Mezőtúr Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2015. (V. 29.) önkormányzati rendelete

2014. évi költségvetésének végrehajtásáról

Hatályos: 2015. 05. 29- 2023. 06. 30

Mezőtúr Város Képviselő-testülete – az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotási hatáskörében eljárva, Magyarország helyi önkormányzatairól1 szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 10.§ (1) bekezdése és az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 91. § (1)-(2) bekezdése alapján az önkormányzat 2014. évi költségvetésének végrehajtásáról az alábbi önkormányzati rendeletet (a továbbiakban: Ör.) alkotja:



1.§


(1) A képviselő-testület az önkormányzat 2014. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló zárszámadást - az 1 – 19. számú mellékleteknek megfelelően -


3.467.005 E Ft bevétellel

3.043.644 E Ft kiadással

                                                       423.361 E Ft

pénzmaradvánnyal
 jóváhagyja.


2.§


(1) A képviselő-testület az önkormányzat összevont bevételeit és kiadásait az 1. számú mellékletben foglaltak szerint fogadja el.


(2) A képviselő-testület az önkormányzat bevételeit forrásonként, kiadásait jogcímenként a 2. számú és 3. számú mellékletben foglaltak szerint fogadja el.



(3) Az önkormányzat az önállóan működő költségvetési szerveinek és önállóan működő intézményeinek bevételi és kiadási előirányzatai teljesítését a 4-5. számú mellékletben foglaltaknak megfelelően hagyja jóvá.

(4)A képviselő-testület az önkormányzat 2014. évbe nyújtott működési célú és felhalmozási célú támogatásait a 6. számú melléklet szerint fogadja el.


(5) A képviselő-testület az önkormányzat által kiemelt felhalmozási és tőke jellegű kiadások teljesítését a 7. számú melléklet szerint hagyja jóvá.


(6) A képviselő-testület az önkormányzat 2014. évben Európai Uniós támogatásokból megvalósult fejlesztéseit a 8. számú melléklet szerint hagyja jóvá.


(7) A képviselő-testület az önkormányzata a 2014. évi közvetett támogatásokat a 9. számú mellékletben foglaltak szerint fogadja el.


(8) A képviselő-testület a központi költségvetési támogatások mértékét a 10. számú melléklet szerint hagyja jóvá.


3.§


(1) A képviselő-testület a többéves kihatással járó hosszúlejáratú hitelek állományáról, a visszafizetés ütemezéséről szóló kimutatást a  11. számú mellékletben foglaltak szerint fogadja el.


(2) A képviselő-testület a Mezőtúr Város Önkormányzata Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény 3.§ (1) bekezdése szerinti adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek és az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól szóló 353/2011 (XII.30) kormányrendelet szerint meghatározott saját bevétel bemutatását a 12. számú melléklet szerint fogadja el.


(3) A képviselő-testület az önkormányzat működési célú bevételek és kiadások valamint felhalmozási és tőkejellegű bevételek és kiadások mérlegét a 13. számú melléklet szerint fogadja el.


(4) A képviselő-testület az önkormányzat mérlegkimutatását a 14. számú melléklet szerint fogadja el.


(5) A képviselő-testület az önkormányzat konszolidált mérlegét a 15. számú melléklet szerint fogadja el.


(6) A képviselő-testület az önkormányzat eredmény-kimutatását a 16. számú melléklet szerint fogadja el.

(7) A képviselő-testület az önkormányzat konszolidált eredmény-kimutatását a 17. számú melléklet szerint fogadja el.


(8) A képviselő-testület a Mezőtúr Város Önkormányzata immateriális javak, tárgyi eszközök koncesszióba, vagyonkezelésbe adott eszközök állományának alakulásáról szóló kimutatást a 18. számú melléklet szerint fogadja el.


4.§


(1) A képviselő-testület a 2014. évi pénzmaradvány összegét  a 19. számú melléklet szerint állapítja meg.


(2) A képviselő-testület a pénzmaradvány felhasználását az alábbiak szerint engedélyezi:



Mezőtúri Közös Önkormányzati Hivatal

dologi kiadásokra                                                                                     

          

                     


 46 E Ft

 46 E Ft



Mezőtúri Móricz Zsigmond Városi Könyvtár

            dologi kiadásokra                                                                                   

       40 E Ft

       40 E Ft





Mezőtúr Város Önkormányzata



423. 275E Ft


 melyet teljes egészében a megelőlegezetett pályázatok, hitelek 

finanszírozására, valamint a működés biztosítására fordít










A vállalkozási tevékenység maradványából az Áht.46.§ (3) szerinti 352 E Ft befizetési kötelezettség teljesítése után fennmaradó 3. 163 E Ft összeget a vállalkozási tevékenységére kell fordítani.















5.§


 (1) A képviselő-testület a 2014. évi önkormányzatai vagyonkimutatást a 20. számú melléklet szerint fogadja el.

(2) A képviselő-testület a 2014. évi önkormányzati részesedés kimutatást a 21. számú melléklet szerint fogadja el.


(3) A képviselő-testület az önkormányzat 2014. évi eszközelhasználódására és pótlásra fordított összegének kimutatását a 22. számú melléklet szerint fogadja el.




6.§


(1) E rendelet kihirdetése napján lép hatályba.





Herczeg Zsolt                                                                                                            dr. Szűcs Attila

 polgármester                                                                                                             jegyző