Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2015. (V.27.) önkormányzati rendelete

AZ ÖNKORMÁNYZAT 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ZÁRSZÁMDÁSÁRÓL ÉS A KÖLTSÉGVETÉSI MARADVÁNY JÓVÁHAGYÁSÁRÓL, FELOSZTÁSÁRÓL

Hatályos: 2015. 05. 28- 2022. 12. 14


BELVÁROS-LIPÓTVÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK

   14/2015. (V. 27.) RENDELETE

AZ ÖNKORMÁNYZAT 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ZÁRSZÁMDÁSÁRÓL ÉS A KÖLTSÉGVETÉSI MARADVÁNY JÓVÁHAGYÁSÁRÓL, FELOSZTÁSÁRÓL





Belváros-Lipótváros Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 91.§-ban kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésben meghatározott feladatkörében eljárva az Önkormányzat 2014. évi költségvetési zárszámadásáról és a költségvetési maradvány jóváhagyásáról, felosztásáról a következő rendeletet alkotja:





ELSŐ RÉSZ

Általános rendelkezések



1.§


Belváros-Lipótváros Önkormányzatának Képviselő-testülete (továbbiakban: Képviselő-testület) Belváros-Lipótváros Önkormányzat (továbbiakban: Önkormányzat) 2014. évi költségvetéséről szóló többször módosított 3/2014. (I.29.) önkormányzati rendeletének végrehajtását




24.703.369  ezer Ft                költségvetési bevétellel

22.984.680  ezer Ft                költségvetési kiadással


      

                                      2.306.887  ezer Ft               finanszírozási bevétellel

                 0  ezer Ft                finanszírozási kiadással

                                  

                                    

27.010.256 ezer Ft                összes bevétellel

22.984.680 ezer Ft                összes kiadással

           

      fogadja el.





MÁSODIK RÉSZ


Részletes rendelkezések


2. §



  1. A Képviselő-testület az Önkormányzat működési és felhalmozási célú bevételeinek és kiadásainak mérlegét az 1. számú melléklet szerint fogadja el.


  1. A Képviselő-testület a bevételek és kiadások mérlegszerű bemutatását a gazdasági szervezettel rendelkező és a gazdasági szervezettel nem rendelkező költségvetési szervenként, címenként a 2. számú melléklet szerint fogadja el.


  1. A Képviselő-testület az Önkormányzat a kötelező és az önként vállalt feladatainak teljesítését a 3. és a 4. számú melléklet szerint fogadja el.


  1. A Képviselő-testület a bevételek részletezését az 5., 5/a.,5/b., 5/c., 5/d., 5/e., 5/f., 5/g. számú mellékletek szerint fogadja el.


  1. A Képviselő-testület az Önkormányzat felújítási kiadásait feladatonként a 6. számú, a felhalmozási kiadások célonkénti teljesítését a 7. számú melléklet, az Európai Uniós forrásból finanszírozott támogatással megvalósuló programok, projektek kiadásait és bevételeit a 8. számú melléklet szerint fogadja el.


  1. A Képviselő-testület az Önkormányzat adósságszolgálatát a 9. és a 9/a. számú melléklet szerint fogadja el.


  1. A Képviselő-testület az Önkormányzat többéves kihatással járó döntéseinek számszerűsítését a 10. számú melléklet szerint fogadja el.


  1. A Képviselő-testület az Önkormányzat pénzforgalom egyeztetését a 11. számú, a pénzeszközök változását a 11/a. melléklet szerint fogadja el.



3.§



  1. A Képviselő-testület az Önkormányzat költségvetési maradványának kimutatását költségvetési szervenként a 12. számú és 12/a. számú mellékletek, a kötelezettséggel terhelt maradvány felosztását a 12/b számú melléklet szerint fogadja el.


  1. A Képviselő-testület az Önkormányzat, a gazdasági szervezettel rendelkező és a gazdasági szervezettel nem rendelkező költségvetési intézmények kötelezettséggel nem terhelt költségvetési maradványát az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Korm. rendelet 155.§ (1) bekezdés alapján elvonja.


4.§


  1. A Képviselő-testület a gazdasági szervezettel rendelkező és a gazdasági szervezettel nem rendelkező költségvetési szerveinél foglalkoztatottak létszámát a 13. számú melléklet szerint fogadja el.


  1. A Képviselő-testület az Önkormányzat által adott közvetett támogatásokat a 14. számú melléklet, ezek részletezését a 14/a és a 14/b számú mellékletek szerint fogadja el.



5.§



  1. A Képviselő-testület az Önkormányzat összevont mérlegét a 15. számú. melléklet szerint fogadja el.


  1. Az Önkormányzat vagyonleltárát a Képviselő-testület a 16. számú mellékletben felsoroltak szerint fogadja el.


  1. Az önkormányzat az eredmény-kimutatását a 17. számú melléklet szerint hagyja jóvá.


  1. Az Önkormányzat részesedéseinek alakulását és az önkormányzati részesedésű gazdasági társaságok felsorolását a 18. számú melléklet szerinti tartalommal fogadja el.



HARMADIK RÉSZ

Záró rendelkezések


6.§


Ez a  rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.





Szentgyörgyvölgyi Péter

Dr. Sélley Zoltán

polgármester

jegyző





A rendelet kihirdetése a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján való kifüggesztéssel 2015. május  hó 27-én megtörtént.


A kifüggesztés időtartama: 30 nap

                                                                                     Dr. Sélley Zoltán

                                                                                             jegyző






INDOKLÁS


az önkormányzat 2014. évi zárszámadásának elfogadásához, a  költségvetési maradvány jóváhagyása és felosztásához



Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. Törvény 91. § (1) bekezdésében foglaltak szerint a helyi önkormányzat költségvetésének végrehajtására vonatkozó zárszámadási rendelet tervezetét a jegyző készíti elő és a polgármester terjeszti a képviselő-testület elé úgy, hogy az a képviselő-testület elé terjesztését követő harminc napon belül, de legkésőbb a költségvetési évet követő ötödik hónap utolsó napjáig hatályba lépjen.


A 2014. évi költségvetés végrehajtásához kapcsolódó zárszámadási rendeletre vonatkozó előírásokat az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény, valamint az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011.(XII.31.) Korm. rendelet határozza meg.


Az önkormányzat gazdasági szervezettel rendelkező és a gazdasági szervezettel nem rendelkező költségvetési szervei december 31-ei fordulónappal, éves beszámolási kötelezettségüknek eleget tettek.