyet másnak bármilyen jogcímen lakás, vagy nem lakás céljára használatra átengedett,

c) lakbérhátraléka áll fenn,

d) a lakásfenntartás költségeivel bármely közüzemi szolgáltató felé tartozik.

32. § A lakbértámogatás mértéke havonta 2.500.-Ft.

33. § (1) A lakbértámogatásról, illetőleg a lakbértámogatás mértékéről – a rendelet keretei között – a polgármester dönt.

(2)66 A lakbértámogatásra vonatkozó eljárásban az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvény rendelkezéseit kell megfelelően alkalmazni.

34. § (1) A lakbértámogatás megállapítása kérelemre történik. A kérelem az erre a célra rendszeresített, a rendelet 3. számú mellékletét képező nyomtatványon nyújtható be a Polgármesteri Hivatalhoz.

(2) A kérelemben meg kell jelölni a bérlővel együtt lakó személyek számát, illetőleg a bérlő által eltartott és a bérlővel együtt lakó személyek számát. A kérelemhez mellékelni kell a kérelmező és a vele együtt lakó személyek jövedelmi, vagyoni viszonyaira vonatkozó nyilatkozatot, valamint az azokat tanúsító igazolásokat.

35. § (1) A lakbértámogatást a kérelem benyújtását követő hónap első napjától kell megállapítani, tárgyév december 31-ig terjedő időszakra.

(2) A lakbértámogatás megállapításáról szóló döntésben a bérlőt fel kell hívni arra, hogy amennyiben a jövedelmi, vagyoni viszonyaiban a lakbértámogatásra való jogosultságot érintő változás áll be, úgy azt köteles a változás bekövetkezésétől számított 8 napon belül a Polgármesteri Hivatalhoz bejelenteni.

(3) A lakbértámogatás folyósítását azonnal meg kell szüntetni, ha a bérlő az e rendeletben meghatározott feltételek szerinti lakbértámogatásra már nem jogosult.

(4) Ha a jogosult a (2) bekezdésben foglalt bejelentési kötelezettségét nem teljesíti, a jogosulatlanul igénybe vett támogatást köteles visszafizetni.

36. § (1) A lakbértámogatás megállapításáról szóló határozatot meg kell küldeni a lakbér beszedésére jogosult szervezethez azzal, hogy a lakbértámogatás összegével csökkentett lakbér beszedése iránt intézkedjen a bérlőnél.

(2) Az önkormányzat éves költségvetési rendeletében kell meghatározni a lakbér beszedésére jogosult szervezet részére a lakbértámogatás összegét és az elszámolás rendjét.

(3) A lakbértámogatás megszüntetéséről szóló határozatot a lakbér beszedésére jogosult szervezetnek is meg kell küldeni.

37. § Amennyiben a bérlő lakásfenntartási támogatásra is jogosult lenne, akkor a számára kedvezőbb támogatást veheti igénybe.

Vegyes rendelkezések

38. §67 Annak, aki a szociális intézménybe utaláskor pénzbeli térítés ellenében mondott le lakásbérleti jogviszonyáról az önkormányzat, vagy jogelődje javára a szociális intézményi jogviszonyának megszűnését követően, kérelmére legalább egyszobás, komfort nélküli lakást kell bérbe adni. A bérlő - ha a 6. §-ban foglalt feltételeknek megfelel – részére szociális helyzet alapján kell a lakást bérbe adni, egyéb esetben piaci alapon, feltéve, hogy a jogosultnak nincsen más lakás, lakóingatlan tulajdona.

39. § (1) E rendelet alkalmazása során a lakások bérletével illetve elidegenítésével kapcsolatban az érintettek az alábbi személyes adatokat kötelesek szolgáltatni: családi és utónév, születési családi és utónév, születés helye és ideje, anyja születési és utóneve, családi állapot, lakcím adat (bejelentett lakóhely és tartózkodási hely), állampolgárság, munkahely.

(2) A jövedelmi helyzet megállapításához a személyi jövedelemadó-bevallás alapjául szolgáló adatokat kell szolgáltatni, ennek hiányában munkanélküliek esetén, a munkanélküli ellátásra vonatkozó adatokat kell szolgáltatni Az adatszolgáltatási kötelezettség az együtt élő nagykorú hozzátartozók jövedelmére is kiterjed.

(3) A vagyoni helyzetről az érintett nyilatkozatot köteles tenni.

(4) Az adatokat kizárólag a rendeletben szabályozott bérbeadáshoz és bérbeadói hozzájáruláshoz, illetve a szociális, jövedelmi, vagyoni helyzet vizsgálatához lehet felhasználni, abból adatot szolgáltatni nem lehet.

Átmeneti rendelkezések68

39/A. § E rendelet vonatkozásában a szociális helyzet alapján és piaci alapon bérbe adott lakások esetén azon bérlők bérleti szerződése, akik 2023. január 1-jén bérleti jogviszonnyal rendelkeznek, további két alkalommal meghosszabbítható, alkalmanként legfeljebb 3 éves időtartammal amennyiben 2023. január 1-jén a bérlő nem töltötte be a 65. életévét. Amennyiben a bérlő 2023. január 1-jén a 65. életévét betöltötte és 2023. január 1-jén érvényes lakásbérleti szerződéssel rendelkezik, a lakásbérleti szerződés korlátlan számban meghosszabbítható alkalmanként legfeljebb 3 éves időtartammal.

Záró rendelkezések

40. § (1) Ez a rendelet 2007. május 1-én lép hatályba.

(2) E rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti Kiskunmajsa Város Önkormányzatának a lakások és helyiségek bérletéről, valamint a lakáshoz jutás támogatásáról szóló 8/2002. (IV.23.) rendelete, az önkormányzati tulajdonú lakások és helyiségek elidegenítéséről szóló 27/2003. (XII.13.) rendelete, valamint az önkormányzati lakások, és helyiségek bérletéről és elidegenítéséről, a lakások bérleti díjáról valamint a lakbértámogatás szabályairól szóló 23/2006. (XI.13.) rendelete.

(3) E rendelet 16. §-ában foglalt rendelkezéseket a rendelet hatálybalépése után kötött bérleti szerződésekre kell alkalmazni.

Kiskunmajsa, 2007. május 1.
Terbe Zoltán Dr. Tóth Mária sk.
polgármester jegyző

3. melléklet

KÉRELEM
lakbértámogatás iránt
Az igénylő
neve (születési neve is)......................................................................................
lakóhelyének címe............................................................................................
tartózkodási helyének címe................................................................................
születési helye, ideje...........................................................................................
TAJ száma:.......................................................
anyja neve.........................................................
foglalkozása......................................................
munkahelye:......................................................
családi állapota:.................................................

Neve:

Szül. éve:
Anyja neve:

Havi nettó jövedelme
foglalkozása

Rokoni kapcsolata:

Az igénylő vagy családtagja ingatlantulajdona, használati joga:...............................................
A kérelmezőnek a lakás részben vagy egészben nem lakás céljára hasznosításával, vagy bérletbe, albérletbe adásával összefüggésben keletkezik-e jövedelme:.........................................................
A kérelmezőnek van-e olyan lakástulajdona, használati joga, amelyet másnak bármilyen jogcímen lakás, vagy nem lakás céljára használatra átengedett........................................................................
Van-e lakbérhátraléka...........................................
Tartozik-e bármely - a lakásfenntartással kapcsolatosan -közüzemi szolgáltató felé díjjal..........................................................................
A lakás...................szobás..............................m2 alapterületű
A havi lakbér összege.............................
Kijelentem, hogy az általam szolgáltatott adatok a valóságnak megfelelnek.
Kiskunmajsa, …............................................
…................................................
igénylő aláírása
A kérelemhez mellékelni a kérelmező és a vele együttlakó személyek jövedelmi, vagyoni viszonyaira vonatkozó nyilatkozatot, valamint az azokat tanúsító igazolásokat.
1

Módosította 28/2014. (XI.13.) önkormányzati rendelet 1.§-a, hatályos 2014. november 14-től

2

Módosította 17/2011. (VI.29.) önkormányzati rendelet 1.§-a, hatályos 2011. június 30.-tól

3

Módosította 30/2016. (X.28.) önkormányzati rendelet 1.§-a, hatályos 2016. október 29-től

4

Módosította 2/2019. (I.31.) önkormányzati rendelet 11.§-a hatályos 2019. február 1-től

5

Módosította 22/2019. (X.29.) önkormányzati rendelet 9.§ (1) bekezdése, hatályos 2019. október 29-től

6

Módosította 2/2019. (I.31.) önkormányzati rendelet 11.§-a hatályos 2019. február 1-től

7

Módosította 22/2019. (X.29.) önkormányzati rendelet 9.§ (1) bekezdése, hatályos 2019. október 29-től

8

Módosította 2/2019. (I.31.) önkormányzati rendelet 11.§-a hatályos 2019. február 1-től

9

Módosította 22/2019. (X.29.) önkormányzati rendelet 9.§ (2) bekezdése, hatályos 2019. október 29-től

10

Módosította 8/2018. (IV.27.) önkormányzati rendelet 66.§ (1) bekezdése, hatályos 2018. május 1-től

11

Módosította 25/2009. ( IX.24.) rendelet 1.§-a, hatályos 2009. szeptember 24-től

12

A 3. § a Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2022. (XI. 3.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

13

Módosította 30/2016. (X.28.) önkormányzati rendelet 2.§-a, hatályos 2016. október 29-től

14

A 4. § (1) bekezdése a Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2022. (XI. 3.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

15

Módosította 2/2019. (I.31.) önkormányzati rendelet 11.§-a hatályos 2019. február 1-től

16

Módosította 22/2019. (X.29.) önkormányzati rendelet 9.§ (1) bekezdése, hatályos 2019. október 29-től

17

A 4. § (2) bekezdése a Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2022. (XI. 3.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

18

Módosította 2/2019. (I.31.) önkormányzati rendelet 11.§-a hatályos 2019. február 1-től

19

Módosította 22/2019. (X.29.) önkormányzati rendelet 9.§ (1) bekezdése, hatályos 2019. október 29-től

20

A 4. § (3) bekezdése a Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2022. (XI. 3.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

21

A 6. § (1) bekezdés a) pontja a Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (VI. 7.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

22

A 6. § (1) bekezdés b) pontja a Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2022. (XI. 3.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. § (1) bekezdés b) pontja a Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (VI. 7.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

23

A 6. § (1a) bekezdését a Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2022. (XI. 3.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdése iktatta be.

24

Módosította 28/2014. (XI.13.) önkormányzati rendelet 5.§-a, hatályos 2014. november 14-től

25

A 7. § (3) bekezdése a Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2022. (XI. 3.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

26

A „Pályázat alapján piaci alapon történő bérbeadás” alcím címe a Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2022. (XI. 3.) önkormányzati rendelete 5. §-ával megállapított szöveg.

27

Módosította 30/2016. (X.28.) önkormányzati rendelet 3.§-a, hatályos 2016. október 29-től

28

Módosította 2/2019. (I.31.) önkormányzati rendelet 11.§-a hatályos 2019. február 1-től

29

Módosította 22/2019. (X.29.) önkormányzati rendelet 9.§ (1) bekezdése, hatályos 2019. október 29-től

30

A 8. § (1) bekezdése a Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2022. (XI. 3.) önkormányzati rendelete 6. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

31

Módosította 2/2019. (I.31.) önkormányzati rendelet 11.§-a hatályos 2019. február 1-től

32

Módosította 22/2019. (X.29.) önkormányzati rendelet 9.§ (1) bekezdése, hatályos 2019. október 29-től

33

A 8. § (4) bekezdése a Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2022. (XI. 3.) önkormányzati rendelete 6. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

34

A 8. § (6) bekezdés e) pontját a Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2022. (XI. 3.) önkormányzati rendelete 6. § (3) bekezdése iktatta be.

35

A 8. § (7) bekezdés c) pontja a Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (VI. 7.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

36

Módosította 2/2019. (I.31.) önkormányzati rendelet 11.§-a hatályos 2019. február 1-től

37

Módosította 22/2019. (X.29.) önkormányzati rendelet 9.§ (1) bekezdése, hatályos 2019. október 29-től

38

A „Pályázaton kívül közérdekű feladatok megoldására, jogszabályi vagy megállapodáson alapuló kötelezettség teljesítés alapján történő bérbeadás” alcím címe a Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2022. (XI. 3.) önkormányzati rendelete 7. §-ával megállapított szöveg.

39

Módosította 25/2009. (IX. 24.) sz. rendelet 2.§-a, hatályos 2009. szeptember 24-től

40

A 9. § a Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2022. (XI. 3.) önkormányzati rendelete 8. §-ával megállapított szöveg.

41

Módosította 28/2014. (XI.13.) önkormányzati rendelet 6.§-a, hatályos 2014. november 14-től

42

Megállapította 23/2013. (X.17.) önkormányzati rendelet 1.§-a, hatályos 2013. október 18-tól

43

A 15. § (4) bekezdését a Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (I. 31.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

44

Módosította 31/2007. ( X.26.) Ktr 1.§-a, hatályos 2007. X.26.

45

Módosította 23/2011. (IX.29.) Ör. 1.§-a, hatályos 2011. X.1.

46

Megállapította 31/2007.( X.26.) Ktr. 1.§-a, hatályos 2007. X. 26

47

Módosította 28/2014. (XI.13.) önkormányzati rendelet 7.§-a, hatályos 2014. november 14-től

48

Módosította 2/2019. (I.31.) önkormányzati rendelet 11.§-a hatályos 2019. február 1-től

49

Módosította 22/2019. önkormányzati rendelet 9.§ (1) bekezdése, hatályos 2019. október 29-től

50

A 16. § (4) bekezdése a Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2022. (XI. 3.) önkormányzati rendelete 9. §-ával megállapított szöveg.

51

Beiktatta 25/2009. (IX.24.) rendelet 3.§-a, hatályos 2009. szeptember 24-től

52

Módosította 15/2014. (V.14.) rendelet 1.§-a, hatályos 2014. május 14. 18 óra 15 perctől

53

Módosította 30/2016. (X.28.) önkormányzati rendelet 5.§-a, hatályos 2016. október 29-től

54

Módosította 8/2018. (IV.27.) önkormányzati rendelet 66.§ (2) bekezdése, hatályos 2018. május 1-től

55

Módosította 2/2019. (I.31.) önkormányzati rendelet 11.§-a hatályos 2019. február 1-től

56

Módosította 22/2019. (X.29.) önkormányzati rendelet 9.§ (1) bekezdése, hatályos 2019. október 29-től

57

Módosította 22/2019. (X.29.) önkormányzati rendelet 9.§ (3) bekezdése, hatályos 2019.október 29-től

58

A 22. § (1) bekezdés a) pontja a Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2022. (XI. 3.) önkormányzati rendelete 10. §-ával megállapított szöveg.

59

Beiktatta 8/2018. (IV.27.) önkormányzati rendelet 64.§-a, hatályos 2018. május 1-től

60

Hatályon kívül helyezte 2/2019. (I.31.) önkormányzati rendelet 11.§-a hatálytalan 2019. február 1-től

61

Módosította 22/2019. (X.29.) önkormányzati rendelet 9.§ (4) bekezdése, hatályos 2019.október 29-től

62

A 22. § (4) bekezdését a Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2023. (VII. 26.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

63

Módosította 28/2014. (XI.13.) önkormányzati rendelet 8.§-a, hatályos 2014. november 14-től.

64

A 29. § (5) bekezdése a Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2022. (XI. 3.) önkormányzati rendelete 11. §-ával megállapított szöveg.

65

A 31. § (1) bekezdése a Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (VI. 7.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

66

A 33. § (2) bekezdése a Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2022. (XI. 3.) önkormányzati rendelete 12. §-ával megállapított szöveg.

67

A 38. § a Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2022. (XI. 3.) önkormányzati rendelete 13. §-ával megállapított szöveg.

68

Az „ Átmeneti rendelkezések” alcímet (39/A. §-t) a Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 28/2022. (XII. 21.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

69

Az 1. melléklet a Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2022. (XI. 3.) önkormányzati rendelete 14. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (VI. 7.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

70

A 2. melléklet a Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2022. (XI. 3.) önkormányzati rendelete 14. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.